Гонят незаконно къмпингуващите край морето

Екоинспекциите във Варна и Бургас са извършили 40 проверки по Черноморието от началото на летния сезон

Обратно в новината

Коментари - Гонят незаконно къмпингуващите край морето | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес съм в Шкорпиловци а тях ги няма. Къмпинг до къмпиг и мръсно в Камчийски пясъци

СВЪРЗАНА ЛИ Е С ПАРЦЕЛИРАНЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО?

Е къде е Гърция, е къде е Турция - по - евтино, по - чисто, и най - вече домакините там се отнасят към летуващите с уважение.Дори имат и полиция, която се грижи за спокойствието и сугурността на хората.И мургавите паразити са поставени на мястото им.

Ами аре тогава всички свободносерящи бегом да правите незаконни катуни в Гърция и Турция. Само че там ще ви глобят, а ако се правите на интересни може и да ви еът

Толкова ли е трудно на местата които се знае че къмпингуват хора да се сложат няколко контейнера за боклуци и няколко тоалетни и душове? На фона на огромните пари които прибират морските общини! Не всеки има възможност да почива в хотел. Бедните хора също искат да видят малко слънце и море!

Толкова ли е трудно да отиде човек на къмпинг, където срещу смешни пари ще получи ток, вода, тоалетни, душове и чист плаж без лайна и използвана тоалетна хартия навсякъде? P.S. В Италия, Германия, Франция и т.н. е абсолютно забранено незаконното къмпингуване и глобите са сериозни.

"СПРЕТЕ НЕЗАКОННИТЕ КЪМП....", И мога ли да питам, кои са законни?СЪВСЕМ СТЕСНИХТЕ ТЕРИТОРИЯТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ И ПОЧТЕНИ ХОРА... ЗАЩО НЕ ЗАПИШЕТЕ "СПРЕТЕ НЕЗАКОННИТЕ ПАЛАТИ, ХОТЕЛИ....."???

Къпингуващите пречат на хотелиерите. Винаги е имало такива и ще ги има. Ако е въпросът за замърсяването, има си начин да бъдат санкционирани, или предупредени, но лошо няма, хората не всички са с възможностите на хотелските консуматори. Важното е да не влизат в територия на концесионери, да не замърсяват и да не са в защитени зони. България е на всички, но се оказва, че за обикновените хора все трябва да има такива изисквания, че да му се пречи, нестига че живее в пълно ограничение и безпаричие.

Има хубави къмпинги и са доста евтини. Какво общо имат хотелите? Хората ходят на къмпинг не защото са бедни като цигани, а защото им харесва палатката. Има много морски села където се намират нощувки за по 10 лева.

Истинският къмпингар като ходи на къмпинг в гората и да сере наляво и надясно, да сече дървета и да оставя боклуци след себе си. Тия дето са нахвърляли палатките нагоре надолу по морето и осрали всичката гора трябва с шутове да ги гонят и да им се забрани да стъпват в природата.

Тия са като мангалите - разполагат се където им хареса, "берат гора" за да си палят огън, правят си незаконни сметище. И считат всичко това за тяхно законно човешко право.

Булгаристанските скотове са свине. Където опънат палатка или каравана, след тях остава бунище. На Широка поляна и Голям беглик е същото. Камари отпадъци в гората след къмпингуващите. Простата измет не изка да си събира отпадъцте в чувал и после да си ги прибере и изхвърли на подходящо място.

ти за майка си и баща си ли говориш, че като гледам какво са оставили след себе си всичко съвпада на 100%

90 % от къмпингуващите са свине. Превърнали са брега и гората в тоалетна на открито. Можеш да видиш всякакъв боклук на най-красивите и закътани места. Само сериозни ограничения могат да спрат това варварство.

Елате в Несебър. Тази година на мястото на руснаците се появиха нашенски цигани. с какви средства идват да летуват незнам но в Новия град е пълно с таралясници на ромляни от Пловдивско и др

Един кмет олигофрен си го каза (мангасар ресофилистик с турска фамилия) - трябва да се захранват хотелите (на ченгетата русофилистици).

БаSи незаконопослушните европейци};-))))

А незаконните мутренски хотели и рекетьорите по плажа няма ли да ги изгонят? Какво значи "незаконно"? Морето и плажа не са ли национална собственост, т.е. на всички нас? Или пак - всички са равни, ама има и по-равни...

Незаконни? Господине, вие изглежда нямате никаква представа от строителство и от строителни процедури. Според Закона за устройство на териториите има куп документи, които се изискват за разрешение на строеж и накрая не можете да си пуснете сградата в експлоатация без него, че ще се наложи и да бутате. Няма как да са незаконни

Има, има - и още как!

Ма да !

Контрол за спазване на хигиено-екологичните норми -ДА,ограничения в услуга на мутро-мафиотските структури-НЕ!

Просто отчаян опит на мутрите-хотелиери да спасят неспасяемия сезон чрез подставени държавни субекти.Руснаците ги броим за глупави,но скроиха номер на нашия туризъм заради държавническата ни умствена немощ.Дават апартаментите и къщите си по черноморието на свои от Русия и иди доказвай,че Игор или Светлана от Магадан не са 18-ти братовчеди на собственика и му плащат наем за 20-те дни пребиваване у нас.А къде отидоха тълпите немци,евреи,китайци,индийци дето щяха да заместят руснаците.Те и руснаците не са цвете,но поне ги имаше в хотелите,а сега мутрите искат нас да ни натикат там.

Тези дни заместник министър на земеделието каза,че когато си правим пикник в гората трябва да искаме разрешение защото горите били частни.

7 грама олово между очите, и на въпросния господинчо ще му е все едно частни ли са или са държавни...

По принцип изобщо нямате работа в частна гора. Все едно да влезете в нечий дом

ама те всички горички и плажчета са собственост на някой си депутат от софииско-дет майка му не е виждала нивга море.....МАФИЯ......ОКТОПОДИ....РОБОВЛАДЕЛЦИ....И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МИШОЦИ

Деформаторски соросид, самият аз имам гори на 2 мета в БГ и нямам нищо против хора да ходят на пикник там. Ресурсите са на всички,а не само на престъпниците.

...Дядо ти ли я садил тази гора бе тъпанар,че да ти е "частна" гората...или си я присвоил в партизанските години...Ако някой може да претендира за собственост в/у гората,морето и ....Слънцето ,това е само ...."Началника"...

Защо не направят пълна проверка как е построена вилата на Плевню в Черноморец,а са тръгнали да гонят хората от уж незаконните плажове. И оня мазник кмета на Созопол,дето се правеше на луд пред камерата на Бтв,колко бил загрижен да не се удави някой в неохраняемите плажове.Невероятен лицемер.

Каква кампания за разпъналите палатки и седнали на малкото останали плажове... А за хотелите, от които не останаха места да се стъпи на плажа???

Напече слънцето и всякаква сган тръгна да си пече г... из плажовете. Да ама тая работа не е така както я мислят - трябва да им се осигури спасител, да се чисти след тях, да им се осигурят вода, тоалетна, отвеждане на отпадъците, а всичките тези неща струват пари. Пари, които андрешковците не желаят да плащат. Затова е крайно време да се махне глупавия член от закона, че крайбрежието било общодостъпно и да се даде плажната ивица на коцесионери за поддръжка. Искаш да влезеш на пясъка - плащаш. Така ще се реши проблема с нерегламентирания достъп на сульо и пульо до плажната ивица съответно с техните боклуци. Алтернативата е изобщо да се забрани достъпа до морето и да се глобява всеки, стъпил на пясъка(следователно ще плажува, следователно ще прави боклук). Освен това следва и риболова в морето да се таксува като бракониерство и да се спрат всякакви крайпътни чешми (и градски) като опасни за здравето на хората

Точно така "деформаторе"!!!Натикай всички в бетонните хотели на мутрите,срещу които ти и братята ти от РБ ужким се борите,накарай ги да ядат евро-американски ГМО в закусмалните на същите мутри,да пият Е-та в кръчмите на местните мафиоти,да плащат по 20-30 лева за чадър,да слушат цяла нощ не плисъка на вълните а безпределна демократична чалга,да дишат не въздуха на Ропотамо,Велека,Камчия а благовонните пари на БМВ-та,да учат децата си на "балконинг" и пияни англо-руски изтъпления и да мечтаят как да ограбят всичко и всички та да си вдигнат поредния модерен и законен по европейски палат край морето.

Ей, нещастник, пра-баба ти все вода и тоалетна са ѝ осигурявали на плажа, както и милиони години преди това. Всичко с пари е ставало, включително и плясъка на вълните... Пожелавам ти да се разболееш от ТЕРМИНАЛНА БОЛЕСТ, всичките си пари за лечение да дадеш и пак да не ти стигнат...

ама те всички горички и плажчета са собственост на някой си депутат от софииско-дет майка му не е виждала нивга море.....МАФИЯ......ОКТОПОДИ....РОБОВЛАДЕЛЦИ....И НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МИШОЦИ

Pesh0

На българите , палаткие са незаконни и ги гоните , на цигание къщите и нищо не правите .

Да ама циганите други къщи нямат. За което ЕСПЧ категорично се произнесе. А и освен, че палатката не ти е единственото обитание, то далеч не е пригодно за постоянно обитаване

Ма да !

А дивото сковаване на коптори върху чужди земи, захранени незнайно как с ток и вода? В които се плодят малолетни, а непълнолетни стават баби и всичко е боклуци и мизерия. Това е разрешено така ли? Какво обаче прави държавата с незаконните имоти по Черноморието? Колко обекта провериха, на колко издадоха актове, колко запорираха? Или всичко е изрядно, всички са си свършили работата (демек - взели парите) и виновни няма?

ние хората трябва да избираме законите които са добре обмислени засто този закон е тук и засто мозе тои да ни послузи ако проблема е стигнал цак дотам це закона да го оправдае.дрзавата избира един закон които не е врзан кум друг и този закон се прилага без да има ознование засто тои се ползва.идеален нацин да редис закони без структура на закона.време е тези хора депутати ли са или други да нямат право да гласуват закони само тези садии които разбират от работата да ги сагласуват сус народа.стака и за тези или уволнение които имат закони без да има кум тях прикацен мотив *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Време е да си туриш една Кирилица, пък после да коментираш в форумите, касаещи България.

по нормалните плазове цари мрасотя лаината плуват на никои не му пука. затова хората турсят цисти места. це и взели да се оплакват засто няма туристи.освен цастните хотели тези плазове до тях са толкова мрсни це обстините са ги забравили.нека да се назнацат хора да цистат плазовете както цистат улиците.но това дали сте го писа или не е все едно.обстинарите ходят по турця или западна европа а ние си ходим по мрасотята. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи мургавите паразити могат да се заселват кой където и когато поиска за постоянно - никога не са и няма да платят и стотинка данък и осигуровки, и накрая трябва да ги хрантутим с разните там социални помощи.А редовия данъкоплатец чиновниците - лешоядите са готови даже да глобяват за това че за пет дни си е опънал палатката на пясъка. Впрочем идиотизма на чиновника по наследство ли е или е заразен?

Ох, пак си изкарах акъла , че ще ме бутат.Аз съм построен от престъпник против всички нормативи за строителство-в защитени дюни, на прибоя, на плажа......в момента собственик ми е мутресата , клатена от престъпника , който ме построи и плащаща рушвети на отговорните фактоеи да не ме бутат. Да е жива и здрава!

А защо няма забрани? Все едно да си опънат палатките и да си изкопаят дупки за нуждите в Южния парк???? Чувал съм, че в Германия даже не можеш да се разхождаш в защитените местности, освен по определените за целта пътеки.

И защо трябва да има забрана?!? Защото си чувал ли или защото така ти се иска? Какво общо има къмпингуването в Германия, не се разбра. :-) Защото във Франция е точно наобратно, съвсем е разрешено, че дори го толерират всячески. ;-)

"За съжаление във Франция е абсолютно забранено къмпингуването по плажовете. Ако сте тихички може да разпънете спалния чувал и да се насладите на красивия залез." Няма какво повече да добавя.

Да си го държат морето долните мутри , аз не съм стъпвал от 3години , и вероятно не бих отишъл повече(при положение че Гърция е даже по близо) та даже обяснявам на клиентите ми (понеже живея в чужбина ) колко е отвратително и как могат да им задигнат , колата или да й сложат скоби и да ги изнудват за пари и как кенефната вода от хотелите се влива около плажът, каква стара храна се предлага в заведенията , както си е де , и вместо да бера срам аз ги предпазвам и улеснявам да си прекарат почивката , но не и в българското черноморие

И правилно им казваш ,не ,че не съм патриот но просто не може да се сравни 200 км бряг на мръсно безоточно море с 5000 км прекрасни плажове ,острови ,три кристално чисти топли морета ,...другото си го обяснил.

А после ще искаш право да гласуваш за България. Сега разбирате ли защо съм против задъжителното гласуване, както и правото за гласуване от чужбина

Хора СМЕ Всички ! ...а Колегата Gost - Е Безмилостно-Прав както Всички Знаем, Колега .

Кога ще изгоните незаконно къмпингуващите в Гърмен, Орландовци...и още стотици такива къмпинги?!?!?!??!? Щото ако не ги изгоните ще почнем да ги горим!!!!

колко красиво беше Черноморието 80те години... Да не говорим за 60-те..малка съм била но помня..бряг ,пясък и водна шир.

И ще бъде Отново !, че И Йощ-По. Скоро .

И сега е така. Сега да Ви ветна за някои неща АКО СМЕ ТУРИСТЧЕСКА СТРАНА ТРЯБВА ТУРИЗЪМ АКО НЕ СМЕ ТАКАВА И ПАЗИМ ЦЯЛАТА ПРИРОДА, КЪДЕ ЩЕ РАБОТЯТ ПЛОВИН МИЛИОН БУРГАЗЛИИ И ВАРНЕНЦИ

Туризъм да, но не на всяка цена и за сметка на природата, колкото и банално да ви звучи.

Предложение ако позволите, Колега : - Навсякъде ЕкоСъобразни места ЗА почивка !, като : А. Съответните Центрове (търговски, бизнес, забавления) - Встрани и под Свиреп Контрол Б. Всички Почивни места - С Тотално осигурен Комплексен екип ! (от водорасло-чистачите, през сервитьорите/спасителите, та до - Бизнес Мрежиране и/или Глобални Финанси) ...а като Добавим И - Съответна инфраструктура и Вериги-на-доставки - със Сигурност ще има Доход НАД Зап.Европейския за Поне Два ПЪТИ работещите у Нас.

толкова вили и хотели се вдигнаха без разрешение сега за едни палатки толкова шум!по-добре отидете до герман и съборете незаконните построики.

И като има незаконни къщи , значи да оставим палатикте, така л? И двете са невзаконни! Те за това на запад глобяват дори за изплюта дъвка.

Все отнякъде трябва да се започне, както се казва. Но защо се започва от най-безобидното, а не от хотелиери с големи пари и връзки?

Има огромна разлика между къщите и палатките. :-) Само човек, имаш интереси не би я видял. Видно е, че си от асоциацията, ли фондация ли. :-)

Бил съм на такова място ,само за два дни ,бивака е в гората ,най-близката течаща вода е на 2 км на селската чешма ,сутрин си копаят дупка на плажа и сядат да серат ,въобще идилия ,естествено всичко наоколо е заринато с боклуци ,въпреки усилията на някой да почистват ,огън гори в гората постоянно защото все нещо се готви ,има доста с малки деца ,реално къмпингуващите не се къпят през целият си престой ,освен подмиването в морето ,това е което съм видял с очите си и естествено повече не съм стъпвал на подобно място.

Вода се купува от магазина, предварително, или има извори в гората. Или ти си от капутите, които си мислят, че водата на чешмата у вас не идва от гората, а от Карфура ?! Използват се соларни душове, черна гумена торба пълна с вода, стои на слънце и се топли. Къпеш се без проблем. Тоалетните са в гората, верно е, но задължение на държавата е да осигури тоалетни и течаща вода дори на неохраняемите плажове, ако си ходил навън виж в Гърция как е! Иначе щом обичаш да гледаш серящи хора обърни се към психолог, от 20 години ходя по палатки и никой не е тръгнал да пикае или сере на плажа, сигурно си се объркал с някой рокерски събор..

Отворко на Иракли се сере на плажа в дупки ,сутрин са насядали и даже си пият кафета и си говорят ,сега някой може и да има солар ,но преди нямаше ,и с една туба вода си миеха чиниите готвеха 5-10 души ,масово има зарази.

Немойте плака, душици златни. Гърция е пълна с места за безплатно къмпингуване. Препоръчвам Самотраки. Там даже може да се снабдите с палатка и чадъри, защото къмпингувалите гърци ги зарязват на тръгване, за да не ги мъкнат към къщи. Поне до миналата година така беше.

ами да погледнат първо Максуда, Столипиново, Филиповци, Захарна Фабрика, Орландовци колко незаконно къмпингуващи има, които правят 100 пъти повече боклук ежедневно и дрискат където сварят от години насам !! Ама забравих че там са УДОБНИТЕ, а младите предимно хора които са по палатки и диви места спадат към НЕудобните..

Не са в състояние да се оправят с шепа цигани от Гърмен, как ще го направят в столипиново например?

На Шкорпиловци от 7денонощия има 6 каравани, ама никой не ги забелязва.

Е как бе, ти ги забеляза понеже не са в скапания ти коптор наречен 'хотел' , може би защото този който категоризира хотелите ти е чичо, съученик или бившо гадже. То на село да не се познавате всички, просто няма такъв вариант.

КОГА ЩЕ СРУТИТЕ НЕЗАКОННИТЕ ХОТЕЛИ, ВИЛИ И ВИЛНИ СЕЛИЩА?!?!?!? ТОГАВА ВЕЧЕ ЧЕРНО МОРЕ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА СЕБЕ СИ!!!

Леле че клишета Искаш девствени плажове ОК да ти ги изброя ли, че ми писна да слушам глупосите че еди кой си бил последния 1. Крапец 2. Камен Бряг 3. Болата 4. Балчик 5. Паша дере 6. Камчийски пясъци 7. Шкорпиловци (половината) 8. Кара дере 9. Смриките 10. Къмпинг Чайка 11 Иракли 12.Дюни 13. Аркутино 14. Перла 15.Къмпинг Юг ч6. Къмпинг Корал 17.Устието на Велека 18.Силистар

Тези "частни имоти" станаха частни след,като ги заграбиха- я го питайте онзи финансист каролчето колко земя задигна на "Корал"ама няма правосъдие.

Лелеее, ако аз съм на власт сигурно ще съм подобно на диктатор. Няма да се съобразя с множество закони и правила. И примерно бих преразгледал цялата морска ивица чии са имотите и как са придобити. А после майка им жална! И всичките тарикати дето са се облажили от заменки кон за кокошка или са харчели на широко държавни пари ... бих спретнал трудови лагери и там. Без съд и присъда. За паничка чорба на ден да копат кюмюр на норма. Ако преизпълни нормата може и парче евтин салам.

ЗА !

Е това ако стане - след това България ще заприлича на европейска държава!

точно така , бедните да го духат , социализма отдавна го няма и море за тях няма

Богатите ли трябва да чистят боклуците след бедните? За всяко удоволствие се заплаща, ако искаш да си разпънеш палатката в чужд двор и след това пак да е чисто, плати си 5 лв за гяволъка и готово. А ако си с кола може би не става въпрос чак толкова за беднотия....

Давай, къде да си платя? Не е беднотия, дават ми до към 6000 на месец в зависимост от курса на УСД, но винаги си спя в багажника и някъде под открито небе. Само че те не искат да предложат това - те искат да се продава скъпо евтин алкохол, да има проститутки, дрога, криене на данъци...

Не си прав! Не е казано, че бедните правят боклуците. Боклука всички го правят, то си е до главата. Особено в България да не ми кажеш, че нашите богаташи са по-умните? НЕ! Тези са НОВО-богаташи, забогатели случайно, хванали риба в мътна вода. А много от богаташите даже не виждат колко боклук правят. Те просто сменят вещи и не се интересуват къде отиват старите им вещи. На богаташките партита има сервитьори и чистачи, затова боклуците ги няма. Остави богаташите без прислугата им и ще потънат в мизерия.

и в максуда във варна има едни незаконно къмпингуващи които са заринали всичко с боклук ! тях кога ще ги изгоните?

когато Хамериканците поискат гражданска война

Какви вреди нанасят къмпингуващите? Изсичат дърветата ли, изливат бетон може би? Те ли са най-големи унищожители и замърсители?

ЗА КВО ВИ ПОСТРОИХ ХОТЕЛ-КОШАРА БЕ УФЦИ ?

Мафията срещу хората. Рунд 12 333

Ами много хора така искат да летуват, в гората, на морето и на палатка. Лошо няма. ЕДни така искат, други поради ниската цена. И вместо да бъдат гонени е редно Държава и Общони да направят нещо по въпроса. Например да направят един вид къмпинг за палатки. В действителност се иска само да се прокара наблизо вода с елементарни душове и да се изгради тоалетна. Няколко контейнера за отпадъци и толкоз. Гората си остава както е. Няколко души персонал за да се следи за реда и да се събира някаква ниска такса. Така хем летуващите ще получат някакви удобства, те ще заплатят за това, и на тях ще им е евтино и общините ще вземат някакви пари. Просто трябва да се намери правилния БАЛАНС. Репресивните мерки не могат да бъдат правилния баланс!

Къмпинги има пич, ама на Ганьо не му с еплаща, ако може да се отърве!

НЕ, не мисля така. Ако примерно гората и всичко наоколо се запази, без да се пипа. Само някъде в страни, през около 300 или 500 метра примерно се изградят едни елементарни тоалетни и до тях да има душове, топлата вода даже може да е само "слънчева", без бойлер. В съседство да се сложат контейнери за отпадъци и няколко табелки за спазване на елементарни хигиенни условия. Грубо казано колкото са екстрите толкова е и цената! И трябва малко мисъл да се вложи. За да се поддържа чистота е редно да има няколко служители които да регистрират почиващите, да приберат таксичка за палатка, за автомобил и за време на престоя. Тази такса трябва да е много ниска, но да покрива разходите. Може в таксата да е включен един депозит от примерно 20-30 лв. Когато си тръгнеш, служителя преглежда мястото и ако не си заминал кочина ти връща депозита. Ако заминеш кочина някой ще почисти след теб но ти вече си си платил за това. Понеже винаги ще има хора които искат този начин на летуване, на палатки е редно да им се предоставят условия, а не да бъдат гонени. Ако има подобни къмпинги, но ми предлагат цени като на хотел без никакви екстри, ами определено баланса е нарушен! А и за какво ми е къмпинг където до мен е бетонна плоча, на близо има някакво заведение и дъни чалгата цяла нощ!

Проверките услужливо пропуснаха бетона по Лайноморието, но почнаха тези с палатките. Именно те унищожават дюните с багери, заустват тръби с гомна 5 метра навътре в брега, изсичат горите и спират достъпа на българите до '100 метра неприкосновена държавна територия от брега на морето' .

Именно ! ... Всъщност - от вчера Баш в центъра на Бургаския (връз пясъка Директно !) - шурна кафявоканалието.

ехеее ако така проверяваха и за незаконни хотели и вили...

Те са техни... а ако не са е опасно...

За леещите бетони - няма закони. За циганските катуни - пак няма закони. Но за каравана с палатка - ЗАТВОР. УЕЛКЪМ ТУ БЪЛГЕРИА ЕНД ХЕФ А НАЙС ДЕЙ.