Нов участък от АМ Струма улеснява пътя до Гърция

Движението по ЛОТ 4 от Автомагистрала Струма между Сандански и Кулата беше пуснато. Новата отсечка се пуска предсрочно, за да се олекоти трафика за Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Нов участък от АМ Струма улеснява пътя до Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно, магистралата ще се открива поне 2-3пъти, но Бате бойко ще присъства всички пъти.И Дундата министър тоже.

Както е казал авторът "...безсмъртно нека остане навеки построеното тук от мен..."

Колкото и да плювате, при боко се построи най много, и се гепи най - малко. За сега алтернатива няма, Радан го доказа.

Ремонта на вече построеното от него брои ли се? Радан е някакъв фактор от последна инстанция ли ?Всъщност какво е построено , колко км и на каква цена?

Престанете с повтарянето на мантрата,че строителството е предадено предсрочно.Въпросния участък трябваше да е готов преди две години,но поради калпави проекти и неочуждени терени по вина на АПИ ,тогавашния изпълнител АКТОР бе принуден да преустанови работа.Това бе добре дошло за самия шев на АПИ на мястото на тогавашния изпълнител да намърда близката му до сърцето фирма Агромах.Това нещо се прие радушно и от закръглената министърка на МРРБ. И от тогава та до вчера думата ПРЕДСРОЧНО се повтаряше почти ежедневно.

искам да кажа - това, което се предава, не е магистрала! Това е временен път! Няма отводнителна система, банкетът е недовършен, мантинелите са поставени не според установения ред! Кой е надзорникът по този лот? Кой ще довърши този път до магистрала? Кой ще накара АКТОР да го довърши?

Е ти сега , после ще го ремонтират щего откриват!Колко ленти има да се режат!

направо е плашещо.

направете пазар на аутострадата

Боко Тиквата е голям мъж дето се вика и деца ще ви направи. Вече се опита да такова нацията през четири годишното си управление, сега пак му дадоха мандат може и да успее народе прост.

steltian

Преди Борисов и Бащицата се опита да прави деца , но тогава не смееше да пишеш такива неща нали?

Това , което под ръководството "бащицата"се построи от българският народ , всички управлявали последните 25 години, не успяха да разграбят! За боядисването му нямат ъкъл и морал!!

"...има малко забавяне заради археологията..." Поради слабо владеене на бъларски език и трайна неспособност за ясно изразяване премиерът неволно е обвинил науката археология, която очевидно няма никаква вина.

Хайде стига вече стези магистрали ,магистрали ,магистрали! Няма град със свестен водопровод в тази държава - '' Вода газим - Жадни ходим '' , Вие само - магистрали ! Има ли някой в този форум да ми отговори: Кога през 80'те се е купувало минерална вода така масово в БГ ?! Защо никой не пита : Кой ( умишленно ) занемари водопроводите на България !

Водопроводната мрежа, дори и по селата се подмени с европейски пари. Това, че си прост комунистически скот и не знаеш този факт си е твой проблем.

Тъй ли ?! Явно пием от различни чешми ! Не помня къде точно , но преди няколко дни рекламираха една '' минарална '' черна вода ( богата на Манган )! Сигурно '' новият '' водопровод още не се разработил ?! Доста пътувам и явно аз съм с лош късмет , но все ми се налага да купувам минарална вода !

Този участък след месец ще е на "коловози". Асфалт положен при 47 градуса на сянка и веднага тежки тирове по него. След 20 дни ще е слегнал и ще прилича на коларски път по къра на някое село.

Нещо от технологията за полагане на асфалтово покритие ти убягва.Колкото е по гореща асфалтовата смес толкова по добре се уплътнява което води до по голяма здравина и дълготрайност.

А защо пътищата се скапват максимум на две години?

След време ще разказваме на нашите деца и внуци, че тези магистрали са построени в ерата на ген. Борисов. А какво ще кажат сидерастите на техните наследници за построеното от Сидер ефенди, ммм?

Ще говорят за мобилизацията и как са били изпратени да воюват в Украйна

защото хомосексуалистите не се размножават.

Питай серГея дали не може да се размножава!

Поредният не-бивал успех на краля слънце , е с две години закъснение и няколко десетки милиона от горе . Но основният ремонт на есен ще ние на половин цена .

След 3 месеца, наесен цялата магистарала ще е в дупки. Бърза работа, срам за майстора. Важното е да се усвоят комисионите.

Искате да забавите Лот 2 с още 2 години? Или никога да не се случи? Организирайте един протест, свалете Борисов и докарайте някой Крадец, като Орешарски... Но трябва да действате много бързо, защото след 2 месеца вече ще бъде късно и най-накрая, след 35 години чакане, ще мога да пътувам до Благоевград по МАГИСТРАЛА!!!

Че заблуждаваш с IQ-то си, заблуждаваш. Простено ти е, защото си простичък и не го разбираш. Но може би ще разбереш, че 2013 год. парите по програмите Регионално развитие и Околна среда, бяха спрени заради нарушения при провеждане на обществените поръчки в периода 2010 - 2012 год., вкл. и заради кражбите при тях. А тогава на власт беше КОЙ - беше ТОЙ - Бащицата Ви, вашия олигофрен Бойко!!

Сидерастите не ги интересува строежа на магистрали, защото са безработни неудачници, клошари или живеещи от социални помощи. А за да ползваш магистрали са нужни средства. Така ще е за сидерастите докато Перхидроления не стане премиер, за да им направи минималните заплати 1000 лв.

СИДЕРАСТИТЕ ИМАЛИ НОВ ЛОЗУНГ "УБИЙ МУТРА , СТАНИ БОГАТ ":))) .... МАЛКО ПО ХАЙДУШКИ ЗВУЧИ - ХАЙДУТИТЕ КВО СА ПРАВЕЛИ ? - ХВАЩАТ ЧОРБАДЖИЯТА ИЛИ БЕЯ - БОЙ , ГОРЕНЕ С ЖЕЛЯЗО ДОКАТО ИЗПЕЕ КЪДЕ СА ЖЪЛТИЦИТЕ .. И СЛЕД ТОВА 30% НА ЯТАЦИТЕ , 70% НА ЧЕТАТА :)))

Ще си останете само с лозунгите, но за сметка на това ще сте все така бедни и в дъното на всички изборни резултати. Няма лошо да си чорбаджия, лошото е когато си беден ратай и чакаш някой да те направи богат /с 1000лв. месечно, евентуално/

Развихри се нов бизнес: Аз съм малка сладка студентка, която продава бельо от мокрото си коте 19-годишната Деси изкарала 350 лева за месец от търговия с фетишисти А ГЕРБЕРАСТИТЕ СЪБИРАТ БОКСЕРКИТЕ НА БАЦР МУТРЬО И ЦЕЦО :))))

'Апнахме още малко асфалт, напук на БеСеПарите :-)))))

И ИЗБИХТЕ И СЕЛЯНИТЕ :))) Фалит заплашва наши фермери заради продукти от САЩ Ако бъде прието ТПТИ, по-строгите изисквания за качество в ЕС може да отпаднат, опасяват се еколози. Много български фермери може да изгубят своя бизнес, ако се приеме споразумението за Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) между ЕС и САЩ. Това заяви Борислав Сандов от "Фондация за околна среда и земеделие". Хората у нас все повече пазаруват от големи вериги магазини. Ако се приеме ТПТИ, в супермаркетите ще навлязат още по-голям брой продукти, произведени в САЩ, заради по-ниската им цена, пише "Стандарт". Но тези продукти са произведени при по-ниски стандарти. "Ако ТПТИ съществува, най-общо казано, българите, които живеят в селата и имат продукция, вече няма да могат да продават продуктите си, дори да имат субсидии, защото те няма да са им достатъчни. Тези хора ще загубят своя бизнес, Европа ще е наляла пари напразно в България", каза Сандов. Западноевропейските страни няма да са чак толкова засегнати от споразумението, защото там няма обезлюдяване и толкова социално-икономически проблеми като у нас, а и там има по-високи субсидии, допълни той.

БългАриец

+++ Споделям безпокойството ти и също съм против ГМО и недостатъчната подкрепа на родното дребно и средно фермерство. Но все пак темата, която коментираме в случая, е друга.

Селянина е електорална единица на БСП/Атака и няма лошо да бъде мачкан. Селянина мечтае някой да му направи 1000лв заплатата а той да седи в селската кръчма и да псува по цял ден.

Това е единственото достойнство на Боце, като премиер - строят се и се ремонтират пътища. Хубави, лоши - има ги. Всичко друго обаче е тотална издънка.

МИТ Е ЧЕ МУТРАТА ГИ КОПА ТИЯ МАГИСТРАЛИ С КИРКАТА ..... .. КВОТО МУ КАЖАТ ОТ ЕС ТВА СТАВА - А ТЕ ИСКАТ МАГИСТРАЛИ ОТ ТУРЦИЯ ДО ГЕРМАНИЯ :))))

Точно за това, че Борисов слуша ЕС, народът винаги избира ГЕРБ за да ни управляват. Същия народ е избрал Сидераста да е един незначителен политик от когото нищо не зависи. Ако Бокича слушаше нарежданията на миризливия руски ботуш, никога нямаше да спечели избори, защото избирателите ненавиждат кагебейското жуже.

България не е само на юг от стара планина но и на север но в северна България няма магистрали за това няма и хора те така управлява бившата бкп сега герб дпс бсп

На 11 септември режем лентичка или почваме ремонт

Но чух сутринта, че нещо много бързали и положили асфалта при 45 градуса - дано не става въпрос за градусите на ракията и водката, че ще замине бързо-бързо покритието и пак - затворени участъци за преремонтиране. И какви са тия откриваници по няколко пъти - сега тръгнал трафикът, но официално щели да режат пак лентички на 11 септември....чудна работа - не че няма къде да работиш, ако искаш, но пък понякога сами си създаваме занимавки.

да се каже "...улеснява пътя на Гърция и гърците до България!" Но да не стане както с м-ла "Трай кия", където, едва-що завършена, и на места още с топенето на пролетния сняг започна да се топи и асфалтът.

Kalin

Не мога да разбера -Павлова и Борисов ли лъжат и не могат да смятат или журналистите са тъпаци!Ако човек им чете простотиите с коя отсечка колко време ще спести човек ще излезе че ако тръгнеш от София за Кулата ще стигнеш преди да си тръгнал;-)А стоя час дето сега го пишат че се пести сигурно ще излезе че ако днес тръгнеш вчера ще си пристигнал;-)))

Станишев и Доган премиери ./2005-.2009/ период на отчитане ,умишлено: /2003-2007/ нови лотове-0 последни 2 години -0 основно финансиране: държавен бюджет стандартизация :70% -невалидна,без акт 15 и16 1.ТРАКИЯ-Лот1 Оризово Стара загора-38км Лот 5-Карнобат Бургас-35 км 2.МАРИЦА Харманли-Любимец-16км 3.ХЕМУС-Шумен-Каспичан 14км 4..СТРУМА-Даскалово Д .Диканя 19км Общо-121км,законни- 25%!!!! ......................................................... Бойко Борисов премиер/2009-2013/ период на отчитане,умишлено : /2009 -2012/ нови лотове-8 основно финансиране: еврофондове стандартизация :85% валидна,отчуждаване на трасета,заплащане на собственици,акт 15 и 16 1ТРАКИЯ Лот2Стара загора-Нова загора,Лот 3-Нова загора-Ямбол,Лот 4 Ямбол Карнобат-118 км 2.СТРУМА-Лот1 Д.Диканя Дупница,Лот 4-Сандански-Кулата-32км 3..МАРИЦА-Лот 1 Чирпан-Дмитровград,Лот2 Димитровград Харманли-65км 4.ХЕМУС-Ш-Белокопитово,О.път-гара Яна-17 км 6.ЛЮЛИН-19 км. Общо-251 км.законни -85%!!! 7.Дунав мост 2-построен 25%/2001-2009/,довършен окончателно75% /2009-20013/ 8.1 и 2 столичен метродиаметър+Аерогара + Бизнеспарк -напълно готови за експлоатация!

Статистиката ти е малко сгрешена, на като на последовател на Тиквоний ти е простено. Все още половината от изброените ти магистрали на Бобочко са в строеж и не са пуснати. И все пак, за да ти се пообразуват малко гънчици в мозъка, пропътувай по новите участъци на Тракия от Стара Загора до Карнобат .... Малко ще те поразтръска, ама ти вярвай на Бобочко, че са качествени.

Браво за откриването и едно дърпане на уши за популисткото изказване , че времето за пътуване се скъсява с 1 час . 1 час е спрямо временния заобиколен маршрут , но реално спрямо главен път Е79 , което е старият маршрут, времето най-вероятно е съкратено с около 15-ина минути .

Няма такова нещо. Няма значителна промяна в дължината на пътя. Двайсетина километра бяха, пак са толкова. Разликата е единствено в скоростта - на стария Е79 - 90км/час, сега, ако е магистрала - 130км/час, разликата във времето си я смятайте сами! За по-лесно - на база 20км.

ВУЧИЧ - МИНИСТЪР -ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪРБИЯ ВИДЯ ОТ БОЦИ МУТРАТА И ТОЙ ЩЕ СТРОИ 300 КМ МАГИСТАЛИ .... ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР СИ Е 2 МИЛИОНА ДОЛАРА ЧИСТА КРАЖБА :)))

А вашия льольо сидераста какво построи досега?

МУТРАФОН СЕ Е ИЗГЪРБИЛ ОТ КОПАНЕ НА МАГИСТРАЛИТЕ :))))) .... КОЛКОТО И ТАТО - ПРАВЕШКИЯ КОЧ Е ПОСТРОИЛ НЕЩО - НАРОДА ГО ПОСТРОИ КВОТО БЕШЕ ПОСТРОЕНО С НАРОДНИ ПАРИ , А МУТРАТА С ПАРИ ОТ ЕС ..... А БЕЙОВЕТЕ И ПАШИТЕ САМО ОКРАДАХА ПОСТРОЕНОТО :))

Ха ха, интересно ми е 25 километра за един час ли се изминават? Може би пеша?1?

За какво са ви тези глави на раменете бреее? Ти през стария път с каква средна скорост си карал пъприл като мравка след тирове?

От Сандански до Границата ми отнемаше не повече от 30 минути, като извадим сега 10 минути примерно за минаване през магистралката, се получава 20 минути, а не 60... Очевидно ни смятат за тотално неграмотни идиоти... А това с тировете е много индивидуално, получава се само при почивни дни.

За какво е твоята глава , след като ти не мислиш . Човекът правилно ти казва , че по стария път , който беше около 25 километра , не се караше 1 час и че времето сега няма как да се съкрати с един час , след като тогава е било само 30 минути.

2 години закъснение заради онова недоразумение, чакай че му забравих и името...., а видях в гугъл, Орешарски! Днес никой нищо не е откривал или рязъл ленти. Те ще бъдат рязани след месец когато я завършат напълно. Така е по протокол от ЕС щото парите идват от там. ВСе пак е отсечка от край до край. Трудно някой ще бие рекорда на Станишев за пускане , рязане на ленти, кетаринг, телевизия и т.н. за 4км магаистрала без изонсващ слой свършваща в нищото.

Тиквените тъпотии стават само за такива малоумници като теб! 7 години закъснение, значи е трябвало да бъде пусната през 2008 година - 5-6 години преди Орешарски да бъде премиер. А рекордьор по ленторязане е именно твоят кумир!

Kalin

Ако имаш предвид под 4 километра магистрала Тракия си забравил една нула след 4.Да не говорим че и отсечката до Нова Загора също беше на 80% готова просто Борисов и ряза лентичката като довърши останалите 20% за повече пари отколкото бяха изхарчени за предишните 80%!

благодаря на всички строители на лот4-те са истински герои,Това което направиха при 40 градуса е за награди,не български а повече от европейски,нито един европеец не би издържал на такава трудова дисциплина

Ходи виж магистралата за Игуменица и ела пак пиши глупости.

преди да стигнеш до Игуменица видя ли по какъв път вървеше в Гърция-по -точно до Серес

Браво! Супер за района! Сега ако могат да обърнат внимание и на магистрала от Варна до Бургас! Пътят е доста опасен и натоварен.

Тая магистрала ще я видите през крив макарон. ЕС не дава пари за магистрали само с национално значение.

"На път за Гърция автомобилите няма да минават по обходния път през Петрич. Така ще се спестяват около 25 километра. " а преди да затворят участука за да построят магистралата да не би да минаваш през петрич? щел да спести 25км , сущите тези 25 км дето преди не се налагаше да се минават, демек нисто не се спестява.

така е че гевара -стария път е напудрен

Добре че ББ дойде пак на власт та ще се завършат магистралите. Останалите хич не ги бива в тези работи - то от желание за крадене не остава време камък върху камък да поставят.

Днес по НОВА ТВ - "Остават два часа до пускането на ЛОТ 4 на магистрала "Струма" ... Едно време така брояха часовете до излитането на първия български космонавт в космоса ... Сега очевидно построяването на една отсечка на магистрала се явява "подвиг" равен на изстрелване на космическа ракета ... Щеше да е много смешно, ако не беше жалко!

Пратихме българин в космоса, а не можахме да си довършим магистралите.

Ние не сме пращали никого в космоса. Това си е било заслуга на братушките

Но им построихме виадуктите ! Най-тежката и скъпа част от всяка магистрала! Без ЕС !!!!

Защо ми се струва, че единствената дейност на пишман премиера е да реже (предизборно) лентички? А това ред в държавата, икономика, трудова заетост, доходи, нормални външни отношения и прочие - явно за него е нещо второстепенно, от задния двор? Е браво, нема що - за това ли ти плащаме?

На кого плащаш ти бе?

ако беше наел хървати в началото на първия мандат сега цяла Бг щеше да има нормални пътища. А сега дали ще доживеем да видим една магистрала от край докрай. И дали ще издържи първия и отворен лот без ремонт до отваряне на последния?

да и да плащаш както в харватя - 300км - 60л ева.. ама само за еднократно минаване.. браво..

Представих си за момент баби продават домати и праскови на магистралата и притичват между колите!!! Безценно!!!

Gluposti

Жална и майка на българия ,ако управляваха момата,чалмата и особенно недомаслената сачма! Долен пръдлето не може сам да изкопае трап за варница,без да го окепази ,а камо ли лот на магистрала! А за цели 4 магистрали ,2 метродиаметъра,2 мост на Дунава,като великия Бойко - ептен! пак гласувайте за мизерника сидераста и сие!

Принципно само Ви се смея на ограничените умсвени възможности, но този път прекали. Къде видя 4 магистрали в България няма магистрала за сега. Ако прочетеш малко ще разбереш колко се откраднаха от спешните ремонти на тракия, всичко е публична информация - малко над 40 милиона. Скапани платени драскачи.

Така е, много се открадна - не само тези 40 милиона. Само че нещо и се построи. За предпочитане е пред другите, които крадоха още повече, а не построиха нищо. А за магистралите - Тракия вече е изцяло построена, Люлин също. Марица напредва, от Струма повечето е построено, подготвя се дострояване на Хемус и на магистралата към Калотина... Не са 4 напълно готови, но 2 са, не от вчера. Ама сигурно да го разбере човек трябват неограничени умствени възможности...

там?

Предстрочно с две години закъснение

Как с две? С 11 - тази магистрала трябваше да е отворена 2004та за олимпиядата в Атина

Странното е , че и аз имам такъв спомен . Сещам се как ни убеждаваха , че ще ходим гледаме Олимпийските игри , все едно отиваме до Пловдив . Добре , че тогава бях в олимпийския отбор и пътувах с чартър до Атина , но за подготвителния предолимпийски лагер в Сандански , трябваше да заобикаляме през радомирските села и се чудех как ли тази магистрала ще бъде завършена за 2 месеца , за да могат пустите бг зрители да гледат състезанията на живо .

Това отсечката, дето Лилето преди дни откри едното платно ли е? Онова същото, дето тъкмо го откриха и взривиха стар мост върху прясно асфалтираното. Дето после го чистиха преди да пуснат движението - щото на никой не му е хрумнало да взриви моста преди да с еположи асфалта. Сега другото платно ли откриват? А като го завършат (щото са го пуснали недовършено) - пак ли ще го откриват?

Разбрал, недоразбрал - пишеш. Лилето откри отсечката от границата до разклона на Петрич. Решиха тогава да не чакат цялата да стане готова че бяха луднали хората по селата през които минаваше трафика. Днеска са пуснали останалите километри до Сандански.

новия лот не спестява 25км заобикаляне през Петрич, не спестява нищо, стария двулентов път пак си минаваше през същия участък само че беше затворен 3 години за да се строи лот 4 и се обикаляше през Петрич...сега трасето си е пак старото само дето ще има 2 платна в едната посока, 2 другата...който е пътувал- знае...

Искаш да кажеш, че има 2 платна с по две ленти в посока :)