Ципрас защити Варуфакис и призна за ”извънреден план” на МФ

Гръцкият премиер Алексис Ципрас защити днес честността на бившия министър на финансите Янис Варуфакис, обвиняван, че е искал излизане на Гърция от еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Ципрас защити Варуфакис и призна за ”извънреден план” на МФ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще го тормозят до дупка,само защото се опълчи на МВФ!!!Ще го правят и за назидание,за да няма други"непослушковци"!!!Егати робството,да ти контролират уж независимите национални банки!!!НЯМА СВОБОДА НА НАЦИИТЕ В ЕВРО СЪЮЗА,ЩОМ БАНКИТЕ СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТ МВФ!!!

Как няма да го защити - нали му е бил министър и ако се окаже крадлив, то значи, че и Ципата сам е такъв. При тия всичко е предварително и отдалече изчислено.

отговор на въпрос в парламента, отправен от лидерката на опозиционната партия ПАСОК Фофи Генимата, Ципрас заяви: "/Янис/ Варуфакис може би е правил грешки, можете да го обвинявате за неговия стил, но не можете да го обвинявате, че е корумпиран" като някои министри от предишните гръцки правителства, предаде АФП, цитирана от БТА. "Ако искате да търсите наказателни отговорности", трябва да ги търсите в средите на предишните правителства, каза Ципрас.

За разработваната от Гърция НеоДрахма за вътрешни разплащания се говори от края на Април.

Естествено, че ще го защитава, нали е бил съучастник. Започне ли съдебно дирене срещу Варуфакис, ще трябва да се провери и Ципрас, ако не за съучастие, тогава за недостатъчен контрол върху действията на министрите си като министър-председател. Или е съучастник или е некадърник, а според мен е и двете. Готова свършена работа успя да развали и хвърли Гърция отново във финансовото блато.

ти като, че ли говориш за цв.цветанов?? за него като има,... и съдебно решение, ще дириш ли и боцето за виновен,...а??? смешник!!

абсолютно точно, че ЕС разработвал плана за "изхвърляне" ( спомняте ли тази думичката , използвана от ЕК) от еврозоната. В такива условия всеки нормален ръководител на держава трябва да има план за втора валута. И ако сега ще има трибунал, би трябвало ЕК да е обвиняем.

Мен пък Варуфакис ме кефи! Хем пич го раздава и мъжкар, пък хем и ум има в главата. А като се замисля и Ципрас си е готин. Млад, хубав мъж, умен, преговаря със Запада с достойнство... Да, ето какво им липсва още на нашите -истинско достойнство, щото те запред народа само на важни се правят, ама иначе кой ги бръсне на Запад и на Изток?! И сега ги сравнете с нашия матр'ял:)

не ги бриснат на запад защото са популисти...дървиха се 6 месеца и накрая клекнаха...нашите понеже са корумпирани,некадърни и престъпници същи никой не ги бръсне на запад

Може и така да е, ама трябва да им се признае, че поне са умни, за разлика от нашите. И по-дълго се "дървят" както се изразихте, щото какви ти 6 месеца, на нашите докато кацнат и видят западняците веднага свалят гарда.

Драги ми демократични дебили, искал паралелна платежна система. Примерно драхмата. Ми нашата купонна система ...... и сега някои купуват с купони ... какво ще кажете, това не е ли паралелна платежна система. Нали скачахте против купоните, защо сега бат Боцко демократа ви ги въведе пак. Но си заслужавате да бъдете вкарани в тресавището заради многото акъл който блика от вас селянията.

Планът на ВаруФакис бил Фак Гърция, и беж във Флорида!

Горд съм, че има хилядо пъти по-големи идиоти от българите! В сравнение с Фъъкис и Ципорас, Станишев и Орешарски са гении и ангели небесни!

и не пропускаи жaн виденов, които беше по-честен и от факис :)

впрочем факис с това признание е потеглил силно към затвора

Стига с гърците ,нека си гледаме нашите задници...

да бе, гледаите задника на боико

Нема кво да гледаме, моят отдавна съм си го затапила и бронирала със самоковско тенеке! Гледай твоя, дали е надеждно обезопасен!

мислех, че няма по-тъпи от българските червени боклуци, докато не се появиха тези двамата

твоят минус значи, че няма по-тъпи от бълг. червени боклуци?

Признат грях- половин грях ? Не-е, искаха да хакнат частните сметки (на хората от народа) и да правят бо'знай що със спестяванията им. На пазарлъци с 3-та имаха право, да, но това тук си е левашко-комунделско ПРЕСТЪПЛЕНИЕ с/у частната собственост, която, както знаем, е СВЯТА !

Всички роми сме комунисти и мразиме дясните партий най-вече ГЕРБ! Защото дясните ни карат да работиме а при Тодор Живков Жан Виденов и Сергей си живуркахме крадехме и строяхме незаконно! Все се надявахме в Гърция да стане комунизъм и да се махнеме от тука щото сега ни карат да бачкаме и не можеме да крадеме но както се вижда комунизма никъде не може да вирее само дясни партий управляват и нормалните хора искат дясни управления!

Малоумни гръцки идиоти! Човекът е искал ДА ВИ СПАСИ ГЪЗОВЕТЕ бе, изроди!

Да де, ама им ги сцепи! Така е със всеки, който уважава дървенията рубла, а не ЦАР ДОЛАР! Даже Господ не смее да се е....ва (бъзика с ДОЛАРА)!

Сега ще видиш какво конг-фу, киокушин-кай, джуджицу и т.н. ще му се случи на "царя" ти...

Господа, да Ципрас защитити съратника си е очаквано събитие, а и тъй трябва да е сред съратници. Какъвто и да е Ципрас, той е постъпил както е редно. Що се отнася до обвиненията срещу Варуфакис, те са с една единствена причина - на ПАСОК им се ще пак власт и пак спекулантски приходи. Редно е правителството да изработва планове за възможни събития, засягащи държавата и народа й, а особено при финансова разруха. Дали са редни действията на Варуфакис? Да. Безусловно ДА. Не е редно, социалистическите партии на ПАСОК - създали чрез управлението си икономическия провал на Република Гърция и гигантския й дълг, да обвиняват този, който предвижда възможните последствия от провала и създава за тях план. И още... Доказаното най-важно редно и в Гърция, и в България, и навсякъде е: - По-малко социализъм.

Каквото и да съдържа,няма да е вкусно.

Сърничките ли ще храним, Лиле? Със мъжко мляко?

Планът е перфектен, но искали Путин да бутне някоя друга рубла! Путин казал, "нали знаете, политика се прави или со "ззззз" или со паре, паре обаче нема, действайте смело, ако не стане нищо, вилата ви зад Северния Полярен кръг съм ви я запазил! Не му последваха съвета, предпочетоха топлото Средиземноморие!

ако ми бяха приятели или познати, щях да кажа леле какви гъзари само - лекета.

" е било необходимо да се действа в условия на секретност, тъй като базата данни във финансовото министерство фактически се намирала под контрола на тройката международни кредитори... "А сега да видим реакцията на тройката международни кредитори и изобщо ще има ли такава?

В Гърция не връщали?! А в България колко хора има да ми връщат пари. И то българи говоря!!! Аз даже и заеми теглих да им давам и лихви плащам, а те се правят на тарикати. Българино, връщай парите!!!

Много се надявам Европа да усети какво са византийски номера!!

Че той Юнкер е баш майстор на номерата.Особено данъчните салтоморталета.

ВАРУФАКИС не е корумпиран, просто жена му е богата. Човекът си играе теоритично негова специалност - теория на игрите. А Ципрасчо е един нещастник. Заради техните "ИГРИ" ще го отнесе гръцкия народ

заради тези уж "игри" е навредил на държавата. ще има и дело - обвиняват го в предателство и сега другият се опитва да го спасява уж той му бил наредил, ха ха. Арогантен, неприятен тип.

На това тук се казва измамници! ГАУНЕР- тръгнали да измамват Европа на вместо да си връшат заемите! По принцип за измама конциквенцията е затвор. Народът не е виновен, иначе щях да кажа - никаква помощ вече. Мошеници.

"...народа не е виновен..." Хитруването, което стига до мошеничество, интригантство и т.н. са типична Византийска черта, която и до днес е присъща на гърците като национална особеност. Та управляващите са от този народ. Народа повсеместно действа като управляващите го.

е то по-добре корумпе на 10% от разбеснял се идиот

Ципрас защити Варуфакис и призна за извънреден план на МФ Оставете Гърция да си решава нейните проблеми и стига вече с разтягането гръцката "дъвка", защото през това време , нашенските Ципрасчета и Варуфакисчета, си гласуват в парламента както си искат и каквото си искат.И на това му казват реформи.

Е та не са ли? Друго си е НСО да треби с калашници всичко по пътя! ЗАКОННО!