Нова масирана атака на турската армия срещу ПКК

Турската армия нанесе нови масирани въздушни удари срещу позиции на забранената заради тероризъм Кюрдска работническа партия ПКК в Северен Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Нова масирана атака на турската армия срещу ПКК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на снимката са F15

дарина, вие сте оптимистка. клоните към -2. и ще ви кажа защо: ако турим на везните на справедливостта:1. вас, които си плащате данъците и работите неуморно и 2. всички крадци от вас, ще се види, че вие сте на късата страна на лоста за "управление". на вашия гръб, висят един куп бездарни, затлъстели от сране задници, които ви "управляват", за ваша сметка, но за техна печалба и тук, балансът е тотално нарушен! следва - катастрофа! светлото бъдеще ( нерегистриран )

а защо не помислихте че НАТО /САЩ нарочно е с Турция .В момента имат проблем и с Гърция ,която не ги слуша,но понеже е НАТО с Турция нямат точно очертани морски граници, а от другата страна Русия. просто НАТО и л'бимите ви САЩ и ЕС са идиоти, защото и ние бг ще изгорим, без да светим

Мдааа! Турция нападна единствените които се сражаваха срещу ИД.И какво излиза?,че си тешават домашните въпроси или бият по силите които са способни да се опълчат на ИД. Тогава на чия страна е Турция? На брадатите бандити или на страната на цивилизования свят. Доста сложна ситуация. Май ще ги вкара в голяма каша.

Кюрдите са едиствената преграда между ИД и Русия. Целта на САЩ е да премахне тази преграда и понеже неможе да го направи явно използва Турция като маша.

Турция намери подходящ момент да реши стария проблем. Събра НАТО по политическата част и каза, че ще действа. НАТО отговори - "добре". Въпросът е колко ще продължи всичко това и как ще завърши. Има вероятност да стане както Израел - Палестина.

Подкрепяме Украинците защото имали български корен. Питам, защо не подкрепяме кюрдите които също имат български корен.Подкрепяме Украинците защото имали български корен. Питам, защо не подкрепяме кюрдите които също имат български корен.

От ПКК избиват турски войници о полижаи.Със скръстени ръце ши да седят турците?!Освен това ПКК е призната за терористична организация.Сълзите и сополите ви са неуместни другари ,,путинари".По всяка вероятност Кремъл ще продължи да им продава оръжие,а Турция ще продължава да сее смърт сред тях и фанатиците от идил.Също въоръжени от Кремъл

" фанатиците от идил.Също въоръжени от Кремъл " Що не вземеш малко да се осведомиш, преди да ръсиш глупости!

Руснаците и Турците не преговарят с терористите те просто ги уни6тожават това го знам от историята.

Охо, US модератор :)

Тази креатура "ИД" върши идеална работа на САЩ, Израел, Великобритания, а сега и на Турция. САЩ създадоха хаоса, който вече се самофинансира като продава на безценица петрол на англо-саксонската гарнитура и с парите купува оръжие от тях. Турция уж нападна ИД, а сега започнаха по кюрдите. САЩ нападат "умерените" опозиционери, а с "неумерените" от ИД правят бизнес, като същевременно разпадат Сирия. Целта е далечна - да отрежат приходите на Русия от петрол и газ, после Русия да се разпадне и с Китай след това ще е свършено, защото няма кой да ги пази. А светът си спи, прояден от англо-американо-циониската проказа.

И когато се събудим, ще е необратимо късно. Ако вече не е...

Турците са терористи и подкрепят ИД! Това вече е напълно ясно!

Абе тия диваци от 5000години нямат държава сега искат да си направят,но кой 6те им даде територия.Това е равносилно Ромите да искат терирория за Циганистан е няма да стане.

циганите също имат представители в парламента, както и дпс. сега трябва ли да ги бомбим по тая причина? колкото до кюрдите, които са бомбандирани от нато са в ирак, а не в турция. нещо неясно до тук?

Пкк е преставител на Турските Кюрди ,но базите им са Ирак.Кюрдите имат 80 депутата в Турският парламент а Ромите нямат претенции за държава както Кюрдите.

Е, че голям харчлък ще падне. И пак америкен ще глътнат паричките на турсика народ. Кви тука еврей споменават някои неграмотници. Кво стане по света, едни ненормалници веднага: ПУТИН Е ВИНОВЕН. Кво стане по другия свят, други ненормалници веднага се празнят: МОСАД И ИЗРАЕЛ са виновни. Добрата новина е, че и на едните, и на другите баба им е виновна, че не е мъжка...

прав си, израел не е виновен, а натеняу и подчинените нему "републиканци" в двора на сатаната. мога да ви дам и факти от официалните медии на "демократодиктатурите" на новия световен ред за това, кой разбърква света и го води в посока небитието. но не искам да ви обиждам на информационно затъмнение и пропаганда.

" всъщност е прикритие на операция срещу кюрдските бунтовници". кюрдите провалиха плановете на ердосман "велики" по следните направления: 1. поставиха се срещу идил, като с това попречиха на добрите взаимоотношения между турското правителство и идил, както по икономическо така и по геойполитически направления за осъществяването на гео-картата наречена - ислямистка дъга, чиято чернота от смърт стига до виена и е една стара мечта на съединените щази. 2. влезнаха в парламента, което осуети плановете на ердосман "велики" да стане пълен диктатор. такива неща, злобните диктатори не прощават на никого!

защо уса подкрепя акциите срещу кюрдите? по същите причини, които важат за ердосман. те, заедно с израел са създателите на идил и сега използват ердосман паша, като маша за подлите си и мръсни цели. все пак идил е рожба на "новия световен ред" и като такава е ценна част от световното безредие, на чиито основи лежат всички невернически, антихристки и подземни търговии и услуги и огромни безданъчни печалби в които са включени официални, междудържавни и международни институции! факт!

има ли резолюция на оон за бомбене в сирийски и иракски територии от турски военни, или едното "да" на нато е достатъчно вече за убиване на хора? по вашите описания за путин, аз не виждам разлика между вас и него, деспотници от вси страни.

И каква стана тя? Цялото НАТО подпомагаше кюрдите в борбата с Ислямска държава в Сирия и Ирак, пращаха им помощи всякакви, бомбардираха ИД....докато отстъпят! Сега обратното - НАТО бомбардира кюрдите и подпомага ИД...докато кюрдите отстъпят! Тия "хора" съвест, памет и мярка нямат! Явно са напълно освободени и демократизирани от тия неща!

Е, че работата става много лоша. Голяма война се обчетава при комшиите. Кюрдите общо са над 40 000 000 - четиридесет милиона души. Представяте ли си 2-3 до 5 милиона да грабнат оръжие /имат го вече в изобилие/ и да подпукат турчолята. А представяте ли си да плеснат с ръце и да се прегърнат с ислямистите - това ще е още "по-добра новина"/.Е тогава, добрата новина ще е, да видят тези опинци какво е геноцид над българите по време на робството, над арменците и т.н. Кюрдите са наши първи братовчеди по генетика - писах го, а некакви отрепки във форума ми се подиграваха. Е, НЕМА ЛАБАВО. Спомнете си тези пророчески думи на другаря Янко. Това е добрата новина - НЕМА ЛАБАВО. Какви ще са подледствията - само Всевишният ги знае, защото вече ги е предвидил.

спокоино ше доидат братовчедите ти при вас и тогава ще видите кон боб еде ли и магаре стока ли е

Ердоган е ЛУД, няма спор! Този който се съюзява с подземните алчни милярдери - Ционистки Банкери от САЩ определено е ЛУД! Горките обикновенни хора в Турция?! Щом цялата превзета от Турция наша европейска територия ще се превърне в море и морето ще дойде до нашите граници??! Представете си какво ги чака?! Без Война, България отново ще се мие от 2-3 морета!!

Няма да обиждате Турция, тя е демократична страна.

то пък демокрацията е цъфнала и вързала в другите места ...

i_iskren@mail.bg

По телевизията казаха, че имало демокрация ...

Къде са ти кавичките на демократична?

При ирония кавички няма. Разчита се на усета към нещата на четящия/слушателя :-)

Планът е да окажат съдействие на мангалите от ислямска свинщина! Отново ставаме свидетели на изключително лицемерие и цинизъм. Дано Иран се сдобие с атомно оръжие, само дето в тази хипотеза и ние ще го отнесем!

tezi iztrebvania vrhu kurdskia narod e genocid Turcia triabva da otide na tribunala zaedno sus neinite podrznici

Тъжно и зловещо, но изглежда "меките ислямисти" от партията на турският президент подмолно си подкрепят и симпатизират на "фанатичните ислямисти" от ИДЛ - Всъщност като се замисля, Турция винаги е била само срещу Асад, а сега удря и Кюрдите, които имаха няколко успешни акции срещу ИДЛ. Политиката мамка му си е много мръстна работа, ама много..

Чета новините от югоизточна Турция и си мисля, че кюрдите са в положението на нашите деди преди век и половина. Дали тяхната борба ще има успешен край зависи от Великите сили.

Убити 130 войници и 1000 цивилни, ама децата не са лъв да го оплаква ьелия свят...

Да разбираме ли,че ИД вече са от "добрите"?

Май така се получава, само дето на нашите политици сега ще им се отвинтят главите да гледат в различни посоки :)

просто ще сменят чипа и....новините.:)

Ако има някакъв "малцинствен" проблем в България турският аскер ще дойде да ни пази от ИДИЛ-ския башибозук.Така,както са вардили в Батак-да не би да избяга някой българин. Остава само да направят една провокацийка ислямистите и готово.

Семето на раздора е посято. ПКК няма да стои със скръстени ръце, може и да се трансформира в по-широко кюрдско движение, което един ден да говори открито за нов Кюрдистан. Знае ли човек какви сценарии пишат Големите държави?!

БATKO

Хей, къде са Хелзинските комитети, и разни подобни. Защо позволявате Турция да извършва етническо прочистване и геноцид, при това на чужда територия? С какво косоварите бяха по-добри от кюрдите. Ами босненците? Амам от фалшиви организиции. ПФУ!

Турция и САЩ никога не са имали истински намерения да унищожат ИД, защото са им изгодни като зона на нестабилност в този район. Целта на Ердоган е да унищожи ПКК, а на Америка- да свали Башар Асад от власт, за да остави Русия без база и излаз на Средиземно море. Използват ИД като маша и оправдание за реализиране на тези две цели. Другото е пропаганда и CNN предава на живо.

Май Ердоган не се бие срещу ИД, а им помага срещу ПКК.

Турската армия е в правото си да унищожава терористите в границите си, правила го е, прави го и пак ще го прави ... колкото и да чаткате, самолетите излитат и кацат ...

Скоро ще започнат само да излитат...!!! :::)))

блянувай си ... но ако падне други ще купят ... Турция има ресурс за това.

Кви граници, бе? Та нали с това започва статийката - ударите са в Ирак! А ПКК се изтегли в Ирак именно изпълнявайки споразумението за примирие с Турция. Баси некадърните тролове!

Ирак от кога стана в границите на Турция?

тогава къв чеп търси нашия контингент там ...

Право на независимост има всеки един народ - кюрдския също! Не ПКК наруши примирието, а Турция и то не на собствена територия, а на територията на съседа си - Сирия, нападайки в гръб кюрдите, които са единствената спирачка пред ИДИЛ. Смажат ли кюрдите, очевидните съюзници ИДИЛ и Турция може да решат, че и друга съседна държава е апетитна - познайте коя!

Достатъчно е да закупят голямо количество ЗРПК СТРЕЛА, и както казаха вече, само ще излитат.

И какво се оказа?.Кюрдите поразчистиха малко бакиите и хоп, станаха на ненужни.И турската и американската политика си влезе в обикновеното русло.

Естествено! Че то цялата работа е за това - Анкара да наруши прмирието с кюрдите, което и направи, а и ако може - да се помогне на джихадистите от ИД, че кюрдите доста ги нагънаха напоследък. Освен това - имат да си връщат на ПКК, щото когато ИДИЛ бях погнали язидите, точно силите на ПКК в Ирак ги спряха и спасиха хиляди бежанци, проваляйки съвместната операция на джихадистите и турците. Бизнесинсайдър пише, че американските командоси убили в Сирия петролния мениджър на ИДИЛ са заловили огромно количество документи, твърдо доказващи яка връзка и подкрепа на Турция за Ислямска държава. Назрява скандал между САЩ и Турция и днес Ердоган пищи на умряло, че не било вярно, но... документите са си документи.

Турците сега воюват или помагат на ислямска държава? Май е второто

Въоръжете кюрдите с противотанково и противосамолетно оръжие и ножът на И*раел, държавата Турция,ще бъде счупен.

а ти ще щъфтеш и вържеш тогава ...

тези, които се бият срещу ИД са терористи. Тогава какви станаха ИД?

Изяснихте ли се? НАТО даде на Турците да убиват жени и деца, за да смачкат Русия и Гърция? Вие за кого сте тук? + за всяка държава да я има и - за новия световен ред - САЩ+Турция +НАТО -избиване на хора

Е.ати кур.енската политика на тия евроазоамериканоатлантици? Защо ли си мислят, че някой все още им вярва?

Армията на Турция НИКОГА до сега НЕ Е нанасяла удари с/у ИД!!!! Всички нейни атаки са с/у ПКК!?!?!??Това са нейни вътрешни "проблеми"!!! Събирането на НАТО в Турция е бош лаф!!!!! Правят циркаджилъци , като САЩ с/у Русия!!!!!

поздравления за турската армия ,с терористи само по тоя начин няма проща ,за убит турски воиник наи малко з0 от кюрдите ,явно тия изроди не са си направили сметката и не знаят с кои си имат работа ,,,,,,да ги изтрепят всичките та за да си седнад на задника и другите около тях там

явно ти е дот да бъдеш ш.ибан и бит по всички коменти - типично за вида ти

кирлив много бързо забрави кво направихте с турците в бг след 8ч год

......на кюрдите ще им режат главите ли? ..а дъщерите им погребани живи в кладенци само така анадолски зверове - докажето че всичко човешко вие чуждо ЮЮЮЮЮЮЮРООООООООШШШШШШШШШ

абе зверове сте вие които наи добре знаете как се убиват невинни хора имате опит в това отношение --долен народ ,народ които сами се избиват или да ти разкажa нещо за българската история

поздравления за кюрдите, които сега ше те оправят - 40 млн са си!

Ясно защо турците си спретнаха скорошния атентат - по подобие на 9/11 да започнат война с когото им е удобно в момента.

Един народ бива смазван. Къде са сега хуманистите? Къде бяха докато ИД си вееше байряка? За измисленото Косово се намериха бомби, а сега за кюрдите НЕ, защо?

Шило

Ердогжаня май се възползва от ситуацията за разправа с политически опоненти и кюрди, вместо да се разправя с ИД

Целият турски армейски елит отдавна гние по затворите на тоя ислямист.

Ето защо ние трябва да сме с Русия.Само тя би ни помогнала срещу турската заплаха.Вече на всички ни трябва да е ясно -за САЩ всички народи са тор а Турция вече е много силна и никой от запада няма да си развали отношенията с нея заради бедна БГ.

Така е. Въпросът е дали Русия ще го направи, особено при всичките тези средни пръсти, които България й напоказва през годините след 1989...

радвам се че някои неща са ти станали ясни ама вече и русия няма да си мръдне пръста за българия

Кюрдите са в положението на българите преди освобождението от турско иго. И тогава и сега (EC, NATO) световната "демократична" общност заемат позиция на подкрепа на разкапваща се Турция.

Долни двулични номера!! Ама трябва малко да се информираш, за да се ориентирташ правилно! Може и да не харесвам турците, но определено президента им е прав

Султан Ердоган ще влезе в историята като последният лидер на турския народ заради неоосманската си имперска политика.

тролчо!

Прав ще е, но само ЗАЩОТО СКОРО НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЯДА...!!! :::)))

Е: че в скро време и ти ще седнеш на прав. Тогава дупе да ти е яко...

време е кюрдите да им се достави някой друг копмплекс БУК

Просто няколко кутии с ИГЛИ;-).

Стават и Стрели...

турците и ИД са съюзници

Е: Споко, яж фафли "СПОКО". Добрата новина е: НЕМА ДА Е ЗАДЪЛГО!

Това означава ли,че Русия предава Башар Асад защото кюрдите и той се бият с ИД?

Това означава,че всеки си прави тънки сметки в Близкия Изток. Аз смятам,че Русия има сметка от оцеляването на Сирия и от силен Иран,защото ако Южен Парс падне в израелски ръце,цяла Европа става ресурсно подконтролна на евритата и съответно САЩ.

Не мога да разбера ЗАЩО Турция с подкрепата на САЩ и ЕС ( наречени "демократи" и "хуманисти") убиват кюрдите , които се борят против ИД ??? Това може би е проява на евроатлантическите ценности, нали !

Най-важната ценност е изгодата.

с тая куха леика няма и как да рабереш мухлю това са терористи не четеш бе идиот че тия кюрди убиват воиници и невинни хора по граничните райони с ирак

ей, хюмне долно, а аз ако те барна направо ше изправя твойта куха лейка, кравар долен. заради такива плазмодии като теб сме я докарали на това ниво.

Добре , че си ти пликоумнико , за да ме научиш на "история" и на това, което ти рендосват мозъка ежедневно !

Пуйчо, те и хайдушките чети са убивали турски войници, възстаннице от Априлското възстание също са избивали турски войници, Ботев, Левски Раковски също, но за нас са Патриоти а какви са били и как са се справяли с тях турците.... иди в Батак и виж. Нищо от Турския манталитет не се е променило от тогава! Анадън ма? Ще ти го обесня простичко. Турция е една от основателките на ИД, основен неин подръжник, снабдител с оръжие. Турския министър председател е лидер на.. забележи ... не политическа, а религиозна партия и основната му избирателна маса е именно от нискообразовани и религиозно зависими турци. Той няма как да не е подръжник на ИД, след като изповядва техните вярвания, а като благодарност за подкрепата, ИД снабдява турция с контрабанден петрол от завзетите нефтени платформи.... именно заради това Турците се зъбиха и не искаха да си дават базите (не че американците щяха да бомбят много по ИД, но това е друг филм) дадоха си базите, изфабрикуваха си атентат за да си намерят повод за атаките и подпукаха тези, които нестига че са дългогодишни врагове, ами на всичкото отгоре се бият срещу тези дето ни дават евтин петрол, че и изповядват тяхната вяра..... седни си на гъза, прочети и помисли...

В Турция замириса на руски природен газ и патакламите започнаха.

Русия си мълчи също. Чака Ердоган да прокара турския поток. Има да чака.