Москва: Продължаваме по ”Турски поток”, чакаме Анкара

Газпром и турската Боташ са се договорили за 10,25 на сто отстъпка за газа. Работата по "Турски поток" продължава, обяви руският енергиен министър.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Продължаваме по ”Турски поток”, чакаме Анкара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не продавате нефт и газ пашките са в киреча .ще се правят на велики .но резновките си знаят интереса ! Чакат другарите да се наведът колкото на тях им трябва, иначе няма да има турски ПАТОК! Рашките ще клекнат ,нямат друг избор ! Ще клекнат в Имперско самочувствие !

Турците ще трябва поне да почерпят с шербет и рахат-локум нашите политици за това, че провалиха строителството на Южен поток. Сега те нямат конкурент и могат да се пазарят здраво за евтин газ с Русия. Това, че за тях ще е евтин, разбира се , не значи, че и на нас ще го продават евтино.

Турция няма право да извива ръцете на Русия! Най-вероятно ще се сблъскат с непоколебимастта на великата ядрена сила и ще отстъпят.

вузрастта за пулнолетието в булгария трябва да е 19...

Северен и Турски поток ще има ! Путин ще го има, но българските тъпи антируснаци ще са гушнали букетчетата.

Все си мисля, че този поток няма да бъде реализиран. Той просто е прах в очите. Докато се говореше за него руснаците и германците се договориха за разширяване на северния му побратим и при това с толкова, колкото беше планирано за южния. По такъв начин след няколко години газта ще я купуваме от Германия. Руснаците толкова добив, че да запълнят всички тръби, за които говорят.

jizast

Голямо навеждане на москалите пред турчолята предстои. Ама хак да им е сами се нахендриха като се правят на интересни пред Европа. Ако си бяха направили договорите по правилата на Европа нямаше да трябва да се въргалят с турчолята в една спалня.

Продължаваме напред! Продължаваме напред! Продължаваме напред!.........

Ти освен това АКО друго и нямаш.!. Хак да ти е .!.};-())

Има да чакат. Турците са мъдра нация

Тия вече никъде не могат да си пробутат тъпия природен газ.

Напълно по ориенталски, безкрайни пазарлъци и празни путиноидни приказки... Просто Турция печели време, до появяването на големият играч на петролният и газов пазар Иран. Тогава ще се говори за цена, така дЖуджи ще е притиснат и ще клекне , ако въобще го има патока е това ще го реши каубоя!!!

Amerikanzite ddoha Ciriq na Turziq v zamqna na otkaza na Turziq ot Turski potok

А пък с Китай какво циркове ще има със Сибирския паток, тепърва ще им се вие свят. Най-големия строеж на хилядолетието, 400 милиарда долара договори и разни други отбрани изцепки.

Да Ви актуализирам новината малко! Италианската Компания-ЕНИ-САЙПЕН СРЛ е тази която трябваше да изгради Южен Поток,а след отказа от него новия проект Турски Поток! Обаче на практика компанията е вече във фалит! Няма кой да положи тръбите по дъното на Черно Море! Сайпен е реализирала загуби по проучванията на замразения Южен Поток във размер на 920 милиона евро!!! Компанията е освободила над 8000 човека от персонала си и разпродава специализираните си кораби за поставяне на тръби по морското дъно! Тъй ,че въпросът кой ще положи евентуално тръбите на Турският Поток по дъното на Черно Море,не е никак ясно!

Да са живи и здрави и още два патока да си прокарат ако искат.

Турски поток ще е цената, която ще се плати, за да се води войната срещу кюрдите

... според турския посланик в Русия официални преговори за "турски поток" няма.. "...има контакти, които са насочени към предварителни работи, за подготвителни работи на различни плоскости от евентуалното договаряне... за отстъпката от 10.25% се разбрахме, но пък спора за цената не е сериозен фактор в разговорите ..."и китаец не може да го каже по завъртяно за "преговорите" за "сибирската сила"...машалла на комшиите бива ги!

Абе важното е кинтите за патока да се краднат, па на всичко друго - тури му пепел.

Една година вече, а 2 метра тръба не са положили... Аре тези ТАСС новини ги знаем. Големи заглавия, никакво съдържание. Договорили се били, па черно на бяло няма нищо.... Турците казаха ясно - ще има газ само ДО НАС и ЗА НАС... другото не ги интересува.

Абе какво има да се разбират като няма кораб който да полага тръбите по морското дъно. Или ще летает по въздуха ..?

Явно е трудно да се разберат за джобните комисионни и за двете страни и затова се мотаят. С Южен паток го бяха уредили този въпрос, но еврогейовите не бяха включени в играта и затова пропадна.

То голямо договаряне беше... СерГей и СидерГЕЙ им казаха - разтворете бузки за ПутинБЕЙ и те го направиха... това беше... "договарянето".

Рано или късно двата хашлака путя и ердоган пак ще влязат между шамарите на бат Бойко и ще излязат с кратуни меки като мушмули! Да питат капута и сидераста за доктор Бойко Борисов и лекарството Задвратамицин!

Бизнесът си е бизнес!Повечето тук разбират от в"Афера"-10,25 на сто отстъпка за газа

" Москва не е получавала никакви официални заявления и съобщения за спиране на преговорите. " НА КОЙ МУ ПУКА? ВАЖНО ДА СЕ ПЛЮЕ В ДИРА!

То и официално писмо от Масква за спиране на Южен поток няма още...

да фалираш монополист като Газпром, който продава половината газ в Европа и къде ли не още си е голямо изкуство, голям талант се иска

особено като си и собственик на Газпром

а се кълняха мужиците, че от 2016 пускат по новата тръба газ за Турция, че от 2018 спират газта през Украйна.... жалка руска работа. Да запълнят поне капацитета на син паток... ама и това не могат

За колко ще купуваме от Турция не зная, зная само че от Русия го купувахме най-скъпо в Европа. Зная също, че откакто се дистанцирахме от Южен поток газта стана много по-евтина.

има да я чакат Анкара, ама е хубаво и пари да намерят за строежа

Турски пAток като средство за турска любов. Tук, мужиците бяха изклатени.

Казва мъж с 500 годишен опит.

В османската империя мирно и кротко сме живяли близо 500 години и така щяхме да си живеем ако не беше поробителната война от 1877/78 г. да се надяваме, това да си го спомнят сега и да закупуваме от братска Турция евтин руски газ за което ще плащаме с тесен г.... което много ни подхожда

И за мен като руснак е обидно българи и прочие цигани да ме смятат за "брат". Впрочем като идва следващия младши помощник на старшия писар от УСА да не забраиш да си затворих прозореца! Твоите повелители-вутри няма да забравят да го срешнат с поклон.

но по-големи aхмaци сa тези дето им плaщaт !

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно, каза в интервю за предаването "Вести в събота" шефът на "Газпром" Алексей Милер.

Ние рибарите имаме една приказка:"най-голямата риба е изтърваната...".

Виж какво става в Турция в момента и да не бъде гръмнат някой добър ден ПАТОКА

По добре 16 губерния на Русия, отколкото заден двор за отпадъци на ЕС, както в момента е България. Но това е въпрос на вкус. Честити Ви реформи Българи. С това само се започва. Идете пак гласувайте за тия българоубийци.

Ние не сме зaдния двор,a помийнaтa ямa в крaя нa зaдния двор !

Добре,че уродливците с такъв вкус са натирени под масите....Че иначе,щяхме да сме като Чечня..Голям успех на българският народ е това.Най-големият.Успя да неутрализира соц отровата.Трябваха годинки,последен бившите,но все пак успя

Точно това е казало и кучето преди да се оближе под опашката. Въпрос на вкус. Като не ти харесва в България чантата, влака, Сибир да събаряш дървета. На нас си ни харесва тук и ще си живеем с удоволствие.

Благодарение на смрадливи п.едали като теб дори Сибир вече е по-привлекателно място от България.

Гладни бантускоти, още ли не преглътнахте болката, че ви провалиха всички енергийни проекти? Ама защо са ви в крайна сметка, според НСИ бъдещето ви е мургаво така или иначе... абе не ви трябват! Относно турците и руснаците - те ще се разберат, руснаците имат избор - наскоро на икономическия форум в Санкт Петербург бе подписан меморандум за строителството на Северен поток 2, за който желание изразиха OMV, E.ON, Shell, а само преди 2 седмици желание да се присъединят към проекта изявиха и ENGIE /Gaz de France Suez (GDF Suez)/. По отношение на Турция - руснаците вече имат газопровод с тях, ама от толкова храчене повечето и това не знаят - "Син поток" - за който и преди пищяхте, че бил блъф, ама ей го на какво нещастие - отдавна е факт! Мъка, мъка бантускотска... какви нечовешки страдания изпулват жалкото битие на клетия беден бантускот :)))

Една от причините за забуксуването на преговорите е липсата на съгласие за намаляване на цените на руския газ. Страните подготвяха споразумение за намаляване на цената за закупуване на газ от 1 януари 2016 г. с 10,25 на сто

ХА ХА ХА! Гладни и бедни бантускоти коментират големи енергийни проекти - как да не се скъсаш от смях?!?

обясненията на др.Новак много приличат на "нещо като нищо" - договорено ама не. Естествено че няма да се договорят докато използват газта като оръжие за рекет а не като стока за търгуване

Те поне използват газта, а краварите, твоите евоатлантичски френдс използват бомчбардировачите си като оръжие. Проклети да сте и ти, и краварите!

Американците им разказаха за пореден път играта на рашите с шистовия газ и нефт. Ще има десетки години рашите да чакат нефта да стане пак/ забележете и валутата / 100$ за барел, а не 10000 рубли за барел.

"Москва не е получавала никакви официални заявления и съобщения за спиране на преговорите. " Ама, другарю Новак, тя и България " не е получавал никакви официални заявления и съобщения за спиране" на ЮП, ама нещата там се разсъхнаха;о)) И к'во пра'им с'я?!

Ша го дуаш, ма Пипи!

Може, ама няма да си ти късметлията;о) Строиш ли хъба, бат' Гойко?;о))

И защо трябва България да получава официално становище по ЮП, нали бате Бойко орева орталъка, че нямаме официален договор?! След като няма официален договор, тогава и спирането ще е неофициално!

Е, то и аз не спирам да се дивя, че уж проект няма, пък проектната компания ЮП България продължава да "работи" и да плаща на служителите си, ама Бойко и затова мълчи...

българските небесни войни спряха да помагат на русия. защото русия се опитва да излъже българския народ. когато русия е помагала на България е имала най-голямо величие. обаче сега се обърнаха срещу нас. голяма грешка от тяхна страна. дано да им дойде акъла.

Фесче, бре, ръката на сърце, ти не си ли турско-ориенталски ибрик?

Фесче, бре, ръката на сърце, ти не си ли турско-ориенталски ибрик?

Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име на еврогейците

Ех как ми се иска да сме руска губерния ... Руская задунайская губерния ...

Ама не въздишай толкова тежко. Има влакова, чартъри за рашата, бързо можеш да се ощасливиш. А България си я остави на нас родолюбците да си живеем свободно тук.

Те американците пак се настаниха в Инджирлик, па някои нека си фантазират пАтоци и чучури. А КОЛКО ПО-ЛЕСНО БИ БИЛО ДА СЕ МИНЕ ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ, КАТО СЕ СПАЗЕХА ЗАКОНИТЕ НА ЕС!

пак един и същ дебил (от едно и също IP) пише коментари :)))))))))) заработи ли надницата бре овча главо?

Ти осмият шорошоиден трол ли си, бре или си от модерите?

Я как хубаво рублата се срути до над 61 рубли за 1 долар. Гледай как добре се получава - Путин нали каза, че колкото повече рубли струва долара, толкова по-добре за Русия, защото за 1 долар ще получават все повече и повече рубли. Ами ето - големи добрини започват да се изсипват върху Русия значи.

естествено, нали понижиха лихвата до 11%

Като си спомня с каква мазна усмивчица императора на Злото Путя първи обвини България за края на ЮП и обяви т.нар. Турски поток... Ква стана тя :))) И колко наивно си мислеше, че като го кръсти Турски, турците ще се втурнат да му целуват краката и да строят патока... Путя, Путяяяя :)))

Надценяваш го. По слаб политик в Русия никога не е управлявал. Може би Елцин, но той от началото си беше марионетка на Путин, Чубайс и останалите, които зад гърба му делиха баницата.

ЕС има Закон - Трети енергиен пакет - производители и доставчици на горива не могат да притежават преносната мрежа. Газпром (Русия) няма да строи тръбопроводи в ЕС. А до ЕС. Някой ще стои на студено или сам ще си ги строи...финансиран от руснаците. За това е играта. Руският газ няма алтернатива в ЕС. Но това, че някой иска да прибере комисионни от отношенията между Русия и ЕС е друга тема.

10 процента е добра, ама Турция иска 22 процента отстъпка. Рашка няма къде да ходи - ще клекне на каквато отстъпка и поискат, ама сега се дърпа като девственица, така, за респект един вид.

първо се справи с георгафските понятия,у оправи си двойката по география и тогава коментринай тук.

Ще клекне Рашка, ще даде отстъпка 22% и после ще построи една тръба до нищото, която ще си стои празна. Кой плаща сметката? Крепостните русначета на путя. Честито :)

Путин побърза да се скара на България...Забрави,че само тука Гоцета-Моцета му се връзват на номерата..Реши да се пъчи,като Сидеров на стюардеса...Голямата работа сме...Голяма,ама пътят минава през България и точка.Затова се водят преговори.Пъченето да го пробутва на Беларус