Президентът: Дайте право на народа да избера как да гласува

Президентът Росен Плевнелиев направи обръщение към Народното събрание във връзка с обсъждането на национален референдум за изборните правила.

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Дайте право на народа да избера как да гласува | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилно е казал дайте право на народа и ако ни отърва аз ще избера.

тоя взе да се изживява като омбудсман

Махнете го тоя идиот, че само ви излага.

Плевлюуууу плевлю, дааже твойте съпартийци ти не фащат ввяра:))))) Само за електронно глас уване ще питат!!! Ами освобождавай поста бе, стига си лапал само!!!!

Гласуването трябва да е задължително колкото и да не се харесва това на много хора, които разчитат, че с цигански, мохамедански и пенсионерски гласове ще влязат в Парламента. Нека гласуват 80% от народа и тогава да видим какво ще се получи. До сега нищо не се получава - едно и също всеки път: ДПС плаши мохамеданите, БСП разчита на все още живите червени бабички, които не пропускат избори, а разни локални величия купуват циганските гласове. За това сега реват всички тия платените тук отдолу.

"Президентът: Дайте право на народа да изберА как да гласува" Дир, вероятно изберА=изберЕ ;-) Поредният прецедент...

Редактор Таня Тодорова, ами каквото е научила...

симо

Много добре е НАПИСАНО.

Държа на искането си всички лидери на политически партии и "изявените" им членове да участват само в мажоритарен вот. Тогава ще разберат що е то народната любов и имаме ли нужда от такива "елитни" личности

Плевнелиев бил на село. На мегдана кибичел хайманата Иван. Минала една мома Станка с големи балкони. Тогава Плевнелиев казал: - Бай Иван се почеса по мадур_те и това е ясен знак за активни демократични намерения с евроатлантическа насоченост и по правилата на ЕС и тук няма никакво задкулисие.

Ами сега защо не я уловят тази топлина и да ни я пускат зимата? Тръгнали да повишават цената на тока и да си правят дебати /т.е. празни приказки под климатика/ в НС, вместо да работят реална работа, която създава продукт за България?!...

Отдавна мисля как да я уловя тази топлина и вече имам напредък.

Аз гласувам за изгонване и вкарване в затвора на всички съществуващи към момента партии и партийки и техните представители, близки или далечни, до последния, вкарването им в затвора с доживотни присъди за национално предателство без право на обжалване. Писна ми от простотии.

"3. Дистанционно гласуване по електронен път на избори и референдуми."- СИГУРЕН ПЪТ за фалшификация на всеки едни избори и преизбиране на сегашните ЦРУ марионетки и отрепки.

Хайде бе - това ли са приоритетните теми за референдум? А има много по-интересни въпроси, за които народът да си каже думата - образователен ценз при гласуване, брой на дупетатите, размер на партийните субсидии, отзоваване на дупетати, изгонване (в буквалния смисъл, може и с шутове) при редовни отсъствия, машинно гласуване, за или против НАТО, за или против ЕС, и още, и още!? Да, ама не - такива въпроси са твърде неудобни за недоразумението, неслучайно наречено "преЦедент"...

Г-н Президент, ние 90% от българите Вашите избиратели се срамуваме от Вас. Просто не се показвайте, ако може, толкова много се изложихте у нас и по света. Вие сте безгръбначно мекотело и предател на собствените си избиратели. Вие сте американско мекере. Дори да успеете с шашмите и с ДПС да станете втори мандат Президент, за мен Вие сте едно нищожество. Ужасно съжалявам, защото бих искала да се гордея с първия мъж на държавата ни.

Кои сте тия 90%? Ако броите само троловете, които пишат тук, може би ще съберете 90% и то само докато им плащат да пишат и да цъкат минуси. Мен пък ме е срам, че на Премиерския пост беше Станишев - човек без нито един ден трудов стаж, но с баща - висш партиен функционер от БКП, за който се твърди, че е отмъкнал доста по време на промените през 89 г.

Изпитвам погнуса дори да коментирам това нищожество.

Роско, стига еднолични далавери с доказали се агресори като ЕС и НАТО.Няма ли българи да потърсим сметка на Плевналиев , главния виновник за отпадането на Южен поток.Този сигурно беше под хипноза когато заяви че Русия е агресивна страна и така се държи спрямо България.Провала на проекта трябва да приключи най-после с хора в затвора за измяна на родината и национално предателство.Всичко друго е безмислено и ще води към по голяма трагедия.Положението е много тежко, този е подготвил и различни цени за тока за богати и бедни.Стига толкова престъпления, след простотията му за съниране и социалните пакети подготвени за паразитите от ЕС.Време е България да се освободим от националните предатели които ни продават на колонизаторите.Точно тази фигурка олицетворява нацията и е способна да ни докара голяма трагедия.

Има си ментор (бб), каза, че и магаре биха избрали, стига да го предложи ;-)

"мажоритарното гласуване, ще заздравим връзката избирател - народен представител" Божидар Димитров - избран от Бургаски избирателен район, назначен за министър, на негово място става депутат следващия в партийната листа. Освободен като министър и не се връща като депутат. Излъгани избиратели и използван човек.

Много ми е трудно да приема опонирането на тези предложения -като се зачетох в коментарите "ПРОТИВ" виждам че липсват каквито и да е разумни аргументи. Използват се нецензурни думи, Атакиски клишета и партийни лозунги, но ние не сме на митинг. 1.Какви аргументи може да има срещу електронното гласуване -преброяването последното когато се пробва за пръв път показа колко много хора я предпочитат тази форма-електронно се преброиха към 35% 2. Всички са наясно, че партийните квоти нареждат КОЙ най от пред, шуробаджанаци, партийни подлизурковци и всякаква друга сволоч, при мажоритарен вот стоиш сам с името и делата си пред избирателите-кое му е лошото? 3.Задължителното гласуване би дало най добра представа за политическото разпределение, би минимизирало купения вот който така или инече ще участва -кое му е лошото? Вижда се колко много ги е страх партийните подлизурковци от това и има защо - утре няма да е достатъчно да лижеш задника на Волен, Доган или Миков,- просто няма да е достатъчно да си безлично безгръбначно, което само гледа от къде духа вятъра

За електрония вот. 1. Може да се гласува от кабинета на шефа на фирма; 2. Може да съберат даните на циганите и да гласуват с тях. В зависимост от направата и на следващи избори; Обобщение: Най-лесния контролиран вот. 3. Възможно двойно гласуване - електронно и неелектронно. Трябва проверка онлайн дали е гласувал. Между другото може и да бави и да нямат интернет. Но от това следва основно следващото; 4. Пада тайността на вота. Тъй като трябва да може да се свърже с човек, то е проследимо кой как е гласувал. Дори при еднопосочно кодиране по ЕГН и ден на гласуване, то някой му има ЕГН-то и някъде крайното кодиране за него. Тук е на доверие към провеждащите вота и направилите го; 5. Риск от манипулиране на резултатите. Няма материален носител за проверка. По най-тъпия начин е с една заявка от един ред в базата. Усложнено не се изменя сигурно много; 6. Външно хакване. От тук на татък някой от вън ще контролира резултатите и няма да избира народа. Примерно от САЩ, Русия или други, по твое предпочитание; 7. Вътрешна намеса, например от правилите сайта за гласуване; Примерно прекомпилирана библиотека на сървъра е достатъчна. Може да се проявява само в деня на гласуване и дори да се подменя автоматизирано накрая с оригинална. Повечето сървъри са с милиони файлчета и скрипчета. Абсолютно е непроверимо. Дори датите не модификация на файлове са променяеми; 8. Риск от забиване и други проблеми тип няма интернет, ток и други. Май в Гърция е задължително гмласуването и пак гласуват 55% примерно. Това е по памет. Май само в 4 държави в Европа е задължително гласуването.

Не бъркай електронно гласуване с електронно преброяване: Ето ти разликите: 1) Преброяването трая един-два месеца. В началото системата блокира, ама не беше фатално - време бол. Изборите са 12-часа, ако системата блокира - отидохме в ряката. 2) Аз лично от собственото си ПЦ преброих 8 човека. 3) Преброителите минаваха и на тези преброили се електронно им вземаха един номер.

Да не говорим за абсурди, че на електроното преброяване имаше например Google Analytics скрипт. Който си е вид шпионски скрипт. По принцип събира информация, като посещения на сайт. Вероятно после са ползвали част от информацията там за статистики. Скрипта например спокойно може да се редиректне през провайдер към друг такъв или да е изменен. Съответно и да събере даните и прати на някъде. При електронно гласуване да измени избрания вот.

За мажоритарното гласуване. Мажоритарния вот е начин най-голяма към момента на изборите партия да получи "бонус" и евентуално да състави самостоятелно правителство. Всички тези приказки за това как човек излиза с името си и т.н. са ала-бала. На изборите 2009 година като имаше 30 мажоритарни да не би някой да им помни имената - Гласуваше се за Бойко, Серго и Доган.

Задължително гласуване: Как да гласува привърженик на ДСБ ако на балотаж отидат представители на БСП и АБВ???

Сяда, мисли, ако може и избира този, който според него ще управлява по-добре. Гласуването е като яденето - трябва да се яде иначе умираш от глад. Избираш това, което е най-малко гадно и ядеш - иначе мангалите, пенсионерите и турците избират вместо теб и после трябва да им плащаш социалните осигуровки, кебапчета, тока, да им изкупуваш тютюна и т.н.

симо

Сократ изобщо не е бил такъв тъпак.На теб каквото и да ти подадат все ще целуваш ,,благодетеля,,.Но това е и разликата между нас и теб и подобните на теб тролове.

Асен Плевнелиев (баща на президента) е сред висшата номенклатура в окръга, и както се вижда от документа, завежда сектор Образование към отдел Наука и образование в Окръжния комитет на БКП-Благоевград! А след това става завеждащ сектор Изкуство и култура към ОК на БКП-Благоевград. Поради заемането на тези позиции в партийната йерархия, Асен Плевнелиев е бил сред най-високопоставената номенклатура на самия отдел Пропаганда и агитация на Окръжния комитет на БКП-Благоевград.... А майката на Росен Плевнелиев, Славка Плевнелиева също била партиен секретар-в Математическата гимназия Акад. Сергей Корольов в Благоевград... ...месец ноември 1987 г. Вузовската партийна организация при ВМЕИ В.И. Ленин провежда своята XXIV отчетно-изборна конференция. Като член на Факултетния и Вузовския комитет на БКП във ВМЕИ Ленин Росен Плевнелиев е в комисията по преброяване на гласовете.

Това доказва, че всички комуняги и бивши милюционери, десесари, разни там Антени-Дорини Павлови, Сави, Гоцета и прочее трябва да бъдат не само лустрирани, но и натикани в концлагер за комунисти.

Дааа! И от всичко казано до тук следва , че мутренската партия ГЕРБ трябва да се забрани, като проводник и пряк наследник на бившите комунисти! А за "прецидента" - инпийчман.

А пра-пра дядо му сигурно е портотипа на Киряк Стефчов от романа 'Под Игото'.

КАК СИ ПРИЕХТЕ 16милиарда ЗАЕМ БЕЗ ДА ПИТАТЕ ХОРАТА,ТАКА ПРИЕМЕТЕ ВЕДНАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ СЪС ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И СУБСИДИИ ЗА ПАРТИИТЕ ОТ 2,50лв.ЗА ГЛАС И НОВИ ИЗБОРИ. ЗАЩОТО НА РЕФЕРЕНДУМА ЩЕ ЗАМАЖЕТЕ САМО ОЧИТЕ НА ХОРАТА НО ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ПРОТИВ И НЯМА ДА МИНЕ НО ХОРАТА НЯМА ДА РАЗБЕРАТ ,ЧЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ .КАКВО ОБЩО ИМА МЕЖДУ ГЕРБ И ДПС??????????? И РАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА

Тия 16 милиарда са за да се покриват вноските по плащания на дългове взети от предишни правителства. И не са взети, а е гласувано, че може да се вземат ако има нужда. Аман от импотентни опорни точки. Такова опорно петно ми се привижда от 25 години, че с вашите комунистически точици сте ми смешни.

и все пак земята се върти:)

Тъпан Тъпан пак ни бие, Чехълче офшорно. Вдига олелия, туй поне е спорно... Чехълче офшорно, пак се накокори! Със гласче минорно, той властта оспори.

Пасито е жив, кой каза, че издъхнал в пиянски унес! Жив си, цървени дяволе. Ще можеш да възпееш залеза на своята партия!

Споко, партия "АнтиГерб" няма да залезе скоро - освен ако тиквете не се смарангяса и даде фира преждевременно... А пък и тази партия е доста сериозна, някъде към 90% от електората...

коментара на "Стефо" от 14.00 часа!!! Точно така е!!

Изводите от всички коментари тук са ,избори тук не са нужни.Както и да се състоят ще бъдат манипулирани.Всичко е един омагьосан кръг се въртят едни и същи крадци вече 26г.Гласуването да се забрани с референдум ,докато тези и децата им не измрат.От тях отърване няма по друг начин.Е...до тогава и България ще е изчезнала от картата на света.Ненагледен офшорко.Жена ти отърва от теб.

Да така е, но нали се сещаш чий интереси защитава президента?

Важното е народа да реши не как, а за какво да гласува.

какво стана с референдума за белене? защо не се построи? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

българофоб и американска подлога да си подава оставката и да изчезва. Хората не го искат, той референдуми ще прави.

КОЙ, КОЙ, го сложи този за президент. Та точно този е най-виновен! Роско е марионетката на ББ, на хамериканци и брюкселски чиновници. Срам е за България!!!

Как кой? Началниците на онези дето питаха кой. Там където рапортува и военият "ни" министър.

хихихи триете не триете рано или късно сме на пълен мажоритарен

стига вече бе крадци такива..кои за кого искате пак да гласува. на народа му взехте и хляба и надеждата , а само вот му давате ...крадци!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Граждански войни във всички наскоро отървали се от диктатура и тирания държави и в Сирия, и в Либия, и в Ирак. Нека този път подминем без изрични обяснения и разобличения широкоразпространените тъпоумици, че тия войни са подклаждани от САЩ и ЦРУ. Тъкмо напротив гражданските войни и размирици избухват там, където САЩ и НАТО се оттеглят, оставяйки надзираваните преди общности на самотек и самоуправление. Никаква Ислямска Държава нямаше да възникне, ако Обама не беше изтеглил войските си от Ирак. Същата би изчезнала тутакси, ако той ги върне.

КАКВО СА ТЪРСЕЛИ ТАМ ТА СЕ ОТТЕГЛЯТ

История си, ама друг път. Роберт Макнамара (екс военен министър на САЩ, 1961-1968) - "Едноличната диктатура е единственият начин за управление на държавите в Северна Африка и Арабския полуостров. Всяка друга форма на управление ще доведе да междуплеменна война в тези държави". Да, ама не - САЩ не послушаха дори собствените си експерти. Впрочем спомняш ли си кога, как и защо започна патакламата в Ирак - или да те подсетя?

БРАВО РОСЕНЕ!

"Дайте право на народа да избера как да гласува" - можеш ли същото да кажеш за НАТО, никога.

Хубави неща казва роско. Ама тези неща излезли от неговите уста, с извинение ми приличат на вкусна храна, която излиза през г..а. .Просто това човече е толкова компрометирано, толкова явно слугинстващо(а ма не на народа ни) , че направо не му вярвам. Ако направим характеристика на предложението му, виждам сумата и недостатъци. Задължително гласуване ( след 20години циганите ще бъдат 50% от населението и те ще ни определят кой да ни управлява) .Електронното гласуване( който го администрира ще има възможност да подменя вота) . И най-накрая, "част с мажоритарен вот" просто нямам думи от скодоумието на този, който е пъхнал това нещо да го каже зържавен глава( но като се сетя чия е главата може)Така че с две три думи съм против...

Ама той е страхотен симпатяга и сладур направо да го схрускаш.

БATKO

Марш бе, мърльо. Какъв президент си ти. Обикновен лобист-комисионер за чуждите компании ограбващи българите.

Преди година този лъжеше всички от телевизионните екрани, че банковата система е стабилна и на 21.07.2014 всеки човек ще разполага с всичките си пари както намери за добре!?! Лъжец нагъл както всички във властта! Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Дайте право на народа да ви изрита всичките вас мижатурки, нагаждачи и народни предатели.

А сега по отношение на тъпите въпроси: - Задължително гласуване- това е право и не виждам как едно право може да стане задължение. Т.е. ако не упражниш правото си- следва санкция!? Как ще бъде санкционирана баба ми на село, която едвам се придвижва с двете си патерици из двора, камо ли да отиде до урната? - Електронно (не машинно) гласуване- целта е едни хора да изземат кодовете на циганите и бабите на село дори без пари и да упражнят ТЯХНОТО право на глас. Защо прецедентката не споменава машинното гласуване, в което бай Мангал и баба Стойна ще трябва лично да упражнят в избирателната секция. Ще се окаже, че циганите и бабите на село са компютърно най- грамотните хора в БГ, което ще разбие мита за увеличаване на неграмотността в БГ - Част от депутатите да се избират мажоритарно- каква част?- 10%, 20%, 1% 50%, 99%, колко? Тъп въпрос като създателя му.

Президентът: Дайте право на народа да избира и пак да ни избере! ... А дано, ама надали! Особено пастирката - никога!

Мажоритарен избор на част от народните представители ======================== коректен ли е въпросът? за какво точно бяха събрани подписи???

Тоя дъвче едно и също. Нали разбирате, че всички негласували, ще са реално против задължителния вот? Ще ги преброят ли? Какво значи тогава народа да избира? Кое му е демократичното на задължителния вот? Един незрящ как ще гласува? Или един в кома? Или старец изминаващ 5 метра за 1 минута, ако успее да се изправи? Какви ще са наказанията? Как нещо такова гласувано на референдум, ще бъде приложено? Ако гледаш после текстовете и алинеите, въпроса от референдума ще съвпада с максимум 5% от приетия накрая закон. Това не е въпрос тип, "Да излезнем ли следващата година от НАТО?", който се отговаря с ДА и НЕ. Каква е грамотността на хората за да определят дали да има електронен вот? С оглед сигурност, двойно гласуване, тайност на вота. За контролиран вот е ясно, че е най-лесния възможен начин, срещу което уж се бори със задължителното гласуване. Да не говорим, ако увисне сървъра за гласуване, както се случи с вписванията за детски градини. Ами ако има проблем с интернет и ток? Колко ще се избират мажоритарно? И аз да предложа референдуми: Минималната заплата да е 100 000 евро. Едикой си политик да се обеси пред парламента. (теоритично е, не реална заплаха) Да не продължавам. Това което искат хората не винаги е осъществимо и правилно.

Не зaблуждaвaй хорaтa, бе. Зaдължителният вот ще удaри БСП и ДПС,които рaзчитaт на купувaнето цигaнските глaсове и нa глaсовете от Турция.

Бориш се по погрешния начин. Бори се директно с купения вот. Тук едно 6-то управление на ДС, щеше да свърши работа. ;) Да изловят тези които продават и купуват гласове и да ги натръшкат в затворите. Веднъж като приложат, ще ги е страх.

Мажоритарен избор на част от народните представители ======================= добре засега на част после на всички проблемът е че ще загубим доста време съмнявам се че разполагаме с толкова

Бойко да каже как да гласуваме!

Президента не е достатъчно прецизен!Каква част ще бъдат мажоритарно "избрани"?За задължителното и електронното вече ни казаха,че не е важно кой как гласува, а кой брои!