Смърт чрез разстрел за Сейф ал Ислам

Либийски съд осъди на смърт Сейф ал Ислам Кадафи, най-известният син на Муамар Кадафи, както и осем приближени на убития диктатор.

Обратно в новината

Коментари - Смърт чрез разстрел за Сейф ал Ислам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде се изпари новината от межд. обмен, за другата победа на демокрацията - ИД? Счу ми се нещо, че според Иракски вестници, хамерикански хеликоптери често си летели с генералите на ИД назад напред из Ирак. Сигурно се опитват да ги уморят от път.

Еми щом така изисква демокрацията...

Democracy is two wolves and a sheep voting to decide what's for lunch. Marshall Fritz Дeмокрацията е два вълка и една овца, гласуващи да решат какво ще има за обяд.

Евреите убиват всеки дръзнал да прави банка,която не им е подчинена.

Ех, да беше поживял чичко Адолф още десетина годинки... Евреи ли?! Пух и перушина щеше да остане само...

Интересно, да видим, коо организация от България или Европа, ще се застъпи, както той се бил застъпил??? А бе най-лесно с камъни да го утрепят , като с баща му, нали това е европейският и амаерикански модел на справедлив съд

Преди 26 години така трябваше да стане и в България за да се оправим, а не сега постоянно да има БАТКО - БРАТКО!!! Вече 26 години в България има НЕ ДЕМОКРАЦИЯ, А МЕЖДУКРАЦИЯ. Никоя партия не се интересува ат обикновения българин, а гледат само колкото повече да откраднат!!! В България НИКОГА НЯМА ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ!!!

Този съд да го командироват у нас, че има доста работа за свършване.

По добре да го оженим за някоя българка и...смъртта му е сигурна :-))

Европейски възпитаник с широки възгледи и напредничаво мислене. Пречи много.

Какво въстание в Либия? Това си беше чист преврат, организиран от отдел "Преврати и кланета" на Цру. Цру е най-голямата терористична организация в света.

Нещата в днешно време се менят бързо. Само преди 5г. същият тоя "колеше и бесеше", беше "справедлив", "демократ", "меценат". След 5-10г. съдбата му със сигурност ще последват и други видни "демограти-хуманисти".

Сестрите трябва да са му много благодарни и да се молят за него.....

Негодниците бедуини, последователи на лъжепророка, един по един са застигнати от човешкия гняв. От Божия също не ще избягат- виж Четвероевангелието !

Кадафи обещал да получи жилище всеки един либиец преди да даде на своите собствени родители.Изпълнил обещанието си, баща му починал без да има свое собствено жилище.

Що държави съсипаха! И на България готвят същото.

ти луд ли си ? бг е отдавна сасипана от самите балгари, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ПИПО

А Либия беше рай. Около 7 милиона население от които около 3 милиона чужденци (работници). Всеки либиец взимаше дотации от нефта. Всеки либиец взимаше купони за храна и дрехи. След брак държавата им даваше пари за кола и жилище. Всеки либиец можеше да учи в цял свят, където си поиска...безплатно. САЩ свалиха "сатрапа" от власт и всички видяхме до къде докараха тази просперираща страна. Остават племената да се избиват и им смучат петрола. Made in USA

И спонсорираше тероризъм и ислямизация!

ПИПО

Напротив, СЕГА се спонсорира тероризъм и ислямизация и всички знаем кой го прави.

Докато това не се въведе и спрямо демонокрадците в България от НДСВ, АБВгз, ГЕРБСПФ, ДПСДСБДЦ, няма да има оправия за нас. Скоро ще трябва да има нов Девети Септември, но този път да е ИСТИНСКИ.

Преди 26 години така трябваше да стане и в България за да се оправим, а не сега постоянно да има БАТКО - БРАТКО!!! Вече 26 години в България има НЕ ДЕМОКРАЦИЯ, А МЕЖДУКРАЦИЯ. Никоя партия не се интересува ат обикновения българин, а гледат само колкото повече да откраднат!!! В България НИКОГА НЯМА ДА ИМА ДЕМОКРАЦИЯ!!!

Аз викам да пратим Бегееца и Щерев в Либия да се порадват на демокрацията /или по-точно да им се порадват там демократите/.

Там, където краварите минат - трева не никне...

Apollony

Тоя дето ми скри коментара отдолу, да си каже името, че си имам един списък на продажни американски подлоги и журналистите са в челните редици с осигурени билети за Белене....

Тези изроди американците пак раздават угодно за тях правосъдие.Съсипаха толкова държави и не мирясаха.Отрепки смотани,умрете

Много имат да връщат арабите на САЩ и на Франция. Задържаха си направените от Кадафи инвестиции в страните им. Разрушиха ги за да заграбят нефта и авоарите им, жертваха народа на тези страни без жал, че и нас сега да ги издържаме, да строим огради по границите.

Този човек след Кадафи щеше да изведе Либия, към истинската демокрация. Дано Господ запази живота му!

Ей тия хамерикански страхливци разбиха целия Арабски свят, хората живееха като царе преди да им докарате вашата "демокрация" дано поне да ви го върнат тъпкано

Виж Катар и Кувейт. Защо едните `така`,пък другите `онака`.

Защото Катар и Кувейт отдавна са хамерикански кветини!

на ЦРУ: "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменяме човешките ценности с фалшиви. Как? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността... още като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

stan_posta@

Едва ли изобщо го е казал този човек. Така явно, с името си. Но това не пречи да се реализира доста близко до казаното.

Браво!Това е истината .Това и става :Гей да се наричаш първа радост стана то.Разврат и содомия насаждани непрестанно от Водачите " на света.Жиивеем в свят на безумство и насилие.А докъде води това и Докога?!

ПИПО

И по ирония на съдбата това се случва при тях.

Арабската пролет се оказа есен.

Е, американците вече не говорят за "арабска пролет", за да не напомнят на еврогейците кви са загубеняци.

1. Електрическата енергия в Либия е безплатна. 2. Банките са държавна собственост, а лихвите са много ниски. 3. Всеки либиец има покрив над главата си. 4. Образованието и медицинските процедури са безплатни. 5. Ако един либиец не може да получи подходящо образование или медицинско лечение в страната си, тогава правителството му осигурява това в чужбина, като му заплаща абсолютно всички разходи по престоя и лечението. 6. Ако един гражданин на Либия реши да си купи нова кола, държавата плаща половината от цената. 7. За всяко родено дете майката получава по 5 000 долара. 8. 40 хляба в Либия струват невероятните 0.15 долара. 9. 25 процента от либийците имат висше образование. 10. Цената на един литър бензин в Либия е 0,14 долара. А какво е сега?

Лихвата беше 0%.

И кой го плаща този стандарт? Я виж цената на бензина.Сещаш ли се?На тях им извира от земята ,а те по колко ти го продават? ТИ им плащаш стандарта на такива!

сега това е заграбено от Франция и САЩ. За нас остават бежанците.

Казваш като им махнат безплатните придобивки и бензина при нас ще поевтинее, а?

Цената на бензина и цената на нефта са две почти противоположни неща. Това което го плащаш като си зареждаш автомобила е 70-80% данъци и акцизи

stan_posta@

Ами и на норвержците им извира - енергия, газ, риба. И на тях ли им плащаме ? Най-високия стандарт в ЕС, че и в света. Все някъде извира. По-добре ли е да го прибират чужденци ?

БЕЗПЛАТЕН ОБЯД

Ами почти същото е: 1. Ток безплатен - просто няма. 2. Банките са държавни - щото при Халифата всичко в държавата е на Халифа. 3. Всеки либиец има покрив - поетът е казъл, че небето епокрив на света. 4. Образованието и медицинските процедури са безплатни - в медресето Корана се изучава безплатно, а болниците като не функционират - кво да им плащат. 5. Образованието и медицинското обслужване в чужбина са безплатни за либийците - веднъж като минат границата на ЕС и ние ги поемама безплатно по всички направления, та не плащат нищо. 6. Колите са доста по-евтини сега - цената на един куршум е доста по-малка от половин кола, а можеш и просто да я вземеш, дори и без да убиваш собственика. 7. Този пункт е единственият по който няма "подобрение" след падането на Кадафи. 8. Хлябът е без пари - осигурява се по линия на хуманитарните помощи на ЕС и ООН, които изсипваме непрекъснато в цяла Либия, независимо къде и кой е на власт. Иначе е пак безплатен - просто го няма. 9. Тук не съм сигурен, щото не знам според Шарията какво е признато за висше образование. 10. Бензинът е изцяло безплатен - просто отиваш при шефа на групата и той разпорежда да ти налеят от приватизираната от вас рафинерия. Това е сега.

Така ли мислиш?Дай Боже небето да стане твой покрив и друга песен ще запееш!На бялото "черно" казвате, само и само да не признаете,че не сте прави!Съсипаха страната поради една причина - имаше собствено мнение!

Тези арабски съдилища съдят на смърт. Това е! Факт е, обаче, че ако те напада външна коалиция тогава трябва да защищаваш държавата си. България все пак не е осъдила диктатора Живков на смърт. И това е цивилизованото решение! Не бу трябвало при смяна на политическата система хората да бъдат съдени на смърт!

Шило

Съдбата му беше предрешена. Само трябваше да бъде "облечена" в някаква "законова" форма.

Чаушеску го съдиха комунисти, Хонекер-демократи.Разбираш разликата в ценностната система .Този не знам какви са го осъдили.Предполагам.А това за Живков говори ,че народът ни е цивилизован и трудно преглъща кръв.

Демократи го съдиха,демократи;-).

Шило

Тук съм съгласен. Зад фарса, наречен "процес срещу Чаушеску", наистина стояха партийците. И все ми се струва, че нарочно скалъпиха този процес, че да не си отвори устата.

Народът ни е глупав,живков трябваше да изгние в затвора заедно с цялата номенклатура,вместо 26 години по-късно да продължават да ни управляват синовете и внуците им

Да си знаят комунистите по света какво ги чака.Да се готви Ким Чен Ир.

Той умря отдавна,като мозъчните ти клетки:-).

Шило

Кадафи комунист ли е? Хахахаха, реши да говори за финансирането от негова страна на Саркози, и му изсипаха бомбите. Тези, същите, които преди това заради едни сделки за самолети и АЕЦ му разрешиха дори да разпъне шатра на Щанз Елизе

За терористите - комунисти -разстрел.Браво!

Комундета на филета, йе йе йяяя...

Шило

Ти ли ще си касапина? Да не се подмокриш само. Че такива "смелчаци" са ми доста познати. Силни-вилни, в следващия момент- напикани мушката.

Помните ли кой даде разрешение/заповед да бъде убит Кадафи? Една жена каза пред камерите: "Дойдох, видях и той умря." Сега същата жена се готви да става амер.президент!

познайте правилния отговор: 1. Дева Мария 2. Опра Уинфри 3. Килъри Клинтън

По-късно, същата тази жена заедно с началника й гледаха на живо как изтезават и убиват посланика на САЩ в Либия - просто защото тя не обърнала внимание на молбите от посолството в Либия за засилване на мерките за сигурност, а и на 1-2 предупреждения от разузнаването, че се готви атака срещу посланика и то не в Триполи, а в Бенгази. Но той вече твърде много знаеше като организатор на износа на либийско химическо оръжие и тежко въоръжение от запасите на либийската армия за бунтовниците в Сирия през Йордания и Турция. А който много знае... не живее дълго в някои страни, особено преди президентски избори в САЩ.

За военни престъпления няма давност и присъдата е една-бесило! `Говорит Москва`на вас го говоря това!

Главата ти е мека,казах ти:-). Сега дай тълкувание,че си с много криптиран изказ.

ти къде видя "военни престъпления" ????

Шило

Добра тема- да поговорим за военни престъпления. Да си спомним убитите през отделните конфликти, разбитите държави, мирните жертви, геноцидите срещу представители на собствените народи...Да поговорим за ставащото в Украйна, Ирак, Сирия, Афганистан...За един минометен обстрел на пазара в Сараево, приписван на сърбите, без те да са имали възможност да сторят това. За един обстрел на спящия Цхинвали...Хубаво е да се поговори на тази тема.

Дали има смисъл да се сравнява Либия по времето на Кадафи и "демократична" Либия сега ... Яко го отнесоха либииците факт...

То да бяха само те...

Да де, ама разликата между нас и Либия е тази, че тук никого не разстреляха. Явно нашите са по-послушни.

Не мога да разбера правите ли се,наистина ли не разбирате или ви е страх инструкциите да нарушите.Този батак в И.Европа, бивша Югославия, Либия, Ирак, Конго и т.н. следствие на какво е .Какво е общото между тези страни(и още има)?Режимите инсталирани,доминирани,подкрепянии от Москва доведоха тези страни до колапс.И сега хаос! Поражения за поколения напред.А и имате наглостта други да обвинявате!

Ехидството ти е забележително.

Паисий

Режимите там бяха подкрепяни от Москва. Египет стана водеща страна в Африка и Арабския свят. Либия беше богата. Ирак също. Сирия небе добре. Сега навсякъде е разруха, война и бедност. Но не е виновна Москва. Всеки го знае, щото се случи преди 1-2 години още всички помнят как се случи и какво!

Maloumnik !

Това се очакваше. Аз все пак искам да чуя какво стана със стотинките в западни банки. Говореха за милиарди. Сега всички, имали и най-малката информация, ще бъдат убити. Със или без съд.

Културен, образован, млад мъж, който не се интересуваше от политика. Доколкото помня преди години го бяха попитали дали той ще наследи управлението на Либия, след като баща му се оттегли и той беше отговорил, че държавата не е ферма, че да се се унаследява.

САЩ разстрелват потенциалните си противницри. За всеки случай.

Тоя урод 10 години мъчеше бългаските мед. сестрички! Зад тоя урод ,отново са уродите на мая ,енчев и сидераста! Когато цял народ се мъчеше да ги отърве сидеров ,ходеше по посолствата да моли ,да стягат примката по здраво и да ги изтезават по дълго! Навремето когато турците хванали Захари Стоянов,тогавашния Сидеров ходил до вкъщи да донесе своите конски окови,защото турците имали по леки!

Сидеров, а? И от къде точно тръгна Сидеров? Главен редактор на в. Демокрация, яростен антикомунист и русофоб, борещ се за лустрация, бързи и големи реформи навсякъде, приватизация и др. евроатлантчески ценности. Той си ваш, антикомунистическипродукт, един от вас, просто с годините започна да показва по-откровено цялата същност на "демократичните реформатори" - не комунисти, ами болшевики - сталинисти.

Тъй,де!Тръгна и после,се продаде на руснаците,като най обикновен-ПРОДАЖНИК!

Съвсем не си в ред !! Да си чувал , че т. н. " медици " се занимаваха с чейчж , алкохол, още ... нещо ?? какъв Захари Стоянов бълнуваш !! Промит мозък си !!

Че защо му е било на Сидеров да ходи по посолствата и "да моли да стягат примката и да ги изтезават по-здраво". Той какво е спечелил от това ?

Нека приемем, че Кадафи е диктатор. Че Путин е диктатор. Бъдете добри, направете си експеримент. Излезте на улицата и питайте няколко непознати, биха ли живели при диктатура, при безплатни или почти безплатни образование, здравеопазване, ток, вода, телефон и безлихвени кредити за жилище на млади семейства и за една кола. Всичко това БЕШЕ диктаторът Кадафи за либийците, на които ние българите ходехме да им работим като гастарбайтери. Пък нещо не си спомням за либийски гастарбайтери в Европа. Но пък сега е демокрация - някй не ти хареса за нещо и спокойно можеш да го докладваш на Шариятски съд като вероотстъпник и да се наслаждаваш как му режат главата. Ако пък не стане - можеш и сам да го направиш, стига да нете е шубе от родата му, която също ще иска да клъцне твоята глава...

явно либийската диктатура е била много по-добра от нашата, когато чакахме по 12 години за морално остарял съвецки автомобил, нямахме право да пътуваме свободно в чужбина, че и на някои места в България също, имахме си конц. лагери, хранителните стоки бяха по-скоро постройки, отколкото наистина магазин за хранителни стоки ... та те така. Бил съм и в Либия обаче, точно по времето на режима на кадафи. Там смъртни присъди се изпълняваха за щяло и нещяло, либийците винаги живееха в страх от военните, освен, ако сами те не са били военни.. но и тогава си имаха страх от по-вишестоящите. Изключително милитаризирана държава

Най-милитаризираната беше Египет и както виждаш само тя се спаси от чумата на американските пролети.

За мене има само един истински критерий за това, как живее една страна - динамиката на населението. Ето ти я за България: - 1887 г. 3.15 милиона - 59 години по-късно, през 1946 г. - 7 милиона - 43 години по-късно, през 1989 г. - 9 милиона - 26 години по-късно - юли 2015 г. по данни на ЦРУ - 7.18 милиона. само не ми излизайте с номера за емигрантите - и преди 1944 г. е имало доста голяма икономическа емиграция.

Експериментът е отдавна направен - просто преброяване на милионите руснаци, живеещи постоянно в САЩ и Западна Европа дава моментален отговор на въпростъ кой какво предпочита.

Сигурно е така. Сега да видим - според Евростат, през миналата година от вече демократичната Украйна в ЕС са поискали убежище над 600 000 украинци. Що така не харесват демокрацията дето на тепсия им я донесохме?

Интересно ми е коя от двете "демократични" власти в Либия го осъди.

Кога ще бъдат провесени за кайсиите на улуците на президентството- читаците на ямболския копанарин -сидераст бей,брачеда на либийския мингянин?

На фашистки реваншизъм ми вониш;-). За да гоните политическите си врагове ли я искате тази реформа,Рамадане? Ние пък си мислехме,че е за доброто на народа...тцтцтц.

Кадафи беше дикатор, но мислеше за народа и държава си. А нашите "демократи% продават Б-я и народа на чужденци. Това е разликата. Просто и ясно. Обаче еврогейските ценности величаят принципите на "демокрацията", а не резултатите от нея. Формата, а не съдържанието.

това остава след себе си американската демокрация - разруха и смърт и безогледно ограбване на природните ресурси на страните в които са стъпили - страните от близкия изток, много африкански страни, докога ли човечеството ще търпи безобразията на американците?

На кой остров?

Преди 15г. съм командировка в Либия и пътуваме с кола от Триполи за Злитен, където им строехме рибни фабрики.Някъде след Хомс ни отбиват в дясно от магистралата, идва насреща кортежът на Кадафи.Викам на шофьора, я обърни и застани фронтално на магистралата.И гледам идва кортеж от 2- 3 километра мерцедеси, бмв-та, автобуси, джипове, а най-отпред пилотната кола бяло Мицибуши.Щях да падна като видят Върбан да кара мицубишито с познатата ни кафява военна униформа.Стана и малък инцидент, от другата страна на магисралата, по която вървеше кортежът.Един либиец от Мисурата не се беше изтеглил на разтояние и беше ударен и запален безпричинно от охраната на Кадафи, който беше ги шамаросал, после и беше купил БМВ на блъснатия гражданин.Кадафи не признаваше държавата Израел и това му изяде главата и разрушиха една страна с магистрали, строени от Западна Германия.Както виждаме какво става с останалите съседни арабски държави, та и ние патим с бежанци и загуби на обекти, договори и вземения за милиарди долари.

Либия е поредното злосторничество на американската аминистрация ! Либия вече никога няма да е същата като преди, ако е била оазис па макар и не толкова привлекателен, сега се превръща в пустиня и за дълги години, а може би и завинаги !

А даалиите на валиде -ханъм Мая общака и зебеците на халифа абу Долен ебн рубладжи ал сидероглу и ,кога ще застанат пред МГ-то?

В Кремъл четат ли?

Шило

Остави Кремъл, кажи каква е Либия след Кадафи. Че не беше цвете не беше, ама сега...

Така става във всички тоталитарни държави, след един момент! Че дори и в нашата. Само дето сме малко европейци и боя ни се размина, иначе Петър Младенов не каза ли: "По-добре е танковете да дойдат." Е ако бяха дошли или сега щяхме да сме още средновековна диктатура или щяхме да сме омели всички комундета и да сме на път да ставаме цивилизована и развита държава (като другите, дето ометоха комунетата).

Факт е, че при Кадафи либийците са живели спокойно и стандарта им е бил един от най-високите на континента. В резултат на "демократичното" му сваляне от власт няколко години по-късно дали живота им се е подобрил? А какви са перспективите в близко бъдеще? Въпросът не е дали Кадафи е бил диктатор, а какви решения е приемал за своята страна. Не са ли диктатори тези, които налагат насилствено своята воля над суверенни държави?

Фактите са следните: Някой по някакъв начин се докопва да властта-при нискоразвитете държави това е `стандарт`.Нефтът извира от земята, в страната бензинът е 20 ст., а на вън го продават за 2 лева, с разликата диктаторът стяга репресивна машина и купува оръжие.Смазва опозиция,държи в страх народа и заплашва съседи.Този режим се подкрепя(активно!),а познай от кого. Такъв е моделът на подобните държави.Но все пак са имали стандарт,докато твоята държава има същото-природни богатства;диктатура, репресии, оръжие ;самомнение(охо?!?),но .... няма стандарта.

Шило

От кого? Ама внимавай, да не ти напомням къде Кадафи си беше опънал шатрата. И дали на някой друг биха разрешили.