81% от домакинствата живеят с по-малко от нужните пари

Все още 80,9 процента от домакинствата в България живеят с общ доход на човек под необходимите средства за издръжка на живот.

Обратно в новината

Коментари - 81% от домакинствата живеят с по-малко от нужните пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми давайте да се местим в Гърция!

ЕВРОДЕМОКРАЦИЯ мили българи. Спомням си още преди влизането в ЕС как имаше коментари, че ЕС е добре само за шепа БОГОИЗБРАНИ, а останалите грубо казано "духат супата". Американските филми ни показват сбъднатата американска мечта, само пропускат да кажат че на всеки успял има поне 1000 провалили се. Крайно време е да вземем съдбата в ръцете си - да не гласуваме по старите формули а с малко повече мисъл

"Социална кухня храни бедни варненци" Бедни, ама в същото време десни. Бедни, ама в същото време демократи. Бедни, ама в същото време капиталисти. Наскоро четох една статистика в същия сайт, която казваше, че 50-60 процента от населението живеят с доходи до 360-380 лева месечно.

Две неща са безкрайни-човешката глупост и човешката алчност.Бьлгария е пример и за 2те.

WAGNO E DA IMA MAGISTRALI , WSI4KO DRUGO SA DOLNI INSINUACII , NALI TAKA , WLAST NA WSIAKA CENA , NEZAWISIMO OT CENATA

Не съм математик, но процентите на много места не съответстват на броя домакинства и обратното, а че бедността е голяма това е вярно.

Примерът знае: лента след лента, просперитет и берекет. Обаче частното ранчо в Банкя ;-). Това което мога да кажа е че поне 90% от хората които познавам живеят последните 4-5 години доста по-трудно от преди. Факт. Нека Примерът да обясни ако може ;-)

друго си е бсп да се върне на власт:))

стига само лозунги - дай факти. При предишния кабинет на Орешарски беше взет много по-малък заем/ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ПРИ ПРЕДИШНО БСП ПРАВИТЕЛСТВО ХАЗНАТА БЕШЕ С ИЗЛИШЪК 6 МЛРД/, пенсиите може и с малко, но се вдигнаха, цената на тока се задържаше, имаше увеличение на работните места - какво става сега. ПИСНА МИ ОТ КУХИ ЛОЗУНГИ НА ИДИОТИ< КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ 2+2

Вместо "все още 81%",по правилно е "вече 81% живеят по-малко от нужните...",защото бедноста все повече се увеличава,под "мъдрото управление"на един неграмотен човек,на който управлението се изразява да реже ленти.

сега сергей би ти обяснил всичко като на първолак:)

50%, ама след 3 години.

Ето как виждам аз, бедни ли сме или не. Имам двама сина с почти еднакви професии и възможности. Единият работи в Щатите, а другият тук. Разликата в заплатите е почти 10 пъти. Тоя тук е депресиран, чувства се аутсайдер. С тая заплата никога не може да си купи апалртамент или добра кола. Въпрос на време е и той да отиде там. И всичко, построено за тях в България ше запустее. Страхувам се завинаги. И така е, с почти всички български младежи. Чувстват се излъгани и ограбени. И въпроса-защо е така? Няма ли начин да е по добре?

Винаги в метрополиите доходите са в пъти повече от колониите. В колониите само администраторите назначени да обслужват метрополиите са добре платени. При нас как е? Само питам!

какво от това? Важното е в парламента, в министерския съвет и в президентството да не гладуват.

562 лв ми се полагат , а на мен ми дават 130 лв . ХА ХА ХА ! Ама и аз ги лъжех ,че им работим по време на социализъма ! ХА ХА ХА !

тъп, а, орка?

Щото, ако стана остър ще взема да ти го втъкна и ще вземе да ти хареса !

те затова те лъжат че ти дават .....явно сам си се присмиваш ...

...да и пикам на стъкмистиката,беТа кой живие средно с 562 лева на член от с.то ,бе...Пиша ви от провинцията и по-точно от Източната ,дето уж сега "кипи" от рработа....Току що се върнах от един Супер от известна верига магазини,там на касата срещнах моя позната ,от дума на дума ,кани се да напуска ....заплатата и е 340 лева+ 60 лева ваучери за храна,мъжът и работи като охранител за 450 лева и живеят и издържат две учащи деца....повечето са така ...само полицаите ,работещите в съд.с-ма и нашия кмет (2400) са над този усреднен доход от 562 лева на член от с-то!

И като им вземат и данъците на тези заплати, остават още по-малко.....

Не им пикай на стъкмистиката..... това е наистина минималният доход.... може и да е повече даже.... просто нас са ни свикнали да живеем с резистент минимума за оцеляване, а как оцеляват повечето хора не е ясно....... Беър Грилс пасти да яде :D

обедняхме страшно от новите "демократи"-окрадоха ни всичко построено от миналото от пенсионерите,докараха ни до просия и не се интересуват да подобрят,а напротив-всички депутати са купени и антибългари.....

хора, осъзнайте се, всеки чужденец, който идва в България, се чуди, къде е тази прословута бедност. аз съм от Бургас и повярвайте, като видя целия блясък и гъзария по курортите наоколо оставам с впечатлението, че кризата е някъде другаде, но не и тук. на документи бедни много, дефакто обаче бедните нито се чуват, нито се обаждат, за тях нищо не знаем, и вярвайте ми, много от бедните са тук на морето с пачки, по-големи и от здраво работещите трудови хора

Не бъркай тия по морето, дето цяла година рупат банички за левче, та да спестят за една седмица гъзария. Много са такива, с Мерцедеси, ама без платена гражданска, карат на газ и без винетка (или седмична), бият се в гърдите на групи, а на село са си мишоци. Малко са по морето Българите с пари, повечето пътуват по екзотични дестинации - Куба, Тайланд,...

Ако чужденецът застане до една кофа за боклук и преброи колко хора ще минат да я преровят за един ден ще се хване за главата.

Къде е великия премиер да каже нещо по въпроса? Нали просперитет имало при неговото управление? Народа масово живее в недоимък, а депутатите и кметовете грабят като за последно.

Да, за половин час да се освободи пътя за Приморско, защо и за половин час не се подобри стандарта за живот на хората.......

лъжат колко са им доходите! В нашия блок има двайсет души, които се водят на минимална заплата, а вземат два пъти повече, а и изкатваъ на частно без да го декларират! Тъй, че тези статистики са за баламите!

Докато официалната заплата е минималната, а втората се дава в пликче, така ще е, затова скоро тези псевдо -бедни няма да се оплачат.

Очакваме коментара на премиера.

Има да чаааакаме....

кажете на софиянци че се живее с 300 лева и да ги видим кво мислят

Да идем всички в столицата....

че живеят софийските пенсионери, примерно? Няма да те питам имаш ли представа колко безобразно скъп е животът в София, колко бандити се укриват и колко рисков е животът в столицата. Виждам, не знаеш.

81% от домакинствата в провинцията са на минималната заплата...Колко е тя?А?Като съберем със столицата и ...шефове...депутати и прочие....прогнозата излиза обаче цна народа му-влиза!Тока се вдига-падат още-на оръжие или пълзете още по гъзове!!!!

81% живеят едва ли не бедно, а 80% от тия, дето ги срещам по улиците, имат смартфони за поне 600 лева... как така става с 500 лева заплата да могат да си позволят това? Тая статистика е абсолютна измишльотина. Да, в България има бедни хора, обаче като излезе по улиците изобщо не оставаш с това впечатление. След като хората имат пари да не слизат от автомобила си, всяка вечер да кибичат по ресторанти и барове, да се обличат със скъпи дрехи - нещо, което в никоя западна страна не може да се види - значи хич не са бедни.

Ами ,сива икономика!Всеки се спасява както може...

и втора ръка. А по баровете киснат дупенцата, дето са издържани от чичковци с ланци. Нямам познати да киснат киснат в кръчмите. Ти от коя паралелна реалност пишеш глупостите си?

Понеже сит на гладен не верва, нека тия депутатини да живеят с 562 лева на месц, като си плащат: квартира, ток, вода, телефон, транспорт, данъци, такси, застраховки, почивки и каквото има друго. Така да е за 100 години напред. Да видим ще има ли толкова кандидати и партии ???? Вие не сте политици, вие сте безродници!

Е, и толкова са им много - стягайте коланите, че идат "бежанци" с една камара деца, а и те дълго няма да ни търпят и ще ни подпукат с атентати!

81% от семействата са на практика кастрирани!!!! А?

Тази статистика не е точно вярна, защото предполага, че всеки работещ човек ще отглежда едно дете. Отлично знаем, че редовно работещите хора в България най-често имат по 1 дете. Тези с 2 и повече деца са от неплащашите данъци, сметки за ток и вода. Така горе-долу излиза, че под минимума са пенсионерите, безработните и работещите на минимални(реално) заплати - предимно в малките градове, които са полуобезлюдени. Извод: сред реално работещото интелигентно и трудоспособно население в България няма под прага на бедността, защото работят в големите, градове, извън България и/или са бездетни.

СВОБОДАТА ДАРОМ СЕ НЕ ДАВА!!!ТЯ СЕ ОТВОЮВА!!!

СВОБОДАТА ДАРОМ СЕ НЕ ДАВА!!!ТЯ СЕ ОТВОЮВА!!!

Как бе, как ще сме бедни като ежегодно под зоркото око на другаря настоящ анти-комунист бивш охранител на първия комунист, усвояваме десетки милиарди еврофондове, имаме инфраструктура за чудо и приказ (лично от Него изградена), откриват се по 20-30 000 работни места на седмица, отърва ни веднъж завинаги от бесепето, орешарски и станишев, които са виновни за всичко, а сега пак сме най-най на дъното пак след толкова години просперитет при ГЕРВ?

Данните показват, че 81 % от населението мизерства. Говори се колко пари са необходими за едно четири членно семейство според българските стандарти. Но като знаем колко е занижен нашият стандарт. Реално около 90 - 92 % от населението са се хванали за палците. Има около 5 % които са средно ниво и останалите около 2 - 3 % за заграбили всичко. Тези 2-3 % на практика притежават стратана /изключвам жилищния фонд/. В същото време излизат едни работници със синдикални знамена на протест и в защита на работодателите срещу повишаване цената на тока за промишлеността. Ами това го няма никъде. Синдикатите да защитават работодателите. Трябва да знаете, че в България се вихри такъв див капитализъм където го няма никъде в Европа. Нормата на печалба на нашите "скъпи" работодатели е най-високата в Европа. Това, което хората не са постигнали и за 50 год. като собственици на фирми в Западна Европа, нашите го направиха за десетина години. Ами хак да Ви е тогава господа пролетариат. Протестирайте в защита на собствените си кожодери.

Глупости са това профсъюза да отчита дейност. Нито холата в кръчмите са намалели, нито задръствавията във ВСИЧКИ градове, нито някой е спрял да си кара колата за щяло и нещяло,влоговете растат,магазините за техника постоянно с разграбени празни щандове. Как да повялвам,че има бедни и че тока не трябварда се вдигне поне два пъти?

чудех се 5 минути как в няколко реда да напиша колко си прост, но не успях да измисля та се отказах

Пожелавам на хората от парламента да могат със 1200 лв месечен бюджет да хранят и гледат 4 членно домакинство и да си плащат редовните сметки. Да не говорим за хорицата със минимални работни заплати и пенсионерите, които са под 200 лв. пенсия. Дано има господ и ги накаже

А със сивата икономика как е положението ? ;-)

Екстра! Развива се, бележи възход и ръст.

Според мен, не е нужно да си гений, за да се сетиш, че 80% от нашенците са бедни. Ама като казвам бедни имам предид, че живеят мега мизерно и мислят за това колко струват най-елементарните неща. Не говорим тук да имат пари за Ферари или почивка на Хаваите. Имам предвид, че влизат в магазина и започват да се чудят кой точно хляб да вземат, че да е с 10ст по-евтин или пък подминават щанда с лукаканка вече 20-та година... Е, каква ценностна система да очакваме от младото поколени да развие при това положение?

Геноцид. Целенасочено и систематично унищожаване на 80,9 процента от българите в България.

Нашите корумпирани и крадливи управници смятат, че обикновените хора могат да живеят и без пари за да има стабилна държава.

Колкото по крадливи са политиците, толкова народа е по беден.

НА АКЪЛА НА ГЪРЦИТЕ ?! ДЕТО НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ ЗАЕМИ,ДЕТО НЕ СА ИЗКОНСУМИРАЛИ ?! СМАЗАХА И ТЯХНАТА СЪПРОТИВА, А НИЕ ПЪК ВЪОБЩЕ СИ ТРАЕМ, ДАЖЕ И НЕ ОПИТВАМЕ !!! ЗАЩОТО НЕ СМЕ ЕДИННИ !!!

Повишаването на минималната работна заплата би трябвало да е пропорционално на икономическият растеж на държавата. Минималната работна заплата е основа за редица други плащания и държавни вземания - да се говори за повишаване на минималната работна заплата без реализиран икономически растеж е голословие. Рязкото повишаване на минималната работна заплата ще удави държавата. Това повишаване е продължителен, поетапен процес, който е следствие на икономическото развитие и повишаването на жизненият стандарт на една държава.

зубър, а от кой по-точно зависи икономическият разтеж да те попитаме? Не знаеш, нали, щото за това се иска и мисъл в главата, която при теб отсъства. От кой зависи - от работниците или от чорбаджиите, от обикновените хора или от управниците. Другаде е проблемът, не при работниците, ама за решаването му трябват мъже с оръжие, а не сдухани перковци без мисъл в кратуните.

80% от домакинствата прави цяла държава. Кое е вярното - 850лв. средна заплата, 100 милиарда лева у банките на влог или 80% мизерия? Ако всичкото това е вярно - на оръжие братя!

Средностатистическите стойности са много удобен и изключително нереален инструмент. В малките населени места повечето хора не вземат 850 лв ( да не кажем, че на места зорлем го докарват до 450 чисто ).

това не е дарзава,а порно......

ЧЕТЕТЕ ! link/Article.asp?ArticleId=1838046

link

24часа бг

Това е статистика за официалните доходи. Парите на ръка не се отчитат. Колко са работещите, които се осигуряват на реалната си заплата? Няма как да разберем за това и излиза че 81% са под определената сума за издръжка.

Аз знам,че къща се гради от основи към покрив.25 години я разграбваха тази държава и искат сега за 3/ 4 години всичко да е ок.И заплати високи и пенсии високи, питам от къде? Пенсонния фонд го ограбиха 1989/90 година ,банките умишлено ги фалират, всички от общински съветник ,кметове,депутати,директори и т.н. и т.н участват в различни схеми и синдикати да източват европари.Прокуратурата си гледа кефа като им напълнят гушките и на тях , просто няма така държава, а на всички им е год да карат колите по хубавите магистрали които не бяха ремонтирани от 50 години.Как ще има бизнес без инфраструктора,без пътища.Много ни объркаха тези държавници и политиците най-вече.

.......Издръжката на живот на един човек от домакинството в края на юни е достигнала 561.90 лева, сочат още данните на синдиката......... ---- Социални = 40 лв Инвалидни 60-260лв МЗР = 380 лв Учител 450-650лв Продаващ = 300-600 лв .... ....

561.90 не стигат на една чалга-мома на ден: за грим, коса, разкрасяващи процедури, гурме-храна, фитнес, митнес и сие

Това не е верно. Аз и всички около мен си живееем мнооого гот.

,,Това не е верно. Аз и всички около мен си живееем мнооого гот,,-boko!!!

"Комунистите родината обраха,комсомолците след тях крадат"

Да-а, така наречените комунисти........... Защо ли по времето на развития социализъм не се бесеха старците от немотия, не проституираха масово младите за маркови дрешки, виповете ни не бяха мутри и куртизанки, просяци не виждах, имаше места в детските градини, а децата бяха повече и още много.

Имаше го, но не го пишеха!

След два мандата на Боце това звучи направо като мръсна червена манипулация, целяща да очерни родният "шлангист" и "специалист по всичко" :)) Мръсни комуняги :))

Пълни глупости, абсолютно несъстоятелни сметки . Вие сте абсолютно ненормални - 2500 лв. на месец в България е равносилно на богат а не на средно статистически българин.

Става на въпрос за семейство тоест за двама работещи например.

Заблуда е, че да си богат има нещо общо с това колко получаваш на месец. Ако получаваш 10 000, но имаш разходи от 11 000 на месец колко месеца можеш да живееш с великолепната си заплата?

Мизерия или криза.

НИКОГА ВЕЧЕ МОМА,ЧАЛМА,САЧМА! 28.07.2015 14:00 ( нерегистриран ) .Скоро ще ми ядете дедовия,нали искахте социална власт-само за година момата ,чалмата и сачмата окрадоха 5 милиарда народни пари от КТБ!Къде са още 1 милиард заеми за пенсии?Къде са 2 милиарда ,закопани в уж в белене?Къде са следващите заеми 3 милиарда за великата мента-Южен паток!Откъде престъпниците капута и сидераста изкараха стотици милиони за телевизии? На Бойко няма да му стигнат и 10 мандата за да оправи България след погрома Олигарски! Пак гласувайте за златното пръстче и ми яжте ......" А кой бе момко надува балона КТБ. Бат ти Бойко в първия мандат. Значи не е важно кой е създал финансовата пирамида, а само кога е гръмнала. Когато и да е гръмнала ,една финансова пирамида винаги гръмва и тези които са я лансирали носят вина,а пък ти чакай Бойко да те"оправи"

,,На Бойко няма да му стигнат и 10 мандата за да оправи България след погрома Олигарски!,,!!! тогава да си изберем ,,премиер-костенурка,,!!! от тези дето живеят над сто години!!! но тогава кои ли от нас ще ,,доживее,, прогресът!!!

да воуват ,като не могат така им се полага да мизерстват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.