КЕВР: Не можем да отлагаме повече поскъпването на тока

Няма законова възможност за ново отлагане на решенията за нови цени на тока от 1 август, казаха от КЕВР. Според Бойко Борисов, токът не трябва да поскъпва.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР: Не можем да отлагаме повече поскъпването на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Унгария условието към ЕРП-тата е, че тока само ще намалява!!!

Тоя лигав дъртеж трябва да се омаже с мед и да се търколи в перушина и така да върви из София...

Вдигане на тока=Оставка на Правителството и на тоя малоумник Иванов! Тоя път няма да има милост!

Ей,боклуци,вие знаете ли какви са ни заплатите,нямахте наяване,тлъсти свине

240 мафийоти имат намерение да продължат да душат икономиката и народа с цените на тока.Всички в парламента са производители на ток или са лобита.С тия ниски пенсии и заплати как ще я караме?Ток произвеждаме на ниски цени и го изнасят мафийотите,а скъпият и ненужен ток за родината го купуваме от американците и ни продават иванчовците.Мафията живее от нас,чрез цените на тока.

в тези нечовешки жеги, е морално да намалите цената на тока,за да могат всички граждани да използват уредите си, а не при 40 градуса на сянка да ми дрънкате за поскъпване на тока, направо дайте оставките и си идете с атомна подводница- по-дълбоко се потопете,че да не ви виждаме и чуваме глупостите...

Що да хабим атомна подводница? По практично е да си закачат камък на шията и....

като не можете и не знаете най-добре е да си идете с мир,щото от присъствието Ви нямаме полза и без Вас ни доят ЕРП-та, ВиК, мобилните, топлофикациите и кой ли не, не разбирам присъствието Ви,абсолютно е безполезно,но си струва парите отделени за вашите работни заплати...обявете ги, защото работата не е свършена, а заплатите получени..

бай Ставри приема и дърти дупета...

БATKO

Този е точно от костовите хора, които сключиха преференциални договори с които крадат от българите минимум 6 милиарда лева. А подкупът е даден на Костов като 12% от собствеността, което му носи 800 милиона лева печалба, за сметка на българския потребител.

Защо на закрито заседание? Какво имат да крият?

Там ще решим как да ви будалкаме,а ние да изкараме повече време и да папкаме.Пенсията отделно

Правете , каво ще правите , но не закачайте малките веита ( върху покриви на сгради) . Махнете и сегашните тежести за тях. Ще има възмездие!!!! Не сте богоизбрани , а далавераджий

Не понял?! България е член на ЕС. Както се вкарват лалета от Холандия, портокали от Гърция, какво пречи ток да се внесе от ЕС производител? България,е свързана с европейската мрежа, че и с Турция. Или българите са задължени по закон, да бъдат доени само от определени монополисти в България?

Човека за себе си е прав ,защото когато има увеличение на тока , има и комисионна . Защо след като не може да се справи ,не си подава оставката ? Отг. Защото няма комисионни.

В гробищата да си ги носи тези комисионни, а те са от порядъка на 100000 лв за 1% увеличение! Та колкото се може по-скоро да е! Таман да не тежи на пенсионната и здравната реформа! Майка му само със свещи да си свети в кандилата, дето ще пали за целия му род до девето коляно, които ще го последват натам.

НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА ЧАКАТ ТЕЗИ, ДЕТО ИМАТ ДА СИ ПРИБИРАТ ПЕЧАЛБИТЕ И КОМИСИОННИТЕ !!! НЕ ИЗДЪРЖАТ ПОВЕЧЕ .....

Така е другарю. И ние на можем да бавим повече вашето публично обезглавяване.

Предлагам утре заедно с работниците да идем всички. Да си носим камъни и да свалим прозорците на ДКЕВР и Мин. Съвет. А ако този Лайнанов се появи, да го командироваме към долната страна на тревата! Там да си получава заплатата от 8800 лева месечно!!!! КОЙ Е С МЕН?

Не могли да развалят очеизвадни корупционни договори с "Мариците",не могли да построят АЕЦ"Белене",КАТО НЕ МОЖЕТЕ,ОТСТЪПЕТЕ МЯСТОТО НА СПОСОБНИ ХОРА!!!НЕ СА НИ НУЖНИ ПСЕВДО"РЕФОРМАТОРИ".ДЪРЖАВАТА СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ!!!ЧЕСТНИ,ПОЧТЕНИ,МИЛЕЕЩИ ЗА ТОЗ УНИШТОЖАВАН НАРОД И С ПЛАМ В СЪРЦАТА!!!ТАКА Е ЗАРЪЧАЛ АПОСТОЛА!!!СТИГА С ТИЯ ЧОРБАДЖИИ И ИЗЕДНИЦИ,ДЕТО СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД ПРЕЗИРАТ!!!СРАМ,СРАМ...........!!!

От срам не се умира,ако с долар се подпира

Пак да попитам. ЗА КАКВО СЕ ВЗЕХА 16 МИЛИАРДА ЗАЕМ. Някой от вас да е усетил някакво макар и малко подобрение на живота си. Честно! Независимо от какви партии и коалиции сте и на кой симпатизирате. Пълнят ни всички телевизии в сутрешните блокове главите с какви ли не глупости, а никой не иска да зафаде тоя въпрос. Защото вземането на тия пари трябва да се забрави. Нямаше ли да влязат в икономиката. Така поне твърдяха, че щяла да се засили. Вз съм реален участник в тая икономика и нищо до сега не съм усетил. Малките фирми буквално кретат и са пред фалит. Щяха да стабилизират НЕК. Пак нищо! Сега с по високите сметки пак ние ще го стабилизираме, а не тия които го окрадоха. Народа ще плаща за грешките на тъпите политици и за награда ще връща и тия 16 МИЛИАРДА.

Не разбрах,кой е простия-политиците,дето цицат,или народа дето плаща

Е как защо - за да се откраднат! Ама че тъп въпрос!

Докато не разберем, че ИСИНСКАТА ЦЕНА НА ТОКА ЗА БИТА Е ДВА ПЪТИ ПО-ВИСОКА ОТ СЕГАШНАТА, оправия няма да има!!!!

Дай си имената и адреса бе смешник, да дойдем да поспорим. Истинската цена на тока е точно 3 ПЪТИ ПО-НИСКА от сегашната в България!!!! Всичко друго е СПЕКУЛА и ГРАБЕЖ на МИЛИАРДИ!

Вярвам ти и ти знам аргумента да твърдиш тази дивотия: "Това е така, щото е така, тъй като аз искам да е така..." НЕ СТАВА, БРАТО! АРГУМЕНТИТЕ ЗА ТАКИВА НЕЩА СА В ЧИСЛАТА, А ТИ НЕ СИ ГИ ПРОЧЕЛ!!!

Всъщност е наложено нещо подобно. От нови централи няма да е задължително изкупуването. А от старите ще се изкупува само договореното количество, другото да си го продават свободно. Сщото е и с когенерациите. ТЕЦ и заводките централи трябва да докажат количествата от високоефективния добив, а не както беше досега да продават всичко на високата цена.

да си ходи и тоя дибил.ама е така , щото не излезе тоя заспал народ да им строши главите и да им натроши кокалите.после следващите ще са кротки агнета.

Стига с тази независима КЕВР,закривайте я. Едни хиляди левове за празни приказки. Жащо трпбва да дублира министерството на енергетиката?

Докато СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ чрез Разстрел не се въведе и спрямо демонокрадците в България от НДСВ, АБВгз, ГЕРБСПФ, ДПСДСБДЦ, няма да има оправия за нас. Скоро ще трябва да има нов Девети Септември, но този път да е ИСТИНСКИ. Не можем да отлагаме повече изпълнението на смъртните Ви присъди, които народният съд отдавна е разписал!

какви гадове дирихират б/а

Боци! Лилянка вдига винетките( щото нямала , горката, какво друго да вдига)! Иванчо вдига тока ( щото не може вече, горкия, да вдига друго)! Октомври на изборите - червен картон ще ти вдигнем, баце, ( щото можем още да го вдигаме)! Умната!

ВМЕСТО ДА ВДИГАТЕ ЦЕНИТЕ, СЪБЕРЕТЕ СИ ДЪЛГОВЕТЕ, НЕКАДЪРНИЦИ !!! С ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНИ И БАБА ЗНАЕ.

АМИ ДА ФАЛИРА. ХИЛЯДИ ЗАВОДИ И КАКВО ЛИ НЕ ФАЛИРАХТЕ ПОСКЕДНИТЕ 25 г, ЗАЩО НЕК ДА НЕ ФАЛИРА. ДА ФАЛИРА, РАЗПРОДАВАЙТЕ И ГОТОВО.

ще видите вие едно повишение с 1-2 %, ама друг път. Поне 10% ще е реалното увеличение. Вижте си сметките през септември и ще се озъбите. Вече 25 г. само нагоре, а НЕК си го точат колкото три Здравни каси....

ЕРП са ненужни.Те са само разпределители,не са производители.На практика продават едно нищо,т.ес.въздух.ЧЕЗ си изнася печалбите извън страната ни.С печалбите си подпомагат техните пенсионери,а българските пенсионери бедстват.А и да накарат циганите да си плащат тока,те ток не плащат.Има много методи тока да не се повишава.

Е това не е вярно. ЕРП имат много задачи - да поддържат трафовете на средно ниско напражение, стълбовете, да прокарват откраднти проводници, да поставят табла, да ограничат кражбите и т.н. Друг е въпроса колко и каква им е печалбата.

Печалбата им е 0,68 лв. от 100,00лв. Въпроса е другите 99,32 лв. къде отиват. Но...вече всеки го разбра, в НЕК.

Много си тъп, троле. С толкова елементарни хора не влизам дори в спор. Ами, той тока се произвежда, но с кофи ли ще го пренасяш?

Може би, си имал предвид - частни ерп-та са бедствие за народа. Иначе, от ерп-та си има нужда.

Това е като циганските номера на цветелин-местните айдамаци вдигат циганите на бунт- по негово нареждане, а той след това ходи с журналисти да го потушава-та и тук, долните викат,че ще вдигат тока, а горният вика- аз съм против това.Да гее и артистите.

Иван Иванов е роден на 24 юли 1945 г. Сега е на 70 г. Не трябва ли да е пенсионер, или за разни министерства и агенция пенсионната реформа не важи?

Баща ни -д-р Николай Иванов ,от Пловдив ,би се срамувал оттеб ,братле.

БATKO

Срам е че такъв мошеник и некадърник като иван иванов е на този пост. Той, заедно с Костов е виновен за корупционните договори с американските Марици. Той има за цел да унищожи българската енергетика. С тази си цел той казваше, че потреблението на ток през 2014 ще се намали с 10%, а то се увеличи с 10%. И за награда за некадърността му го слагат за шеф, за да унищожава енегетиката.

Сигурно ще е така! "Българският" КЕВР каза, че интересите на американските инвеститори за печалба са над интересите на българския народ за по-нормален живот! Еничари!

И това как го разбра това? Или просто си караш по путлерастки.

да си ходи и тоя дибил.ама е така , щото не излезе тоя заспал народ да им строши главите и да им натроши кокалите.после следващите ще са кротки агнета.

тъп клоун ,неориентиран

Положението е такова благодарение на Русия чрез техните тукашни предатели-милионери начело с Р.Овч. Също Белене, Козлодуй, въглища за ТЕЦ-ове - някои руска собственост/като ТЕЦ Русе/и т.н. и т.н.

...със сигурност става въпрос за "руска собственост" на американските ТЕЦ-ове в България!

нещата щяха да изглеждат много по лесни , ако изхождаха от национални приоритети докат ги няма е мъка:)

дай да видим един национален приоритет.

в случая би бил разумен осъществяване на максимално добри условия за бг бизнеса а това автоматично включва цена на тока оттам и скрупули на тема орязване на паразитите падат оттам се търси и понятието евтина енергия и се реализира на практика икономически изгодно

Докато си протестираме, като на седенки и търпим лъжите и краденето им, така ще е, естествено, че няма да им пука за нас, на всичките тия, дето твърдят, че е в наш интерес, в интерес на България да се повиши цената на тока. Според мен, всъщност в наш интерес е да ни се повишат заплатите, тогава цената на тока няма да ни притеснява толкова много.

И като ми увеличат заплата, спокойно ще ми вдигат тока всяка година с 20% ТАНКЮ бате

Не схвана за какво става дума, нали!? Хайде взимай 3000 евро заплата, скачай всеки път, когато се опитат да те ощетят и ще видим, дали няма да се съобразяват с теб. Уви, ти си типичния пример на контрапротестиращ и не виждащ по-далеч от носа си. Това, което се опитвам да кажа е, че ние сме тия, които дават работа на крадците там горе, ние определяме правилата, не те, така че, ако си извоюваме по-добри заплати, мислиш ли дали няма да си извоюваме и да не ни вдигат тока с 20% когато им скимне, ето за това става дума.

Да де, ама тея дето трябва да вдигат заплатите протестират за едни 200 лева на месец

29.03.2014 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако вземе заем" 18.02.2015 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако не вземе заем"

Това значи, че държавата ще фалира. Другото е без значение. Това всеки го знае. С 800000 търтеи на държавна заплата как няма да фалира?

За Гърция ли говориш? Щото тука са под 200 000

Този не беше ли точно от онова правителство, което продаде ТЕЦ-овете на американците?

Кое правителство е продало ТЕЦ, който не е съществувал? Тъпунгер ТЕЦ Марица 1 е постоен на зелена поляна.

Пълен ИДИОТ си троле! А ТЕЦ 2 е бил построен преди 1 нали? Или само преди 3? Тъп. та Плосък та вдлъбнат!

Решения се взимат с минимум 7 гласа. Въздържание не се допуска, но е възможно някой от съдиите да отсъства при гласуване. В резултат при някои дела не се стига до решение. Например по делото за конституционността на регистрацията на ДПС от 1991 г. при 6 гласа за обявяване на регистрацията на партията за противоконституционна и 5 гласа против до решение не се стига и така ДПС продължава да съществува. Според някои критици невзимането на решения по този начин се прави умишлено.[

Енергийните ресурси са ценни и тяхното неефективно използване е прахосничество. Ама как да го проумеят това чугунените ви тикви?Защо не вземе да обявите, че ел. енергията в България е напълно безплатна? Смотани комунисти!

Много ти е тъпо това. Ако си решил само да си драскаш отделен въпрос

Да не забравяме кой говореше лъжи за АЕЦ Белене, че щяла да струва 20млрд! Като резултат нямаме ядрена централа, но продължаваме да купуваме прескъп ток от ТЕЦ-овете Марица, продадени на безценица. А на всичкото отгоре се взе и заем от 16млрд + 4 млрд вече взет. После ми говорете за Гърция. Продажни политци, които са сложени на власт от Сащ да ни продават като животни. Това е реалността!

И аз съм погнусен от такива нагли лъжци като теб. Кой ТЕЦ е продаден на безценица? ТЕЦ Марица 1 е построен на зелена поляна и продавана 9,2 ст./кВтч. АЕЦ Белене беше с начална цена 9 евроцента или към 18 ст., което е близо 2 пъти по-висока цена. И ИМАМЕ СИ АЕЦ. И не сас се вземи 16 +4 милиарда а са взети 4 ОТ ГЛАСУВАНИ 16 милиарда. !2 милиарда от тези гласувани не са взимани. Откъде искачате такива нагли и лъжливи изроди бе?

БATKO

Защо лъжеш бе, боклук! Костов сключи договори за задължително изкупуване на тока от Мариците, която в момента е 19 ст/кВч. Кого заблуждаваш, нещастник, с тези 9.2 ст/кВч. То ако беше 9 ст нали нямаше да има нужда от преференциално изкупуване, а щеше да се продава на пазара. И защо лъжеш за АЕЦ Белене. Според анализа на HSBC цената на тока от АЕЦ Белене за периода 2040-2050 г е 7.5 евроцента (14 ст/кВч). Като се отчете инфлацията, се получава че по сегашни цени, тока от АЕЦ Белене струва колкото цената на тока от АЕЦ Козлодуй - 4 ст/кВч. Това е пет пъти по-ниска цена от тази на американските Марици. Всички изчисления можеш да видиш на сайта на Powereconomics Освен това според анализа на HSBC, който се крие, печалбата от АЕЦ Белене възлиза на 150 до 300 милиарда лв. Данните са на същия сайт.

Взимай си редовно лекарствата.

Тоест КОЙ окраде НЕК и защо е на този хал: Цанков камък - Хидролога Белене - Бесепе и Путен Износът на ток от Мафията 5% намаление от Олигарски Марица изток - Лостов Соларките - Депесе ВЕЦ-овете - всички ЕРП-та Кога ще дойде краят на ограбването?

Дебил, забрави и бай Тошо, дето ни построи АЕЦ-а, че да ни създава главоболия! Колко по-добре щеше да е да си караме на газени лампи и на дърва и въглища!

И с кое точно не си съгласен от изброеното? Моля за конкретика.

Бай Ставри

Явно си прекалено малък, та не помнеше, че по времето на комунизъма, тоест на бай Тошо, в БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ РЕЖИМ НА ТОКА!!! 4 часа има, 4 часа - няма. ТОК Защото се изнасяше за валута, тоест долари. И за 13-ия конгрес на партията даже ядох банан - 1 бр. Толкова отпусна партията!

БATKO

Цанков камък е инвестиционен проект, който се изплаща от произведения ток, и няма нужда да се увеличава цената на тока заради него. Просто ББ и мекерето Иванов лъжат, за да имат повод да се увеличи цената на тока. Според анализите, Цанков камък се изплаща за 15-20 години и след това може 50 години да носи огромни печалби. Е, ако не се намери продажник като Костов и ББ да го продаде.

БATKO

АЕЦ Белене е инвестиционен проект, който не само се изплаща за 12 години, но и след това носи печалба за 150-300 милиарда лева. Спирането му обаче, от ББ превръща вложената дотогава инвестиция в загуба, която трябва да плаща народа. Това означава, че Бойко Борисов трябва да поиска от американците да му дадат 2 милиарда, а след арбитража може би още толкова, и така да платят за това че накараха ББ да спре проекта. Ако те не искат, то ББ трябва да се бръкне и да възстанови парите. Ще вземе от партийната каса, ще вземе от цветелинка, но не му е виновен народа, да плаща за неговата зависимост от американците. Ако ББ не иска да плаща милиардите, то може да пусне търг за инвеститор и инвеститора ще плати вложената дотук инвестиция. Досега ББ е изгонил поне трима инвеститори. Фактът, че ББ не иска да пусне търг за инвеститор означава, че той умишлено ощетява българите с 2+2 милиарда, защото е зависим от американците и те не му дават да пусне търг.

Пенсионерите в България са толкова алчни. На 80 % от тях пенсиите са им подарък. Повечето пенсионери са пенсионирани на 52 до 55 години, след като са си клатили краката 30 години и това им се водеше за стаж. Дадоха им къщи, образование, медицина, почти безплатно. Храната и тока струваха стонинки!! На всичкото отгоре сега младите, които работим, трябва да им плащаме и пенсии!!?? Толкова са нахални, мързеливи и само командват??!!...

пропуснал си са си пиеш хапчетата дебилче

Абе тука само пенсионери ли пишете? Я заминавайте да копате!! Цял живот мързелувахте, че сега пък защитевате и мързела си!

Вината на пенсионерите е по-скоро в това, че пенсиите им бяха откраднати от тия, за които те сега толкова настървено гласуват - червените другари, които не са спирали да ни управляват, лъжат и крадат.

И особено другаря Костов..

Фалит за НЕК,фалит и за топлофикациите.Останалото е многогодишен гърч,както при ЦСКА.

Чета ви коментарите и гледам, че пак нищо както винаги не сте разбрали. Става въпрос на мен да ми дигнат тока а не на домакинствата, затова ще се правя че протестирам но няма да спирам производството и за минута както и миналия път. И да ми дигнат тока аз не мога да вдигна цените на стоките защото всичко е пазарна иконимика, не мога да сваля и заплататите поради същата причина и единственото което може да стане е да ми намелее огромната печалбата, ноооо... тя пак ще си е огромна и ме боли фара:Д. А вие се подкрепяйте протестите на бизнеса:ДДД

Нищо не си разбрал, идиотен Става въпрос за ИКОНОМИКАТА, ГЛУПАКО Вдигнат ли цената и всички шивашки предприятия с хиляди работнички заминават на кино Малки и средни предприятия и те заминават на кино

Идиот си ти при това малоумен. Знае се какъв процент е тока от разходите на малките и средни предприятия за ток и в крайна сметка цента на готовата продукция с това увеличение на тока ще се вдигне с около 1-2 процента . Но понеже ако това увеличение не го поеме бизнеса а домакинсттвата понеже все някой трябва да го поеме, на теб ще ти дойде директно 20 процента , а не 1-2 . Ама прост народ, слаба и бедна държава

Я да видим 1000 шевни машини по 50W =50кВт по 8ч =400 кВтч по 20 работни дни е 8 000 кВтч по 0,15 лв = 1200 лева на месец или по 1,2 лв на шивачка и шевна машина. Тея верно ще се охарчат сериозно. Да те питам - ама ти сериозно ли? Щом предприятие с 1000 шивачки е закъсало толкова, че 1200 лв на месец да са жизнено необходими, а ескурзийката на синчето за 10 000 е подаяние и служебния Мерцедес за 300 000 е товарен автомобил за да носи шкембето на бизнесмена всичко е ясно ....

То и аз се чудя, кога ли бизнесът ще протестира за по-високи заплати на служещите си!

Строг , Но справедлив !!!!

от снимката , да ходи в пенсия,за него няма ли възраст и стаж.Няма ли млади образовани хора

Иван Иванов е роден на 24 юли 1945 г. Сега е на 70 г.

Няма!

Средното увеличение на тока за фирмите се получава 18% . Особенно са засгнати тези които изнасят навън !