Президентът ще направи обръщение за референдума

Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към 43-ото Народно събрание. Депутатите заседават извънредно днес.

Обратно в новината

Коментари - Президентът ще направи обръщение за референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това твоето по-прилича на нескопосан каламбур, луди максе! А освидетелстван ли си?

Предлагам успоредно да проведем референдум ЗА или ПРОТИВ нато,ЗАЩОТО ТАКЪВ НЕ СЕ ПРОВЕДЕ!!!Г-н Президент,бъдете истински демократ!!!

Ако е Президент на България - ще те чуе! Ако е само резидент на чужда държава, още повече равнозначна на НАТО - не!

Не си позолявай подобна скапана селяния ..друг път..

Очертават се едни избори, които ще създадат такава бъркотия, че просто объркания ни прецедент ще изглежда много подреден на този фон. Избори за кметове на общини, избори за кметове на населени места, избори за общински съветници, вероятно ще има местни референдуми някъде и на всичкото отгоре референдум по три тъпи въпроса измислени от един невнятен човек. Представете си бабите ви на село и циганите как ще се справят с толкова бюлетини и бюлетинчета. Да не говорим, че тъпака дето предлага трите тъпи въпроса иска умишлено да подведе хората да задраскат в бюлетините за референдума три пъти "ДА". Нали никой не си мисли, че влизайки в "тъмната"стаичка ще има време да се чете бюлетината? Целта е отново да се подхлъзнат гражданите чрез демократични средства да развържат на мутрите ръцете и да се настанят вечно на власт.

Какво ще каже говорителят на американското посолство?

Sm3hurk0

По Татово време, гласуването не е било задължително ! Тези управляващи, към какъв режим ни водят и на кой рейс искат да ни качат насила.

Ние вече сме в рейса. Кофтито е, че ако искаме да не слизаме в движение през Терминал 2, трябва по някакъв начин да сменим шофьора и да изберем път с по-малко дупки. Иначе ... жална ни майка.

свикването на Велико Народно Събрание, което ще реши всички тези въпроси,а не да правим референдум за да закърпваме прорехи в Конституция, нагодена под Костов, за да я нагодим под Плевнелиев или ББ.

Затруднявам се как да го нарека: Естественият идиот на държавата Кретенът на държавата СПД-то на държавата... МУЧ-ето на държавата.... Резилът...Позорът...са само преки допълнения към горното.

Спомняте ли си, че 2009г. пак имаше мажоритарен избор на част от депутатите? И какъв беше ефекта? - КОЙ пак си беше депутат. За електронното гласуване - да се даде и вариант за машинно гласуване. А за задължителното - и това не е начин да се пребори контролирания етнически вот, а може да стане и по - зле. Единствения надежден вариант е българите да бъдат мотивирани да гласуват. А как да стане това, като хората знаят, че и да гласуват, пак резултата ще е един и същ. Така всичко работи в полза на манипулацията.

В развитите общества маргиналите и неинформираните съвсем естествено гласуват в много по-малък процент. У нас е обратното и точно това е един твърде показателен симптом. Предлаганото "лечение" е - да се скрие момата, да не разберат съседите, че е болна.

Президентчето ще не е направило обръщението си, а повече от 200 форумци са го оплюли. Ами после?

Коментарите са върху пишманреферендума. А дори на са засегнат още спецЯлните условия, по които ще се провежда.

А кой измисли "пишманреферендума"?

Идеите на нелигитимно избрания президент с фалшифициран вот, не са нищо друго, освен пореден опит за узаконяване на машинациите на политическата класа и за осигуряване на нейното несменяемо присъствие и ползване на властта в страната. Тоя човек, още от избирането му, с попляскването от ББ по бузките и вратленцето му и кометарите по повода на избирането му, ми е изключително антипатичен. Последващите му действия и изказвания само затвърдиха началното впечатление! А като цяло този човек се превърна в антипод на идеята за Президента като обединител на нацията! При него е точно обратното и това се вижда и в коментарите на хората! Не знам дали е имало по-неуважаван и мразен президент у нас, пък и не само!

Президентът прави бръщолевене за референдума.

Политиците си вкарват автогол с това задължително гласуване. Сега който протестира с негласуване просто не гласува и нещата се замазват. Ако е задължително се дава голям коз на протестиращите негласуващи, а те са доста и се увеличават. Публичност им се дава, трибуна в СМИ и ще се изкарат жертви. И симпатиите ще отидат на тяхна страна. Примерно отначало 10% от населението няма да отиде да гласува, напук. И тогава какво ще направи властта ? Ще глоби 300,000 души, 1/10 от избирателите ? Ще стане голям скандал. И неприятно - ще трябва да мислят нещо, да правят нещо, да говорят, а никой не иска да ги слуша вече. Няма как да се скрие, че ще има много негласували. Гласувалите, които са против партиите, също ще се обадят. Скандал отвсякъде - ти не го искаш във властта изобщо, той ще те глобява, че не си гласувал за неговата партийна система. На следващите избори, като видят, че нищо не могат да им направят 20% няма да отидат да гласуват. И пак политиците ще трябва да мислят как да реагират, да мънкат. Освен това при задължително гласуване и някакъв процент негласували ще се постави под съмнение законноста на избраните с останалите гласове, на всички избрани - влязли или невлязли в парламента. Що им трябва това задължително гласуване ?!

Отнемането на едно от малкото права, които си извоювахме може да стане обект на референдум. Да ги видим тогава, след като и тази измамна "панацея" отиде в коша, как ще защитят тази рестрикция. Особено след като % на гласуващите ще е дигнат чисто изкуствено. Но те явно мислят от ден за ден. Сега да вържат гащите, да укрепят властта, да вземат едни пари - после ще му мислят.

Това са възможно най-тъпите въпроси за референдум! Защо не пита дали искаме са намалим броя на депутатите, дали искаме да намалим субсидиите на партиите, дали искаме вместо БМВ и Мерцедес депутати, министри и т.н. да карат Опел, Дачия или Грейт Уол? А сега покрай модерната съдебна реформа, защо не попита дали не искаме ръководителите на Районни съдилища и Районни прокуратури да се избират пряко с гласуване от жителите на Областта в която е районния съд? Както се избрат кметове. И преди някой да ме обвини в популизъм да кажа че не съм политик и нямам никакво намерение да бъда. Сега е много модерно, ако някой критикува даден политик или партия - "Това е популизъм". Хубаво е обаче да се погледне в тълковния речник какво е "популизъм", предида се използва тази дума.

Може би, защото ги е страх от един истински референдум, с въпроси, които вълнуват обществото.

stan_posta@

Разбира се, че е референдум за замазване на положението. Уж важни въпроси, но спират задаването на най-важните въпроси.

Не можем да спечелим доверието на хората и воала - решението е да ги задължим да ни го дадат. После ще парадиаме колко сме легитимни. А приликите с режима от преди 89-а станаха прекалено много. Без социалния ангажимент към матряла и без излишни харчове за армия и други "подробности" за разкош. Прецакаха ви, граждани, по всички параграфи.

Нали чухте че в предаване по една от телевизиите го нарекоха национален предател, а вие си помислихте че при демокрацията се яде и пие на корем. Не е въпроса да се избират по признака дар слово а по признака национално отговорни.

Антракс да го натисне, това хюмне!

Плевня донеси по една мастика на компанията.

БРАВО!!!

Проблема е, че в политиката се въртят едни същи физиономии. 2-3 хиляди души, изразители на едни и съши икономически интереси, пределно достатъчно са за да се имитира "промяна", с подкрепата на медиите естествено. Достъпа до политическата власт трябва да се разшири, преди това да стане факт, задължителния вот си е просто една рестриктивна и тоталитарна мярка.

Общо взето картината в страната е следната:Много хора не гласуват,защото са отвратени от предлаганите им политици.ДПС залагат на това.Купуване на цигански гласове,мъртви души в списъците/неизчистени списъци/,села с 1,2 души ,особено в района на Кърджали водят се ,че живеят там хора с население над 150 човека,фалшифициране на гласове от Турция,твърд електорат,заплашват ги ,че ако не гласуват за тях ще има последствия и др.Незаконната по Конституция ДПС ,почти винаги е на власт.Осман Октай- бил е в кухнята на политиката ,казва ,че мафията е създадена от ДПС.В листите на ДПС влизат имена и на мафиоти.Това го е отвратило и се е отдръпнал от политиката.Този порочен кръг ,трябва да се прекрати.

ДПС залагат на позициите си във властта и икономическата си мощ. А кой залагана ДПС е друг въпрос. Освен това, има си причини хората да са отвратени, нима ще ги задължим да им дават доверие с отвращение?

на некадърниците в управлението. Ти гласуваш за едни, те те лъжат че няма да се коалират с еди кой си... е след това правят точно обратното... Как се нарича това,ако не измама? И имат нахалството изборите да са задължителни??

ха ха, по добре напишете, Чехльо ще срича от листче.....

Аз как ще го разпозная като няма бач на костюма. ВЯРНОО това ли ни е президента. Хич не ме интересува какво обръщение ще прави и загасвам телевизора. Ако пък реша на всичко ше пиша НЕ,НЕ-махнете се завинаги

тоя наш президент от снимката е видимо доволен ся ще покаже как го бара, как се клати ... в парламента и не ми трийте коментара НСО дирчовци нищо нецензурно не съм казъл то няма как да изтриете мислите на хората които повярвайте ми са доста нецензурни

Нямаме големи традиции в президентската институция, но може напълно обосновано да се твърди, че толкова смешен президент не бил досега, а е твърде вероятно и в бъдеще да няма. Прецедент!

ПУТКАЛИЕВ ДА КАЖЕ И ЗА ЕЛЕКТРИКАТА :)))) Иван Иванов: От 31 юли ще има нови цени на тока ДОКАТО ВИ ЗАРИБЯВАТ С ИЗКАЗВАНИЯ ЕДНИ ХОРА ОТ НЕГОВАТА ШАЙКА ПО ТЪМНО И ТИХО ВИ КРАДАТ ВСЕКИ ДЕН :)

Ало, гусин президент, какво обръщение ще правиш? Получи ли разрешение от Боко и жена си? Да няма пак излагации и конфузни ситуации ?

на обрастеня и празни праказки и реформи сме се наслусали росенчо даи пари и работа на този народ тикво

Най-важното е да стане задължително гласуването. Така ще се неутрализират циганските и ДПС машинации и прочее мутрификации. Оставете какъв е чехлю, ясно е че не става, оставете какви престъпници са политици, депутати и прочее мазници. Гласувайте за задължително гласуване и се молете да стане. Това е шанс да влязат нови, модерни и нормални хора в политиката. В България има качествени хора и то много. Не всички са калинки и батсалита.

Така ще им стане по-лесно и по-евтино. Точно маргиналите ще бъдат най-засегнати от евентуалната глоба. Ефекта - 100% от тях без изключение ще отидат да гласуват. А за кого, сам си прецени.

Както се казва: "Ако нещо зависеше от изборите щяха да ги забранят".

много правилно

Преди 89-а гласуването е било задължително. Хората са ненавиждали това упражнение по простата причина , че не е имало никакъв избор. А нима сега има избор? И не е ли това стария трик за прикриване на нелегитимността на политическата мафия?

В северна Корея все още има задължително гласуване. Това оказва промяна там. В Америка също има "демократично" гласуване. Но пък там няма значение кой е, защото съветниците са едни и същи още от 2рата световна война, само корпорациите са им по силни. Спонсорите - голдман съкс, дарил милиони и на 2та кандидата за президент. И тогава някой си въобразява че има огромно значение кой бива избиран? Всичко е илюзия за масата. Трябва нова система, а не някакви си тъпи избори...

Засилен граждански контрол. Какво стана е електронното правителство? Защо не може да има форум към всяка институция, в който гражданите с трите си имена и идентификационен код да дават мнение и да влияят върху харчовете и прочее решения? Технически е напълно възможно да стане.

еднакво е. Само където сега бкп се раздели,на леви,десни,център,етническа партия,националисти и всякъкви други с цел да внесат объркване и мисля,че успяха.

еднакво е. Само където сега бкп се раздели,на леви,десни,център,етническа партия,националисти и всякъкви други с цел да внесат объркване и мисля,че успяха.

Който е дал минус тука е гузен комуняга (пък дори и пребоядисан).

Само да уточня - нито юридически, нито фактически преди 1989 г. е било задължително. Не е било, няма такова нещо. Но хората си гласуваха, защо пък не ?

Това, което каза, е просто невярно. Юридически и фактически.

ДА ВЪВЕДАТ опция да гласуваш за "НИТО ЕДНА ОТ ИЗБРОЕНИТЕ ПАРТИИ, НОВО ГЛАСУВАНЕ С НОВИ ПАРТИИ, БЕЗ СТАРИТЕ" Ето това би било демокрация. Като не искаш НИТО ЕДНИ ОТ ИЗБРОЕНИТЕ КРАДЦИ/МУТРИ/КУМОНОИДИ, да може да има ново гласуване без да може да се кандидатират пак старите плужеци.

Отиваш - подписваш се. После едни хора "броят", други хора сумират и подреждат нещата според интереса си. Сега най-лесния начин да се докаже нечестен вот е да се публикуват имената на гласувалите и всеки да провери дали фигурира, без да е стъпвал в секцията. Същото при разните подписки - всички публикувани подписки се оказаха пълни с крадени лични данни и фалшиви подписи.

Не! Да въведат направо опции за гласуване против конкретни партии и конкретни представители! При повече от 50% срещу тях - аут!!!

Ivan

Няма си на тази Земя, която да ни накара да гласуваме! Този евтин шут си губи времето!

Да се гласува, доброволно, по въпроса за задължителното гласуване е правно неиздържано. Такова задължение може да ни бъде вменено от държавата. Но не и от тия, които ходят да им гласуват на политическите шмекери. Как 30% от избирателите ще задължат 70% да ходят да им гласуват? Нека е валидно ако 51% от избирателите поне кажат "да". Ако властта има топки, нека поеме отговорност и да ни отнеме правото на избор, а не да се крие зад платените си избиратели.

За най харизматичния президент в света се счита президента на Уругвай-Хосе Мухика-статията "Без дворец,без скъпи коли,без превземки"-пълна противопложност на Плевнелиев.Мухика казва,че тези които го считат за беден ,не могат да разберат истинския смисъл на богатството.Най бедният е този ,който ома нужда от много ,за да живее.

И на Еквадор също, не само за убежището на Асанж и независимата от САЩ политика. Но и за отказа да плаща старите заробващи дългове на корумпираните преди него политици.

Не,няма да ме прецакат ,защото няма да гласувам.Просто няма за кой.А като видя това н.що.. ство още повече се ....Президент ми било това?Мижетурка пр..ста.Така е в България най големите простаци се напълниха с пари и се помислиха че са нещо.

В този форум почти никой не обсъжда конкретните въпроси, а се обсъжда личността на Президента. Трябва да се признае, че обществото отдавна е назряло и се нуждае от такъв референдум и вместо да се занимаваме със съществената част, някой пак отклонява вниманието и се опитва да приспи обществото.

може да е резултатът от референдум проведен от престъпници. Можеш ли да бидеш сигурен в резултатите му. Аз не!

и по тоя повод, ти предлагаш да оставим въпросните "престъпници", да продължат да си купуват и манипулират избори както до сега. Интересна логика.

Да вземем въпрос номер 1. "Подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно?" Какво значи част - 5, 10, 100? Един би подкрепил 1/2, друг всички, трети само по 1 в окръжните градове.

да му каже на този Пухльо, че това не могат да бъдат въпроси за референдум на които да се отговаря еднозначно с ДА или НЕ. Това са неуточнени и без някакво последствие въпроси. Май отново се е намесил Цар Тиква, както стана с "Искате ли Белене" променен тарикатски на "Искате ли ядрена енергетика". Бе тез "водачи" на народа за глупаци ли ни мислят. Всичко намирисва на калпав пиар.

Глава Глава,изпълнена с офшорки, с протестъри,с Пи Ар-и - змиорки, със две другарки на заплата не мисли много за раята. Глава на далавери и на гафове и сричаща безумни лафове. Глава,пред спорно оцеляване на мостика сред бурно плаване...

Аз имам друг списък с актуални въпроси за референдум. Натрапени проблеми от паралелната крадлива реалност на Офшорко не ме интересуват. Моят списък е: 1) Подкрепяте ли закриване на президентската институция, като скъпа, вредна и ненужна за развитието на България. 2) Подкрепяте ли намаление на броя народни представители с поне 1/2? 3) Подкрепяте ли членството на България в НАТО и други милитаристични структури контролирани от САЩ?

Ей тоя го бях забравил. Пак се вкиснах като му видях сервитьорската мутра. Да си прочете там записките и да се скрие отново.

Едно не мога да разбера,ако все пак мнозинството от българите осъзнават,че политиците в България са марионетки и си правят каквото си искат с нас,защо продължаваме да позволяваме да ни манипулират по един и същи начин,дори малките деца като се опарят на печката повече не пипат там,а си вземат урок. Защо ние не се поучаваме от грешките си?

Ще се радвам да чуя конкретни предложения за активно противодействие на партийно - бандитската система в България.

Има ги,но никой не иска да чуе авторът им. В сайта Диагноза на Г.Ифандиев има проктозакон за декомунизация,като за начало.

Конкретните решения, изпълними или не? По пронцип, навсякъде срещам предложения: "трябва да стане така!, Трябва да направят еди какво си " и т. н. Кой да го направи? Нали същите тия? Това са неизпълними пожелания! Неизпълними са и по метода "Ще гласуваме за еди кого си!".Защото, еди кой си, е добре платено протеже на същите, чиито са и днешните политици. Има само един изпълним начин, но който го поеме, няма да го доживее. Тъй че,най вероятно, скоро няма да се изпълни. Ще се изпълни, когато животът стане толкова непоносим, че за предпочитане стане другият, вечният живот. И тогава пак не е сигурно.

Първите 2 точки - да, последната точка - не!

1 Подкрепяте ли съществуването на президентската институция? 2 Подкрепяте ли МАШИННОТО гласуване (на терминал в избирателната секция)? 3 Трябва ли България да е член на НАТО?

А си не забраи и листето обърнатио президент.

Много ми е интересно прецедента на ква тема ще се изхожда !? Но друго ми е ясно - скоро не е ял бой и като се прибере довечера, Юлиянчето не знам с какво ще го посрещне !

За какво електронно гласуване става въпрос, след като всички системи могат да бъдат пробити и манипулирани! Само погледнете какво става с новите ни електромери....всичко в порядъка за 400 до 1000 лежа и кражбите са в кърпа вързани!

аи сиктир бе - плащай си тогава само кеш и не използвай никакви банкови карти...

Госин прецедент, абе що толкова държиш на електронното гласуване по нета - за да може да има колкото се може повече контролиран вот ли?!

точка 4 : Да останем ли в ЕС?