Очакват се промени в правителството на Гърция след вота

Вероятните правителствени промени са продиктувани от необходимостта от подобряване на атмосферата на преговорите с европейските партньори.

Обратно в новината

Коментари - Очакват се промени в правителството на Гърция след вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

става това,че гърците ,гърците са истински патриоти и не са лесни така както продажните български управници,които са готови да затрият и го затриха народа си за парата.Те (нашите)парата и са лесни .Партиите капсулират умишлено избирателите си по етноси,разделят ,разделят и владеят.А циганския етнос винаги може да се използва от американците за каквото си поискат.Това са нашите"патриоти".

Да се подобрявала атмосферата на преговорите с европейските / западните партньори? Страхотии. О ужас! Така в България в началото на 90-те много се подобри атмосферата на преговорите, след като дълговете от 6-7 млрд. на две-три български банки, натрупани чрез заеми дадени от изключително компетентни западни инвестиционни банки бяха признати за държавни и национализирани. Внезапно влошаване обаче настъпи след като абсолютно демократично и с голямо мнозинство Жан Виденов стана премиер. С Ципрас сега поне се срещат, макар и в неоптимална атмосфера. При Виденов беше дори по-зле: никакви преговори и пълна изолация от Вашингтон и Западна Европа (разиграна по-късно и срещу два пъти не по-малко демократично избирания за президент Първанов) съпроводена с активни мероприятия срещу банките и финансите в България, и така до щурма на Народното събрание от превратаджиите на Костов и свалянето на Виденов от власт през 1997 г.. При Костов преговори започнаха веднага в прекрасна атмосфера, но това вече не беше достатъчно. За укрепването на добрите отношения вече се налагаше легализирането на перманентната оперативна намеса в икономиката и финансите на България, чрез допускането валутен борд на МВФ. Но и това им стигаше само до време и затова в очакване на плодовете от сътрудничеството с банкерите, България навлезе в периода на изпращането положителни сигнали до бъдещите инвеститори, състоящи се разпродажбата за нищо или разрушаването на предприятия, енергийни и инфраструктурни обекти, както и цели отрасли от икономиката, съпроводено с внос на всичко и всепроникваща социална деградация, докато дълга непрекъснато растеше. При преговорите между емисара на Ситито Камерън и вашингтонската медалистка Меркел (тези най-големи крадци в Европа на образована, трудоспособна младеж), бе достигната в крайна сметка благоприятна атмосфера и главен комисар стана бивш премиер на Великата офшорка на диктаторите-финансисти Люксембург.

Но да се надяваме, че това не би могло да служи за пример при сегашните преговори, защото тогава най-вероятно противоречия по-същество нямаше и всичко бе по-скоро пореден епизод за масите от сериала 'Ние се борим за вашите интереси', за да се улесни пробутването Жан-Клод Юнкер, след като вече бивш служител на Годлман-Сакс е оглавил ЕЦБ. Така че ако не се разиграва спектакъл, атмосферата на преговорите на дали може да се подобри така както пак толкова им се иска, но може да се оздрави, чрез привеждането в по-цивилизовано състояние прическата на финансистите-бракониери залагащи непрекъснато дългови капани. Дългите, вонящи сплъстеняци на банките, пълни с какви ли не гниди и кръвосмучещи паразити, деривати и боклучави инвестиции не може непрекъснато да се покриват с нови и нови перуки от емисии и заеми. Прекалено големи, скъпи и непоносими за обществото стават тези перуки, покриващи и затискащи вече абсолютно всичко. Така че, прекрасно би било ако дългове бъдат анулирани и гърците приведат в по-прилично състояния тези финансисти, като идеала към който би трябвало да се стремят в усилията си е прическата на финансовия им министър Варуфакис. Такъв подход бил от полза за банкерите, в случай че опасенията им се оправдаят и след санирането на финансите им и обществото се очисти от самите тях, като в резултат те закономерно и по заслуги те се окажат настанени в затворнически килии.

От 1-ви юли 2015 година нещата зазляват за гореописаните от Вас лешпери. За някакви си 1,6 милиарда долара падеж, Кристине Лагавд "катурна" една 100 годишна банка "FR", създадена на 13 януари 1913 година. 88% от капитала на тази банка е собственост на руски (евреи) граждани. Ха сега да се чудим как така на 15 януари 2015 година изгоряха архивите в Московската библиотека, на следващият ден архивите в Ню Йорк ... и как на 26 август 1990 г., пожарът в "Партийният дом" на БКП унищожи "неудобните" досиета.

Бла-бла-бла...в стил АОНСУ!...

Айде всички страни от Европа - една по една към Путя и неговия съюз!:)

За БУШМЕНСКИЯ Съюз ли, става дума,бе?!

Меркел е прехвърлила всички дългове на Гърция към ЕЦБ. Ще ги плащаме ние ...

а до сега КОЙ ги плащаше бе, тикво проста !? Или наистина си толкова тъпо за да си вярваш, че ханс действително е дал и цент на гърците, при положение, че дължи повече от тях и това на собственият си бруто бюджет ??????? Отлицниците в цървули плащат, тиквоооо, тикво проста....

Като си толкова умен, защо си плащал досега на гърците ? Защо не отидеш да го кажеш на тях като си толкова ербап ?

ами като не искат пари от тях какво искат?защо продължават да плюят по европеиците?хаиде в русия да видите какво е демокрация.

Управляващите в България са като посрани. Ни вопъл, ни стон. Гърция ни показа пътя. Остава само да последваме примера на гръцкия народ, за да бъдем и ние достойни и уважавани като в Европа, така и по света. Къде са Бойко Борисов, Радан Кънев, Кунева и другите чуждопоклонници?! Повече заеми без референдум в България - OXI! Да го видим Боко тогава дали ще иска да е премиер без кредити, за да му е широко около врата.

Денят за началото на Великата Българска Октомврийска Революция - ВБОР, е обявен за 25 октомври 2015 година. (25 октомври 2017 г. -Ленинград, със залповете на "Аврора") Без да ти плащат за да гласуваш (на тази дата) в изборният ден, иди и пусни бюлетина с отбелязано ясно "НЕ", на нашите поробители и колонизатори. На гърците трябва да сме благодарни, че показаха как ПРЕКЛОНЕНАТА ГЛАВИЧКА САБЯТА Я ОТСИЧА. "ислямска държава" Ирак и Ливанте

След преброяването на резултатите от референдума, в Гърция са пристигнали и предложения от руска страна. Уплашените Меркел и Оладн утре се събират на съвещание в Париж. Шамарът за тях бе голям, силен и шумен. Да се надяваме, че ще съумеят да извлекат правилните изводи. Повече така не може! OXI И ЗА БОРИСОВ! МНОГО СКОРО!

За какво да са уплашени? Да не би да им зависи живота от Гърция. Ако някой е зависим е Гърция. Много се репчите а всички са на опашка да берат ягоди в Англия. Интересно защо.

Заради полит влечугите си

Продажните медии и телевизии са толкова гротескни, че дори започнаха новините по Бтв с новината, че 49 процента рекли ДА на Европа, а пък oxi-то губели. Малко по-късно измислената "кореспондентка" изрече, поправяйки се, точно обратното. Грантовите "умни, красиви" и "реформатори", пеевските и боковистите лъготеха до последно, че 2-3% била разликата. Да, ама вече над 60% са казали НЕ и всите проевро и проамерикански Лапачи у нас трескаво мислят как с нови "опорни точки" от сутринта да ви промиват мозъците. Да внушават, че Бокова България, теглеща милиарди заеми, е по-процъфтяваща, лижейки задника на ЕС и САЩ до припадък.

Гласуваш против и веднага отиваш да просиш отново пари от същият човек???? Не го разбирам.

Питай комунистите, те ще ти обяснат как така. Те си имат собствена логика, когато трбява да вземат. Обрантото е, когато трябва да дадат. Тогаа забравят веднага, че дължат и имат силни социални аргументи. Поради това хората живеят по-зле в комунизъм, отколкото в капиталзизъм. И няма изключение. Да не говорим, че даже и да за държат комунистите някое време някакъв, макар и не осоебно добър стандарт, той рухва след 10-на 15 години, понеже е бил изграждан на икономическа и идеологическа лъжа. Няма изключение по света! Гърция го дължи на 15 години ПАСОК и 3 месеца комунист Ципрас. Само 3 месеца и отново няма пари в банките!!!!! Това е повърня!

Е не ти ли се струва малко странно за 3 месеца да станат такива поразии.. Бомбите са заложени по-рано и това са просто капанчета, които управляващите залагат на следващите поколения.. И тук хиперинфлацията е следствие от предишни правителства!

Гласуваш против и веднага отиваш при онзи, който не се е съобразявал с мнението ти да му кажеш "С мене е суверенът (народът). Ти, който ме шантажираше, че политиката ми е загубила доверието на хората и съм политически труп, не си прав. Предложеното от тебе е нереалистично, затова се оправи - огледай се, осмисли и приеми твоите грешки. Поне си си отговорността от алчността и загубите във финансовите операции. Няма да ти се плати от нашия народ за онова, което си дал други му. Политически труп може да се окажеш ти. Не случайно Оланд предпочиташе сделка преди референдума. Меркел с принципи изслуша разбирането на народа. Сега - съобразете се. Аз ти предлагам да се договори, а ако Вие го наричате "просия", изтъквам, че не отговаря на действителността. Но, хайде, за да го преглътнат по-леко Вашите избиратели - тръбете, плямпайте, прикривайте се."

"Вероятните правителствени промени са продиктувани от необходимостта от подобряване на атмосферата на преговорите с европейските партньори". ... няма ли да се променят?

Този път задминахме гърците! Те ще правят промени в правителството, а на нас с отзоваването на посланичката Марси Рийс, ни сменят главния управляващ.

нато Варна Морски бриз 2015 гробно мълчание новината я няма в компютъра гестапо ... отново ...

*Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам

благодаря за забележката, а по темата: Поздравявам Гърция - правителство и народ! Припомниха ни оргиналното значение на думата "ДЕМОКРАЦИЯ" такова, каквото са го замислили преди хилядолетия

Тихо! Да не събудим българите!

баба меркел щяла да свиква спешно евр. лидери: - тиквони евр. ли е? - тиквони лидер ли е? - обявил ли е по фейсбук, че си приготвя дисагите

Не ще събира лидерите на ПЕС, гей парти ше прави

баба меркел ли е гейка или тиквони е лесбия

Гърция имa нaд две хиляди островa ,почти всичките необитaеми,ще ги продaдaт нa китaйците и опa готово !

"Гърция имa нaд две хиляди острова, почти всичките необитаеми...", но под островите има доказани залежи на нефт и газ. По тази причина гърците искат отсрочка за изплащането на дълга.

глупости.ако беше вярно ще чакаме някои като тебе да ни го каже.и аз съм в занаята.няма данни за това.

Ами нали народа е с тях защо ще сменят членовете на правителството?въпроса не е кой ще го каже а какво ще каже.би ли ми казал някой как си представяте някой да ви дава пари,да го плюете и той пак да ви дава пари? Няма как да стане .няма пари в европа за това.частни инвеститори и държави не искат повече да наливат пари в гърция.вие ще давате ли пари ако знаете че няма да ви ги върнат и на всичкото отгоре ви наричат престъпници?аз не бих.а и дръги държави ще попитат:защо за гърция може а за нас не?българите не сме ли хора?ние добре ли живеем? А защо България трябва да дава пари от котировката плащана на европейския съюз на гърция която е по богата от нас? Много въптоси има още.знаете ли че един грък взима по голяма пенсия от един французин? Съгласен съм че европа трябва да помага на гърция и на всички държави в затруднения но кой ще плаща за това?

Нaй-вероятно пи нaреждaне нa СAЩ ЕС ще опрости целия дълг нa Гърция ( нa 100%) и ще им дaде нови 100 млрд срещу обещaнието,че новия дълг ще го връщaт редовно !

Иначе руски бази в Гърция и УСА-то ще го духа яко.

Ти мечтаеш ли за една базичка в задника ти ?

.........

Гърция няма да излиза от нато.не зависи от тях.

глупости.гладна кокошка просо сънува.

Банковата тайна на кредиторите на гърците, е ИЗВЪН ТЕМАТА! От July Morning - ("Юлското утро") на 2015 година, нещата се виждат на къде отиват.

Никак не е хубаво да дължиш милиарди и да кажеш, че няма да ги връщаш, защото не ти дават още милиарди, които да ядеш и пиеш.. А ако го казваш на най- големите в бизнеса, определено те чакат трудни години.

на майчин език (в семейството говорите ли си на хазарски)

ако си получавал милиарди - връщаш милиарди, Но ако си получил милиони, а лихварина ти иска милиарди ???

Гърция за 30 години има заеми за 195 милиарда евро.лихвите са още 120 милиарда към днешна дата.

Спокойно бългaри,ние остaвaме в кочинaтa.....хa....хa...

Когато народите заговорят , лихварите ще замлъкнат.

ЕС отдaвнa е еднa голямa ,но много прогнилa бaрaкa,достaтъчно беше някой дa ритне врaтaтa и бaрaкaтa ще се рaзпaдне..е гърците го нaпрaвихa..Нa ход сa Китaй и Русия !

ЕС е с много стабилни основи. Световната криза разтърси ЕС но сега вече нещата са други. ЕС е вторият икономически полюс в света.

ти прочете ли какво постна - или си на копи - пейст?

Разбирам че мразите европа но това не означава че европа ще де срине от това.а ако обичате гърция кажете на путин да им даде 20-30 милиарда евро.може да изкарат около 2 години.и няма да ги върнат.

испания, португалия, италия могат също да се радват на свободата, да бъдеш независим от чалнати брюкселски зелки, които трият по форумите като побеснели. и интересно, защо ли бхк не се заеме със случая? дали защото съм бял, работя и си плащам данъците и зъм безправен роб на всички останали, които не са работили и един ден в живота си?

да искаш мандат от народа си по важни въпроси, а не само да ти обясняват какво нареждат от ЕС и да се покланяш до земи на третостепенни чиновници от някоя комисийка на Европарламента. Унизително поведение.

ход на Ципрас. Сега всички телевизии се надпреварват да взимат интервюта от гърците. ТОВА Е ШАНС в Европа да узнаят ИСТИНАТА, затаявана от кредиторите!!! Колко жалко само, една страхотна идея за общ европейски дом, където за съжаление богатите страни натикаха бедните в нужника на този дом , отнасяха се с високомерие и се гнусяха от "бедните" роднини. Има видов ден! Европа никога няма да бъде това, което беше до момента! Дори само за това си заслужава да ликуваме с гръцкия народ, защото той показа на Европа, че е погазила човешкото достойнство!!!

Следвa ефектa нa доминото....и ..рaзпaд нa ЕС...

Поздравления за достойния гръцки народ и водачите му за единството, смелостта и куража!

Не с епревъзнасяй. Да си глупак не се иска кураж, а глупост. Известността е като на самоубие, от който вземат интервю, като е заявил, че ще се хвърля от 100-ния етаж. Има много любопитни хора...