Китай ще участва в ремонт на ирански реактор

На преговорите по ядрената програма на Иран във Виена страните са се споразумели за реактора в Арак и за завода за обогатяване на уран във Фордо.

Обратно в новината

Коментари - Китай ще участва в ремонт на ирански реактор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много хитра политика от страна на САЩ. Решиха да откраднат на Путлеристан съюзниците. Куба, Иран .....

Или американците просто подливат вода на Европа... Откакто паднаха санкициите Иран възобнови започнатия през 2013 година газопровод през Пакистан за Китай, като по този начин недвусмислено показа какво мислят в Иран за евронадеждите относно иранския газ.

Интересно дали са питали краварите или не ги еб-ват?

Тия вече и Израел не ги ебава. Нетаняху е по-важен от Обама дори и в конгреса им.

че Иран вече подаде заявка в ШОС и е приет като наблюдадел.

Наблюдател!

Nikoi ne moze da kaze na iran kopge,kitai e zat tiax.

Ти византиец ли си :D не моЗе да каЗе :D :D :D

Доколкото разбирам след споразумението Иран ще има пълен контрол над американската ядрена програма.

дали няма да ни дадат да си направим една атомна бомба,за зор заман...или 19-тина например...

сложи варел на двора, направи над него площадка (може и клекало). Хапвай бобец и кромид и пълни варела сутрин и вечер. Чувал съм, че и.пражненията са натъпкани с атоми, а ти ги отмиваш в тоалетната с вода. Колко атомни бомби си пропилял

Без САЩ всичко ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ!!!Времето на краварите СВЪРШИ!!!

сега целият цивилизован свят разчита на путин и русия ::::)))))

Кой е цивилизования свят според путлеристите ? Северна корея и венецуела ли ?

Аз пък, не зная защо си спомних, как американците искаха да инсталират ракети в Бължрия, които да ни пазят от старите ни душмани иранците. И даже от северокорейците. Та ако наистина бяха монтирали ракетите, а сега Иран вече няма да ни е повече враг, ракетите дали щяха да си останат в България "форевър". Завинаги. И срещу кого ли щяха да бъдат пренасочени.

Руската инономика се скапва и стандарта пада катастрофално!БВП на Русия в Европа се влачи дори след този на Италия,Холандияра, сигурно и след Швеция!Путин ще докара нивото на северна Корея и в Русия!

Па ти що ревеш като недоклатена вдовица на чужд гроб.!.};-)))) Гледай си БГ кредитите и БГ икономиката , турските домати и полските ябълки.!.};-)))) Па и румънския хляб се надявам, НЯМА да ти преседне.!.ха..ха..ха

Само не разбрах как този коментар е свързан със статия за преговорите между САЩ и Иран. Приличаш ми на онова момиченце от годините на прехода дето винеше комунистите за глобалното затопляне.

Прогресс се изкачи до МКС и им донесе 2.4 тона товар, включвайки ядене и пиене.

О, да - това беше добрата новина от вчера, но нашите СМИта, нали работят под диктовка от кравария, не забелязаха и не осведомиха никого ... Добре, че отдавна не разчитаме на тях! Споко, народе, полетът продължава, както и руската космическа програма, за разлика от краварската, която запецна за неопределено време, предвид на собствените им санкции и невъзможност да си купуват ракетните двигатели от Украйна (завода го разсипаха! както и самолетостроителния комбинат Антонов!) или Русия ... А свой, който не се взривява още на старта - нямат! И скоро няма да имат ...

Ей, приятелю, кажи на лекторите си да актуализират информацията си.Русия от 2015 не е тази от 1995.Иначе ще се повторя-руската икономика се клати и ще падне.То и на коча мъдете се клатят, ама питай овчиците.И ако в САЩ така ви промиват мозъците, то това е друг въпрос.Там демократичното затъмнение на обективната информация върви със страшна сила.

Айде нема нужда! САЩ ще водят безкрайни преговори, но НИКОГА няма да подпишат.

Русия била втората икономика в Европа...абе човек ти къде живееш!...и сега с цената на петрола кво ще стане....а персите колко обичат арабелите, явно започват да и спрепват нещо на ИД.

ако искаше Турция досега да я е приключила ИД. Защо не се меси? Знаеш ли, че от цял свят цели кланове мюсюлмани заминават за там - и жени и деца и стари, за да живеят по законите на Шериата? И когато имамите осъдят някой атентат да си ги чул да осъждат самият Шериат? ИД има огромна подкрепа в мюсюлманския свят и ако нещата тръгнат накриво (т.е. сащ предадат кюрдите) то тия с брадите ще дойдат и ще ти отрежат пикалото преди да си казал копче.

пак расте.

Русия била втората икономика в Европа...абе човек ти къде живееш!

Китайците работят по-качествено от руснаците..ха.ха

Бе, що тъй и как тъй се следи зорко от "международната общност" Иран да не се сдобие с ядрено оръжие, а пък Израел, примерно, не се проверява.

Израел никога не е отричал, че притежава ядрени оръжия... тъй че кво да им проверяваш;)

естествено - договорите за придобиване! Ти да си чувал за уранови рудници в еврейландия? А за изчезнали неутронни бомби от складове в краварландия, дали са им сменили опознавателните знаци и серийни номера? А документацията по която са произведени и монтирани? ... имали били? ха ха той и крадеца има - ама що му вземат краденото и го вкарват в затвора?

Ай стига бе, много сте спокойни при положение, че едни брадати, не по-малко опасни ментално от ИДИЛ, се готвят да направят атомна бомба! А мислете малко де, все пак ако не знаете Иран е единствената Ислямска държава, тоест духовната власт е над светската. И те уж били тръгнали да спасяват света от ИДИЛ. Да заменим едни бради с други. Чудно.

Израел за сметка на това започва война... като атакува военнен кораб на съюзниците си защото не били сигурни на чия страна ще бъдат по време на конфликта. На фона на фактите е хубаво да не се увличате с предположенията.

ми като не можеха да ги победят, ще си кооперират с Иран, кво да правят завалиите.....аз съм мнгого доволна......Саудитска Арабия и изсраел са се едно някой има се е изсрал в устата......браво на обамчо....едно умно нещо измайстори.....чак се притесних да не го убият, че то Щатите не могат много да си изказват свободната воля, квото им кажат от изСраел, това правят....

Което ни навежда на простата истина, че Иран никога не е разработвал ядрено оръжие. Всичко беше рекет, за да се плячкоса нефта на тая страна но не им стигна смелост да търсят WMDs на терен, както ги търсиха в Ирак. Знае ли човек - след Куба сега и Иран, изглежда, че ще се концентрират изцяло срещу Русия а това ще доведе до голям пердах.

не бълнувай. Между Русия и Иран има договор за взаимна защита, от време оно. И Русия им праща С300, а сега и С400. И сега помисли малко, смешник!

А,бе пич ли си, пичага ли,та някой да те наляга,още ли не си разбрал ,че молби към путкин,отдавна няма и няма и да има!Той да се моли ,че сме му дали азбука и език,иначе и сега щеше да грухти,дивака!

Хубаво е, че Русия ще съхрани нашата вяра, език и култура дълго след като ние се самоунищожим.

А коя е вашата вяра?

Русия бе изритана от Китай,като втората велика сила в Света и решава световните проблеми и правила заедно със САЩ.На путинова Русия,която изпадна от развитите с БВП под 2% като дял от световния и дори е под този на Италия,Индия,Бразилия,Холандия, и е отредено да бъде суровинен придатък на ЕС,Г-7,Китай и САЩ!Путин се оказа най-върлия русоФОБ с болшевишката си политика!Падението на Русия е очевидно и неизбежно!

Абе, лебед, Русия е втората икономика в Европа :)))

А България кога ще участва в реконструкция на нещо си в чужда държава. Хайде да не е атомна централа, а поне на тръбопровод за газ или нефт някъде. Поне 70-те и 80-те години тогава българи строяха такива съоръжения по арабския и африканския свят и опит имаме.

направо не знам къде живееш. Ние в България не може да построим нищо и само затваряме мощности. Сега да 2020 трябва да молим руснаците да ни удължат лиценза за Козлодуй иначе оставаме и без него. Най-добре да изпратим Кунева при Путин да се договорят...

Приятелю, иронично зададох въпроса. На мен ми е перфектно ясно защо България бе изолирана от всичко доходно по отношение работа в чужбина. Това ни донесе "демокрацията", членството в ЕС и НАТО. Нищо добро за България.

Разбира се, че ще участва! Китайската политика в Азиятския регион е много яка - огромни пари се въртят там - имат, влагат! Не само в Иран, а още и в Афганистан имат огромно присъствие, и в Таджикистан, в Киргизстан, Туркменистан, Виетнам ... Без толкова много шумотевица и никога с убийства на мирни граждани - за разлика от краварите, но упорито и последователно! Китай е световна сила, най-мощната в момента държава икономически, и заедно с Русия ще сринат зелените хартишки без покритие! Вече търгуват помежду си в юани и рубли, с Иран - също, в юани и местна валута, и другите съседи така си процедират хората! Краят на кравария е близо - соросоидите да му мислят, моята е лесна ...

Само че за Китай търговското партньорството със САЩ е по-важно. Днес Китайският посланик в РФ потвърди че военен съюз м/у Китай и Русия няма да има, а само сътрудничество.

що ли

Китай е основният купувач на иранският нефт. Плюс руските балистични ракети от среден радиус Антей, през чиято локационна с-ма не може са прелети и дрон, за чиято продажба на стойност $800 млн. Путин подписа...става интересен баланс в Близкият изток. Русия и Иран (сега официално и Китай) никога няма да дадат Сирия.

'не може са прелети и дрон' -баба ти сигурно е много впечатлена от дълбоките ти познания..

Шило

Айдеее, и санкциите срещу Иран паднаха...Израел как ли ще реагира?