Шефът на МВФ може да загуби поста си заради гръцката криза

Получавайки гръцката криза като наследство от предшественика си на поста Доминик Строс-Кан, Лагард зае твърда позиция по отношение на проблемите на Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на МВФ може да загуби поста си заради гръцката криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какво от това,курсът към създаване на дългови спирали в политиката на МВФ няма да се промени!!!

на ционистката от снимката по горе...:)))) Всичките ционисти,са дечица на Юда..... Но най-ВАЖНОТО Е: Че са разконсперирани и обратното броене ЗАПОЧНА драги дечица на Юда......

Как кой ,има един -дянкоф той ще се справи.

A сга какво сте кази по вапроса Деивит Амсшал Де ротсшил??????

ЕВАЛА на Гърция !!! Сега се очакват масови оставки !!! Сега ще видите истинското лице на '' демократичната ви Европа '' и колко е прозрачно всичко !

Бгеец, Сега ще се види, дали искаме да сме европейци заедно (ДА СИ КАЗВАМЕ КРИВИЦИТЕ И ДА СИ ПОМАГАМЕ) или "всички в Европа - всеки срещу всеки". ТИ ОТ КОИ СИ ?

Брюкселските еврочиновници след Лагард, всеки откъдето е дошъл!

Едва ли ще е толкова лесно ?! В западна Европата хората не са такива наивници като нас ! Сега ще се задават мнооого въпроси : Кой, кога , защо и.т.н ! Затова хората се радват за Гърция - Не защото ще се измъкнат да не плащат а за да ЛЪСНЕ цялата измама наречена ЕС и МВФ !!!

Да те допълня в частта ти за първата комунистическа държава. Когато на върха се качва Сталин и започва да изчиства апарата от евреи, те му спретват едно противопоставяне в лицето на Шикългрубер. Но, неуспяха и затова последното средство - ликвидация. Хрушчов и Брежнев направиха това, което трябваше да направи чифутския вожд.

За да го загуби, значи има мераклии за нейното място. Чудя се, кой нормален човек ще се натиска да го заеме? А може би се натиска НЕНОРМАЛЕН човек?

Май НЕ Е ЧЕЛА ВНИМАТЕЛНО книгата "Шахматната дъска" от З. Бжежински. Там проблемите с дълговете, заемите и решенията (изхода) от финансовата криза на България и Гърция са описани кратко и ясно !

Допълнение: Варуфакис и Ципрас май са чели по-внимателно.

Бях написал за Ципрас "на две" и на Лагадр "на четири".

ВЕДНАГА ДА Я ИЗГОНЯТ! ДА ИЗГОНЯТ И МЪРКЕЛ И ИНВАЛИДА ШОЙБЛЕ! От 40 год седи в Бундестага и яде пари на данъклоплатците! НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ Е ИЗРАБОТИЛ И 1ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ЕВРО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ, НЕ ЗНАЯТ КАКВО ЗНАЧИ РАБОТА С ЦЕЛ ПРОИЗВОДСТВО НА НЯКАКВИ БЛАГА! НЕ ЗНАЯТ КАКВО ЗНАЧИ ПРОИЗВОДСТВО! Само могат да консумират!! И да лаят!! ДА ЗАМИНАВАТ ЗА СИБИР! Там е мястото на такива мързеливци!

и да назначат Путлер и Медведа на тяхно място, хохохо

Ам чи тая като са я назначили, ти мое ли да определиш какво е? Мъж ли е, жена ли е .... те затова на запад минават под дъгата масово. Гледам и ти си се запътил натам.

Кокалеста, като Чумата ? Ти Й кажи, на кредиторка, по-малко да яде, Тя сенасере, ипак си го яде? (Кит. погов.)

това което знам, е че повечето гръцки облигации са изкупени на безценица от редица знайни и незнайни милиардери в европа. те нямат интерес гърция да фалира, а да си крета докато дойде момента да продадат дълга с 100 процента печалба. дали на тях им пука за гръцкия народ и икономика, естествено не. ако гърция фалира те ще загубят много пари, но ще е по добре за гърция, защото без обезценка на валутата те просто няма как да се оправят. с такива задължения са буквално колониализирани отвсякъде и перспективата им е да живеят в мизерия само за да се плащат дълговете, които в по голямата част са от лихви. те го знаят, валутния фонд го знае и ес го знаят. само че на ес също не им пука за гърция а си гледат собствените интересите. страх ги е ако гърция излезе от еврото и е по добре, ще има още държави, които да последват. това което фонда предлага е тотално досъсипване на икономиката на гърция. съкращения и безработица за да си гарантират прибирането лихвите.... това е резултат от капиталистическата система и рано или късно се случва на всяка държава. някои държави излизат по силни благодарение на инвестиции други излизат още по финансово поробени. изглежда нещата са в ръцете на гръцкия народ, надявам се да вземат добро решение за себе си, защото могат да разчитат само на себе си в този момент.

А какви заслуги има за да заема този пост, или забравихте кога и как я издигнаха в МВФ! Там са само некадърни политически послушковци!

...ох..горката..таз женица .. много го закаса..направо жива да я ояли човек...рептил гнусен..

Никой не казва права ли е или не.ама понеже има гръцка криза сега ще махнеме лагард че нейния заместник да даде пари на гърците.обвинението не е за това което е направила а защото не си е вързала гащите като го е направила.а гърците кой ще ги уволни?абе тия гърци 10 милиона човека тровят живота на целия свят!

pompai

Губи го заради изпълнените и поставени задачи.

Искаш да кажеш за некадърните задачи ли-то и при нас е същото.

Това ли е проблема когато посочиш тирориста и измамника ти си виновен че си отива браво допада ни това вислена.

С толкова правописни грешки и без никаква пунктуация - ти на колко години си, не ти ли е рано да заработваш?? И я първо си изясни кой е действително тЕрориста и кой измамника!!

Да всеки прави грешки но при 1200е заплата каква ли е грешката -освен завист .

Американците отзоваха предсрочно Марси Рийс, която за 2.5 години все пак прокара всички планове на САЩ, имащи отношение към България. Наказаха я, защото българите загубиха илюзията, че съответните решения са взети от техните управници. На фона на това, Кристин Лагард няма никакъв шанс за нов мандат. Нейните господари не прощават провалите на скъпо платените си слугини.

Нямате ли усещането, че повечето хора взеха напоследък да се усещат. Явно краварските мозъци работят по стари схащания и модели. Светът се промени безвъзвратно. Рубикона е преминат, само тотална, световна война може да заличи преминаването, както много пъти в историята на човечеството. Това е последен метод, нищо ново. Спиралата на събитията се завъртя.

Единствената компетентна икономистка на висок пост.

Тутка и консомиска, нищо не струва! Койби дал нещо, за тая девствена посинела кокошка? дедо Ратко

прав си на 100%

Еми, ще си "загуби поста", като не знае как се вари жаба. Жаба се вари като постепенно се увеличава температурата, че да не се усети и да изскочи. Пък тя даде много огън и гърците се разскачаха. Виж, нас как ни свариха, полека-полека за 25г. и няма гък, няма мък.

Не само гърция, ами и италия, испания и португалия са се набълбукали с огромни кредити, които никога няма да се върнат. Просто е невъзможно. По богати държави в ес им даваха. Въпроса е за какво. Даваха им за купуват техните стоки и да правят купища безсмислени проекти. Политиците от тези страни отлично знаеха в какво се забъркват, но когато 10% процента от кредита отиде в партийните каси, млъкват доволни.

Системата е проста. Банкстерите щедро дават кредити на правителствата. После, чрез подставени лица си ги прибират обратно, през фирми и фирмички, а задлъжнява народа. Вземат му държавата и го поробват.

това истината! ВСИЧКИ ГРЪЦКИ ПОЛИТИЦИ БЯХА ЗАПАДНИ ВЪЗПИТАНИЦИ: Константинус Караманлис: САЩ със следдипломна квалификация в Училището по право и дипломация "Флетчър" към Университета "Тъфт" Папандреу-младши: бакалавър по социология от Колежа Емърст и магистър по социология от Лондонското училище по икономика Лукас Пападимос:магистърска степен със специалност електротехника и докторска степен по икономика Панайотис Пикраменос: работил в университет в Париж, частна практика в Лондон Антонис Самарас: Харвард и Мазачутес. Тези "комунисти" разсипаха Гърция като вземаха заеми.

За Неделчо Беронов, Моля поднасяйте в кърката на тази ЕвропИйска кранта баба Тодорка, активна Протестутка

Какво да загуби, като нищо не се задържа на стафидосания Й задник?

Всъщност основният проблем, който поставя гръцката криза е кой е виновен : кредиторите, които са дали тези кредити въпреки, че са били на ясно за практическата невъзможвост на гръцката икономика да ги връща или гърците, които са харчили тези средства знаейки , че не могат да върнаткредити в такива размери ? Нещо подобно е кризата с КТБ у нас. Само ,че при нас засега се търси отговорност само от тези , които са отпускали необезпечените кредити,а не от тези който са изпапали кредитите.

КАКВО СТАНА с филма за В. Левски???? някакви индивиди опитаха да наложат общественно мнение , че филма не е хубав???? и изпълниха отново мисията на турция и русия и страха им , че Българите ще се нядъхат. АЗ не съм гледал и докато не съм го гледал няма как да зная , хубав или лош е филма за В.Левсли.

К'ъв ЛЕВСКИ бе? Само ЦСКА!

Ами, хем не си го гледал, хем пак питаш за чуждо мнение:-((, ами гледай го бе, що не си го гледал?? Но пък гледал - не гледал имаш становище "някакви индивиди ... изпълниха отново мисията на турция и русия". Да оставим правописа, безнадеждно е, въпросът ми би бил друг - и това, някой друг ти го каза, а ти го повтаряш ... действително си безнадежден ...

мръсни ингилизи, яд ли ви е? има защо:)

Рецептата на МВФ: Няколко туземски фамилии се нагушват със заемите и фондовете, които взима уж цялата държава. Фамилиите изнасят нагушеното във ФАЩ. След това МВФ обявява страната за негова и разпарчатосва и разпродава цялата държава на хазарски мултимилиардери ... фамилиите в Гърция ?! - Папандреу, Караманлис, Онасис и още няколо ... Иди да питаш за собствениците на МОЛовете по околовръстното и Икеа и те са в кюпа. Тази схема се разиграва около 50 пъти след ВСВ. Ти също беше на първия ред на представлението - в Булгаристан ! Не си разбрал ? Не си схванал ? Образование пък ако ти е трудно питай !

Ами извинявай, че точно твоята фамилия не се е нагушила.

Моята фамилия е от посредствени овчари. И да получа пари - незная какво да ги правя. Все някой по-хитър ще ми ги вземе.

Брилянтно, как измести въпроса, а същността си е същата!! Но явно добре го знаеш, така че, защо ли ...

Дежурният соросоиден трол е реагирал като ужилен ... Понеже не може да каже нищо по същество - дрънка глупости с цел да отвлече вниманието и да раздразни посетителите. Дори си е организирал "самодискусия", в която аз нямам нищо общо.

налапала се е толкова много,че сега да си седи в къщи,нищо не е работила на поста си......

Ципрас дали и е пуснал на тая?

5 пъти "НE", и 10 +, за удобния* вапрос ! баба Тодорка, спала на Ципрето, със дедо му !

Ти чакаш ли пускане .....

Ми Ципрас е млад, симпатичен. Що да не си поиска? Какво губи?

то и Ципрас не е създал гръцката криза и не е виновен за нея, .. ама ще го отнесе накрая!

Дойде от нищото, ще си тръгне значително забогатял. Каквото откраднал - откраднал! За 6 месеца нищоправене и брадати лъжи си оправи живота за 100 г- напред.

ми що е толко глупав да се бута у шамарите???

Госпожата да не се тревожи, ще я вземем при нас със 100 лв. пенсия.

Не разбитам дискусиите. Взели ли са пари назаем? Взели са. Трябва ли да ги връщат както са се уговорили? Трябва. Е? Я вземете вие кредит от банката и после откажете да го връщате... Наивници.

тези дискусии не са за финансово неграмотни хора.

На мошениците така ли им викат вече - "финансово грамотни"?

ТАКА ЛИ ??? МНОГО ВАЖНО......

Да си заминава не само тя, а цялата пасмина!

... цялата ЛИХВАРСКА пасмина ...

OXI DAY. FREEDOM 4 GREECE.

FREEDOM и БЕДНОСТ!

Че какво му трябва на човек - слънце, въздух, узо и порция гаврос. Другото е суета.

Затова трябва да си вземаш парите, които ти дават и "Кучетата да си лаят, керванът да си върви!"

От статията се разбира, че който спазва финансовата дисциплина няма бъдеще, а който хвърля парите на МВФ на вътъра, е голям икономист. Тази статия май я е писал министър Фкис ли беше или Сиртатис.

А ИПАНИЯ ЛИ Е СЛЕДВАЩАТА ???А ИМА ВЕРСИЯ И ЗА ПОРТУГАЛИЯ

ИСПАНИЯ

Мен ако питаш, от този момент нататък страните от еврозоната ще се надпреварват коя да вземе повече кредити и по-бързо да фалира. бързите - печелят.

А аз предполагам много повече проблеми лично на Меркел и "дясното й" - в цяла Европа на обикновените хора им дойде до гуша от съкращения и затягане на техните колани, богатеенето на единици, а все така "Световна криза":-(( Що пък и "Световна" - Турция, Китай, Индия, Бразилия и т.н. дали са в криза или само САЩ, от там и в колонията й Европа? А с ембаргото с/у Русия, отново в услага на САЩ, дали няма да й се наложи да се 'опавя" и с бизнеса от Европейските сили - дали Китай, Турция и т.н. няма да побързат да им запълнят нишите??

НАБЕРЕТЕ СТАТИЯТА : "Задлъжнялост на държавите - ДЪРЖАВАТА - ТОВА Е ФАРС" ИЗНЕСИНИТЕ ДАННИ СА ОТ 2010 ГОДИНА! Дълга на: 1/ САЩ - $13,98 трил. 2/ ЕС - $13,72 трил 3/ UK - $ 8,98 трил. 4/ ГЕРМАНИЯ - $ 4,713 трил. . 19/ ГЪРЦИЯ - $ 0,530 трил. ЗАДЛЪЖНЯЛОСТТА НА АНГЛИЯ, ГЕРМАНИЯ, НА ЕВРОСЪЮЗА СА ОТНЕСЕНИ НАГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО СА НЕСЪПОСТАВИМИ С ТЕЗИ НА ГЪРЦИЯ !!! Кои са КРЕДИТОРИТЕ на тези държави и защо ги търпят да им продават ДЪРЖАВНИ ОБЛИГАЦИИ С ОТРИЦАТЕЛНА ДОХОДНОСТ!!! КАК ТАКА НЕМСКИ ДЪРЖАВНИ ОЛИГАЦИИ ЗА 3 трил € са с отрицателна доходност !!! ОКОЛО 80% ОТ АКТИВИТЕ НА БНБ СА ИНВЕСТИРАНИ В ТАКИВА "СИГУРНИ" ОБЛИГАЦИИ ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ОЗНАЧАВА БНБ ДА КУПУВА ТАКИВА ДЪРЖАВНИ ОБЛИГАЦИИ С ОТРИЦАТЕЛНА ДОХОДНОСТ, А ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА ПОЛЗВА ЗАЕМЕН КАПИТАЛ ПРИ ЛИХВИ СТИГАЩИ 10% ОТ ФИНАНСОВИТЕ ИНСТИТУЦИИ НА ТЕЗИ ДЪРЖАВИ!! ТОВА НЕ Е БЕЗУМИЕ - ТОВА Е КРЕТЕНИЗЪМ И КОЛОНИАЛНА ПОЛИТИКА НЯМАЩА АНАЛОГ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ!!

Викаш да купуваме гръцки ДЦК с положителна доходност, а?

Това са глупости. Брутния вътрешен проктт на САЩ е почти 17 трилиона и вижте дълга им, а на Гърция е около 242 милиарда и в момента дълга им е около 175% спрямо БВП. Маймуната преди да глътне нещо го пробва на д'то си...

стига вика... няма да блеснеш колко си умен с данни от преди 5 години. Проблемът който се разисква в момента не е кой е по-зле, а защо така Гърция не може да си плаща дълговете, докато други със значително по-големи задължения могат. А също и, че Лагард се провали да си вземе парите от Гърция и ще си ходи. Обаче в белите държави е така - който не успее да свърши работата, за която е назначен поема отговорност. В черните държави (без да съм конкретен ще се сетите) овластените и натоварените с отговорност се провалят, но продължават да се къпят във власт.

О, не, не мисля, че проблемът е защо Гърция не може да плаща дълговете си - не само състоянието й им е известно, а и до предното правителство те са изпълнявали указанията и изискванията им "точ в точ", нали? Проблемът е, че биха й отпуснали заем, но единствено и само ако следва тяхната политика!! Някой ти дава заем, но да те и задължава, да ти диктува по какъв начин, според него" можеш да печелиш след това?? А ако вече си се убедил, че това би те довело до банкрут, колко от вас в личен план биха се съгласили с подобно условие?? А? А гърците вече опитаха на собствения си гръб тази политика, виждат и какво с послушните държави около тях, така че ...

Горката женица! Щяла да загуби поста си? И какво от това - ще и намерят друго кресло и ресор да управлява.

Hak i e na tazi osoba.Hem grozna,hem zla.Ami sladka i be rabotata, no haide drum.Pensionerka!

ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА ИЗЛЯЗЛА БЕЗ ГРОЗНИ НОМЕРА ТОВА Е РУСИЯ ПРИ ЕЛЦИН КОИТО ПОЛУЧИ ОГРОМНО НАСЛЕДСВО ХАЗНАТА ОСТАНА ПУСТА !!! ВСИЧКО ОТКРАДНАХА И КОММ- КИ И КОМСОМОЛКИ ПАРИ - ИМА И НАЦИЯ В РУСИЯ КОЯТО МОЖА И ТОВА ДА НАПРАВИ

Бабата да ходи да си гледа внуците,стига толкова пъчене,до печката и пералнята сега

внуци има ли?

А всъщност е много простичко - става въпрос за финансов колониализъм от среди , които никога не са се разделяли с колониалната практика , сменяли са само средствата за налагането и.

mvf pe4ata dolari bez pokritie i dava zaemi na stranite za da gi zarobva. zaemite se davat na bankite , a posle naroda triabva da gi vrashta.

Планът на Сириза предвиждаше Гурция да е на бюджетен излишък и реално да връща пари при това още преди дълбоките реформи - приватизация, свиване на държ. сектор, преки данъци за богати и т.н. Къде са проблемите: 1. Сириза е лява партия. Левите не са по вкуса на ЕС и МВФ. 2. Данъци за богатите - няма начин. У нас също богатите не плащат. Такъв е явно модела наоколо. Нищо друго не е проблем. Слушах доста икономисти - дори половинчатите мерки изкарваха Гърция от колапса, но не. Няма да плащат богати и няма лява партия да носи лаври.

"Леви", "десни" са залъгалки за наивниците от цял свят. За съжаление, сте 80% от човечеството. Затуй сме на този хал. А, Сириза си е просто национално отговорна партия.

Простаците - т.е. малоумни технически и безморални духовно същества определят живота ни. Ние не бива да се дивим на парадокси и салто-морталета при управлението на такива "корифеи" като Станишев, ББ, Орешарвски, а преди при НДСВ, Луканов. Виденов и пр. Няма защо за изследваме "дълбоките мисли" на Станишев или "гъвкавата тактика" на борецът от Банкя. Такива неща няма - те плямпат клишета, наизустени реплики, действат пипнешком, за велики или благородни дела изобщо, ама наистина изобщо, никога няма да са дорасли. Губим си златното време да търпим такива нищожества, а те вършат престъпления след престъпления срещу целия ни народ с трайни последствия върху поколения напред вече години наред.

Споко, бе, нали отново Боко ни води и вади!! Е, последно от "потока", за да си го направят комшиите, кой знае и от къде още ... то какво ли ни оствави ... а, да може би "Шеврон" пък пак да ни дойде "на гости" ... Е, тук с удоволствие би рязал лентички, а за "потока ни", както хвърли толкова сили да го подарим на турците, преди това и готовите ни реактори, как да не го поканят при откриването му, а ако му дадат и да каже няколко думи - голяма гордост, голяма чест ... жалко сламено чучело да ни е начело на държавата:-((!!