Шествия в подкрепа на Гърция във Великобритания и Ирландия

По време на шествията бяха произнесени речи против мерките за икономии в Гърция, но също така бяха отправени призиви към гърците да останат единни.

Обратно в новината

Коментари - Шествия в подкрепа на Гърция във Великобритания и Ирландия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

време е да бъдем единомислещи и да излезем на площада единни като съседите гърци. нека нашите управници се научат да искат от ес, не само да плащат членски внос и народа безропотно да превива гръб и да чака като талибан. Stiga s tazi robska psixika.

това шествие е организирано от гастарбаитери гърци...хахахахаха

Днес от изток утре от север и бай бай ЕС,готино нали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Интересно нали. Проведе се митинг организиран от гръцката общност в Ирландия. Що не се приберът в Гърция като са толкоз солидарни?

Защо трябва да се прибират?

Щото е много лесно да си солидарен ама отстрани. В Ирландия банките бачкат нали?

В Дъблин живеят един милион и половина души, какво от това, че две хиляди от тях са се събрали на демонстрация? Гей прайда в Дъблин събира много повече поддръжници от тях.

Някои хора не обичат Европейският съюз. Пречи им да се разпореждат свободно из дребните европейски държавици и по света. Затова подкрепят всичко, което може да ни навреди и да разтури ЕС.

И у нас ги има. Зомбирани от чуждите пропагандни централи или платени. Реват срещу ЕС и режат клона на който са седнали от инат и злиба.

Жалко е че има '' умници '' като теб и затова България е на дъното ! Ти не си виновен , но ако наистина си '' ясновидец'' щеше да видиш колко си заблуден , но пък затова си плащаш като живееш в мизерията !!!

Някои хора им е писнало от двойния аршин на новата лапаческа прослойка политици на ЕС. Писнало им е от бялото да е черно и да са задължени да вярват в това.

И аз нема да плащам :)За куреца :) .....

...цай, цигари и празни цинии...

Подобни демонстрации има и в САЩ, Испания, Италия, Франция... Че са и доста по-многобройни. Ама никой не събира пари от демонстрантите за спасяване на Гърция! Пъ и те не дават! Така, че това е поредния безплатен циркаджилък!

Е, да. Само дето "изпускат" (що така бе Ленче?) да кажат, че подобни демонстрации има и в САЩ, Испания, Италия, Франция... Че са и доста по-многобройни. Така е вече цяла седмица.

За Москва какво се говори?

Нищо

Подобни демонстрации има и в САЩ, Испания, Италия, Франция... Че са и доста по-многобройни. Ама никой не събира пари от демонстрантите за спасяване на Гърция! Пъ и те не дават! Така, че това е поредния безплатен циркаджилък!

Не може години наред да имаш за прислужничка българка учителка която е научила и ти говори езика даже(защото ти самия не знаеш никакъв) и да не се замислиш с какво си по от нея, къде е покритието ти и как ще плащаш за фалшивото си благоденствие назаем.

Хората са единни и затова вървят напред.В Кипър познавам хотелиери,които не могат да си напишат грамотно имената,но не са предатели като нас.

Единни?! 50% - да, 50% - не. И вървят напред?! 25% спад на БВП. Но да живеят на чужд гръб ги устройва. Но това няма как да стане. Беше до тук.

Невежите управници ни изгониха от България, за да слугуваме в чужбина. За това не трябва да виним никой, а само нас самите. Вместо да подкрепим Гърция, опълчила се на Европейския монопол, ние не само се опълчваме срещу тях, ами спонсорираме ЕС със 100 милиона Евро, защото у нас пари бол, не достигат за..................Обяснение има, 1 милион комунисти 1989 година, сега толкова антикомунисти. Такива сме били и при обявяване война на САЩ и Великобритания, същите и при обявяване война на Германия. Може би вместо България, да бъдем Дупедавия.

До кве! Не се прави на балама,26 години,в държавата ти правят така,че да се раждат само прислужници и прислужнички,в същото време,тук няма траншове от пари,като там,нали?!,няма и възстановяване на икономиката,за да има здравеопазване,Армия, МВР,държава,тук трябва да се произвежда,а не да се търгува,като купуваш гръцки стоки и ги продаваш на своя си пазар,хайде един път поне се примерете или коригирайте мерника си!!!

Те т.н. британци по принцип са против всичко, което е за доброто на Европа. Имат се за нещо различно и гледат отвисоко на света, докато чалмите им е..т рижавите кобили. След като са за Не, да плащат те на мързеливците. А гърците ако живеят една година по начина, по който ние българите живеем вече 25 години ще си платят всички борчове и ще им останат даже.

По какво разбра, че британците са за НЕ? Това са само една шепа гръцки комуняги.

Не мисля, че положението на гърците е по- различно от нашето през 80-те и 90-та година, когато фалираме за пореден път. 220 млн долара не са стигали. Първо се обръщаме към руснаците с молба да ни позволят да използваме руския резерв, но руснаците не позволяват. Тогава Луканов търси пари от Хелмут Кол, който се обажда на няколко банки и парите са осигурени, но Горбачов казва, че не трябва да ни се дават пари. На практика нас руснаците ни нареждат фалита. По това време България е изнесла милиарди в Швейцария и западна Европа по линия на външно търговските ни дружества и народът е ограбен от имащите власт в министерския съвет, който макар и подчинен на Държавния съвет има властта по места.

А ти защо само лъжеш.Мама не ти е дала възпитание май!

Разделяй владей!

Дълга на България по т.н.Тошово време на България е бил 400 милионна долара,а в медиите масово се е разпространявало ,че е бил 10 милиарда долара.Чудомир Александров-вицепремиер в Лукановото правителство,той казва-на 8.2.1990 год.,дългът,който имаше тогава България не надхвърляше 400 мииона долара.-от сайта Разузнаване статията "Андрей Луканов-политик или мафиот"

На практика социалистическата държава е изпаднала в неплатежоспособност още на 15-ата година от съществуването си. Това се дължи най-вече на неразумното използване на външните заеми, които към 1960 г. са достигнали 3 млрд. лв. Фактите са други, мурзилко гнусна :)

Не, не ние официално към 1989 година ние имахме 10 млрд долара дълг. Виж история на външния дълг от БНБ. данните са официални. Трупаме дълг от 1084 година до 1990 година. Така, че хич не пробутвай колко е хубаво по време на Т.Ж.

.....евтина работна ръка и пазар за свойте стоки....и как така бедно и неплатежоспособно население е пазар за стоките на високо развитите и богати страни?....след като USA и EU са най-големите пазари за Китай, това означава ли че потребителите от посочените пазари стават все по-бедни а китайците все по-жестоки експлоататори и богаташи!

Не разбрах какво искаш да кажеш но фактите са факти. Китай произвежда огромна част от стоките в запада, и да богати са и експлоататори но те имат друга култура и разбирания.

Протестиращи във Велекобритания против международните кредитори на Гърция. Великобритания е от кредиторите. Значи протеста е против Великобритания, страната която ги храни. Извратеняци. Трябва да ги изгонят от Великобритания.

.... да не ги подкрепят, те се канят да излязат от еврозоната, така че няма да бъдат сред бъдещите кредитори на Гърция. То това им беше аргумента - ние правим вноските в евробюджета, а други ги получават, без да работят.

Това не са англичани, а гърци работещи там /и то много малка част от тях/. Винаги ще се намерят неадекватни циркаджии.

Педалски истории

Аз няма да шествам, щото е жега. Ама в знак на подкрепа към братята гърци, цял ден ще пия узо и ще мезя с маслини. Да живей Ципрас! Долу световния империализъм. Ураааааааа.

Политиката на няколкото богати държави в Европа е да деиндустриализира останалите страни в свой интерес, да ги превърне в източник на евтина работна лъка и пазар за своите стоки. Така бедните стават още по бедни, за да се поддържа стандарта на богатите в ЕС. Потърпевши са Гърция, България, и т.н. - да се готви Украйна. Сриват се всички производства там! У нас го видяхме нагледно. В Гърция също има висока безработица, която управляващите се опитваха да намалят като раздуват държ.администрация. Но това е пак капан.... щото изпадаш в дългове.

От Брюксел им забраниха на гърците да произвеждат даже маслини... Въведоха ограничителна квота за да не конкурират Испания. Даже се говореше, че ще им плащат по 400 евро за всяко отсечено дърво.

колкото и минуси да ми слагате ТОВА СА ФАКТИТЕ!

Тръгнеш ли в правилната посока - успехът идва. Румъния вече е 3-ти автомобилостроител в Европа. Скоро може и 2-ри да стане. А некадърниците и мързеливците ( Гърция и България ) все мрънкат, че гадния ЕС иска да ги деиндустриализира.

колкото и да го искаш, мамалигарите никога няма да се оправят, защото по-голямата част от населението е от цигански произход - жалко, но е факт - ти къде си видял циганин да работи - в"правилната посока"тръгнаха някои новобогаташи, подобни на нашите мутри като започнаха да произвеждат автомобили с парите на народа, тези пари са в пъти повече от нашите в бг поради простата причина, че и сега румънците са само 20 млн. в държавата си и все още на са свършили комунистическите народни пари - като се поохранят и загладят косъма румънските "индустриалци "ще се позоват на "демократичните "си западни колеги и ще разпродадат всичко в азия , после спокойно ще си доизживеят живота на някои райски острови

Какъв трети проидводител, бе глупако! Пред Румъния са поне: Германия, Франция, Италия, Русия,Чехия, Словакия! А и какво значение дали си трети или седми, когато румънските работницивВ Дачия получават колкото и у нас 400-500 лв.?

парите в Европа се съсредоточават в няколко богати държави, а цената я плащат бедните държави, включително Гърция, безработицата на някои места вече е 50 процента, и вместо европейските лидери да говорят за това, те се опитват да обвинят за всичко Гърция

кажи си го направо професоре, опитват се отновo да ни баламосат, че ако не бяха гърците, в европйския съюз, щеше да настъпи рая

Като ходех в Гърция на почивка, се срещам и с образовани гърци, които знаят езици и може да се общува с тях! Те, още преди години ми казваха, че проблема на Гърция, не е в големият външен дълг на Гърция! Кредиторите биха опростили огромна част от него, ако забелязват стабилност на бюджета, изразена в осигуряване на държавните вземания и респективно балансирани разходи, на база реалните постъпления в бюджета! Години наред по отчет бюджетните приходи са равни на разходите в Гърция, дори ги превишават, ама това е тяхна счетоводна измама за пред ЕС, това е само кух счетоводен отчет отчет! 60% от отчетените като приход пари от начислени данъци, такси, мита и т.н. гърците не ги плащат. Не е ясно народа ли е безотговорен, или държавните финансисти са мошеници! Но, май, и двете наеща ги има в Гърция! Мащаба е такъв, че държавата е безпомощна! При спазване на закона, 2/3 от гърците трябва за дълго да влязат в затвори! Трябва някой да превърне държавата им в затвор! Май, натам вървят нещата в Гърция! В ЕС поне трябва да се въведе финансов бюджетен одит на държавите членки, поне на всеки две години! Какво е това юнашко доверие и то, към хитри гърци!

Това се случва, когато оипташ да натрапиш един начин на живот и разбиране за Света на народ и население със съвсем други разбирания и ценности. А и пътем се опиташ да ги ограбиш, подкупвайки част от богаташите на този народ. ПЪЛНО БЕЗУМИЕ БЕШЕ ПОСТАВЯНЕТО НА "ПАЗАРНА ОСНОВА" НА НЕМСКАТА, ФРЕНСКАТА И ИТАЛИАНСКА ИКОНМИКА И ПРОИЗВОДСТВА, ВЪРХУ КОИТО "ЗАПАДЪТ" НЕ ДАДЕ ДА ПАДНЕ КОСЪМ И НАШИТЕ - НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА, КОИТО ИКОНОМИКИ ТЕ ОБЕЗКРЪВЯВАХА И ЗАДУШАВАХА ЧРЕЗ НАЗНАЧЕНИ КАПИТАЛИСТИ ИЛИ ДЪРЖАВНИ ЧИНОВНИЦИ !!!

Приказки и държание точно като ЦИГАНИТЕ!!!Явно са такива-останалите да работят,плащат данъци и да понасят трудностите,а ТЕ -имали други дазбирания за света,ама винаги с ЧУЖДИТЕ ПАРИ!!!ЦИГАНИ!

целта е ЕС да въведе финансов бюджетен и всякакъв контрол на държавите членки, тоест Брюксел да управлява централно всички. Това е изземане на суверенитет и поставяне под външно управление на държавите. Една шепа хора а управлява ВСИЧКО в Европа. Да няма национални държави!!!

където и е мястото - на дъното. Независимо от резултатите на референдума. Само с маслини не става. А те от 3 000 г. друго не произвеждат.

Те от Брюксел им забраниха и маслини да произвеждат даже... Не знаеш май че им въведоха ограничителна квота. Даже се заговори че ще плащат за отсечено дърво.

Някой казали вече че тези са путеноиди комундета ватници и мурзилки...ако не е аз го казвам!

Като толкова са се загрижили за гърците да си ги приютят в държавте им. Така няма да имат "натрапници" като българи и румънци, а равни на тях и лични гости! Или ако не, да им платят дълговете, това май е по-разумното!

Европа в крайна сметка ще влезе колективно в БРИКС, ще се слле с Евразиййския съюз, ще се славянизира насила и ще приеме православието. Това е неизбежно, защото Русия има газ, нефт и кал. Руската армия е непобедима поне в една война, а Путин е велик.

като насила , неизбежно и непобедима показват наличието на е разстройство-за ментално съм сигурен , за физическо...ти си знаеш

Пий Имодиум!

вместо да развявате някви плакати с някви надписи вземете проявете соледарност спрямо Гърция. Нали за това ревете. Предлагам да съберете всичките си пари и да им ги дадете в знак на солидарност. Те в Гърция знаят как да ви ги изхарчат. Вие ще продължавате да бъдете солидарни и толерантни дори и като ви кажат, че вече няма пари и пак ви поискат. Така де. Кво ги развявате само тези надписи. Бъдете съпричастни с гръцкото ,,нещастие,, дайте им и последните си пари МОЛЯ

Скъпи дечица, пригответе се да кажете - Чао, на чичко Ципрас. Той отива да си търси вратовръзка. За дълго няма да чувате за него.

...Заедно с моториста -мошенник,Плашипутакис!...

Всички тук изглежда са слепи и не виждат глобално ситуацията. Европа се разпада разяждана от корупция и алчност. Дори и да остане Гърция в Европа, жарта тлее. Излъгаха Украйна, че ще е по-добре, но няма да и помогнат. Недоволство зрее в Словения, Унгария, Англия,Полша, а вие си говорите глупости за пари във форума.

И във Великобритания комуноидите са глупави. Ако бяха наели една банда да подгрява, шествието нямаше да бъде -1000 души или образно казано една панелка.

Поуките от тази криза в Гърция за мен са основно две: 1. Даващият кредити също трябва да носи отговорност при евентуално неплащане по кредита или пък при икономическо унищожаване/силно подтискане на получилия кредит. Никой няма интерес от фалита на една държава или пък на едно семейство! Всички финансови институции, които произвеждат просяци, фалирали държави и семейства са за съд! 2. Балканският ни манталитет друг да работи, а ние да харчим на готово не е продуктивен и рано или късно води до задънена улица!

Тоест, да спре банковото кредитиране, но банките да продължават да ти плащат лихва за спистяванията които държиш в тях. Гениално. Ти си за Нобел.

Интересът на банката или интересът на държавата е над всичко?

Не извъртай. Човекът е казал: кредитиращите банки също да носят отговорност. Как реши, че няма да има кредитиране?

Великобританията винаги е саботирала всичко полезно за Балканите и Евро пата! И сега ше ни докара много мизерии!

Mоже и така да се каже! Kамерънчо клати крушата на фрауто, за да и вземе властта на Eвропа от ръчичките! Tам е проблема, а не гърците! 3а това пуска мухата за референдум в Aнглия и сега ставащото в гърция е джакпот за него! ;))) Hяма случаини неща, няма случаини кризи и референдуми! Bсичко е за власт и пари! 3а това, на едно място чукат, а на друго ще се пукне!!;))))

Само комшото мисли ГЛУПАВО и злобно.

както гледаме на циг-ните искащи да живеят на наш гръб. само , че нашите са 700 000 а вие сте 11млн

Това заглавие е подвеждащо. Човек би си помислил, че ирландците и англичаните подкрепя политиката на Ципи, а то шепа лумпенизирани идиоти, анти глобалисти и анти всичковисти решили да по крякат на площадите.

Преди Сириза да се пробва да оправи Гърция се пробваха МВФ,ЕЦБ ,ЕС. 5 години гърците им изпълняваха "спасителния" план.И какво стана .Само им се увеличи дълга още. Нали в МВФ са много умни. Защо стана така? Сириза дойде на власт заради това,че спасителните мерки на кредиторите не доведоха до нищо.

им изпълняваха плана ...по кои данни съдиш....тези които подават гърците ли....подобни на онези фалшивите данни с които се намъкнаха в ез ? нещо да кажеш за 78 млрд несъбрани данъци, за разходи за администрация от 8000 евро при средно за ез от 6100 ??? реформи но на книга. то и бока каза , че сме си направили реформите...ти да ги виждаш?

Глупости! Как същите тези мерки в Испания, Португалия, Ирландия доведоха до разтеж на икономиките и икономически просперитет, а в Гърция не доведоха? Отговорът е, че там не управляваха леви популисти, а мислещи политици.

Същата работа като при нас. Гадняра Т. Живков след 33 години управление оставя държавата с външен дълг 10,5 млрд. долара. Друго си е сегашните демократи само за тази година да вземат 8,8 млрд. долара.

При онези темпове на и т. н. планова икономика, онези 11 милиарда бяха не рентабилни. Сега, след като българската икономика е част от световната такива кредити са нещо нормално. Това подробно е обяснено във всеки учебник по икономика в раздела за макроикономически модели.

Имам кредит. Търся хора които имат кредити, за да нправим референдум, дали да си плащаме вноските покридите или не. Ако гласуваме с не, ще преговаряме с банките от по-силна позиция и те ще ни дадат още пари и ще ни разрочат така дълга, че да го плащат нашиблизки роднини, за които сега не подозираме, че някога ще ги има, а част от дълга ни ще опростят Примерно, могат да ни опростят 5/4 ако гласуваме с не. Гласувайте с - не.

Събрание на управляващата Партия в Гърция. Изказва се проевропейски настроен оратор: -Господа, от Евросъюза предлагат да въведем следните мерки: Намаляване на заплатите, увеличаване годините за пенсиониране, намаляване на пенсиите, ограничаване на разходите, за да можем да си плащаме лихвите по дълга. Аз предлагам да постъпим още по-радикално, който достигне пенсионна възраст и не може да работи повече, направо да го бесим, за да не тежи с пенсията си на държавата. От залата се обажда възрастен грък: То всичкото добре, ама въженцата ние ли ще ги купуваме, или ще ни ги отпуснат от ЕС като нов заем?

За съжаление нашата народопсихология ни кара да бъдем точно като този, който попитал за въженцата. От там трябва да започне нашата промяна.

и защо в цяла европа да се пенсионират над 65 години а гърците на 53...да не би всичките по мините да работят. намаляват заплатите на администрацията...която знаейки как работи нашата е правилно да бъде орязана като брой и заплати

Ти на колко години си? И защо не попиташ някой 65 годишен, какви са му възможностите, може ли да работи пълноценно и дали не му е време за почивка вече. Отделно, колко мъже ги доживяват тези 65 години?

Стар съветски виц, който не подхожда на гръцката ситуация, защото Гърция е далеч от ада на военния комунизъм в СССРЛ

Тея дето праха пари и лапаха комисионни сега готвят Ньойски договор за Гърция. Стига. Кризата в Русуя и Украйна нямало да ни се отрази. Кризата в Гърция нямало да ни се отрази... Дрън. дръм. Вярва ли някой. Мечката играе у съседите и за дни може да е у нас, а паниката за часове да направи чудеса. Дано не съм прав. Левите партии не са по вкуса на ЕС, МВФ, Германия и банкерите. Предполагам , че няма да оставят Сириза да реши проблема. Просто ще е някой друг за да не е лява партия.

Сириза никакъв проблем не може да реши, защото те на са просто леви, а са безумци. Нали се пробваха? За сега само увеличиха напрежението в гръцкото общество и опашките пре банкоматите. В скоро време ще станем свидетели на поредния гръмък провал на популистка политика.

На Гърция и трябват пари, а не потупване по рамото. Така че тези вместо да правят шествия, да вземат да съберат някое евро за Гърция! Да, ама не! Само морална подкрепа дават, а ако трябва да им се бръкне в джоба не са съгласни, както и кредиторите на Гърция. Да видим довечера дали Гърция ще се досамозакопае или ще се върне към нормалните страни.

Kъм нормалните страни ли..???!! интересно, тези страни по света които не са в EC и E3-та, HE нормални ли са?? Aнглия например, като не е в E3-та, а.. и пуска мухата, за референдум за излизане от EC, дали е Hенормална??!! A, и като хиляди години не са били в този съюз, не са живели ли?? Hие, като бяхме в другият съюз със (CCCP) и го напуснахме,....какво,...свърши света ли?? Tъпичко е коментарчето, а и злобно,завистливо!! Aма, Bуте го е казал:"Hе сакам на мен да ми е добре, а сакам на съседа да му е зле! ;)))

не ти е ясно , че англия играе със щатите срещу силна европа .та въобще не я давай за пример-още повече ако си българин защото знаем как англия се е отнасяла и отнася с България през вековете...ссср се разпадна и никога не сме били в него другарю а бяхме в сив ....

Ако гласуват с НЕ,значи са ного прости гърците!

Начи съ ного проси,шъ знаиш.

Явно се радваш да са такиви прости!

ще направят услуга на ес като се разкарат от него.

и на тебе, ще има услуга! още по надълбоко в кредитното блато;))

Кой ви плаща на толкова много "демократи" бе? Привърженици на ЕС, че дрънкат. Аз си мислех, че само Паси е останал, сам юнак на коня. Че то за Гърция са се загрижили всичките Българи, сън не спаха, за да ги съветват. Може пък да не искат да бъдат роби хората, оставете ги да си решават. Да видим, ако излязат от Евросъюза, дали пак ще могат да пътуват по Европа без визи, или не. Това би било тяхното неудобство, евентуално, а за нас... робите кой ли ги пита...

Оставили сме ги братчед. Да гласуват както си искат. Ние само си коментираме. Не сме им виновни. И на тебе не сме ти виновни. Що ни се сърдиш?

Защо ви се сърдя ли? Защото живея в пъти по-зле от Гърците. Защото заплатата ми е 400 лева, а пенсията на майка ми е 175. Само лекарствата и са 90 лева месечно. Защото синът ми работи в Германия и не иска да се върне, че без него ще умрем от глад. Защото ипотеката ми е с лихва 16% годишно, с всички такси и хитрини, сега уж обещаха да я смъкнат. Защото карам кола на 16 години, и я карам само по празници, че дизела е 2.36. Да ти пиша ли още и ще мислиш ли за МОЕТО положение по-съпричастно, отколкото за това на Гърците?

думата робство...за мен роб е човек който по закон е прикрепен към определена земя, няма право да я напуска и има господар. ти явно си неграмотен за да не знаеш , че ние с лична карта можем да изберем къде да живеем и работим в цяла европа и нямаме господари. айде да почерпиш , че ти смъкнах оковите

май нещо ти е сбъркана. Какво правиш в качеството на роб, изпратен от господаря да воюва в чужди земи? Минаваш в качеството на свободен гражданин ли?

А за мен РОБ е този, който е принуден да живее в страна, която се управлява от измамници и крадци, без да може да им каже нищо, да вижда, как го крадат нагло, без да може да се защити, да се опита да прави бизнес, и, като не могат да го смачкат по друг начин, да го смачкат физически... Това със земята вече е много старо, никъде по света не копаят с мотиката и не жънат тръстиката на ръка. Роб си, защото за когото и да гласуваш, управниците са все същите. Роб си, когато 80% от населението харесваРусия, а си принуден да търпиш Американски войски на територията си. Роб си, защото ядеш боклуци, ГМО и консерванти, защото ти тровят територията с химикали и ти промиват мозъка по всички възможни начини. Роб си, че се опитваш да ми внушиш колко съм щастлив с минималната си заплата, с чуждите хранителни вериги и молове, и с това, че страната ни е, беше, и ще бъде НАЙ-БЕДНАТА в ЕВРОПА. Роб си, въпреки че се опитваш да не го признаеш.

ЧУЕШ ЛИ ДУМАТА КОМИТЕТ ТОВА Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ТЕРМИН.ЗНАЧИ ТЕЗИ ТЪЛПИ СА ОРГАНИЗИРАНИ ОТ ЛЕВИТЕ.А ЛЕВИТЕ ДЕМОНСТРАЦИИ ПО СВЕТА СЕ ФИНАНСИРАТ ОТ РУСИЯ С ЦЕЛ РАЗДЕЛЕНИЕ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ОБЩЕСТВА ПО СВЕТА.

не са защото комунизма е от преди революцията в Русия. Той произлиза от Франция и Германия.

Жалко, че не си била родена, да го обясниш това на Възрожденците ни. Или просто не си българка, щом не познаваш историята ни. Остава въпроса каква си по националност.

А вас срам ли ви е ако ви кажат че сте комунист. Ще ви е срам ако сте крали и лъгали аз не и не ми пука

Възрожденците ни са знаели, че Русия е враг на България

Може и да си права, ако вадиш аналогията от Комитета на Началник Щабовете на ВС на САЩ , свързвайки я с разните цветни революции и т.н.

Защо културата в Гърция включва съпротива към плащане данъци за общите разходи на държавата, а и правителствата през годините малко са правили относно това да се съберат не-внесените данъци от черния и сивия сектор, както и част от само- осигуряващите се, тък като са щели да загубят гласове от тези, предвид това, че тази съпротива ДАТИРА ОТ ВРЕМЕТО НА ОСМАНСКОТО ИГО, КОГАТО ПРЕДИМНО МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ПЛАЩА ТЕЖКИ ДАНЪЦИ И Е СИНОНИМ НА ПАТРИОТИЗЪМ, И В БАЛКАНСКИЯ РЕГИОН. През годините в Гърция било по- лесно да не енасят данъци, отколкото да ги внесат, пишат европейци, които са били работещи данъкоплатци там и сравняват

Браво, Джери! Покажи на нашата пастирка, че това не са и хороскопите на Халкидики. Царствените скити също са свободни!

В Гърция, за разлика от при нас гласуването е задължително. Днеска е Видов ден за демокрацията. Няма да се учудя след днешния ден, да по заглъхне желанието на местната администрация, за референдум за задължително гласуване.

goose

Значи задължителното гласуване било демокрация ... Странно, защо тогава всички ревете, че ако се въведе в БГ нямало да бъде демократично? :-)

Аз не съм политик и не рева. Друг е въпроса, че според мене това задължително би трябвало да доведе до редуциране на системата за държавна помощ за партиите. Нали уж в ЕС е забранена държавната помощ, а както всички знаем и сме убедени, партиите са си едни ООД сформирани с цел максимално извличане на печалба за акционерите.

С подкрепа или не, няма спасение Това ще боли.

Две Българии уж "построи" бай Тошо, а от Гърция сме къде по-лошо. Да е чувал някой Гърция да прати техни хора тука да берат домати? Но поради неволя нашите аргати Гърция избират за добри заплати...

То по мое време гърците идваха в България и да пазаруват и да празнуват. Да не говорим, че доста бежанци от военната хунта живееха като българи, наравно с нас и им бяхме осигурили и работа и спокойствие и образование. Някои неща ние българите бързо ги забравяме. Хубавото е, че народите на които сме помогнали имат по-дълга памет от нас.

Още по твое време бай Тошо, гърците пътуваха свободно по Света. А твоите българи бяха крепостни селяни вързани с жителство. И по границата ги пазеха с калашници да не избягат. Живееха в скапани панелки получени след 20 години чакане с лихвоточки, нямаха ток през половината време и получаваха по 200лв в уж проспериращата ти икономика. Обаче, четяха само Работническо дело и си мислеха, че всичко им е наред.

Тодоре, ученико на казалия думите "една лъжа, казана 100 пъти става истина". Стига с таз пропаганда. Има интернет. Светът не е соцлагера.