Президентът на Тунис обяви извънредно положение

Президентът на Тунис Бежи Каид Есебси обяви извънредно положение след атентата в курортния град Сус на 26 юни, при който ислямист уби 38 туристи.

Обратно в новината

Коментари - Президентът на Тунис обяви извънредно положение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

samo woenna diktatura oprawq buntownicite djihadisti

Познат сценарий, поредната "пролет" и поредната джихадистка офанзива. Що ли все така става!

след дъжд качулка. Трябваше да ги затвори тези джамии още преди 2 години и да обяви военно положение.

Е, като почнеш да управляваш тогава ще действаш с 50 хода напред и предотвратиш всички атентати! За сега си след атентат - дрънкало! Нещо като след дъжд качулка, само че по-лесно - все пак от теб нищо не зависи и не носиш никаква отговорност, освен да тракаш по клавиатурата!

И какво стана сега? Арабска пролет, демокрация, ентусиазъм... И накрая: -- жестока диктатура в Египет, много по-жестока от управлението на Хосни Мубарак, стотици хиляди арестувани, хиляди разстреляни и безследно изчезнали -- серия атентати в Тунис (една от най-светските арабски държави), извънредно положение - на практика нова диктатура -- Либия - без коментар, това беше най-развитата африканска държава по всияки показатели... Какво да кажем за организаторите и подръжниците на "арабската пролет"? А за журналистите, написали тонове глупости по това време? Или за политици като Саркози, които имат пряка отговорност за това, което се случи?...

Ти в армията ли си ? Как те взеха там ? Доган или Местан се обади че имал някой познат- арабин, който не може да покрие Нормативите на изпитите, но е от ДПС ( а там са се събрали само турски агенти и шпиони) и трябва да го вземат. А след това, по същия начин, разни такива лаина( турски шпиони и агенти) ги назначават за Началници на РПУ(МВР), и дори заместник- министри.

Е, а къде са местните? Те какво искаха, за какво се бориха, какво постигнаха? Вечно чужди сили пречат на добрите, умни и честни народи да постигнат щастието! Тези народи никога за нищо не са виновни - ако успеят то е само тяхна заслуга, но ако се провалят то е заради ДРУГИТЕ!

Паисий

и е нас е така. Купуват 1000 "умни и красиви", за да им свършат мръсната работа с протести и "реформи"... и после народът пак прецакан!

Русия, Европейските страни( Всичките Християни) , а и САЩ, трябва да се ОБЕДИНЯТ и да Прикючат с МЮСЮЛМАНСКИТЕ Терористи и Нашественици от Азия- Ислямска Държава, а и Турция, които са с АБСОЛЮТНО еднаква религия. Турция е като ТРОЯНСКИ КОН на Мюсюлманите в НАТО. Трябва да бъдат ПРЕВЗЕТИ и ХРИСТИЯНИЗИРАНИ всички държави в Близия Изток. Нека Фрянцузи, Испанци, Австрийци, Унгарци, Поляци, Англичани, Италианци, Руснаци, Германци си спомнят как са били ЕДИННИ срещу Османските Турци, и да приккючат с тия Мюсюлмански Терористи и техните помагачи в Близкия Изток- Турция, Иран, Ирак, Саудитска Арабия... В противен случай, както и сега се вижда, тия Мюсюлмански Теористи (вече завзели големи части от Азия, а в МОМЕНТА завземат- и от Африка), могат да превземат Европа, както Османските Турци... Няма какво да чакат Русия, Европейските страни и САЩ, а трябва да действат.... САЩ в момента действат като древните хуни, и само разрушават каквото намерят, но не слагат свои Управители на Бомбардираните страни, и МЮСЮЛМАНИТЕ от Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, ОТНОВО ги превзеха. Американците от САЩ, трябва да действат като древните Римляни, които като завземат някоя област, с слагали свои Управители и са ХРИСТИЯНИЗИРАЛИ населението. Така се е постигал Мир.

Чудя се как така британци и други западни туристи ходят там а А България се бълва много злъч колко не е сигурна и опасна държава явно на тъпите западняци някой им мир лесно мозъците. Аз не бих стъпил там даже и безплатно

предполагам, че там хотелите са собственост на западни фирми... френски, англ., американски.... ЗАТОВА!

Британските тайни служби финансираха, обучаваха и въоръжаваха ислямистката паплач срещу руснаците в Афганистан. А наскоро заедно с американците съсипаха ацяла северна Африка и разбуниха Близкия Изток. Ерго...

сега да дадеш изклчителна власт и правомощия на негодна т.е. "мудна" полиция, като че ли не е най-подходящата мярка за овладяване на положението!Извънредното положение ще направи ли полицията по-бърза и ефикасна?

Ужас! Трее се забрави тая дестинация....

Крайно време беше!

... проблемът е в друго... разузнаването им знаело за подготвяния атентат... но не го приело "сериозно"... типично за манталитета им... нали има кои да ги пази...

Паисий

по-скоро някой е опънал чадър над ислямистите и не си мърда пръста...нарочно! Кой ли ще да е? Дали е този, който организира арабските пролети?!