Референдумът в Гърция поражда много въпроси

В навечерието на утрешния гръцки референдум, мнозина политици и анализатори обсъждат правилността на досегашната стратегия на ЕК и бъдещето на Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Референдумът в Гърция поражда много въпроси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все ми се струва, че независимо от резултата от референдума Гърция ще си остане в еврозоната - нещо повече, доста от дълговете и ще бъдат опростени. И причината е очевадна - САЩ. Просто американците няма да допуснат Гърция да поеме по някакъв свой път - независим от диктата на тройката големи в ЕС. Защото тогава има (макар и малка) вероятност маляките да се преориентират към Русия - което пък може да постави под въпрос съществуването на американските военни бази при тях. А точно това никак не е по вкуса на пиндосите, и те ще положат всички усилия да се запази съществуващото положение - още повече, че имат как да натиснат еврочиновниците. От друга страна, никак няма да се учудя, ако при решение за отказ от плащане още на следващия ден видим Майдан в гръцки вариант. Е, дано да не съм прав за последното...

нека да помислим заедно. е ли еврото във валутен борд? е, разбира се, понеже е "вързано" за usd, и това само слепите не го виждат, пък и не им е дозволено да го чуят, понеже те слушат само пропагандните си медии, които им казвата онова, което трябва да чуят и да "споделят" с останалите.

системата е така навързана, че няма нито един, който да е чист, дори относително, което е идеален повод за изнудване. "или приемаш ttip, или ще ти разкажем играта." няма дори борба между "избираемите" мафии, които са на наши разноски, но работят за интересите на сатаната. това е.

вие като бяхте загрижени за ктб, защо се получи така, че искров се оказа невиновен за поредния обир, чрез банка, дарение от дс на дс. въпрос е, разбира се.

Дааа, "мъдри" са гърците "мъдри".. Един ден, измислиха секса! Триста години след тях, римляните откриха жената!

такава изтъркана, лайняна тъпня. защо я казваш, само за да "дадеш мнение по темата ли". много помогна и отговори на един от въпросите: защо "десните" са такива тепегьози. давайте с отговорите ... нататъка....

а, да... ако можете да ми отговорите, кой откри педерасите и колосалните им прайди, след, като гърците са открили жената. ще ви бъда особено признателен.

Много е късно за въпроси.въпросите трябваше да се задават, може ли тази икономика да работи, ако и се отпускат заеми? И то преди 20 години! Трябват нови решения. Явно е, че трябва да се плати цената на гръцкия комунизъм- искаха, получиха си го, а сега е време да преживеят реалността! Няма го вече дръвчето, от което гърците късаха банкноти за радост и благоденствие!

дайте едно от новите решения де! не бъдете скромен.

Ако кажат НЕ, гърците спокойно могат да кажат ДА на една гражданска война.

много интересно съждение. а можете ли да се обосновете на какви факти правите това съждение, или то е просто спусната опорна точка? питам бе, келеш!

Eй прошляци, когато измислите нещо, когато останете в историята за повече 10 века, тогава кометирайте създателите на съвременна европа, наследниците на Троя и Елада, на Спарта. Когато откриете ваша сграда построена от камък на повече от 200 години, тогава кометирайте. Крали сте от нас, както римляните крадоха. Но ние оцеляхме и вие винаги ще ни прислугвате. варвари.

Има логика в това, което казваш, но ако започнем да си броим 'камъните', няма да я докараме доникъде. Защото всеки ще върне историята още малко назад и.. хайде пак отначало. Твърде много история, твърде малко икономика, това е Гърция в момента.

Създателите на съвременна Европа са народите от Близкия изток и Балканите, които са съществували 1-5 хиляди години преди гърците....

Ти чувал ли си за "Херостратов комплекс", и той е ваше изобретение !!! Подпалвате нещо, което не ви принадлежи !!! Простащината ти е израз на слабост !!! Аз желая на държавата ви да излезе от този батак, но с простащина и лъжи няма да стане !!!

Гърчулята сте допринесли само с едно нещо към ЕС и то е добавянето на гей в еврогейските ценности.

Драги МАРС! Не само, че си неграмотен, но и си простак! вашата сграда на 200 години е реставрирана много пъти и допълнително изграждана. Културата ви е плагиатство от траките! Откраднали сте мита за Дионис и се смятате за основатели на демокрацията, което говори за самозабравата и лудостта ви. А вие не само, че не сте демократи, а сте и долни лъжци и комунисти, които фалираха безславно, но с гръм и трясък пред целия свят. Това, което ви се случва е просто заслужено и дар от съдбата за всички, които сте лъгали и мачкали! Малко ви е.

че Бойко Борисов добре започна и се опитва да продължи в това направление,но сбърка със "набирането" на икономическите средства (от народа за народа),ако е негова измишльотината ... - всъщност,на който и да е мозък "заданието" за тази "икономическа " програма ,целяща да изкара уж "скритите в дюшеците и бурканите пари" на чичото и лелята от село,както и на някои от забогателите,но живеещи от лихвите на влоговете си лица, като ги принуди да инвестират (но не ги насочи към производствени инвестиции ) и създадат работни места и други и други "хватки" ,но за мен този начин на действие е "фашисти метод",който е създаден и е насочен към враговете на коалицията - напомня лагерите от 1960-1962г., в които бяха избивани интелигентните инакомислещи (а те са били от знаещите и можещите ) от които се е страхувала управляващата върхушка,образно казано,страната ни се превърна в огромен лагер - идете и вижте гробищните ни паркове...

Като споменаваш фашистки метод, предполагам имаш пред вид, че е комунистически, но е същото като фашистики. С което съм съгласен. По принцип Германия надмина СССР по лагери само по време на войната. Иначе руската имеприя водеше в лагерите по време и по бройка. А по убити комунизмът води с 3:1 фашизма. В края на краищата не трябва да се делят едно от друго, защото се базират на социалистически идеи, т.е. все един щам зараза са.

Един бивш министър на финансите Муравей Радев в едно предаване каза, че Гърция я чакат две неща: лошо и много лошо. Ако гласуват ДА, чакат ги преговори, приемане искането на кредиторите и затягане на колана, както при нас стана 97 година. Ако гласуват НЕ, въвеждане на драхмата и от там нататък никой не знае какво следва. Отърване няма. Нещата идват на мястото си. Ще се види кой, кое на този свят, и колко струва.

щом е бивш,...остави го,...изфъщяла лимонада е!! а кои, кои E,.. ще разбереш скоро! каквото и да стане, за гърците, ще е по добре, а пък европа ще е друга! ако не друго поне ги накараха да се замислят, че само с безумие и алчност нямат бъдеще като съюз! освен теб(капацитетът) следят внимателно ситуацията и испания, и италия, и франция, и унгария, и словакия, и словения и не вярвам да са по глупави от тебе бедняко?!;)))

мдааа, всички що годе адекватни изказвания са унищожени от платени съботници, а уж това било комунистическа дивотия. няма такова нещо, от 25г се работи и в събота и в неделя, както заповядат! ха сега оставете гърците на мира да си решават какво искат. нито сме цъфнали нито вързали, че да им даваме акъл!

Кой менти повече -Алексис Станишев,Волен Варуфакис,Янис Сидеров или Сергей Ципраз?

Добрите макроикономисти казват,че само с икономии не се излиза от икономическа криза и съветват да се създават печеливши отрасли,които да носят печалби. Гърците ,както и партиите със сричката "соц" не могат да проумеят това. За гърците не ми е жал, време им е да се научат да работят, а след като са в ЕС да разберат,че не са вече "галената Богданка" на запада.Жал ми е за нас (целокупния български народ) ,защото от време оно работим,като роби за жълти стотинки (то и заради това имаме много милионери ) и вече вяра в никоя партия нямаме - социализма беше робски труд и уравниловка ,а сега "предопределени" милионери ; либералните партии (ДПС) реализират другата крайност - безкрайно богати за сметка на безкрайно бедни и мизерстващи хора (рая) ; появилиата се НДСВ използваше и едните и другите,т.е. , само "лапаше" и от ляво и от дясно (така,както лявата и дясната ръка подава храна към устата на всеки нормален човек), а членската им маса беше конгломерат от всички партии (двойното членство беше разрешено,но преобладаваха БКП и БСП членове) и след,като загубиха доверието на гласувалите за тях мнозина от тях (акулите им) се "преродиха",както стана и с някои от БСП,СДС и т.н. С икономии обаче брутен вътрешен продукт не се създава.

Сега имаме ГЕРБ и НФСБ - добре говореха,но напоследък приказките и на едните и на другите(особено НФСБ) нямат покритие с действията им и вероятно за това голямата вина е в парламента и то в ония,които до скоро ни управляваха и по всичко изглежда се "пазарят" да им се "скрият кирливите ризи",както е ставало досега,но ЕС не са съгласни с това и...започват силно да искат "всички заедно" ; " да сме вежливи,да не завиждаме,как сами сме си виновни,че ни крадат онези,които вместо да ни защитават се намятат с тогата на "силата на закона" и т.н. и т.н. и бавно и полека се връщаме във ремето на "тато" ,че даже и още по-назад,благодарение на създадени от НДСВ,ДПС и БСП закони за един човек,който уж беше "социално мислещ" и ни призоваваше да си сменим "чипа" на мислене и действие,а всъщност самият той не е сменил своя и мислеше и действаше хазартно,което се хареса много не само на коалиционните му партньори...Хора с хазартно мислене не бива да влизат в парламента и във изпълнителната власт,ако искаме да се "отлепим" от "дъното" на икономическата бездна...

Kакво значи да се научели да работят?? Aбе, цървул ти ли си им работил да им изградиш държавата бе бедняко??! пишеш целокупният български народ??!! Kакво целокупие ми говориш като то, половината народ е навън! Tам са само лъжливи политици и цигани изберателите им?! демокрация се прави с цивилизация, ....а не със племе, стадо! Tози които си избрахте ви нарича лош мат*рял и знаеш ли,....изглежда е прав! Oсвен завист,злоба и бездушие нищо друго не е останало там! Kои си ти, че да определяш съдбата на гръцкият народ??? Tе са основателите на демокрацията и те ще си решават съдбата, а не бедни, скъсани цървули!!!!! ;)

...И накрая всичките тези отрепки и недобити партократи от изброените партии се преродиха в...ГЕРБ - партията на мутрите, кариеристите, недобитите СДС-ари и БКП-исти, на хамелеоните и лизачите, на проститутките и чалгарките, на наследниците на активните борци и т.н. Какво искаш повече да се случи?

На референдумът утре дано повечето гърци кажат "НЕ"! Успех!

Приеми действителноста.

Въпросите са ясни. Интересно е кой как ги формулира и какви готови отговори има.

Спамерксата бригада изписала купища глупости и са самосъгласила със себе си. Що не коментирате изкваването на Ханке, бе тролчета? Платени дезинформатори, имитиращи фалшиф консенсус

Чета ти статистиката и направо ти се чудя на акъла. 1.Геостратегическото положение на която и да е страна е вече без значение от 50 години.Ракетите са с много голям обсег а те и нямат от тях. 2.Танкерите са частна собственост не Гръцка и не плащат всички данъци в Гърция.Това все едно да кажеш че Нефтохом е Български но той поне плаща в България. 3.Нужни са им много самолети защото имат закачка с Турция.В тубата можеш да чуеш как ги бъзикат непрекъснато Турската авиация. За другите подземни богатства ако беше така нямаше нито заеми да взимат нито да просят със своето ДА пред банките. За златните резерви просто нямам думи че е глупост. И аз харесвам морето им и музиката ,но трябва да си по трезвен като пишеш меко казано неистини. Истината е че от Балканската война до сега са били винаги с правилния победител и ги хрантутят всички. До 1950 г.даже са били по зле от нас.Просто на теб и на самите Гърци не им се вярва че приказката свърши.Света е вече друг и те не са стратегическите геоприятели на запада вече.Има други приоритети и гърците не могат да повярват че са ,,зарязани" от запада. Така беше и с Югославия която също беше прозападно настроена даже мина на латинца и сърбите не вярваха до последно че са ги отрезали и че ще ги бомбадират.

Те въпросите,ще се "размножат" скоро,ама много,скоро!...

Как кой?!? Тук има толкова защитници на Гърция...

Балканите са заразени от Бацилус Комуникус - само кажи на една проста балканска пръчка ,че може да живее добре и че някой друг ще плаща за това и той вече е твой избирател...

Главните находища са на о-вите Серифос, Китнос и Кея и о-в Евбея в Южен Пелопонес. Залежи на пирит с високо съдържание на сяра се намира на Халкидическия п-в. Гърция притежава големи запаси на боксит (над 100 млн.т) с много добро качество. Находищата му са в Мегара и Елевсин, в подножието на планина Парнас, на о-вите Самос, Евбея,Аморгос. Оловно-цинкова руда е открита в Западна Тракия и на п-в Атика. Магнови запаси има в Македония и Пелопонес, а хромови в Тесалия и в басейна на р.Алиагмон. В шелфа на о-в Тасос са открити и залежи на нефт и природен газ през 1972г. Световно известен е и гръцкия мрамор, добиван около Атина и на п-в Пелопонес,на о-в Тинос, в западна Тракия. Добиват се още уранови руди (Сяр,Еритрария), никелова руда (Ларимна), сяра (Тасос) и пр. На о-в Наксос се намират едни от най-големите в света запаси на доброкачествен шмиргел. Airforce Гърция е на 2 позиция в НАТО. Военноморския им флот е на 2-ро място в НАТО (Турция -11-та). Внимание !!!! На юг от Крит, е открито поле с петролни резерви 175 милиарда тона, което е третото по големина в света!!! На нефт и природен газ Гърция се оценява (забележете) в размер на $10 трилиона, оценката е на Геологическия институт на САЩ !!!! А златните резерви, се оценяват на 38 млрд. Евро (8,5 милиона унции, а тези на среброто на 65 милиона унции) В Гърция и България са 3те най-големи златни находища в Европа. И тази страна искат да се продаде за 340 млрд ?!?!? Надявам се сега на всички е ясно защо Ципрас брани Гърция ! Още един достоен за уважение политик и народ! Гърците знаят цената си, не се продават като народ, не се продават и политиците им!!! Аз гласувам за Гърция и гръцкия народ!!! Сега вече знаете какво искат да ограбят от Гърция и защо е жестокия натиск!!!

Вие, гърците , както и ние, българите, винаги търсим вина в другите и никога в самите себе си !!! Тя , и Нигерия има огромни залежи на петрол, и Русия е най-богата на суровини !!! Истината е, че когато една държава се управлява зле, виновни са хората в тази държава !!! Най-вече политиците, но и хората, които си ги избират !!! Когато се научим да спазваме правила, тогава няма да са ни виновни еврогейовете, соросоидите, банкерите и марсианците !!! Ципрас е долен популист !!!

BRAVO.....!!!!

Чета ти статистиката и направо ти се чудя на акъла. 1.Геостратегическото положение на която и да е страна е вече без значение от 50 години.Ракетите са с много голям обсег а те и нямат от тях. 2.Танкерите са частна собственост не Гръцка и не плащат всички данъци в Гърция.Това все едно да кажеш че Нефтохом е Български но той поне плаща в България. 3.Нужни са им много самолети защото имат закачка с Турция.В тубата можеш да чуеш как ги бъзикат непрекъснато Турската авиация. За другите подземни богатства ако беше така нямаше нито заеми да взимат нито да просят със своето ДА пред банките. За златните резерви просто нямам думи че е глупост. И аз харесвам морето им и музиката ,но трябва да си по трезвен като пишеш меко казано неистини. Истината е че от Балканската война до сега са били винаги с правилния победител и ги хрантутят всички. До 1950 г.даже са били по зле от нас.Просто на теб и на самите Гърци не им се вярва че приказката свърши.Света е вече друг и те не са стратегическите геоприятели на запада вече.Има други приоритети и гърците не могат да повярват че са ,,зарязани" от запада. Така беше и с Югославия която също беше прозападно настроена даже мина на латиица и сърбите не вярваха до последно че са ги отрезали и че ще ги бомбадират.

И ние в Б-я, драги, имахме и имаме толкова много залежи предимно на цветни метали (оловно-цинкови, медни, сребро, злато и платина, кадмий, волфрам и най-много УРАНОВИ залежи)! Само от добива на уран и др. радиоактивни елементи можем да поддържаме висок стандарт, но...продажните български псевдо политици и управляващи (Ф. Димитров, Ив. Костов, А. Луканов, М. Кунева (Пръмова), Ал. Божков, А. Доган, С. Сакскобургготски и останалите т.н. "приватизатори) за личните си интереси и комисионни разпродадоха и раздадоха Б-я на съмнителни третокласни "инвеститори"! Сега водим жалко съществуване на опашката на Европа и плямпаме за демокрация и...капитализъм! Ще видим просперитет, ама...друг път!

Повечето от тези, за които говориш нямаше да крадат, ако имахме нормална , развита капиталистическа икономика и политическа култура !!!

Неграмотнициииии! Четете за каква държава става дума! Тези производства не се правят от неграмотни цигани, нито тези хотели и транспорт се строят от такива като вас ... соросоидни тролове ... дето несте ходили на почивка там, камо ли да знаете как се строят и управляват ... Към Гърция принадлежи територия на сушата и морето (това е колкото Германия и Австрия заедно), с обща площ от 450 000 кв. километра от Адриатическото крайбрежие (Корфу) до крайбрежието на Кипър най-крайния изток (Ларнака). Това е като да летиш от Брюксел до Марсилия. По света живеят 17 милиона гърци от Гърция, Кипър,и др. Втори са в света по депозити в швейцарски банки. Гърция се посещава от 17 милиона туристи годишно и има високо развита туристическата индустрия. В Гърция има 3 големи корабостроителници, които могат да строят кораби от всякакъв тип. Гърция произвежда тежкотоварни камиони, автобуси, железопътни вагони, бетонобъркачки, ремаркета и др. На Гърция принадлежат 2400 големи танкери и товарни кораби в тази позиция страната се нарежда на първо място в света, Кипър 5-то място (1500 големи танкери и товарни кораби). Гърция е втора в света по производство на овче мляко, 3-то място за производство на маслини и захтин, произвежда и шафран, киви, праскови. Страната се намира на трето място в света по производство на алуминий, трето място в Европа за производство на никел (18630), магнезит, хидромагнезит, перлит (1.6 милиона тона), Втора е в света по производството на бентонит (1,50 милиона тона) и на първо място в Европа в производството на боксит (2174000 тона), Гърция разполага със запаси на лигнит (95.5 млрд.т) о-в Евбея,п-в Пелопонес, Серски Кафяви въглища(40 млн.т) са разпространени в района на Олимп и на о-в Евбея. Разработват се също висококачествени железни руди, съдържащи до 50% метал.

Колкото пъти съм ходил в Гърция, не съм получил една касова бележка, ДАЖЕ и на бензиностанция !!! Това беше миналото лято !!!!

Ако си решил,да четеш доклад-иди на Посрано,бе!Там поне,дремят и се правят,че слушат!...

Браво! А защо са на това деридже?

Уаууууу, Що глупости си изписал. Ако беше вярно то: Русия е най развитата държава, защото е най-голяма по площ! На руснак е най-голямата яхта в света . . . .

Който, си ходи от ресторанта без да плаща сметката, като го хванат мие чиниите :) Но тези са мързеливи така, че остава ..... :) ......Еротика .

Защо Гърция и България са зле , а Финландия , да кажем, е добре ??? Защото финландците спазват ПРАВИЛА , защото уважават законите си, защото плащат данъци, защото са изкоренили корупцията , защото имат страхотна, свободна, КАПИТАЛИСТИЧЕСКА икономика !!! Знаете ли, че има една "Карелия" , която е руска колония, откъсната от Финландия !!! Та в тази "Карелия" хората живеят по-зле и от нас, бедните българи !!! Та тези "карелци" , всъщност са финландци, които живеят в държава, в която не се спазва законът, няма свободна, страхотна, КАПИТАЛИСТИЧЕСКА икономика, която е проядена от КОРУПЦИЯ !!! Истината е , че просто трябва да се учим от Финландия, а не от "Карелия" и от Гърция !!!!

В Скандинавия социалните разходи са такива, че ако се вгледаме внимателно за какво става дума, ще трябва да се гръмнем колективно какво сме длъжни да търпим.И това не е от вчера, Скандинавия от десетилетия е символ на социална ангажираност, а сега на Гърция се предлага да продължи да реже, въпреки че дори МВФ призна, че са ги оголили до кокал.

В Скандинавия имат КАПИТАЛИСТИЧЕСКА икономика и нямат корупция !!!!! Това е ИСТИНАТА !!!!! Хората не лъжат държавата си и държавата не ги лъже !!!!!!

Не можеш да научиш гръцки(или български-все тая) селски тарикат да спазва правила и закони.Затова и тарикатите никога няма да живеят като скандинавци или германци...Тарикатът ще ти говори за конспирации,грабители,колнизатори,под вола теле ще търси,но няма да си признае,че е крадлив,див и некадърен.Това е положението.Все някой му пречи.А е толкова ясно и просто..Да го питаш, за едно нещо(каквото и да е),какво означава,че е произведено в Германия?И какво се разбира,когато кажем за нещо(пак каквото и да е),че е побългарено?

По принцип парите са едни хартии,измислени от хората.САЩ имат трилиони дълг,но печатницата на долари работи.ФЕД е от няколко частни банки,печатат долари,вероятно без покритие.Някои банки имат право да печатат пари.Да им напечатат пари на гърците и цирка да се свърши.В България ,като се добива най качественото злато ,да не би да е процъфтяла.Златодобива е даден на канадци.Печалбата на България е по малка от 5%.Канадците реализират милиарди печалба,а българина тъне в мизерия.Пенсиите са поне 10 пъти по ниски от гръцките.Заплатите също.

Който плаща за замерянето с домати

Дано на Меркел да и е писнало.Нито евро повече за гръците.Те са горди.Няма да ги обиждате с нови помощи.Да се оправят сами.

И нима Гърция е по-голям проблем от Украйна . Не, просто в Украйна войната прави достатъчна възвръщаемост за силните на деня!

Истината е че в краткосрочен план големите (умни) пари ще загубят най много при негативен развой на кризата, с в по-късно загубите ще бъдат покрити от обикновените хора под една или друга форма!

"Който контролира обема на парите в една страна, е абсолютен господар на цялата индустрия и търговия" Джеймс Гарфийлд, бивш президент на САЩ

без Шести американски флот, щяха да ми контролират дедовия

Шести американски флот се поддържа с парите, които китайците инвестират в ам. облигации. А защо инвестират в ам. облигации? Защото няма какво друго да правят с хартийките, наречени долари, които получават срещу огромния си износ в САЩ

една българска учителка, обучавайки и възпитавайки децата получава 300€, а като се премести на запад да сменя памперсите на някой столетник с алцхаймер, взема 1000€, кой труд е по-стойностен и кой се заплаща по-добре, ето защо се вдигнаха гърците, не искат да бъдат на мястото на българските учителки

"Банкерите притежават земята. Отнемете им я, но им оставете силата да създават пари и да контролират кредита и с драсване на писалката те ще създадат достатъчно, за да си я откупят" Сър Дж. Стамп, бивш Президент на Бенк ъф Инглънд

Спомнете си хронологията на Втората световна. Великата депресия и хората стоящи на опашки пред порталите на заводите Форд и металургичните им комбинати за да ги наемат за една коричка хляб. След това Рокфелер финансира войната. Целта му е огромните финансови потоци па макар пропити с кръв и разрушения. Примерът е и сегашна Украйна. След войната планът Маршал, който довежда долара до световна резервна валута и също огромни финансови потоци. Такава е далаверата драги ми прости. А що се отнася до дълга, европейската банка може да си напечата още трилиони без покритие. Тя няма нужда от тези хартийки. Важното е да се създаде спектакъл за лумпени като вас и по лесно да ги дирижират. Затова и на Желю беше му наредено да пусне цялата селяния в столицата за да е по голям хаоса и по сигурна далаверата.

След минутка ще докладват коментара ви като нарушаващ нещо си... и ще го маркират като спам или ще го премахнат... От мен лично 1000+!!!!

ще върне 30 трилиона външен дълг?Например Люксембург и нейния дълг за нещо извън финансовите възможности!

Голямо говорене, голямо чудо. Имало едни пари, е вече ги няма. Гърците и да искат - не могат да ги върнат! Европата и да иска не може да си ги вземе. След голямото плямпане, накрая и двете страни ще направят отстъпки и ще си стиснат ръцете, защото алтернативата е доста горчива и за двете страни:) Само едно нещо ме притеснява ... Докат се плюнчеим тук относно гърците кой пил, кой ял и кой ще плаща май забравихме че сме най бедните в европа и никой ама никой не му пука за това !!!

Точно това е важното, да се осъзнаем, че с андрешковски номерца и държавна мафия няма да прокопсаме !!! Гърците пропаднаха, защото са толерантни към андрешковщината и мафията !!! Ние пропадаме , защото сме толерантни към андрешковщината и мафията !!! Германия върви, защото там се спазват правила !!!

Аха, върви Германия ама как е тръгнала. Планът Маршъл. 70 държави (между тях и Гърция) до около 1950 г. под натиска на САЩ отписват между 50 и 100% от дълговете на Германия. Останалото заедно с репарациите - разсрочено плащане след 40 години...

Малко бързаш, като начало Гърция не е пропаднала още! Имам кофти подозрението, че дори след това което наричаш пропадане може да са по добре от нас! Ще поживеем и ще видим. Единственото което е реалност е, че сме най-зле в Европа е това вече е факт а не нечии размисли ..

Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на гърците да им е зле!

сиртакис - сВиракис - НАСИРАкис

Насиракис на главакис на меркелакис

Не мога да разбера какво ни занимават с мързеливите и хитри гърци.Тези заеми не са им давани насила, взел си ще връщаш. И защо спекулира този комунист с пенсионерите ,същата работа и в България червен популизам

Европа това, Европа - онова! Дрън - дрън. От статиите на соросоидите (защото точно Сорос е автор на теорията, че трябва да се унищожат националните държави за да се постигнело някакво ниво на социална справедливост) и постингите на троловете личи, вони на СТРАХ. Кое всъщност е Европа - Меркел, Ренци, Оланд и т.н и технитя "мастер" седнял с разперени ръце на пейката - Обама, като символ на Леля Сам, банкерите, ако щете - Ципрас или народите на Европа? Страх ги е, защото европейците започват да си искат Европа обратно, искат си техния ЕС обратно, а не превръщането му някакво жалко фашизирано подобие на СССР. Искат си своето културно многообразие, а не изкуствено налагания им ислям. За това са тези вопли срещу референдума в Гърция, защото в цяла Европа тази седмица е буквално протест върху протест - в подкрепа на гърците и срещу "икономиите", от които бедните европейци стават още по-бедни и все повече, а една нищожна прослойка става все по-богата. Страх ги е. За собствената им система ги е страх. От собствените им народи ги е страх. Един ирландец написа "Дръж се малка Гърция, ти воюваш за всички нас". Затова и наричат всеки, който се противпостави на гадната им система на унищожаване на Европа фашист, националист, ксенофоб, ислямофоб и как ли не още. Не е въпросът в парите - ЕС само за следващите 5 години ще даде над 380 милиарда евро (а по Плана Юнкер - едва 315) - за развиване на демократични институции в Мали, Конго, за "демократичната" сирийска опозиция и къде ли още не ИЗВЪН Европа. На същите тези страни, от които им прибираме мигрантите, щото имали право на по-добър живот. А ние нямаме такова право - така ли?

И коя е твоята Европа, защото Европата на сръбските националисти е друга, а на румънските е трета , а на путлер е четвърта !!! вие, комунистите много бързо ставате националсоциалисти и обратно, когато се наложи !!! Винаги сте за "благото на народа", а когато ви попитат как точно ще създавате блага, отговаряте , че това не е важно, важно е да вземем властта и тогава ще видите !!!! ГАДНИ ПОПУЛИСТИ !!!

Постингът ти е още едно потвърждение на думите ми. СТРАХ ви е. А що се отнася до комунизма, точно Могерини е била член на КП, а Ренци е първа дружка със Станишев. Точно такива като вас превърнаха ЕС в социалистически и дори комунистич(ески проект.

Имам едни притеснения....На времето, през 2-рата световна война станахме съюзници на Германците...Германия загуби войната, след това станахме съюзници на СССР и него вече го няма, сега като гледам кви сътресения се случват в ЕС...абе имам известни притеснения....

Никога с Германия и винаги срещу Русия. Това е правилният път.

Е, както се казва: - Защо обрахте банката? - А тя първа започна!

да плаща Меркел тя знаеше че мързеливите няма как да върнат парите.вкара руския троянски кон в европа ,обвърза европейските икономики с колхозниците и сега да си сърба попарата.Тя и Обонго унищожиха запада.

беше обречен още от Рейгъномиката и Тачеризма.

Те си въобразяват, че ФЕД е държавна банка и че доларът не е частен, а ти такива високи топки - Рейгъномика и Тачъризъм.

Вицът на деня - гърците гласуват с "НЕ" и МВФ продължава да храни безплатно гърците още 20 години.

...на Ципурката и Варенoфекалния

По-скоро на двойноаршинният ЕС!

Ако хората са политически грамотни, винаги ще избират тези, които обещават най-малко, обаче парадоксът е , че винаги се избират тези, които лъжат най-много !!! Резултатът от това несъвършенство е , че хората си избират някой комунистически сатрап, който , след като е взел властта , вече не лъже, а бие :))) Комунизмът е най-гадния популизъм !!!

Опа...! Като пили - пели, Като плащали - плакали...

Когато са пили може и да са пели, но едва ли ще плачат, когато ние плащаме масрафа! (Което вече ясно се очертава)

Вашингтон Поуст 23.06. 2015: "Европа разрушава гръцката икономика без никаква причина" Много комунета по тоя свят бе, то не беха Нобелови лауреати по икономика, то не беха немски философи, то не беха, забележи, американски вестници, па и самите МВФ почнаха да си признават, че са сгафили в Гърция.

Никой не оспорва вината на ЕС. Въпросът е кво праим сега?

Връщаш парите и спираш да се правиш на самарянин с чужда пита.

Ако целта е да се вдигне на крака икономиката на Гърция, се прави това, което предлага Ципрас и за което намеква и МВФ: отписване и мораториум, докато се стабилизират.Рекапитализиране на банките, масови инвестиции и принуждаване на големите риби да си плащат данъците, вместо даги крият по офшорки.

Между другото Варуфакис има една нелоша идея: да се пуснат облигации, които да са пряко свързани с растежа на БВП, така от лешояди кредиторите ще имат файда да помагат на Гърция.

Ще ползваме пластмасови чинии. За многократна употреба.

Ех,ако можеха минусите да променят гореизложените факти:))

гърците, та гърците! Гърция ще си върне заемите точно толкова колкото и сащ! Не разбрахте ли, че днешно време никой не връща пари?

И правилно ! Това са хартийки без стойност ! Т.е измама ! Дълг създаден чрез измама, не подлежи на връщане !

Девизът на мързелите-авантаджии

Изборът който гърците който утре трябва да направят всъщност те направиха преди няколко месеца когато гласуваха за този...няма значение какъв е.И това беще ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР.Какво друго освен цивилизационен избор е това да избереш ЦИВИЛИЗОВАНО ОТНОШЕНИЕ с другите държави като изпълняваш поетите от теб ангажименти или обратното.Освен ако ,когато са вземали кинтите, гърците да не са разбрали че трябва да ги връщат и сега да смятат че това е цивилизовано поведение.Така че утре дори да гласуват с да,това ИЗОБЩО НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СА СТАНАЛИ ПО-МАЛКО П Р О С Т А Ц И.Просто са притиснати от обстоятелствата.Както и да гласуват утре,гърците вече са ЗАГУБИЛИ УВАЖЕНИЕТО на цивилизованите страни.А когато загубиш нечие уважение щото не изповядваш неговите ценности, връката ти с този човек е обречена.Някой ше каже :защо толкова време европа кандърдисва гърците.Ми за да не загуби тези полови трилион евра.За това.То и това не е де.Щото никой не иска всичките пари-тоест главницата.Стига да си плащат лихвите.А те за държава с кредитен рейтинг ЪЪЪ(хаха) са май некъде 8-10%.Значи къде 24-26 млрд евра на година ЛИХВИ.А гърците не искат.Така в дългосрочна перспектива гърция нищо хубаво не я чака,щото цивилизованите разбраха за ДЕГРАДАЦИЯТА на хората в гърция...И на никий няма да му дреме за архимед,аристотел или сашко великия.Важно е какви са хората днес...Тези с които имаш да вършиш работа.И ако те имат за ЦИГАНИН ...Е ми с цигани никой не иска да си има работа

Ако този референдум не доведе до положителен резултат, гърците ще проведат следващата седмица нов. Въпросът ще бъде - Искате ли работната седмица да е 8часа, а заплатата колкото на Кристиано Роналдо.

А не може ли 4 часа и заплатата двойна?