Съдът в Гърция призна законността на референдума

Държавният съвет на Гърция, един от върховните съдилища на страната, отхвърли жалбата относно законността на референдума.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Гърция призна законността на референдума | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам практически спомени - преди предсъединителните фондове гърците идваха при роднини в Бургас да се нахранят с месни храни, да се облекат и един месец да не плащат сметки. Когато американците започнаха да наливат пари заради военните бази, после фондовете ЕС, върху Гърция се изля златен дъжд. Бях студент когато пред Шератон спираха автобусите с гръцки туристи, изкупуваха електроуредите от ЦУМ, оставаха им пари и като невидели харчеха за буклуци - евтини платове и грозни пласмасови буклуци. Тогава си мислех, че парите са им дошли повече от акъла, днес продължавам - по тази причина ги изядоха и изпиха, без да ги инвестират в икономиката си, без да мислят за бъдещето.

Колеги, големи вълнения, голямо чудо - имам чувството, че референдума ще се провежда в България! И от целия гръцки цирк се видя, че българския дявол не е толкова черен, май гръцкия е по-зле :)))

Съдът бил признал,а мангите-мангите,КОЙ,ще ги връща,а?!...

На гръцката фабрика за фекали за 5 години не и стигнаха 250 милиарда помощи, сто милиарда опростени и разсрочвания, ами сега искат още 80 милиарда оопрощаване до следващия фекален бунт след няколко години, когато ще са консумирали още 250 милиарда и ще искат още сто милиарда опрощение. Така бизнес планът на фекалната нация изисква за по -малко от десет години близо 800 милиарда , което прави по 10 000 долара за 180 кг фекалната маса на фекалната единица-грък. Или гръцкото тайно струва на Европа по 54 долара и е най-скъпото в света, тъй като не е какво да е а произведено от единици претендиращите да са с античен произход.

Като грък,от уважение към българите бе мангал некъпан,няма да ти отговоря.....:):))))) Изглежда обаче,че си специалист по фекалните въпроси-сигурно ла..ната присъстват редовно на масата ти...:):))) Добър апетит!!!!:):)))))

Тоя гръцки идиот, Ципри разбира демокрацията така: аз ще ям е пия ти ще плащаш!

Вече имаме достатъчно история зад гърба си - пирамиди, игри на щастието, имотен балон, кредитен бум и основния извод е непобедимата хорска алчност и глупост! В края на краищата всеки сам е решавал дали да играе, купи жилище на кредит, полакоми се за високи лихви, вземе поредната дрънкулка на изплащане!

Имам един въпрос - някой помни ли дали през всички тия години в които гърците цоцаха заеми от ЕС, някой обикновен грък се е запитал при получаването на заплатата си дали наистина я заслужава и откъде всъщност идват тия пари?! Гордите гърци защо не отказаха мръсните европейски пари, защо не изгониха крадливите си правителства ако те са крали тия заеми - нали са вечно протестиращи! Лицемерие и алчност! Навсякъде е така - един работник всъщност не се интересува колко действително изкарва - ако утре му дадеш 5000 лв. заплата, но е изкарал само 1000 лв. той няма да върне останалите 4000 лв.!

Има резон!!:):))))) Когато ти дойде време и се разсъждава така за скъпите коли и имотите в България,иди обяснявай,че нямаш сестра...:):))))))

А, не, щото нямаме корабособственици и имаме ниски доходи. Но другото си е едно към едно. Значи, за да станат "отличници" като нас трябва да си изтърбушат бизнеса и да смъкнат доходите.

Не - просто е трябвало да харчат толкова, колкото изкарват и изобщо да не вземат заеми!

на работещите в частният сектор не могат да се смъкнат от държавата а за администрацията и тези са им много. ние бизнесмени в България нямаме щом не можем да излезем на вънпните пазара а само ревем как сме загубили тези от сив които бяха на договорка

Утре ще бъде един хубав ден за демокрацията в Гърция. Примерът на Гърция трябва да бъде последван и от другите 27 страни в ЕС и да проведат референдуми за допитване до народа. Да даваме ли пари на гърците, или да не даваме? Да живее демокрацията!

го направиха вчера ..... и днес от4етоха във Вестник БИЛД , от 200 000 отговорили на въпроса 89% са твърдо НЕ , не искат хората повече да дават ..... така е в DE.

Това е балканска пародия на референдум. За да е представителен и сериозен един референдум е нужно да е организиран при спокойна обстановка, да се дадат поне три месеца за обсъждане и размисъл и позициите да се представят не партйно или чрез позицията на управляващите , а чрез регламентирано представяне на позициите от експерти в националните медии. Гръцкия не отговаря на нито едно условие- приумици на премиера , провежда се за по малко от две седмици , при неспокойна обстановка на опашки пред банки и неплатени заплати и пенсии и за капак държавната власт взима страна, а вместо спокойни дебати имаме партийна мобилизация и конфронтация. Единствената мотивация за този цирк е страха на правителството да вземе решение и да прави реформи и провалот му в преговорите , които да легитимира чрез уж народен вот. Нищо чудно това да се окаже част от типично гръцкия по-голяма цирк в който първо объркването на нещата после служи като аргумент за по-голямо забатчване. Така при "да" на референдум, след време може да спрат да плащат с аргумента, че референдум е бил ппародия и това е почти сигурно.Говори за "ние" и " сме", но това е висша форма на абдикация от проблемите за които е избран от егоистични съображения за запазване на популярност, а проблемът остава за другата 8 милиона част от това "сме", а не и тези които са го създали и ненеглижирали.

Съдейки по състоянието на България и писанията тук, мога да кажа: В Бг са щастливи само посерковците - ядат и с-е-р-а-т.

Че това се отнася за цял свят. Какъв мислиш е смисъла на живота...само не ми казвай че е число.

Всъщнос това потвърждава безсмислието на човешкото битие. Раждаш се ядеш сереш и умираш - смисъл няма!

Ти пък яж без да Сереш или спри да ядеш или да ходиш в кенефа или да правиш безчислени обобщения. Ако го правиш знам защо си нещастен.

Едмон де Ротшилд :През 2030 година няма да има нито държава България, нито живи българи!

Ако обичаш.

така ми казаха руските другари!

Доколко членството на повечето страни в един съюз носи задлъжняване към едни семейства от един библейски народ, а не да генерира капитал и държавите да увеличават богатството, означава че има нещо гнило в целия съюз. Някой умишлено е направил законодателството такова, с цел тези три семейства който случайно имат чатна печатница за долари, да кредитират, фалират и изкупят ЕС.

кои са тези семейства в ецб. правиш ли разлика между ецб и фед

ЕЦБ в играта е подчинена на ФЕД, приема играта на тази печатница за долари от нищото. Кажи ми колко от тези 14 хиляда милиарди дълг на ЕС е към тази пирамидална структура? Гърция има пряк дълг към МВФ, също има дълг към ЕЦБ, ЕЦБ има дълг към тези структури на кукловодите което е същото.

На всякъде по форумите все повече забелязвам усилването на нео-социалистически настроения. При това дори и сред поколения които само са чели и чували за какво иде реч. Ха ха ха ха ...май,май ония приказки че било невъзвратим процеса към "демократичния капитализъм" може и да се окажат голяма грешка. А социалистическа държава се прави много лесно и бързо ....шепа юнаци с глави без мозък и няколко кремъклийки и десетина души с малко повечко мозък...другото оставяме на страха и опа ето ти на нов световен ред ...в у нас де. :))

Европа хранела гърците, наливали пари в безперспективни проекти.... това са само част от мантрите ви. Туй пазарно мислене ли е? Ами ако лъсне целия антипазарен модел на т. нар. "десни"?

какъвто и да е резултатът ор референдума , то ресултаър за Европата е само Един: Пълна и окончателна катастрофа! За 25 години Европата огради Балканите с непревземаема стена от омраза и мошеничества!

видя тая стена...аз като пътувам вече и граници почти не срещам.а за омраза...май изкука , а ?

Г-да "десни", решението никога не е в увеличаването на данъчната тежест. Какви десни сте вие, ако поддържате мерки, унищожаващи бизнеса? Една фирма се оздравява с повече пари, не с по-малко. Светъл пример мутростан и разбитата му икономика.

Така е. Мутрата е лев, а Ципрас е десен.

Не е десен Ципрата, ляв е. Но логиката му издържа дори, като се прецени от гледната точка на десните. А за мутрю, той сам не знае какъв е.

явно не следиш новините...точно ципарис е предложил по-голямо увеличение на данъците въру бизнеса от колкото са искали кредиторите ....и това само да запази популистки мерки

С нещо това да оборва констатацията ми, шматко?

Добре,че има такива гении да ни светват..Намерил му лесното.Наливаш пари и икономиката хуква..Как ли пък никой не се е сетил..Абе,да те питам,Виденов като напълни населението с пари,к'во стана с икономиката?Всеки разполагаше с хилядарки.Печатаха яко.Пари и пари.Изобилие..Та,к'во стана,казваш?

Що, Япония от Виденов ли се управлява? А констатацията на Обама "Не можете да изтисквате държави, които са в рецеия", Виденов ли му я е прошепнал? И защо винаги си демонстрираш илитератството?

Меките китки от ЕС искат да направят и Гърция като България - БЕДНА И ПОСЛУШНА!

Странни хора сте вие социалистите. Ревете срещу гей парадите, а в последните 10 годни ръководител на вашата партия беше дълбокоуважавания ваш другар серГЕЙ...странни хора....

Ако си доволен, че твоите родители взимат по 200 лева пенсия за 40 години трудов стаж...ОК, но нали все пак трябва да има и някаква справедливост! Значи няма пари в нашта държава... а защо всички политици влезнали във власта забогатяват тогава и всички са милионери и с коли за по 200 000 и повече дори

Ами да..богатите още повече да забогатяват, а бедните още повече да обедняват и да работят за просперитета на богатите!!!

Това поне е справедливо. Представи си богатите да работят, за да стават бедни, а бедните да не работят, за да стават богати?

Гръцкия външен дълг е към 320 млрд. евро. Разпределен е по следния начин: Дълг към държави от Еврозоната - 60% Дълг към МВФ - 10% Дълг към ЕЦБ - 6% Дълг към гръцки банки - 3% Дълг към Централната банка на Гърция - 1% Дълг към чужди банки - 1 % Останалите 19 % - са в графата други заеми. Да имате предвид, че опрощаването, което иска Ципрас означава основно данъкоплатците в страните от еврозоната да поемат тежестта. Абсолютно невъзможно е това да се случи , което би означавало увеличаване на данъците в останалите страни за да не се увеличават данъците в Гърция. Не е случайно, че премиерът на Словакия е много активен в изказванията - абсурд е да обясни на словаците, че трябва да им увеличава данъците защото Ципрас не иска да намалява военни разходи и да увеличава ДДС по островите.

А сбора от лихвите на тези пари които са плащали в продължение на 20 и повече години колко са? Това защо никой не го гледа. Каква ти тежест какви пет шест. Какво трябва да означава взел си 100 лева назаем а след 50 години да се окаже че си върнал 1000 лв. Не само че няма тежест а има и печалба при това огромна.

за гърците са 2,7 % и като имаме запланувана инфлация колко са огромни печалбите...ааа ами 100 те млрд които им опростиха

Искат пари,без реформи...Нагли,ама нагли.А нашенските фенове на Юруш ,на тази наглост и викат ''гордост''.И това ако не са сбърканяци...

Попаднеш ли в мелачката наречена "парите ми ги печатат друг" край. Каквито и реформи да правиш все ще дължиш до безкрай. Тоест освен че ще работиш за себе си ще работиш и за ония дето уж ти е помогнал и то до кат свят светува. Издължаване никога няма да има. Те тарикатите владеещи света са го измислили. :))

И казваш,по-добре да не се мъчат с реформи,нека да си карат по старому..Да им наливат пари,пък те да си харчат...Що не вземат да се оправят сами?Без заеми от лошите.Аз на това му казвам достойно.Без да просят пари,да вземат да се справят.Дали ще стане?Малко,нещо не ми се вярва

Гърците не са прости, за да изберат пътя на социализма. Ципрас освен, че ще сдаде власта, най-вероятно ще бъде подведен и под съдебна отговорност ! Само изключително прост човек може да харесва социалистическите и комунистическите идеи, коиот доказано НЕ РАБОТЯТ !

Ама как така без социализъм и комунизъм ??? Ти не знаеш ли че мига на сътворението, т.нар. "големият взрив" е настъпил на 09.09.1944г ? и не знаеш ли че преди това не е имало нищо ? Ама съвсем нищо ! Не е имало нито развита европейска държава, която единствена е намерила начин в голяма степен да избегне кръвопролитията през 2-трата световна война и за разлика от много други държави на континента е спасила евреите, които са я населявали...изобщо нищо не е имало. Питай някоя червена бабичка, която е била държанка...пардон ятачка на шумкарите и тя ще ти обясни :)

"С началото на ВОСР се слага край на предисторията на човешкото общество и започва неговата същинска история". 5 пъти ме късаха на тази тема, защото само това бях запомнил и после не можех и изречение да кажа.:)

Ха ха ха ха....ти откъде знаеш какъв си? Тук на балканите единствената малка разлика е в езика който говорим. Като характер не сме много различни.

"ДА",или "НЕ"??? "ДА",ама "НЕ",или ако щете "НЕ",ама "ДА"....... Защото,както казва и Варуфакис,няма никакво значение....:):))) И понеже едни форумци се чудят,"как така", и правят едни "задълбочени" анализи,да изясним,че при геополитиката(която е съчетание на икономика,военна и вътрешнополитическа сила)изводите не се правят с логиката:-"ако завали ще има вода",а с логиката:-"ако няма вода,как да направим така,че да завали"....:):)))) Варуфакис,много пъти е разбран криво,но всъщност всичко което е написано срещу него излезна "партенка",защото според някои,е "докарвал" Гърция до моментална гибел,поне 10 пъти до сега...:):)))Но,Гърция е тук и самите "неотстъпчиви" европейци,според които срокът бил изтекъл миналата седмица,сега "чакат" референдума...:):))))И,не само го чакат а правят всякакви изявления,за да бъде резултатът докаран до "ДА"...:):)) Та,Варуфакис каза,че няма значение,по простата причина,че САЩ и Русия,са решили вече "бъдещето" на клептокрацията наречена "европейска централа" и бъдещето и не е розово....:):)))))) П.П. Не забравяйте за телефонния разговор за който писах,проведен между двама политици-единият от които "световен фактор",за изгледите,относно бъдещето на Германия,която е и сатрапът на Европа(управляващите-не гражданите,те са също потърпевши)...:):))))))))

Не всеки ти е чел постовете. Какъв разговор, с какво съдържание, от кой източник?

Ранно е още за да се огласи... Путин се е обадил на Ципрас и започнал разговора така:-"знам,че немските служби подслушват този разговор и така е по-добре.....":):))))))))) Следва продължение,във вид на дела....:):)))))) От друга страна,това което прави впечатление е,че Путин говорел,по начин по който се остави да се разбере,че САЩ,не биха имали нищо против неговите думи... Ще видим!!

От къде накъде клептокрацията Русия ще решава каквото и да е свързано с Европейският съюз?Издиша ти и другата опорна точка,че САЩ са противници на Европейският съюз.Истината е,че сме най големият икономически, политически ивоенен съюз със САЩ. Гърция е в този съюз.

Аха...... Издиша,издища...:):))) Прав си,както винаги!!:):))) Доказателството за твоята правота е изречението "f...ck the EU",нали??:):)))))))) Както и предупрежденията на Обама,че "нашата икономика,няма да бъде много засегната от фалит на Гърция-но ще бъде и не бихме искали...Неприятно е...":):)))))))))) К`во става бе батка-понеже стана въпрос за опорни точки?? Засечка на интернета ли има в немското посолство и карате на автопилот с алабалистики ли??:):))))))))

Какво следва след управлението на Ципурата в Гръцко - бърз анализ: Празни банкомати Празни банки Дефолт излизане от Евро зоната печатане на драхми инфлация Загуба на доверие - не знам дали Гърция ще получи заем вече мизерия Глад Евентуално нова диктатура и прочие .... Така се получава когато допускаш ПАРАЗИТИ тоест - КОМУНИСТИ да управляват една държава - затова БСП и ДПС извън закона и в ЗАТВОРАААА!!!!!!!!!

Дефлута е факт преди Ципрас. Това, което донесе Ципрас е обсъждане на реалните проблеми, вместо поредното рефинансиране и увеличаване на дълга. ВИж доклада на МВФ - извода е, че ако се спазят изискванията на кредиторите: а) гръцката икономика ше се свие: б) дългът ще се увеличи; в) това ще направи Гърция още по-малко платежоспособна. Така че, опорната ти точка издиша. Опровергана дори от МВФ. Не че не ни беше ясно и преди доклада.

намери 2 млрд излишък който го превърна в дефицит , ципарис върна ресесията и назначи наново уволнените служители , не се опита да посъбере малко данъци и т.н

Робът може да е горд, защото е човешко същество, но не и когато сам си надява хомота и възхвалява робството. Каква "гордост" е това? А и дали ти собствено щеше да си доволен, ако вместо като надзирател те бяха сложили на тръстиката?

ИЛИ БОГАТ, ИЛИ МЪРТЪВ ! АЗ НЕ СЪМ ПЪЛЗЯЩ БЪЛГАРСКИ РОБ !

Победата на комунизма ще е пълна!

Е Бе Гей , когато ти хвръкнаха очите, прозря истината.Дерзай !

Нека ви светна защо всъщност гърците се опъват на кредиторите си. Ето защо...примерно - те са взели 100 евро на заем но в продължение на години са плащали само лихви и едва малка част от главницата. Като събереш обаче сумата която се платили се оказва че тя е няколко пъти по 100 евро. Е, при условие че си имат финансови проблеми поради идиотщината наречена "икономическа наука" която прави така че ти изкарваш 1 евро а тя ти вика не не си, изкарал си 10 евроцента а дай сега 200 евро на ония дето ти е дал 100 евро. И така до безкрай. Е за това протестират гърците, за това и ние трябва да си отворим очите и да видим че чуждите инвестиции не са нещо добро а лошо. Инвеститора и два тук и вкарва 100 евро. След едно или няколко кръгчета в джоба му се оказват 200 евро и той си тръгва. Според вас последните 100 евро от къде ги е взел? От вас пичове и после чудим защо обедняваме...та ние си раздаваме парите а парите са кратни и рано или късно ще свършат съвсем. После взимай заем който и него ще приберат , после пак заем и ето ти на Гърция.

А на бас че сега ще са минусчета а утре и вие ще ровите по кофите за боклук. Просто вземете че се образовайте и престанете с тая вяра в авторитети...те обикновено работят за себе си.

да си платят 78-те милиарда данъци и от 700 000 държавни служители да ги направят 300 000 . а твоето са глупости

Данъците са към себе си, ако искат ще ги плащат ако искат няма. А външния дълг както казах отдавна са си го платили. Това се отнася и за нас. Единствените които не си плащат дълговете са Американците. Те нищо не плащат но пък за сметка на това създават икономически софтуери и правила другите как да им плащат. Но няма смисъл виждам че си от зомбитата с "дясна" окраска а пък си мислех че зомбитата с "лява" окраска са нещо по-страшно...да ама тия с дясната вече и грам мозък нямат.

Докато ви баламостват с Гърция, "Владимир Путин направи нов гениален ход резултатите от газовите преговори на петербургския икономически форум са повече от красноречиви Германия претендира за главен транзитен играч на руския газ в Европа. Уникалността на газовия ход на Москва се заключава в това, че Русия тепърва няма да зависи от една транзитна линия или направление, освен това Северен поток 2 ще лиши Турция от самоувереността, и проекта на реализация ще стане по-бързо. Така Владимир Путин сложи ЕС в газови клещи, а това много силно бие по американската мечта за отделянето на Русия от Европа. Последният ход на Путин втрещи Вашингтон и натри носа на ЕС"

и се устремила към дъното след "гениалните" ходове на Жужето! Газови клещи, петролни клещи - тра-ла-ла. Самите т.н. олигарси ще му спретнат такъв преврат, че мани,манииии!

Да се радваме ли, или да плачем?

Недей така, че последователите на Бялата Златка сега ще ти наскачат - ще те наричат ГЕЙ (не знам що на тях все гей-ове им се привиждат) и прочие - за тях Ципурата е втори бащица сле великият вожд Путя - какво да се прави една СъвеЦка чест им остана да бранят на гол г.з ....

Хане,по тъпотията ти и по просташкия ти език,няма значение под колко различни ника пишеш...:):)))) Селянията ти е ясна и видима....:):))))))))

Доверието на двамата е нулево,към евромародерите,не към европейците...:):))) Европейците са гражданите на Европа-същите които все повече и повече,протестират срещу мародерите!!:):))) Интересно е,защо едни хора тук,премълчават факта,че когато "проевропейското" правителство на Исландия беше тикнато в затвора за "престъпна небрежност",и не се дадоха там едни милиарди на банките за да не "фалират",се оказа,че криза няма,има-няма след 8 месеца...:):)))) НПО-тата,нямат ли опорна точка по въпроса???

Сириза - лошите леви, гръцката ком паритя - добрите леви. А амо при левите ли е така? Не. От едната страна десни, центристи либерали, патриоти, срешу тях пак десни, центристи, либерали патриоти. Време е да наречем нещата с истинските им имена и да спрем да робуваме на идеологеми. Къде е разграничинтелната линия в спора?

кой го казва? платеният протестър.............

След като ЕЦБ ще определя начинът ни на живот. След като всеки се страхува, от това група хора да изразят желанията си. След като правителствата в ЕС неямат право на решения. Тогава защо трябва да се плащат данъци за тези правителства, за депутати и министри? Да обявят четвъртият райх и да приключваме. И без това, ако в България, Гърция, Италия, Испания Франция и т.н. има проблем. Всеки министър прецедател на тези страни се оправдава с ЕС. И обратно ако иска подкрепа я търси от ЕС.

Абсолютно верно колега ! България има нужда от директор и двама заместници. Още от датата на въвеждането на Валутния борд, България е без суверинитет и авторитет.

само на гърция , нормално е кредитора да се интересува как се изразходват кредитите...отиваш при банката с бизнес план или ще купуваш жилище. и защо всичките посочени от теб страни са южни....посочи и северни такива с проблеми

една победа за Ципрас утре ще е началото на края на това фалшиво съюзче. ето затова соросоидите са побеснели дори на националния си празник...

Пенсионер човек бива ли да се охлянква в кревата до 11:00 ?

svetoslav11111@abv.bg

не знам. а ти изтрезня ли от вчера,че днес пак запой по случай празника на спонсорите....

Това го слушаме в България от много години.Но се разпадна СССР и поробените от тяхните комунисти държави. А вследствие на некадърното управление на лудият на снимката и Русия е пред разпад.

Каква България си се кръстил бе, като си турил лика на Путин. Я си затваряй мръсната уста, продажник, комуняга недобит!

това не е Путя бре. Това е чернобяла снимка на татко му вапцана отгоре с водни боички.

Ангела Меркакис взе мярката на Самупрефакис.

Седи гарвана на едно дърво а в човката му сирене. Отдолу лисицата, вдигнала глава, пита!!- Гарване ти демокрация ли искаш, или си против нея? Мисли гарвана мисли и накрая казва !- Да ...........! И изтървал сиренето, лисицата го грабнала и избягала. Мислил гарвана мислил и по едно време се усетил!-Аз и не да бях казал, пак щеше да ми вземе сиренето.Та и гърците.

4-ти Юли е празник на върховния американски цинизъм. Президентът на САЩ подарява живота на една пуйка, а коренните американци, нахранили полуумрелите евробандити бяха избити до крак и ограбени.. 5-ти Юли ще бъде началото на края на прогнилия американски проект ЕС и НАТО, създадзени за поробване на Европа !

Не е късно да се бориш за запазване правата на българските "индианци".

Маргарет Тачър: "Социализмът свършва тогава, когато свършат парите на другите". Телевизионно интервю, 5 февруари 1976 г

Не може да има свобода, ако няма икономическа свобода. А в конкретния пример, кога дойде Ципрас, не е ли като свършиха парите? В комунизъм ли живееше Гърция през последните 30 години? ЕЗ - комунизъм ли е?

Тачър уби 68 миньори от Уелс, някои от които бяха мои приятиле.Добре, че пукна тази баба Яга.Вярвам ,че ще се окаже в Ада" ТОМ ДЖОНС

Не ги уби просто ги остави да изпукат !!!! Браво на Тачър - така се постъпва с червените гниди!!!!

Много ми се ще гърците да натрият носа на всички. А това е напълно възможно. Така нареченият капиталистически свят има нужда да бъде вече малко силно разклатен. Не може да говорим за човешка цивилизация при условия че на човек не са гарантирани основни неща като ...медицинско обслужване, светлина и топлина, храна, покрив... това трябва да е гарантирано а не да ти е гарантирана "възможност" да има това. Тава последното е мижим да те лажим. Гарантирането на възможности е все едно 100% от нищо.

Те па гърците един пример за развита икономика, която ще се поддържа сама, хе-хе.

Икономиката като уж наука е най-голяма глупост сътворена от човека за човека. Особено в последно време. А нещата са толкова простички. Гърците са прави в едно....че отдавна са си върнали дълговете, това което се иска от тях в момента е с пъти повече отколкото са взели. И аз да съм няма да съм съгласен, за това и никога през живота си не съм взимал заем и живея за да имам само необходимото. То и повече на човек реално не му трябва.

гарантирани са. Имаш барем двама гаранти Болен и Бюрека

Конфликта между червени и сини е бутафорен, защото представителите на двете социално икономически идеологии служат на едни и същи господари. Конфликта е между създатели на реални блага и паразитиращите. или между защитниците на божият порядък и тези които го ненавиждат поради липса на любов и истина тях. Дежурната риторика на политическите тролове в интернет поддържа този изкуствен конфликт с идеята да измества фокуса в грешна посока. Тази риторика е безумно скучна.

Примера ми е повече от добър. А твоя пример е несъстоятелен. Върви им кажи на Американците, че революцията им е била все едно област Руси да въстане срещу шопските бюрократи, ако ти стиска. Колкото и да търсиш разлики, каквито разбира се има, въпроса е в ПРИЛИКИТЕ, копито си остават и те са принципни, а не изкарани от от носа ти псевдоопровержения.

утре гърците ще отговорят на въпроса - стигат ли 30% пострижка на депозитите или охи. който иска ципура да го управлява да не се чуди, че е станал шаран

Луканов, Виденов, Милошевич, Ципрас - соцнегодници, довели държавите си до национална катастрофа.

Гръцкият народ утре ще каже твърдо НЕ на експлоататорите лихвари, поставящи ултиматуми. Това не са български кондрокефали/дебелотиквеници/

И ккаво ще яде после? Кой ще му плаща софрата?

Дааааа, единици са комуномутрите направили държавите си отличнички! Интересно, обаче, защо 200-300 хиляди българи предпочитат да са двойкаджии в Г-я вместо отличници в Б-я.

забравяй Янукович.

От цялата дандания ще пострада гръцкия народ... Гръцките политици и олигарси с т.н. Референдум целят да прехзърлят цялата отговорност по финансовите задължения на гръцкия народ и да не носят отговорност след това. После ще кажат на народа си, - Ами ти народе сам си избра съдбата..... Поне ще ги попитат, докато нас кой ни попита какво искаме....

Каквото сам си направиш, никой друг не може. Рухна последният комунистически експеримент.

Началото на края ,на мъртвородения американски проект ЕС и НАТО !

Мъртвородено е новият напън на Путин да възкреси СССР и сферата му на влияние. NATO и ЕС победиха са най-силните военни и икономически съюзи на Земята.И Слава Богу,че България е в тези съюзи.

Спамерите хранени от "Америка за България" слагат минуси на "4-и Юли е велика дата". Вчера същите се изтропаха под цитати от Обама и ги определиха като родени от "болен комунистически мозък". Развяват също хомофобия и антисемитизъм. А бе, братя американци, за това ли плащате??

Нали знаеш как свършва накрая " СЛОНА МОЙ ПРИЯТЕЛ" и кво се случи на съветския слон?

Върви си слона, а под опашката му една муха. Не щеш ли, паднал един кокос и ударил слона по главата - Охх! - Ох ли? Ще те скъсам от секс! Гордо се провикнала мухата, преди да полети надолу, добре наторена.

че просто се опита да подмениш неудобната тема? Също така в спама ви има расизъм болшевизъм и комунизъм. Всякакви други фобии и прочее недемократични дивотии.

Платените евророби пишат за Виденов, но той отказа на чифута Вяхирев да му продаде Нефтохим без пари. Продаде го ИК. Виденов отказа влизане в НАТО без меморандум, писмено потвърждение за ползите на България. ИК, ФД,ЖЖ, Неинска и баскетболистът Паси продадоха България без пари и ползи на НАТО. Така Вяхирев даде пари на Българо-руската банка в София, която плащаше по 50 марки на олигофрените за да реват Кой не скача е червен.Даде пари на Първанов и Добрев да продадат мандата на БСП на СДС. Веднага след това синът на Добрев стана гл. дистирибутор на Лук Ойл за Югозападна България.Милионер за 1 седмицПито-платено !Виденов за 25 г. не е замесен в нито една афера за разлика от фалшивите комунисти, превърнали се за една нощ във фалшиви капиталисти. Марш в кенефа на фалшивата история бе продажници

Той е един от малкото излязал от политиката беден. А последното ви изречение към кого е отнесено?

Безинтересна интерпретация на историята(лъжа от до)от жалък трол на кенефа наречен, ,пропутинска пропаганда" П.П. Значи хилядите българи които останаха изведнъж без никакви пари по време на Виденов са били платени от руска банка да протестират пред парламента тогава?Толкова нагло и несъстоятелно руско тролене!

Гърците ще кажат своето твърдо Ниеее.:)

Боже да си прав.

Още колко пари ще смъкне и гърцията и европата от нас за тези острови!!

Ципрас, може да се окаже премиера управлявал Гърция по-малко от година. Ще влезе в историята по един или друг начин. Дано жена му го разбере после.

Ти се пипни отзад за да си извадиш черния Обонговски спомосъществувател.Жена ти няма да те разбере и ще тръгне с Варофъкис

Той вече е част от историята. Едно заради смешния референдум друго заради фалитът. Въпросът е, с какво още ще го запомни историята.

до седмица ще е ясно.

Няма да се учудя, ако се окаже соросоид под прикритие. ха ха ха

Клара Цеткин, в книгата си "Прозрение на една незадоволена социалистка": Алес комунистен хомосексуалистен!