Кримска конго хеморагична треска взе жертва в Бургас

След няколко години пауза Кримската конго хеморагична треска, която се причинява от кърлежи, се завърна в Бургаско и взе първата си жертва.

Обратно в новината

Коментари - Кримска конго хеморагична треска взе жертва в Бургас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

де е Крим де Конго...

...как е прелетял тоя кърлеж от Крим до Конго и от там, та в Бургас.

ам те идат от турско дажи онзи ден видех как един иранец ги пренеси с адин голем куфар. ми да се от тамка идат!?!?

В началото на май месец ме ухапа кърлеж, щото съм градинарче и се завирам по шубраци и буедаци. Извади го една добра докторка в Банкя, в един спешен център - малка къщичка като хижа, в края на града на ул. Майор Коста Паница. Никакви пари не ми взе, само си платих ваксината против тетанус в съседната аптека. Изследване не съм си правил, но се надявам, че след толкова време ако е имало някъква зараза щеше да се прояви.

Тя те треска те БИЕ , до Девет пъти, но оцеляваш, И пак гласуваш за нея? Цеца Бръснатата

Цецо, не всеки оцелява, някои не оцеляха след 1-я път, други не оцеляват след 2-рия.Да се надаме, че трети път нема да има.

Оооо бате, гледам, че си ме подхванал и по другите новини. Нема лошо, да сме живи и здрави, и да се опрай времето, и да има моренце естествено, и ТЕ ТАКА.

Кърлежите не пренасят тетанус,така че ваксината е била излишна.

Абе и аз така чух, ама май това си е стандартна процедура. Не са ме карали на сила, просто ми препоръчаха.

Поредните журналистически "бисери" четем в тази статия. 1. Болестта се дължи на ВИРУС и не се предизвиква, а се ПРЕНАСЯ от кърлежи; 2. В болницата има ИНФЕКЦИОЗНО, а не епидемиологично отделение. Заболяването, диагностицирано навреме, може да се лекува с антивирусен серум, получен чрез имунизация на доброволци. Журналистите да питат, дали МЗ се грижи да има на разположение такъв серум. Хората, ухапани от кърлеж, трябва да са информирани, че при повишение на температурата се търси незабавно лекар.

Едно време държавата на Тодор Живков пръскаше със самолети цялата страна срещу комари и кърлежи. Не съм знаел че съществуват такива гадини кърлежи. сега и в градовете можеш да хванеш чувал съм такива случаи. В демокрацията гледат да те убият по много и различни начини.

така е, пръскаха! то и сега пръскат със самолети, ама са американци и разпръскват разни химикали за климатичните си оръжия, и разпръскват вируси и бактерии над страната ни и др. страни... оттам и многото болести по дихателните пътища и бум на пневмонии и рак в страната! понеже нямаме авиация да ни пази небосклона... иначе в определени градове има разни малки фирмички дето уж пръскат, ама не е достатъчно... обаче важното е, че усвояват десетките хиляди левчета... когато печалбата е по-важна от хората - не е богоугодно, а когато не е богоугодно, то за печелбарите няма светлина... ще я търсят, ама НЯМА! а прошка НЯМА! мхм

да ми кажеш как така американците пръскат,а Путин знае каква болест (вирус) ще "бумне" и ни предупреждава за това??!...Важно е да знаем ,за да се пазим и да не посещаваме този район,който явно е "белязан" от управляващите ни в парламента партии,от правителството,че най-вероятно дори и от Бога,щом не ни предпазва от това "деяние"...

Руснаците превзеха Крим и вече поведоха вирусна война срещу Европа.

И защо е "кримска" тази треска? В Скандинавия е пълно със заразени кърлежи, но пред всеки голям супермаркет има мобилен пункт за ваксинация против нея и никой не хленчи, че са им я привнесли от вън.

Кримските "европейски" гладници ни донесоха кърлежи-"туристи", заразени с гадни болести. Какво ли още разнасят?

Преди т.н. демокрация, прекарвах летните си ваканции в селата при бабите и дядовците ми. Ходехме боси навсякъде, и по поляните, и до реката, и до язовирите, навсякъде с буина растителност, но не ня бях нито виждал, нито чувал някой да е бил ухапан от кърлеж. Думичката кърлеж знаех от книжките за Том Сойер и Хъклбери Фин и си мислех, че ги има само в Америка. Оказа се обаче, че ги имало и у нас, но явно поради повсеместната растителна защита по онова време ги нямаше. Хубаво нещо е т.н. демокрация! А преди, нямаше нищо. И хлебарки даже нямаше. Сега има всичко!

Лумпене, винаги всичко си имаше - хлебарки като врабчета, кърлежи, въшки, че даже се чуваше и за дървеници. Взимай от препаратите за засилване на паметта!

Не, нямаше! Там, където съм бил, нямаше, не съм виждал! А съм бил на много различни места.

Имаме сирене от палмово масло,сисело мляко,което не прокисва 5-6 месеца,домати,на коино корените са вътре в домата,ябълки,които не гният,но не стават за ядене,хляб,който мухлясва още на втория ден,салами от кожички,соя и боя,зеленчуци,натъпкани със всички химикали,които ви дойдат на ум ит.н.Имаме си даже президент!

някои би ли ми казъл къде е този русенски балкан?!? баси простотията, за пръв път чувам русе да е част от балкана...

РУЕНСКИ

Ами, точно в планината Странджа, е лагера за Пришълци от Азия и Африка, в Елхово. Ясно е че от тия е дошла Заразата. Не трябва да ги пускат извън лагера, за да не заразяват околните с СПИН, Ебола, или други азиатски и африкански болести.

до онзи ден ревахме че не трябва през границата да ги пускаме , сега ревем, че не трябва от лагерите да ги пускаме. големи компромиси правим за собствена сметка без да се усещаме

Не се притеснявайте! НИЕ БДИМ!

Така е като не пръскат.

Те пръскат ама с препарати за хора.

съвременна българска медицина

Каквато и да е медицината от това заболяване по правило се умира.Излекуването е чудо.

Кой е създал правилото?

не е вярно. от лаймска болест се умира само при лоша диагностика и ненавременно лечение, при това не с гаранция (имам пресен случай близък човек)