Оспориха предложените промени за съдебната власт

Предлаганите промени в Конституцията относно съдебната власт бяха оспорени от експерти на заседание на комисия по измененията на основния закон в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Оспориха предложените промени за съдебната власт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко "незвисима" е една съдебна бласт,когато при наказателни дела прокурорът "подсказва" каква да е присъдата и,ако не се изпълни подсказката делото се точи до "второ пришествие" ,ако има "иззети " при обиск "веществени"(разни писмени материали) доказателства те се делят "предвидливо" за едно следващо "бъдещо" дело ,та "мишката" да бъде нон-стоп в "желязна хватка" и следователно "укротена и "послушна",хеле ако има жена,деца и т.н. Не може един съдия,пък бил той с "най-чистата" и неподвластна на влияние съвест с двама съдебни заседатели да решават човешка съдба във време,когато няма политическа стабилност - минимум седем заседатели (непартийни) и без прокурорска намеса ...

АЛООО,ЗА КАКВО ВИ ПЛАЩАМЕ ВИСОКИТИ ДАНЪЦИ,БЕ ХРАНТУТНИЦИ.дА СТОИТЕ НА ХРАНИЛКИТЕ СИ БЕЗКОНЕЧНО,ДА ЛАПАТЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ И ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ "СТИМУЛИРАНИЯ",А 25 ГОД. ДА ИМА ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ОБИКНОВЕНИЯ БЪЛГАРИН.ТАКИВА"КОРИФЕЙ" КАТО ПРОФ.БЛИЗАЛСКИ,ПРОФ.ТОНЧЕВ,КАНДИДАТ ПРОФ.КОНСТАНТИН ПЕНЧЕВ ГИ СЛУШАМЕ И ГЛЕДАМЕ ОТДАВНА.пОЗНАВАМЕ ГИ ДОБРЕ.ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ.ГЛАСНОСТ.ЯВНО ГЛАСУВАНЕ.ПРЯК ГРАЖДАНСКИ И ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ.МИНИМАЛЕН ИМУНИТЕТ НА СЪДИЙТЕ И ПРОКУРОРИТЕ.СПЕЦИАЛНИ СЪДИЛИЩА ЗА ТЕХНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.

Докога БСП и ДПС ще пречат съдебна власт няма само корупция най болната тема на българина!

Трябва да се коват нови закони и лесни процедури... а тия спорят дали калфата на ковача да носи шапка, или пък не.

Има ли човек, който наистина да се надява, че в България нещо може да се промени към по добро. Щом като сме търпяли четвърт век беззаконие, корупция, престъпност и още какви ли не благини на българската демокрация, значи може да търпим още. Тези органи, които трябва да защитават законноста, те най много не я спазват. Те са нашият срам пред света. Хората се научиха да търпят незаслужената си бедност. Но с несправедливоста няма как да свикнат. И в резултат-почти два милиона читави българи изчезнаха, А Парламента и държавните чиновници, все си остават същият брой. Докладите от Брюксел вече ги научихме наизуст. Всяка година-все едни и същи. Кога ще свърши тая агония на нацията? Питам и отговор не чакам. Приятна вечер.

Какво ни интересуват разни ВСС и други гнили ябълки? Хората искат спешно въвеждане на престъпниците в затворите! Това е истинската реформа! Всичко останало е бля-бля и замазване на очите.

Novae

Висшият съдебен съвет е излишна притурка в бюрокрацията.

А бе отново едни хорица се събраха и помежду си обсъждаха едни намерения за промени и се обявиха за поредния обществен съвет. Няма да има промени, а сурогати на промени, за да се успокои обществото до толкова, че безжизнено да посреща новата серия увеличения на цените на ток, парно и вода. В съдилищата на София дела не се насрочвали и не се решавали, в полицията те гледат като изтрещели, в болниците ще те убият, а в банките ще те ограбят. Какво ще променяте като никой не иска да работи работата си?

кокала, и никакво пускане.

Пак слагаме каруцата пред коня.За да се оправят нещата в БълХария най-напред трябва да има ДЕИСТВАЩИ полиция/ и КАТ/, прокуратура и РАБОТЕЩА съдебна система,а това нямя да се случи поне близките няколко века.

давят се като кучета и създават вечен хаос в системата,така им е по добре, когато нищо не е ясно!

Ето пак пролича посредствеността на "деформторите" за реформи !! Проблемът на съдебната система е в изборността и в морала на субективния фактор !

Господа експертите искат нищо да не се променя, т.е. да остане така както е. А както е сега е ясно какво е, буламач и липса на отговорност. Съдиите и прокурорите са не по малко корумпирани от политици и общинари, само че на политици и общинари им държим сметка, а съдиите и прокурорите са неприкосновени, нищо не може да да им се направи дефакто, деюре и де на майната си.

rayo

и на политици и общинари не държим сметка :)