Апелативният съд: КТБ е във фалит още от 20 юни 2014 г.

Софийският апелативен съд (САС) определи за начална дата на неплатежоспособността на КТБ 20 юни 2014 година, когато банката затвори.

Обратно в новината

Коментари - Апелативният съд: КТБ е във фалит още от 20 юни 2014 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За пръв път да видя нещо смислено от съда от много време. Браво-фалрал си от момента, в който не можеш да плащаш и си нарушил капиталовите изисквания- ясно точно и справедливо. Откъде накъде счетоводното отразяване ще определя дали някои е фалирал, това е обективно състояние. Още по малко пък фалита да се определя от това кога е проверката в банката и откога е докладът, пълен абсурд.Къде са сега хърсевци, костовци и цялата банда експерти, които поведоха хората като ги лъжеха доскоро, че банката ме била фалирала още тогава и прибраха милионзи от псевдо консултаципи за сесии на пари, които сега ще требва фа връщат.

Чудя се, защо толкова малко са коментарите за едно толкова значимо събитие в нашата съдебна система. Апелативният съд е постановил едно правилно и справедливо решение, което е съобразено с фактическата и правната обстановка и е от изключително важно решение за нашата страна. Би следвало повече експерти да вземат отношение по него. Би следвало повече юристи да се произнесат по него и да го подкрепят. За първи път срещам точно и обективно решение, а никой не го анализира по медиите. Та нима гръцката криза е по-важна от решение, което защитава интересите на цял народ, та непреъснато ни занимават с него?!

Явно експертите са с пръст в устата.

Защото ще следва Върховен съд...

Много интересно!Обявява се фалит към дата , към която няма никакво основание за фалит.По този начин ФИБ може да бъде обявена във фалит за 26 юни 2014.След това решение кой сериозен инвеститор ще ни взема на сериозно?Реално КТБ според нашето законодателство може да бъде обявена в несъстоятелност не по рано от 30 септември 2014.Чак тогава провизираните лоши кредити се отнасят на загуба.Е няма друго такова правосъдие!

МАЙ ОЩЕ ИМА НЯКАКВА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ... НАМЕРИХА СЕ ХОРА ( В СЪДА, ПРАВИТЕЛСТВОТО, КВЕСТОРИТЕ ОТ БНБ...), КОИТО ДА ОПИТАТ ДА СПАСЯТ ОТ КРАЖБА 1 МИЛИАРД НАШИ ПАРИ, ВМЕСТО ДА УЧАСТВАТ В КРАЖБАТА. 1 МИЛИАРД СА 1000 МИЛИОНА ЛЕВА. ПО МИЛИОНЧЕ-ДВЕ НА ТЕЗИ ХОРА НЕ Е ПРОБЛЕМ ДА СЕ "ДАДАТ". ЕВАЛА, ЧЕ НЕ СА СЕ ПОЛАКОМИЛИ. ЗАСЕГА... НАРОДЪТ СЕДИ, ГЛЕДА, ПСУВА... И АКО ПАК ГО ИЗИГРАЯТ МОЖЕ ДА ГРАБНЕ ДЪРВОТО...

има ли списък на всички комунисти в тази държава ??

А на Рашидов цесиите дето са от октомври и ноември - пишем ли ги незаконни, или той щото е министър и се отърва?

Живеете в измислен свят и се пържите в собствен сос. Несъстоятелности, капитали, цесии, синдици банки....измислени и нереални глупости, които нищо реално не произвеждат, преливат от пусто в празно и са безсмислени...Този банков свят е не повече реален от онзи виртуалния на компа, в който сина ми стреля по тролове, бие магьосници и язди еднорози.

Държавата в какъв срок след изпадането на банка в неплатежоспособност трябва да започне да изплаща гарантираните депозити!

Това е интересен въпрос - сега изведнъж ще се окаже, че гражданите спокойно могат да съдят държавата, защото не им е изплатила парите навреме....

Тия апелативни съдилища имам странното усещане че не защитават достатъчно интересите на народа, преди седмица пловдивския апелативен съд за куршум джамия и митинга на имамите , за джихадистите който изкараха невинни , сега за КТБ! Като че ли по ниско стоящите съдилища са по в час и по правилно отсъждат...

Примерно сина ми иска да му дам пари, а аз искам да му дам урок и го карам да си изтегли заем от КТБ, като гарантирам заема му с мои пари на сметка отново в КТБ, и какво се получава! Банката фалира и се оказва че аз губя парите от банката, но сина ми трябва да продължава да плаща! И какво става ако той спре да плаща, след като така или иначе заема му е обезщетен с друга сметка в банката!

няма нужда да ди представяме! ти си си поел риска и си си изгубил влога. сина ти си е поел риска послушал ти е съвета да тегли заем който не може да обслужма и сега ще патите и двамата... и всичко от твоя акъл идва!

Друго иска да наблегна! Защо аз като вложител имам гарантирани 100 хиляди евро, а като заемополучател няма такова ограничение за връщане, Щом банка може да фалира след като няма достатъчно капитал, защо и аз да не мога да фалирам ако нямам достатъчно пари да си плащам заема!

Банката ако фалира връща със сигурност 100х евро, ти ако фалираш ще ги върнеш ли?

Мисля, че в твоята представа изпускаш момента, в който банката посочва за обезпечение парите по твоята сметка и при неплащане ще покрие дълга с тях. Подобно на цесия...

Pesh0

И защо всяка цесия , да се атакува по отделно в съда ? Пак една работа , ще кипи в съдилищата , едни пари ще се подават . Не е ли по лесно да се обявят всички цесии за невалидни и готово .

А не е ли най-лесно да обявим всички хора за виновни, че са живи и да полежат по 2-3-5 години задължително в затвора, полагайки каторжен труд?

това разбира се не е така...ктб е била във фалит и преди юни 201ч само че го знаехне само ние с борат ,искров ,боклушарски и дебеланчо

i TUPAKAT-PARAZIT- BORISOV! SHTE VI EBA PUTKATA MAICHINA,KRADLIVA!

В тази държава всичко е пълен абсурд! Нито справедлив съд имаме, нито полиция, нито политици, нито чиновници, НИЩО! Каквото и да се наложи да правиш се сблъскаш със сбърканата ни система! Оцеляваме единствено заради това, че сме се приспособили, НО трябва да се въведе ред в тази държава веднъж ЗАВИНАГИ! Всеки да върши качествено и справедливо това, за което му се плаща ако не - уволнение или ЗАТВОР! ТОВА Е!

МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И МУРАВЕЙЧО ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .ЗАД 70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СТОЯТ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА.СЪЩИТЕ СА ВИНОВНИ И ЗА ФАЛИТА НА ЛЕТИЩЕ ПЛОВДИВ СЪВСЕМ УМИШЛЕН МАФИЯ.

Стъкмистика !!!

Абсолютни шменди капели, типично по ганьовски. 1 млрд да върнат......другия път. Разрешили им, а сега отново адвокати, съдии, важното е корумпираната съдебна система да лапа, не се налахте.....

Софийския градски съд направо да го разпускат а състава му да бъде съден за това че обслужва мафията на доган и червените мизантропи..... една банка до три дена ако не може да ти изплати парите се обявава във фалит

Ми ко праим сигя? Костов и Веждито трябва да по-връщат. Не пари, а много пари. И имидж (сурат, де) за облагодетелстване от партийно-политическа власт=не на корупция, а на много голяма такава.

Костов не е правил цесия, а е прекратил депозит с преференциална лихва!

За хората, които имаха малко над 100 000 евро (познавам доста, които имаха с по 30 40 хиляди отгоре) това си е чиста кражба. Докато мълчим и на протести ходят само ужилените, дотогава ще ни управляват мангалите и турците, които не плащат ток, вода, билетче за транспорт, медицински осигуровки и др. Ако искаме чиста държава трябва да се вдигнем ВСИЧКИ, и имащи и нямащи и да изметем БОКЛУКА.

дигни се бе, уйо дигни си се и ходи да "протестираш" Аз нямам време за губене по улиците, трябва да правя пари и да работя. Ти докато си на лицата и протестираш кой техрани? а детето ти кой го храни ?

Това добре, но за да не фалира и туристическият сезон махнете данък сянка на плажа. Това убива туризма.

"Браво" на негодниците които ще успеят да съсипят останалото от тази държава и оставят без работа половин България. Щом народа мълчи и не защитава интересите си , представете си какво ще е бъдещето. СЪД В БЪЛГАРИЯ СЕ ДОКАЗА ЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА

Грешиш, колега - СЪД имаме. Друг е въпросът обаче, че нямаме ПРАВОСЪДИЕ...

За НЕК и Топлофикация София - този съд - КОГА ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ?! За незаконните договори на Цв.Бориславова за 'зелената енергиика' - кога ще има съдебно решение и цена на тока - намалена с 80%? За незаконната продажба от Рапоня на последните проценти държавна собственост от ЕРП-тата, касаещи националната сигурност - кога ще има журналистическо питане и съдебно решение??? КОГА?! Dir-а, вие, не сте журналисти, а глупав сайт, печелещ от реклама и copy/paste на новините от другите емисии!

Mеркелана и Сие тропнаха на масата. Берлин не вярва на сълзи... Атина им дойде в повече... Това е едно ключово решение за БГ и ББ. Да не би да има връзка като предварителна информация решението на съда и оставката на Управителя на БНБ - Искренов, който почти година се правеше на улав.... Значи има нещо, казваще Еркюл Поаро. Да очакваме и щоуто на Вежди по ТВ- ред сополи, ред сълзи. Варненските пирамиди даваха малко по-големи лихви.. Очаквам коментариите на почитаемите трол0ве. Какво означават цесии за 1 млрд. лева.

КТБ я фалира Мара гърбавата!

Глупости! КТБ я фалира Тиквата, за да опази ПИБ на Мутафчиев, за да откраднат олигарсите зад Тиквата печелившите предприятия в които бяха инвестирани парите на КТБ, за да си получи парите под маса от Банките - след като паднаха лихвите, защото заради КТБ лихвите по депозити бяха в пъти по-големи от сегашните!

на съда,другото е ...предизборни лакърдии.

Като прочетох новината не повярвах на очите си. Такъв рязък завой....това е или предизборен трик, който ще бъде отменен от ВКС, или в България действително и настъпила някаква (положителна), промяна.

нашата държава е една голяма дупка пълна с лъжи и помийни хора, които искат да завлекат целя народ вътре и тъй като останаха само прости хора тука, другите се спасиха, сега ще им бъде по-лесно да затрият и останалите...

Щом от една банка НЕ можеш да теглиш от парите си, значи това вече не е банка, така че 20ти юни 2014г. е действителната дата за несъстоятелност на КТБ.

значи в за една година открихме топлата вода ! дали ще трябва въпреки това да пием по една студена ??

Браво на съдийките! Това се казва професионализъм. Върнаха ми доверието в съда.

Mале, мале бозата е голяма и започва да се вкисва!! кризата в гърция ще е детска песничка изглежда??!;)

Не съм юрист, но това е абсурд някакъв ! Не може да се променят така неща със задна дата, защото се обърква всичко. От това решение следва , че изплащането на парите от гаранционния срок не е станало в законния срок и хората могат да съдят държавата за пропуснати ползи. Въобще кашата КТБ някой хора я забъркват все повече и повече, но едно е сигурно - нито парите ще се върнат, нито виновниците ще са в затвора (е някой мишок за пред хората може и да го отнесе....)

кат не си юрист, изплащането на паритуе е било в някакъв си "законен" срок по тълкуванието на ИВАНЧА ИСКРОФФФ... Ама сега ВОЙ - променяла се някаква дата, и всичко казано, сторено и несторено от БНБ - въй, въх, вай обърквмало нещата... Кашата с КТБ има баш тази цел - парите да не се върнат.. И нещата да се замажат. А сега си отговори - защо прокуратурата - хем не се отказва от искането си за екстрадация, хем не командирова в Белград трима прокурори. Та да разберат кво е депозирал Мустака пред швейцарските и австрийски нотариуси...

В буквален смисъл нещата изглеждат така - щом нямаш пари в наличност, значи си изпаднал в неплатежоспособност! Но икономическият термин на това състояние е изпадане в ликвидна криза, или недостиг на пари в брой в даден момент, а не по принцип!!! Например банките в Гърция в момента не са изпаднали в неплатежоспособност!

бянките не са още, понеже ЕЦБ им налима с кофи парички и правителството им отпусна седмица ваканция. но от понеделник кото отворят ще са в същото положение като държавата.

Всички знаят, че Боко фалира КТБ. ДОЛУ БОКО! ОСТАВКА!

хехех

На датата на поставяне на банката под специален надзор, тя вече била изпаднала в несъстоятелност! Смях в залата! Господа, пред българския зависим съд, пред съдии, назначени от Пеевски и КО, може да мине и тезата, че КТБ е в несъстоятелност от датата на създаването си! Пред международен съд имате ли шансове!

И вълка убит и агнето заклано>