Казусът с ромите в Гърмен стига до премиера и президента

Проблемът с останалите без дом роми в кв. "Кремиковци" в Гърмен не може да бъде решен от общината. Ще се търси решение при премиера и президента.

Обратно в новината

Коментари - Казусът с ромите в Гърмен стига до премиера и президента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе всички стават активни да оправяте циганските сметки и живот по Интернет. Иначе в реалния живот когато стане дума за вашите сметки, издръжка, наеми , осигуровки и задължения, за които отговаряте , ставате неоткриваеми .

От един местен пиянски скандал се стигна до национален въпрос, шествия, митинги, събаряте на къщи , напрежение в околните села, нерешимост на проблема и сега сезирането на президент и министър. Местните шматки -помаци и българи, са известни с артистичните си цигански номера и подведоха и замесиха цялата държава в злополучното си написване , като сполучливо използваха изкуствено нагнетяваното от някои "патриоти" напрежение с циганите. Правете си сметка какви циркаджии са местните аборигени щом от едно написване направиха държавен проблем и колко сме прости фа им гоним циганите , които сами са си докарали и да им търсим места при нас и за капак да създаваме новини в мелницата на разни патриотарски и етнически партии за изборите.

По "Новите" ни магистрали, Как се заклещихме с Павлова, Три дена сме вир- вОда, досега, Тоя казус, да гое забравила, ха ха! Законно потслушване , ОТ , стает агент "баба Тодорка"

Немога да разбера как разбирате ,че тези хора са цигани а не китайци,индийци,монголи или индианци , нали всички сме българи. Къде точно е написано че този е по различен и има повече права от всеки друг.

Защо в САЩ ,има ГЕТА?

До къде доживях ме!!! Заради две съборени бараки и няколко цигани да се занимава премиер и президент!!!!! Просто нямам думи за коментар!!!!

Ама какво ме интересува, че нямали къщи. Ако моята къща е незаконна, я бутат и аз оставам на улицата, а президента, дори няма да разбере че съществувам. Да се оправят циганьорите нагли, да се научат да работят и да изкарват с честен труд за жилище и храна, а не вечно да просят, крадат и мрънкат. Да започнат да ходят на училище, да четат, да говорят на български и да се чувстват българи. Не ме интересува, писна ми да им се угажда. На тези които ги защитават, пожелавам да заживеят много скоро в непосредствена близост с цигански катун, само след седмица ще запеят друга песен.

Ми да бачкат бе и да си купят или наемат къщи. Искали там - ми ОК! Купуваш си или си наемаш къща -ако има предлагане и живееш. Ако нямаш пари или няма предлагани там къщи - живееш на улицата или отиваш на друго място. Никой не е длъжен да им осигурява жилище на ромите в замяна на незаконно построени къщи върху заграбена общинска земя. Ако го направят, ще бъде етническа дискриминация от страна на властите към българското население и нарушаване на принципа на равнопоставеност пред законите.

За да си добре в Бг ,и да си на почит ,....БЪДИ РОМ.

Е национален! В десетки селища има цигански квартали с незаконни къщи!Сигурно са хиляди! И в десетки селища всеки момент може да възникне следващият "битов" проблем!Висока циганска музика се дъни навсякъде, и навсякъде има хора, които не харесват това! Но това е само повода,на всички е ясно! Проблемите с циганите са много по-древни и често независещи от всякакво време и власт! Министърката на МВР е отчайващо некомпетентна и тесногърда женица, ако остане до нея тя тутакси ще смете проблема под килима!

Нима!? Този проблем е национален а не на кметицата на Гърмен. Нима никой не разбира, че не можем ВЪОБЩЕ да изселим циганите. Къде? И екстремистките послания са излишни. Просто трябва да се справим с проблема цивилизовано и държавнически. Той не се решава "на парче". Днес ше изселим едни, утре ще счупим едни къщи. Впрочем някой може ли да отговори на въпроса: " На село кои точно къщи са законни? Да не говорим за разните "пристройки", каквито всеки строи и са много по-голями и по-здрави от набедените цигански жилища.

прибери 5-6 семейства (което значи около 30-36 души) при себе си, в твоя двор!Няма да е много държавнически, но пък ще е "цивилизовано"!

Добре де, предложи нещо конктретно, не искам да ти чета общите приказки, тях ги чуваме и по телевизията всеки ден. "Дайте да дадем." "Хайде да решим цивилизовано." ОК хайде! Ама понеже аз не намирам цивилизовано решение, значи ти трябва да го дадеш, дай го, предложи нещо конкретно, да те чуем, но не искам компромиси, защото те винаги са от моя страна - българска страна!

Искам да подам документи за циганственост. Имам право на циганственост. Какъв е редът за смяна на етнокултурната ми принадлежност. Преценявам, че като бял и с висококвалифицирана професия не живея добре-налага ми се да полагам големи усилия, да нося отговорности и да се съобразявам със закони, като доходите ми са като на повечето бели българи-скромни. Търся съвет как да се циганизирам, при това спешно. Не ме устройва цвета на кожата ми и социалното ми положение на данъкоплатец с големи изисквания на обществото към мен. Време ми е да съм безотговорен по безобиден и ненаказуем начин.

А казусът за Българските граждани които бъркат по кофите,и спят на улиците,кога ще стигне до Президента и Премиера.Циганите винаги печелят,защото са много лукаво мързеливо племе.

Никога ,защото българите си траят и мишкуват, най-много да понапишат гръмки слова в нета и толкова

все се чудя, дали има начин, държавата да изкупи няколко обезлюдени селца, където всички имоти са на безценица и да ги даде за другарите роми с няколко мотики да си садят картофи, като ги загради селцата с една оградка, колкото да не прескачат животни...не за друго...по 2ма полицаи и 1 мед.сестра ...социално и ефективно...

ОК ще прежалим и тези средства, но без полицаи и мед.сестри. А оградата висока и с 220 волта по нея. Да се оправят там сами, да се учат, да преоткриват себ еси и циганската си същност, да се научат да се лекуват, да оцеляват и да се борят за живота си, защото българите това правим, а те ни крадат.

Само едно не мога да разбера-защо всеки друг който няма жилище живее под наем, само за тия не дават и дума да се спомене по въпроса?! Те видите ли, се оказва са наш проблем да им намерим жилища?!-Направо не е за вярване, че ни занимават с това!!!

Сега боко ще им реши проблема, който той сам създаде и ТЕ ще гласуват за него.

как един кмет без пари от такава малка община ще реши проблем от такъв мащаб ???

Как един кмет позволява да се строи незаконно?

Бъчварова изрази недоволство от действията на кмета на Гърмен. Да им направи къщи от въздух и без пари. решаването на проблем от такъв мащаб не е по силите на никой кмет на такава малка община в България

Проблема не е къде ще живеят, а как ще се държат. Ако се държат в рамките, на обществените норми, не крадат, плащат си сметките и данъците, не вярвам да имат проблем където и да отидат. Не е Общината тази, която може да ги принуди да се държат по този, приемлив за всички останали граждани начин, а Държавата с поощряващите си и репресивни апарати (социална политика, полиция, съд, и т.н.). Затова кметицата е права да се обърне към Държавата. Ако Държавата не си влезе във функцийте, нищо няма да се промени. Дори да има къде в Общината да ги настанят, ситуацията ще е същата, докато механизмите на държавната власт не започне да изпълнява задълженията си.

На един приятел,ЧСИ му взе и продаде жилището.Теглил е 86 000 лв,през годините е изплатил 127 000 лв.Остават със съпругата му без работа и немогат да си покриват ипотеката.Около 5-6 месеца му помагахме приятели и роднини.ОК спазват се законите!Искам да попитам,ако му помогнем да си построи една барака някъде и след това му я съборят,държавата ще му помогне ли???Има жена и две деца.Кмета,премиера и президента ще се поинтересуват от него?Да уточня,че е българин,а не ром.

Най-добре, тоя човек да види къде точно издават удостоверения за роми и да вземе и той да подаде документи там, да му издадат и на него, че е ром и готово-проблемите му са решени!!!Никой няма да го пипне!!!

описа положението, в което е изпаднала Гърция!

Не може въпроси от национално значение да се решават на местно ниво - държавата и съответните министерства да не се правят на обидени ощипани девици а да си вършат работата за която всички ние им плащаме.

Не плащат данъци, ток, вода, застроили земеделски земи, без разрешения и проект, тормозят законните обитатели на селото, накрая държавата да им намери подслон? Защо да изкъртят паркета, да изгорят прозорците, да продадат керемидите и да разбият бетона за железата? Да живеят под открито небе и без това са чергари.

Който е гледал безучастно, как циганите си строят незаконно, а това не стана за 1 ден, той да бере грижа за тях. Сега се оказва, че никой не ги иска за съседи. И ще се стигне дотам, че държавата ще намери място, за да им построи къщи, за да не ги разселва сред българи.

С чии пари ,ДПС ислямизира ромите?

С български,...с чии други?

Калинка Бъчварова да погледне все пак и от друг ъгъл - този, от който гледат обикновените хора. А те виждат нещо доста по-различно - пълна абдикация на държавата от проблем, създаден точно от управляващите тази държава. Ами, другари управляващи, махнете това изискване на закона кметовете да търсят жилище на мингяните, ако им съборят копторите. Свободни квартири - бол, обезлюдени села - също - ами че настанете ги там (е, първо да си закупят къщите в селата, разбира се) - но да си ПЛАЩАТ - както плащаме всички ние. Комуто не харесва тази постановка - аре друм, границите са отворени! Стига толкова облаги за тези, които само консумират, но не дават нищо на тази опоскана държава! Е-е-ех...ако "политиците" ни бяха малко по-умни, можеше да знаят и древната мъдрост (приписва се и на Соломон, и на Харун Ал-Рашид) - "Не давай на гладния риба, да се нахрани веднъж - научи го да лови риба, за да е сит всеки ден"...

Тоя път ромите/ц/,не са познали . ''АКО''.....,...... То и ние няма да спазваме законите и правилата .

Казусът много лесно могат да го решат рокери, футболни агитки, ловджийските дружини и целокупното българско население. Въобще, всички освен полиция и държава, защото тях просто ги няма. А ако се появят, то е само за да пазят циганите от народния гняв.

Точно така, и особено ако използват проверения метод на капитан Уилям Линч от братска Америка!

Антиобществените цигани, като тези от Гърмен, следва да бъдат изключени от обществото! Да се връщат в Индия, никой в ЕС не ги иска!!!

А на мен ми гледат под лупа балкона, остъклението, санирането, кмета шЪ влиза да ме гледа дали имам забит пирон на място за което не е издал разрешение да забивам пирон... ГРОБ - вие сте мъртъвци за мен !!

Абе тези роми да не са дошли от Космоса, отиват в бащините си къщи и това е .Като имат пари ще си купят земя,ще си извадят план и ще строят. Сега цялата държава ще ги издържа, щото тях ги мързи, а кога правеха деца не ги мързеше. Излиза че ромите са по умни и хитри от всичките ни министри и президенти взети заедно .

Настанете ромите в сараите!

Настанете ги в Сатовча, Плетена и Долен, има много място. А и те са наши братя - ще ги приютим.

"Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име" ДИР-ници, като слагате подобен коментар под изтритите мнения, ми се иска да разбера къде и кога точно циганите са се ползвали с добро име, за да може някой да се впише в подобна рамка? Благодаря предварително за мнението!

Какъв казус бе, отишъл сина на Айшето от Гърмен и си построил незаконна къща където си харесал и сега трябва цялата страна да му търси къде да живее. Ами в бащината си къща се прибира и това е. Ако иска да вземе пари от Доган и да си купи парцел и да си извади план и готово. Това е реда . Излиза че ромите без образование са по умни и хитри от всичките ни министри и президенти взети заедно.

да допълня - парцел в регулация

Правилно е решението на хората да не плащат данъците в Гърмен, докато не се премахнат незаконните постройки там. Защо трябва да се чака? Защо е позволено на ромите да строят незаконни жилища? Ще се потърси ли отговорност на някого, който позволява заселване в поверения му район? Защо кметицата в Гърмен не вземе някое семейство у тях, а само дига рамене? Време е да не си плащаме данъците за да се стреснат управниците и въведат законите еднакви за всички.

Интерсено - сегашната кметица е била заместник-кмет по времето , когато е дадена адресна регистрация на циганите на това място и тогавашния кмет Ахмед Башев им е обещавал да им узакони къщите. А сега се прави на ощипана мома. Сега те вече официално са жители на общината и то точно на този адрес (улица "Извън Регулация"...). Само заради това, тази жена, барабар с Башев, вече трябва да са в затвора.

Законите за за всички, започнете от балконите, те са кич и простотия, едните трябва да се простят с единствения покрив над главата си другите не искат два грозни винкела за пример да премахнат.

Кога управляващите ще се заинтересуват от ограбените и битите от цигани, възрастни и не толкова възрастни хора в цялата страна, особено в малките села. И докога ще защитава всеки циганин който краде,не плаща сметки и се плоди безразборно. Явно това няма да се случи затова народа се надига сам да реши този проблем, и естествено циганина ще се интегрира по правилния начин, с тояга, защото другите начини са напразно хвърляне пари на вятъра.

Значи, когато се създава проблема на местно ниво, всичко е наред. Когато трябва да се реши - да го решават други на централно ниво! Аз знам, че който създава проблеми, той трябва и да ги решава. Ако ли не - не си е на мястото! А и откъде накъде някой трябва да им предоставя жилище на тия? Да не би някой да ги е канил да стрят незаконни постройки? И ако е така - да им решава той проблема! То по тая логика утре всеки ще си парцелира някъде в града местенце, ще сложи 2 -3 кашона и ще настоява за жилище, ако го изгонят от там. Законите трябва да са всички и да се изпълняват от всички! Пред закона не трябва да има ралика между циганин, българин, евреин... Който го нарушава да носи в равна степен и отговорността за това!

Плевела ще ги настани да живеят в замъка му в Гърция, или във вилата на черноморския бряг.

Казват правенето на деца било личен избор! Чий избор е издържането на чужди деца??

ами да ги прикрепят към бежанците и към брюксел!;)

Има ли закон ? Има. Ромите спазват ли го ? Не. Ами тогава да си носят последствията !

ами сложното е, че последствията ги носим ние..

НЕСПАЗВАНЕТО НА ЗАКОНИТЕ ОТ РОМИТЕ,ЩЕ ПРОДЪЛЖИ. Ромите ще се катерят по главите на народа и управниците толкова, колкото им ПОЗВОЛЯВАМЕ. ЗАТОВА ,БЪЛГАРИТЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПИТАМЕ ,..ПРЕЗИДЕНТА И ПРЕМИЕРА ,..... ---ЩЕ СЕ СПАЗВАТ ЛИ ЗАКОНИТЕ ОТ ВСИЧКИ ,ИЛИ ВЕЧЕ ----ВСИЧКИ----,ДА НЕ ГИ СПАЗВАМЕ...?

Дали ромите спазват закона, не зная - както и не зная какво е това "ром" (като изключим хубавата напитка). Но виж, циганите не го спазват със сигурност!