Забраняват остъкляването на балконите със закон

С промени в Закона за етажната собственост ще се забрани остъкляването на балконите и всяка друга промяна на цялостния архитектурен вид на фасадата.

Обратно в новината

Коментари - Забраняват остъкляването на балконите със закон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм нов собственик и искам да си направя изолация на апартамента, но сега с този закон не мога, поставих въпроса на общо събрание, но никой не иска да санираме цялата сграда, тъй като над 51% от хората вече са санирали и не искат да санират отново! Сега какво аз да мръзна зимата, затова че някой е решил че не мога да санирам. Мислех да предложа гласуване общото събрание да ми разреши да санирам, но както виждам с този закон и това е незаконно.

Ако за същите кинти си беше купил къща на село, сега щеше да правиш каквото си искаш. Щото за 60-70 бонбона ще намериш нещо прилично с дворче с цветя, а не дворче пред блока с увехнали злобни пенсии.

Ако кмета издаде заповед за влизане в имот, чийто собственик не е съгласен с ремонт на общите части, то този индивидуален адм.акт трябва да се изпълни и принудително -т.е. чрез полиция, нещо като въвод във владение, което правят частните съдебни изпълнители. При положение, че частната собственост е неприкосновена, дават ли си сметка, че това е безумно и нагло разпореждане с чуждо право на собственост! Аз го окачествявам на самоуправство от страна на всички участници в това безумие! Тези действия са престъпление по смисъла на НК и подлежат на осъдителна присъда пред съд.ЗАЩО НЕ ПРИЕМЕТЕ РАЗПОРЕДБИ ВЪВ ВАШИЯ ЛОБИСТКИ И БЕЗПАРДОНЕН МС, С КОИТО ДА НИ ВЗЕМЕТЕ И ВЪЗДУХА ОТ ТЕЛАТА? МНОГО СКОРО ЩЕ СИ ВЪРВИТЕ....

Само простотии мислите в тоя парламент

Абсолютно съм против тази забрана, пример ако на целия вход терасите са вече усвоени с модерна дограма и санирани, а само вашият не, защото скоро сте го купили , какво - за веки веков нямаш право да остъклиш ли, въпреки че твоят балкон разваля общата гледка. Друг е въпроса, че ако има закон , все някой "доброжелател" ще те изпорти, нищо че при него е остъклено. Откъде накъде държавата ще ми взима толкова данъци и осигуровки и ще измисля още безумни забрани, вместо да измисли как да разреши и срещу такса човек да узакони намеренията си, за да е спокоен. Апартаментът на всеки е частна собственост, стига вменявате права на етажната собственост и върху него. Етажната собственост е за стълбищата и входа, там да се решава общо.

БЪЛГАРИЯ Е ЦЪФНАЛА , ТА ВЪРЗАЛА ВЕЧЕ НАЧЕЛО С ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ГЕНИЙ БОРИСОФ , ПРОБЛЕМА НА БЪЛГАРИЯ Е ТЕРАСИТЕЕЕЕ

Въпросът за микровълновите фурни, наречени антени, НЕ може да се решава само от 50% от съседите! Той е прекалено важен за живота и здравето на хората, за да се решава само от половината живущи.

I AZ

нека отдалеч си личи, че сме циганска държаява.

като питата кой ще оправи тротоарите не мислите ли защо са с такива неравни плочки. Ами защото там паркират коли. Тротоарите са за хора, не за тежки коли. Да ви успокоя - по зле ще става - тук ще останат само селяци с цигански манталитет.

а озлобени, огладнели селяци. Абе нали ходите по Европата - там има ли такива блокове - олющени, развяващо се бельо, кой как иска остъклавя - мизерия пълна, но и пълна простащина.

все някои да ни свърши работата. Падат балкони, падат стени и мазилки. нямали пари за ремонти. А ако убиете човек - много важно, нямат съвест, а и знаят,че делото ще се влачи години наред и няма да има наказани. Абе селяндури.

крьпките поулиците кой отговаря за тях, колко катастрофи стават и кой ще поеме отговорност ,кой ше оправи тротоарите КОЙ НЕ СИ ВьРЩИ РАБОТАТА.Предлагам да спреме да плащаме даньци докато ШИБАНИТЕ ОБЩИНАРИ НЕ СИ СВьРШАТ РАБОТАТА

SAMO TAKA

Поредната тъпня, която са измъдрували в типичен комунистически стил . Лилянке, на гол гъз чифте пищови не става, т.е.с пръдня боя тоже ! Не се сили толкоз, да не го ...издухате !

Рибите не клъвнаха на "безплатното" саниране" и сега следва рекет. Типично по сикаджийски.....

Като чета мненията се убеждавам във верността на мнението , че циганите са тук щото двата народа имат сходно отношение към закона- не го зачитат и си карат как си знаят. Като чета българите , голямо недоволство , че трябва да прекъснат практиката да си правят незаконни тераси, че всичко трябва да е с проект , да се вземе съгласието на собствениците и че трябва да се прекрати многоцветната цигания по фасадите. Шаякът е свикнал да прави квот знае селската му дебела кратуна и акъл и организация не ще , той си е дербей, ама това не е къра и има хора норми, не крави и прасета. Къде другаде ще намерят такива нихилисти циганите за заселване. В тяхна защита, трябва да кажа, че нямат пръст в управлението и не носят отговорност за циганията , които сме изградили.

Остъклила саъм балкона и съмсложила решетки-живеем на нисък етаж и се предпазваме от крадци-държавата не осигурява защита и сигурност на домовете ни и няма право да пречи и глобява,когато ние искаме да я осигурим.Да не искат да къртим сега и да събаряме,че няма да стане!!!!!!!!!!!!!!!

Строителите трябва да правят блоковете с остъклени тераси, санирани и готови за влизане в апартаментите. Тогава няма да има никакво нарушение на законите. Кеф ти отваряй терасата, кеф ти да стои затворене. Санирането готово и така няма да има глоби и тем подообни. Е, сигурно цената ще е по-висока, но поне няма да се занимавате с разни фирми и фирмички.

Е,стига хленчене!Нали цяла година се протестира за да се върне ГЕРБ на власт?Нима не знаехте какво следва?Сега мълчете и приемете и Бойко и Лиляна и строителните фирми на Плевнелиев!

Наште управници пак са католици повече от папата.Пак забрани пак глоби..Изпиха ни кръвчицата тия комсомолци..Да пукнат дано

Ако някой от управляващите чете тук, бих искал да изразя мнението, че най-правилното решение за българските условия е не забрана, а разрешаване на частичен ремонт и саниране, но при едно условие - по предварително одобрен общ проект.

и кой ще плати този общо проект, като от 27 собственици на апартаменти 10 ги няма от години ? И какво като има различна на цвят и вид външна мазилка на сградите ?? Освен да станем по цветни , какво друго лошо може да се случи ? Не съм видял до сега грозно външно саниране. По грозни са изрисуваните със спрей току що боядисани мазилки.

Проектът може да бъде и много много по-елементарен ако властите решат да приемат това.

е затова ли така мераклийски скачахме през 2000-те години? Таз европа и правилата й нещо съвсем друго се оказаха..

humfry

Ама нали по някакъв начин трябва да се принудят хората да влезнат в новите "Трудовото кооперативно земеделско стопанство (съкратено ТКЗС)". А после и да минат през правилните фирми, където ще се санира всичко. А ако и сега няма голям наплив за сдружения и саниране, ще има още промени в закона. Вие да не мислите, че едно време много от хората са си предавали доброволно земята, животните и техниката, за да бачкат в ТКЗС-то?

ние народа сте се дигнем като грците скоро време доиде време за сериозни протести и уволненя на хора од парламента които не не имат за нисто. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за да мозе герб да си назнаци неините фирми по проекта не трябва да има цастни фирмики да осткляват балконите герб сте ги прави по техен нацин за да изглездат зградите едни и сусти *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако този закон се приеме, ще фалират стотици фирми сс хиляди работници, занимаващи се с подмяна на дограма по балкони на жилищни блокове! Не е възможно да накарате домсъветите, или управителите на етажната собственост да съберат пари за изготвяне на архуитектурен план за саниране на блока и поставяне на дограма на балкони, от собствениците! Общините трябва да изготвят типови проекти и те да са безплатни за гражданите, как да си санират апартаментите пв блоковете! Идеята на Лиляна Павлова и Бойко Борисов е налудннчава, това да става с европейски фондове и някаквиневъзможни организации на жителите в блоковете! В нашият блок има 12 вгода с ппо 16 апартамента, а някъде са и по 24 на вход! 1/3 от собствениците са на гурбет в чужбина! Други собственици дъртляци, са обеднели до мизерия и за да стане такова нещо трябва да им се секвастират със закон апартаментите! Те, и да искат не могат да ги заменят с по-малки. Малките са в дефицит! Тъпа ГЕРБ - ерщария!

Повече от ясно е, че целта е обслужване на определени обръчи от фирми.

скъпи тъпи лапачи ! Аз не крада и съм данъкоплатец ! И от всеки 30 лева похарчени в магазина, паразити долни, аз ползвам само 25 или по-малко и ви давам 5 лева ддс най-малко + още за акцизи... Ако не е нарушена здравината на сградата не се помпайте с амбиции малоумни. По бул."Витоша" повечето партери и 1-ви етажи са изтърбушени и е отслабена конструкцията за да правят магазини и заведения. При едно земетресение ще падат като къщички от карти. А на балкона имам една ПеВеЦе дограма (даже го заздравява /не допуска валежи и замръзвания/ и разкрасява), която заедно със стъклопакетите тежи 60кг. (много по-малко от мен). Алчната ви и тъпа санкция за "остъклен балкон" ще я плачете и виете . Вършете си работата и не се занимавайте с глупости. Първо си приберете парите от крадливите работодатели - работи се за 1000-1500 а се осигурява за 400. Бутнете всички незаконни постройки, много от тях върху държавни и общински терени и много изградени с крадени материали от паразити, които не плащат данъци и такси и здравни вноски, вода и билети за трамвай, "берат джелезо" и имат само права и свободи без задължения и си приберете от тях парите !!!!!!!!!!!!!

Д СЕГА НА КАКВО ЗАКОННО ОСНОВЕНИЕ СЕ ИЗВЪРШВАШЕ СЪБАРЯНЕТО НА СТЕНИ И ТРЕГЕРИ.ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ В ГР.РУСЕ УЛ.НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ 11 ВХ.7 ЕТ.7 АП.21 БЕЛЧО БЕЛЧЕВ КАК Е ПРЕМАХНАЛ ПРЕГРАДНИ СТЕНИ,КАК СЕ НАПУКАХА СТЕНИТЕ НА СЪСЕДНИ АПАРТАМЕНТИ И КАТ ТЕЧЕ ТА ТЕРАСИТЕ ОТ ДЪЖД.

Мисля, че е време Боко да си ходи и заедно с орбитата от дс, да стават келнери в ресторант 'монтерей' при кукловодите си Л. Гоцев, В. вълков, Бр. Аспарухов и Митьо Гестапото !!! Боко и неговата 'отличничка' направиха поредния рекетьорски гаф в стил сик/вис/дс . Внучката на бкп/дс маа по едно кило фъстъци на футболни мачове и сега всички виждаме до какво води това . Представяте ли си какво би станало, ако мааше по едно прасе, докато гледа как Боко бяга след футболната топка ? Вместо да си слага по две кила грим, за да прикрива нещо, щеше да е по - добре, ако спортуваше активно ! Убеден съм, че активният спорт ще промени начина й на мислене в положителна посока ! Боко, орбитата от дс и Митьо Гестапото са от един отбор и това повече от ясно . Но свързани ли са те с Куйо и Тъпанчев - това е въпросът ! Не разбрах кой и защо иска 'законно' да влиза в дома ми ? Боко, Гестапото, орбитата, Куйо, Тъпанчев ? 'Бръмбари' ли ще поставят в дома ми или ще ми подхвърлят 'бял' прашец ? За съжаление, не чух някое от изброените лица да каже, че съм свързан с разпространение и синтез на наркотици, сутеньорство, рекети, заплахи, 'мокри' поръчки ?! Ако знаят нещо от този род, нека го кажат ! Докога Меркел и Камерън ще толерират лица, които са свързани с бкп/дс/сик ? Това ли е европейска политика или зад всичко това се крие нещо друго ? Боко, щеше да е по - добре, ако беше дал по 330.000 лв на всеки пенсионер, за да си санира панелката и остъкли терасата ! А и ще останат 1000 лв, за да си плати глобата за това към мафията на бкп/дс/сик Или за пенсионерите с по 154 лв пенсия няма да има по 330000 лв, защото не пишат доноси до дс/сик ?

Предлагам и да се създаде специална терасна полиция.Пистолети ,палки ,електрошок и т.н....Естественно с мотивираща заплата да няма подкупване...

СЕ, ПРО-ВА-ЛИ!!!!!!!!!!!! СЕГА ВЕЧЕ, КОЙТО СЕ ОПЪВА НА ПАРТИЗАНСКАТА ВНУЧКА ГО ЧАКА... ЗАТВОР!!! МИРНО, РАВНИС, ДА ЖИВЕЕ БКП!!!!!

ами сега , каква стана тя :)Всичко друго оправихме и остана само това:) да, ама не .Това е май последен напън на лилито , да накара хората да се включат в тази далавера санирването !? Монеже върви към провал тази програма и малко са сградите които са одобрени !?? Ама едвали че мине тази идея през парламента -идат избори !???

вече е твърдо доказателство за партийната принадлежност към БКП и болшевишкият начин на мислене и управление на министрите, депутатите и цялото ръководство на ГЕРБ! Или ще правите това, което ви казваме или ще ви забраним всяка свобода за благоустрояване и повишаване енергийната ефективност на жилищатата ви или ще превърнем жилищата ви в комуналки под опеката на нашия кмет и домоуправител!

Къде е червената лейка? Къде си мари, другарко Михайловна? Изгоряха ни сърцата за твоите "умотворения" по въпроса за "садирането", пърдон масовото саниране.

Тези които подкрепят това идиотско предложение изтъкват като причина че така както е сега било грозно.Че сме се излагали пред света.Ми така е.Грозно е.За пред другите не ми дреме.Дреме ми за пред мен.Така в прозренията на тези ПАРВЕНЮТА няма нищо изключително.Работата е там че ние БГ не правим така както ТРЯБВА да се правят нещата,така както ги правят хората,а ги правим КАКТО МОЖЕМ.КАКТО НИ ПРИНУЖДАВАТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА. Колкото ни позволяват силиците. И на мен много, ама адски много ми се иска да сме както е в европа.Но уви.НЕ МОЖЕМ ДА СИ ГО ПОЗВОЛИМ. 45г ние БЯХМЕ ОТДЕЛЕНИ ОТ ЕВРОПА.И изостанахме безнадеждно от нея.Ако това не се разбира... Манталитета на българите беше НАСИЛСТВЕНО ПРОМЕНЕН В УНИСОН С МАНТАЛИТЕТА НА НАЙ-НИЗШАТА ПРОСЛОЙКА В БГ КОЯТО БЕШЕ ПОСТАВЕНА НА ВЛАСТ ОТ ЕДНА ЧУЖДА СИЛА-съветска русия.Русия на варварите на 20в.А за ползата от изолациите и остъкляването с цел намаляването на разходите за отопление,тази полза наистина е голяма.И да забраниш на този който може да го направи това е истинско безумие.Каквито и съображения да изтъкваш.А тези "естетите" ,бих посъветвал да си помислят (разбира се доколкото им позволяват силиците) защо българия която през1944г беше една от всичките-нито по-хубава нито по -лоша,сега е най бедната в европа.И да е принудена да прави нещата не както трябва а както може.Както виждате и преди 25г,БГ беше най бедната и сега пак е така.И няма шанс за застигане на другите.Само за спрвка,10г след освобождаването от турско робство БГ се изравнява с другите европейски държави.За това аз казвам:ПЕТ ВЕКОВНОТО ТУРСКО РОБСТВО Е ДОНЕСЛО НА БГ МНОГО ПО-МАЛКО ЩЕТИ ОТКОЛКОТО 45 ГОДИШНАТА РУСКА ОКУПАЦИЯ.И то при СЕГАШНАТА ДИНАМИКА НА ЖИВОТА....

Една добра топлоизолация, направена по правилата с точните материали е чудесна идея , но когато става дума ,че ще спестим от сметките за отопление какво става ?Пример - вчера пристигнаха изравнителните сметки за парното !Както се и очакваше - притежател на 2 свързани апартамента с 5 души и бебе плаща общо по-малко пари за парно и топла вода , отколкото най-малката гарсониера с 1 обитател , друг с 3-стаен и 4-членно семейство също - да , но и за единия и другия се знае , че имат подово отопление ! Иначе биха мръзнали с по 4-5 единици отчетени на радиатор и по десетина кубика топла вода за цяла година ! Единия е със строителна фирма , другия е полицай / изнасящ туби с бензин от мазето / за личната си кола !!! Първия събра пари за качествена изолация на покрива и той протече , прави площади по селата с европари, отчитайки работа за 100хиляди , но свършеното е за не повече от 10 хиляди ! И т.н. Това трябваше да се направи -система , която да не позволява кражба на парно и вода в блоковете / за куриоз му връщат 500лв , а гарсониерите доплащат !/, ремонт или смяна на асансьорите - те застрашават живота на хората , а не остъклените балкони , контрол на европарите , заплахата от пожар на , който ни излага такъв полицай , да не говорим , че вместо той да спазва закона краде !

То в панелките един архитектурен вид, та нема и къде?! Всичката наред в усраната държава та само терасите са кусура!!!

Сега я фтасахме ! Стана пълна парлапания !!! Изпосякоха комерсиално де гора що има, оттам дойде глобалното затопляне, след него наводненията. Сега като няма остъклени тераси да се наводняваме повече ли ??? Бре, брее........й ????

Колкото махнаха колите от тротоарите, толкова ще контролират ремонтите, санирането и остъкляването. Пейте птички не спирайте.

Ти чу ли, бабо, оная лекокрила пТичка, любимката на Герберите, Данче- Черешката, как вече пърха със крилца , върти жълтата си Чофка , И, смята на "Елка", колко пари ще ти гепи, И, ще ти смъкне кожата ! А на Дондукоф Едно, блянувания, Ген., Борисофф Две, през джоба, доволно ги намества? Трийте админи, ще да затриете, И, тази поема, НА, Народната пивица баба Тодорка Бог има право на това, а ние проостосмъртните, само Него да го слушаме, не разните там Дебелаци и Мишки ? Тях Господ ще ги накаже! Амин.

"Вече остъклените тераси и другите заварени промени няма да се премахват принудително. " - а на циганите им събориха къщичките.

...остъкленията са на СОБСТВЕНИ, платени тераси. Колибките на мангалите са или на общинска, или на нечия земя, която е чужда собственост, или на ливадна земя, където който и да е няма право да строи и да се заселва.

А ще забранят ли кметовете да си купуват скъпи коли, имения и прочее, а депутатите да харчат още повече народната пара ???

Давам пример: живея в апартамент, като в апартаментите отгоре, отдолу и в единият съседен не живее никой, собствениците им са някъде в чужбина. Имам голяма външна стена и през зимата топлинната загуба е моментална и огромна. Изходът е да си направя изолация, но нима искат да ми кажат, че това, дали ще стоя на топло или на 15 - 18С през зимата, зависи от благоволението на всички?! Ами ако част от тези "всички" липсват, тогава какво? Да мръзна ли, да мра ли? Това е някакво безумие, измислено от хора, които никога не са спали на студено. Как някой друг ще решава дали да живея на топло или не?! Нарушават ми човешките права! Ами ако искам да остъкля само страничния парапет на терасата, за да не ми навява дъжд и сняг оттам и да не ме следи постоянно откачената бабичката отсреща, пак ли не може? А външното тяло на климатика къде да го сложа, като терасата ми е ужасно тясна?! Наистина не мога да проумея как някой си някъде ще решава какво да правя със собствения си дом и при какви условия да живея.

Този закон и този подход с дружествата го има в Европа от десетки години. И работи! И точно там е проблема на бъгларина - всеки дърпа чергата към себе си, докато тя се скъса. Вместо да седнат и двамата на чергата... Всеки си гледа неговият апартмааент и не му пука за цялостното състояние на сградата. Без да се сети, че апартаментът му е част от тази сграда. Ако на съседа на последният етаж му протече покрива, тоя на първия му е през к*ра, докато не потече и при него.. Само че тогава 1: ремонтът излиза много по скъпо и 2 - от водата текла по панелите, общата конструкция е компроментирана и износена. Хора, спомнете си урока на Хан Кубрат и работете заедно а не един срещу друг.

Ако наоколо няма никой или на никого не му пука, това е спасяване по единично, а не дърпане на чергата към себе си. И стига вече с примера за течащия покрив, изтърка се. Ясно е, че касае всички надолу.

Ако температурата на стената на горния и по-долния апартамент е -20C, дали ще е по различна температурата на стената на средния апартамент, въпреки външната изолация? Според мен след няколко часа и тя ще е -20, въпреки, че отвътре се опитваш да и вдигнеш температурата с отоплителни уреди.

ИДИОТИ!!!!

Май тоя закон е да не би след 2- 3 години когато искаш да си санираш или ремонтираш нещо ДА НЕ БИ ДА НЕ ОТИДЕШ ПРИ БАТЬОВИТЕ И ТАТЬОВИТЕ ФИРМИ , АМИ ДА СИ НАМЕРИШ НЕЩО ПО ЕФТИНО ИЛИ САМ ДА СИ ГО НАПРАВИШ. КАЗАНО НА КРАТКО ТОЯ МИЛИАРД ДА ОДИТЕ ПРИ ТООООЧНО ОПРЕДЕЛЕНИ ФИРМИ

Май наблягайки на грозните фасади се цели хората да станат ЗАВИСИМИ от някой, я община, я 2-3 отговорници за целия блок. МАЙ ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПРОКАРА ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РЕГИСТРИРАНЕ НА ВХОДА КАТО ДРУЖЕСТВО И СЛЕД ТОВА ЗАПОЧВАТ ДА ВАЛЯТ КОМИСИОННИ КЪМ ТЕЗИ 2-3 ОТГОВОРНИЦИ, КОИТО ПОДПИСВАТ С 2 РЪЦЕ СЛЕД ТОВА ПРОДАВАТ СИ ИМОТА (ГАРСОНИЕРКА) И СИ КУПУВАТ КЪЩА. АБЕ ВИЕ ЗА БАЛАМУРНИЦИ ЛИ НИ ИМАТЕ БЕ.

ходил ли си? А в Русия? Харесват ли ти кварталите в които живееш и работиш? Ми ОК. Мене пък не ме кефи българо-ромската смесица.

Ми ок. Ама в Европа не им се налага да спестяват всеки лев, за да си платят сметката за отполението. Да не мислиш, че тия ремонти по топлоизолирането на апартамета се правят, щото хората се кефят да си къртят жилищата и да дават пари? Тая смесица не се я появила, за да ти уврежда естетическото чувство, а от необходимост.

... на това му казват "... след дъжд качулка.." какво следва от това "много навременно" нормотворчество... Всички, които хвърлиха лични средства за толкова рекламираното от държавата "енергоспестяващо саниране" на жилищата ще ги събарят или какво...? От определени банки се отпускаха заеми, фирми извършваха саниране и има-няма едно десетина години по-късно всичките тези усилия и труд се оказват безсмислени... защото трябвало да е другояче... и като защо това не им дойде на ум и на общинари и на депутати е напълно неясно.

В тая келява държава с тоя келяв народ нищо хубаво не ни чака. Все наредби,забрани, санкции и да търсиш начини от най - бедния народ в целия Европейски съюз си е направо срамота. Цяла Европа ни сочи, че сме най-бедните и никой не иска да дойде до нашето положение. А депутатите си чекнат някакви закончета от къде да изцоцат още малко от тоя народ със средна заплата от 200- 250 евро на месец. Нито един депутат не се е замислил за някакви намаляния на данъци , такси за сметка на всичките тези подобрения по сградите, а мислят само за санкции и глоби. Всички искат да им е красиво, но не всички имат средства да постигнат това саниране и е най-лесно да изгониш онзи дето няма пари, а те са над 70% от съседите, защото сме най-бедната държава на балканите и европа....

Макър и толкова блЯнуван, може да се, да се спука ! Жалко, сега съм със друг, и не мога да му кажа ? Жоро Портестутски

Пример: Имам външна стена. Искам да си сложа климатик да отоплявам тази външна стая. Входът обаче иска на моята външна стена да се сложи рекламно пано. Съответно 51% от входа гласуват да не ми се даде позволение да си монтирам климатик на моята въшна стена, а да се сложи пано. Входът почва да прибира постъпленията от паното на моята външна стена. Аз седя на студено без климатик и плащам високи сметки на Топлофикация. Като съм си закупувал жилището, никой не ми е пояснил, че един ден условията ще се променят драстично и няма да мога да го облагородя според нуждите си.

Обява в "Държавен вестник": "НС търси инженер-поддръжка на тъпомер. Много се чупи."

БРАВО !!!! Едно умно решение най-накрая на Боко Тиквата. На Циганория заприлича държавата ни.

Бате Бойко нали се пънеше, че ще разчисти мафията - май само за балконите ще му стигнат силиците. Ама и това няма да стане...