Робот уби човек в завод на ”Фолксваген” в Германия

Робот е убил човек в един от заводите на автомобилния производител "Фолксваген" в Германия.

Обратно в новината

Коментари - Робот уби човек в завод на ”Фолксваген” в Германия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започва се. :O Скоро ще има организация за защита правата на робота.

Ще е хубаво да научите разликата между робот и изкуствен интелект. Роботът е програмиран да работи с определени алгоритми в определени ситуации. Изкуственият интелект от друга страна е създаден да се препрограмира сам спрямо изменящата се покрай него среда. Роботите в производството нямат нищо общо с бръщолевенията за терминатори, андроиди и тем подобни глупости. Евтина новина, опитваща се да печели от една човешка трагедия, нищо повече.

Възможно е да се е задействала някоя ,,спяща програма''целяща унищожението на човечеството;)

Хмм, виждам дългата ръка на ФСБ, ЦРУ, Мосад, Ми5, МИ6, Ми1000, Ми-Мииии, масоните, рептилите, зомбитата и няколко български партии и политици ;)

В грешка си ... само Иван Костов е виновен - робота му е солташак :)

Подтекстът на тази "новина" (най-обикновена трудова злополука) е: Да се махнат роботите от заводите, за да се осигурят работни места за маймуните, прииждащи от Африка и Арабския свят в Европа. П.С. Франция направи подобен експеримент пре 80-те - умишлено забави роботизацията в Рено, за да има къде да работят безценните негри и в резултат концернът Рено беше докаран на ръба на фалита...

да го осъдят на каторга в Русия да сглобява "Москвич" - докато му се стопят лагерите!

да си наеме робоадвокат и ще се оттърве с условна.

Аз мисля, че и един ще оправи нещата! На входа на Парламента!

роботите започнаха да се избиват...

От статията се разбира, че роботът си е стоял мирно, докато един работник не е дошъл и започнал да рови в тялото му, след което робота го е хванал и захвърлил в стената. Неграмотници. Робот е най-обикновена машина, програмирана да изпълнява определени действия в определена последователност. Явно е, че работникът не е знаел как работи машината, за да я настройва и е сбъркал докато е пипал по копчетата, като освен това е застанал на пътя на движещото се рамо, с което е нарушил правилата на работа. Обикновена трудова злополука, причинена от незнание или невнимание на работника. Бог да го прости.

Започва се !!! ДЖОН КОНЪР, къдее си ?

Сега робота ли ще съдят? В затвора ли ще го вкарат? ;)

роботите ще го направят на парчета !

Големите индустриални роботи са много бързи и мощни.Представете си скорост 2400 мм/сек на неподходящо място в неподходящ момент.Роботите имат много защити но ние хората сме страшно "талантливи"

що не пуснат един тъкъв робот в нашият парламент да видиме къкво става

Всяко гъзе -комплексарче иска кола да кара от 10 клас . Забравят , че имат крака може и да не са като на Фики Стораро . И до тоалетна с колата ходят . Това , че дишаме отрови , че има планини от отпадъци от колите и умират хиляди по пътищата - няма нищо ! Алчността и простотията на нечовеците е безгранична ...

го хранили дълго време, затова е нападнал :)

Тубата и фейса са пълни с рубриката ФеилАрми Където работниците на такива манипулатори ги яхат като на родео.

първо правило на роботиката: не убивай хора.

А. Азимов: Първи закон на роботиката - Роботът не може да причини вреда на човек или с бездействието си да допусне на човека да бъде причинена вреда. ;)

закона не беше гласуван и остана в проект само.

"Още един работник е бил на мястото на инцидента, но не е наранен" ЕЕЕеее значи робота не е бил много агресивен... може да се размина с условна

Бе, къде продават роботи? Има ли нещо по-евтино така, китайско!? Ама, да върши работа.

направи си сам -българското е най-евтино !

Роботите нямат ум, следователно грешката си е човешка. Като да използваш резачка за дърва неправилно.

Това е все едно да има новина, пистолет уби човек, нож уби човек.

Започна се!

събитията от филма терминатор започват да стават реалност и това е само началото

Ама разбира се, че се започна...Всъщност американците чрез ХААРП настроиха робота да убие човека, докато той иначе "грамотно" го е настроил

"го сграбчила и блъснала" Дано робот не е направил и крачка напред защото вече ще е утежняващо за него действие и следствието няма да е срещу неизвестен извършител.

Нека позная модела на робота е Т-1 :). Шегата на страна бог да го прости човека.

Тоа филм сме го гледале!

-Кой от десептиконите се маскира като Фолксваген?!!

Да го хванат, и да го предадат на Прокорора, Като и там, нямат право, да следят Адвокатина ? Слушайте редовно Гойко, фчера ни "светна" в занаята, И, тешките проблеми, НА, пожарникара! Стаен агент "баба Тодорка"

????Тоя робот ще свърши работа я в Столипиново,я в Орландовци,я в Народното събрание или някоя ОВЩИНА и Министерство

I will back ,асталависта бейби, а къде Сара Конър - може язди някой динозавър в Джурасик парк(свят) или като пенишки голф от бързи ияростни

Не знаем ли още открай време, че усъвършенствайки техниката до невероятни висоти, създаваме всъщност бъдещия убиец на човечеството!? В това твърдение няма нищо ново, а отделните инциденти са началото на този процес. Алчното същество ЧОВЕК няма обаче да спре да помисли никога. И ще продължи да прескача граници до...

Прав си! По тази причина, току що разбих с чука микровълновата и пералнята, сега продължавам с колата в гаража! Почна се! Не се давайте без бой! Строшете всичката техника у дома. Не забравяйте миксерите. Те са коварни, подли и много опасни, когато са в глутница.

Е как пък един не каза нещо свяство под тази неплиятна новина. Ей! Форумни боклуци! Загинал е човек на работното си място настройващ автоматизирана система в завод. РАЗБРАХТЕ ЛИ. В ЗАВОД! ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ТОВА?! Едва ли. Вероятно човекът е бил добър специалист, образован и изключително технически грамотен. От такива хора бизнесът и индустрията имат най голяма нужда. Пожелавам на всички кадърни инженери някой ден да работят на такова място с такава техника от най високо.Бедна ви е фантазията колко сте далеч от истината.

Така е ,но на 22г. с добро образование и стаж малко не ми се връзва.

Просто рекламната кампания на новия "Терминатор" отиде твърде далеч.

Винаги е имало злополуки с машини, но никой не се беше сещал да напише например "струг уби човек". Този, който е измислил това заглавие заслужава един силен ритник в задника!

Що има много такива статии - "Влак уби човек", "Камион змаза работник", "Волтова дъга изпържи техник". Журналята си е журналя. Няма ЗЗБУТ, няма тоя оня. Между другото едино от първите признаци на шизофренията е одушевяването на неудошевени предмети.

Войната с машините започна!

На баба Цецка, Старгъзия, един ЗИЛ, сам потегли, И, с вратата пререза шефа си, слезнал да помага! Осъдиха го условно Три год. Лежа ги във Фторичните соровини , после се качи на влака, И, замина за "Стомана"- Перник, за Винкел да става! Стаен агент "баба Тодорка"

Я значи Спилбърг не бил чак толкова чалнат , или просто е едно напомняне че все още е рано да отписваме ЧОВЕКА от поточната линия .

Българските ДЖУРНАЛЯ дами и господа!

It's coming! Skynet is here! Започва се постепенно, но имаме очевидно нарушение на Трите закона на роботиката!

Тъпа сензация... Все едно да ми внушават че "влак прегази човек" - нито роботът, нито влакът взимат решения - винаги е човешко поведение. Журналисти - манипулатори...

Добре, че първо не го е онодил, че както "го е сграбчил" ...

Да не е бил Арнолд Шварценегер? Или някой от андроидите и протоколните роботи на Люк Скайуокър бе? Голяма новина, няма що.... Тъпи сте като задници. Ако някой струг хване ръкава на стругар и му откъсне пръста, ще пишете- озверял струг уби стругар в един кой си машиностроителен завод в България( където ги няма вече). Или- дърворезач в Родопите се опита да хване полудяла бензинова резачка за веригата, в отговор тя побесня и му отряза ръката, след което избяга в гората. Резачката се издирва от полицитята, за да бъде наказана с цялата строгост на закона.

Стават грешки, лека му пръст на човека, дано сам да си е виновен.

Путини, политики, глупости... В Германия причината за такъв инцидент може да бъде само една и е прозаична. Майсторът весело си е бъбрил с робота, докато му е капвал тук - там машинно масло. Роботът, по начало приятелски настроен, обаче не е издържал някое типично немско изречение, което започва в понеделник сутрин и завършва в четвъртък привечер и се е опитал да постави точката по-рано. Но не е избрал правилния (от човешка гледна точка) начин.

Роботът да бъде осъден на строг тъмничен затвор- доживот. Без право на обжалване. Да бъде натикан в карцера, само на хляб и вода, без цигари, без телевизия, без право на свиждане, без цигари и кафе! освен това- да плати 300 000 евро обезщетение на роднините на жертвата , както и да поеме съдебните разноски по делото. Това.

стана ми мъчно за робота, не може ли да се признае за виновен и да му съкратим наказанието ?

Да не сте посмели да тормозите робота! РО-бот, РО-м! Щом започват с РО имат право да убиват хора.

време е за 1 закон на роботиката

Да вкарат робота в затвора за да види как е там. Или в каторга - да прави коли в затвора.

Може и булка да стане. Я в Китай как ги женят. В Европа щом разрешават еднополови бракове не му пречи да стане булка и той.

За всеки случай ще си направя една хидравлична преса в къщи.

1. Скайнет се осъзна. 2. Оптимус Прайм показа тъмната си страна.