Фондът за стабилност е изправен пред три варианта за Гърция

Европейският фонд за финансова стабилност (ЕФФС), който предостави заеми за 131 милиарда евро на Гърция, ще трябва да избира сред три варианта.

Обратно в новината

Коментари - Фондът за стабилност е изправен пред три варианта за Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

9-ТИ СЕПТЕМВРИ 1944 ГОДИНА Е ИЗЧИСТИЛ ВСИЧКИ ДЪЛГОВЕ НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ БЕЙОВЕТЕ , ЧОРБАДЖИИТЕ И МУТРИТЕ ИМ :))))))) .... ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ Е ДОБРЕ ДА ИМА ТАКИВА ЗАЧИСТВАНИЯ :))

Само дето освен дълговете е изчистил и голяма част от интелигенцията на България!!??

Брюкселският синдром е психосоматичен феномен, в който вярващият роб е доведен до такива нива на битов идиотизъм, социален кретенизъм и саможертвен мазохизъм , в които заплаща на робовладелците си не само за да бъде заробен, но и за да бъдат обучени в роби и заробени и неговите потомци, които създава в служба на цивилизационното, ценностно, хуманно и спасително Робовладелство невидимо с простото око на вярата" в Някого или в Нещо и невиждащо безбройните форми на неподозирани робства, и извън фокусното разстояние на ДИоптРИТЕ на робовладелските закони с техните оковни правила, отровни норми, илюзорни морали и конформистки истини.

След така проведената "кадрова политика" МВР се състои от 10 % корумпирани "началници" 80 % дебили и 10 % хора имащи нужда от работа, които са били достатъчно умни, за да успеят да убедят назначаващата комисия, че са достатъчно тъпи, за да станат полицаи. - Целта на мероприятието е да се наемат най-послушните и сляпо изпълняващи заповедите хора.

Ако си мислите че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете. Критерият е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Същият критерий се използва и когато се наемат хора незавършили Симеоновската школа. Ето защо кадрите се търсят сред бивши спористи: гюлетласкачи ,борци, щангисти и други признати светли умове.

ами , то е ясно, от Фонда ще пият една студена вода и това е! Кредита е гласувано доверие, от "кредо" - доверие, така че в случая имаме "неоправдано доверие" и толкова, край на игричките,след това Гъррция започва от начало и на чисто!

Фонда да духа супата!

Пачаврите от ДАНС се занимават с Профилиране и Разработване неудобните за Незаконната 70 годишна Юдо Комунистическа Власт БЪЛГАРИ, като събират информация за тях от "Приятели", познати, роднини, съседи, колеги в службата, лекуващи лекари, преподаватели в училище или университет.... Целта на събрана от Проститутките от ДАНС информация е изработване на Компромати, които да послужат за бъдеща Зависимост, Репресия, Възпрепятстване служебното развитие на Неудобните включително и Уволнението им от Работа или невъзможност да си намерят такава. Все приоми разработени от КГБ, усърдно приложени от нейния филиал в Задунайска Губерния ДС и неговите наследници НСС и ДАНС.

КАК ЖЕ ФОРМИРА МИСЛЕНЕТО НА ОБИКНОВЕННИЯ АМЕРИКАНЕЦ И КИТАЕЦ ? ... АМИ КАТО СЛУША В МЕДИИТЕ МЕСЕЦ СЛЕД МЕСЕЦ ЗА ПРОБЛЕМИ В ЕВРОПА И ГЪРЦИЯ , НИКОГА НЯМА А СИ СЛОЖИ ПАРИТЕ В ЕВРО-ФИРМИ ....:)))

4 вариант - продава се всичкото движимо и недвижимо имущество в полза на кредиторите: острови там каквото има и Гърция става собственост на Анжела.

УПОТРЕБИЛ СИ МНОГО ХУБАВА ДУМА - "ПРОДАВА СЕ " .... А В МУТРИСТАНА ГО П.О.Д.А.Р.И.Х.Т.Е ! НА ЗАПАДНЯЦИТЕ :)))

много добре са си направили сметка финансовите институции на запада направи така една дрзава да фалира за да мозе да се одпуснат пари достатацно е народа да робства 20 години сус ниски доходи а на запад да си зивеят като лордове. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Aбе има и друг вариант! Tези хиени да си направят прехващане по между си и да си плащат един на друг до като вземат да повръщат от алчността си...xaxaxaxa

Има и друг вариант, да дадат още 131 милиарда или 145 или 190.

Направо да пращат ЧСИ-то заедно с няколко полицейски коли за подкрепа :)))

Какви варианти?Невъзможен вариант,вариант ли е?

щом на мене вече ми писна от тия гръцки истории, мога да си представя как се чувстват ония от фондовете ....

Защо ли, като чета имената на управителите на тоя фонд си мисля, че има грешка в изписването на "Европейският" , буквите "оп" са синтактична грешка май?

но защо на първо време гърците вземаха и похарчиха/откраднаха тези мангизи? Не са знаели от кого ги вземат? Знаели са и то много добре. Да не хленчат сега!

Ако гърците имаха нещо общо с холивудските спартанци, може и да надделеят. Обаче корпоративния Ксеркс е съвсем истински и те отдавна му служат..

Бях я пропуснал тази еврейска групировка ;)))) И трите варианта са чудесни , ако гърците са готови да си похарчат държавата ....

Взехме заем, че да внесем у фонда, та друг да вземе заем, та да си стимулира икономиката. И това не е от глупост. И най-тъпата мутра израснала на улицата знае кога пИчели и кога губи. Това е от лакейщина, за да се укрепят едни хора на власт и да мачкат на местна почва. Мислите ли че някой ги уважава истински? Вие уважавате ли балъците? А предателите?

и другия вариант чрез вноските към Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), в който и ни е се напънахме с вноска от 100 млн евро!! !

Болен здрав носи. 3 млн икономически емигранти, 3 милиона бедстващи и 3 млн хрантутени от бюджета, Но иначе сме много стабиуни, ще плащаме, други ще вземат.

За Гърция няма да плащаме! Не сме в еврозоната!Ще плащат останалите страни членки, които Са!

цялата работа стана - в понеделник циПрасчо отива на заколение. финансоват криза се съчетава с политическа и парламентарна, гърците озверяват още повече от страх, избират гамото, който МВФ посочи за пророк и месия. приватизират се 40-те процента от държавното участие в икономиката, работещите се превръщат в "работещи бедни" /като в БГ/, а пенсионерите отиват курбан /жертва вечерная в името на Йехова/...

Сънуваш ли? Следва 100% национализация - помисли малко!

мвф ще опрости едни хартийки, за да получи реални активи - държавните досега предприятия на гърция. сънувам, разбира се. то стана по-нереално от сън ...

Нямате никакъв шанс да вземете пари от Гърция - ще ги окупирате ли?! Пийте една студена вода...и толкоз!!!

Има, има. Ти рахат бъди.

Няма какво да кажа ,но от Грък да видиш да си плаща заемите е все едно да видиш че 100 слънца светят. Те са толкова мързеливи, че знам защото още ги има????????

вариант 4 изкупува заемите на мвф и ги замразява заедно със своите за 5 години с нулева лихва при нормялни за икономически разтеж условия и условие за нулев дефецит кризата е преодоляна

в идеални условия - може би. в тези - няма кой да им даде.

Този Ципрас Запада ше го запомни хубавичко. Родословното му дърво сигурно започва от Одисей. Досега ги размотава из пещерата.. Но другата седмица сигурно ще ослепи циклопското око на западните политици, както по митологията е сторил с Полифем.

АКо спечели, спечели, ако загуби, ще го разкатаят.

Нема начин и гърците да немат като нашта поговорка "Където е текло, пак че тече" и са сигурни, че откъдето са изтекли тези 131 млрд пак че потече.

Има и друга... Лакомо дупе .........

как ще стане,я си гледаи голфу.

И трите вариянта на празноглавите икономисти са погрешни. Трябва да се определи на гърция някакъв процент от БВП на страната да изплаща ежегодишно и така докъдето се стигне. Празноглавите икономисти още не са ли разбрали че тези пари нямат връщане?Къде им бяха мозъците когато прахосаха парите на данъкопладците си?Защо сега не ги разследват за дадените неспасяеми кредити?

Явно не става въпрос за това. Поради някаква си причина не си искат парите и само дигат пушилка. Иначе по твоя начин е лесно.

симо

Става въпрос за послушанието.Те искат гърците да слушат и да се подчиняват.А така е запазва неолибералният ,колониален модел. Отделно е понижаването на статуса на държавата-друг/частни банки/да ти диктуват условия и да приватизират което си поискат.По воя на соросите си личи ,че залогът е много голям.Това си е хибридна война.

защо неспасяеми? По онова време гърците се кълняха в майките си, Христос и всички олимпийски богове, че ще върнат заемите или поне ще си обслужват дълговете порядъчно. ЕС е основан на доверието най-вече - ето за това Юнкер и останалите се опитват да задържат гърците в ЕС щото предполагат, че са с временно умопомрачение.

Дали са им 131 милиарда, а пък на нас защото сме много изпълнителни и отговорни - 7-8 милиарда до 2020 година. Да продължава пожарникаря да им целува дупарите, може и да ни дадат 10 милиарда. Чак ме е яд колко прост народ сме, умрял от глад и лишения, но финансово стабилен. Лека вечер и си лягайте по-рано, утре да сте свежи за да може да си заслужите 400-те лева заплата(не важи много за шопи, майни и морски герой, те го подухват за някой лев повече и мислят че са добре).

При това лихвите ни са 2 пъти по-високи. Но кой би дал изгодни условия на лакеи?

bira_more

И какво? Да се набълбукаме с още 100 милиарда? Такива заеми ще направят няколко българина милиардери, а ние всички ще ги връщаме! Виж, за лихвите съм съгласен.

какво ще ги правим тези заеми. Логиката на бай селю е - имам 200 лева пенсия, мога да изплащам 3000 лева заем. Ама заем не се взема само за да си подобриш потреблението. Заем се взема и за да създадеш доход. И ако чакаш един който няма никакъв доход, да проима ,че тогава да му дадеш заем е загуба на време. А ако му отвориш бизнес, чрез финансиране и данъци ще вземаш и лихви ще ти плаща и няма да тежи на социалната система - примерно. Дори да има доход, с финансиране може да се създаде нов, и пак по същата логика. Продукта се създава с предприемаческа инициативност, с откриването на пазар и с достъп до финансиране. Всички бедни страни по света имат един 2 проблема - липса на достъп до финансиране и корупция. Виж докладите на СБ за бедността и ще се увериш. В тази държава трябва да влязат пари - с инвестиции и изгодни кредити. Другото е въпрос на политика.

Заем не се дава,той се взема с молба към банката.Големината на лихвата се оределя от способността на кредитополучателя да си върне заема.При липсата на каквато и да е икономика в Б-я, що се учудваш, че заемът е малък, а лихвата висока :)

Не се дава, отпуска се - ок. Пък лихвата при кредитен рейтинг Джънк е по-ниска от лихвата по нашия кредит. "Велики сме".

Вариант1 Искаме си парите, но не можем да си ги вземем. Вариант2 Отписваме си вземанията Вариант3 Запазваме си правото да мислим какво ще правим по-нататък. Казано на народен език "ще имаш да ми даваш". А от гръцка страна звучи "ще имаш да вземаш". Ама как го е измислил народния гений "Ще имаш да вземаш" - с подходящата интонация.

Гърците се насадиха на пачи яйца. От ден на ден става все по хубаво. Няма да ви казвам какво следва защото после няма да ви е интересно.

А кредиторите на какви яйца са? Гъщи?

ЕФФС и МВФ и баба Меркел да се съберат и да си се утешават взаимно. Групово изгоряха с много ,много милиарди.

А после? Кой ще покрива бюджетният дефицит?

и Гърция се оказва с 9 пъти по-голям бюджет от нашия.... И кой ще покрива голите ни задници викаш?

Варианти за Гърция: 1. КРЕДИТОРИТЕ ПИЯТ СТУДЕНА ВОДА 2. КРЕДИТОРИТЕ ПИЯТ ХЛАДКА ВОДА 3. КРЕДИТОРИТЕ ПИЯТ ГОРЕЩА ВОДА

Нищо чудно по необходимост от ЕС, да ни вкарат предсрочно в еврозоната . Ще се опитат да размият щетите с БГ, РУ, УНГАРИЯ, ЧЕХИЯ И т.н

е отднес нали има комитет за еврото?евро-швестерите отдавна са сметнали колко могат да избият от туземците от Източна Европа!

Като Словакия ще теглим заеми за внасяме в спасителния план, трябват им такива послушковци и балъци като нас. Тиквата като вкара в спасителния план 1-2 млр. евро, ще каже че много ни ценят, а Юнкер ще ни благодари и ще прегърне мутрата..

Понеже виждам, че и ти като Ципрасчо сте изкарали до към трети клас та да ти подскажа и един 4 ти вариант. 4. Кредиторите пият студена вода и отпускат още 100 милиарда несъбираем заем. Как ти звучи това ? Май в тон с другите три варианта, които си описал, а и също толкова реално като тях.

Да бех прочел статията преди да репликирам ли?

е фонда да направи както каза чичовото на времето.

Какво е трудно при сегашна криза в Гърция? Има два варианта за предстоящо бъдеще: При запазена причина (спрямо евро негоден начин на държавно управление) - кризата ще ескалира. При прекратена причина - кризата ще е успешно преодоляна и Гърция ще е с възможност да плаща свои дългове. Необходимо е да се избере по-добрата възможност.

Ципрас знае. Играе за втория вариант. Върти, сучи, не плаща и накрая работата е на отказване на заемите.

Варианти за Гърция: 1. Стягане на коланите и спиране на сиртакито 2. Силно стягане на коланите 3. Болно стягане на коланите

вариант 4-сте вземем да обявим че сте станем тет-а-тет с Китай и Русия иБРИКС и сте им дадем портовете и базите дето Германия иска стото нема излас на топли морета и сте вземем да обявим вето на ембаргото на путин!ЕС сте даде още евракис,ако не даде сте вземем от банката на БРИКС и азиатската банка и сте обестаем да им ги върнем.И пак сте ядем и пием по казината с красиви български дами,а вулгарикос сте ни пласта борчовете и ЕС сте го хвали!

алития милас. парта лефта фиге ка кала на пернас.

ЕФФС посочва, че си запазва правото да действа по-нататък във връзка със заемите си за Гърция, и?

И... - да продължават да се дондуркат, но този път по-пестеливичко, за да се смени онаглялия Ципрас.