САЩ и Куба възобновяват дипломатически отношения

Президентът на САЩ Барак Обама обяви, че САЩ и Куба възобновяват дипломатическите отношения и нарече това историческа стъпка.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Куба възобновяват дипломатически отношения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основната терористична"държава"са краваристан и кубинците правят огромна грешка.

ФИЛМА SCARFACE С АЛ ПАЧИНО Е АМЕРИКАНСКА КЛАСИКА ЗА КУБИНСКАТА МАФИЯ В МАЯМИ :)))) Белязаният (на английски: Scarface) е американски филм от 1983 г. за Тони Монтана кубински бежанец, който отива във Флорида през 1980 г. и си проправя път в организираната престъпност. Тони Монтана е криминален затворник, който бяга от комунистическият режим на Фидел Кастро, прочистващ Куба от престъпници. Първото престъпление, което Тони Монтана извършва на американска територия, е убийството на друг емигрант, нарочен за комунист. Това му осигурява официално разрешение за оставане на територията на САЩ. Впоследствие Тони Монтана посредством убийства, жестокост и престъпления успява да се пребори с конкуренцията на местните американски престъпници и се издига до висините на престъпната структура.Според Тони Монтана е много важно ако сънуваш бикове да пратиш клип как правиш коремни преси на някой! Филмът показва грозната действителност в средите на кубинските емигранти-антикомунисти. В същото време изопачава лицемерния характер на американската вътрешна и външна политика, закриляща обикновени криминални престъпници под етикета "антикомунисти". Хора, които официално бягат от комунистическия режим, а всъщност голяма част от тях са обикновени престъпници. И днес най-големите престъпни организации в щата Флорида са съставени от кубински "политически" емигранти и произхождат от средите на "избягалите" от режима на Фидел Кастро. Малка част от филма се основава на филм от 1932 г., който носи същото име. Филмът съдържа голямо количество псувни (английската дума fuck е използвана повече от 200 пъти) и насилие, включително сцената с резачката. От филма е и известната реплика Поздравете малкия ми приятел, която Тони казва преди да разбие една врата с щурмова пушка M-16 и гранатомет M203.

Във всяко негърче има по един скрит комунист. :)))

Вижте само след 3-4г. как ще изглежда Куба. Във Флорида живеят 1 милион кубинци, в конгреса има също бивши кубинци, има и множество милионери с кубински произход. Куба ще бъде "взривена" от инвестиции и обмен на хора.

Къде да видим?:)))5358

Виж само как се живее в България след 8 години ЕСовско членство}:-()((((

По времето на Луканов и Виденов по-добре ли беше?!

ВСЕКИ ИСКА ДА Е ПРИЯТЕЛ СЪС СИЛНИТЕ.... ЗА ТОВА НИКОЙ НЕ ДРУЖИ ВЕЧЕ С пРОСИЯ.

пРОСИЯ ХАХАХА ПХАХАХА ХАХАХАХА МУХАХАХА

ДИР-а защо всички коментари или реплики срещу малоумието "Щерев" биват изтривани? Извода не е ли, че "Щерев" е някой от модераторите?

защото щерев е прав

Ройтерс току що съобщи "Събитието ще бъде ознаменувано с грандиозен гей-парад в Хавана, предвождан лично от Обама Бараков, френдс и френдки."

А ти ще си с най-големия мъжки атрибут в дупето.

Това нямаше да се случи без благословията на Кремъл.

Шило

Естествено, нищо чудно да е нещо свързано с Украйна!

Не, просто кубинците усетиха мириса на долара. От няколко години нашите канадци ходят на море в Куба.

Дa пизнaя кaкво ще стaне: СAЩ ще откaже дa им дaде Гуaнтaнaмо и Кaстро ще им покaже среден пръст !

Много мислиш куманоид тъп! Още не може да приемете истината, че Куба най-сетне е на верния път. Тъпанара Путлер рони сълзи за загубата, а ординарците му реват за да не е сам!Само след 5 години Куба ще е перлата на карибите, мухлясали човекомразци!

дедо, стига млати с тая кържа по канапето, че ще я строшиш. Верно, че боци дигна пенцийките с >>>3 ЛЕВА

Тя, Куба си е перлата на Карибите още от сухият режим на САЩ, бе, умньо! Още от 1924 до 1932 година! Та от тогава се видя как Куба цъфна и върза!Колкото цъфна и върза Пуерто Рико например!

Перлата на хазарта и проституцията... Съмнявам се, че това вече ще се повтори, кубинците ще си градят комунизма с доларите на сащ :)))

Целувки, искам целувки. Ако може френски. Само така ще повярвам в чистата любов.

Кубa е покaзaтелен пример,че от сaнкции ефектa е нулев !

Шило

Иран- също, и там ще махат ембаргото.

Дали е нулев....я попитай какво са яли 50години кубинците

според теб камъни трябва да са яли!А можеше хамбургери от Макдоналдс, например!

Какво ли ядат олимпийските им шампиони, или пък волейболистите им?

Във Флорида има един чисто кубински град. Нарича се Малка Хавана. Още преди много години, за да привлекат Кастро, му казаха, че имат приготвени 10 милиарда долара, за първи инвестиции, при положение, че "омекне". Сега, след като вече е "омекнал", може да им дойде и друг акъл в главата.

Няма да омекнат кубинците. :) Едно е да ти обещават...друго да ти дадат. Путин с един подпис опрости на Куба $40 млд. и получи разрешение да пусне отново руския радар. Естественно ъпгрейтнат. Обонго с трици маймуни лъже. Късно се сети. Да беше дошъл в България, Обонго, и да каже: Уважаеми партньори, даваме ви $40 млд. за американски радар във Варна срещу Путин, по $100 млн. на година за военните бази в България на САЩ....плюс дълговете към България на Афганистан, Ирак и Либия. Това е партньорска приказка...както направи Путин с партньорите си в Куба :)

Така си е :) Ама каквото и да казва нобеловият лауреат за .... мир , едва ли някой ще го приеме насериозно ;)))) Колкото по-далече от такова партньорство , толкова по-добре . Никът ти е някаква ирония ?!!!

Коен, много лесно даваш чужди пари. Не те ли е срам да се излагаш?

Кои пари са чужди? Афганистанският дълг от $60 млн., иракския от $150 млн., либийският от 1 млд. валутни лева или предложението на недоразумението Чехльо, българската земя да се подари на израелските другари. Това, че "натовскате ни партньори" ни забраниха да си търсим версиите от "братските" някога народи? Или , че безплатно се нанася чужда армия само при действителна окупация? Русия си изтегли до един окупационният корпус от Германия. САЩ нямат намерение.

Major Payne

Куба е изгубена за Русия и Венецуела също върви натам...

Майоре, тепърва ще се свиква с пейзажът край Флорида....както пред плажовете на Крим да плуват руски атомни подводници :) А примерът с Крим е заразителен...Особенно за Аржентинската красавица-президент, чийто съпруг бе убит заради Фалклендските острови. Незнайно защо, "присъединени демократично"към европейска Англия. Явно Шекспир си е писал сонетите на Фолклендските брегове...

Таа руска база в Куба да не е лукова глава бе

Волен повлече крак отивайки на Варадеро и Обама да не остане по назад.:)

34 години зам.директор на ЦРУ беше кубински разузнавач.А сега вероятно имат и вицепрезидент.ХА ХА Чобаностан !

Дъщерите на Лавров,Путин,Кастро излезеха първите соросоиди..Сега и Кастро стана соросоид..Извинисе бе! Извини се бе!

Стана точно като вица със сестрата :) Фидел е скопен след залавяне по заповед на Батиста.

Чичо Сам страх го тресе при тази нова сгудена война руснаците да не разположат пак ракети там. И да им го върнат тъпкано за ПРО в Прибалтика и Полша.

Ракетите са там ! Тук е заровено кучето! ХА ХА Ционистките тъпанари са били винаги глупаци...

Насименто, еничар прост, стига си трил бе.

КЪДЕЕЕ СТЕЕЕ ПУТИНОИДИИИ, ХАХАХА

Вече почиват в Крим..ха..ха

Сега няма да ходим на почивка във Варадеро..

ПЕРХИДРОЛНИЯ БОЛЕН НЯМА ДА ХОДИ, ХАХАХА

Америка е пълна с преуспели кубинци. Те ще се върнат и ще инвестират в нея. За кратко време тя ще се промени към по добро. Американците помагат много, но не на всеки един. Точно на такива като нас не помагат. Те просто купуват само управниците и това решава въпроса. Или пък ги притискат с компромати.

Можеш ли да изброиш поне три основателни причини, поради които да помагат на нас?

Преспели кубинци като Тони Монтана.