Трескава размяна на оферти за Гърция в ”12 без 5”

Атина и ЕС си отправиха предложения, часове преди изтичане на крайния срок на спасителната програма за Гърция.

Обратно в новината

Коментари - Трескава размяна на оферти за Гърция в ”12 без 5” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно и на Европа не и е съвсем безразлично случващото с Гърция, нейните безкрайни увъртания, нагли предложения за отмяна на задълженията, нови заеми без ангажименти за реформи и промени и пр. и т.н.!! Отдавна трябваше да ги отрежат, за да не са лош пример за останалите държави в ЕС.

Ципрас е гръцкият ЖАН или ,може би,гръцкият Луканов,обяви мораториум по българският дълг!Дано се поучат от грешките на българските левичари/комунисти/бесепари,ако не искат да станат с български стандарт!

през 2 часа новини за Гърция, а в България няма ли проблеми ?

- Как ще платите - кеш или с кредитна карта? - С референдум.

Просто ги правят смешни гърците тия. Еврочиновниците се тресат от страх и на зная на кой бог да се молят. Те бяха абсолютно сигурни, че гърците ще клекнат, защото няма никаква логика да не го направят. Е да, ама, както Франк Хърбърт казва: "Истинската реалност е винаги една стъпка отвъд логиката".

Ще клекнат гърците.Защото им се иска но не им стиска. Но са безпардонно нагли.Не мога да уважавам такива хитреци и мързеливци . .

Говоря преди всичксо какъв перфектен гросмайстор по теория на игрите е Варуфакис. Сравнен с него, Дейселблум е просто един талантлив лаик.

че МВФ са мафия и с удоволствие биха фалирали, колкото се може повече държави е истина, че може да им се опрости голяма част от дълга е истина, че гърците живеят на кредит също е истина ( но така са много държави)....аз ги уважавам като народ, борят се за правата си, стачкуват, не са умрели като нас.....имат жив дух....не харесвам злобни коментари към тях от българи, все пак те са ни съседи....България няма никаква изгода те да са зле....искайте добро за другите, за да идва добро при нас...така работят божиите закони ....предлагам да се учим от техните перипетии как да не закъсваме чак така ( то не че ние цъфтим и връзваме) как да се борим за правата си....желая им успех на гърците....

Ха-ха-ха, МАЙДАНА е започнал, Протестна мрежа, Реформатори, НПО - всички спонтанно се стекли на площада! 20 000 протестъри настояват за затягане на коланите, вдигане на пенсионната възраст, увеличаване на данъците и намаляване на пенсиите и всички доходи!

Това е в Гърция, Атина: Десетки хиляди души...AFP

господине, това са служителите от базите на нато и дипломатическите посолства на враговете на гърция от ес

да спирам ли я, да права ли я до пристаништото.. щ тъй зе да фалира таз хубава държава..

флакона? кой ще им плаща горивото питам? че и морските им деликатеси.. ако бях на власт, Самуил щеше да им светне в очите по рано, ктб щеше да е наша и банка..и немаше се чудите как Близнашки на протестъри е в ДПС.. с Пеевски на заедност.. иначе лилито бута по магистралата, като стигне и пристанището, ша са оправим. там какви морячета има.. яки, като мен.

На Гърция и трябва половин година на командно дишане и тогава ще са готови за преговори.

Тя фалира само за месец без евроинжекции. След 6 месеца в нея ще има само зомби.

Нищо по- верно няма. Но тогава ще се престорят на умиращи , ще сключат договори и няма да изпълняват задълженията си. Те трябва да се скарат с ЕС много лошо, за да изядат дървото и след 70 години мизерия като нас да започнат преговори за връщане. У нас все още не знаят какво е ЕС и какви ползи има от него- толкова прости хора има.

в израз на съпричастност към гръцкият проблем научната общност добави още една секунда към 30/06/2015.. ей така да се удължи агонията.

Гърция закъсала.... А незакъсала България е предпоследна в Еропа по доходи и БНП на глава от населението и ПОСЛЕДНА в Евро-ГЕЙския съюз... Оставете я Гърция. Масоните и демагозите- пропагандатори- ви промиват мозъците с гръцките проблеми. Всичко Мара втасала- седнала Грците да оправя....

гръкос тарикатис - нема спор, а ние си им плащаме гяволиите, и им носим вода в разплетени кошници

Гърция е фалирала отдавна, просто, който е умен се пази и не им набутва стоки и пари. В монета никой нищо не предлага, а Ципрас отправя стари предложения, като разчита, че от ЕС са забравили какво е говорено преди няколко месеца. Мисля, че Западът ще се бави още няколко месеца и ще цоца кинтите, които му дойдат като плащане от Гърция и за Гърция.

Никой нищо не бил предлагал , а дали е така , кой , кой ще ми каже. Ето аз си вървя и си слушам музика даже. След като няма нищо за товар в БГ ме изпратиха в Гърция за лубеници и то за Полша. Айде да вшдим , кой е зле и само внася , кой прави износ , ако , че банките уж неработят.

Има открита набирателна сметка за волни пожертвувания по 3 еврака/калпак европейски гражданин. Предстои да се пусне СМС-акция, дарения от Червения кръст и полумесец, дарителски касички по църквите...благотворителни концерти и демонстрационни(също благотворителни) спортни срещи...Всички средства постъпват автоматично по сметките на МВФ и повечето анализатори са убедени, че ако не друго, то поне заплатата на Кристин Лагард няма да закъснява!

Тя е към пейрола на Голдман Сакс.

саседи гърци. без 30 евро на глас. вий вече наша рода сте. дръжте са.

кой с коа е лягали..не пиши минуси.

Е ли е България в ЕС, да храним, поим, носим до кенефа наште мили митничари.. дано не кажат, че грижата, за бедния, е спам.

гледам, изливат млеко и с него и вода да не стане пак сухо наверно.. само хабят водата. а митничар от такиз номера.. ша пометне горкото.

Спряха да изкупуват, ама не помниш. Причината е разпадане на СИВ и тогава казват, ние извън СИВ не пазаруваме домати от вас, а в това време са се скъсали да пазаруват от поляците! И това ако не са лицемери долни та на!

Реформите на Тройката могат метафорично да се опишат като: чупя ти десния крак, давам ти един аспирин и ти казвам, че ако не избягаш от Маратон до Атина за 2 часа, не само че ще ти строша и другия крак, ами щ'и свия и кецовете...

Как ще платите,кеш или с кредитна карта? С референдум. Готино е.

Повече от ясно е, че Гърция ще работи по схемата на Троянския кон !

Будала грък нама, прецакани българи бол. Еврозоната не може без Гърция, Ципрас отдавна си е направил сметката. Накрая вместо да плащат, гърците пак ще харчат милиарди.

Като има евро балъци -за жалост така ще е

След 12 години налагане на демокрация в Ирак и 5 години икономически реформи в Гърция, трябва да отчетем, че Запада е наистина мощна сила, която преобразява света към по-добро.

Кво толкова станало? Гърция фалира,Турция я окупирва ,а боко праска хъба на турската граница.

Айде, лягайте бе, роби на труда и роби на мутрите , оставете я Гърция. Отивайте да гледате телевизии , за да ви облъчват от синия екран с всякаква буламач и помия, а после се чудете защо ви цепят главите. Бягайте да гледате Малката Булка, Завръшане, Дързост и грозота, Пей с мен, танцувай с мен, българия търси талант, Господари на ефира, шото на голата конска глава- Слави , дебелите свине Манчев и Шишков...Бягайте , че в хипера са пуснали промоции на залежали полски наденици и гумени пържоли от холандския резерв от 20 години. Бягайте да събирате точки в хипера за евтин матрак или бормашина бе, да точкувате... Ха-ха-ха... Направиха ви послушни овце и скотове. Като петокласници сте бе- големи мъже и жени на по 50 години събират точки и лепят в разни лепенки...Смешници. Превърнаха ви в био-роботи, хуманоиди, андроиди, радио-управляеми играчки... Кукли на конци.

100 +

1000+ самата истина е, ама тя боли нали?! мазохисткото стадо иска лъжи, и пак лъжи, така получава душевен оргазъм!;)))

За човек, който мрази ТВ нещо много предавания знаеш) Аз не знам и половината от тях

Нали първо трябва да си ги гледал, за да можеш да се отвратиш!

Да сте виждали грък да плаща за нещо? То е ясно, че отново българи и румънци ще ни впрегнат да им покриваме изхарчените от тях. Ципрас няма да позволи даже един грък да плати за нещо. Върти яко немци, франсета и тем подобни.

Най-мързеливи са гърците. Следващите са руснаците, но като се добави и алкохолизма им, май напират към първото място! :)))

То се вижда кои са най-мързеливите и крадливите. С най-малък БНП на глава от населението, най-голяма корупция, най-висока смъртност, най-малка раждаемост. След нас е само Албания.

А, недей така) циганите все пак нещо правят по въпроса... А и "бежанците" ще се включат, та поне статистиката ще се подобри. Ама за процентите тя ще се мълчи....

Pesh0

Няма такава сапунка .

дълга но ще можеш да вземаш и още и още...а булгаристан къде е ...35 лв. детски?!

10 чавета по 35лв. 350лв

ти и детските ли взимаш?)) Аз не ги видях. Ако си опрял до тях, тогава я ми кажи, какви ли данъци плащаш?

Васо, те са по-добре от нас, ама на кредит. Това само по себе си не е добре. Все някога ще има видов ден.

Pesh0

като гледам какви предложения им правят , няма да има видов ден . Ще има бития бит . кралия крал.

Гърция се очертава да си върне драхмата. Народът си я иска. Дали ще се покачат доходите, хората се надяват, но дали ще стане!

Като реинвистират парите, които им отпаднат като плащания по дълга, като нищо може да изрипат. В момента и без това има много свободни пари, все ще се намери кой да им заеме, макар и при висока лихва.

Как с драхми се връща милионен кредит взет в Евро? Много хора изплащат ипотеки. Със заплата в драхми само водата за басейните няма да могат да си платят на месец.

27 юни е исторически ден за Гърция. Вероятно ще се окаже и страшен, но това не го прави по-малко исторически. На този ден, след пет месеца игра на "иди ми-дойди ми" (която само партньорите в правителството определят като преговори), господин Алексис Ципрас реши да се отрече от историческите си отговорности и да прехвърли тежестта на неуспеха си на гръцкия народ. Реши да има референдум, за първи път след 1974, в един съвсем кратък период (една седмица!), през която банките вероятно ще са затворени, партньорите ще са ядосани, а касите - празни. Въпреки всичко това, 27 юни е един исторически ден, подпечатан с декларацията на премиера. Човек би очаквал, че тежестта на решението би направила поне декларацията историческа, задълбочена, внимателна. Би се надявал, че едно решение, което носи значителния риск да хвърли страната в ада, ще бъде достатъчно обосновано, а самата декларацията ще оправдае решението. Че ще съдържа нещо, което следващите поколения ще запомнят, без значение дали ще то ще се окаже черна точка.

Пепеляшка ряпа да яде.

Днес чух новината,че българското правителство внася огромна сума -сто милиона евро в Европейския съюз.Защо бедна България пак е спонсор с богатите и големите?

Е как за какво? За да каже Юнкер браво на Боце,даже се просълзил човекът,без майтап.Даже и на мен ми идваше да се просълзя от тази страхотна новина. НО...размислих.

Къде ма Ледо я чу тая новост? По водопровода ли?

Научих новината за заявката на България за участие в европейския инвестиционен фонд с голяма радост, много е важно за България и за Европа. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел след срещата си с 30 кметове от ГЕРБ, цитиран от БТА. По-рано днес комисията съобщи, че България ще участва със 100 милиона евро в проекти, подкрепени от европейския фонд за стратегически инвестиции (т. нар. план "Юнкер). Има и други сайтове освен тоя бе шматарок.

За да вземеш, трябва и да дадеш. Българинът иска само да взема, без да дава нищо. За това вечно ще е беден и гладен. Времето когато СССР само даваше, отмина.

Да го беше и прочел/а... Внасят във фонд от който ще смучем идните години и обидното в случая е, че ддругте държави внасят милиарди там, а ние като най бедни само 100 милиона.

Научи чужд език, прочети и виж за какво са тези пари.

На гърчетата няма граници. Чудно е какво си мислят нашите политици в момента и какво си мислят за бъдещето?! Защото хала , на който се намира бълг. народ, е скандален на фона на бититето (материално) и претенциите на гърчетата - видно от последните интервюта с тях.

Тия "гърчета" знаеш ли че са 10 пъти по-добре от теб? Здравната им система функционира, образователната- също. 40% от предприятията са държавни. Има над 800 пристанища и 4000 търговски кораба. Колко пристанища има България, знаеш ли? Броят се на пръсти. Знаеш ли, че минималната пенсия в Гърция е 5 пъти по-висока от минималната ЗАПЛАТА в БЪлгария? а? Не знаеш. Затова- когатофактите говорят- вие, еврейските яйца- мълчете!

А бе според Ципурата са цъфнали та чак вързали,но според хората с парите от запада ще трябва в скоро време да организират хуманитарна помощ.

Ти ставаш забавен. Това душевно изпразванем само и само да си чуеш гкасчето, е адресеирано многопогрешно. Но сега н;маме време да обясняваме на такива всезнайковци като теб (които дори не разбират написаното) за какво става дума.

Гърците трябва да са луди да гласуват "за" продължаване на сегашната политика, спускана им Тройката, която за 5 години, не само че не доведе до никакви положителни резултати(каквито реално не са и търсени, за да се стигне до момента на грабителската приватизация,която е запазена марка на МВФ и СБ във всички случаи, в които са се замесвали), ами смъкна БВП с 25%, безработицата е над 25-6%, а сред младежите е около 60%(което всеки икономически грамотен ще ви каже, че съсипва всички бъдещи шансове за разстеж, а следователно и до възможност за връщане на дълговете).

хората казват: не е луд този които яде баница...., а този които мъ я дава. да ви е сладко мили гърци

Слабоумни , неуки клошарчета, които ревете като юндолски мечка, защото телевизиите са ви зомбирали и промили мозъчетата ...Слушайте: Еврото се клати като на коча мъдете, но за разлика от тях, които са здраво закрепени, еврото- не е. Лабилно е, нестабилно, несигурно. Падне ли Гърция, еврото си заминава и ще бъде само спомен, тогава- настъпва крах за ЕС, европейски икономически колапс. Всичко е навързано като свински чърва, Мергел го знае много добре, за разлика от вас, които вярвате на измислени новини и евтини сензации. Още преди месец ви казах, че Меркел никога не ще допусне излизане на Гърция от Еврозоната и ще я финансира на всяка цена и крепи като рохко яйце. Утре следобяд ще има свежо , уж, "великодушно" предложение , което Ципрас ще приеме. С това предложение Мергел ще удари долара . Помнете ми думата. Шекспир каза- светът е сцена- Мергел е актриса, Оланд- също. Ципрас е стар картоиграч, за разлика от кухата лейка- Боко Борисов.

Я посмали малко, а? ЕС дължи 12 трилиона евра дълг. Ще оплашиш еврото с твоите пикливи 350 милиарда ли? Брей....

Говорим, че задокеанските ни приятели са в основата на гръцката криза, използвайки гърчетата за дестабилизиране на ЕС! А самите гърчета се изживяват като големи тарикати и иската да изгиграят всички. Да, но този номер вече не минава...

Я пак повтори: Кой зад океана ти е приятел, този който те манипулира и граби по свой си начин ли бе ??

Малко преди фалита проевропейска вълна заля Синтагма Над 30 хиляди души подкрепиха оставането на Гърция в Еврозоната и Европейския съюз въпреки лятната буря над Атина. Мощната демонстрация поиска оставката на правителството и лично на премиера Алексис Ципрас.

Те това може да стане ако бюлетините се печатаха в Костинброд.

Тъжно ми е за Гърция. Каквото и да стане, я чака обедняване и емигриране на много кадърни млади хора. Съдбата на цяло едно младо поколение ще се съсипе. Не мисля, че от България можем да направим нещо, не знам и кой е прав, но поне можем да не злорадстваме над съдбата на съседите.

Пропадналата България, фалиралата Гърция, западащите Италия, Испания, Франция, Португалия и пр.....

за буфер..соц диктат + религия + газ.... е, не насекаде е като тук.. тва е скъпо и за богати да плащат.

Разбира се, да злорадстваме е пълна бунащина, с оглед на собственото ни мизерно положение.