1000 банкови гишета ще раздават пенсии в Гърция

Около хиляда банкови офиси в цяла Гърция ще отворят врати на 1 юли и ще работят следващите три дни, за да обслужват пенсионери, които нямат банкови карти.

Обратно в новината

Коментари - 1000 банкови гишета ще раздават пенсии в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама как така. А 13 и 14 пенсия как ще бъде изплатена. А Болен как ще раздава 1000 лв минимална заплата.. ама какво е това нещо,аман от поробители

Интересни, с какво Ципрас ще плати заплатите на служителите, които ще отворят гишетата?

Ей нещастни народе, ако бях на власт, щях да взимам заеми и да ви вдигам заплатите на всички. Щях да ви дам повече пари и да си наемате румънски прислужнички. След 20 години като съм още на власт, защото всички ще живеете като западняци, ама по-имотни, тия същите кредитори ще ме попитат "Ще връщаш ли парите или ти спираме кредита", тогава аз ще ви попитам народе мой "Искате ли икономии или да кажем ОХИ" и да ги клатим тези мародери още 20 години да живеят и децата ви добре и с прислужници? Какво ще ми отговорите българофили? ДА живее народа и да пребъде България Во веки, всеки който е против благоденствието дори на кредит е българофоб! ЗА децата и майките да има, да има и за мъжети да се чувстват пълноценни...ако ще да работят, ще бъдат назначени! Да си поемете и вие дъх, стига с тия колани, които ги превърнаха в бесилки и за децата ни! Да си оправим демографията, корупцията сама ще се изпари при едни голими заплати. Самочувствие ще добием на кредит, но за какво са парите ако не да съхраним нацията и да просперираме? Безработица 0% като има и престъпността ще ни е чужда. Който е против, значи носи робска душа, който е против да отиде в сиропиталищата или да види пенсията на бабите и дядовците си! Стига вече сме си гледали в празните паници, стига всеки индивидуално да затъва в кредити бързи и бавни, които никога сам няма да върне! Държавата е народа, ние сме не по-малко достоен народ от гърците. Сега е момента, да тръгваме!!!

И аз искам да тегля всеки божи ден по 60 евро!Коя държава е фалирала-БГ....По точно тотално окрадена!!!

ми бачкай бе. 60 евро са ти 120 лв. Ти днес кат не можеш да заработиш 120 лв къде си тръгнал да ръсиш акъл по форумите?

Както няма половин бременна жена, така няма и половин комунизъм. Ето - по същество гръцкото правителство уравни всички пенсии и всички доходи, а тези пенсии и доходи не зависят от личния принос на човека а от възможностите и решенията на правителството, от международното положение, от следващия урожай изобщо от всякакви независещи от отделния човек фактори. И всичко това в името на "справедливостта". Следват и логичните стъпки - който не иска да работи при такива условия ще бъде ибявяван за обществен враг и спрямо него ... ние едно Белене, в Гърция острови да искаш.

Ааааа не ги е уравнил !!! Има едни 100-2000 фамилии гърци, дето толкова са краднали, че и Бил Гейтс може да им завиди. Те са малко по-равни от другите.

Е и тук на политбюро му се полагаше по 1000 лева на месеца за храна...

да ти ''вещае'' това което сам си завещаеш! Гърците сами си написаха завещанието! Сега Ципрас само им го прочита !

Много вещици нахлуха в този форум и вещаят ли вещаят зло ту за едни, ту за други съседни нам страни, само не си погледат смрадливите дрехи. Гърция е в ЕС от 1981 година и ще си остане в там, имат достойнство и умеят да го защитават. Нашите всезнайковци ако очакват, че един пожарникар, един физкултурник и няколко други мутри ще ни извадят от бунището в което сме се вкарали, има да чакат още дълго.

Реформите ли?Рамадан и Москов ли?

ех баце, ти ако лежиш на тая кълка някои да доди, па да ти отметне работата, не Боко ами и дедо Господ не мое те спаси.

Абе къде е Ювиги, дето ни обясняваше как не сме разбирали Европейските ценности и Гръцките преговори? Нещо изчезна - ааа не така, време е за бирата и облозите :)

Доста тролове се покриха напоследък.

Очаква се и поток на гъркини домашни прислужници към нас. Лошото е, че са трътлести и с мустаци като на Филип Тотю.

Много си претенциозен. Мяташ едиин бял чаршаф отгоре и проблема с окосмяването изчезва

Гърция ще бъде най-позорно изритана от Еврозоната и ЕС и ще отиде в третия свят, където и е мястото.

Някак неусетно, почти незабележимо гръцките пенсионери ще започнат да получават това което им се полага. А ЕС ще накаже Гърция за назидание. Тя е удобна - нищо повече от митове и туризъм. Даже някои от средиземноморски държави ще спечелят.

Ако Ципурата остане още известно време на власт, може да четем заглавия от сорта на: "Днес в Атина беше открит първият магазин Кореком (КОРЕкция на КОМунизма), където срещу долари и евро гърците ще могат да пазаруват портокали, лимони, маслини и мандарини. Драхми няма да се приемат". За Коледа в специализираните плод-зеленчуци ще се предлагат банани срещу драхми, по 1 кило на човек от опашката.

доста тъпичка ти е прогнозата, ама доста;))

това не е шега а самата истина

Ама истината говори човечеца.

Може да сме злобни, завистливи, крадливи, но пък сме умни и красиви!? А пък този грозен мях, дето само като го погледна ме напушва смях, какво ли е ял! Сигурно е пиел нектар и е отделял мед? Пък и честно казано от известните му реплики лъха повече арогантност и самонадеяност, отколкото велика мисъл и чувство за хумор!Аман от чуждопоклонничество!

Този идиот, който след атомната бомбардировка на Япония написал писмо до САЩ, че не трябва да изпускат момента да ударят и СССР. Щото после вече ще е късно! И пак познал!

умни ли пишеш??? ако сме умни, щяхме да сме поне пред чехите, унгарците поляците и румънците дори, след падането на комунизма?! ;) а за красиви ,....да... прав си! които ни види и си иска от нас,...защото вечно сме надупени!! ;)

Срам за тебе България! Гърците се грижат за пенсионерите! Достойни пенсии и изключения! Не е като тук: нощни смени, безработица, мизерни пенсии, мизерна смърт!

То се вижда как се грижат за пенсионерите и другите хора и тепърва ще си проличи как ще се грижат. Не злобей за нас защото гърците са решили да ни настигнат по бедност.

Западът ще ги позлати!

Какво правят разни велики гърци, представители на един велик народ, в някакъв провинциален българоезичен сайт на ТАСС? Защо им пука кой и какво пише тук? Нека си пише. Те нали си вземат осемте хиляди евра заплата! Защо висят тук денонощно?

Кой висял тук? Какви 8 хиляди, я кажи!

оня дето кара влака

Меркел и Оланд защо ли не вземат да направят едно бързо реферндумче.Да питат хората си,сакат ли да дават още милиарди на гърците или не?

Те да не са тъпи да харчат пари за тоз дето духа - т.е. за референдум?!

месечните пенсии на гърците са сигурно 4- 5 млрд. евра?!...откъде кеш?

Според публични източници - 2,4 милиарда евро месечно са необходими на Гърция за пенсии и заплатите в публичния сектор.

1000 банкови гишета х 8 ч = 8000 часа работа или 480 000 минути. По 5 минути за обслужване = 96 000 пенсионери могат да бъдат зарадвани.

Ти кога си виждал банкер или грък да работят по 8 часа? Като събереш двете сметката излиза, но на половина.

Кризата от 2008 и последиците като Гърция,Ирландия,Италия,Испания,Аржентина показаха че сегашната финансова система е изчерпана и следва да бъде коренно променена.Съглашенията от Бретън-Уд създали банковите схеми през 20 век трябва да се санират или нацяло да се променят!

....да, прав си! Bсичко трябва коренно да се промени, HO....алчността човешка,.. само смъртта я променя!;)

според възможностите- ес, на всекиго според потребностите- гърция...ко стана ве еврогейци, нали уж демокрация и капитал пък принципите като при соц.- а!?

Що си се вторачил в Гърция? Фалиралите държави работят на принципа на соца! Това даже ние го знаем!

За съжалениетръгнаха по изминатия от нас път.винаги е така, когато комунистите вземат властта.

Прави бяха някой, като казваха, че Европа ще клекне иначе тежко й. Ето, Гърция победи! Е, Пирова победа малко, ама победа. Не отстъпи Ципрас! Това е мъж! Засилва колата, вижда пропаст, но натиска газта, а не спирачката! Колко такива смелчаги познавате? И след това пита пътниците: "Да се унижаваме ли да натискаме спирачките или другите са ни виновни?" ;)

Гръцкият премиер Алексис Ципрас инициира опити за постигане на споразумение с кредиторите в последния момент. Правителството изглежда готово да отстъпи от снощното категорично не на премиера на предложението, което му отправи председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Глупости, не виждаш ли че не знаят какво да правят. Лутат се като неутрони и се самозалъгват, че Ципрас ще ги спаси, а той погуби Гърция.

...бил я погубил???!!! Aбе,.. Tъпако, държава с хилядолетна история така ли се губи бе слон? Tова да не ти е портфеила с 5 лв в него, че да го изгубиш бе бедняко?! хахахаха....;)

пенсионерите.Ако бяха нашите управници и десните тролове от дира биха ги оставили да умрат от глад.

Отваряме, затваряме - изобщо много са зле. Ще отворят за един ден за пенсионерите - измислиха го вече..Тези хора май наистина са малоумни - явно доста дълго са живели на гърба на Европа, че с тези си възможности за нищо не стават.

победа за мързеливите но хитри и лукаваи гърци. цървулите в бг- ес ще плащат. четох че оня скопения от банкя се бил съгласил да даде 100 млн. евра като за начало в някакъв измислен ес фонд!

Oт неговите пари ли бе?? или от кредита??;)

Oпределението за българи преди 100 г. от чърчил: Mръсно,зависливо,злобно,крадливо племе,...което пие боза и си честити банята! Hе искам, да чувам за тях! Kъде е сгрешил?.. Kъде? Oще пият боза, и то в центъра на село Cофия, а останалото,...и то е вярно!!;)

Наистина ли???///ИЛИ СИ ПРАВИШ ТАШАК:)

Tашаци в чичко гугал няма, а в историята още по малко!;)

Носещи легени до леглото не ме вълнуват. :) освен това точно англичани да ми говорят за баня е все едно гърци за финанси :)

Oстави легените,..англичаните и гърците! Kажи нещо, за бозата в центъра на село Cофия???!!! ;))) хахахаха..

Честито!Каргото в гръцки пристанища- с митни сборове,на Кулата- с български митни сборове.Цените- лекичко нагоре,бачкащите в Гърция българи- обратно в БГ,издържаните от тях социално слаби роднини- без кинти.Якичко!Нали, тролчета!

Ама не каза какво е казал българския преводач на Чърчил, а имено : Нация на която сутрин жените черпят със сладко за това, че снощи мъжът им ги е ощастливил не ми я хвали. Чърчил се е изчервил и след една минута започнал да се смее и преговорите тръгнали. Не е хубаво да се вадят изрази от контекст, нали знаеш?

Бас ловя,че ЕС ще клекне!

ЕС ако клекне ще даде знак и на другите от юга че може да не се плащат сметките

На бас 500 драхми, че ще излязат от ЕЗ.

Dobromir Dimitrow

500драхми - но кажи по курса от кой ден след въвеждането ѝ?!

комунизъм братци

Като не искаш орязване с 10-15% ще вземеш, че да печаташ твои си хартийки и ще имаш орязване 500%. Ето ви почти изравняване на максималната пенсия в България - 910 лева и Гърция - 960 лева (120 евро x 4).....че и в Гърция не е сигурно дали другата седмица ще има и по 120......

Ципрас е великанис!

Следват опашки за хляб, салам кучешка радост с връзки под тезгяха и прочее екстри на комунизма.

Гърция върви към купонна система, или най много да върне оная хартийка -драхмата, която ще се обезцени по-бързо и от амбалажната руска рубла.

Неминуемо идва моментът, когато се появява келнерът със сметката. Плащането е кой както може - един с пари, друг с дупе, трети с острови. А най - големите тарикати плащат и с трите неща. Ако кредиторите не са измислили начин да принудят длъжника да плаща, отдавна щяха да са бедняци.

Кредитора може да изяде едно голямо дърво... може и да може.Но ние ще го изядем категорично-десетки хиляди българи ще се завърнат и ще търсят препитание,близките им -също!

ЕО знаят много добре какво правят като натискат така. Пенсионерите винаги гласуват да се запази статуквото. Накрая ще загубят всичко, това е ясно, просто няма да има кой да плаща пенсиите. Един ще работи друг ще получава пенсии, но това само води до работа на черно и вече този който работи не плаща пенсии. Докато са послушни гласоподаватели ще ги хранят. След това вече няма да има пенсии.

120 евро ли е новата пенсия в Гърция??

на седмица.

Тези ,които хихикат за затрудненията на гърците,да се замислят как ще се плаща и от кого на българите работещи там.Ако се завърнат в България и няма работа за тях какво става?

Една проста сметка показва, че ако 100 000 пращат по 100 евро на месец , то в БГ влизат 10 милиона евро . А съм сигурен, че не са само 100 000 и не пращат само по 100 евра. Ама в Бг тъпани ,които не мислят и не смятат дал Господ за 100 г. напред.

а около 60 000.

Е, тъкмо няма да се унижават да мият чинии, кенефи, задници, а ще се приберат в Бълагрия да са офис мениджъри за 300 евро. Нали тия дето са навън са предатели? Какво ти пука за тях?

Вижте колко минуси са слоожили ЗЛОБАЛИТЕ радвайки се на чуждото нещастие

Ами започват да си обработват запустелите земи! На тези, които нямат държавата ще им даде ако не ги мързи разбира се. А много от тях ще се довлекат и в София да подбиват трудовия пазар-за радост на работодателите...

като почнете с тези пустеещи земи ... къде са тези ниви, може да ме светнеш?!!? Пътувайки из БГ, не виждам обработваеми земи да пустеят. Може би на теб градинката ти пред панелката я имаш за пустееща земя? Излез прекопай я, засади нещо , дай светъл пример!