4 г. затвор за шофьора, прегазил малкия Петьо

Пазарджишкият окръжен съд осъди на 4 г. затвор бизнесмена Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишния Петьо Гевечанов от Панагюрище.

Обратно в новината

Коментари - 4 г. затвор за шофьора, прегазил малкия Петьо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този има солиден гръб, щом му дават 4 години за убийство. При това му били много, че си иска и средството, с което е убил детето - то му е по-скъпо от човешкия живот. Очевидно в Панагюрище мутрите са в разцвет и не вярват, че ще ги стигне справедливо правосъдие. Защото как иначе да си обясним наглото му поведение в съда?! Срам ме е пред чужденците, когато трябва да обяснявам защо си имаме такива никога ненаказани мутри у нас и как всичко се повтаря и повтаря до болка!

Какво е това наказание? За убийство ли? Не е реално. Този явно е много сериозен престъпник, щом се отърва с толкова. Кой знае колко престъпления висят от него.

моите суболезнованя на семеиството. дори не мога да си представя какъв ад е това да се простиш с детето си. съшто така не мога да си представя как 4 години затвор е допостима присъда за подобно престъпление!!!! на адвоката, на съда и на законодателите пожелавам да изпитат подобна трагедя

взимам си дъмите обратно. толкова страшо нещо на никои не го пожелавам, но това съдебно решение е просто нелепо

TIREX

какво е това споразумение при Убийство??? а права някакви на жертвите? ?? какво Улеснява получаване Възмездие жертвите или близките им? за какво е това ако си признаел и хоп длъжен съдът с 1/3 намалява ЗАЩО бе ИЗРОДИ?

Защо държавата не взима адекватни мерки срещу джигитите и войната по пътищата? Защо властта се прави на глуха и сляпа за този проблем? Защо джигитите убиват безнаказано на пътя?

Човека ви каза- нямал време да реагира. 80м спирачен път при "78км/ч" задача за 3ти клас каква е била реалната скорост на МПСто? Жокер (над 100)

Много злоба се излива на фона на една човешка трагедия ... И понеже повечето тук коментират присъдата (грамотно или не), само ще кажа, че т. н. "корумпиран съд" е дал максималната възможна присъда. Защо тя е малка в очите на някои, това е друга тема, но тя в никакъв случай не е насочена към днешния съдебен състав. В случая обаче, по-важна тема от темата за присъдата е темата за поуката. Присъди разни ... Но поуката къде е? Търсейки поуката, трябва се отговори на много въпроси: - кой пусна това дете да кара колело на този път без надзор? - кой създаде пъковщината? - кой написа законът така, че хората да не усещат справедливост? - кой се е съгласил да не повдига наказателно преследване срещу Пъков, в онези другите случаи, когато той е ранявал хора? - и т. н. и т. н. И само още нещо да добавя - много от известните обстоятелства в този конкретен случай не са известни на широката публика. Медиите формулират гръмки изречения, но много подробности остават скрити за публиката и по-активните бързат да се закичат с ролята на правораздаването. Стремежът към тази роля, на хора, които нито познават фактите, нито имат подготовката да го правят, много ми прилича на деветосептемврийски съд. Това е зло, което е по-голямо от това да отнемеш един човешки живот. Подобен съд от самозвани борци за справедливост (в голямата си част невежи и склонни към крайности) би бил пагубен за всички. Та затова мисля, че не присъдата е важна (с нея пъковците няма да се свършат), а поуката.

да бе утрепал твоето дете тоя боклук щеше ли да се радваш на присъдата ? а максималната възможна присъда е 6 - шест години а не 4 както твърдиш

И моето дете да беше убито, законът е такъв, че максимумът, който можеше да получи Пъков днес, при условията на съкратено съдебно следствие е 4 години. Това е! Не казвам, че законът е свещена крава, но докато е в сила, трябва да се спазва. Когато той не отговаря на обществения интерес, морал и т. н., трябва да се промени. Но не да се погазва! Погазването му ражда пъковци. И Пъков е именно рожба на уродливите отношения в нашето общество.

Пак ще попитам. Тоя Пъков като си е пиел кафето при родителите и явно е минавал често от там, за пръв път ли е карал така и те какво са направили по въпроса?

Върнете колата на човека, бе! Какво като го е убил, колата си е негова!

Абе я го пускате какво ще го хрантутите на почивка в общежитие. Така поне бащата на убитото дете да има възможност да мине с колата през този урод , така без умисъл и без да иска и без това убийството на хора с кола в България не се счита за важно поне да има възмездие. Просто не мога да повярвам.

какви са тия съдии бе...продажници...уникална държава...

Толкова смешна присъда - ако той загуби детето си ... ще е доволен ли от подобно наказание? Жалко, сега като обжалва - намалете я още! Засрамете се, господа съдии - вие също имате деца, присъдата трябва да е в затвор, а не в общежитие и поне 8-10 години.

В случая това е максимумът. Съдиите няма за какво да се срамуват. Такъв е законът. Не знам дали разбирате накъде миже да насочите недоволството си.

абе я го пуснете човечеца, да може да си гази хора.....

Няма такава държава...

Много разкапана съдебна система, хем признава всички факти, хем взима по-малката присъда, хем щял и да обжалва. При принзаване на фактите и бързо съдебно производство, да не може да се обжалва от страна на виновния. Това е лесно и просто.

Като е "бизнесмен" трябва да е само условна.

Трика е "непредумишлено" !!! А то си е УМИШЛЕНО УБИЙСТВО !!! НЕПРЕДУМИШЛЕНО някой с оръжие многократно да стреля по улицата без да се цели в конкретна жертва .... ей така да си стреля без да се цели и на късмет когото уцели... И това ще е НЕПРЕДУМИШЛЕНО УМИШЛЕНО УБИЙСТВО !!! Няма умисъл да застреля конкретен човек... Ако убие някой ще е НЕПРЕДУМИШЛЕНО - късмета му такъв бил на застреляния / сгазения ....

ТАЗИ ПРИСЪДА Е ОБИДА З АРОДИТЕЛИТЕ И СЕМЕЙСТВОТО НА ДЕТЕТО, ЖАЛКИ КОРУМПИРАНИ СЪДИИ, КОИТО СТЕ ВЗЕЛИ ТОВА РЕШЕНЕИ!!!!! ПРИ ТОВА НЕ В ЗАТВОР, А В "общежитие от открит тип" - А ЩО НЕ ГО НАСТАНИТЕ В 5 ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ!??!?!?!

да, така е - в пазарджик са известни с прикриване на престъпления, ниски или никакви наказания, затварят си очите, правят се на по-слепи от истински слепци - няма ли кой да ги подгони

Благодарим на правосъдната система! Благодарим на законотворците! Не е държава тази, в която един детски живот се равнява на 4 години почивка на държавни разноски!

Да съм на мястото на бащата , този подсъдимия ще го направя да прилича на зомби... много просто,ще го залея с една чаша концентрирана киселина....!!!!

На пътя всеки може да сгреши. Говедото явно не е имал намерение да спира. Карал е 80 метра след удара, а от 78 км/ч колата му спира за има-няма 10м. Как бащата не е успял да го докопа на момента. После щеше да пледира временна невменяемост и да се отърве с лечение.

Срамота,позор за съдебната система в България!!!!!

В случая наказанието е намалено заради признанието както повелява законът. Пише го в статията между другото.

СЛЕД КАТО ИЗТЪРПИ ОФИЦИАЛНАТА ПРИСЪДА,БАЩАТА ДА МУ ПРОИЗНЕСЕ НЕГОВАТА,ОКО ЗА ОКО!

Поредна доза неграмотно отразяване напроцеса и погрешно насочено недоволсвто. Ако се бяхте информирали, щяхте да еазберете, че подсъдимият е признал фактите по обвинението. В тези случаи ЗАКОНЪТ ( който съдията само прилага) предвижда намаляване на наказанието с една трета- от 6 на 4. Пожизнено отнемане на книжка няма. Тоест-

В случая е наложен макса. Нищо нямада яърне клетото дете. Но не съдът е виновен. Нека всички ксраме с позволена скорост. Това е. Чудно колко от коментиращите са предлагали подкуп на полицай. Във форума моралът е винаги мн висок... А на пътя....

Прескочи на съседната тема - "Прокурор поиска по-ниско наказание на полицая..." Какво казва "закона" за това, а?;о))) Или тук си важи Търговския Закон - най-уважавания от цялата ни правосъдна система, впрочем!

Към "Един съдия" Там е работата че нито на съдията му се иска, нито на прокурора, нито на адвоката да има наказание 400 години. И имате наглостта г-да съдии , прокурори и адвокати да се обръщате към народа и да му вменявате вина. В народното събрание кой подготвя законите за гласуване, народа ли? Нали има правна комисия - тя от народа ли е съставена, къде са Ви съсловните организации, КЪДЕ???? Щом народа е проумял и осъзнава че законите не са добри, ВИЕ г-да съдии не можете ли да го проумеете това. ЗАКОНИТЕ са създадени не от народното събрание , а от прависти които много добре са знаели какви вратички оставят и защо ги оставят - за да може закона да е врата в полето , а не чрез него да се дава правосъдие. Така че господа прависти, събирайте се и правете предложение до правната комисия в народното събрание , за промяна на законите. Един пример - при смъртен случай и трайна инвалидност да няма намаляване на присъдата с 1/3 след "признание за вина". След рецидив да има натрупване на присъдите и т.н. вие сте наясно с материята не се излагайте народа да ви казва кой закон как да го поправите. Пък ако не Ви обърнат внимание от народното събрание, тогава искайте от народа помощ - чрез скачане пред парламента.

Ако не дай Боже това се случи на моето дете, хич няма и да го съдя - ще мина с фадромата през него, или ще го центровам с тулката с двете цеви - пък после нека ме съдят!

Поредната кофа помия от БГ съд. От този съд просто смърди отвсякъде и вонята е нетърпима... Кога ще бъде реформирана тази корумпирана пирамида, която тормози БГ народ??? Кога???

Какъв "нелеп инцидент" е това бе, Цветане Пъков или Мъков и тъпуков?! Ти си най-обикновен хулиган и престъпник! това ли е българския съд бе, хора?! Каква е тази държава и този морал у съдиите ни?!

Е ЕДНА ГОЛЯМА ПОДИГРАВКА С ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ХОРА! ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ДЕТЕТО!

ТОВА Е УМИШЛЕНО УБИЙСТВО !!! непредумишлено !?!?!?!? - идиотско определение ! Иначе остава някой с автомат да стреля по улицата без да се цели в конкретна жертва .... ей така да си стреля без да се цели и на късмет когото уцели УБИЕЦА СИСТЕМНО И УМИШЛЕНО Е ПРАВИЛ ПРЕДИШНИ ОПИТИ ДА УБИЕ С АВТОМОБИЛА СИ, НО ПРОСТО НЕ Е УСПЯЛ !!!

Каква подигравка с паметта на детето и семейството му. Какво неуважение за загубения живот. Корумпирани дупедавци, продават живота на децата за стотинки. Да сринат цялата съдебна система. Срам! Срам! Срам!

Жалко за нормалните хора в тази "държава", жалко...

Мизерните чиновници пак напълниха джобовете. 78 км/ч. колко удобно. А ако беше 81 какво правим. Гнусна държава

Един тъпанар ме попита: Как ще се чувстваш ако присъдите са по 15 години и ти удариш дете? Ако присъдите са по 15 години почти всички ще спазват закона, ще карат в населено място и около пешеходна пътека с 30-40 км/ч, ще имат възможност да избегнат сблъсъка и няма да има жертви и убити !!!!

ЯВНО господ ще го съди,Пъков или той идва от пъклото и може всичко

ГНИЛИ,ГНИЛИ,ЧЕ ЧАК СА СЕ ВКИСНАЛИ ТЕЗИ "ЯБЪЛКИ" В СЪДА!!! ДОКОГА,ЩЕ Е ТАКА В БЪЛГАРИЯ???

Такава кола като се движи със 100 км спира за 40 метра, а този се бил движил със 79 и спрял за 80 метра. Нещо не се вързва сметката - или скоростта е била голяма или каращия е бил под въздействие на вещество, което е забавило значително реакциите му!!!????

Точно така е, "експертите" не са се сетили, че тези факти са известни на повечето хора, но както се вижда от позорния процес, не е голама беля. Все пак на кой да му дойде на ум да поставя под съмнение експертизи. Тук вината е и на адвоката на семейството, това е негово абсолютно задължение.

Изказвате се без да познавате фактите.

До Малинки, Щипалки и др. подобни разбирачи:На съдията може да му се иска и 400 години наказание, но в случая законът му позволява най-много 6 г. и го ЗАДЪЛЖАВА да намали с още 2 г. т.е максимума е 4 години.И това благодарение на законодателния орган на държавата - Народното събрание и депутатите в него. И като сте толкова възмутени във форума, защо не скачате пред Народбото събрание и пред партийните централи, да се промени закона? Съболезнования на близките!

Господин съдия, казват че закона имал "буква и дух". Буквата я задават депутатите. Духът обаче е във ваша власт - защо не протестирате пред НС срещу некадърното законодателство?! Защо единствените ви протести са само за ВАШИТЕ права, независимост, пари и привилегии ?! Досега един съдия не е издигнал глас срещу очевадно вече несправедливите ни закони!!!

Смятам ,че съдиите няма да се надигнат. Но ако ние търпим - срам ние е и позор. А тези 250 търтея трябва заместо да гледат кой на кого доносничал и кой на кого подаде в съд за обида да осъвременят закони спрямо страшната реалност

А вие вдигнахте ли се?

Не знам дали има смисъл. Дир-а отразява погрешно, сляпата неинформирана злоба се надочва погрешно. Морал- висок. А като дойде дело за издръжка на сибствено дете- криене на доходи..

Да ви пикае човек на "законите". Кой ги съчинява тия тъпотии, които наричаш закони? Как така като си признаеш, че си убил човек, ще ти намалят наказанието? Признай си два пъти и ще излезе, че си невинен. Тази простотия я има само в територията България. Я убий човек с колата си на пътя в САЩ и гледай какво те чака. Ще те спукат от дела близките на жертвата, а и държавата ще те озапти яко. Безбожници.

Това не е правосъдие! Това е нещо друго! Но кое ли от нещата у нас оправдава името си? Просто тука думите имат съвсем различно значение, нищо че са същите. Почнете с Правосъдието, Футбола, Правителството, Президента, Държавата............Да продължавам ли?

как да сметнем присъдата: присъда = средна продължителност на живота - възраст на жертвата

Ако този безумец не беше убил това нещастно дете, то мже би щеше да доживее до старини, да създаде семейство, да изживее първата си любов когато порасне... този безумец лиши това беззащитно дете от всичко това... Как въобще спи спокойно и с каква съвест??? Не знам...

Блъснат бил с 78 в час пък го влачил 80 метра. Тва е някаква измама. Спирачния път при такава скорост е 30-40 метра. Какво стана с първоначално изнесените данни че го е блъснал със 140?

мда

Тъй наречените експерти, срещу "подходящо" заплащане, услужливо са "изчислили", че скоростта на автомобила е била 78 км/час, т.е. превишението на максимално разрешената скорост в населено място е по-малко от 30 км/ч и са го "класирали" по друга, по-удобна алинея. Затова "паралиите" не зачитат нито реда, нито обществото и правят каквото си искат, щото се мислят за "голямата работа"...

Вижте логото на този съд от официалния им сайт! Прочее, нека тези, които влизат в този храм на Темида никога да не забравят, че на везните й се претеглят не само постъпките на гражданите в нашата страна, но и тези на съдията . . . "

Къде е сега Протестна Мрежа да яхне протеста и да помогне на родителите на убитото дете!!!Или само срещу Орешарски ще стачкуват и ще се правят на Интересни,че искал да тегли един заем от един милиард,а Когато Бойко Методиев Борисов,Тегли 16 Милиарда Лева,тогава Протестната Мрежа ги нямаше никъде.Дали са платени според вас от Сорос???

До Gangnam style ей мизерник не дей да търсиш политически девиденти от смърта на това детенце.

Nick, "недей" се пише слято, една дума е. Еййй, много неграмотни има.

Ей тва путинките в дир-а така и не се научиха че като открият правописна грешка на опонента това не е "опорна точка" от тяхната кауза която трябва да изтъкват.

пожелавам от все сърца на всички подкупни съдии да им се случи същото. Нека после да дават присъди от по 1-2 години условно, 4 години....

TIREX

4г от които я присъства в списъка на затворниците я не/ има доста с присъди по домовете и курорти/ справка митьо очите трябва да има 15години + без помилване ..

неумишлено убийство при умишлено неспазване правилата за движение! Тоя изрод умишлено трябва да остане в затвора за цял живот! Явно наистина е "недосегаем" за българския съд в района си!

Присъдата - толкова кратка и толкова лека. Съдиите направо казват - животът на българското дете не е никаква ценност.