Триполи призова арабския свят към бойкот на България

Либия призова Арабската лига да свика извънредно заседание на арабските министри на външните работи, за да вземе единно официално решение за скъсване на дипломатическите отношения с България и замразяване на финансовите и икономическите отношения с нея.

Обратно в новината

Коментари - Триполи призова арабския свят към бойкот на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора,на вас ви е дадено право на мнение а вие се псувате,рогаете и т.н. Либия се изгаври не само с тях но с цялата ни старана , с нас то пред целия свят(благодарение на редица наши правителства).Тази страна правише каквото си иска с наще сънародници-от мъчение до превръщене в стока или добитак,използва наши граждани да създадът мит или причина за болините от спин то пред целия свят. А ние кво ? Търпяхме това посегателство към честа ни и сводата на наще граждани.Рекетираха цяла Европа заради нащи медецински сестри.Целия процес бе един варс а ние чрез външните ни министри танцувахме по тяхната свирка.Напълниха си хазната благодарение на нас ... Пуснаха медиците ни да се върнат в България, и на всичко отгоре имат притенции за наща полетика.Това ,драги българи, е гавра.Е как няма да продължават,кат ние танцувахме по тяхната свирка 8-9 години.И си позволяват да ни заплашват с интерпол (кои го излага че света му вярва ) и прекъсвания на диполаматическите отношения на арабския свят с нас ,а нашия министър вика споко ние сме големи приятели с тъх.О кат чета за н-ти пат статията виждам , че Станишев невярва да се скараме с Арабската лига.Браво на Станишев пак спаси страната !!! Така ли се пражи политика или дипломация.Чесно казано аман то такава защита.

До мед.сестри в Либия!Горките Кадафи ви развали рахата в арабския свят!И моя съвет е-Само Либийско гражданство!Българск е забранено за вас!Всеки нормален човек след това което преживяха Българските сестри веднага би задеиствал билет за България!Ясно е ,че специални неща ви задържат в Либия-нещо като богати любовници!Това ,което писахте за сестрите важи и за вас!Не можете проста така да зарежете хората в Либия!Дори това да ви струва животът!Какви героини!Защо не мислите така за децата си в България?100% имат деца зарязани чакат да се осъзнаете!Сега изведнъж ви развалиха щастието!Вие сте най-долните същества,които не съм виждала,а и не искам да виждам!Пишете се арабески-повече ще ви отива!Сбогом!

виж какво, ако смяташ че с този си език се чувстваш пълноценен човек - твоя си работа. кой ти дава правото да обиждаш без да познаваш човека, който е постнал нещо. а колкото до твоите глупости ще ти кажа едно - чети преди да говориш. човек го съдят при безспорни доказателства за вината му. да си видял нещо такова в делото?!? защото аз не съм. и като толкова от пишещите говорят за САЩ и нейните закони, запитай се какво би направил всеки един посланник на щатите по света, когато американски гражданин попадне зад решетките в чужда страна. от девет кладенеца вода ще донесат, за да го изведат. така че не ми говори приказки от 1001 нощ.

виж какво, ако смяташ че с този си език се чувстваш пълноценен - твоя си работа. кой ти дава правото да обиждаш без да познаваш човека, който е постнал нещо. а колкото до твоите глупости ще ти кажа едно - чети преди да говориш. човек го съдят при безспорни доказателства за вината му. да си видял нещо такова в делото?!? защото аз не съм. и като толкова от пишещите говорят за САЩ и нейните закони

абе тъпанари прости, едно закарване в затвора щеше да означава,че им признаваме вината, а през цялото това време пледирахме че те са невини. Какво щеше да си помисли международната общност, която се ангажира с освобопждаването им и видеше как ги караме към затвора. И кво гледате само в чинията на другия. Някои решили да не бягат в друга страна на гурбет ами да мизерстват, кво ме интересува тва си е техен проблем , то тия дето мизерстват са най-добре от нас. Аре престанете да ги обиждате, не са национални герои , но изживяха много заради нашите тъпи политици и най-вече заради циганина Костов

Tezi neshtasni gladni vashki da si gledat rabotata kraino vreme e da badat odareni i smazani , kadafito triabva da ide pri Sadam , Libia e dargava koiato obu4avat teroristi , kraino vreme e da s vzemat seriozni merki sreshto nea kakvo 4akat oshte neznam , i petrol4eto da im vzemat i shte vidat togava za kvo stavav vapros ot tiah nishto ne stava giviala sam tam 10 godini i sa mi napalno iasni tea merizlivi neshtasnici ,86 godina po vreme na voinata gi vidiah kakvi sa strahlivci biagaha i sa krieha kato mishki, v planinite , v gorite,otnosno medecinskite sestri , tova sa politi4eski dalaveri Balgarkite ne sa vinovni izobshto niamat nishto obshto s spina tova sa tiahni izmislini istorii iavno iskat da im uprostim dalga no niama da im stane igri4kata na tea carvuli

до olo: Ненормалнико първо се научи да пишеш правилно на български, тогава се изхождай по форуми... И да, срамувам се от поведението на българските медии и политици, и на повечето българи след докарването на квите в България.. Но защо АЗ да излежавам присъдите на виновните за много неща кви?!? Що не отидеш ти, например? Нали си солидарен с тях? :)

до olo: Ненормалнико първо се научи да пишеш правилно на български, тогава се изхождай по форуми... И да, срамувам се от поведението на българските медии и политици, и на повечето българи след докарването на квите в България.. Но защо АЗ да излежавам присъдите на виновните за много неща кви?!? Що не отидеш ти, например? Нали си солидарен с тях? :)

до geri Абе, тъпо парче, вземи научи нещо, преди да дрънкаш глупости! Като направиш престъпление, те съдят по законите на мястото, в което е направено престъплението! Това го знаят дори втрокурсници в Юридическия. Ама ти, тъпото парче - не. Куха пка си ти... Да не си блонди? :-)

Емигранте,да пишеш ,че в България има само мърша от малцинства и старци,е все едно аз да ти кажа,че в чужбина сте само автокрадци,проститут и джебчии.

А цените на тока и храните в тези дни горещи, ежечасно и полека, порастнаха като за няколко века!

До:Ружа Братанова По повод второто писмо включително и до мен отново Ви питам:Спокойни ли щяхте да сте,ако бяха изпълнили съртните присъди?Аз одобрявам стореното от Президента на България и всички които се ангажираха с освобождаването на българските медици. Президента не е нарушил българските закони.Припомням Ви че те са за всички българи без специално отношение към тези които са някъде на гурбет.Що се отнася до останалите Ви аргументи,явно добре Ви е промиван мозъка през последните 15 г.за да търсите и намирате оправдание за престоя си в тази страна.До колкото следих случая имаше присъди и по останалите нарушения , които вие явно осъждате ,но със срок по-кратък от излежаните над осем години.Защо ли Вашите либийски приятели не разрешиха на д-р Георгиев да се завърне след като бе оправдан?Защо ли пропускате факта,че всичките помилвани са български граждани.Що се касае до хленча Ви че са Ви отнети права -според мен права може да има само този който си плаща задълженията.Съмнява се ,че плащате задължения в България.Такса мощност все още не е данък,въпреки че опитите в тази насока продължават.Предлага Ви ако Вашите работодатели Ви позволят да посетите България и да се опитате да разгледате нещата не като база за оправдание за гурбетчийски престой в Либия,а като ежедневие с породените от него проблеми които всички ние се опитваме сами или с чужда помощ да решаваме.И тогава няма да се пораждат аналогии между писаното от Вас и казаното от треньора Стоичков за България и Българските власти. Иначе и аз не подкрепям някои изхвърляния в т.ч.и на журналисти- но ние сме това което сме.

Десо ти нямаш мозък в главата си и не си Българка. Цял свят доказа ще Българските медици са невинни а ти си знаеш своето Срам ме е от Българи като Деси и разни подобни отрепки

bravo,bravo!! tochono i hubavo si go napisala.nadjavam se,da te razberat tezi prazni manerki v bg.

sasrametese balgari i ne govorete loshi neshta za emigrantite,te sa kato pchelichki i blagodarenie na tjah mnogo, mnogo hora i semeistva jivejat edin normalen jivot v Balgaria.

ГОСПОЖО БРАТАНОВА РУЖА! Вие разбирате ли какво точно пишете. Вие ни написахте, че трябва да напуснете Либия, защото така са поискали либииците в нотата си. Така ли е или аз не съм разбрала нещо. А по отношение на гласуването щом сте от 15 години извън България и в момента сте извън България мисля, че е въпрос на морал да си извън страната и да искаш да определяш кой да управлява в нея. Стига хъшовски работи, моля.

Отговарям на Лойчо- Лойчо, Лойчо, ние никога не сме гледали по- напред от корема си и това що е под корема. Сега който е умен ще види каква мощ набира Русия и ще предвиди къде ще бъде след 5- 10 години (защото е голяма и бъкана с петрол, газ и диаманти, има мощна бойна сила и е по- сплотен от всички народи). Тя няма да цепи басма вече на никой, както вече го направи с Англия. С нея се съобразява и ще се съобразява все повече и ЕС и целият свят, защото съюзът й с Китай и Индия може да преобърне сегашната политическа ситуация с дупето ( на Буш) нагоре. Не виждаш ли , че Америка е като анемичен болен без кръв (петрол) и за него прави войни и подържа изкуствено с тях оръжейната си промишленост. Лойчо, гледай в по- едър план и ще видиш къде е сега бойната техника на Русия и ако го има още дълго Путин - до къде ще стигне. А ние не само бази, ами и дупето си да дадем на Америка, пак нищо няма да получим от нея ( впрочем много ни грее приятелството на Буш)а само ще даваме. А когато трябваше да ни защити пред Кадафи се въртеше като педераст с дупето напред към Кадафи. ЦРУ разруши славянския съюз (някой да говори нещо вече за славяни), разкъса Балканите и поддържа бурето с барут в Косово и албанците ( много лесно от Америка се дава независимост на Косово албанците), сега е на ход да унищожи православието ( чествайте вече св.Валентин, Холоин, св. Силвестър и др. подобни), превръща ни в аборигенска държава без образовани хора ( на тях им трябват само сервитьори, камериерки и проститутки за секс туризъм). Усети се народеееееее, един път погледни малко пред пъпа си.

Ако сме на място трябва ние за обявим бойкот на тия шибаняци либийците за зверствата които са правили на наште и да ги съдим на строг тъмничен 8 години както те държаха наште а Кадафи е най-големия измет и насилник

На героите- медици остана да им връчат и най-високото държавно отличие.

Какво ще замръзява?Че целият трети свят,(образно казано) ни дължи пари ,още от времето на Тошко!

Ама и ние сме много продажно племе,я черен печат в паспорта на всеки мангал пристигащ в BG, и кво е тва даване на BG паспорти на всякаква измет и после се чудим що джамиите повече от наште църкви,ходжата се чувал много силно в центъра на София, ами като сме некадърни да браним българското така ще е

dokato ima takiva glupatsi koito da zaştitavat ubiytsite da nevinni detsa bılgariya nikoga nqma da se opravi ,malko li sa horata ubiti i izprateni v zatoçenie ot 1944 do 1985 god kıde vi beşe togava patriotizma ,da zastanete sreştu komunistite ubiytsi kıde vi beşe solidarnost pitam vi tıpanari ,a sega laete kato kuçeta i nariçate arabite ,turtsite i neznam si koi mangali,vsqka dırjava si ima zakoni s koito trqbva da se sıobrazqvat horata koito se prepitavat tam ,drug e vıprosa dali ni ugajda ili ne ,no ubietsa si e ubiets ,terorista si e teroris nqma znaçenie ot kakva narodnost e ,malko li ubiytsi ima v bg malko li sa ubitite nevinni hora v bg ,izdivatelstvata nad nevrıstni detsa ,iznasilvaniyata na momiçeta i jeni ,pırvo se ogledayte kakvo stava okolo vas i posle da obvinqvate i da obijdate drugite ,tiya 5 med sestri (za mene ne sa takiva) trqbvaşe da si izlejat prisıdata ,protiv sım za smırtnata prisıda no izglejda nqkoi naistina go saslujavat

В този процес не бе доказано по никакъв да не кажа по категоричен н-н вина на БГ медиците. Като се вземат в предвид вс. експертизи , изследвания на Велики учени. На всички е известно състоянието на болниците им ....Вече ми писна от тези либийци и т.н. Абе да го духа този дърт Кадафи, изглежда като франкенщайн. Те просто се насраха, каквато и да е истината, те вече взеха толкова много и прескъпо срещу тези хора, че нямат право на претенции. Оправиха си отвсякъде междун. имидж а също и очаквани инвестиции. А относно световната арабска общност - Не ми се вярва някой да го вземе на сериозно този дърт-тиранин , самонадяен и исфирясал идиот ,бедуин-скитник. Мисли се за мн.велик . Тези посл. действия са в резултат на ярост и лицето на прецакан откачалник . Също и с това замазва пред либийците бързият бартер с медиците . Не мисля че трябва да обръщаме толкова сериозно внимание на тези посл.изявления . Те са нормална реакция след нашите действия . Така че не ровете и не правете големи трагедии, трябва да сме по единни . А за Гоце и бг политиците, не бива да ги упрекваме . Те горките последните години се потрудиха макар и с не голям успех. Малко или много това ги ангажира след голямия натиск (роднини : гражд.общество...), а в резултат на еуфория и замайване подходиха по емоционално , но в крайна сметка това бе категорично - не тихо и дипломатично, нали това искахме . Ние сме в БГ , а нашият президент има тези правомощия - Нека да уважим президента и неговата институция . Гоце не е лош.. Искрено се надявам ЕС да продължи да ни подкрепя, членството в съюза даде своите плодове . Можем на да се гордеем и това самочувствие ще се засилва постепено . Та, така мисля аз , като се надявам да сме повече..

Братанова. Твоите писания ми напомниха една поговорка Никой не плюе ръката която го храни Взимай си мизерните парици в Либия и не се занимавай с България. Ти вече не си Българка, ти си продадена, евтино! И все пак ти пожелавам -дано никога арабелите не решат да измиват ръцете си с теб както решиха да го направят с медиците ни! Че тогава друга ще я запееш!

Тази Ружа Братанова (28.07.2007 г. 09:27ч.) с дългия и доста объркан речетатив, няма нищо общо с истинската Ружа Братанова от Либия. Мнимата Ружа не показва нито една ясна политическа мисъл - от това виждам колко е объркан е нашият народ и колко простовати хора има в него. Ма пресвдо Ружо, защо наричаш днешните социалисти комунисти? Днешната БСП партия на социалистите няма нищо общо с БКП столетницата, БСП само са си е присвоила правото да я представляват и да бъдат техен наследник про. С наследството на БКП се манипулират пенсионерите в България, защото само такива (и малцинства) са останали сега в Бългалрия- МЪРШАТА! Всичко живо, право, зраво, образоавно и умно е заминало навън и преставлява нашата емиграция. За това и всички в Парламента се страхуват от нас-емигрантите, особено от НЕтурската емиграция, както виждаш вчера цял ден дебатите в парламента се въртяха около изселниците в Турция, но нищо не се каза за емиграцията на Запад. БСП се регистрира като партия в 1989 г от черната и ключова фигура на нашия преход -Андрей Луканов и негови съмишленици от номенклатурата на БКП тогава. Те не са идейни комунисти и не могат да бъдат такива, те са само криминални елементи( сътрудници и НЕ на ДС), бандити и крадци, които си присвоиха миналото на БКП. Тези сега управляват България вече 17 години, те създадоха всички останали партии в прехода като свои производни- СДС, НДСВ, ДПС и прочее, те извършиха две незаконни приватизации и си присвоиха незаконно всички национални богатства, станаха най едрите капиталисти и олигарски. В ръководството на БСП са техните деца, или поставени лица от тях самите, чийто кумир и родоначалнок- идеолог си остава Андрей Луканов той е олицетворение и създадел на новия политически морал през прехода ни след 1989 г.. Мнимата Руж, твоите приказки са просто тъмноседесарски и нищо повече! Ееее, че има нещо верно, има, за изгонената икономическа емиграция, но само това- другото са празни приказки. Чудовището и хищния октопод в българската политика и живот е БСП- тя трябва да бъде отстранена от нашия политически живот, а авторите й разобличени и наказани. След нея по естесвен път ще си заминат и производните й ДПС, НДСВ, СДС тата и новата мимикрия на БСП- ГЕРБ. Това е КАЗАХ!

Уважаемо г-жо Братанова, аз съм лекар от хирургична специалност от 30 години. Не мога да се съглася с Вашето твърдение, че сте икономически емигранти. Това, че заплатите са ви се виждали малки в Бг и сте отишли на друго място да работите за повече пари не ви прави емигранти. Има стара хубава дума за това. Вие сте си гурбетчии. Няма лошо. Това българинът го е правил откакто се помни. Лично аз съм канен неколкократно да отида да работя в Либия защото точно моята специалност се цени доста. Винаги съм отказвал. Причините са били че камъкът си тежи на мястото най-общо казано. Вие сте предпочели обратното и живеете там от 15-20 че и повече години, владеете езика и сте възприели техните навици. Малко или много вие сте се натурализирали и нямате морално право да развявате знамето на лъжепатриота. Както правилно се отбеляза някъде тука не сте плащали данъци, нямате никакъв принос към тази страна. Точно това не ви прави възможни да искате каквото и да е било. Истината за сестрите се знае тука от доста хора, но такава е политиката на Бг. Тя е разнолика и преследва доста цели, но нямам намерение сега да ви светвам по въпроса. Елате тука и приказвайте. Там сте си половин либийци и си мълчете поне по форумите.

До Ружа Братанова (28.07.2007 г. 09:27ч.): И преди 28 години и сега арабите са си все едни и същи: подмолни, с долни помисли, лицемерни, нагли, нахални.... Такива са навсякъде по света. На Вас уважаема бих препоръчал наистина да си помислите за скорошно либийско гражданство. Изкарайте там поне още 15 години и продължавайте с пламенни слова в защита на един друг етнос с друга религия и средновековни представи за отношенията между хората. За мен вие сте небългарка. Такива като Вас няма защо да ни дават акъл какво да правим в България. Вие явно сте по-полезна в Либия. Сигурно сте се отрекла и от християнските ценности. И още нещо: ако искате мнението Ви да тежи, използвайте по-малко просташки изрази.

До Ружа Братанова (28.07.2007 г. 09:27ч.): И преди 28 години и сега арабите са си все едни и същи: подмолни, с долни помисли, лицемерни, нагли, нахални.... Такива са навсякъде по света. На Вас уважаема бих препоръчал наистина да си помислите за скорошно либийско гражданство. Изкарайте там поне още 15 години и продължавайте с пламенни слова в защита на един друг етнос с друга религия и средновековни представи за отношенията между хората. За мен вие сте небългарка. Такива като Вас няма защо да ни дават акъл какво да правим в България. Вие явно сте по-полезна в Либия. Сигурно сте се отрекла и от християнските ценности. И още нещо: ако искате мнението Ви да тежи, използвайте по-малко просташки изрази.

Хора предлагам ви да се върнем към нашите проблеми за които на управляващите цялата тая шумотевица им е много изгодна щото си мислят че забравихме за тях.Най-важно в момента е да гледаме и да не забравяме какво вършат за нас.Цените растат стремглаво,доходите тъпчат на едно място,онези пуснаха изборните туристи безпроблемно да гласуват,горите изчезват защото никой не го интересува,ние изчезваме като нация защото никой не го интересува.Оставете сега Либия да си се възмущава.Нашият дневен ред е друг.Никой от тази мерзка коалиция не бива да бъде допуснат до властта.Изтриха ни от лицето на земята и продължаваме да мълчим.Жаркото лято ще свърши .Ще дойдат избори и пак ще ни се подмазват и ще ни обещават.Хубаво гледайте и внимавайте.Имат наглостта да ни казват че сега било най важно да се обединят за да спечелят избори защото го заслужавали.С това ни казват в прав текст-нас не ни интересува на какъв хал сте-важно е ние да сме във властта.Какво още ни трябва за да прогледнем?!

Защо Първанов помилва медиците? По конституция помилванията ги прави вице президента. Какви са тия незаконни работи от Главата на България? А искат народа да е честен . Народе , укривайте данъци, правете незаконни сделки, правете и вие каквото си искате.

marhaba, skupi bulgari, az naistina iskah da zabravya sluchaya, no naroda me pritiska, nedovolstva che pusnahme sestite i ashrafcheto, nali se seshtate, tolkova godini gi ubegdavah che te sa gi zarazili, ne az ....shibano bengazi...vinagi sa mi lazili po nervnata systema...ne se pritesnyavaite...in shaalaa ....kervana si vurvi a kuchetata si layat....skoro shte zabravyat spina ...tryabva da sa blagodarni na bulgaria, che nai nakraya prikluchihme s embargoto....a az samo zapred naroda govorya che shte iskam arabskiya svyat da boikotira bulgaria, nali znaete, che za sugalenie vsichki drugi arabski leaderi sa nayasno s shizofreniyata mi....no moyata shizofreniya granichi s genialnost kakto cyal svyat zabelyaza...takub sum si az zvezda....zapochva nova era na porsvet v libiya, allah da pazi libiya i bulgaria che tolkova mnogo i pomogna...al saala maleikum u allah u akbar

Libya e velika. Bulgarite sa takiva, i onakiva se gi vidim srestu Ruminiya viv septemvri, viv Sofiya na maca srestu otbora na proslaveniya Hadgi.(nositel na UEFA cup sis GALATASARAY Istanbul) prez 2000g. Hadgi e KING.

към българин,електорат,Я Хус и всичкият останал български електорат Уважаеми българи, защо този двоен стандарт към нас,другите българи,коита не сме в конфликт с ничия съдебна система? За хора с доказана вина- много любов,много нещо,а за нас-хептен невинните-много злоба,че и много акъл давате,ама за пари и дума не отваряте? Всички ние,деца мои,сме тук не защото сме се юрнали на разходка или пазар,а защото сме натирени от България като икономически емигранти,точно както колежките ни и ако Вие не сте достатъчно зрели,за да осъзнавате родителската отговорност ние, като родители носим такава на плещите си.Също така носим отговорност и към старите си и болни родители и единственият начин,по който сме могли да решим финансовите си проблеми,които в България са нерешими е да хванем пътя и да продаваме работната си сила.Писна ми да слушам глупостите,с които Ви пълнят главите от рода на: някой си бил в Либия преди 29г ,при това за година,две,през които не е научил арабски език и представите му са бегли и повърхностни,тъй като е бил в пустинята с други българи и либиец- е виждал от автобуса като са го карали до местоработата му и не е общувал с тях и до ден днешен разказва впечатленията си,за един момент от историята на страна,която ттогава е току що освободила се от италианският си окупатор.Либия е една мното бързо развиваща се страна,която се преобразява не с години,а с дни. -видно е,че мощната медийна машина в България добре си е свърщила работата и е промила мозъците Ви до пълното им отмиване.Не се обиждайте,а се замислете!България няма самолети да гаси пожарите, които лумват по 5 на нощ и проси помощ от ЕС,НАТО,Русия и т.н.,а неграмотни наивници ми говорят за бомби,самолети, бар и прочие ...България няма армия,освен наемни убийци,които също са такива от финансов зор,разбира се.С кого и с какво ще нападате тази въоръжена до зъби държава с най-модерна военна техника и огромен военен и полицески апарат?С подарените танкове на Македония или с нарязаните на скраб руски ракети?Или нещо си играете на компютърни игрички ,когато става дума за политически такива. Какви са тия наивни въпроси от рода наами ако ти си на тяхното място?Че не съм ли на тяхното място???Всички ние тук,лекари и сестри винаги сме били точно на тяхното място,до оня момент,в който те са уличени в извършени престъпения,доказани в 8 000 страници доказателствен материал по делата им. Не знам доколко Ви е известно,но те са подсъдими не по едно,а по няколко дела,а Вас ви клатят с Делото на медиците.Както се разбра Здравко не е работил в Либия като лекар,както и Кристияна като мед.сестра?За какви медици става дума,и защо именно мед.сестри Червеняшка,Димитрова и Сирапуло не се типосват пред камерите и се отделят от наглеците?Ако сте гледали пресконференциите на министър председателя и външният министър,както и тази на Ненова и Кристияна аз Ви питам-това ли очаквахте да видите и чуете?Чухте ли да им бъде зададен въпрос,к ойто Вас Ви измъчва?Не сте и няма да чуете от Бг медии,но затова пък си има и световни такива,нали?Ами четете,мислете и не казвайтеХоп преди да сте скочили. Единствени когото вярвам в тази далавера е за съжаление не бг гражданин,а палестинеца,който сами видяхте и чухте дори не е лекар,а тепърва му предстои да става такъв.Неговата история наистина е трогателна и за това точно с нея Ви клатят.То няма как да не се трогнеш от милите му родители,които просто разтапят душата с чистотата на родителските си чувства и чудесно показват колко наистина добри и чувствителни хора са арабите,които Вие тук наричате мръсни мангали.И Вас Ви дразни тази прибързана и шумна показност,която смърди на запушване устата на трите сестри,които странят от камерите,преди да се ги отворили.Но аз вярвам,че някой ден те ще проговорят,ако не им хвръкнат тиквите до тогава и ще Ви обясняват,че се избиват помежду си,защото са психически променени или от Ал Кайда им пратила убийци за отмъщение.Че те даже Ви подогтвиха и за такъв момент,нали вече излъчиха материал,в който една майка по понятни причини се гореще пред камерата на БТВ.Някой ден може пак да Ви го покажат този материал...не дай Бог.Лично мнение,но техният живот беше гарантиран,докато бяха тук под домашен арест.Аз никак не завиждам ,нито на даровете им, нито на свободата им.Нима Вие си правите илюзии,че те са свободни?!Докато край тях кръжат бг ченгета и доносници на ДС те никак не са свободни,дами и господа. Четейки мненията Ви разбирам,че почти всички тук се изказват неподготвени,но силно емоциално и нахъскано,без никакви познания,без никаква логика,а просто така- всички на пързалката! Някой от Вас сеща ли се какво би се случило,ако всички българи бъдат изметени,около половин милион от арабските държави,поради липсата на срам и безочие на бг политици?Всички бг политици,заедно с парламента са едни лъжци,мошеници и бездарници,които използваха този прецедент за своя изгода,за да замитат следите си как ограбиха бг народна пара в Либия и я натикаха в частните си банкови сметки. Не банкети в Бояна,и камери,а съдебна процедура задължително трябваше дапредшествува президентският указ.Така е по международното право.И България като страна членка на ЕС би трябвало да спазва поетите междудържавни договорености,иначе сме терористи и няма никаква разлика между такова провителство,което безсрамно сгази не само междудържавните договорености,но и законите,които е изковал бг калпав парламент с такова безсрамие и безочие,демонстрирай бабаитлък,на какъвто са способни само комунистите. Не усещате ли,че същите тия,дето се тупат в гърдите са за едни майка,дето се броят на пръстите на едната ръка,а за народа си-мащеха? Вие,голе защитници не се ли усещате сираци и за Вас,както и за нас, натирените от Родината ни се радваме на МАЩЕХАТА СИ? И помнете,че тези свободни медици никак не са свободни и ако сте искрени в чувствата си към тях- не ги забравяйте и не позволявайте да ги претупат шумно ипосле тихомълком да ги отвъдят.

Sega ste vidite koy e prav i koy kriv. Kadafi ne prostava! Zaradi 5 kurvi mafioti zelata naciya ste postrada. Geco se izdini.

Уважаеми сънародници, Либийския случай не прилича на нито един предишен случай войниците ни в Ирак или загиналите 11- войничета. Случаят се превърна в политическа и държавна кауза за спасяване имиджа на българската държава и българския народ пред Света. Ние трябваше да доказнаме пред Света, че НИЕ , БЪЛГАРИТЕ, НЕ СМЕ УБИЙЦИ НА ДЕЦА! , а самите медици- НЕВИННА И СЛУЧАЙНА ЖЕРТВА НА ГЕОПОЛИТИКАТА. Процесът срещу медиците ни се превърна в изпитание за Българската външа политика и мястото на България сега в световната геополитика. Заразата на 461 деца в болницата на Бенгази стана в Либия национален въпрос от първо значение и първият държавник Кадафи трябваше да се защити и оправдае пред своя народ. Не случайно той избра българите за изкупителна жертва, защото прозря истинското положение на България в 1999 г. в геополитическия свят. България нямаше вече приятели, тя изгуби СССР и Варшавския договор зад гърба си и беше останала съвсем сама в света, като във външнополитическто си мислене беше заседнала във времето на Студената война. Плюс че провеждаше проамериканска политика в Близкия изток и подкрепяше Израел там, изпрати войски в Ирак, без да се съобразява, че трябва да се преорентира към Европа и да търси приятели там. За това Кадафи водеше безпардонно процеса срещу българските медици, същевременно използваще петрола си за правене на външната си политика - в това той е най-силен. САЩ се зае да помогне на България, но де факто помогна на Кадафи, като отмени 2004 г. ембаргото над износа на петрол наложен над Либия последните 20 години. Това засили позицията на Кадафи и той сложи Буш в краката си с петрола си. Едва след като България влезе в ЕС и получи солидарността на ЕС зад гърба си, Кадафи поомекна позициите си. Защото ЕС и Либия имаха взаимни нужди един от друг - ЕС се нуждаеше от либийския петрол, а Кадафи се нуждаеше от ЕС и неговата външна политика. ЕС не прави войни в Близкия изток за петрол, не внася демократични революции, не бомбардира, не праща окупационни войски там, ЕС поддържа само приятелски връзки с Арабските държави, а Еврото става всеки ден по-силно от долара. Кадафи бързо се преорентира към Европа и ЕС. Германия и Италия сключиха споразумения с Либия за доставка на петрол, към това се стремят и останалите европейски държави, включително и Франция. След като ЕС застана зад гърба на България след влизането й в него 2007 г, то Кадафи рещи максимално да се възползва от това и излезе ПОБЕДИТЕЛ в политиката, като получи максимални обещания от ЕС за инвестиции в Либия. Тук е въпросът КЪДЕ Е ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА НА БЪЛГАРИЯ? Ще успее ли България да се възползва от новата външнополитическа и геополитическа ситуация да извади максимални облаги за себе си, така, както вършат останалите Европейски държави и Франция сега. Например, вместо другаря Станишефф да опрощава Либийския дълг(и с това да признава България за виновна пред Кадафи) , България можеше да използва ЕС и натисне Либия да върне дълга си. Тези пари са много нужни на малка и мизерно бедна България, те можеха да станат един новМаршал за нейната разбита икономика и да спомогнат за вдигането й на ръка. НО, като знам какви проамерикански пуяци и политически нищожества ни управляват сега и кои градят външната политика на страната ни, съм песимист!

Aide stiga, be!`Posrahte se ot strah. Kdafi kazal, dal razporejdane. Ot edin kamilar vi e strah, a na tezi bylgarski jeni im zavidyaha na pensiite. Smyah v zalata. Nyakoi neshta nyamat cena, hora! Proyavete malko nacionalno dostoinstvo, kakvo kudkudyakate. Arabite v BG sa svetci, taka li? Da gi zapochnem da gi sydim za razvrat i tem podobni. Stiga gluposti i zloba.

Дали да не си премерим силите с Кадафи. той май плаче за ритници а поне в това мноооого ни бива. И един съвет до българите в Либия: Не стойте там защото ще има и други заложници, Кадафи ще си намери друг повод за да изнудва България. Колкото и да не ви се тръгва се налага защото вече в Либия е опасно за българи. Не забравяйте ,че заради тва ,яе имаше много бъкгари в Либия на България и беше невъзможно да реши проблема с медицинските сестри както биха го решили Израел, Турция, САЩ и др. държави. Така , че ако обичате си тръгвайте по бързо за да можем най накрая да му сритаме задника на този смешник Кадфи.

Байти Петьо гласувал ли е? Тогава какво да го мислим? Ако не е-сам се е Зачеркнал! А сестрите -дали са гласували?

Някой да се сеща колко още работещи българи има в Либия? Много пъти съм го казмала, но докато останалите дупедавци продължават да бачкат за арабите, Кадафи ще си позволява още много неща, защото ги държи в ръцете си. Така че нека не се смеем твърде силно, щото не е много ясно кого ще търгуват пак скоро.

Дядо Йоцо,а защо забрави за изгорелите ни 14 войници в злополучния камион на пътя в България,не в Либия и Ирак?Те не бяха окупатори,не бяха и по собствена воля там?Какво получиха семействата им?И ще помоля всички,които минават край паметника им-сложете по едно полско цвете или просто спрете и си спомнете за тях.Датата на гибелта им е 11 август,но Седефчо няма да ги почете с нищо,да го направим ние.И тези,които непрекъснато призовават да се поставим на мястото на мед. сестрите,те самите искат ли да се поставят на мястото на тези войници и близките им?Аз лично не искам да съм на ничие място,за това си стоя в България.

Джамахирията отвръща на удара!Нова международна суперпродукция!В ролята на Дарт Вейдър-Иван Костов,Принцеса Лея-Кристияна Вълчева,Чубака-Гоце Седефчов,Палпатин-му кадафи,Хан Соло-Саркози и др.

Hayde pone vednaj da sme edinni i da se za6titim!Moje li niakoy da kaje kolko ot jivee6tite arabi v Bg se zanimavat s nezakonna deynost,yadat ni hliaba i izvur6vat prestaplenia?Kolko ot tiah sa za zatvor,no kogato gi pipnat vednaga zapo4vat da revat,4e imat 4ove6ki prava,jalvat se po vsi4ki insitucii u nas i v Evropa,vse nevinni bili!?A kogato stane duma za bulgari-vse nie sme prestapnici-do koga?!Za6to nikoy ne si spomnia za mladata jena ot Plovdiv-ubita i izgorena v Siria-za6toto na nikoy ne mu puka!Jalki sme!

xyz, az moga da ti kaja koi zagubi ot 4eteneto na tvoia komentar- PAK NIE:(

Bravo na Bratanova!Moge da ostanete tam kato zalognici,imahte 8 godini da si dojdete w Balgariq.Ama mi se struva ,4e pishete ot Balgaria,a ne ot Libia,tia nomeara ne minavat.

В спортът политика, никога резултатите не сасе отчитали по показателя време както в леката атлетика. Явно Президента е счурил всички рекорди- олимпийски, световни, европейски, балкански и републикански с помиловката на невинните. Най-малко трябваше да се изчака произнасянето на Български съд, обикновено СГС по отношение на присъдите на невинните - да ги потвърди, намали или отхвърли и след това чл.74 от НК. Сега какво да очакваме от тези близо 2000 български граждани в момента в Либия, които не ги преследват за криминални или стопански престъпления. Въпрос : ще може ли България на всичките да даде жилище, пожизнена пенсия, безплатно медицинско осигуряване, вип посрещане и последващо обслужване/слугуване и след като му дойде времето търсене на реванш от българската държава ? Явно с тази помпозност, показност и простотия някой иска да натрие носа на друг, но защо трябва цял народ да плаща за болните политически /икономически/ интереси и амбиции на шепа ненаситници ?

Този ход не е за вътрешна консумация. Не подценявайте лукавството и липсата на морал на Кадафи и престъпната му банда. Сега е удобния момент. СЕГА Е УДОБНИЯ МОМЕНТ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОТ ЛИБИЯ, за да не понесем ОЩЕ ПО ГОЛЕМИ ЗАГУБИ. И да бъде построен френски ядрен реактор в Либия след няколко години ще бъде бомбардиран от израелската авиация. Подобряването на отношенията между САЩ и Либия е временно. Няма да мине много време и целият цивилизован свят ще поведе война срещу тази гнусна джамахирия до пълното и унищожение.

Не е хубаво,че ги направиха национални герои.Какви са тези обезщетения....Някои от сестрите се държат доста нагло.А пък за толкова мъчения и тормоз изглеждат направо отлично- добре поддържани и с боядисани коси.....Нямат много изтормозен вид.Не съм убедена в тяхната невинност.

Novo Nau4no otkritie: na6eto pravitelstvo e pilot na bezpiloten samolet! Hajde da se opitame da si izpolzvame mozaka malko. Da pomislim za moment, 4e tova deto se slu4va e po plan. Posle mozete da poznaete 4ij e plana. Kakvo ni struva vlizaneto v EU i NATO? 1. Skatahme se s Rusia. Koj zagubi-nie. 2. Nakaraha ni da oprostim dalgovete na Irak. nakaraha ni da pratim voenni v Irak i Afganistan. Koj zagubi-nie. 3. Pusnahme NATO da ubiva sarbi ot samoleti letj6ti prez na6eto vazdu6no prostranstvo. Koj zagubi-nie. 4. USA/EU Izpolzva slu4aj sas sestrite v Libia da pritisnat Kadafi. Koj zagubi-nie. 5. Poradi ku4e6kata ni privarzanost kam NATO/EU 6te ni skarat s arabskite i musulmabskite strani. Koj zagubi-nie. 6. Pokraj slu4aj sas sestrite nasaskaha balgarskoto ob6testveno mnenie s/u masa strani. Koj zagubi-nie. EU ne gubi ni6to. Te 6te si vartjt targovijta s Kadafi i 6tee se kefjt. Kakvo spe4elihme nie? NJMAME VAN6NA POLITIKA! Pravitels e kontrolirano otvan. Konstitucia i zakoni otgovarj6ti na iziskvanij otvan. PALNA DEMIKRACIA! Stiga ste obsazdali kadafi. Toj si e Libijski problem. Kato gledam kak sme si opravili bulgarskata politika i kakvo uvazenie imame kam na6ite politici, 4udj se s kakav akal davame saveti na drugite. kadafi go klatjt ot mnogo godini, no ne pada. Nie si rezem knona sami. Ha kazete sega koj e po-naprednal v politikata?

Мисля че съжденията на Деси не са лишени от здрав разум, тези приказки от рода да ходи да се прегледа си ги говоркайте наум. В противен случай ще трябва да изпратите половин България на преглед, понеже хората не са добре и си задават неоснователно Въпроса абе тия сестри как така им дадоха апартаменти, пари. Ами аз -казва си бат Петьо / 35 годишен работник в местния комбинат/ - на мен защо държавата не ми дава такива неща -аз защо не мога след петнадесет години труд да си купя апартамент за 130 хиляди лева. ? - Аз не отидох да печеля в Либия през 1994 г., блъсках се тук, създавах брутен вътрешен продукт, държавата ми вземаше и осигуровки. А сега мен не ме ибава за нищо, а онези които абдикираха и с ирония напускаха България, викайки в екстаз Махам се от тази шибана държава, сега получават от нея подаръци. Това приятели не мога да приема за болно съждение. Аз не знам дали тези жени са Виновни или не, а да ви кажа не ме и вълнува особенно те са като една абстракция за мен, понеже не сме от един свят.Те май и купонната система не помнят. А да тогава те просто Емигрираха като гастърбайтери. Това е тяхно лично решение и аз отново ви казвам изпитвам само прагматизъм и никви чуства към госпожите, но това което се случва е гавра с цялото общество по гореописаните причини. На всичко отгоре на Въпрос на журналист от нова телевизия, мисля към В.Червеняшка -Не се ли страхувате , че може да Ви сполети съдбата на Сергей Антонов /тоест да изпаднете в забвение/, и медиите да не се интересуват след време от Вас? - отговорът беше - Да. Аз винаги съм мислила че ще имам неговата съдба. Наистина се страхувам че това може да се случи. КОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ ИМ Е КАЗАЛ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИШАТ КНИГИ ЗА ТЯХ И СТОТИНА ФОНДА ДА НАБИРАТ ДЕНОНОШНО СТРЕДСТВА ПО НЕЯСНИ ЗА МЕН ПРИЧИНИ, ПО ТЯХНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ. защо? и докога? За каква се е помислила тази жена? Дали ДЕСИ е за ПРЕГЛЕД? НЕ МИСЛЯ. /постарах се да използвам минимума от нецензурни думи/ оставам готов за преглед Господинов