КНСБ предлага одържавяване на американските ТЕЦ

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров предложи връщане на държавната собственост в американските централи и либерализация на енергийния пазар.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ предлага одържавяване на американските ТЕЦ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята е прекрасна, остава да се осъществи.

Добра идея, стига да може да се осъществи.

Как така ще пълните сметките на американските евреи?! Както в САЩ - фалира се НЕК а кредиторите духат супата. Договора е подписан с НЕК а не с президентът на РъБъ.

Да одържавим американските ТЕЦ! Че това си е направо ерест. Къде беше бе Пламенчо твоето КНСБ когато ги приватизирахме? Така ли ще си бием шамари - от ляво и от дясно.

...НАГЛЕДНО И ПОКАЗНО СРАСТВАНЕ НА МАФИЯТА С ДЪРЖАВАТА-МАФИЯ.....

МАРИЦИТЕ СА ПЕРАЛНИ МАШИНИ ЗА ВЛАСТТА. ОТ ТАМ СЕ ФИНАНСИРАТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ДО ЕДНА. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ТАЗИ СХЕМА.

Комунистите от дс директно искат да атакуват, ,Мариците".

то мечти, мечти , ама приказка да стане, да се изкаже човека щото да не го забравим. Дали му стиска да организира едно такова мероприятие

КНСБ предлага одържавяване на американските ТЕЦ, както постъпи правителството на ОФ след 1944 г. когато се проведе национализация на предприятията.

Той предлага винаги едно и също - държавата да покрие всички разходи, за нечии чужди грешки. Вместо да се приложи пазарния модел. Щото една частна фирма никога не би приела подобен необоснован разход. Но пък публичните средства по-лесно се усвояват/присвояват.

Баф мааму Того заедно с другарчето ти маймун от снимката фащайте пъто и право у Того и там правете комунизЪма колко си щете... Я нечем да плащам на хидроиндженерино за Цанков камък и за гьоло у Белене... Та викаш си за централите да станат държавни и партията да ги управлява и да си крадете на воля. вашта мама комуниска!!!

Ама не са американски бе мурзилки. Държавата държи около 30 % от тях. И произвеждат под 2% от целия енергиен микс. Токът е скъп заради Цанков Камък и Белене.

Заради целия финансов теч от енергийната система е скъп. Влиянието на тецовете е слабо, но пък това не прави договорите с тях по-изгодни.

humfry

Електроенергията ни била по-скъпа, храната ни била по-скъпа, дрехите ни били по-скъпи, почивките ни били по-скъпи, лихвите по кредитите ни били по-големи /скъпи/. Е, ама кое в България не е по-скъпо, особено като се вземат предвид мизерно ниските доходи и годишната инфлация? Първо приватизираме и подаряваме, а сега обратно да одържавяваме? Емиграцията е по-лесна и се нрави повече на разумните и работливи хора, които желаят да бъдат оценявани подобаващо.

По-скъпи са , да. За това хората компенсират като потребяват боклуци, особено що се отнася до дрехите и храната, други пък си произвеждат за лична употреба.

В кои държави на всеки ъгъл има процъфтяващи магазини за дрехи втора употреба? Голяма част от тези дрехи дали не са от умрелите?

Ти откогато пишеш за емиграция, на ден по крачка да беше правила, вече щеше да си към Мюнхен. Ама ти си тролче - много приказки, малко действия.

С две ръце ЗА!

Като зная "капацитета" на "висшите" синдикалисти и управляващи, за наемният труд е по-изгодно хамериканците да изкупят цялата държава.

Единичната цена на електроенергията ни е по-скъпа от тази в Чехия, Белгия и Холандия и ред други държави в Европа. Равна е с цената във Великобритания. И е много по-висока от тази в САЩ. Освен това, за разлика от нас, споменатите държави нямат онзи проблем с надписването на сметките, който тук се ползва за "допълване" на прихода. Т.е. единичната цена е по-висока от официално обявената. Ниските доходи са само бонус към картинката. Разбира се, че трябва да се борим за по-високи доходи. Но цената на енергията си е неоспорима спънка през икономическото ни съживяване. Не е единствена, разбира се.

Не се борете да намаляте цените на тока ,ами се борете за по-големи заплати и пенсии. И защо не си идете в КОРЕЯ там всичко е държавно/общо/ даже и жените...Тая патерица на комунистите трябва да иде в небитието.

В случая не си съвсем прав. Не искаме цени като в Кореа, искаме цени като в САЩ - едно към едно.

Ами искай и цените на бензина и дизела да са едно към едно де, защо само тока?!

цената на тока е най ниската в Европа. доходите за съжаление също

Цената на тока въобще не е ниска, дори за Европа. А сметките, които се получават за консумирана енергия са в пъти над средното.

Много си тъпичък бе Сайше!Много трябва да четеш и да учиш!И ти сигурно си прочел само Винету,затова плямпаш простотии!Ами от къде да дойдат тези високи заплатки и пенсийки,като няма производство(собствено) и повишение на БВП!Ти от къде чакаш да ти капне,от хамериканците ли?Боже прибери си вересиите!!!!

Как да стане бе Петроф, като нямаме национални интереси и съответстваща политика, Франция например има 40% държавна собственост върху най-важните отрасли в икономиката и съвсем не са зле.

да връщаме комунизма :)))

Старите 20-левки с лика на Г.Димитров ще важат ли? Щото имам 3 от тях. И лихвоточки имам. Панелки ще се раздават ли?

Вече имат нумизматична стойност.

натионализатя на фситко което е било на дарсавата

Ти май от понеделник наобяд още фъфлиш, а? Да не си се напил?

С тая безработица, какво очакваш? Може да е снощен и да не е лягал човекот.

Те заводите са си наши бе Димитров, просто трябва да бъдат обявени за крупна измама, както щеше да се случи ако бяха в УСА, да се вкарат в затвора масоните Костов и Румен Овчаров и така и с Челопеч и другите там далавери на западните ни "приятели". Чии интереси ти защитаваш, сега когато долара скочи с 30%, май и ти падаш малко масонче, юдеопоклонниче и еничарче.

Дадох +, въпреки че има прекалено много излишни епитети в поста ти. От далече личи че защитава нечии финансови интереси. Постоянно гъгне за харченето на държавни пари този тип и не си играе на дребно. Все за милиарди става дума.

ЗДРАВЕЙТЕ, ОДЪРЖАВЯВАНЕ - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! ТУК ТРЯБВА ПАЗАРЕН МЕХАНИЗЪМ: - ВДИГАНЕ НА ЕКО ТАКСИТЕ - ВДИГАНЕ НА ЦЕНАТА НА ВЪГЛИЩАТА - ПРОВЕРКИ ЗА ЕКОЛОГО СЪОБРАЗНОСТ И ГЛОБИ - ИЗКУПУВАНЕ НА ДРУЖЕСТВЕНИ ДЯЛОВЕ НА ВЕЧЕ БАНКРУТИРАЛОТО ДРУЖЕСТВО. ТОВА Е МЕТОДА И СТИГА ВЕЧЕ ПОПУЛИЗЪМ ДРУГАРИ

лошото е че тогава ще трябва да се вдигне и цената с едно 20% и държавните централи ще бъдат много много глобявани. да не излезе тогава че американските са най изрядни и екологични

ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ РЕГУЛИРА ПО АМЕРИКАНСКИЯТ МОДЕЛ НА СВОБОДЕН ПАЗАР. ТОВА КОЕТО НЕМОЖЕ ДА СЕ РЕГУЛИРА Е ДА СЕ ИЗДЯЛА ЖИВА ФИГУРКА С ИНТЕЛЕКТ ОТ ДЕПУТАТСКА ЦЕПЕНИЦА

САМО, ЧЕ НА КОВАЧКИ И ПАРТИИТЕ ДЕТО РУПАТ ТУТМАНИЦИ И ТРУПАТ ПАРИ ОТ ВЪГЛЕДОБИВА ЩЕ ИМ ПРИСЕДНЕ. ПРОБЛЕМА Е В ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ КЮФТЕТА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ПРЕДПОЛАГАТЕ

БATKO

Май не си никакъв прокурор. Иначе щеше да прочетеш договора и да видиш, че всякакви нови такси, разходи, цени на въглища и т.н. влизат във формулата за изчисление на цената на тока, и тя просто ще се увеличи, а те пак ще си вземат тяхното.

човека и това има предвид но на теб акъла ти не стига да вденеш какво иска да каже

Ти си толкова прокурор,колкото аз съм лилипуд(1.82м.)Те точно заради такива плямпала,като тебе държавата продължава да затъва!Кое дружество е банкрутирало бе професоре,ти да не мислиш,че американците са по големи балъци от тебе?Всичките тези писания,които си предложил са пълна простотия!И защо ще вдигаш цената на въглищата,ако тецовете са си твои,т.е. държавни!Има си сфери в индустрията,които задължително трябва да са държавна собственост и енергетиката е едната задължителна такава,а тези,които разпродадоха тецовете за жълти стотинки трябва да влезат в затвора до живот!Разбира се,че е нужно одържавяване!

Дядо Видьо ходи издой овцете, не се занимавай с неща не за твоята глава.

ЯВНО НЕ МЕ РАЗБИРАШ! ЗАТОВА ЩЕ ТИ ГО КАЖА ПО ДРУГ НАЧИН: ОДЪРЖАВЯВАНЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ СЪС ЗАКОН, КОЙТО ЩЕ ГО АТАКУВАТ ДО ОТКАТ ЗАСЕГНАТИТЕ СТРАНИ. ОДЪРЖАВЯВАНЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ И ЧРЕЗ ИЗКУПУВАНЕ НА СОБСТВЕНОСТ ПО ПАЗАРНИ ЦЕНИ. И ЕДНО ДРУЖЕСТВО АТАКУВАНО И ПРИТИСКАНО ОТ ДЪРЖАВАТА Е С МНОГО НИСКА СТОЙНОСТ НА АКЦИИТЕ. ТОЕСТ: ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА ИЗКУПИ НА БЕЗЦЕНИЦА ДЯЛОВЕТЕ В АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ НА БЕЗЦЕНИЦА И ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ ОСПОРИ В СЪДА СЕГА РАЗБРА ЛИ МЕ ПРАВИЛНО?

И кога "Синдикалистите" ще обявят колко ток са произвели ВеЦ-овете за последните 5 години в цяла България. Заради липса на договори най-евтината електроенергия се пропилява,като просто не се произвежда...

Човека лобира за пореден път за източване на държавата. Всичките му позиции си приличат точно по този елемент - едни милиарди да ги извади бедна България и да ги тръсне някъде, щото така било много хубаво за "обществото" (ние знаем кое е то). И всеса все правно неиздържани. Смех голем, ама през сълзи.

Майче ти дремеш,и то си яко задрямъл!Явно си хвърчушка и не можеш да осъзнаеш смисълът на това,което се предлага!Абсолютно нужно е тецовете да са държавна собственост,а тези,които ги подариха на американците да бъдат трайно засадени в централния затвор,при това в северни студени килии!

Този индивид при всеки проблем предлага решението "одържавяване", което някак си все е свързано с изтърбушването на държавния бюджет в разни частни джобове. Закрийте го това КНСБ, или си изберете нов лидер. Едно от двете.

Подписваш идиотски договори с чужди фирми и после ги "одържавяваш". Първо поставете под стража, подписалите договорите, за да не се случват повече такива издънки.

Не са идиотски - корупционни с високи комисиони са;о)

Те са идиотски за държавата. За това и казах да въдворят подписалите ги зад решетките, а не да им назначат социален асистент, като за хора с ментално увреждане.

че знаеш че са идиотски

тъпа реплика, колкото да сложиш някаква "контра". Типичен трол. Дори не схващаш, че позицията ми е принципна и не визира само конкретния случай. "АКо - то." Пък че са идиотски в конкретния случай - идиотски са.

Не само Американските ТЕЦОВЕ, а целия сектор е стратегически за държавата и трябва да е по държавен контрол. Както съм съгласен с Перхидроления Варадеро, че и златните залежи също трябва да са под държавен контрол. Немаме пари за пенсии, а осигуряваме добри такива за Чехи и Американци и кви ли не още

Ама да не стане като с БДЖ?

В БДЖ нема делавера.

Тоя е пълен кретен. Ще извадим 4 милиарда лева (3 милиарда инвестиция и 1 печалба) да платим накуп и напред, след като сега плащаме 382 милиона на година за 5260 ГигаВтч електроенергия които ползваме. ми само изплащането заем с 6% лихва за 15 години ще стане над 6 милиарда, а откъде пари за месечна вноска от 337 милиона, след като има и разход за производство, за въглища и заплати, които съставляват поне половината от тези 382 милиона, които плащаме сега? Че нали КНСБ настояваше за вдигане заплатите на миньорите, ами това влиза в цената на въглищата съответно и оттам в цената на електроенергията. Вярно накрая накрая ще си имаме ТЕЦ-ове, които вероятно под вещото ръководство на разни партийни кадри, НЕК и КНСБ ще фалират, ама какво от това

БATKO

Защо лъжеш, че плащаме само в82 милиона годишно? Това е само печалбата им, а отделно плащаме още 500 милиона за изплащане на заемите и за текущите им разходи.

БATKO

А бе, нещастник, по-добре да плащаме заем със 6% лихва, отколкото да плащаме 18% лихва на американските Марици. Точно толкова им е печалбата за година, пише я в договорите.

направо се осирате от глупости ей. незнам плащат ли ви но толкова некомпетентност е направо...

Казионната и паразитна организация КНСБ, винаги се намесва там, където има евтин популизъм или изгода за тях. Това е една прогнила организация, която не се различава от мафиотските структури и основното й занимание е изнудването, което няма нищо общо с реалната защита на хората, които се трудят.

"Виновниците на съд !!" - забрави господинчо . Приказки от хиляда и една нощ !!

Пародия на държава.Ами то в "Белене","Южен поток"още има хора които получават заплати в хилядарки.За "цанков камък"да плаща хидроинженера доган-българоубиец.

БРЦК

И като ги национализират какво ? Най - скъпо от цената на тока излиза НЕК. Колко милярда потънаха в Белене? А там доганските хидро алабалистики ? В НЕК се краде като за световно от 89та насам. Я ги питайте как може да продават извън страната тока двойно по-евтино. Махайте всичко от 'микса'. И да остане само АЕЦ-а. Ако не стига - тогава добавяйте по ред на цената. Другото на свободния пазар !

БATKO

А бе, нещастник, АЕЦ произвежда ток на цена от 4 ст/кВч, докато американските ТЕЦ на цена 15 ст/кВч, а фотоволтаците на цена 60 ст/кВа. Ако беше построен АЕЦ Белене щяхме са плащаме много по-ниска цена на тока. Да, но ... чучелото ББ спря проекта и така нанесе огромни щети на държавата, защото вложените пари няма как да се върнат, а от пропуснати печалби вече загубите са за стотици милиарди.

проблема с Белене е че никой не може да ти каже каква ще е цената на произведената от него енергия. една такава централа се строи 7 до 10 години и разходите са обикновенно на +130-200%. така че е много възможно цената му и да е по скъпа от на американските централи поне за периода за който се изплатят заемите за строежа или следващите 20 години след пуска.затов и е евтина цената от АЕЦ Козлодуй сега

целия в пот. стотици милиарди.....

Преди всичко трябва да се разстреля този, който подари Мариците на американската пасмина!

1.Заплатите в мините могат и да са по-големи, ако се управляват от професионалисти и не са хранилка на партии. 2.Химиотерапията не е много приятно нещо след дъгогодишна работа в мините. 3.Условията на работа и заплатите в американските централи са доста по-човешки. 4.КНСБ се борят да ни бутнат по-дълбоко в блатото.

Този гльофер повтаря неща, които казаха на пресконференцията си енергийните спецове от БСП. Нищо старо не се е променило в дървените им глави. Те все още си мечтаят да върнат времето, когато имаше един профсъюз и ни удържаха членски внос на заплата. Пълен галфон! Да си гледа миньорите и енергетиците в държавните мини и тец-ове, защото само те им останаха. Никакви ги няма в частните заводи и предприятия. Не е работа на доктор-ренгенолог да прави икономически анализи. Обречени са на забрава!

Кой малоумник въведе всяка година да се вдигат цените на ток, вода, топлинна енергия, от това увеличение на цените страдат всички, и затъваме още повече в блатото в което ни нагтикаха политиците

През последно време всички имат "гениални" идеи за икономика(та). На всички идеите им се свеждат до това някой да им опрости дълговете или някой друг да поеме тяхното изплащане.

Ма що се свиваш само с американските централи?! Дай простор на въображението си и одържавявай наред - ВЕИ, ТЕЦ-ве, мецове, давай! Макар че за ВЕИ сектора виж първо какви ги приказва баничаря-енергетик В. Николов;о)) И, другарю синдикалист, фалит не е мръсна дума - да не излезе така, че като ни погнат за неустойки по договорите, фалита на НЕК да ни излезе по-евтино?!

Тая комунистическа подлога Пламен пак се изцепи със селяндурски номер! Като са 2 милиарда лева Цанков камък и Белене,защо комунистите и турците не върнат парите на държавата??? Как така ще плащаме ние,гражданите??!! Да плащат олигарсите и партийните гаулайтери!

БATKO

Просто държавата трябва да направи конкурс за инвеститор за АЕЦ Белене. Така вложените дотук пари ще се върнат от инвеститора, а също така ще отпадне и арбитража. А Цанков камък вече работи и се изплаща. За 20-25 години той ще се изплати, така че неговата инвестиция не трябва да се счита за дълг. Освен това, той е много полезен за заместваща мощност на ВЕИ като няма вятър и слънце, а и работи във върхови режими, когато тока е най-скъп.

другото не е така

чиляка сака да папа. ама вече нЕма членски внос и мрънкя за държавна собственост, където да седне на кьорсофрата при доган и дебелян. ама за такива като нега имаше една песничка някога - тръгнал кос - гол и бос, да събира членски внос. та тя беше измислена за партизаните и прочее отрепки доведени на власт от руските орки 1944-та. сега това келеме и техен наследник иска нещата да са по старо му. ама нема!!!

Защо ли не одържавим всички ВЕИ -та, защото нали си даваме сметка каквъв знак към инвеститорите би било това. И без това инвестициите са толкова малко., а създаване на нови работни места без инвестиции няма да стане, знае го всеки първокурсник икономика. Ако това предложение е от страна на инвеститорите, то това е друго нещо, но от страна на държавата е неприемливо.

БATKO

Тези с ВЕИтата не са инвеститори, а крадци. Тук няма да дойде свестен инвеститор, докато има крадци като тези с ВЕИтата, американските ТЕЦ, ЕРПтата.

теца на АЕС така или иначе след 10години ще стане собственост на Българската държава. такъв е договора. защо сега да се дават пари ? и какво ще се постигне с това освен да се съсипят двете най екологични и модерни въглищни централи у нас ? пълни глупости

Ще бъде постигнат полиитически дивидент, чрез който ще може да се краде повече. Напълно оправдано.

БATKO

За тези 10 години американците ще измъкнат още 6 милиарда лева печалба от тези две Марици. Ако те бъдат одържавени, тези милиарди ще останат за НЕК, съответно - България. Или по-скоро ще се намали цената на тока, така че тези ТЕЦове да не са проблем за системата, както е сега.

а разходи. а добро управление и достойни заплати. а политическа корупция. я стига глупости. най малко е проблема в Американските ТЕЦ. едната от които беше преди Италианска

на рудодобива, металодобива и металопреработването, на всички изградени от държавата енергийни мощности и електропреносни мрежи и другите отрасли от енергетиката и предоставяне услугите им на свободния енергиен пазар самостоятелно за всеки тях, ликвидиране на паразитиращият върху тях НЕК и поставянето им под принципала на министерството на икономиката и енергетиката, признаване и включване от държавата в цената на електоенергията само направените производствени разходи от от изградените от частни физически и юридически лица електроцентрали от възобновяеми източници!

то само с национализация не става. трябва и АКЪЛ. ама де акъл в бсп, атака, герб и прочее издънки на бкп и дс.

че точно те, или които и да са от досегашните, трябва да са вечно на власт?! А че трябват умни и кадърни хора е истина, но на този народ такива хора не му липсват и могат отново, заедно с по-младите разбира се, да поемат всичко. На тоза народ и на тази държава им трябва само силна ръка и повод да отприщят негодуванието и силата си!

комунистът нищо ново не научава само краде и приватизира

Синдикатът настоява държавата да предложи обратно изкупуване на акциите от американските централи От къде обаче държавата ще вземе 3-4 милиарда лева/а може и повече/, както и още 2 милиарда за Цанков Камък и АЕЦ Белене? Да оставим настрана че за още един милиард евро ни съди Русия за невзетия реактор на централата. Някой от синдикатите , не помисли ли , както предложи един известен работодател ,НЕК да се обяви в несъстоятелност.

Престъпно е след като имаме АЕЦ, каквито други държави тепърва изграждат и която произвежда ток с най- ниската цена /в.Капитал/, престъпно е в микса този супер евтин ток да участва минимално! Безобразие! Евтин ток от АЕЦ!

Няма място за притеснение. Новият АЕЦ ще е конкурент на скъшите.

Така е!Ще дойдете на .............. на Сидеров!

след Сидеров само на Варадеро можем да идем, иначе ще ни заведе в Москва, пък там сме били и сме МЕРСИ !!!!!!!!!!!!

А като се увеличават заплатите на 7200 миньора, това не влияе ли върху цената на тока? или защото са членове на синдиката - всички си мълчат?

Стани миньор като много знаеш. Да видим дали с "огромните" миньорски заплати ще имаш достатъчно пари за лекарства, предизвикани от вредните условия на труд...

В ИНДИЯ , НИКАРАГУА , САЛВАДОР , ВЕНЕЦУЕЛА И ПРОЧИЕ НАПРАВИХА РЕВОЛЮЦИЙКИ И ИМ ИЗЛЕЗЕ БЕЗ ПАРИ НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА :))))

И са една от друга по-богати...Ще прощаваш,ама и ти си като тоя на снимката...Почти завършен идиот

Ша ма прощаваш ама от нас са по-богати

БATKO

От нас са по-богати!

Тоя левак защо не предложи да изкупи Лукойл, Шише-джам, фотоволтаиците, вятърните паркове, частните ВЕЦ и всички останали частни инвестиции?! Синдикати, синоди - всичко е бизнес и нищо повече! Докато има прости хора да им вярвят - бизнеса ще им върви!

БATKO

Лукойл и Шишето не ни задължават да им изкупуваме продукцията на огромна цена. Доколкото фотоволтаиците, и те трябва да си продават тока на пазарна цена, а не да им го купуваме насила. Иначе ритник.

Този отдавна демонстрира налудничаво поведение..Сега вече,явно тотално се е предал на коварната болест....Остава да поиска и обратно изкупуване на Нефтохим...Може би е скътал няколко милиарда и иска да пазари човекът

Абе нещо пак става в тая държава. Тъкмо си помислих, че бате Бойко му е увряла главата, все пак негова е заслугата да не се скараме с Турция заради арменците, отиде в Баку, може и хъбче да тури край Варна и ..... тоя ток пак ще му изяде главата. Докато не приватизират и НЕК и АЕЦ-а няма да мирясат, миналия път пак бизнеса събори бате Бойко, сега ако и те почнат да стачкуват и да изкарат още гладници вън, направо ще напишем нова "класова борба" в света, но има нещо, подкукоросват ромите, драска някой кибрита ама да видим...