Затворничка спечели дело заради липса на тоалетна

Административният съд в Сливен осъди Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" да заплати на затворничка 3000 лева за унизително отношение.

Обратно в новината

Коментари - Затворничка спечели дело заради липса на тоалетна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АКА МИ СЕ МНОООООГО

Да затвора не е курорт ,но всички тук трябва да знаят ,че никой не е застрахован от него ,в затвора влизат не само престъпници ,така ,че нека условията там са поне човешки.

А "стая за интимни ласки" кога?!

Всички пишещи сте много остроумни, но забравяте нещо.Тук не става въпрос за подобряване на условията в затвора.Става въпрос за място, където човек да извършва естествените си физиологични нужди! Независимо за кого става въпрос, ама 4 -ма човека да серат в една кофа, на средата на стаята, и тя да стои там 10 часа, си е нецивилизовано от където и да го погледнеш! Или, като са затворници, да се заринат в л..а. А тая мангалка (ако е такава) може и тоалетна да е нямала и да е ходила в бъзито зад бараката, ама въпросът не е до нея, а е принципен.

браво на жената. Това че си в затвора не значи че не си човек. Имаш права и трябва да ти ги осигурят. Другото е садизъм.

Аууууу много чувствителни тези пандизчийки бе . Съдейки по размера на присъдата , тази явно е някоя смръдлива циганка дето цял живот е била пъртина до нужника на село . Само че сега се е пръкнал някой мастит любител на човешки те права , и дай да иэкараме някои лев . Убеден съм че жалбата срещу затвора тая дори и не я чела .

'Женски затвор' ? Че нали сме против сексизма и сегрегацията, особено в светлината на еднополовите бракове- нека и затворите са без разлика на пола ! :-) :-) :-)

humfry

Колко по-напред в развитието си са другите държави, щом и затворите им са като курорти.

Да, нека стимулираме желанието на затворниците да се върнат в затвора. Колко умно и напредничаво!

Тва е затвор, не е курорт.

Не е курорт ,а е място за излежаване на присъди ,което не означава че трябва да си излежиш наказанието в скотски условия серейки в кофа и без вода.Утре може да блъснеш някой с кола и ти да попаднеш при същите условия

И тези условия са факт в 21-ви век в държава от ЕС!

Браво... Разбира се, първа грижа на държавата е да осигури добри условия на живот на престъпниците, а нормалните българи, например пенсионерите, кучета ги яли. НЯМА ДЪРЖАВА, това е само територия, в която българите, не е ясно как, оцеляват.

Ако "нормалните българи", драга госпожо, си бранеха правата както тия престъпници, може би държавата щеше да се поргижи и за тях. Както виждате, на затворничката не й е било дадено наготово, тя си го е отвоювала.

Това е така, но когато е крадяла или каквото там е вършила и е било добре, нали.Затворът не е курорт, все пак.Кой знае колко хора е разплакала тази затворничка...

Няма "но". Затворът е затвор, а не концлагер.

A какво да кажат обикновените граждани посещаващи кметсва и други учреждения в страната? 3наете ли, че в много от тях няма тоалетна за клиенти? да не дава господ!Hаи-вероятно трябва да започнем поголовна съдебна сеч за унижението на което сме подложени.

Ми хайде де, какво да кажат? Що не го кажат, като искат тоалетни? Ако започне поголовна сеч, много бързо ще се промени положението, ама ей на - обикновените граждани си траят.

Тоалетната трябва да е външна и на разстояние 300 метра! Да се осигури на панделите лайнер, песни от тип БОНА СЕРА, О КараЛайна ... и разбира се такса от 1 лев за дребна и 5 лева за едра нужда. Които ще заработват докато са в панделата. Също така ще трябва редовно и доброволно по 5 пъти на ден да си чистят кенефа както в казармата.

В казармата да чистиш кенефа си беше награда за новобранеца. Маркуч, препарати и т.н. и времето минава. Наказание беше да белиш лук и картофи и изобщо да обслужваш кухнята и столовата.

Зависи от манталитета на човека и според мен има разлика да работиш в кухня /интересно кой готви у вас?/ и сред изпражнения.