80 000 доброволци се бият за освобождението на Рамади

Повече от 80 хил. иракски доброволци взимат участие в операцията по освобождаването на Рамади в западната провинция Анбар, който се намира под контрола на ИДИЛ.

Обратно в новината

Коментари - 80 000 доброволци се бият за освобождението на Рамади | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дето издъхнаха в казармите си..Когато Скъда мелна военната база а:) Бяха десетки убити и няколко стотин ранени нали?:)))

Името на операцията е много добре подбрано:Шиитите ще се бият за имама Хюсеин,сунитите за Садам Хюсеин а американските подлоги защото такива има на всякъде за Барак Хюсеин.

Викаш друго е иракчаните да се бият срещу краварите при съотношение едно към десет в полза на ФАШ а? Или когато имаш технологий от 60 години...Но дори и старите Скъдове преминаваха през отбраната на Пейтриат...А Пейтриат сваляше едва 15% от иракските ракети!! ЕДНА СИСТЕМА СТРУВАЩА ДЕСЕТКИ МИЛИАРИ ДОЛАРИ С ТЕХНОЛОГИИ ОТ 80 и 90 ГОДИНИ!! НЕ МОЖЕ ДА СВАЛЯ СТАРИ РУСКИ РАКЕТИ ОТ 50 ГОДИНИ! ХАХАХАХААХАХАХ

ОТ ВОЙНА С ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА??!! ТЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛИЧЕНА БУКВАЛНО ЗА ДВА ДНИ!!! КОЙ ИМА НУЖДА ОТ ТАЗИ "ДЪРЖАВА"??!! И ЗАЩО?!

Зад а следва стратегията: Разделяй и владей!!!

ТЕ НЕ ЯДАТ СВИНСКО!

Служим на Барак Хюсеин Обама.

Защо няма никакви новини за товакак сирийците се борят с ИДИЛ?

защото ИД е като двуглава змия. Главата която се намира на територията на американския протекторат Ирак е лоша, а тази която се намира на територията на Сирия е добра. Та как може да се говори за загубите на "НАШАТА ДОБРА ЛАМЯ"

След войната 2003 година и окупацията на Ирак от страна на САЩ, армията беше съгласувана по стандартите на НАТО, което означава разформирана. Сега повечето от тях воюват за ИД, половината от тези 80 хиляди са сунити събрани от САЩ, бивши военни едва ли са мотивирани да воюват за марионетното правителство и шиитите. Никой не може да каже кой са добрите а кой лошите, мисля че Ирак ще се разпадне на сунитска и шиитска част, ИД е само запалката за процеса която дава тласък за гражданската война, в последствие ще станат две държави. С напредъка на войната и помощта от Иран ще падне проамериканското шиитско правителство , сунитите ще направят своя държава, няма да е ИД а някакъв вид сунитска религиозна държава, другата част ще е шиитска помагана от Иран.

САЩ ще демократизират повече държави в Близкия изток!

И как ще ги демократизират а?:) Като Либия,Сирия,Египет,Йемен,Сомалия,Афганистан ли а?! С РАКЕТИ,БОМБИ И ТАНКОВЕ А>?! ВИДЯХМЕ КРАВАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ В ЕКШЪН!! СЛЕД НЕЯ САМО ВОЙНИ И РАзРУШЕНИЯ И МИЛИОНИ УБИТИ!!!!

ДО ЛУМПЕН-ДА,АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!

Нещо си объркал континентите и моретата в тиквата си. Не Русия въоръжава ИДИЛ, а точно САЩ - как иначе ще обясниш факта, че пратките с оръжие от САЩ към бунтовниците в Сирия все по-често някак си "погрешка" попадат при ИДИЛ? А, и в Тубата има клипчета на бойци от ИД бол - интересно, гледам ги - всичките са с М16, а не с Калашник?

Може да не е много хуманно, но моето мнение е, че тези хора няма кой да ги просвети, времената на мисионерството отминаха и те ще продължават да се изтрепват помежду си още дъълги години - шиити срещу сунити, Хюсеин срещу един господ знае кого и пр... (Междувременно оръжейните концерни ще трупат печалби и ще гледат конфликтите да не затихват твърде бързо...). Нас, европейците, ни интересува - и това е въпрос на оцеляване! - да не допускаме тези диви етноси в цивилизования ни свят. Защото атеизмът и моралната криза на Европа срещу религиозния фанатизъм на исляма губят тотално битката! В техните си и без друго пренаселени държави да правят каквото си искат, въпрос на естествен отбор, колкото и грубо да звучи...

Хане? Хане?! Еееех, Хане, Ханееее, Хане...! Хан :)

До Хан ТууууууууТуууууууу.....Спокойно човек!!! Не се тревожи за руския ВПК!!! Скоро ще измести краварите от първото място по продажби на оръжия!! Все пак само най-големите подлоги на краварите купуват техните скапани оръжия... Дефектни м-16 засичащи от една прашинка в затвора....Да това не ти е Калашников!!!Но и това няма да е задълго когато подкупените от Краваристан правителства паднат!!! Ето дори Ирак купува само руски оръжия, защото краварите бяха обещали да им дадат самолети Ф-16 и хеликоптери Апачи и танкове Абрамс..Но не им дадоха!!! А ЗАЩО ЛИ?! ЗАЩОТО ПОДКРЕПЯТ ИДИЛ И НЕ ИСКАТ ТЕХНИТЕ ПРОТЕЖЕТА ДА БЪДАТ СМАЗАНИ ОТ ИРАКСКАТА АРМИЯ С ТЕЖКИ ОРЪЖИЯ!!! А Руснаците веднага поеха ангажимент и доставиха на Ирак-Су-25,Ми-35,Ми-28 танкове и бмп та! ЦЕЛИЯ СВЕЯТ ЯСНО ВИЖДА НА КОГО МОЖЕ ДА РАЗЧИТА ЗА НАДЕЖДНИ,СИГУРНИ И ДОСТАВЕНИ ПО ПОРЪЧКА ОРЪЖИЯ! И ТОВА Е РУСИЯ, А НЕ КРАВАРНИКА ИЛИ ФРАНЦИЯ ХАХАХАХААХАХХА!!!

За сведение, иракчаните започнаха да купуват руско оръжие, още до като бяха под американска окупация. Мотивите-по познато, по ефективно за тия условия и по надеждно.

80 хил. иракски доброволци срещу финансиран и подкрепян от чичо Сам и слугувници ИДИЛ?! Голяма мръсотия, не им е лека работата!

ПИТАМ:АКО СТАНЕ НЕЩО ПОДОБНО В БЪЛГАРИЯ,КОЛКО ЩЕ ТРЪГНАТ ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЧКО???

Въпросът ви би следвало да се отнася до всички наши правителства след преврата на 10.11.1989г. Без изключение, като въпросът е риторичен.

аз нема е тръгнем! Нещо коего само ми взема, изгарря душата и ме лъже нагло..... може да ме убие, но не мажа да ме накара да му служа. Ше се бием да защитим пирин от сечтта и слещу дедо кобург залесителъ - примерно.

Бочко ще бъде защитаван от Факултето, Столипиново, Орландовци, Шекер махала и останалите 425 незаконни тъмнозелени квартали в цялата страна.

За мен е абсурд да се използва религията в чисто военен конфликт. Кави са тези "милиции". Нали има правитество Ирак. Нали има армия, подпомагана от САЩ.

за какво друго да се използва религията, религия лозе не копае

Каква религия, кави пет лева, става дума за жив човек, за началника на тези в Багдат.

вместо за всичко да гледаш в Гугъл помисли с главата си

Да? А с какво - за да мислиш, трябва да имаш нещо между ушите, а не канче на главата!

Верно е. Служат верно на Хюсеин: на Барак Хюсеин Обама. Смеят ли да не служат.

Все пак не е лошо да се провери дали не става дума за Садам Хюсеин,а не за внука на Мохамед!На тия арабели никакво доверие!

Завистлив си, пич! Ние като затрихме ВПК друго не ни остава...

Бийте се, че трябва после да да отчитаме заплахи за интересите на Вашингтон и увеличение на военния бюджет!

"Някой си" беше казал, че религията е опиум за народа. Не е ли бил прав?

Не "някой", а Остап Берта Мария Бендер Бей. Или - Великият комбинатор. Но пък си е вярно - нищо, че книгата е от 1927 година...

важно е, че практиката го потвърждава

Бият се за Хюсеин, но не оня свързания с пророка, ниво Садам, бият се за Барак Хосеин Обама.

От както Ирак обърна гръб на американците и предпочете руски експерти и оръжия започна офанзивата. Египет си поръча 50 мига от Русия и развали сделката със САЩ. Шийстовия газ фалира в Америка, започват и петролните компании. Санкциите срещу Русия доведоха САЩ до колапс. За това Кери се затича към Сочи...пак се дупят на Русия. Очаквайте скоро 2008 да се повтори-масов банкрути в САЩ, но този път долара ще залезе:-) ще им остане трета световна на съединените прани гащи.

Нещо си прекалил с комката, попе! Ирак купиха руско оръжие заради дъмпинга, който правят руските компании за да излезат от изолация. И пак преобладава навоското въоръжение в армията. Банкрутите в САЩ само ти и другите руснякофили ги виждате. Русия още не е излезла от рецесията и не и се вижда края!

Влади, да пратиш на владичицата много поздрави от мен и от отбора по ръгби на 57-мо СОУ! Благослови!

Верно думаш попе! +!

Войните на Садам Хюсаин както и фенове на лудогорец тръгват да се бият с лошите!

Ако спре подкрепата на Фашингтон за башибозука от ИДИЛ и нещата ще си дойдат на местата. Само дето това няма да стане скоро и много хора ще умрат заради наглосаксонските амбиции да владеят света.

ШИИТСКИ МЕЧ ЗА САУДИТСКА АРАБИЯ И НЕЙНИТЕ СЛУГИ ..... ОПЕРАЦИЯТА СЕ РЪКОВОДИ ЛИЧНО ОТ ГЕНЕРАЛ КАСИМ СЮЛЕЙМАНИ - КОМАНДИРА НА ИРАНСКИТЕ БРИГАДИ АЛ КУДС :)) ... И СЕГА АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ МОГАТ ДА КАЖАТ НИЩО СЛЕД КАТО ОБВИНИХА ИРАКСКАТА АРМИЯ ЧЕ НЕ БИЛИ МОТИВИРАНИ :)))))

Всички русофоби да бъдат изпратени да се бият на фронта ! веднага! Щеревци, Бегейци, Пъстри, третополови и пр. геьове там! В краен случай щ задоволяват рзняците шиити или сюнити. Помощта ще бъде същствена!!

Путинофилите сте войнствено настроени и изпадате в умиление при думата танк. Особено руски :) Ти защо не отидеш да помагаш на твоите братя с оръжие?

Хубаво говориш, Пере, но пишеш под нулата. Запомни: след гласна не може да има "ь"; слага се "й" - гейове, не геьове. Знай: Лошата граматика убива половината от написаното.

пускай атома

По-скоро ми напомня за Садам Хюсеин, а не за някакъв забравен имам! Иракчаните поколения наред ще си спомнят за времето, през което ги управляваше Садам. Както междувпрочем и ние си спомняме с тъга за Тато!

Дам, такива като тебе няма как да не си спомнят с тъга за времето когато е било достатъчно да се появят в предприятието и да викат по митинги и събрания, за да си получат заплата, като всички останали. А и ще откраднат това онова да си помогнат... нали всеки го прави. Чудно време беше!

По мое времв флупако не докарваха хора с автобуси на митинг, не идваха камиони е прасета на жълтите павета, нямаше боклуци като простестна мрежа и имаше леб за народа. Добре че продадохте всичко построено от мен, че да затънете в дългове, а шепа хора да са мулти милионери.

Глупак. Тогава произвеждахме такива неща,които сега не можем и да си купим! Нещо да си чул за Варненската корабостроителница? За "Царевец" и "Трапезица"? За завода за тежко машиностроене "Червена могила"? Тия неща само по митинги и събрания ли се строяха? Ей аман от тъпунгери...

А дали този лозунг няма общо с Хюсеин, който е Садам и бе свален противозаконно, без санкции на ООН под един измислен претекст за химическо оръжие, което така и не бе намерено???

Ами, много си прав само, дето Садам им е такова таковата на шиите... Бил е сунит. Иначе такива като тебе дето не мислят, веднага ще видят конспирация и тука. Що не мислите преди да пишете? Боли ли?

Май не е Садам Хюсеин, май е Барак Хюсеин Обама. Абе то където се обърнеш Хюсеин.