В Гърмен поискаха Бъчварова да се върне там след седмица

Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов се срещнаха с жителите на Гърмен. Полицията и жандармерията остава в района.

Обратно в новината

Коментари - В Гърмен поискаха Бъчварова да се върне там след седмица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и ромите били български граждани?!? Ако ги питаш тях, днес са българи, утре турци вдругиден ИД.

то и българите са български граждани

БATKO

Къде Боко. Трибунката в Разград по-важна ли е от етническия конфликт в Гърмен?

Гърмен е искра или бомба със закъснител ,но вече цъка. Трябват решителни мерки за да не избухне... Предлагам сериозни санкции за хулиганите и крадците - и понеже човек се осъзнава само и единствено когато му се бръкне в джоба неко да спират помощите ,ако в семейството има крадец или хулиганин! Казах!!!

Господа коментиращи, дали някой от управляващите чете коментариите в ДИРа. "Кервана си върви, кучетата го лаят" Как да ги накараме да се събудят тия изедници по върховете?

Соломон, Гергана, Симеон ... Бойко да прати Кунева в Гърмен. Това и е ресора. И да не е оставя да се занимава само с коридорни интриги.

"..те не могат да се разрушат, ако общината не е намерила жилища за.." Избори идват, избориии! Мутрите (ГЕРБ) не искат да си слагат таралеж в гащите и да губят избиратели! Впрочем, през 2012г пак те управляваха. Защо не изпълниха заповедите за събаряне? А плачат , че ДПС ухажвали циганите.Сега от ДПС нищо не зависи. Какво направиха, до сега, управляващите по въпросите с циганската престъпност?И къде са им реформите - каквито и да са?

Интересно дали има някой етнолог да ми обясни дали след 1,2 години като се смени статуквото ще ни наричат ромски българи?

Брей голяма затишие днес! Голям пазарлък пада явно. Защо никой не показа как точно са минали разговорите с това "неупотребяващо даже алкохол" мирно население?

... и те били били български граждани Български граждани, ама крадливи. Който крадне - на топло, и да си отрабоги за гяволъка.... А и к-во търсят жилищата им на чужда земя? Да си плотят за ползването на чуждата земя и да бъдат изритани от там....

Катя

Да си спомним какво направи Арлин Антонов през нощта на 29 юни 1992 г. в Пазарджишката циганска махала "Токайто". Съжалявам, но спрямо повечето представители на този етнос трябва да се действа именно по този начин.

Мануелчо какво стана да не го уволниха Викторчо вече

Всичко правим копи-пейст от УСА, ама само това, което отърва на у-щите. Припомнете си УСА примера с негрите: "- Вие защо бесите негрите? - Ние бесим престъпниците, а ако те се случат нигри - бесим и тях!!!" А, де?!

А какво ли ще стане, ако кметовете по места, където има гета, заедно с тези от ДНСК, започнат да събарят всички незаконни постройки? Ама всички наред! Без значение дали общината има или не жилища, които да им подсигури / то е ясно, че няма/. В цялата страна да стане, без изключения. Тогава какво ли би станало с тези мургави българи? Едва ли ще могат да осъдят държавата всички... еееххх, размечтах се.

А като почнат така наред да събарят, да минат и през Черноморието, Боровец Пампоровец, Беклемето...Така няма да е на етническа основа и от раз всичко ще се разчисти!

Ми поне можем да си помечтаем, приятелю! Защото в тази държава толкова много работа няма кой да свърши :( безхаберие пълно.

наборката,хте и предстои пенся,тук вазнагражднието е голямо.а за гармен това е голямо село с много добри и трудолубиви хора но ги употребяват,не са за бои сиганите да се намери ,,огнихтето"и там да бят!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"И ромите са български граждани", твърди Бъчварова. Чудесно, г-жо министър! Сега да попитам; как се процедира с български граждани, които не спазват закона - строят незаконни къщи (катуни, де), крадат, нападат, не плащат данъци, ток, вода, не внасят здравни и др. осигуровки и т.н. Такива "български граждани" за тези си прояви подлежат на законни санкции, нали?! Е, ПРИЛАГАЙТЕ ЗАКОНА ТОГАВА!!!

Другата Истина за Робите..

Ние българите сами сме виновни за опасното увели4ение на циганското население.Oтдавна трабваше да се приеме закон да се дават детски и пари при раждане само до трето дете.В Сърбия дават пари до второ дете и нямат такова опасно увели4ение на циганите.От партиите единствено Патриоти4ния фронт предложи наскоро да се дават пари до трето дете.

Защо до трето - и за едно е достатъчно !

"И ромите са български граждани" и българите са граждани госпожа демагогова: когато полицията получи сигнал за висока музика след 22:00 отива на адреса и взема мерки нарушението на общественият ред да не се повтори----а не да прати полицаи с пръст в носа и да не се случи нищо------------искаме да ни искарате сататистика са осъдителни присъди за последните 10г. на роми убиици и крадци-----какво се случи с ромите убили професора в захарна фабрика?-----какво се случи с ромите убили собственика на бензиностанция в пирдоп? ТРЯБВА ДА Е ЯСНО ЧЕ ТОВА НЯМА ДА ПРОДЪЛЖАВА----И АКО ВИЕ НЕ ПРЕДПРИЕМЕТЕ НЕЩО----ХОРАТА НЯМА ДА СЕ ОСТАВЯТ ДА БЪДАТ ИЗБИВАНИ И ОГРБАВАНИ БЕЗНАКАЗАНО ОТ РАЗНИ ПРИМАТИ ЖИВЕЕЩИ В ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ НЯМАЩ НИЩО ОБЩО С ЦИВИЛИЗАЦИЯТА

Според преброяванията в периода 1944 - 1989 година, броя на циганите се е увеличил четири пъти, докато при българите е само 1,3 пъти. Сами си преценете кой ни е докарал до това положение.

Ето Ви подобрена версия. Ромите са основните избиратели на ГЕРБ. Българина я гласува, я не, а гласа на РОМА е сигурен. 50 лева това е цената. Гербажии достатъчно изсмукаха държавата и имат пари. Ми така е за това Бъчварова ще приказва простотии за бедните и нещастните РОМИ. Последните се заселват само та където могат да крадат. Виждал съм опустошени села дето никой не живее и последно са минали РОМИТЕ. Няма дограма, няма дюшемета няма керемиди, къщите приличат на призраци. В ЮАР имаше бантустани май и тук трябва да съберем РОМИТЕ на едно място Сета няма обиди и цинизми нали ама е написана самата истина

НОВИ ЗАТВОРИ ЗА ВСЕКИ РОМ ПРИСТЪПНИК ПРИСЪДА С ОБЩЕСТВЕННОПОЛЕЗЕН ТРУД

Г-жо Бъчварова, като са български граждани ромите - нека наложим българските закони върху тях. Не само по отношение на незаконните постройки, а нарушаването на обществения ред. Къде е полицията да прекрати шума от кючеците им? А наказанията при кражби, побои...

Нашата полиция ни пази...пардон спи!

DIDA

Ако това, което става в Гърмен беше се случило по времето на управлението на Орешарски, София щеше да се тресе от протести. Но сега, понеже "нашите" са на власт не ни остава нищо друго освен да си правим душевни чекии по форумите от които НИЩО не зависи в държавата ни! И така, цели 25 години! И същото, до следващите 25 години, ако България въобще я има.....Тъпо, нали?!

Няма протести, защото няма "кинти", т.е. никой не им плаща, за да протестират! Ето и доказателството дали са били платени протестиращите или не! За 4 млрд. на Орешарски му викаха какъв ли не, а на 16 млрд. на говедото ни вопъл ни стон! ТЪП БЪЛГАРСКИ НАРОД! Заслужава ме си го! Сега след като ни загробиха съвсем спокойно ще си подадат оставчицата и отиват на запад да си гледат кефа, а ние да мрем. Единствената оправия за тая държава е да се заличи напълно заедно с населението и де се започне отначало, тук оправия няма и никога няма да има!

И ромите са български граждани ПРЕСТЪПНОСТТА НЯМА ЕТНОС НЕ НА РОМСКИЯТ ТЕРОР НЕ НА РОМСКИЯТ ТОЛЕРИЗЪМ НЕ НА РОМСКАТА ОМРАЗА И БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ И БЕДСТВАТ НО НЕ УБИВАТ РОМИ - НЕ ОБИРАТ РОМИ РОМИТЕ ТРЯБВА ДА УВАЖАВАТ БЪЛГАРИТЕ И ДЪРЖАВАТА В КОЯТО ЖИВЕЯТ РОМИТЕ ТРЯБВА: ДА НЕ КРАДАТ ДА НЕ УБИВАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ТОКА ДА НЕ НАРУШАВАТ ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД С ПАЛЕЖИ И ШУМ РОМИТЕ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ

Държавата е абдикирала от проблемите на българите.Всички трябва да бъдат равни предп закона.МВР и прокоратурата да проверят къде отидоха милионите за интегриране на циганите.Има голяма пропаст между българи и роми все някога ще избухне недоволството със страшна сила.

Как къде, в джобовете на плитиците!

,,..В Македония решили да правят министерство на флота. - А защо ще правим министерство на флота, след като нямаме море? - А българите защо имат министерство на правосъдието?..,,???

Трябва да въздействаме върху пасивните и страхливи политици, които само на външен вид изглеждат мъжаги, за да започнат да работят на ползу роду и вземат необходимите законови, съдебни и изпълнителни мерки за да можем да защитаваме имотите си от циганските набези, да се осъжда по бързата прожедура циганската битова престъпност, а осъдените цигани да бъдат заставяни да заработват хляба си и да правят нещо за обществото, което ги храни! Съгласни ли сте?

Аз съм за. Омръзна ми от лизгави политици. Няма ли някой, който да мисли за хората, които спазват законите и си плащат сметките.

И аз това се чудя. Живея под наем, но съм си харесала едно място за строеж. Единствено жилище ще ми е и няма да могат да ме изгонят. Ако ме изгонят ще ме настанят в общинско за най много 50 лв наем. Супер!

Не мже, не си ц.иганка! Теб ще те изхвърлят и осъдят за огромна глоба по бързата процедура.

Бе тая жена наред ли е? Ще взема да си построя незаконно едно къщенце, а тя да ми осигури после общинско!!!

Министърката да ходи и да поживее в Гърмен, въпреки че и тя е от село, но когато е живяла на село ,тогава не е имало такива проблеми, може би сама знае ако е била с партиен билет на БКП!!

България умира, циганите превземат селата и градовете. Прогнозата на ЦРУ е, че до 10-15 г. българите ще живеят в 5-6 големи града, а навсякъде другаде ще има престъпници и цигани. Пътуването между тези 5-6 града ще става с военен конвой. Трябва много спешни мерки по намалянето на безразборното разплождане на циганите, тяхното образование и въздействие върху тях да започнат поне да си заработват социалните помощи. Съгласни ли сте?

"И ромите са български граждани" ....., на които плащаме социалните помощи, здравните осигуровки, ток, вода и ...... А от тях получаваме обири, кражби и бой. При тях няма нищо незаконно, включително и самонастаняването. Ако те са български граждани, ние какво сме...?

DIDA

Положението в Гърмен, както и в цяла България, вместо да се влошава, става безнадеждно...Жална ни майка!

Докато ние не вземем нещата в нашите ръце, няма да има оправия. Всеки да го тълкува както иска. Чакаме едни престъпници да се разправят с други престъпници - как ще стане тая работа? Дали ще започне от Гърмен или от друго място няма значение, но накрая бурята ще е голяма.

министърката, някоя си, към българите: "Проблема е, че вие не се разбирате с едни други хора" И новата опорна точка на реформаторите: някоя политическа сила организира протестите, няма конфликт, всичко е заради изборите, и богатите българи, не искат да вижат бедните и нещастни цигани. Лоши българи и това е. Не случиха управляващите на българско население. Друго са си послушните роми.

Те строят ,ние събаряме...ужас. Те гласуват ние не. Докарахме я до комедия. И събарянето струва пари

Айде бе ,няма ли кой да ни отърве от тази напаст -политици и цигани.Едните и другите знаят само да крадат.Вече не се издържа.ЕС,ЦРУ ,къде сте?

Е нали точно те толерират тази идиотщина?

"На вълка вратът му е дебел, защото сам си върши работата."

С това си действие Бъчварова за пореден път доказа че не е тя човека който да оглави това министерство. И Лилето Павлова с бездействието си по въпроса доказа, че не е тя човека който да оглавява МРРБ и влизащото в състава му ДНСК И Бойко - "Кадровикът" не е за нея работа, защото все такива ги прави. Да сядат да пишат ОСТАВКА!!! и да не се уфлянкват!!!

На циганина пътя му е дом...той не милее нито за род нито за Родина! Не подлежи на интеграция! Единственият начин на въздействие е силовият! Докато не се промени закона а именно право на глас да имат само данъкоплатци политиците ще се възползват всячески от ситуацията!

Изгонете и тая "МВР" женица на преклонна възраст.Очевидно е,че си няма и понятие за какво я е сложил Тиквата.

Възмутена съм, и циганите са български граждани .Да така е но къде им са задълженията.Значи аз ходя на работа 39 години по 8 часа за 400 лв.заплата и гледа най-напред да си платя тока,водата и да издържам студенти, да работя надомна работа всяка вечер за да скърпя семейния бъджет, а пък циганите нито ток, нито вода, нито данъци, коли карат а как са взели книжки като са неграмотни нищооо не плащат на тази държава а само права са имали .Да се проследят от къде са дошли и да се върнат.Ще ми казва циганката че нямала къща а живее на колиба .Та на нас да не би да са ни подарили къщите .Всички трябва да живеем по правилата които е отредила държавата със съответните права но и ЗАДЪЛЖЕНИЯ.

Циганите нямат самосъзнание, език, писменост и религия. Това са характеристиките на човешкото същество. Нека добавим, че циганите не обичат хигиената, не искат да учат и мразят да работят. Затова пък много крадат, вземат пари от помощи и се оплакват. Такива създания са мъртъв товар върху икономиката, обществото и държавата. Те трябва да бъдат влачени от останалите, за което са нужни кански усилия и огромен финансов ресурс.

Ужас,главният секретар ми се струва неадекватен.А министърката въобще няма нужда да се коментира.Такава некомпетентност........Кметицата се държи в пъти по-адекватно и компетентно от тях.