”Яворов”, който познал темата на матурата, бил студент

Разследването как потребител с псевдоним Пейо Яворов обяви във Фейсбук, че именно стихотворение на поета ще се падне на матурата, вече има резултат.

Обратно в новината

Коментари - ”Яворов”, който познал темата на матурата, бил студент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега ще се окаже че извънземните са изнесли информацията и всичко ще приключи тихичко, ще потулят нещата..... а догодина пак ще е същото. Но има и втори вариант - да си намерят изкупително агне - някой човечец от по-долните етажи в министерството, да го обвинят и да го изкарат черната овца, за да се спасят големите акули, които лапат големите кинти....

Явовор е велик трол. Не от политическите, а от онези истински Интернет тролове, които безкористно ядосват хората и ги правят за смях. Направил е няколко профила с различни имена (включващи имената на авторите, по които ще се пишат матурите). На останалите никой не е обърнал внимание, защото не са се паднали. Но на Яворов са обърнали внимание, защото се е паднал той. Потърсете разказа на Григор Гачев "Ясновидци" - има подобен сюжет. "Яворов" може да го е чел и от там да е черпил вдъхновение за тролската си проява.

И другият вариант, върху който МОН може да помисли е да пусне 10-15 дезинформации и тогава става весело.

Трима глупаци: Боко, и двамата Ломоносовци - Танев и Веждито. Танев, знаем защо е Ломоносов, а ще питате Веждито пък що? Ами, ако си спомняте, на времето чеше счупил носа на един.

Матурите ще бъдат смислени и точни,като оценка на знанията само тогава,когато са единствено тест.Всичко друго препполага субективна оценка и не е показател за получени знания,а само за познания върху определен автор оценени от определен оценител според зададени параметри но не само.

Чудя се - кога ли ще разследват с такава експедитивност и желание корупцията във властта? Права е Моника Маковей, от край до край...

Те щото в случая една експедитивност са проявили... И една резултатност.

До: "Така си мислиш" - поклон ама не точно. Учителите /естественно не всички, но повечето/ са също толкова корумпирани колкото и всички останали в тая държава. Не напразно има лаф вече че: България е единствената страна в която докато работиш мислиш как да изкараш пари. Та и те са същите. Масово се изпращат деца на частни уроци, ужким да се подобри нивото им....и още след първото плащане на препоръчаната "колежка" и вече се виждали резултатите. Айде не приказвайте глупости. КОлегиално е да ги защитавате, но и ние не ядем доматите с колците.

празни приказки писани тука . Щом ТОЯ полуидиот е назначен за министър на образУуУУванието,ясно е,че МОН няма за цел да създава кадърни кадри.Останалото е подробности и димни завеси.

Абе помага изнесената информация, но само ако предварително добре си изучил съответния автор.

САЩ са Ловци на руснаци Танев е Ловец на преписвачи

Възможно е само първокласниците и то не всички да повярват на това.

"Яворов" трябва да бъде награден от МОН и МВР. Той показа, че в сигурността има пробив. Освен това няма как да вземе пари, т.е. всичко е безкористно. Напротив, министерските чиновници, особено най-висшите, трябва да бъдат разследвани. МОН е доста корумпирано и използва грижата (не винаги правилна) за децата.

Знаеш ли, че МОН е най-работещото от всички министерства? Знаеш ли, че системата на образованието е по добра от тази на полицията. МОН е във всяко село, там където и полицаи няма. Поклон пред учителите, които въпреки ниските заплати, продължават работа, също и пред служителите в Министерството!

Учителите е едно, МОН - обратното. Не забравяй министър Д. Вълчев, който участваше в "разтурянето на седянката" на учителите. Аз пиша за МОН, но на учителите - поклон.

като не им харесват заплатите да напуснат - кво се натискат като кооператорка за мЪжко прАсе

Има напредък в разследването, я - вече знаят второто име на човека: Крачолов! Сега трябва само да го заловят, което си е направо елементарно за БГ милицията...

Много важно....Полицията много бързо се задвижва за елементарните неща, като това какво бил написал някой във Фейсбук....В карето за Гърмен никаква я няма....

Пак прах в очите. Естествено пограват някакъв който само казаъл автора (сигурно научкал) , но за изтичането на теста нищо. Щом новинарите успяха да си го купят и беше 1 към 1 с матурата, цялата управа на МОН е за бой.

Ясно е,че повечето коментари са написани от един и същи трол. Ти кой си,бе"Дойнов",та плюеш без да си в час с нещата,а? Дано хванат нарушителите и да ги съдят!Това трябва да е водещо!А проблеми винаги ще има,прав е министърът-говори честно и открито!Този екип може да се справи и да промени системата на досегашното образование.Успех!

Този цирк с преписването е маловажен! Учениците не са виновни! По-важен е другия цирк в образованието, цирк с много лица - обърнете внимание на фактите: колко пенсионери продължават да работят в училище, как все на тях "им е все едно, защото са пенсионери" и явлението срочни договори, характерни за всяка една от поместените обяви за свободни работни места. Кой млад учител ще бъде мотивиран, след като е наясно, че е на работа до края на учебната година. Ккакво от това, че изпитателния срок, не-подълъг от четири месеца е преминал успешно... Нали следващата година ще бъде назначена друга даскалица, отново за една година, което не е нищо повече от търговия с влияние? Намирисва точно на това, а директорите с тези си назначения са се превърнали в сводници на едни млади ку. вета. Какъв респект, то си е срам и пародия на учителската професия. Позор за българското образование! Надявам се силно настоящият министър да има волята да изглади този грозен мениджърски маниер - иначе, тежко и горко на децата ни!

Проверете и всички вузове,там се правят пищови и със слушалки се вземат изпитите

По-лесно е да провериш дали на Марс е имало живот, отколкото да провериш 52 ВУЗ-а в малка България.

Какво ни забавлява този палячо! На какво добре вървят нещата! Нещастник! Ако не си пие хапчетата е абсурдно да знае какво прави, а той много често забравя да ги пие! Наблюдавам го откакто е станал министър, горкия как не го вижда фандъкова, ами онази бозовата Дамянова, УПРАВЛЯВАЩИ! Борисов е зарязал образованието и му е все тая! Реформатори -палячовци! Костов ги работи всичките!

Харчат пари за разследване. Ако студентът е познал с други методи, какво? Пълна скръб са тези от министердтвото на образованието. Изпитът по литература трябва да отпадне и да остане само български език. Всички изпити трябва да са направени така, че да няма нужда от преписване. Всеки тъп неграмотник може да наизусти някаква тема. А и полицията, ДАНС и прокуратурата се занимават с глупости. Ще си губят времето да разследват, какво бил писал някой. Вземаха на "убиеца на черни мечки" суджука и компютъра. Сега пиша, че доматите тази година ще са по скъпи и на Балканите ще има голямо земетресение. Ще разследват от къде имам информация ли?

Палячовциии! Какво от това, че един студент е познал една тема по литература. Ако бяхте взели телефоните и бяхте изолирали учениците, никой не може да попречи на каквато и да е матура. Ако имаше добра организация нямаше сега учители инспектори да подскачат като ужилени. Ако въпросите от матурата се дават последователно през 20 минути, никой няма да може да подскаже, защото времето ще е малко и ще се отсеят знаещите от преписващите.

парите ше покрият сичко. следващия път - ше си купуват матурите аналогова за по-секретно.

Студент е виновен, значи!? А на него кой му е казал - радио "Ереван", Светият Дух или е хвърлял боб? Мале-е-е, тия пък съвсем на абдали ни направиха!

Въпросът е как да убедим тези, които не са преписвали, че трябва да продължат да разчитат на почтеността си. Въпросът е: КАК МОН ЩЕ ГИ КОМПЕНСИРА ЗА НАНЕСЕНИТЕ ИМ ВРЕДИ????? Защото определено на някого му е нанесена вреда, ако той е изкарал честна четворка, а друг, който е за двойка, е изкарал петица...... Родителите трябва да се организират и да съдят МОН в Страстбург или където трябва....

Проблемът е ,че не е само там. В унитата е още по-зле. Аз се научих да не чета още първи курс ,защото просто няма смисъл. Хора които не са стъпвали и на 1 лекция , идват на изпит без да знаят по какво е , изкарват 6ци ,само защото са заредени с цели арсенали. Никой не им обръща внимание , даже някой преподаватели ти казват ,че ги обиждаш ако не преписваш. Някой да ми каже къде е стимула да прочетеш нещо?

Те и професорите са преписвали повече от останалите, но какво от това.

Ами какво от това ли, затова сме на това дередже - неграмотни, прости, некомпетентни, злобни и завистливи.

Когато преписваш от един е плагиатство, но когато приписваш от много е научен труд!!!

темата трябва да се тегли минута преди да започне изпита. Всички теми в кюпа и се изтегля една от някое дете в последния момент. Да видим как ще има теч тогава. Същото е и със задачите по математика. Всички варианти в кюпа и след разбъркване се тегли на момента.

И, разбира се, ако кюпа е някакъв съд с написани на лист в плик теми, трябва публично да се отворят и останалите, за да не се окаже, че навсякъде пише едно и също!!!

DIDA

Изтичане на информация за изпитите от МОН ВИНАГИ е имало, има и ще има!!! Това винаги си е било бизнес, още от времето на соца, само, че тогава ако те пипнат, че преписваш ти стъжняваха живота за няколко петилетки. Жалко, че това се знае от всички абсолвенти, кадидат студенти и пр, а само от МОН и от МВР се правят на ощипани, че за първи път научават за такова нещо...

ЛОМОНОСОВ,КАЖИ ИСТИНАТА!!!АКО НЕ,ЩЕ ИЗВИКАМ НАПОЛЕОН С АРМИЯТА СИ!!!

Аз не разбрах, твоята армия ли води Наполеон , що ли ... и неговата армия е ясно и армията му - горе долу "Наполеон и армията си" повдига въпроси .... ?!?!?

Цялото това изпитване на матура е стрес за организма, а полза - никаква. Такъв изпит е отживелица. Можеш да станеш Министър - Председател, Вътрешен министър без и да си чувал за това какво е матура. Практиката го показва. Има великолепни примери за гении, които са били слаби в тази възраст и обратно, хора които само са си докарали шизофрения. Трябва нещо ново.

Кофти е когато две велики личности са се въплътили в един човек. Това става на матурите по история и политология.

Шизофрения не се докарва от много учене.

Всъщност, тригерният механизъм на това комплексно заболяване не е точно установен, въпреки, че практиката не познава случаи на индивиди с интелектуална недостатъчност да развиват шизофрения. Нещо повече, хората, които не работят с мозъка си са по-малко застрашени от това заболяване в сравнение с тези които го използват.

според министъра то какво ни заблуждават ,че има теглене на варианти