Гърция обещава да плати дългове, но иска по-скоро пари

Гърция има ангажимент да плати всички свои задължения, но се нуждае от споразумение със своите кредитори възможно най-бързо с оглед паричната криза в страната.

Обратно в новината

Коментари - Гърция обещава да плати дългове, но иска по-скоро пари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато Тройката управлява процеса. При всеки цикъл на подобно кредитиране, кредитираните страни стават по-слаби и задлъжнели а кредиторите по-могъщи. Схемата е проста и ефективна ама все повече и повече хора започнаха да се усещат.

Кефя се на гърците как се ебават мощно със всички капиталисти...

Гърция ще може да разчита на кредит от BRICS. Но първо ще и се наложи да мине през банкрут за да изгорят кредитите "давани" от МВФ и други подобни кръвопийци. Иначе има опасност парите дадени от BRICS да идат у въпросните кръвопийци.

тя само иска... на нея й се дават пари.... абе като циганите наши... те искат... на тях им се дава....те нали са си от един сорт..... ама задължения на най.... та тея ще си искат до безкрай и нема да платят нищо. Пък хем трябва да им се дава, пък после да плащат. не давайте, пък нека де не плащат бре...логика елементарна... каквото и да значи това, ако треа да се махат от ЕС, да ги третираме като трета държава, каквито те ни третираха и през 1995 г. се редиш от 0,00 часа през нощите до 16,00-17,00 часа за една скапана виза, чак пък не искат и да говорят БГ или английски език в консулствтвото им в БГ. Цигани

БЕШЕ ТОЯ ВАРУФАКИС, ЧЕ И РЕПАРАЦИИ МУ СЕ ПРИИСКАХА ПО ЕДНО ВРЕМЕ! НЕЩАСТНИЦИ!

Ха-ХА! Гърчолята научиха че "безплатна баница" върви със СОПА ! А сега сопата!

Не е лут този който яде баницАТА ЛУД ЕЕЕЕТОЗИ КОЙТО МУ Я ДАВА.........

1000% правилно. Ако ЕС отпусне пари и този път са си луди за връзване. Остава да видим как ще свърши мачът.

Учудващо е как такъв мегапроект като ЕС е толкова недомислен и има такива очевидни слабости,които са на път да го ликвидират още в началото му.Първо страните в съюза имат драстична разлика в стандарта,което е очевидно,че ще доведе или до огромна имиграция,като се има предвид правото на свободно придвижване,или до постоянна нужда от финансиране от по-богатата част на по-бедната.И тази разлика е непреодолима,защото в едната част манталитетът е един,дори и да ги сринеш както през ВСВ,след 10 години пак ще са в челото на световните класации,другите пък ако ще и трилиони да им наливаш пак ще потънат в корупция и неконкурентноспособност.Малко става като комунизъм-не произвеждаме еднакво,не сме еднакво способни,но всички трябва да сме равни,за да няма недоволни.Още при първите трудности лъснаха дефектите и изглежда,че са неотстраними.Сириза и другите подобни партии са само проявление на тази несъвместимост и симптом,че ЕС е обречен и неосъществим на практика проект.

Поредна фатална седмица за комшиите? Хаха:) От известно време се чудя защо през три дни едни и същи глупости се тиражират? Дали някой специално не плаща темата да стои актуална? Дали който трябва да се е подготвил, се е подготвил и остава да гледа сеира? Нямаше подрязване на депозити, нямаше изгорели спестявания, всички имаха време да изнесат каквото могат в продължение на две цели години... Е, сега чудо от небесата ли се чака, че през ден седмицата е фатална, а Гърция страшно много иска да плати, но още повече иска да получи?

Гърция обещава да плати дълговете...АМА ДРУГ ПЪТ!

ЕС е колониална структура на пирамидален принцип. Дават пари чрез подкуп на местното васално правителство, с цел влизане в дългова спирала, крайна цел е да изкупят държавата. В момента тестват процеса с Гърция, следващи ще са Испания, Португалия, Италия. Ципрас добре знае какво готвят, не е част от васалното правителство и работи за страната си. Може да плати тези пари, може и да не плаща, всичко зависи от истинските му приятели в БРИКС, какъв план са приготвили за Гърция, дали е време за дефолт и сриване на ЕС или да отсрочват.

Тогава що просят пари като български циганин на лъвов мост?

100% си прав. А сега си приготви чадър защото местните "разбирачи" има много да те плюят.

Добър коментар, но да не забравяме че БРИКС също са управлявани от банкери. Може да стане като като приказката - от трън та на глог. При фалит едва ли ще могат да избегнат този сценарии но ще трябва да подходят много по-внимателно отколкото с Тройката.

След победата на Подемос или както се казва испанската партия,за мен Гърция вече е пътник на 100%.На германците и Северна Европа като цяло им писна да наливат пари в южните части,където манталитетът е по-специфичен и в замяна да получават изнудване от разни популисти.Днес Гърция,после Испания,след това Италия,всеки изнудва-дай,искам,ще стане лошо..Гърция ще бъде ползвана като нагледен урок за всички средиземноморски страни.Просто и да имат намерение да спасяват Гърция,вече няма как да стане,защото до вчера ги изнудваха те,а ако се поддадат утре ще им извиват ръцете от Атина до Лисабон с ултиматуми за стотици милиарди.

..... и Украйна и тя изисква и поставя ултиматуми без да е Средиземноморска държава

много си прав

Май на южните държави им е писнало още повече. Победата на Подемос е доказателство за умората от безкрайните спасителни програми на кредиторите и неизменната мизерия която ги следва. Май към развод отиват нещата.

въшкааааари

Аз си мислех, че ние, но гърците ни тръшнаха о земята по цигания и помиярщина. По- дразнещото е, че ес отново ще им пуснат кинти за ядене и пиене. Гърците свикнаха да ядат чужди пари и вече са толкова пристрастени, че не се различават от онези душевно болни, които усърдно твърдят, че ги гони кокошка и ще ги изяде, защото са грахено зърно.

Нашия опит показва, че ако не ни давате пари почваме да берем желязо, да крадем кокошки и да правим телефонни измами по комшиите.

Дайте ни 7 милиарда за да ви върнем 700 милиона :)

Пак ли ще връщате дългове? Абе, не се ли уморихте да лъжете Европа - та вие никога няма дори един цент да върнете. И се чудя на глупостта на ЕС да ви пълни гушите.

Да бе да... ,,глупостта на ЕС,, Те ако бяха глупави щяха да дадат и на нас.Ама не ни дават,защото ние сме глупави.

Гърция обещава да плати дългове, но иска по-скоро пари Както се казва , по обещанията ше ги познаеш.

Поредният най-последен възможен срок (25.05.2015 г.) за постигане на споразумение току що бе променен на още по-най-най-последен срок (началото на м.юни) :)))

Кикос, ти канис бе малака?

от 01.06. влиза драхмата. 100 000 драхми за 0,10 BGN. Out of Europe and give me vizas....

Само глупаците още не са си закрили сметките си в гръцките банки...

Само невежите финансово не правят разлика между неплатежоспособност на държавата и неплатежоспособност на търговските банки.

как съ мяташ, как съ бараш, как го праиш

Гръчолята и Болен са биз- бизе по лакърдии,сидераста и той тъй вика- напрайте ме премиер,па аз ще ви дам 66 миларда рубли от маскава на аванта,плюс по един диамант бонус към пенсиите,га изкопаме златото!

Спомних си какъв възторг лъхаше преди няколко месеца от путинските тролове за Гръцката Пролет, за повеч от юг... Сега нещо окапа настроението...

по ниски пенсии,по висока възраст за пенсиониране,по ниски заплати,и бачкане до скъсигъзване.по високи цени и да взимат заем да си платят тока и водата.тогава ще ги съжаля.засега не ги съжалявам.с тая сириза загубиха месеците от тяхнота управление.на по лошо ще отива.даи ми нов заем да ти върна стария?нали щяхте да им покажете кои камандва?хаиде испания е голяма страна и има производство а гърция.... a parite ste gi dade onia sas zapisite

Оказа се че представителната демокрация е най-лошата форма на управление и гарантирано води до дългова спирала. Случайно можеш да си помислиш че банкери са я измислили.

...и какво стана сега: Дайте ни, за да ви върнем! Явно гърците имат гениалната идея да си връщат дълговете, като в същото време да не е за тяхна сметка, т.е. да задлъжняват още повече... Хитро!

Тази схема работи чудесно през последните 50-60г. Страните стават все по-бедни, а кредиторите и спекулантите все по-могъщи и безцеремонни. За да бъде това възможно трябва да се поддържа високо ниво на корупция. За това държавите с по-слабо развити граждански и демократични традиции са по-подходящи и уязвими. СИРИЗА обаче излязоха патриоти и се запънаха. Ако бяха нашите отдавна да са се съгласили на всичко и да са взели поредния транш. Всъщност наскоро те точно това направиха с 16 милиардния заем.

Дайте ни пари, за да ви ги върнем.

От Германия взима , а на МВФ връща, така ли е ?

Нали Ципрас каза, че Русия ще му даде пари. Защо не му дава? Защо би тоя път до Москва, за нищо ли?

VIPER

Парите са за изграждане на тръбопровод , а не за връщане на заеми

по ниски пенсии,по висока възраст за пенсиониране,по ниски заплати,и бачкане до скъсигъзване.по високи цени и да взимат заем да си платят тока и водата.тогава ще ги съжаля.засега не ги съжалявам.с тая сириза загубиха месеците от тяхнота управление.на по лошо ще отива.даи ми нов заем да ти върна стария?нали щяхте да им покажете кои камандва?хаиде испания е голяма страна и има производство а гърция....

Да се смееш ли, да ревеш ли...? В смисъл "вие дайте парите, а за връщането им ...друг път!

Реформи - комунизъм + бачкане = пари (не, формулата не е от Маркс, и от Ленин не е)

Дайте ни кредит, за да си платим кредита. А за първият кредит.. ще видим.

Всъщност, и за втория ще видим. Ама давайте парите.

Интересно как става таа работа

Такова трябва да е заглавието !!!

"Гърция обещава да плати дългове, но иска по-скоро пари" Аз туй не го схванах нещо. Ама пък до колкото схванах май и аз мога да скокна до банката и да взема едни 200-300 хиляди и като не мога да плащам да мина за още че да си платя предишните. A?

Социалист на власт - стои там, докато свършат парите и после дим да го няма.

Нали нищо нямаше да плащат на изедниците ,дето им дадоха заеми...нали германците им дължат репарации... В тоз свят, ако си гол и бос нямаш право на мнение, драги ми гърци, българи и пр.

Гърция обещава да плати дългове, но иска по-скоро пари Те и циганите от Столипиново обещават да си платят тока, ама друг път.

пари срещу празни думи ... и така до оплюскването на 350 милиаарда, а искат и още по същата схема! нека ми обясняват, че европа не се управлява от тотални идиоти, живеещи на някаква си своя планета и в различно измерение където 2+2 =7, щотУ нещо си....

То тая работа е нещо като да дам на съседа 100 лева назаем, а после да ми иска 200 лева, за да върне 100-те.

Тия гръцки съседи - същите подходи, като родните футболни президенти ползват(а и резултатите им същите) - Дайте ни много, а ние от полученото ще отделим част да си погасим дългове.

Седем загубени месеца за Гърция.

... и 200-300 милиарда евро загубени за ''партньорите" и. Така се разбира тя солидарността в Гърция. Вие работите, ние пъшкаме и харчим.