Канадски журналист беше уволнен заради фалшиви репортажи

Канадският журналист Франсоа Бугинго, който може да е измислял репортажи от конфликтни зони от 20 години насам, беше уволнен в събота.

Обратно в новината

Коментари - Канадски журналист беше уволнен заради фалшиви репортажи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само канадците ли лапаа мухите на тоя ам?

Мда, тоя си е чистокръвен канадец, роден и израснал зад полярния кръг...

Ама и канадците са си виновни, а бе на негър вярва ли се. Има етноси които стават само за ваксаджии, хамали, чистачи...

Много български журналисти заслужават уволнение.

За да разберете обективността,на нашата журналистика ще ви напомня за един случай, които съм наблюдавал: Протестът на ранобудните студенти-един от ръководителите им беше арестуван и след като прекара една нощ в полицията беше освободен .Същият ден той даде пресконференция,на която емоционално ,вълнуващо разказа как при залавянето е бил жестоко бит,вкаран в един автобус и там изтезаван с юмруци и ритници,и как е задържан от полицията и освободен благодарение на неговия адвокат.Момчето даващо пресконференция,беше затрупано от много въпроси от млади напиращи журналисти,как е бит ,кога е бит ,как е издържал на тези жестокости на полицията.Получиха изчерпателни отговори и след това написаха огромни репортажи дълбоко убедени в жестокостите и нечовешкото поведение на българските полицаи.Аз не съм журналист ,но ако бях на пресконференцията щях да задам два кратки и ясни въпроса ,за да получа увереност в правотата на казаното 1.Може ли господина жестоко малтретиран от полицията да повдигне блузката си за да видим с очите си тежките последици от жестокия побои.2.Не знае ли че когато сутринта адвокатът му го освободи от ареста първата работа беше да го заведе веднага в първата поликлиника за освидетелстване ?Никои журналист не зададе тези въпроси ????+?????

ама, той черен, не канадец

АФРОканадец !

И това е само повърхнпста на айсберга , наречен свободни западнимедии . За колониалните медии в Източна Европа всичко е ясно , за нашите е обидно даже да ги споменваме!!

звучи като идеален кадур за бтв....

"...беше обвинен..., че е измислил репортажи..." 'Ми то нали това им е работата?

и повечето български - да!

'Ми на сичките, бе! Такъв им е занаята.

значи, че нашите полуинтелигентни журналя трябва да ги гърмят с оръдия, понеже лъжат като брадати цигани и правят отровен информационен фураж!

И по света има "нашенска" работа. За да си "успял" в България, трябва да си бил комунист-активист/доносник/. След това анти комунист/доносник/, и сега си мутра, бореща се за легализиране на статуквото. Не мислете че визирам Кирил Домусчиев.

Да,заповяда веднага в България!

Дребна риба, но малката лъжа ражда голямо недоверие. А за скандала с Клинтънова кога ще пишете, родни неподкупни и независими рицари на истината?

у нас всички журналисти така пишат новини - БЕЗ ДА СА ХОДИЛИ НИКЪДЕ, САМО СГЛОБЯВАТ И ПРЕРАЗКАЗВАТ ЦИТАТИ ОТ ДРУГИ МЕСТА, БЕЗ ДОРИ ДА СА ПРОВЕРИЛИ ФАКТИТЕ ОТ ДВА ИЛИ ПОВЕЧЕ НЕЗАВИСИМИ ИЗТОЧНИКА. Ако трябва да приложим този канадски стандарт у нас, - трябва да бъдат уволнени ВСИЧКИ журналисти, без 2-3-ма.

да е така , все някой му е написал репортажите и го е "помолил" да ги пусне от свое име срещу солидно заплащане. И нашите журналя така правят!!!

Да дойде в България - тук за си журналист означава всеки ден да си пишеш измислици и предположения, защото никой не носи никаква отговорност за това което пише...

Леле , че то в България нетрябва нито един жур. да е на работа. те си мислят , че некой им верва и си пишат измишльотините.

Не новина когато куче ухапе човек, новина е когато човек ухапе куче... Та в тоя ред на мисли новина ще е когато журналист ни поднесе фактите такива каквита са, без да ни ги преразказва гледайки ги в огледалото на редакционната политика.

начи нема да има новина

Е, какви са фактите, каквито са? "Бойците за свобода, проведоха стремителна, несломима атака и завзеха град Х, който в момента е по-техен контрол." Или "Сепаратистите превзеха град Х след масирана, изключително ожесточена атака и започнаха да го плячкосват." Защото никой не иска новини "Страна А, превзе грда Х, от страна Б, жертвите за двете страни са толкова и толкова. Местното население се крие по-домовете си. Има толкова и толкова актове на непровокиран насилие от страна на А и токова от страна на Б." А как се определя, кои са предизвикани и кои не е друга тема. ;) Та сте малко детската градина като искате само истината ;)

че тук всичките са за гонене.

ако се случи подобно нещо ще останем без журналисти. Половината от новините са измислени по същия начин другата половина са "автентични" преписани от фейсбук

Този е дребна риба. Аз се чудя защо българските медии удобно "пропуснаха" скандала с Брайън Уилямс от NBC преди няколко месеца.

Да дойде в България тук , няма нищо да му напраят ,дори ,ако е послушен , шеф на медия ще го направят или най-малко ще води предавания ,като Бареков , Иво Инжев или Калин Манолов . Тук за дрънкане на лъжи не се наказва ,стига да спазваш нарежданията на шефчетата на медиите ,които пък са протежета или покорни слугички на дадена партия.

Запитах защо няма още информация от снощните събития в Гърмен и веднага ми скриха коментара. Значи, докато около нас се нажежава междуетническото напрежение и утре ще се стовари върху всички ни, ние трябва да се баламосваме с новини за уволнени журналисти на хиляди километри от нас и да си трайкаме. Отврат!

от бхк заповядват тук. това е тяхното виждане за "демокрация" и "свобода на словото". както едно време - просто не си успореден на партийната линия на евреите и те трият всичко живо по земята, дето хич не е техна, а Наша! за толкоз - да въведат своята диктатура на нов световен ред им стигат парите, но не и акъла! ч0 години се шматкали из пустинята. да им таковам "ръководството" слабоумно!

че даже описали и слабоумията си в тогавашния фейсбук - днешната библия! безбожна наглост!

Пасторале, задавал ли си си въпроса, дали имаш проблеми с евреите! В какво се състоят те! Те имат ли проблеми с теб!

Ами имат план да изпълняват дираджийте. Задължително трябва да има новина за Путин, нещо за хамериканците, европейския съюз и т.н. а за такива събития като Гърмен не е политически коректно да се пише. Вчера ирландците правиха референдум и узакониха браковете между обратните, ама и това не е политически коректно.

А, добър ден свате! Не бе, никоя западна медия никога не е поднасяла лъжи и дезинформация за демоНкратизацията на Либия, Судан, Сирия, Мали, Ливан, сега Украйна и Йемен, а преди това Югославия... Няма такова нещо!!!!

и тва ко им е демокрацията у нас такъви ги повишават и биля в европарламента отиват кът берека други по чужбина ги търсят и по паради канят кът сидерката ваопще хората с фантазия са ценени

В такъв случай руските медии трябва да живеят перманентно в тази организация, за да могат да дадат обяснение за всички лъжи, които произвеждат ежечасно. Спомянм си един руснак ми казва, че имало масови протести в Бългрия срещу санкциите. Гледал репортаж по телевизията даже. Потърсих репортаж от руските медии - дават блусканица в близък план и посланика си. В българските медии репортажът беше от далечен план: 30-тина атакисти в групичка скандират пред НС и в тях се вре руският посланик. Това е, което видях с очите си. Путинофилите да си вземат Путя и да си го заврат там, където слънце не ги е огрявало.

"Канадски журналист беше уволнен заради фалшиви репортажи" а вас кога ще започнем да ви изволняваме наред заради липса на репортажи и журналистически разследвания, м? ти как мислиш, колко още ще ви търпим само да ни цензурирате, а неграмотна, корумпирана сган

Aбе простено му е на човека,..тои е от Kонго! ;) Hо, за жалост изглежда, че и при нас има Mноооого,.. от гилдията които също са от Kонго?;))

То и у нас едни разследващи другари пуснаха статия в Бивол за една пушка сякаш я били спасили, докато през това време имало образувано производство срещу тях...и колко още много новини подобни има , а в Канада резнали клончето на едно дето лъгало като маймун.

Простете му- такива са си му гените.

Господарите на ефира показаха Путин си придърпва стола да седне а Фланд се е подпрял с една ръка на стола Нова ТВ пуска обратно кадъра КАТО НОВИНА и излиза Оланд дърпа стола да падне Путин

Стола или престола?

Само тази манипулация да беше ... Днешните журналисти са много образовани. Повечето са завършили НБУ и СУ, периодично ги пращат на курсове. Учат ги как да манипулират хората, правят им "уъркшопи", с извинение. За тях изречение, в което няма манипулация е напразно казано изречение.

Можели да навредят на доверието в журналистическата професия, ахахаха :-) Тези още ли си мислят, че някой ми се довярява на писанията и им вярва. хахаха :-)

а всъщност хич не е смешно . май хабер си немаш колко нещо гламав народ пъпли по Земята .и верват , казвам ти !

Нищо ново под Слънцето - сигурно този Бонго копира братовчеда си - Обама. А, и тук е обичайна практика сутрин да се пусне някаква "новина", която след обед се опровергава. Писачите обаче си прибират хонорарчето...

Тоя е като руските "журналисти". Дето си измислят истории за руската пропаганда!!

По същата логика в България не би трябвало да остане нито един журналист. Всички трябваше да бъдат уволнени отдавна

Ха,ха журналисти - пасмина още дядо Славейков ги е разкрил че работят с...лъжи рогати"...

"Wag the Dog" в 21 век :)))