Камери вече ни дебнат за скоростта, следват фишове

148 камери ще дебнат за нарушители на пътя от днес. Започна работата на мобилните системи за контрол на скоростта, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Камери вече ни дебнат за скоростта, следват фишове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо не забранят на производителите на автомобили да ги произвеждат с макс.скорост на движение до 120 км/ч ? или пък да забранят движението на автомобили в БГ които могат да вдигат по-голяма от тази скорост :-) няма смисъл от камери, полицай , знаци ... просто кеф :-) все пак ако ти е писано да мреш от автомобил не очаквай да те блъсне подводница

Привърженик съм на камерите, защото са обективни - дори недоумявам защо трябва нарочен знак да слагат за джигите, за да намалят. Но съм противник на безбройните ограничения на основни пътища (примерно София-Варна; Пловдив-Хасково; Дупница-Кулата) на скоростта от 60 км/ч на разни отбивки за села и паланки (не говоря за преминаване през населено място, а само за отбивки към такива), където я мине кола на ден, я не, а полицаите стоят и дебнат.

значи няма предупредителни табели а те започват да снимат вече-това е престъпление. освен, че не стоят на открите все се крият зад някой завой или храст - това е престъпление, не съблюдават за спазване на правилата като цяло а се скиват зад някой знак някъде си с ограничение 50 и снимат- това е престъпление. не оправдавам тези които карат с висока скорост - това също е престъпление ама тези измекяри се крият като партизанчета в окоп и стават смешни. ясно е че идеята им е да събират пари без значение дали вършат някаква превантивна дейност-това пак е престъпление. Кой сега е по престъпник този който шофира и извършва едно престъпление или тези които санкционират по неправилния начин и извътршват ред престъпления.

Българинът става много чувствителен, когато му бръкнеш в джоба. Дори глобите да паднат до 50 лв, но на всяко кръстовище и всеки 500 метра да има камера и да глобява по 50 лв за всяко нарушение - всички ще станата много изпълнителни. Нямаме нужда от 500-1000-2000 лв глоба. То и смъртно наказание да се въведе, като знаеш, че никой няма да те хване - правиш каквото си искаш!

Време беше.Стига убийства по пътищата!!!

Против съм да ме проверяват за включени светлини в ясен слънчев ден и колани. Но на камерите категорично съм привърженик. Масово се превишава разрешената скорост за движение. Защо трябва пък и знаци да се слагат? Парите за знаци трябва да се дадат за камери и "легнали полицаи". 150 камери са малко за цялата страна.

И съм с теб и съм срещу теб. В горещините когато слънцето е силно и има мараня над пътя, фаровете много помагат да те видят от далеч. За колани също си трябва. Никой не бърза толкова, че да няма 3 секунди да си сложи колана. А за камерите, да 150 са малко, предупредителния знак също е безсмислен.

Аз единствено съм против да ме спират, когато не съм извършил нарушение - т.нар рутинна проверка на документите. Живеем в 21 век. Номерата на автомобилите могат да се проверяват на момента за крадени автомобили. До сега не са ми проверявали номер на двигателя, да не казвам, че и не са проверявали дали е краден или не. Дори съм има случаи да ме спрат, да ми поискат документите, въобще да не ги погледнат и да ме пуснат да си ходя. И защо???

С фаровете съм съгласен но с предпазните колани категорично съм против това някой да шофира без поставен такъв колан/

За да не си дрогиран, пиян или да не караш труп или бежанци!

150 камери стигат само за един квартал като Младост 1. Мога от сега да ви посоча 150 места в София, където правилника за движение е само препоръчителен за малка част от преминаващите.

Да се сложат камери и в спалните на хората! Полицейска държава! България е на едно от първите места по брой полицаи на глава от населението!

и резултата е 0 !

Теб от камера в спалнята те е страх повече, нали? Щото ще лъсне креватната немощ, заради която избиваш комплекси с 20 годишното БиИмВе по улиците!

Не само камери, а и ЯКИ глоби трябват. В Хърватска на аутобаните никой не кара с повече от 140 км./ч. Защо ли? Ами защото глобата за превишение с 30 км/ч е 15 000 куни. В евро това е 2 200. Ако стане това и у нас, айде да видим кой ербап ще даде 4 000 лева за такова нарушение?

и за какво са ни скоростни магистрали, ако караме по тях с 140 ?? скоростни пътища се правят, за да можеш най бързо и най безопасно да се придвижиш от т. а до т. б. или нещо греша ?

Камерите не ни "дебнат" за скоростта. Те съблюдават за спазването на законите и по този начин се грижат за опазване на живота ни.

По минусите се разбира, колко е изпростял народа за последните години. Чалгата, бирата и ракията, а сега вече и пияни и трезвени джигити, които си свикнаха да карат с превишена скорост. Е трудно е да превъзпиташ възпитаниците на прехода!

Съгласен съм че трябва да се наказват сурово нарушителите но трябва и да се прецезират знаците. Не може някой останал от миналия век знак 50 на трилентов път да е любима хранилка на КАТ

В гърмен е започнала война на българи срещу цигани, има пострадали, има жандармерия, вие с какво ни занимавате ?? да сложат камери в селата срещу грабежите на къщи и вили, то не остана къща необрана, ама не !1 щото от там не можете да смучете пари, нали ?

е двете неща какво общо имат?

Ами човека ни отклонява вниманието с друга болна тема за да може да си кара безпрепядствено с 200 км/час

Какво ревете бе гнусни джигити, не разбрахте ли, че не може да си карате както искате, А ТРЯБВА ДА СПАЗВАТЕ ЗАКОНА!!! Смръдливци гнусни, не мога да ви понасям!!!

ти и самия себе си не можеш да понасяш, лекувай се. коефициента ти на агресия е 10, това е опасно за теб и останалите около теб. пий си редовно розовите хапчета и престани да мразиш всички и всичко около теб.

Ах джигитче, насра ли се в гащите. Хайде качвай се на моторетката и отивай да пърдиш по квартала..

на българина трябва да заповядаш да кара с максимална скорост , да убива и руши всичко по пътя си , без почивен ден ! мисля, че ефектът ще бъде положителен !

за безконтролно глобяване - кой ще знае защо и дали е превишил скоростта, всеки гольо може да реши да надпише, пък ти иди доказвай после. А бесните мотористи, а тежките возила на баровците? За тях - тактично мълчание. Един принцип или е еднакъв за всички, или ...няма принцип.

Точно надписване не можеш да правиш самоволно, все пак машина прави снимките. Колкото до прикриването на нарушителите... и за това си има начини, но надали ще се случи в БълХаристан :(

Полицай спора Астон Мартин шофьора:Бонд-Джеймс Бонд ченгето:Кинта-Сто Кинта!

...пак ,ще е скрито -покрито ...изтрито....Ще го отнасят тези ,които не знаят как да отговарят на въпроса ..."а сега к,во пра,им",но този път зададен на гишето в КАТ ,а не на пътя.... А идиотите като селските келтаци и тези кирливи кировци дето летят с 333 км/ч ....ще си летят пак безнаказани до ...следващия стълб,дърво и ограда ...

Тея камери са незаконни, справка Кипър . Всеки що годе по-кадърен адвокат може да го открие.

Защо 148? трябва да са поне 50к, както е в ЕУ, нали точно това искаме? 150 е смешна цифра, а човек разбира само и единствено когато му се бръкне в джоба или има опастност да отиде в затвора. Това е демокрацията дами и господа, вашите свободи свършват там където почват моите права, а правото на всеки на живот по пътя е най същественото в пътувнето И глобите са малки: трябва да започват от 100лв( поне)...най добре % от декларираният годишен доход или не по малко от 100 лв

добре де , ако ти се блъснеш в мен и умреш аз какво съм ти виновен ? или пък се клатушкаш пиян по пътя ? да спра и да изчакам да изтрезнееш ли ?

100 тояги. Не е лесно. Какво се решава с глобата? Който кара казва голяма е, който не кара казва малка е? Е, колко да е? 1000000 става ли? Но сериозно.. Не ви се вярва, но е възможно, човек да е съзнателен и да иска да я плати?! Но какво да прави с децата си без хляб и лютеница? Нищо. Може и да не ги убива с кола, може и да не ги убива с пистолет. Те ще си измрат от само себе си - хуманно, от глад. Та размерът .....има значение....

Стига простотии бе Боко,пак ще паднеш от власт.

Не ни спирали...Ще се разсмея...Ами от доста време, като видя плашила на пътя със зелени жилетки, спирам веднага на 100-тина метра пред тях, или правя обратен завой и си бия магарето, въпреки, че всичко ми е изрядно и платено, или изчаквам да спрат поредната риба и баламурник , паля и спокойно си минавам покраяй тях, докато се занимават с него. Не искам в пътя си да ги срещам тези малоумници и да се нервирам излишно. Никой не трябва да спира на такива! А пък ако са пешаци-охранителна полиция и ми вдигнат палка- подминавам ги като малка гара!!!

още нови глоби, наказания и стрес за наплашения, малодушен, стресиран и депресиран български скот. Ние сме балами, защото им търпим маймунджилъците на тая пасмина, а не ги изринем и изкореним до крак. Знаци, глоби, колани, винетки, застраховки... малоумни боклуци, искам да ви попитам какви винетки търсите, като пътищата са в плачевно състояние, даже и магистралата е лом- третокалсен селски път с бабуни, дупки, цепки, кърпежи, заливки с мазут и лепило, ями, гьолове и локви, обрасъл с храсталаци и бурени, никаква маркировка няма- пълна трагедия. Останалите пътища са в още по-окаяно състояние и множеството катасрофи не се дължат само на високата скорост, а и на лошите пътища и дупките- убийци по тях, наскоро на пътя Пазарджик- Пловдив видях най-малко три дупки по 1 метър в диаметър и 20 сантиметра дълбочина- а се натряскаш със 100 километра в тази яма - и си директно изхвърчал!!! Ние сме си виновни, пак повтярям, защото сме послушни, малодушни и плашливи!!! Освен това- мутрите са построли току до пътищата бензиностанции, зеленчукови борси, автокъщи и незнам си още какво, което също е огромна предпоставка за произшествия, тях защо не ги глобите бе, дами и гопсода търтеи от КАТ? Всяка мутра си е поставила нерегламентирани знаци през 50 метра- има ограничения 60 километра!!!- я има бетоновъзел, а автокъща , постоена върху земеделска земя, което е престъпление... И още нещо, кукли на конци от КАТ- с поставянето или непоставянето на колан не преча на никого, не застрашавам ничий живот и не създавам пречки на другите участници в движението, затова, поставянето на колан е пожелателно, не- задължително!!!! Набийте си го в кухите тикви!!! Да имате късмет- само да ме глобите за несложен колан, ще ви наредя в Съд-а както си трябва!!!!

Браво, подкрепям!!+++++++++

ще ги наредиш в съда... ще се наредиш на еди уй - повече от това не мой направи. Иначе какъв ти е проблемът - спазвай закона и няма да те глобяват. Кво ревеш.

За колана съм напълно съгласен - без глоба.Само че ако стане беля си плащаш сам цялото лечение,щото има "малка" разлика дали си със или без колан :).

Ако катастрофираш и евентуално оцелееш - здравната каса ли ще плаща пластичните операции с които ти вадят предното стъкло от лицето ? Аз съм за: който иска кара без колан но после сам си плаща лечението.

преди 8 години се прибирах от Шанхай за България. растоянието от порта до летището беше около 200 км.агентът нае такси даме закара до летището пътувахме 2 часа мо магистрала гладка като стъкло,но "глупавия "китаец нито за секунда не превиши 120 км в час. вече осма година не мога да проумея ,дали е бил голам тъпанар,че не настъпва педала,или просто е бил научен на ред

колата е "съпната" да не може да вдига повече от тази скорост :-)

петър

и кой според теб ,и защо я е "спънал ". и защо в България не ги спъваме

Качил си се на китайска кола- менте, от тамошния магазин за един юан. Затова.

петър

колата не беше китаийска ,но беше нова , а и вече няма коли, които да не могат да държат примерно 180.но все си мисля, че е важен не модела на колата, а задкормилното устройство

Ми ходи си пак в Шанхай бе, защо си се върнал тук?

петър

ми не виждам с какво ти преча че ме пращаш в китай .просто споделям нещо което съм видял.ако с нещо съм те засегнал ,първо помисли и тогава пиши

Точно - заради гнусни задници като теб, свестните хора в България са вече рядкост!

ако намериш у нас 1 км без някакъв знак елате и ме утрепете. колкото са повече те , вероятността за нарушения е по-голяма. от там и повече пари за глоба, а пък това довежда до повече пари у бездънната каца. то това им е целта де. :-) може да поставят и знак забраняващ свещена крава да бута количката (майка с бебе в количка) по пътя. гепат ли я - 1 год без майчинство. може да има и знак за каруцарите - "манго седнал в каруцата". гепят ли го на пътя - 1 год без соц.помощи. еееххх мечти .....

може да допълним списъка на плащащите глоби : куче ,котка или друг дзвер на пътя - глоба за разните организации 4-5 лапи и др. дърво ,храст или др. около пътя - глоби за разни Еко, Меко , Беко... не може само да лапат , а да не им взимат. охххх, кацата ще започне да се пълни :-)

камерите не решават някои огромни проблеми в градски условия. Например проблема с манговците, които бутат 2 кубични метра колички с PVC шишета по тесните улички в града. А си го ударил - а си вътре с двата крака, защото в закона пише че ако пешеходец бута товар, с който би попречил на другите пешеходци то може да слезе на платното. Т.е. теоретично може да бута 20 кубика товар.. Втори проблем - тъпите селянчета които слагат за 5 лева газ и пърдят по цяла нощ на втора-трета и дрифтят на завоите в града. Горното върви с комбинация от долнопробни китайски ксенони, пищялки и мигалки светещи заслепително на дълги. Трети проблем са хората, които ежеминутно оставят включени 4 мигача (аварийни) и заеб*ват колата за половин час да си купят ФаФли, цигари, да си платят GSM-a, да се видят с Минка, да се разходят из Кауфланда за салам по 3 лева и т.н. Докато се обадиш на 112, докато дойде КАТ те вече са си тръгнали, задръстването си върви, всеки псува и нищо не може да се направи. Казвам докато дойде КАТ, защото те иначе са слепи явно по рождение и не виждат тези автомобили, особено ако са за над 100 000 лева ги обхваща пълна слепота и глухота, по случайност...

valentor

Най-добре е КАТ да се закрие! /Както съм го написал в АУАН/ . Или да бъде преместен в ,примерно, Министерството на : културата, или пътищата, или аграрното. При всички случаИ ЗА ДА НЯМА ПОЛИЦЕЙСКИ ФУНКЦИИ И ПРАВА !!!

Барселона .. ниш .2250 км ...18 часа ..с почивките. ниш .. Пловдив ..315км .6 часа без почивка ... ограничавайте скороста ... да ни минава жалкият животец в колите ...

Референдум и свиване на правилника за движение до 10 страници едър шрифт, отмяна на ограниченията на скоростта по магистралите, пиян е този, който не може да следва осевата линия на пътя /отмяна на дрегерите/, отмяна на дневните светлини, отмяна на коланите, отмяна на детските столчета и всички тоталитарни рецидиви !

Ти сериозно ли? Или така започваш с майтап.

valentor

Що ? Не ти ли е приятно любимият ти КАТ да се занимава всеки ден с теб. Що така ? Нали го обичаш, а пък приемаш напътването като тежка клетва , а ?

И пълна забрана на идиоти като теб да припарват до кола

Оооо,страхотна идея е това да ес отнема превозното средство на пил шофьор.Дали е жигула или джип последен модел,неме интересува!Така или иначе е срудство за убиване на пътя.Твърдо "За"!

Ако имам 3 автомобила кой ще ми отнеме държавата а?! Това е поредния глупав закон. Трошките са от 500 до 3000 лв. Всеки може да си купи.

Някой

И трите дядо попе и трите колички ще ти приберат ,пък ти ако щеш си купувай трошки всяка седмица като си толкоз курназ.

Що за тъпа наредба - мобилни камери, ама след знак??? Какво им е мобилното?

а ако след знака няма камери, ще има ли оставки?!

Това е стрес. Можеш да съдиш държавата и да искараш някой лев. Без това плащаш данъци, защо да не си ги връщаш след като ти ги крадат държавниците?!

Сега да огранат магистралите и първокласните пътища на 60 км в час и ще напълним хазната. Дори ще стимулираме бизнеса на БДЖ. Циганите отново няма да бъдат глобени защото една каруца с кончене развива повече от 20 км в час и кончетата ще си акат опасно на пътя...едно ако от кон може да направи страхотна поразия, но с 60 км в час не е опасно.

Ограничат*

Камерите имат за цел превенция, т.е. да спазваш ограниченията. Теоретично, ще дойде време, когато камери ще има през 200 метра. И не само това. Ще има 'статични' камери, т.е., такива, които НЯМАТ свързан радар към тях, но са свързани с друга камера, на опрделено разстояние и с ТАЙМЕР. Скоростта се изчислява като средно време за километър. В холандия такива камери са изключително на мода. В Белгия има камери буквално на всяко кръстовище. Разположението на всички камери (вкл. и стоянките за мобилните) се актуализира в годишните ъпдейти на Гармин. Така навигатовра ми знае къде са камерите и ме предупреждава. Така. Резултатите - ами в Белгия рядко ще видиш някой да кара в бус-лентата, например. Както и някой да превишава скоростта. Което значи, че системата работи.

Най-нормалното нещо е да можеш да шофираш в бус ленатата. Всяка забрана е вид тоталитаризъм. В България ниската култура на водача плюс купените книжки са проблем. Ако си спомняш допреди 2007 имаше къде къде по малко катастрофи...а гармин и тук съобщава за радари, камери. Явно не си го ползвал в България....гармин се обслужва в България от карта.бг погледни.

Това за бус лентата сериозно ли го казваш? Защо тогава ще се хабим за жълта боя?

В Белгия всички знаят камерите наизуст и за 10 години един път не съм видял полиция на магистралата (освен ако няма инцидент). По магистралата карат като гламави, въобще не съм съгласен, че "рядко можеш да видиш някой, който да превишава скоростта". Като минеш границата с Холандия и някак времето се забавя. Камерите по кръстовищата не снимат за скорост, а автоматично регулират колко време да свети светофара според опашката.

Ами късметлия си. Изкарах 2 години там. На втория месец ме спря летяща митница между Антверпен и Брюксел. С хеликоптер :). Спряха 100-на коли, де, не само мен. Нямах никакви проблеми, но загубих половин час...

jingiby

Според мен на необозначени места по пътищата трябва да има монтирани хиляди мобилни камери. Те трябва да се местят всеки ден. Трябва да са свързани с автоматичен самострел. На всеки километър обаче, трябва да има и табела с надпис: Внимание, при превишена скорост се стреля без предупреждение! Само така ще се създаде респект у нашенските жаавьори...

А стига бе...има участъци в които карам със 100 има и такива с 50.....нещо средно да му сложим:)))

Пак започват простотиите....табелата за населено място се вижда но населено място не се вижда и...."Щтрак Марийке на портрет"...населено място с ограничение 40 и училище за преминаващи деца....то няма вече и пенсионери но знакът си стои и ..... Трябва да се прегледа и преработи знаковата база в България....в противен случай винаги сме в киреча.

който не е превишавал скостта да хвърли камък по мен.

Боклуци, за да не са корумпирани куките, ще спазвате правилата, а когато ви "закотвят", няма да "снасяте" и след това да квичите като нерези по форумите, че полицията ни е корумпирана. Сега ще видите кон дали яде боб, когато ви нащракат няколко нарушения без да знаете, че сте ги извършили.

Бих натрещял 100 плюса. Ужасно е че много малко хора я осъзнават тая работа.

И аз съм за отнемане на автомобила от пиян шофьор!!!!!!!!!

Дано този път контролът да бъде наистина ефективен! Без заобикаляния за величия и важни особи, които си плащат под тезгяха на тъмно и демонстрират простотията си пред останалите. И нека постепенно да се увеличат санкциите многократно, особено за бруталните нарушители. Отнемане на автомобил е едно добро начално наказание за пияници, дрогирани и неграмотни простаци! От там насетне да си излежават присъдите. Дано!

ПРИ НАС В АМЕРИКА , 75% ОТ ФИШОВЕТЕ ЗА ГЛОБИТЕ ОТИВАТ В КАСААТА НА ОБЩИНАТА КЪДЕТО Е СЪСТАВЕНА ГЛОБАТА .... ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА ПУСКА Е-МЕЙЛ ДО ПОЛИЦАИТЕ " КОЙТО НЕ ОТЧИТА ПО 20 ГЛОБИ НА МЕСЕЦ ДА НЕ ЧАКА ПРЕМИИ " ... И АКО СИ В БЯЛ ГРАД - БЕЛИТЕ ПОЛИЦАИ СКЪСВАТ НЕГРИТЕ , А АКО СИ В ЧЕРЕН ГРАД - ЧЕРНИТЕ ПОЛИЦАИ СКЪСВАТ БЕДНИТЕ .... ПРИНЦИПА Е КАТО ПРИ СОЦИАЛИЗМА "СПРЯН ЛИ СИ , ЗНАЧИ СИ ВИНОВЕН " ... СЪДИИТЕ ОТМЕНЯТ МЕЖДУ 2-4% ОТ ГЛОБИТЕ ... А КАТО ДНИ - 1-2 ДНИ НЕ ХОДИШ НА РАБОТА А ПО СЪДИЛИЩАТА ... КАТО ЗАГУБИШ 2 ДНИ НАДНИЦА - КАКЪВ Е СМИСЪЛА ДА НЕ СИ ПЛАТИШ ДОБРОВОЛНО ..:)) ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА ДЕ - ТАКА СЕ ПЪЛНЯТ И ОБЩИНСКИТЕ БЮДЖЕТИ :))

НЕ Е 20 ГЛОБИ НА МЕСЕЦ , А 20 ГЛОБИ НА СЕДМИЦА ... ... НЕ ГЛЕДАМ КВО ПИША ... СОРРИ :)

Внимавай какво си пожелаваш! Това прилича повече на полицейщина и своеволия. Не случайно населението там протестира срещу полицейското насилие.

АЗ САМО КАЗВАМ НАКЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ... НЕ ДАЛИ Е ХУБАВО ИЛИ ЛОШО :))

И ко, чернилките се гаврят с комуноида русофилистик?

АНГЛО -СМЯТАТ ПРИ НАС СМЯТАТ ЗА ЧЕРНИЛКА ВСЕКИ КОЙТО НЕ Е АНГЛО-САКС ... ОТ РОДА САКС-КОБУРГОТА ... :))

Защо ще съобщават къде са? Напротив, въобще да не се знаят къде са, броят им да се увеличи 20 пъти и да се снима от необозначени автомобили. Как иначе ще се спре касапницата с леящи глави и ръце по улиците всеки ден.

Ок да снимат ама да не се крият.

В САЩ и Канада скоростта най-често се контролира от немаркирани коли на пътна полиция. Тая българска измишльотина да се предупреждава за мобилни камери е най-голямата тъпня. Обикновено по света има предупреждения само за стационарни камери... но в Чалгария всичко е наопаки.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО , КОЛАТА Е МАРКИРАНА ПОЛИЦИЯ .... .. ПРЕДИ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЪДА КАЗА ЧЕ НЕМАРКИРАНИТЕ КОЛИ СА НЕ-КОНСТИТУЦИОННИ ... ВЯРНО Е ЧЕ МОЖЕ ДА Е ЧЕРЕН МЕТАЛИК НА СИВ КРЮИЗЪР И ЛАМПИТЕ МОЖЕ ДА НЕ СА НА ПОКРИВА - ОБАЧЕ СЕ ЧЕТЕ ПОЛИЦИЯ .. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМА ЛАМПИ И СИРЕНИ

Дошло ми е до гуша от тъпи,прости,неуки и често пияни селяни-комплексари,които се правят на мъже зад волана.Не спират на знак"Стоп",минават на червено,превишават скоростта в пъти,карат пияни като свини...ЗА БГ-то трябват поне ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ КАМЕРИ с десет пъти по-големи глоби,за да се озапти простотията!!!Иотнемане на секундата на автомобила на онзи,който е употребил алкохол,със забрана да шофира доживот!!!

УЖАС!!!! Пак ни трябват пари. А на кого не му трябват???? Само че някой ги изкарват с честен труд.

контрол на скапаната долна селяния трябва да има..

Само глупости говорят милиционерите! Мобилните камери, с които се надяват пак да снимат са дело на прословутия експерт Стратиев! Щерка му работи там! В никоя европейска държава не биха ги допуснали да заснемат нарушения, защото не отговарят на изисквания, директиви и не са защитени срещу външна намеса! Всички са монтирани в патрулки с други уреди, които могат да влияят при заснемането и да дават отклонение от фактическата скорост! Могат да се включват избирателно т.е. с ръчна намеса на милиционера в патрулката! Всички са вързани за единствения... още акумулатор, който служи и за запалване на автомобила! Нямат автономно захранване, каквото е изискването на европейската директива и не случайно! Софтуера им въобще не е тестван и удостоверен срещу грешки и външна намеса! Такова чудо в Германия, Холандия, Австрия и прочие държави не може да се случи!

Ами ако е така както казваш (звучи логично) актовете ще почнат да падат в съда и ще ги махнат. А дотогава глоби няма да се плащат. Макар че не виждам каква полза ще имат ченгетата да манипулират резултата, като няма далавера за тях.

Бонусите! Работните им места! Пълнене на касички! Някой да има идея, кой краде парите събрани от глоби? Защото не отиват за оправяне на дупките по пътя!

....ЛОВНИЯТ СЕЗОН Е ОТКРИТ.... ...но пак за дребен пернат дивеч...ще хвърчи не само перушина ,но ...и дерат кожи ...и то от кои ...от тези като мен....с 41 годишен стаж ,1 500 000 километра ,без не само нарушения ,но и произшествия от 30 години насам...за това ,че дори и на 58 години ...карам покрай някой измислен знак 40-50...с ....60-70 на прав ,широк ,сух у-к ,в слънчев ден ,с пуснати фарове ,препасан с колан...моята скромна кола.... А в същност селските пръчки ,на по 18-20 години ,с купени книжки и бараки с по 150+++ коня ,ще се правят на "Шумахери" в късни м/у селски "трасета ...от едната кръчма ...до другата(в съседното село) доказващи пред селските кифли,че могат да спестят минута -две ...до ...последната среща с някой дувар,дърво или ...нива ... А всички те ,черпят опит и страст от едни също такива селтаци и простаци по манталитет и произход ...като оня ...Киров-с кирливата опашка ...дето си качва клипове ,че вдига 333 в реално движение и то през нощта...Та те Боингите дори кацат с по-ниска скорост на обезопасени писти... ТЪПОТИЯ ...МИЛИЦИОНЕРСКА ... Нещата са вмирисани и пак впрягаме каруцата пред коня... ДА НИ Е ЧЕСТИТО !!!!

Много ми е интересно, кои са седемте боклука, дали минуси на този коментар?

Не разбрахте ли че не скоростта е виновна.А качването на колите по градинки и площадки.

...разбрах иронията и ти пуснах (+)