С агне и обреден хляб почетете Св. Георги

Днес се чества паметта на Св. Георги Победоносец, който е сред най-почитаните у нас светци. 6 май е и Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Обратно в новината

Коментари - С агне и обреден хляб почетете Св. Георги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

който има паре, да го почита. аз си зех хлеб и ябълки. доволно.

Честит празник на всички!!:)

Агънце мило байново, честит ти, агне, Гергьовден!

https://www.youtube.com/watch?v=73-pP_kwDGM Наздраве!!! Нека всички именници да са живи, здрави и много щастливи!

народа прост празнува покровителя на воиската -парадокс...няма армия ,нито един младеж не ходи в казарма...има само велико напиване и плускане

В България цари овчедушие.

Огромна част днес плюскат агнешко - местно, много повече вносно; почти нямат ден в годината, в който да не ядат месо! После защо в обществен план се изяждаме едни други и защо като общество потъваме разединени, вместо да се издигнем обединени, а? Заради хищничеството. Ако бяхме като овцете съвсем друго би било, пак не е човешко, не е най-доброто, но сегашното е в пъти по-зле. Хищничеството е и духовен, морален, психически и от там и болестен проблем. Подценяваме го много, в общественото съзнание то е издигнато в култ, норма и затова ни поразява.

Да Съберем, Колеги ! - Хищно овчедушие ? (щот Овчедушно хххищничество - мммай НЯМА ;-)

someone

хубав празник, но в самото му празнуване аз не виждам нищо християнско. не виждам нищо християнско в организиране на партита с курбан трапези, напиване и разврат след това.

Няма Нищо по-Хубаво от ... Сериозна Дискусия След Достатъчна (Без Прекалявания !) трапеза, Колега ! И ! - Семейно !!, с Целия Род !!!

На Именниците/чките - Честит Имен Ден ! ...а пък когато плешката попозабодем - да не забравяме че не живеем ден-за-ден !

Много обичам тия хранителнитеи напоителните празници, утре съм си взел 1 ден отпуск за изтрезняване :) НАЗДРАВЕ !

Цялата българска армия премина гордо и смело на площада пред числено превъзхождащите я официални лица ,както и единственият летателен апарат в движение .

Каквато ни е държавата, такъв ни е парада. Наказанието за гражданската пасивност е властта на злодеите.

честит гергьов ден . днес е празник на храбрите овчари и на овчедушните военни

за вегетарианците имам една ливада дето иска косене, могат да дойдат да я изпасат :)

Е, така е. Така му е редът. С агне и обреден хляб! Отнася се най-вече за пенсионери, безработни, а също и за един още доста по-широк кръг читатели.

Честит Празник!Нека ни закриля Св.Георги!

Да вадят танка от музея, че не може без военен парад в Деня на армията!

Мина над София един Боинг пътнически самолет,а аз се оглеждах да видя изтребителите на България да минат за Парада:)Цялата ни страна стана пред цял свят за подигравка във всяко едно отношение,ето на това е способен Чехльото и Мутрата.а иначе се Подигравяйте ''СОРОСОИДИ НИЕДНИ''На Путин,този човек ще ви купи вси1ките и ще ви продаде.Видяхте ли сега каква жалка картинка сме на този парад,и си представете че всичко във Държавата ни е на това дередже.

Оглеждай се, оглеждай се скоро ще минат СТЕЛТОВЕ на път за москва натоварени с ядрено оръжие да му гръмнат па...та на малкото нацистче Путя ....

Истината за днешното положение започна с преврата на 10.11.1989г., осъществен от другарите от днешното БСП!

Дир, стига сте поощрчвали този варварски ритуал! Оставете агнетата на мира! Когато баща убие и свари дъщеричката си, той е изрод, животно. Когато вие убиете и сварите агнетата, които също са бебета и нечии деца, на това му казвате култура! Стига варварщина, отворете си очите!

Ти в какви отношения си с майката на агнето? Роднински, сексуални?

покровител ,а не убиец е бил свети георги,а ние убиваме беззащитните животинки...срам

Св. Георги, ела да видиш какви плужеци управляват армията ни и до какво я сведоха, да те хване срам....

Да знаете с този парад уплашихме руснаците.Путин ще ходи да му леят куршум.

те вече са му го отлели !

Българският фолклор се опитва да осере християнското послание с убиването на агнета. Всяко изпражнение разделя клозета от живота с присъствието си, напомнящо, че да живееш е доста повече от това да задоволяваш физиологията на своята природа. Алтернативата - житейски хоризонт, простиращ се до клозетната врата, където изобщо я има.

мисля, че вече напълно обществото ни трябва да се споменава като богати и бедни. Едните ще гуляят, а другите ще са на боб.. и ще се пишат такива заглавия...Като чета коментарите долу разбирам, че сме много, ама много зле вече във всяка сфера!Вече не гледам телевизия, не ползвам интернет и искам вече от останалия ми живот- малко спокойствие и силна държава!

то се вижда че че интернет изобщо не го ползваш !

Какъвто Главнокомандващия Такава и Армията ! И каква стана г-н Плевнелиев приел поканата да ходи в Полша защото Храбрите Поляци са се задържали няколко часа ( 1 час и 1 минута може би ) пред немската армия . А това е "голям подвиг" . ЕТО И ЦИТАТА :Полша противопоставя свой празник на руския Ден на победата . Плевнелиев потвърдил присъствието си във Вестерплате .Военният историк Юрий Веремеев нарича Вестерплате символ на полската съпротива. Там бреговите батареи са се държали в продължение на няколко часа, под огъня на германски кораб. Много от защитниците на Вестерплате са загинали. Това място е избрано, защото на територията на Полша няма друго място, където полската армия през 1939 година да е оказала по-сериозна съпротива на германците, заяви Веремеев

А какъвто народа, такъв и главнокомандващия.

Волен ходил ли е в казарма? Или се е направол на болен за да не го вземат? Или е соросоидна и еврогейска пропаганда?

Не, спал е с шише завряно отзад за д аможе на комисията на другия ден да го вземат на хомо....

big_uncle@dir.bg

Брей! Добър опит имаш, браво! Ти така ли се освободи от казармата?

Да бяха казали нашата Тиква и Чехльо че нямаме изтребители за парада,и Путин със Удоволствие би дал малко изтребители и военна техника за нашият Парад който Тиквата и Чехльото съсипаха със годините.за какъв чеп тогава му е на този чехъл да взима заем за военните а???Съсипаха Държавичката ни мамка им и предатели.

аре бегай да врътнеш една бърза на Путя, че да се успокоиш - много нервен ми се виждаш днеска - да не е паднала рублата нещо!!!!

ХЮСЕИНЧО!!! РУБЛАТА днес сай е ВДИГНАЛА!!! И ЦЕНАТА НА БРЕНТА е къде 67 долара!!! На безценица в УСА-то 1100 затворени кладенци за шистОФФФ добив са продават.. Бегай да си купиш - петроШЕЙХ да са правиш.. БЛУМБЪРГ ти кажува, кой ги продава...

ягне някой повечето ора нямат пари за картофи вие ми говорите за ягне...това е малко подигравателно

Ще има ли изтребители на парада?А иначе се подигравайте на Путин.

Гледам как ВВС набиват крак като пешаци в момента.

Копейкаджия и предател.

ПутЯ му плаща в натура :))))

Ми да! представяш ли си семейството да се събере на трапеза от глухарчета, ядки и кълнове с оранжерийна зелена салата. Отдавна да сме се затрили!

Истината е там някъде по-средата - и да се тъпчеш като животно не си е работа !!!! Много спорт по-малко плюскане, повече природа, по-малко ракия и цигарите капут, че са гадни ....

Дай Боже всекиму, да отпразнува Гергьовден с печено агне!

От нашата армия е останал...оркестъра.

Празник е всеки ден,стига да имаш пари да си го позволиш.На нашите пенсионери от дълго време Дянково,и им е забранено да ядът Агнешко,било вредно за тях за здравето.И сега се хранят най здравословно от целият Е.С

ОЩЕ НА ВРЕМЕТО жАН ВИДЕНОВ ЗАПОЧНА ДА ГИ МОРИ - а останалите червени изверги ги довършиха!!!!

Че не следваш правилното ДАЦЗИБАО: "Нямало работа? Как да няма? Търсят се овчари! Агнешкото месо и овче така се търсят в цяла Европа. В зеленчукопроизводството. Ама той нямал (работа), защото бил IT-специалист.."

Вчера някакви откачалки писали на патриарха да отмени гергьовското агне. Щото те били вегетарианци.... Когато някоя група хора започне да се меси в живота на останалите става отначало смешно, после страшно (болшевики, фашисти, либерали, педали и т.н.) И аз уважавам салатата днес ще я има на трапезата. Като гарнитура

Честит празник на всички българи християни. Отче Свети Георги, моли Господа за нас, закриляй ни и пази от беди, напасти, болести, излекувай телесните ни и душевни недъзи. Амин.

Празник като празник - честито на именниците, честито на останките от армията! От нямане какво да правя, докато се пече агнешкото, си пуснах телевизора - и - о, изненада! Пинокио поздравява армията! Такава карикатура беше, че ви е бедна фантазията...идеше ми да застрелям телевизора, ама той, горкият, с нищо не ми е виновен...та викнах набора, дето живее над мен, и сега ще наблегнем на ракия и зелена салата...дано дочакаме агнешкото... Ха наздраве на всички, а пародията на президент ДГД!

Всичко ни е такова - ПАРОДИЯ на НАЦИОНАЛИСТИ, а всъщност - руско турски подлоги кръстили се АТАКА, пародия на СОЦИАЛИСТИ а всъщност върли крадци и мошеници кръстили се БСП, пародия на турци, а всъщност агенти на ДС - ДПС, пародия на министър председател, бат Боко Тиквата и да продължавам ли???? Пародия на Демокрация, а всъщност Про- Руска олигархична структура вече близо 30 год.!!!! Пародия на тролове в дир-а ....

big_uncle@dir.bg

Е де...все пак имаме нещичко, което не е пародия - например данъците. А, и простотията, да не забравя...

.... ЗАБРАВИХ ДА ВМЕТНА - ПАРОДИЯ НА ПАРАД ДНЕСКА ХАХАХА

Чести Празник на всички носещи името Георги! Да сте живи и здрави! Честит Празник на БА! Колкото до т.нар. ,Парад........начело с този т.нар. Президент. .....без думи.Все пак,да почетем по достойнство българските бойни знамена и да си спомним за Българската Армия от миналото, накарала ни да се гордеем с нея.

Не е зле да смените заглавието. Звучи смешно...

Не мога да разбера кое му е смешното на заглавието?

Честито на именниците и армейците! Сега ще врътна дробсърмата и съм готова! Изстудявам бирата на моя калпазанин да си пийне момчето!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ !! Нека поне днес се уважаваме и отдадем дължимото на тези славни българи, които са отдали живота си за Родината !!

Като няма агне , само с хляб ще празнуваме, нали все пак е празник на овчарите!

Ще има бобена чорбичка от армейската кухня росица черпи за нейно здраве.

Ще има ли военен парад? Да се посмеем малко!!! На българската армия!

Честит празник на всички езичници!

Неверници, идилипоклонци, само милостивият Господ Бог прави чудеса, изцелява болните и пази децата ни! Спрете да се кланяте на идоли! Не си правете идоли нито на земята, нито на небето! Четете Божието слово и го изпълнявайте! Молете се на Господ да ви прости невежеството!

Нашата фирва не празнува днес , както и на 1-ви Май! Ние си шием всекидневно за жълти стотинки! Нека поне другите да празнуват заради нас , а ние да продължаваме да шием , че да изкараме за насъщния!

А дали празнува Георги Иванов кмета на Хасково след разследването на БТВ , а дано да излезе нещо от това разследване! А ние да пием за пастирите и овчарите!

Oткаде пари за агне бе братя?

аман от тъпанари... Не ми казвай че няма агнешко, защото не ти вярвам.

Пари за агне ? От двете кутии цигари на ден и половинката гроздова,която изпиваш. Ето ти парите за агне.Не говори и пиши платени глупости.

Спираш интернета и си готов с бюджета за агнешкото.

балгари триабва да се гордееме с нашите цигани коитое са част от демократичните сили на нато !!! честит празник на храброста и свети георги и росен!!!

Шило

Честит празник на именниците! Живи, здрави, успехи! И нека днес в 11 часа да пием по бира в чест на българската войска и за здраве на празнуващите! 005, благодаря ти за предложението! Подкрепям тази твоя идея!

Вчера едни блатни духове говореха да се спре гергьовденския курбан, днес "почетете с агънце Гергьовден!" Айде бе! Да не би да се случи чудо? Туй агне да не би да скочи във фурната да се опече само? Кръв се иска днес и курбан се прави на много места по Балканите.

с агне Роско ще празнува днес....:))))

ТОЗИ ПРАЗНИК ВИНАГИ СИ БИЛ НА 6 МАЙ И ПРИ СОЦИАЛИЗМА ИПРИ КАПИТАЛИЗМА (СЕГА ПИ НАС КАПИТАЛИЗЪМ ЛИ Е?)ТОЙ СИ БИЛ И Е ПРАЗДНИК В ДУШАТА НА ХОРАТА ТЕ КОИТО ГО ПОЧИТАТ (СВ ГОРГИ )И НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА ТЕ МОЛИ ДА НО ПРАЗНУВАШ !!! А НЕ ПРАЗНУВАТ НЕ СЛАВЯНИТЕ (А В БЪЛГАРИЯ СЛАВЯНИТЕ И ПРАБЪЛГАРИТЕ СЕ СЧИТА ЗА ЕДНА НАЦИЯ БЪЛГАСКА )А РЕАЛНО ДУМАТА ПРАБЪЛГАРИ Я НЯМА В НИТО ЕДИН УЧЕБНИК ИЛИ КНИГА В СВЕТА !!! ТОВА Е ЧИСТО ГАНЬОВЧИНА ! ИМА ПЛЕМЕ ДОШЛО ОТ ДОЛИНИТЕ НА ВОЛГА С ПРЕДВОДИТЕЛ АСПАРУХ КОИТО И ОБРАЗУВА ТАЯ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ С ДВА НАРОДА !!!

А Волжка България празнуват Хъдрълез!

Първото документирано жертвоприношение на Овен е на златния овен чието руно вземат аргонафтите