На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия

Денят на храбростта и Българската армия ще бъде отбелязан на 6 май в столицата с празничен Водосвет на бойните знамена и знамената-светини и с военен парад.

Обратно в новината

Коментари - На 6 май отбелязваме Деня на храбростта и Българската армия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям СМЕХ! ПП: който беше на така наречения Парад знае за какво пиша...

Денят на Българската... какво?!

Вече 25 години Българската армия се "реформира",но в резултат на експериментите на политическите лидери и борбата между Руското и НАТОвското лобита имаме една аморфна структура ,която трудно може да бъде наречена армия.Разбира се ,тя никога вече няма да е като от времето на Голямото противопоставяне между Изтока и Запада ,но са и нужни истински реформи, без кавички,и много, много пари!За да имаме и съвременна техника,и обучен личен състав,а не манекени разхождащи униформите си!

Никой от така наречените политици няма интерес от силна армия - опасно е за самите тях. Та с помощта на няколкото генерала (които сега са на политически постове) за последните 10-15 години я съсипаха. Винаги няма да има пари за Армията

Който е служил в казармата по времето на соца знае каква армия имахме тогава. Всъщност имахме 3 армии като военни единици. Думата икономия не съществуваше в армията. Спомнете си колко военни училища имахме и колко офицери се виждаха ежедневно по улиците на градовете ни. В Добрич беше най голямото военно летище на Балканите, градът беше пълен с военни със сини околожки на фурашките, а на всеки 5 минути стъклата на прозорците ни дрънчаха от гърмежа на поредния самолет преминал звуковата бариера. Въпросът ми е как е било възможно за страната ни да поддържа такава армия, да строи големи заводи, включително и АЕЦ, да има свои космонавти, от БАН редовно да изпращат наши уникални апарати в космоса, всеки да си има жилище, а безработица да няма?

Ами много просто, тогава сме били сателит на СССР и тази армия е поддържана за да се бием с Турция и Гурция при евентуален конфликт. По подобие на това, как са ни ползвали като пишечно месо при Драва. Като цяло и по времето на соца, амията не е била толкова велика, поне не в сравнение с другите балкански страни. Сега сме в НАТО и най големия проблем ни е охраната на сухопътнат граница а не война с когото и да било.

Най-голямото звено на армията ни тогава е била ДС - държавна сигурност. Нейната цел е била да пази властта от собствените си хора. Знаеш как е ставало това. И как е било възможно всичко това? С многото петродолари, които СССР е изкарвал. Но лошите хамериканци сринали цените на петрола тогава, по същия начин, по който го правят и днес, и всичката соц. илюзия и лъжа се разпаднала, а заедно с нея - ние също. Цялата соц икономика със самолетите, жилищата, заводите е бил един изкуствено поддържан организъм или т.н. планова икономика, където изкуствено се определя стойността на нещата. Крайния резултат - тотален фалит. Нулева реална конкурент способност срещу истинските държави... и така до днес. А да, и комунистическата боржуазия е тотално облагодетелствана от всичко, разбирай - стотици милиони за тях.

Храброст , Армия и България в едно изречение . Буди сериозно недоумение .

Тание сме страна, загубила Студената война. Като такива за нас важи Ньойския договор: България няма право да притежава модерни военни технологии, флот и авиация, а задължителната военна служба е отменена. Сухопътните сили трябвало да не надминават 33 000 души, включително полицията.

Внимавай че те четат и неподходящи хора. Макар и истина, е по-добре да призоваваш за спортни дружества по стрелба и ориентиране ;)

По соца беше ден на пастира-много смешно!

Айде да не говориш глупости. А при лошия соц и армия имахме и овце. А сега на "парада" милиционерите пазещи "управляващите" са 3 пъти повече от войниците

Храбрите бяха при Дойран, Добро поле, Добруджа, Силистра, Одрин и Драва. Сега имаме из..т която мисли за пари от мисии в чужбина само.

Българска армия? Няма такава.

И ако някой пак нападне Добруджа потомците на г-н Колев ще го гонят пак до Днепър

Имаме ,Наталия,един "Главнокомадващ"...най-"храбрият",ухилен женчо ,мъж под чехъл,прецидент сравнен с магаре (по думите на този който го назначи),а в другото министерство на "шапкарите"...3 пъти по-голямо по щат от това на Армията ....ЖЕНА-главнокомадващ...в пола !!! И един -единствен Ми-17 ,който днес ще прелети над София ,за да развее все още ...нашият Нац.флаг ! Честито на именниците !

Сега имаме главнокомандващ без армия.

Свети Георги помогна на България да е член на НАТО и да не може братска Русия да на нападне както нападна братската им Украйна

Първата документирана световна война е походът на Аргонафтите и познай колко от героите са наши предци ;)

6 Май е преди всичко Гергьовден! И понеже св Георги е символ на храбростта и победата, денят е избран за ден на армията и прочее...

А уж светците не били убийци ... :) Ех тази църква ;Р

Честито на именниците, да са живи, здрави и да почерпят. Иначе армия почти нямаме вече, а за храбростта... попитайте сенатор Маккейн наппимер колко сме храбри и си отстояваме националните интереси. Дойде човекът, на наша си земя ни наби канчетата като на деца идиотчета и ние веднага спряхме ЮП. Да, заминал си е доволен, но дали ни е смятал и за храбри? Или за безгръбначни мекотели? Имаме си и храбър президент, който на 3-ти март има храбростта да не спомене страната благодарение на която изобщо имаме повода да празнуваме. Та такива неща за храбростта ни.

Руска подлого стига омърсява празника

Откога хората които казват истината в прав текст се етикират като " подлоги " ??? И защо точно " Руски " ?

Ако българинът наиситина е храбър то отдавна да се е справил със истинската политикоикономическа престъпност от своя комунистически преход,а и България да е добро място за живеене,а не бедна и изоставаща икономика

На днешната дата жителите на Самара дават прословутото си знаме на опълченската дружина и затова се смята за рождена дата на нашата армия. Да не си помисли някой, че армията да чества на деня на храбростта си е върха на позьорството и хвалипръцковщината. Днес армията се е превърнала на първо място в репресивен орган, чиято задача на първо място е да се справя със задачи, които биха затруднили жандармерията- разбирай бунтове на населението. Честит празник обаче на животновъдите, земеделците - две често пренебрегвани и принизявани професии, както също и на именниците.

Глупости! Самарското знаме въобще е било приготвено по поръчка на Княз Алабин за българските опълченци в СРЪБСКОТО ВЪСТАНИЕ. Самият празник се чества за първи път с указ на княз Батенберг 1880 год Съветските окупатори отменят този празник и го обявява за ден на пастира 1993-а год е възстановен

ПнХ БАНДЕРЛОГА, страхливец позорен.!. Самарското знаме е български боен флаг, национална светиня, един от най-важните военни символи на Българската армия. Създадено е от монахини от град Самара (Русия) и е дарено на Българското опълчение по време на Руско-турската война (1877-1878). Единственото знаме в историята на България, наградено с Орден За храброст.

вълнувам се преди това знаменателно събитие освещаването на бойните знамена и парада , но в същото време и малко натъжен защото на това позорно зрелище с един вертолет няма да вземе участие Берковската духова музика за да поздрави десетките генерали и няколкото трътлести бойци

Шило

Честит празник на именниците, честит Ден на Храбростта на хората, които са били, и са в редовете на българската войска! Здраве и късмет на всички! А за състоянието и сега: не са виновни хората с пагони, а родните ни полЮтици

Честит празник приятел!! Ще пием ли по бира ??

Шило

Да, в 11

Честит празник на всички, служили в БНА, БА и колегите, които в момента са на действителна военна служба! С мъка и гняв следя развитието на армията ни, след пенсионирането си през 2002 година, а то е само и единствено в една посока-НАДОЛУ!!За 26 години преход всички управляващи, без никакво изключение, успяха да съсипят армията ни, да ни превърнат от регионална сила в джудже, което даже и не може да охранява въздушното си пространство?!Що за държава сме, с никакви СВ, оръжие и БТ на 40 и повече години, ВВС, с МиГ-21, на 50 и повече години, с ВМС с 2 бракувани фрегати, с 10-на поддържащи кораба от 1950 година, без нито една подводна лодка?!Виж, генерали, адмирали, министри и зам. министри, дал Господ.....Дотам ли я докарахме, само един "Кугър" да прави тренировка над София за т.н. "парад"?!Защо Върховният ни Главнокомандващ(на какво, другарю Плевнелиев), не отмени тази жалка пантомина, а ще ми се пъчи отпред, заедно с останалите т.н. "политици"?!Съд за вас, престъпници, съсипали армията ни и довели по-голямата част от българите до тотална безизходица!!!

Извинявам се, Честит имен ден на всички българки и българи, носещи името на светеца Свети Георги! Да сте ми живи и здрави, братя и сестри!!!!

Честит празник на НАТО-вските бойци в България. Бъдете живи и здрави и ни защитавайте от руска и ислямска агресия.

Къде са тези български натовски бойци, че нещо ми се губят от погледа или ни разказваш съня си?!

Да не забравят да изпълнят Заупокойная за скропостижно споминалата се славна в миналото Българска Войска!

Този никелиран шмайзер, наричан от мужиците автомат Какалашников, показва оперетъчния характер на сегашната войска у нас. Има ли армия с такова оръжие, блестящо издайнически, не няма, такива клоуни има само тук. Навсякъде оръжието е тъмно, от маскировъчни съображения, само в оперетъчната БА е никелирано.

Нищожеството си е написало първата буква. Продължението е -опа...

Споко братушки, ние ще ви отсрамим на 9 май!!:))

Направо да ги изкарват тези на гейпарад. Армията е в минало време

В Бургас има един много "храбър"-убил дете , избягал от местопроизшествието и се УКРИЛ и заради тази му 'храброст" е под "домашен арест"?!?!!/

Като гледам числеността на закръгленките професионални "войници" и грозноватичките дребни "войнички", някак несръчно стискащи (може би от отвращение че е руско) някакво оръжие, все повече си мисля, че е време да се раздели празникът - на "Ден на храбростта на дедите ни" и "Помен за бившата Българска Армия, Авиация и Ракетни войски". От тътена на които се тресяха Балканите. Вечна и памет на онази армия, няма да я забравим. А рехавите полуполицейски подразделения пред клатушкащият се "главнокомандващ", с извинение, нека ходят да си мечтаят за $2000 заплати, докато убиват цивилни иракчани пак с руско оръжие - гранатомет РПГ-7.

като беше толко силна армията защо не спаси комунизма

"... ще бъдат представени музикално-строевите умения на военните духови оркестри ..." Не знаех, че армията ни е била 2 в 1. В мирно време уж музиканти, духови оркестри, концерти, но зададе ли се война хвърлят инструментите и се преобразяват в първокласни летци, танкисти, артилеристи и подводничари. Е, подробност е че си нямаме ни една подводница, но поне десетина самолета и толкова танка още събират ръжда.

На деня на храбростта си представям,как храбрият ни главнокомандващ поздравява с пуберски фалцет армията,а после споделя,че е щастлиФт...:))

Можем да говорим, за празника, против празника, но утре който има желание и възможност, ще се напие. Но искам да се замислите върху следният факт. За 43% от учениците в първи клас , българският език не е майчин. Курбанът и напиването ще ги има още 1000 години, но българската храброст и доблест, вече е забравна.

Ами ти защо не си е..ал жена ти достатъчно та да роди.

Той е е*л твоята,трол тъп!

Жената избяга със "Зелена Карта" в Щатите, а аз " Не, аз съм българин, тука ще стоя. " :) :) :)

Предлагам кончита вурст да води мажоретките!Жалка история!

"В него ще участват около 1000 военнослужещи от Въоръжените сили." Брей..туй целата армия бе!

Pesh0

цалата армия , не ама всичкото войник . Няма да излагаме офицерите , да набиват крак .

Абе не сте много прави исторически ,особено за армията ни през периода 1912-1918,една от най-великите армии въобще в човешката история ,престъпно предадена от пауна фердинанд,дедото на синодалния ни цар

И ти не си вярваш нали. А и дори и да е било така на стари лаври не искам д лежите. Не е нито мъжко, нито храбро да се бият и сготвят българските деца не разбираш ли!?!

Pesh0

келеш .

Няма каква храброст да прануваме. Не е храброст, че българи убиват и бият деца. Нека е просто Гергьовден. :( А и не е допусимо (не само не е храброст) мъже не да помагат, а да пречат и вредят на жените..

Утре хапнете по един бобец от войнишката кухня за здравето на роско тапета и не мигайте ако случайно го зърнете в парадна военна униформа може на нея и медал за храброст да има...............

Не мога и не искам да си представям това посмешище в парадна униформа. Ще представлява едно чучело - еманация на евро и натовските ценности инфантилността и всичко псевдо в България напоследък. Да не забравят като му шият гащите там между двете бузи да оставят дупка и да я минат с оверлог. Хем неговите натовска приятели ще го онождат, хем жена му с дилдото.

да командва парада? Да не го е страх че патриарха ще прочете името на царя?

Ама да не вземе да вали, че пак няма да изкарат трите самолета, да не се намокрят. Егаси гаврата.

Една от най-славните страници в историята на българската войска е прогонването на руско-румънската армия от нашата Добруджа 1916-та година. Храбрите кавалеристи на ген Колев застрелва и насича над 10,000 руснака и руски казака, пленява 6,000 и обръща в бягство над 30,000

О,представителю на най-древната професия,грухтиш за националната Катастрофа турчино!

А нещо за тези дето са се сражавали в небето над София, защо не кажеш ? Или говориш само по заповед на Киев ? Има хора като Васил Левски, Христо Ботев, Радко Димитриев,Стефан Стамболов, Иван Вазов и дори Борис Клемент Роберт Мария Пий Станислав Сакскобургготски, които са имали принципи и са ги отстоявали с живота си. Българскта история е богата и на безпримерна храброст и на предателства, но е погрешно да се пренаписва историята в полза на силните на деня.

Интересно защо хора които са дезертирали от военния си дълг към Родината (сергей и волен) дават военни съвети като "специалисти" в тази област..ха..ха

Преди армията беше 150 х за да може Москва да я ползва за потушаване на въстания в Унгария ,Чехословакия и целия советски блок . А сега ни е достатъчна за малка България и имаме силни съюзници в НАТО за радост на българския данъкоплатец,млад свободен младеж,и гражданин.

Ние сме НАТО и фашистите в Кремъл могат само да се облизват на 9-ти май на парада на фашистките российски войски и братските африкански армии

През 56-та е нямало българска армия в Унгария. 68-ма армията ни в Чехословакия е изпълнявала охранителни дейности. Тя и Гърция беше в НАТО ма и прибраха половин Кипър.....не се радвай на нов началник и на малко прасе,не се знае каква свиня ще излезе.

Някой знае ли къде могат да се намерят Георгиевски лентички за Гергьов ден?

Ако искаш мога да ти продам украински жълто-сини лентички. Като те видят в Юруш, много ще ти се зарадват, а ти ще кажеш, че украинците много обичат руснаците и лично Путин, повече и от българите

Абе БАНДЕРЛОГА ти голям бизнесмен се извъди.!. "Ако искаш мога да ти продам" Увий си ги около пилешкото врътленце че да не изстинеш.!.};-))))

Какво общо има българския Гергьов ден и Георгиевската лента със цветовете на една фашизираща се страна?

Всеки клел се скърца с зъби като гледа какво направиха с армията. Даже и тия от КЕЧ. Сигурен съм. Там се създаваше Човека. Имаше извращения, но тях ги има и в цивилния живот. КТБ е жив пример на извращение. Но тогава се учехме да ги превъзмогваме. А сега се дрогират, палят и при първа т удност в живота се разревават.

Сам не знаеш колко си прав

На 06.05.празнуваме Гергьовден!!!

Всички които сме били в казармата да възстановим държавата и армията. Не може опожарени тиквеници да ни управляват. Спящи под мостове да са ни президенти. Полички за които единствената тревога е любовника и банковата сметка да са ни командващи.

Военният парад ще започне в 10.00 ч. на площад "Княз Александър I". В него ще участват около 1000 военнослужещи от Въоръжените сили. Гвардейският представителен духов оркестър, едино радиоуправляемо самолетче и едно въртолетче};-)))))) Ако завали дъжд самолетчето и въртолетчето няма да участват!};-)))))

Pesh0

ама нацията празнува ...

Да ,и така трябва да бъде!!! Народ, който не помни историята си, той няма бъдеще!!!

Как е голямата фашистка полюция за 9-ти май? Дойдоха ли африканските войски с куфари за рубличките?

Ти мизернико ми кажи ,защо не дойде на 17 април на летището в Бургас? Щях да те вържа с бодлива тел за колесара на самолета и до Москва щеше да ти долети само мършата, страхливецо позорен.!.

Kalin

Докато имахме армия винаги съм се гордял с нея.В момента имаме един самолет, два хеликоптера ,едно катереч и.....малко войничета и много генерали и адмирали.С какво да се гордея?То е пародия и жалка история.

Ти никога не си се гордеел с армията бе,кавал,ти се гордееш с ордите на сидераста и мая сърбежната когато върлуват по улиците и си просите шамарите !

Kalin

Абе башибузук смотан аз съм служил в тази армия с която се гордея същата която ако беше тръгнала към Истамбул примерно щяхме да сме ги гътнали за часове!А това което имаме сега е цирк и посмешище!

Е добре. Няма да пиша повече ;)

Значи по-рано Гергьовден беше Ден на народната армия,Ден на овчаря ,Ден на земеделеца и Ден на храбростта.Сега няма нито армия ,нито овчари ,/и овце/,нито земеделци./Но земеделски партии има!/Останала е една гола храброст във вид на един въртолет и един изтребител.Става дума за храбростта на летците,дето летят с тях- летят просто на магия!Даже ми се струва,че ако Кунева /или някоя друга от нашите вещици/яхне метлата,ще лети по-сигурно!

Признавам, не се бях сетил, но явно в политиката има доста потенциал за поддръжка на изтребителната авиация :) Враговете ще се ошашавят, дали от метлите... дали от летците...