”Софиямед”: Спрете с бруталната атака срещу нас!

„Софиямед" призова медиите да спрат с "бруталната атака" след случая с акушерката, пребила бебе. МЗ може да понижи нивото на компетентност на Неонатологията.

Обратно в новината

Коментари - ”Софиямед”: Спрете с бруталната атака срещу нас! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво означава "брутално" отношението към пациентите в "гастроентерологията" или това, че нямате уважение към тези пациенти?

Много благодаря на целия екип на д-р Валери Нецов. Благодарение на бързата им реакция и професионализъм, по време на секцио, те спасиха живота ми. Имах срастване, за което незнаех и екипът не беше уведомен предварително. Нямам думи да изкажа колко съм им признателна! Те върнаха вярата ми в човечността и докторската гилдия. Сега съм щастлива майка на Дария и съм жива и здрава, за да се грижа и да се радвам и на по-голямата си дъщеря Даная. Лекарите и сестрите от неонатологията се грижиха за бебенцата, както всяка майка би желала да се грижат за рожбата й... Прекрасни хора, вършещи работата си със отдаденост и съобразяване с индивидуалните нужди на всяко малко човече. Съобразиха се със всичките ми изисквания :). Бъдете благословени хуманни лекари и служители в това отделение! Пожелавам си в цяла България да има такова отношение и внимание към пациентите!

БИЛО САМО ЕДИН ИНЦИДЕНТ!ЕДИН ИНЦИДЕНТ,който разтърси ЧОВЕШКИТЕ СЪЩЕСТВА,а ОСКОТЯЛИТЕ "ЛЕКАРИ"се опитват да ни вкарат чувство за вина и да изискат от пациентите им/от нас/ по старому да си мълчим защото ще им паднем в ръчичките.ПОКЛОН ПРЕД МНОГО МАЛКО ОСТАНАЛИТЕ ДОСТОЙНИ ЛЕКАРИ,чиито дела са опетнени от техните колеги превърнали се в търгаши,КОИТО ИЗВАДИХА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НА ТЕЗГЯХА И СЕ БОРЯТ ЕДИНСТВЕНО ЗА МАКСИМАЛНОТО МУ ОСРЕБРЯВАНЕ.Защо тези крещящи за "СПЕКУЛАЦИИТЕ" не започнат да крещят СРЕЩУ КОЛЕГИТЕ СИ ЗА КОИТО ЗНАЯТ И ДОРИ СА ИМ СЪУЧАСТНИЦИ ПРИ ИЗТОЧВАНЕТО НА КАСАТА,ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ДИАГНОЗИ,БОЛНИЧНИ ДОКУМЕНТИ И ВСИЧКО,КОЕТО УБИВА ПАЦИЕНТИТЕ ИМ,НО ИМ ПЪЛНИ ДЖОБОВЕТЕ.ЗАЩО СИ ТРАЯТ КАКВА ЖЕСТОКА АФЕРА Е РАБОТАТА ИМ С ФАРМАЦЕФТИЧНИТЕ ФИРМИ-как се "пробват" нови производства,как предписват терапия с лекарства САМО от фирмите,които им плащат да работят за ТЯХ и КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ ЗЛОДЕЯНИЯ ВЪРХУ ГОРКИЧКИТЕ БЕЗЗАЩИТНИ ПАЦИЕНТИ,които ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ОЦЕНЯВАТ ЕДИНСТВЕНО И САМО КАТО СТОКА,ОТ КОЯТО ТРЯБВА ДА ИЗВЛИЧАТ МАКСИМАЛНА ПЕЧАЛБА.ТЕЗИ УРОДИ ДАЛИ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА ТРЯБВА ТЕ САМИТЕ ИЛИ НИЕ КАТЕГОРИЧНО И ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ДА ИЗЛЕКУВАМЕ ПЪРВО И ПРЕДИ ВСИЧКО ОТ ТЯХНАТА НЕИЗЛЕЧИМА БОЛЕСТ-АЛЧНОСТ.ДА БЪДЕШ ЛЕКАР Е ПОВЕЧЕ ОТ ПРИЗВАНИЕ,А КОГАТО СИ ИСТИНСКИ ЛЕКАР ТИ СИ ЧОВЕК С БОЖЕСТВЕН ОРЕОЛ-В ОЧИТЕ НА ПАЦИЕНТА ТИ СИ БОГ.НЕРАЗКРИТИ ПРЕСТЪПНИЦИ ВМЕСТО ДА КРЕЩИТЕ СПЕКУЛАТИВНО, ЗАМЪЛЧЕТЕ И РАБОТЕТЕ ПРЕЦИЗНО И ПРОФЕСИОНАЛНО ЗАЩОТО НИЕ ВИ ДАВАМЕ В АВАНС ДОВЕРИЕТО И НАДЕЖДИТЕ СИ ЗА ЖИВОТ.И НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ ВИЕ СЪЩО СТЕ ПОТЕНЦИАЛНИ ПАЦИЕНТИ И СЪЩО НЯМАТЕ ГАРАНЦИИ,ЧЕ НЯМА ДА ПОПАДНЕТЕ В МРЪСНИТЕ ЛАПИ НА ВАЩЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИ КОЛЕГИ,ЧИИТО МРЪСНИ ДЕЛА ПРИКРИВАТЕ И СЕ ОПИТВАТЕ ДА ЗАЩИТАВАТЕ.

Миналата година такси блъсна дете в Благоевград. Да закрием такситата тогава

И сега заради един инцидент с конкретен служител да закрием цялата болница ли?

да,цялата болница мирише на гнило

ЗАКРИЙТЕ ГИ! Престъпна болница - една от многото източващи НЗОК. Персоналът не е на нужното ниво и явно се експлоатира незаконно, за здравеопазване въобще да не говорим, защото такова въобще липсва.

За случая, има една простонародна поговорка, ползвана в някои райони-"Хем насрани, хем голЯми!?"Дебелоочието е характерна народностна черта на българското ни племе!?От мало до голямо!

Ко? Ко? Да престанем с изнасянето на истината ли?

От тия ли световни стандарти окалпазанихте една млада жена на 35 години и я направихте инвалид. Сега ви съди, а вишите адвокати и предложили скромно 3000 лв за да се приключи със случея .Но не, ЗА ТАКИВА СЪД ДО ДУПКА.

ВСИЧКИ ЧАСТНИ БОЛНИЦИ ДА СЕ ЗАКРИЯТ

не ти е пробламе частната болница а назначените от бкп капиталисти - деца на свинари и чубани. освен това чиновниците в нзок си затварят очите срещу съответния подкуп. да се закрие нзок и здравеопазването да става изцяло платено и частно през застрахователни компании. така всякакви като тиков и подобни бързо ще бъдат осъдени и затворени на мястото им.

Отричам се от тази България, в която живеем днес и сега. Отричам се от тази България, из която престъпниците се разхождат необезпокоявани. Отричам се от тази България, която е рай за мошениците, далавераджиите, крадците, убийците. И ад за честните и почтените хора. Отричам се от тази България, в която властва Абсолютната Безчовечност. Отричам се от тази България, в която вече няма ценности. Няма идеали. Няма достатъчно смели хора и истински родолюбци. Не е останала никаква чувствителност и никакво уважение към личността. Има само изтребление на таланти. И камари лъжи. Като например, че престъпността е намаляла, както и емиграцията. Аз ви казвам, че не е така. Ние с мъжа ми сме част от огромна емиграционна вълна. В момента заминават при тези, които като нас преди десет години обичаха това място, наречено родина. Тези, които страдаха от идеали. Тези, които мислеха, че родината е свята и че е грях да я изоставиш. Тези, които изгубиха много самолети с приятели. Тези, които плачеха върху опустелите писти на аерогарата, но упорито си повтаряха, че човек трябва да живее там, където се е родил. И че другото се казва предателство. Тези, които тогавa тичаха по митингите на СДС и вярваха в новото бъдеще

Данче, дъщеря ти ли го е писала ?

Шибаняци ! Поне наведете глава и млъкнете за малко ! Насрахте се - ще си изтърпите последствията. Детенцето също търпеше нечовешките болки, които му причинихте !

Правиш ли разлика между болницата и акушерката? Какво да мълчат? Ако братовчед ти убие и ти ли си убиец?

имате наглоста да се обърнете по този начин кум българското общество.да се правите като че ли нищо не се е случело.а съдбате на това дете сигорно не ви интересува.и какви спецялисти сте след като бебето се лекува в друга болница???? а не при вас. след този случаи вашата болница трябва да бъде затворена за неопределено време докато се изясни ситоацята с 4 дневното бебе, сас сигорност има и други нередности и наранявания на пациенти........нагли неграмитни некадурници сте вие от болницата.

Да не говорим за въпиющата и безочлива наглост на фразата "брутална атака срещу нас", при условие че ваш служител е извършил едно много истинско и физическо БРУТАЛНО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ 4-МЕСЕЧНО БЕБЕ. Що за социопати работят в тази болница и за тази болница, за да не си дадат сметка колко е безумно да се използва подобен език в контекста на случилото се?!

*4-дневно бебе. От отвращение чак не мога да броя, ъх.

О, я у лево. Ако не експлоатирахте така брутално персонала си, нямаше да го докарате дотам да претрепва 4-дневни дечица, защото е превъртял от изтощение. Вие може да не сте виновни, но определено сте отговорни за случилото се и подобно мрънкане и хленчене в медиите само допълнително настройва общественото мнение срещу вас.

Във всички болници част от персонала е експлоатиран.

Не знам точно на кой връх на България се изживяват тия по отношение на болничната помощ и медицински услуги, но пиарката им е крокузъбел от Марианската падина! Още в първото текстче по случая, което бяха турили на страницата си, намерих поне 6 езикови грешки - граматически, логически и стилистични (ако изобщо можеше да се говори за стил в две страници ала-бала от клишета и празни приказки ...). Сега и този шеф някакъв, вместо да си посипе главата с пепел и да се извинява на всеки, дръзнал да влезе там след случая, надава някакъв вой и почва да обвинява наред! "Спрете, вие не сте прави, а сте криви, дето говорите и пишете какви сме мърлячи тука ... " ... Брей! А, по-кротко де, че както каза някой си ваш колега, ако на възрастен човек му бяха нанесени подобни удари, той нямаше да оживее ... Да не вземе да изпуши и някой пациент или роднина на пациент, и да изпадне в такова състояние, като 25 % от българите, или като другите 90%, или просто да се отчае от "правосъдието", дето ни един престъпник досега не е осъдило, но дребните кокошкари ги вкарва в затвора за зимата ... Да не вземе да превърти, казвам, някой пациент, и да ви почне наред - пък да видим тогава какви такива велики специалисти, началници и пиарки сте се сбрали там - цели 400 души, а една акушерка от провинцията работи по две-три дежурства наред, и то само на един граждански договор!

Прави са хората. Какво пък чак толкова е станало. Пребили са едно бебе в болницата им, но има още толкова много. Пишете го производствен брак и толкова. Във всяко производство има и брак. В тези кризисни времена трябва да се кара по тънко и хората да работят повече за по малко.

Счетоводител,сигурен че не си и ти писан "брак" ?

Pesh0

А кога ще поемете отговорност ? Само акушерката ли е виновна , след като сте я оставили да работи 24 часа ?

нали пребитото бебенце беше супер реклама, за кво риват сега

Да,с родилното отделение на ужасите.Не се препоручва за хора със слаби сърца.

Pesh0

реклама е естествено , не планирам да имам още деца , но задължително ще закарам жена си там , ако се наложи . Цяла вечер не спа , след като гледа рекламата .

То си трябва да си с въоръжена охрана в това родилно отделение,отделение,шегата настрана

От болница преди няколко дни дадоха интервю по една от телевизиите и казаха, че показването им по телевизията им правело реклама, а сега негодуват. Какво искат?

Дир-а трие коментарите за сведение за състоянието на болницата и обслужването на пациенти от първо лице под предтекст, че е спам или не е по темата. Вероятно някой им плаща за това

Този случай само показа грозното лице на здравеопазването в България. То е вредно за пациентите на всяка крачка от живота им. Болницата е виновна и трябва да си поеме отговорността, както и акушерката. Но и министърът носи отговорност за тази ситуация по болниците и поликниките - лекуват ни изперкали циници.

лична, никога колективна. Прав си, туземното здравеопазване може да бъде опасно за пациентите, за лекарите и за медиците. Щото на престъпниците с власт не им пука как живее тоя народ, шава ли, храни ли се, болен ли е, пребиват ли го. Те си имат Правителствена болница, обгрижват ги царски да се не поминат, а че тоя народ не може сметките да си плаща с тия африкански доходи не ги интересува. 25 години откраднаха от живота ни, разориха страната, разграбиха я, сега болниците не могат да си поделят - кой коя да открадне. Затова са тия сбълъсъци - а подадаш глава а са те потопили. Тая акушерка от добро не е изтрещяла, от немотия работи на 24 часа. Сами сме си виновни, щото търпим като говеда да ни язди една бандитска върхушка. В случая е пострадало бебе, а колко са пострадалите всеки ден, за които не знаем? Колко гинат от немотия, от престъпници, от нелекувани болести, щото не могат да си го позволят. Прост народ сме, това е проблемът.

хамали! Егати тъпият народ - подай му жертва и ще си скъса задника да мрази. Ама мрази не тия дето трябва, дето го изтребват със законите и управлението си, тия дето го насъскват. Простотия! Сега за болницата - това е една от най-добрите клиники със страхотни специалисти и апаратура. Това че някаква сестра е изпушила е напълно човешко, може да се случи навсякъде, никой не е застрахован, особено на фона на всеобщата лудост, тази и тук. Глупашко е заради бълха да се гори къща. Като бивш пациент на тази болница твърдя, че грижите за болните и условията за престоя са на доста високо ниво. Който не е бил там, той не знае и лае. Познавам условията и в общинските/държавните болници - трагедия са, хангари за добитък в сравнение със Софиямед. Ако всички болници са като Софиямед ще имаме страхотно здравеопазване. Не правя реклама, само изразявам мнението си на човек, дето е патил и знае. Аре престанете с простотията си - проблемите на здравеопазването не са в Софиямед, те са най-високо равнище - натам обърнете гнева! Съвсем ли оглупяхте бе, хора!

"Не правя реклама"...само троля..

глупако, орка тъпа, ти в коя паралелна реалност си? Не знаеш ли, че сестрите и лекарите бягат от тая селска страна като от прокажена, не знеш ли, че избор няма, щото читави хора не останаха да блъскат тук за дребни стотинки? И ще става все по-зле, утре просто няма да има кой да те лекува, ще си виеш в кочината докато пукнеш в мъки. Щото мозък нямате, на скотове ви направиха просташките медии дето ви полират мозъчетата с лъжите и помиярските американски филми. Спрели сте напълно да мислите.

mrusniat vlah si misli che kato kupi kmeta napazardjik moje da kupi i mnenieto na horata zada govorat samo hubavi neschta za nego i bolnicite mu.BEzpravova durjava.

за съвременна България!Колкото ти е по-осран задника, толкова повече крещиш, че те "омърсяват"! Прийома има ефект още от зората на демокрацията, когато най-високо скачаха по площадите най-намазаните от соц-а! Пък и продължават!

може и да ти светне, че такова нещо като демокрация няма, няма го никъде по света. Аре пробвай се и излез от пропагандната кретения.

това са назначените капиталисти на партията. нямат скруполи, не изпитват вина, дори и да изкормят някое бебе, ще твърдят, че това е нормално и всяко обвинение е атака против бизнеса им. а бизнеса им СМЪРДИ - смърди на корупция, некомпетентност и откровенни кражби от парите за здраве!!! гнусни комунисти, минали през редовете на сдс за да отвартят хората от демокрацията и да се награбят по всякакъв начин. СЪД! ЗАТВОР! Конфискация на имуществото!!!

Абсолютно по същия начин съсипаха КТБ. Масирана атака. Истината, осведомеността на обществото, публичността, гласността - нищо подобно. Грубо разчистване на сметки между конкуренти. Това са нашите СМИ днес. Как може да е забранено да се споменава фирма, ако нещо е спечелила, продала, построила, а да е разрешено да се споменава, когато нещо е сгрешила ? Че то така и човек може да се убие !? Нали забраниха да се говори за банките, защо не защитят и другите фирми от такива грозни атаки ? Вероятно собствениците не са родени от правилната майка, така излиза.

Е това ви е мъката: че не можахте да затворите устата на хората!!! Голяма мъка е, не няма закон , по който да е забранено да се коментират болниците! И докторчетата, и акушерките да могат да си трепят безнаказано, а който се обади - затвор!!!

от кога новините станаха атака... Тия вместо да посипят главите си с пепел и да станат по ниски от тревата, обвинявят другите! Поне се разграничете. След тоя случай, отделението трябваше ДА СЕ ЗАТВОРИ ДО ИЗЯСНЯВАНЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА, а не да работи до изясняване на обстоятелствата

Я стига сте квичали. Пак ще си лапнем парата от НЗОК като не стане с рушвет Ще стане с много РУШВЕТ

И аз искам

А какво ще кажете за надменното поведение на т.н. представител на болницата-нагло и арогантно.Вместо да се извини от името на болницата,да покаже състрадание към детенцето и родителите,той тръгнал високопарно да обяснява колко са велики, какви високи заплати получават.....Срамота, и това ми било лекар!

Атаката е брутална, защото и цените на Софиямед са брутални и за какво питам аз, за какво като след инцидента с бебето стана ясно, че в болницата е честа практика персонала да работи по 24 и по 36 часа? Не е ли брутално и жестоко това? И после имате очи да говорите какви професионалисти и колко добра болница сте? Как да искам внучето ми да се роди при вас, дори и да не го пребие за него ще се грижи акушерка, която не е спала два дни и колко още бебета ще има на главата си освен нашето - това не е медицина господа. Не се хвалете с апаратура тя няма да ви направи човеци и достойни лекари!

добре им го казахте, доц. христова

А къде ще си оперира крачетата ББ ако я затворят?

змията е ужасно разгневена, никак не е за препоръчване да я дразните в момента , дори и по уважителни причини(болест, раждане )!!!! сигурно ни чакат с нетърпение , да си излеят отровата и да си "успокоят нервите"! но ние не сме баззащитните новородени без избор !

Тази болница не трябва да бъде оставяна на мира.Родителите на детенцето трябва да я осъдят!!Да престанат да си измиват ръцете с акушерката.Не може винаги само работника да е виновен.А не е така.Защо отворковците от СОФИЯМЕД,които кой знае колко милиона са натрупали не кажат каква е заплатата на тази жена,колко работни часове на седмица и месец има,как се сливат смени???Защото в тези частни заведения и в много други частни фирми няма закони,няма кодекс на труда.ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ

Липсва контрол в лечебните заведения, най-вече в частните!! Няма контролни органи ! В касата работят непрофесионалисти които всяка болница може да преметне и източи както си поиска! Ето за това частните болници се увеличават! Само но Руски паметник има 4 болници??? Кой даде разрешението на травматологична болница срещу входа на Пирогов ???? Чакам отговор!

трябва да има съд до дупка с милиони за обещетения и евентуално затваеяне ако се установят още престъпленя

Защо въпросната болница не приема спешни случаи от катастрофи или други инциденти, но инфаркти и други, които носят пари от касата - приема. Нека поразровят повечко и ще видят какво е истинското положение.

За пореден път питам :Какво е правил дежурният лекар,спал ли е на нощно дежурство,та не е отишъл да направи визитация и да наглежда бебетата.Вместо да се засрамят шефовете на прехвалената скъпарска б-ца,имат нахалството да претендират ,че ги хулим.Те са за пребиване.

Там е било пълен хаос .Та те не са осигурили минималните изследвания на детето.То всъщност е било без лекарски надзор ,оставено на произвола на садистката. А тия нехранимайковци са крили четири дена и от Токуда са подали сигнала.После един от колчаковците се ядосвал , защо накой продал записа за 30 сребърника, а друг пък се радвал ,че това било пиар за болницата. Изобщо малоумие и идиотия. Ако не бъдат закрити въпроса ще се отнесе до ЕК, от там да направят пълна ревизия за три години назад на дейността на тия артисти по всички направления.

Това котило още ли не са го затворили.Тоя Москов уж фюрер го раздава , ама за този МОЛ наречен болница , мълчи като опериран пациент в същия МОЛ. Ако хорицата си опишат преживелиците и патилата в тоя зоокът пред Европ.комисия и бездействието на Московото министерство, ще има Шенген,ама през крив макарон. Единственото решение е бързото затваряне на скотобойната и прогонване на Колчаковци и цялата сюрия ,имитатори ,лъжци,грубияни и търгаши. Горките хорица, ако знаят къде и при кого отиват и какво ги чака ,няма да стъпят там ?

Ал

Майката и бебето имат отношение с юридическото лице Софиямед, което се задължава да извърши съответните медицински услуги. И така ги върши, че увреждат доста сериозно бебето. Еднозначно е отговорна Софиямед. Отделно има опит за убийство, по който прокуратурата ще си гони и съди конкретния извършител.

Ооо , връзкарите лапачи от "Софиамед" се усетиха , че народния гняв е повече от грешните пари които трупат на гърба на болния - в случая на осакатения!Ще дойде видовден и за Вас гадове , собственици на тая скубачница за пари!

деер

Тази жена е голяма "патка", че не е станала депутат!!! Те на работа не ходят, има анти-депресивни ваканции по-големи от учениците, компетентни по всичко, много закони измислили за мандата си, но и един не става!

Софиямед е демонстрационна болница,вярно демонстрирахте на цяла България как обгрижвате бебета,само някой ненормален ще ви повери оттук нататък грижата за бебето си,редно е оставки на ръководството и насочване на бебетата към доказали се практики

Както винаги и сега ставаме свидетели на тенденциозно поведение срещу една болница. Обикновено е така и се напада една БОЛНИЦА ИЛИ КОНКРЕТНО ПРЕДПРИАТИЕ ИЛИ ЧОВЕК, КАТО СЕ ВЕДЯТ ОТ ОБЩИЯ брой

Атаката срещу болници и лекари е поради това, че се опитват да се изкарат 100 процента невинни. Вместо да бъдат по-самокритични и да си признаят собствените грешки. Безумно е твърдението, че в 90% от болниците е по-зле. Да, по отношение на оборудване. Но ако го твърдят и за качествата на персонала, това означава, че пребиването на бебета от акушерки е нещо в реда на нещата и ние трябва да го приемем. Колкото е виновна тази жена, толкова минимум е виновно и болничното ръководство. Но нито дума не се казва за това.

Тоя Колчаков не беше ли някакъв политик, или може би човек , известен през политиката , а не като лекар. Добре са се окопали и уредили мръсниците в болницата. И собственикът откъде натрупа пари за 3 частни болници? как се надушват краставите магарета!

Да се промени системата и никой няма да се занимава с вас,здравеопазването сега е комунистическо-капиталистическо,комунистическо за докторите,капиталистическо за пациентите,щом ще е платено,да е-като в супермаркет-никакви осигуровки,здравни каси,портали за измама и рекет-влизаш,харесва ти -лекуваш се,не ти харесва -не купуваш здравната услуга ,аман от специални професии,доктори,акушерки,видя-хме ги колко са специални,това с шишето по главата и бабите го могат и то по-добре

Харесвам стила им на работа!!

към д-р Иван Колчаков: Ако 25% от българите са психично болни, а 90% с депресии, колко са душевно здравите българи? Аз мисля, че броят им все пак е положително число. И тези нормални българи, драги докторе, не ви вярват!