НАТО и Русия върнаха ”червения телефон” от Студената война

Командването на НАТО и ръководството на руското министерство на отбраната реагираха на нарастващото напрежение и върнаха "червения телефон" от Студената война.

Обратно в новината

Коментари - НАТО и Русия върнаха ”червения телефон” от Студената война | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След ВСВ кои държави са били окупирани и кои освободени? Пример окупирани: Германия, Австрия, Италия, Япония. Пример освободени: България, Унгария, Изт.Германия, Полша, Чехословакия. Въпрос, какво се случи с икономиките на "освободените" и на "окупираните" страни след 50 години?

Прочетете го! - "Балканите под удара на Кемтрейлс: Пръскат ни като комари, медиите мълчат". Сайта е "буднаера.ком"

Връзката трябва да бъде - Берлин - Москва !... и да я засекретят от хамериканците, ако им е мил животът!?....

Алоооооооооооо..Шефе! Търсят те по мобифона!!! Хахахахахахах! Разговор между Натовски и руски генерал: -Алооо, Иван. Май тая година с тези санкци няма си печете задниците на Ревиерата а?:) Ххахахахахаха -Ще си ги печем, Ханс..... ще си ги печем ....ама на Ла Манша... Върху моторните отделения на нашите танкове Армата Т-14 ! ХАХАХАХАХААХАХХААХХА

Нова Студена война - това е истината !

За това на хамериканците им трябва червен телефон, да се предават по-бързо. Щайнмаер и германците добре знаят как става това.

Като първата световна? Студената война? Като в икономическите войни? Като в битката рубла/долар? Представите ви за победители са преобърнати с гъза нагоре. Щях да кажа с главата надолу, но вие путинисти нямате глави. А да, честита им победа във Втората световна. Само че сега не ми се смята колко пъти икономиката на Германия е по-голяма от тази хрусия.

Явно си много запознат кой има и кой няма, що си мислиш че си прав????

Та нима е бил прекъсван !!!!!

другарки и другари. нека благодарим на братска русия за новата студена война.да ние честита!

Mнооу, си неграмотен ве брато,...дан си..POM ??!

Тая новина трябва да се осъвремени. НАТО и Русия са вече приятели в фейсбук или последователи в туитър. В най лошия случая скайп.

Нека САЩ продължава да дразни Русия и дано на някой нервите не му издържат да натиска това копче и да се свършва с този свят. Не заслужаваме да живеем разрушихме света на тези хора(бежанците) и сега ще ги връщаме на създадения от нашите съюзници ИДИЛ ДА ИМ РЕЖЕ ГЛАВИТЕ, В УКРАЙНА СЪЗДАОХМЕ БАНДЕРОВЦИТЕ И СЕГА НАШИЯТ МИЛ СЪЮЗНИК ГИ ОБУЧАВА. Лицемерие са нашите ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ, а за г-н Плевнелиев път към още един мандат.

Русия пак забърка света с глупостите си.

Mноо ,,,,си ..тъп...ве!!

NIKI NIKOLOV

Мноо си остър.

Опа ( нерегистриран ) 04.05.2015 09:40 . Русия е ратифицирала учредяването на алтернативата на МВФ. Заедно с другите от Брикс. Започва постепенното изместване на долара с все по-сигурни темпове, като международна валута. Другарю, прочети по-долу. Нововъзникващите икономики от групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) обявиха учредяването на банка за развитие със седалище в Шанхай и капитал от 50 милиарда ДОЛАРА, както и на резервен фонд за спешни реакции при валутни кризи от 100 милиарда ДОЛАРА, предаде "Франс прес". Капиталът на банката може да бъде увеличен до 100 милиарда ДОЛАРА. В увеличението ще участват поравно петте членки на БРИКС.

Защо тъпата германия, която се опитва да се представи като значима фигура в света заъбрка европа вн украинската криза, която е очевадно американо-руска проблематика?

Германия е в НАТО от 1955 и ако тъпа, то за Русия дума още не е измислена.

Явно не знаеш, че НАТО е създадена с цел да се държи на каишка Германия. Те винаги може да ни изненадат :)

buRgbuRg1

:( Изтеглете и прочетете "Освободителни мисии на Русия и СССР ... " , изцяло документална брошура , базирана главно на руски архиви , на руска дипломатическа документация и кореспонденция , .... ще останете изумени от политиката , целите и амбициите на Русия и "братушките" ! Ще разберете как са анексирани Молдова , ПодКавказието , Крим ...... Ще видите що за подли изроди и Българомразци са и Петър , и Екатерина , и Александровците , и Николай , ... и граф Игнатиев , и Дондуков , и Аксаков , всички , на които простият Български народ е вдигнал паметници , кръстил градове , села , улици и площади ! :( Боже , пази България от такива "братушки" ! :(

А от отрепки като тебе кой ще ни пази?

Виж ся, образ! Що не ми покажеш 1 (една) империя в световната история, която да не е изградена чрез заграбване и овладяване на територии? Ми то затова се казва империя. Дори и САЩ са империя - заграбили са маса територии с война, вкл. и цели щати. Що руската империя да е по-различна? Ми и ние сме били империя, това да не е станало по мирен начин?

драги а сигурен ли си за архива или някой съвременик го е драснал да се хареса на някого

Щерев е ВЕЛИК

Русия е ратифицирала учредяването на алтернативата на МВФ. Заедно с другите от Брикс. Започва постепенното изместване на долара с все по-сигурни темпове, като международна валута. Това значи общо взето 2 враианта. Или ония, другите, ще се примирят, че тази им хегемония свърсшва и ще се опитат да се нагодят за новото време, или ще се борят до лудост за кокала, което значи трета световна. Почти винаги в световната история, глобална смяна на сферите и силите на влияние е свършвала с война... Да се надяваме, че наличието на оръжия за масово унищожение ще възпшрат евентуална световна война, но за жалост, хората които дърпат конците отдавна са доказали, че са луди от алчност.

да не мислиш че за Русия ще има голяма разлика ако юанът смени долара като резервна валута? Наивник.

Защо им червен телефон?Нато е почти до Москва.Може визуално да си говорят.Всички държави около Русия са натовски.

Явно телефона им трябва на по -големите НАТОвци, а тия по-малките който са около Москва, са се укъкали от страх и две думи не могат да кажат!!! Това да не ти е- ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ евтини горива да търси!!! };-))))

Почти всички. Китай, Монголия, Япония, Казахстан, пък и Украйна, все още не са в НАТО. Но теб, Щерев, това не трябва да те притеснява. Я иди хвърли един поглед от Талин към Кремъл, после ще разправяш какво става в Путландия.

за да няма наакани гащи при прелитане на самолети изпълняващи рутинни тренировъчни полети в международното въздушно пространство.

Руснаците се развиват с такива темпове, че скоро ще стигнат времето на Ивана Грозного.

България,когато беше в съюз с руснаците,с тяхна помощ стана средно развита европейска страна.И завиден висок научен потенциал,който продължава да се унищожава,а страната все още се разграбва.Атомната централа пречи на западните интереси у нас,и резултата е ясен.На какви цени ще се търгува втечнения газ,никой не коментира?Услужливо се премълчава факта,че няма как да са по-ниски.Ма много са "глупави" тия германци,да се заробват със северен поток.Не ставайте смешни,като ми обяснявате,че заека е опасен и трябва да се крия от него при вълкъ.Трябва да се разбере,че Русия не ни е враг,и не представлява заплаха за нас!!!Всичко останало е пълна лъжа с цел манипулация на българския народ,който в по-голямата си част е русофилски.Наполеон е превзел Европа,но не освободи балканите от турското робство,а е тръгнал срещу християнска Русия.Западно европейските държави,воюващи помежду си от алчност,да заграбят земите на съседа,не се интересуват,че на балканите безчинстват османлиите и силово променят религията на поробените народи.И сега,някой ще ми обяснява,колко корисни били руснаците,че ни освободили.Тези,същите,които българският народ нарича братушки!!!Вие, за по-мъдри и прозорливи ли се имате от българския народ?

За "помощта": отдавна призовавам да се направи една сметка на купено и продадено между нас и Москва в последните 70 години през МЕЖДУНАРОДНИ цени.Ще се втрещиш от размера на грабажа извършен над нашата страна.То и за това темата поставена по този начин е табу!

stamovbg@gmail.com

Мдааааа 1000 консерви с домати срещу 1 цистерна нефт, 1000 стека цигари Арда срещу един танк, грабеж ти казвам, ужас направо ...

Просто си направи сметка,колко американци умряха, като завзеха България и настаниха армията си тук,на кого продадохме богатствата си и икономиката си и колко спечелихме от това, на кого ядем марулите, краставиците,ябълките и веселите прасенца от резерва .

През 971 руските орди разрушават Плиска и България пада под Византийско иго. През 1552 Иван Грозни разрушава Казан и Волжка България. Във войните си с Турция руснаците отвличат десетки хиляди българи за крепостни. Русия е против създаването на Екзархията в 1870. Плащаме и войната 1877/78 с 32 тона злато. Против Съединението е и изтегля офицерите си преди войната със Сърбия. Детронира Батенберг, искащ независима България. Напада ни през 1916 и е бита. Организира метежа от септ. 1923 и плаща взрива през април 1925. След 1944 избива елита и прави от България коцлагер

Г-н Щерев,от 140 години ,по 140 пъти на ден ни вменяват ,че "благодорни трябвало да бъдем"-само това е достатъчно като доказателство,че има КОРИСТ. То и Владислав Варненчик за Българската свобода умря,ама поляците не ни го крещят от векове дсеки ден.

Уважаеми колеги! Преди да се опитвате да правите някакъв икономически анализ на една страна, би трябвало да имате някакви основни понятия по икономика. Тъй като това явно ви липсва, аз ще ви помогна. Техниката до такава степен е напреднала, че човек може да произвежда какво ли не. Само две неща не може да произведе-природни богатства и територия. Те това е истинското богатство, което може да гарантира спокойно бъдеще на гражданите си. Единствената страна в света, която има и от двете неща в излишък, се казва Русия. Такива кризи, като тая идват и си отиват. Така е устроен живота. Неизброимите богатства на Русия, обаче си остават. Те и за това е голямата борба-да се създаде такава криза в Русия, че международните октоподи, пардон монополи, да успеят да прилапат всичко. Както впрочем стана с България. Българското злато прави богати страни още по богати. Абсурдно, нали, на фона на ужасната ни бедност. Е, тогава не е чудно, че дори ЦРУ предвижда скорошният ни край.

Продаваш газ-газът изгаря,няма го,повече няма да се върне.Тази суровина трябва да я извадиш от активите си; вече си по-беден с продадените количества.За този газ са получени пари,добре ,но къде са парите?Инвестирни ли са за да въртят икономика?Или отиват 50 милиарда за две седмици "Сочи" и за маршируване на 9 май.Това което е в земята рано или късно свършва.Или се отдалечава-като находища,като инфраструктура,като трудоемкост за извличане.За новите находища грябват пари,техника и технологии.Това което прови Русия е РАЗПРДАВАНЕ.Следващите поколения не по-богати,по-бедни ще бъдат.А и себестойността на извличането се покачва защото експлоатацията на находищата е жестока.Не съм чул изобщо да се говори за тези неща,като че ли това е нащо което по някакъв начин се самопризвежда.

Уважаемий колега благородник, вероятно синята кръв Ви пречи да осмислите някои очевидни разминавания в теорията с която се мъчите да умиете мозъка на тези, които четът. Япония, например не притежава в пдостатъчна степен нито един от двата, според Вас божествени дара, но населението и се радва на стандарт, многократно превишаващ този на Вашия идол. Между впрочем истинското богатство на една страна са хората с техния манталитет, знания и дисциплина. Иначе срамно е за държава, притежаваща 1/6 от територията и природните ресурси на света поради свръхмилитаризацията си не може да осигури на гражданите си сносно съществуване, поради което те умират с 10- на години по-рано от връстниците си в останалия прогнил и без ресурси свят.

Само че Япония е една от най-задлъжнелите страни в света. И бъди много внимателен, когато си пожелаваш да приличаш на японците..

гледайте СЕГА по Телевизия>АЛФА

Смешни са напъните на рашата да е велика сила.Цялата им "велика сила"обаче се изчерпва с това дето го "помпат" и с атомните бомби. "Помпането"обаче е със затихващи финкции-Газпром обяви срив на печалбите за 2014-та.ЕС всячески се отървава от руската зависимост-Полша и прибалтика например пускат терминали за втечнен газ. На др.Путлер му остава само да плаши с война.Което ако не беше жалко е смешно.Сметката за тези заплахи ше я платят(плащат) руснаците.

СМЕШНИ са твойте напъни.!. Някой си, ФИЛИПОК МЪРЛЕВИЯ се опитва да прави анализ и пргноз на Държава с милиардни $ доходи и разходи... Толкова си смешен че Чак си жалък.!.};-))) И за деревнята от която ти пиша, погледни ми IP адреса, деревнята се казва МОСКВА!!!! С 20 милиона население... Аре у лево и си пътувай, Смешко Мизерков.!.

Къде отиде вежливостта г-н ЗаПутинец? Загубите на Газпром за 2014 не са тайна а и не само там- Уралвагонзавод е пуснал 5000 работници в принудителна отпуска. Иначе картината рисувана от 'патриотичните' СМИ е бодра и оптимистична..

Те са съюзници от Втората световна война насам и всичко е пунта мара за тъпанари, които се връзват. Важното е ние да не им се дървим и да се пазарим, колкото може повече и да намираме повече ползи. Най- тъпото е да се говори лошо пред едните, за другите, защото по този начин си навреждаме. Просто положението е свирено и управниците на този свят са определени отдавна. Няма значение цвета на телефона, а какво се казва в слушалката и кой го казва. Те могат и за ягоди да си говорят, важното е ние да ги продаваме.

Нещо за помпането-при ниски цени трябват количества.Нови находища трябва да се разработват,а за това са необходими свежи пари.Кой ще им ги даде?Те за това изобщо не говорят,само лозунги бият.То помпането не става с нарисувани петолъчки,валута трябва.Много.

не разбирам логиката на модератора?????? на базата на каква гледна точка трие коментарите

не оценява наивничките ти напъни за анализ ;)

Явно, на хората им писна, да си говорят чрез посредници, журналисти и тролове. Вече никой не знае къде започва лъжата и къде свършва истината. Връщането на "червеният телефон", обаче означава две неща. Противниците ясно осъзнават, че са пред война. И че е започнала втора студена война. Което значе, че бизнесът с Русия високо рисков, но високо доходен. Означава също, че като се продавахме трябваше да бъде за повечко.

на руски шпиони, научете поне 2 думи на руски език, стига с тоя Блиц, бе тъпунгери!

Малко факти: Киевска Рус "люлката"на руската държава е създадена от брата на кан Кубрат-бащата на хан Аспарух. Религията и църквата на 100% е взаимствана от българската.Пак от България Русия взима и писменоста.

И още не са ни благодарили за това, а и ни ограбват, като с катебе Нещастна руска Орда

big_uncle@dir.bg

Да, разбира се, така е, те (руснаците, де) са виновни и за слънчевите изригвания, кратерите на Луната и за това, че водата е мокра...абе изобщо за всичко!

???

То каква ли е ползата от такава гореща връзка-руснаците и със задниците си лъжат.

Шило

Кой не лъже?

Българи опомнете се! България винаги е подкрепяла Русия! Русия е майката на славянството! Русия ни даде азбуката! Русия ни даде християнството! Русия винаги ни е подкрепала! България винаги ще бъде с Русия

1. Русия не ни е дала никаква азбука 2. Русия още са били маймуни по дърветата, когато ние сме били християни, с четмо, писмо и култура 3. Русия винаги ни е ограбвала 4. ДНЕШНА ПУТИНСКА РУСИЯ Е ВРАГ НА ВСИЧКО БЪЛГАРСКО

Бай Ставри

Освен това: 1. Българите сме потомци на траките и винаги сме живели тук и не сме славяни 2. Руснаците са хазаро-монголи по произход и също не сте славяни

Ей олигофрен мурзилски. Руски лизач нещастен ,неграмотен.На майкати путката ти е дала азбуката и религията.

big_uncle@dir.bg

Да-а-а...типично в стил "Щерев" - като нямаш аргументи, ги заменяш с обиди!? И си смени ника - истинският Марлоу поне е бил умен...

МЪРЛЬО ЧАКАМ

В края на 2015 -а САЩ разрешават износа на шистов газ.Австралия и Китай започват добива на шистов газ и петрол.Всички морски страни в ЕС строят терминали за втечнен газ. Мн.ми е интересно - с какво ще плаши вече Европа др.Путлер? Отвратителната азиатска клоака Русия -може само да плаши.И подкупва.Никой не се е запътил за там,никой не ги понася тия изостанали азиатски фашисти.

ТОЯ БЕГЕЕЦ ПОЛУДЯ ! НЕ ПИЕ НЕ ЯДЕ ВИНАГИ НА БАБОТА - СТАХАНОВЕЦ - ИДИ ПИИ ЕДНА БИРА БЕ АЛАНКОООЛУ

Бай Ставри

Руски шпионин, млъквай

Шило

Остана и сънят ти да се превърне в реалност!

Ами Сноудън? Що не си остана в свободна Америка?

Русия обяви война на Украйна И Втора Студена Война срещу целия свят И сега процедурата я знаем: Берлинска стена, един червен телефон, много шпиони, руски шпиони. Хубавото е, че библиографския институт ще изчезне заедно с руските шпиони

За 43% от учениците, българският не е роден. Това не ни го сториха нито Турция , нито Русия или Сащ направихме си го сами щото не се смятаме за българи и бягаме където ни видят очите. Не пазим своето, а признаваме чуждото крадене.

Защо сте против моето мвение по долу?(А Сибир е огромен. От него може да стане приказен гробищен парк.А и ще има в излишък руски вдовици.)Аз мисля за благото на човечеството. След милион години Путин ще изкарва от там нефт и газ....от ферментацията на заровените руснаци.

Ха Ха Германеца предлага телефон на Путин, защото немците ядоха руска попара и им треперят мартинките.Франция също си похапна.Сега е ред на вмирисаните каубои алкохолици....

Всеки си намира майстора..ха..ха

В РФ имa 83 прaвни субектa ( с Крим стaвaт и Севaстопол стaвaт 85) ЕДНA ОСОБЕНОСТ -В РФ имa сaмо еднa врaтa ,тя е входa,вторa зa изход- нямa ! Руснaците имaт еднa поговоркa: " Все перемелем,передрим,...aко някой не е съглaсен,ще го изгорим в огъня" Дa живее РФ !

превежда се: ,, Каквото изядем, ще изсерем"/ буквално/. По смисъл може и другояче!

Жените умеят много по-добре от мъжете да казват "не!". Чао!