Дечев: Искат да откраднат 4 млн. лв. от ”Св. Иван Рилски”

Някой иска да приватизира болница "Св. Иван Рилски" и да прибере 4 млн. лв. печалба. Министър Москов не прави реформи.

Обратно в новината

Коментари - Дечев: Искат да откраднат 4 млн. лв. от ”Св. Иван Рилски” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв е смисълът в голям град, като София да се поддържат десетки болници, след като квалифицираните лекари не стигат. Пращат го човека в една такава измислена болница, а реално там няма кой да го излекува. След което изходите са 2 - болният или умира, уморен от некадърниците, или търси ужким "второ мнение", което, преведено на нормален език, означава просто ПО-ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ В ПО-ДОБРА БОЛНИЦА. Пита се, защо тогава некадърната болница с некадърните лекари взима пари от касата, т.е. от нас, за некадърното лечение на пациента.

Моделът, който ти позволява да бъдеш шеф на болница, да си преподавател в медицински университета. Няколко дни през седмицата да посещаваш други болници, където да си клиницист. Това е начин, при който ти се позволява да практикуваш няколко дейности нещо, което го няма никъде по света, каза доктор Дечев." Ето я истината за порочното ни "здравеопазване"! Всички сме били потърпевши от това в един или друг момент на ползване на "здравни услуги" и продължаваме да сме! На всеки се е случвало да седи с часове пред кабинета на някое светило, което запъхтяно или спокойно пристига "отнякъде" , за да ви "обърне внимание" за 15 минути - през толкова се раздават часовете за светилото- от които половината трака на компютъра, да ви връчи една рецепта и да ви отпрати по живо по здраво към аптеката или към частния си кабинет - в зависимост от обстоятелствата!

Какъв ти е точно проблема!?Вий сега, здравите комунисто-депесарски сили, нали ококорени бдите и само Москов да е посегнал към четирите милиона, вкупом скачате начело с доктора Дечев!?Водите едновременно с това полиция и Прокуратура в кабинета на д-р Москов и го закопчавате!? А!?Забрави да ме светнеш, когато ти харесваше, как действа здравеопазването, "мафията с бели престилки" и "фармацевтичната мафия", точеха ли милиарди от НЗОК!?

Питаме КОЙ разреши на акушерката 24 часова смяна? Питаме КОЙ разрешаваше системно 24 часови смени? Питаме КОЙ прави вътрешно разследване 4 дни, а не просто да изгледа няколкото часа преди инцидента? Питаме КОЙ сезира МВР и прокуратурата за инцидента? Питаме КОЙ се опитва да изкара виновен само акушерката? Питаме КОЙ обещава качествена услуга, заплатена от пациентите с хиляди левове, а после бяга от отговорност? И още много въпроси КОЙ?

В държавните болници има доста свестни доктори. В частните, всичко е за пари. Контрол няма, или контролиращите са лесно подкупни, така че, ако попаднеш там, жална ти майка!

Браво, Пепи, продължавай да провеждаш реформите с твърда ръка и да мачкаш гнусните комунисти! Дай Боже да имаме повече министри като Пепи Москов!

За съжаление москов не е по-различен от другите български политици!!!За него реформите се изразяват в долари и евро, а здравето на българите не е на дневен ред!!!

Браво Москов с теб сме,щом троловете на ДПС са налазилифорума да плюят значи си вършиш добре работата. Москов ПРЕЗИДЕНТ

разсипват печелившата б/ца за да правят далавери и да крадат милиони,уволняват свестния р/л,за да дойдат ГАДОВЕ-лапачи ,ведно с управ;яващите е ясно като бял ден,каки ти реформи-лапане братя

Само реформи, които са ми непонятни, но като отида на лекар съвсем понятно ми става, че реформи няма и плащай, плащай воле/народе/. И търпи народе, дий воле дий!

ако трябва да бъдем поне малко от малко реалисти държавата е калпав управник явно е че предстои държавната болнична система да стане частна предположително и е дошъл момента за нов здравен елит пак предположително е нататък се сещайте сами

Държавата е лош стопанин-тъй рече един премиер-и настана едно крадене-ум да ти зайде.

След като считаш, че държавата е лош стопанин, следва да се запитаме кой управлява държавата в момента? Е, при това положение, не държавата, а тия които я управляват (щото народът им е дал това право), я стопанисват лошо. Ерго, следва да се сменят тия, които я управляват в момента, като лоши стопани!

Москов не прави реформи в здравеопазването, а урежда своите на работа.Болниците, като търговски дружества се превърнаха в зеленчукова борса.Имаш пари лекуваш се и живееш.Нямаш пари умираш.Думокрация господа! Думокрация ! Нали това искахте?

Дечев е страшен мафиот преди няколко години бившия министър му отпусна 6млн за КТ и МР и той ги взе за 5млн познайте къде е другия млн то и всички други са такива между другото на пенков синчето му е шеф на образната там самия пенков беше на хранилка във софиямед допреди седмициаве повръща ми се като знам знам каква е истината безразборно крадене и лобизъм

Това прилича на: Има там една болница, всички си харесват шефа, работят си добре, спестили са си някакви пари и сега държавата в лицето на П. Москов иска да им ги вземе. И това, ако не е узаконена кражба?!

Как няма да е на печалба, за всяка операция здравноосигурени плащат между 8-10000 лева.

щели да спестят от 10 болници 7 милиона (5+2=7). Те харчат по 2 милиарда годишно ... само преразходът е 100 милиона. Какви са тези трохи от 7 милиона? Този министър наистина не е добре!

Москов,падна ми в очите,мислех,че нещо ще подобриш в здравеопазването,а то било само камуфлаш за постове и париииииии

Паисий

ми те всички от РБ май са такива. Читави хора няма да влязат в съюз с Кукунева. Евреинът Радан Кънев е явен кариерист.... Цялата кохорта на Костов е за боклука.

Там, където започват парите, там завършва истинската грижа за здравето на човека. След като всички в България крадат, защо и докторите да не правят същото. Тая здравна каса се е източвала и ще продължава да се източва. Кой може да хване дирята на един лекар, какво прави? Нали уж щяха да слагат камери в операционите, за да се вижда лекарите какво правят. Дрън-дрън. А беше време, когато всеки пенсионер свободно можеше да си направи зъбите. Което сега е нещо недостижимо. И медицинската помощ беше на една ръка разстояние. И пари стигаха за всичко. Или не беше така? Тоталният разпад на държавата, води до тотален разпад на всичко в нея.

Там, където започват парите, започва и капитализма. Основният мотив при капитализма е ПЕЧАЛБАТА... не здравето или нещо друго. ... (айде да не цитирам за втори път класика Маркс)

Дечо Дечев ми е бил шеф и мога да кажа само, че ако 20 % от българските мъже бяха като него, сега нямаше да пишем за никакви проблеми в здравеопазването. Макар и застарял в Дечо има класа за която съм сигурна, че му завиждат доста "неосъществени" мъже. Дечо е всичко, което може да бъде един успешен български мъж-менижър, такъв какъвто рядко се среща по балканските земи. Удоволствие е да се работи с такъв шеф и мъж, защото явно в България посредствеността и простотията са на почит, след като уволняват Дечо Дечев и слагат Мариета Райкова.

Извинявайте!!! Пише се : мениджър. Малко се развълнувах, но Дечо е много хубав мъж, е беше много по-хубав!!!

Хубав мъж,добър мениджър...

Стопански ръководител/мениджър/.Да го кажем по български . Сигорно е добър стоп. рък. /с.р/но на часна болница с добра модерна апаратура и привлечени безпорно добри сп. Срещу добро заплащане Ама сигорно е имало и периоди на не дотам добро заплащане но д-р ДЕЧЕВ ГО Е УСИГОРИЛ Сега обаче като ижда , че и други частни лолници върват по същия път д-рДечев предлага обединение При негова идея от 2012 г.Щото е умен и разбира , че касата за една дейност , изпълнявана в 30-35 % , Касата няма да плащатака както до сега. Ама и горния пост е прав. Частнитеболници ще затруднят финансирането на държавните и защото са по- конкурентни.

Глъодам и не вярвам на ушите си, колко много ора се ощи мислат,че в БГ-то не се краде поголовно и шъ съ управи.

Спаси България!

Д-р Дечев в интервю пред "Тема Дейли", 02.12.2012 г.: "Подкрепям идеята [за сливане на болници] с две ръце, и то не само за болници, които са една до друга. Раздутата администрация е най-малкият проблем. Десетки години бившата Медицинска академия е била една болница. Сега само в района действат седем компютърни томографа и три магнитни резонанса. Защото, за да сключи всяка болница договор с НЗОК, касата изисква от нея такъв апарат. От тези седем компютърни томографа нито един не е натоварен повече от 30-35%. Сега всички са губещи, вместо да имаме два или три, които да работят пълноценно, на няколко смени, да може да печелят и на третата година да си купим нови три. Големият успех ще е точно в това, в максималното използване на апаратурата и оптимизиране броя на дублиращите се структури. Само в пресечката между бул. "България" и "Георги Софийски" в разстояние на 300 м сме четири болници. Всяка от нас има клинична лаборатория, закупена апаратура, поне един клиничен лекар, лаборанти. Ако сме едно цяло, ще имаме една високотехнологична и печеливша лаборатория. Съвременна болница е тази, която може да реши проблемите на пациента в рамките си."

тези, дето цъкате минуси, с кого не сте съгласни с "ранния Дечев" от 2012 г. или с "късния Дечев" от 2015 г.?

Да се обединят болниците, но да ги управлява този, който работи добре и на печалба, а не този, който източва здравната каса и все не му стигат парите.

защото е много наивно да се мисли, че само този, които е на загуба, точи Здравната каса, а онзи, който е на печалба, не я точи. Както и обратното, разбира се.

Да се провали чрез ГЕРБ!Дянков открадна едни 1млрд и 700млн от здравната каса веднъж!Сега Москов прави миш -маш за още пари за ГЕРб!Защо не обедините печеливши болници а губещи да бъдат поставени под надзор и да им смените директорите!НЕ!Това е за умните и не носи пари в партийните каси!

Трябва да се спре финансирането на частните болници от НЗОК - да отидат на свободния пазар и там да се докажат! Това трябва да се направи веднага! Финансиране от НЗОК само за държавни болници и за профилактика!

Болницата е държавна. Работи на печалба. Лекарите са много добре платени ОФИЦИАЛНО, а не с пари "на ръка". Министърът кога е ръководил болница? Г-н Москов, само с добри намерения не става, трябва и мениджърска квалификация. Вместо да попитате този управител как е постигнал тези резултати, Вие го уволнявате.

Крадат!!!

Състоянието на здравеопазването е позор за България! То се е превърнало в златна мина за медицинската мафия. Но не е виновен този, който яде зелника, а този който му го дава - т.е. българските граждани, по-точно тяхната робска пасивност!

Москов, никога не е късно човек да стане за резил!

Болници като Софиямед са пример как медицината у нас се превръща в бизнес, а пари за лекари и медицински сестри все няма. Собственик на тази болница, а и на МБАЛ Пълмед в Пловдив е Булфарма ООД. Компанията е на 17 години, а основната дейност е дистрибуция на лекарства и у нас, и в чужбина. Собствениците на тази компания са от едно семейство - Иван Тиков, Никола Тиков, Михаил Тиков, като и тримата са от Пазарджик. Д-р Михаил Тиков беше и кандидат за председател на Българския лекарски съюз преди време, а името му стана особено известно след съмнителна сделка за продажба на общинска почивна станция в местността Дъното да язовир "Батак". Според Телеграф имотът е купен от компания, чийто управител е бащата на доктора Никола Тиков. А търгът е спечелен с продажна цена, по-ниска от минималната обявена, но сделката минава. Отделно съпругата на Тиков Мариана Динкова, е с фалшива диплома според Българския фармацевтичен съюз. Но пък Булфарма е инвеститор на годината в категорията Инвестиция в завладяване на пазарeн дял - за миналата година говоря, 2014-та. Най-голямото вложение на Булфарма е в изграждането на нови медицински корпуси и закупуването на нова съвременна апаратура в Софиямед и в МБАЛ Пълмед, като компанията била наляла в българската икономика 58 млн. лева.

Това с наливането е като да си купиш кола за 50 000 и да я покараш 5 години и да продължаваш да твърдиш че си налял 50 000 в икономиката на държавата ,няма такъв идиот ,че да вярва ,че като са забравили запетайката между 5 и 8 са истина тези глупости ,преувеличават и най -вероятно са замесени и в фалшифициране на документи.

Пак се връщаме на основния въпрос - ЗАЩО ДЪРЖАВАТА ИЗДЪРЖА ЧАСТНИ БОЛНИЦИ, КОИТО ИМАТ 58 МИЛИОНА ЗА ИНВЕСТИЦИИ???? ДОКОГА ЩЕ ПРАВИМ ЧАСТНИЦИТЕ МИЛИОНЕРИ С НАШИТЕ ПАРИ???? Въпроса е зададен от имението на кмета в Паталеница

Още един имот, който се използва от семейството на кмета на Пазарджик - Тодор Попов, разкри екип на bTV. Става дума за два апартаментa от около 100 кв.м в затворен луксозен комплекс с басейн в кв. "Витоша" в София, където един кв.м е на цена над 900 евро на кв.м. В имотния регистър тези апартаменти се водят на името на фирма "Заводски строежи" ПС, която изпълнява ред обществени поръчки в Пазарджик. Нашумелият напоследък собственик на "Софиямед" - Михаил Тиков, е собственик на "Заводски строежи" чрез фирма "Булфарма" ООД.

Тоя директор много велик нещо. Той е директор на една частна болница и трябва да се подчинява надържавния интерес. Има си кодекс на труда, ако мисли че с нещо е ощетен, то да се оплаква според какъв член и параграф не е правилно уволнен. И ако е толкова много кадърен като управител, да си направи частна болница. А иначе няма начин една нормална държавна болница да функционира на печалба. Тая малка болничка е с тенденцията да си избира пациентите.

Дечев е директор на държавната болница Иван Рилски,чети малко бе!

Това да си кадърен и да можеш да си направиш собствена болница са две различни неща ,между които няма пряка връзка ,но как да обесниш ,че кадърните лекари не е задължително да вземат големи заплати

Още веднъж го подчертавам " Капиталистите у нас се назначават, а не че са предприемчиви и т. н."

ГЕРБЕРИ КРАДЛИВИ ГОВОРЯТ ЗА ПЕСТЕНЕ НЯМА ВЕЧЕ НИЩО В БЪЛГАРСКИ РЪЦЕ така стигам до извода ,че ГЕРБ са замесени в унищожаването и съсипването на България

Москов колко случаи са прехвърлени за долекуване от частните в държавните болници? Само комфорт не е достатъчен..иска се и капацитет!

обратното от държвните ги вадят и ги отчитат в частните и така печелят определени до властта ,а държавата е на загуба

ги отчитат,а за това къде ги оправят като оакат работата в частните болници.

Този някой ,ако не е в партията на герберите крадливи или на деформаторите от правителството на циганина Костов ,ще трябва да е от ДПС.

интересното е,че другари като тоя,проговарят само когато им покажат вратата! докато смучат от системата,всичко е наред и нищо не ги смущава! дежурните лафове са ,че се води политическа компромация и все са неудобни на някого или щото се бъркат в сметките на другиго! защо не кажат-казват нищо преди да ги уволнят???

еее, много си прост, нали затова го махат, защото много е приказвал

Мога и на правителствена да стана, ако ми позволят! Искаш ли?Но ,ще ядете дървото,няма да има безплатно лечение за бастуните.Тъпаци, крадливи!

все едно превевдано от интернет и стилистина неграмотност на автора

Д-р Дечев , много лесно се управлява такава мъничка болница, в която няма спешност, няма неосигурени , клошари, а само плащащи пациенти за избор на екип и какво ли още не?? въпреки ,че след като си избрал болницата не е необходимо и екип да избираш! Станете управител на Александровска и тогава говорете !!

лекувала съм се в тази болница, Да здравноосигурена съм ЗАЩОТО работя! незнаех че, това не е редно..би трябвало да народа 15-16 чавета... вместо да работя.лекарите са специалисти обслужването е на високо нива и не са ми търсили пари под масата по никакъв повод! можеби една от най- добре ръководените болници в България не само в София! и не пишете глупости защото по принцип трябва да се плюе!

Пепи, излез и кажи две приказки!На маймуна те направиха,кажи нещо.Този Дечев може и да не казва истината, излез и кажи, не стой под масата!

То ясно, че целта е държавното да се сведе до минимум - не само в здравеопазването. Ама ако заводите беше лесно да се приватизират, как го мислят това с болниците? Орежат ли здравната държавна помощ, ще има много сериозен граждански бунт. Хората, които могат да плащат на частно стават все по-малко. Да не говорим, че работата е следната: най-голямата тайна, за да бъдеш здрав, е да не посещаваш често лекари!

Крайно време е да скъсате с комунистическите си представи и да разберете, че качественото здравеопазване е услуга, която не може да бъде за всички! Трябва да се оставят няколко държавни болници за бедняците, а другите да се пренасочат към частно здравеопазване.

Хм...дупе те лаже! Кога стана калайджия,кога ти почерня г.за?

Светецът всичко гледа и ще се намеси в сюблимния момент.

Дечев е гаден комунист - протеже на фаталната Мими Виткова, която изкопа гроба на българското здравеопазване! Браво на Пепи Москов, че се зае с твърда ръка да почисти здравеопазването от комунистически боклуци!

Гробът го започна Илко Семерджиев.Другите копаят след него.

Pesh0

Какво са 4 милиона , да се обадят на Японеца , човека с легален бизнес изкарва , толкова пари , че раздава по 13 милиона , на хора които искат да го гръмнат. Колко ще ви даде , ако му изпеете една молитва .

бъде подкрепен!Не е нормално да се позволи на Москов да елиминира знаещ и можещ човек! Тия диктаторски маниери Министъра да ги упражнява в къщи! Иначе не му е мястото в министерството!

90% от "лекарите" до 40 годишна възраст, са със купени изпити и съответно купени дипломи.След това, около 5 години се учат как се правят превръзки и след това отварят частни болници, за които плащаме ние.

реформа.Министър Москов сякаш ръководи секретно ведомство. На час по лъжичка пуска Шарков да измънка нещо пред публиката,а той самия се крие и повтаря само...три пакета. Проблемите на пациентите си стоят лекарства пак липсват..,но явно вниманието на Москов е насочено към активите на държавните болници. Видя ли човек на Костов и се сещам за разбитото селско стопанство,за закритите фабрики и отчаян народ. И какво от това?

Столичаните в повече да минат по "България" и да видят корпусите на бъдещата детска болница до Майчин дом- на най подходящото място, в близост до медицинският блок на София, за да има лекари от всякаква специалност под ръка.Издигнаха сградата по тошово време,по времето на НДСВ, крадлив дедо искаше да направи детска болница, ама не там, а някъзе другаде, да се строи от нулата.Щеше да струва 2 пъти по скъпо от детските болници в Швеция.Обаче, дедото се разсея по други кражби и строежа си остана недовършен.Борисов, дай някой лев от нашите пари за да има болница за децата,защото ние / ти също/ не сме вечни.Децата ни измират,ясно ли ви е!

Всичко идва от д-р Мишо Тиков защо то Експлоатира Лекарите

Оперираха съпругата ми в Онкологията.След това- вече 9 години е пациент за контролни прегледи в частният кабинет на лекаря,който я оперира.За всеки преглед-дузина предварителни изследвания, след това опашка 2 часа пред кабинета му, 10 минути преглед и цакаш 80 лв за прегледа,на който е "констатирано",че няма проблем.На ден през частният кабинет минават между 15 и 20 жени.Москов да каже нещо?

И аз съм същия случай с гинекологична операция ...до живот в частния кабинет на доктора който ме оперира,дори конците ми свали там а не в държавната болница,за което също платих.

Пишете името на лекаря...

КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ КАЗВАМ,ЧЕ КОГАТО КОМУНИСТИТЕ-БКП-Д.С.СА В УПРАВАТА НА СТРАНАТА ,БЪЛГАРИНА ВИНАГИ,ЩЕ БЪДЕ ОГРАБВАМ.ЖАЛКО,ЧЕ МНОГО ХОРА ГО КАЗВАТ, НО НИКОЙ НЕ ВЗЕМА МЕРКИ!!!!!!!!!ДО КОГА,ЩЕ Е ТАКА???

МОСКОВ, КАТО БОРИСОВ, ИМА МАНИЯТА ЗА ВЕЛИЧИЕ,БЕЗ НИКАКВО ПОКРИТИЕ......ПОГЛЕДЪТ МУ Е НА ДРУСАН.......ПО-НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ ПОЛЕЗРЕНИЕТО,ЗАЩОТО ФАЛИТЪТ ЩЕ Е ТОТАЛЕН ЗА БЪЛГАРИЯ......М А Х А Й С Е.......

Дечо Дечев има капацитет и е добър мениджър . Да стане министър!!!

Съжалявам, но д-р Дечев не казва нищо съществено. Да, той е администратор в държавна болница, навярно добър и като такъв трябва да прилага опита си и в други държавни болници. Това е толкоз просто и логично. Защо да не сложи в релси и Александровата болница, след като се обединят. Той явно има капацитет да управлява по-голями болници, а не да тъче на три стана и да се разкъсва между различни дейности. Сам казва, че това го няма никъде. Има нещо друго, което го притеснява, но не казва ...и е свързано пак с финансите, а не със здравето за нас хората.

Той управлява държавната болница както се управлява частна-на 20-то число свършват парите и спира приема.Нито една държавна болница не може да ки позволи това.И нека каже колко спешни и колко неосигурени пациенти са излекувани.

от него? Че се надписват дейности,че не е направен анализ...преди да се определи финансирането?Москов се опитва да направи един нефункциониращ ,тромав мастодонт който ще фалира и после ще го приватизират...