Софиянец със 100 акта от КАТ дължи 30 хил. лв.

30 000 лева дължи шофьор от София за актове. Човекът има над 100 акта.

Обратно в новината

Коментари - Софиянец със 100 акта от КАТ дължи 30 хил. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като му вземат книжката какво-ще спре да кара ли? Хващат го-пускат го! Той пак кара без книжка и те така... При тия мекушави закони защо ли се хабим да изкарваме документи,като под сурдинка се знае,че и да нямаш не е болка за умиране. Справка-ромите без книжки.

може ама ако си кух,като теб.първо по закон , ако не съм на работа като водач на мпс не се налага , да имам книжка . второ не могат да ти отнемат правото на свободно движение.провери комън лоу , дефеницията за шофиор , и дела спечелени в щатите по този закон . това че ти незнаеш , не значи че е така , както си го написал .

ДАВАТ МУ ПРАВО ДА КАРА САМО ОТ КЪЩИ ДО РАБОТА ДОКАТО МУ СЕ РАЗГЛЕЖДА И РЕШАВА СЛУЧАЯ !!! МАЙ ТИ НЕ СИ НАЯСНО !

от 40 години съм по пътищата, вече спрях да смятам колко километри съм минал, не ми е интересно. И мога да напиша с абсолютна увереност, че никога кат не е допринасял за сигурността на пътя, ама НИКОГА. Това е апарат, създаден да се възползва от грешките и глупостите на колегите с единствена цел - СЪБИРАНЕ НА ТАКСИ И ГЛОБИ. И никой, ама никой който кара редовно и живее на пътя не се е разминавал с поне една глоба или произшествие!! Няма безгрешни шофьори и НЕ МОЖЕ И ДА ИМА!

не мога да се съглася. когато има патрулка - всички спазват правилата. защо?- това е друга тема. но доказано е, че на местата дето висят редовно катаджии правилника се спазва на 90%. а те стоят за другите 10...

Абе не е точно така. Патрулката обикновенно застава на участък, където в повечето случаи има някакво излишно ограничение на скоростта, а всъщност пътя е хубав и предразполага за по-висока скорост. Всъщност идеята е да те хванат с превишена скорост, за да те глобят, а не да те спасяват. Пример за такова място е моста след последния тунел след Правец по посока Ябланица, където има ограничение 80, а пътя е прав и спокойно може да си се кара със 140. Там редовно седят полицаи с радар. Хайде да не се лъжем, правят го за да глобяват. И всъщност катастрофите стават не толкова от каране с превишена скорост, а от неправилно и неразчетено изпреварване.

на мен не могат да ми вземат книжката,щото нямам :)

ама иначе си караш нали? :")

"Книжка кола не кара!" - каруцарска мъдрост :)

нали сам ром-мога да правя кво ли не без санкции :)

". . . Човекът има над 100 акта. . . " Малко е трудно този екземпляр да бъде наречен "човек", по му прилепва определението, макар и меко казано, "говедо".

И защо да обиждаме животните... ?

"Според полицаите с обявяването на фишовете от електронни камери за незаконни, наложените санкции за тримесечието са паднали от 27 млн. лв. на 6 млн. лева." Ето го поредното очеизвадно доказателство, че КАТ е репресивна държавна структура създадена с едничката цел да пълни хазната с глоби, а не да помага на водачите на пътя.

А аз нямам проблеми с КАТ когато спазвам правилника.

Напротив! Имаш проблем, защото срещу тебе кара убиец дължащ 30 000 лв от неплатени глоби и все още не му е отнета възможността да прави още нарушения. В същото време КАТ брои само факта, че не си е прибрал парите от глобите, а не се е трогнал, че същия този може да те направи на кайма при следващото си нарушение. Стига гледали само пред носа си. До кога ще търпим това?

В момента живея в Германия и благодарение на камерите и високите глоби се спазват правилата и почти няма произшествия. Тук въпросът е друг, защо след като са похарчени пари за тези камери, не се смятат за доказателство. Ами много просто, на "богоизбраните" не им отърва да плащат глоби... тъжно...

Проблема е, че всички ние търпим това. А докато търпим, ще ни "стрижат". Всеки се е енкапсулирал в себе си и не вижда по-далеч от очилата си. Това е нашето разбиране за "западен начин на живот".

В Германия глобите са по-ниски, отколкото в България сравнени със средния доход.

Аз съм изключително доволен от повишаването на контрола.Нарушенията на пътя са нарушения на закона.Въпросът е, какво ще се правим с управници,полицаи и всякакви други връзкари?Неотдавна ме вози един такъв.В населено място караше със скорост 120км./час.Погледнах го с недоумение а той каза,че имал човек в полицията.За тях ми е думата.И още,преди време кортежът на министър-председателя избута студентка от Свищов извън пътя с удари по покрива.Тогава това беше незаконно.Мнозина се подиграваха с нея,а тя беше в правото си,защото колите на НСО са се движили без включен звуков сигнал.В случая точно това е неправилно.Докато българите не разберем,че всички трябва да спазват закона -няма да се оправим.Дори предлагам полицията да глобява още по сигнали на гражданите,но за това не сме дорасли още,разбира се.

Да няма грешка? Излиза, че веки акт е средно по 300 лв. А тогава, тоя отдавна би трябало да е без книжка...

В затвора!!!

Тормозът и терора върху българските граждани от криминалната институция КАТ продължава по всякакъв начин и се задълбочава. Единственото решение е БОРБА на всички пострадали от КАТ за неговото закриване окончателно и дефинитивно. Не са спрели нито една циганска каруца, не са предотвратили нито едно произшествие на пътя. Само пари, пари, пари. ИСКАМЕ ЗАКРИВАНЕ НА КАТ!!!!

Ако спазваше законите, нямаше да имаш проблеми. От 20 години имам книжка, подкуп не съм дал и актове нямам. Обаче пише ли ограничение 40 - карам с 30. Ама на селянина все му се струва, че е безсмъртен и законите не важат за него. Кара пиян, кара със 200, пикае и сере където му падне, ама после КАТ виновни, че му мирише.

с.тезипари.съвсем.изкукаха.каквае.тази.лудост.спира.те.някакъв.полицай.сваляте.от.колата.и.се.оправяй.Знаете.ли.идиоти.такива.Вие.в.чиито.глави.се.е.родила.тази.идея.до.какво.ще.доведе.тази.идиотия.давайте.и.ще.се.уверите.Пари.по.този.начин.няма.да.изкарате.

Само глупости говорят милиционерите! Мобилните камери, с които се надяват пак да снимат са дело на прословутия експерт Стратиев! Щерка му работи там! В никоя европейска държава не биха ги допуснали да заснемат нарушения, защото не отговарят на изисквания, директиви и не са защитени срещу външна намеса! Всички са монтирани в патрулки с други уреди, които могат да влияят при заснемането и да дават отклонение от фактическата скорост! Могат да се включват избирателно т.е. с ръчна намеса на милиционера в патрулката! Всички са вързани за единствения акумулатор, който служи и за запалване на автомобила! Нямат автономно захранване, каквото е изискването на европейската директива и не случайно! Софтуера им въобще не е тестван и удостоверен срещу грешки и външна намеса! Такова чудо в Германия, Холандия, Австрия и прочие държави не може да се случи!

ЕВАЛА МУ! НО ТОВА ЯСНО ПОКАЗВА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е ДЪРЖАВА А ТЕРИТОРИЯ В КОЯТО ВАЖАТ ЗАКОНИТЕ НА ДИВИЯ ЗАПАД. СИЛНИТЕ БИЯТ И УНИЖАВАТ СЛАБИТЕ. ЗА ПОСЛЕДНО ТОВА БЕ ДЖИГИТА ДЕПУТАТ. ТЕ СИ ПРАВЯТ ЗАКОНИТЕ ЗА СЕБЕ СИ. НЕДОСЕГАЕМОСТ. ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ ЛИ ТОВА? ЕДВА ЛИ! МУТРИ , МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА, МУТРЕНСКИ ПАРЛАМЕНТ. ПОСЛЕДСТВИЯТА - МУТРЕНСКИ ЗАКОНИ ЗА ЗАЩИТА И НЕДОСЕГАЕМОСТ НА МУТРИТЕ.

Че си патка е ясно от името,но отиди да се прегледаш при психиятар.

Много ми е интересно какъв документ издават, когато ти приберат книжката за неплатена глоба под формата на акт ли фиш? КАТ няма функции да събира неплатени задължения към държавата, това е работа на Агенцията за държавни вземания. По същата логика е трябва да си носим квитанциите за платени ток, вода, парно, интернет и какво ли още не. Един съвет - когато ви вземат книжката заради неплатен акт или фиш (който тъпаците направиха така, че да не може да се обжалва и масово неграмотниците пишат фищове), отидете във първата прокуратура, напишете една жалба срещу служителя отнел книжката Ви, като опишете защо Ви е отнета и начина по който се е случило, и напишете, че КАТ няма право да събира държавни вземания, подайте жалбата и си вземете входящ номер. Съдете ги тези неграмотници бе, ега вземат да научат ако не ЗДВП, то поне правописа!

Те затова са по двама - единият не знае да чете, другият не може да пише, та, криво-ляво, се допълват.

Пълен идиот. Да си ги плащаш шушумига гадна.

Това е глупаво. Тези актове, които не се изискват все едно че ги няма. Или акта се плаща в кеш в даден срок, не повече от месец или си избира обслужваща банка, с която да договори погасителен план ли му се назначава служебно, с която да се оправя. С всички последствия на стандартен длъжник

Така е но пък и знаеш ли в какъв срок КАТ обработва документите и издава наказателни постановления. Дори и да искаш да си платиш не можеш да го направиш с месеци

Правилното заглавие е "Държавата отказва да се справи с нарушителите", "Властта нехае за рецидивистите на пътя", "Институции и ръководители- заплатаджии си прехвърлят отговорност", "Родната полиция не пази". Как пък един властимащ не прояви грам инициатива и промени това, което се случва от години

Ще прояви,ако на него му се случи нещо ужасно.

Е,те това е пич..

Ал

Аз пък не мога да я разбера тази простотия - караш малко по-бързо - съдерат ти кожата от глоби и актове. А по същество нищо лошо не си направил. Обаче ако сгазиш лука - блъснеш и потрошиш няколко коли - НИЩО. Индулгенцията ГО го покрива... Ебати и логиката!

Караш малко по-бързо е нищо само в празната ти глава

Sm3hurk0

Аз, поради тази причина не си нося свидетелството никога - за да не ми го вземат, че ми омръзна в тази държава да виждам, как някой се опитва да извива ръцете на хората. Е кое му е законно, като ти отнемат книжката ? По кой член ще я вземат ? Мародери ! А ма вие що им се връзвате ? Карайте без книжка и като ви проверят - казвате" Забравил съм я ! Правят ви справка по ЕГН и дежурния отговаря: Водача има валидно свидетелство за управление ! В този случай може да ви напишат акт за неносене на документи и не се отнемат контролни точки. Вече 4-та година карам "без книжка", а актовете, дори не си ги взимам и не ги разписвам - не ме интересуват. Отсвирете ги рекетьорите и не им обръщайте внимание.

"Карайте без книжка и като ви проверят - казвате" Забравил съм я ! Правят ви справка по ЕГН и дежурния отговаря: Водача има валидно свидетелство за управление !" А така. Страшен съвет им даваш глупако. Само дето при мене преди 10 години изпитах на гърба си следното: от станцията "Книжката в него ли е?" проверяващият "Да" от станцията "Взимай му я веднага с -57 точки е!" проверяващият "ОК" и към мене "Абе що не каза че имаш толкова актове?" ас "Ами незнаех. Не съм си виждал талона 2 години" и от там 6 месеца с наказание и курсове на ново + психо та си седнах на задника. Слушайте го тоя тъпак. Няма проблеми!

Sm3hurk0

Глупав си ти, е си допуснал толкова актове с отнемане на точки ! Аз имам точки и се пазя , като дявол от тамян, но те си ме спират ей така .. да ми видели документите.... Казвам им, че късмета им изневерява и да пробват друг път.

" От Пътна полиция посочват, че в момента използват интензивния трафик, за да правят и справки за стари задължения на водачите, които спират" Е и...??? Освен справки нещо друго? Вие от КАТ освен справки друго не правите!

...и статистика...

Тоз, ебати непукиста! Прекарал хазната на Пожарникаря с цели 30 бона! Смееех!

АФЕРИМ!!!!

Мързеливата и неграмотна ченгесарска пасмина надава вой, че приходите от рушвети са спаднали. Паднали са ви приходите щото народа масово почна да ви съди. Един Закон трябва да научите и с това не могат да се справят гладките ви пилешки мозъчета. Работите със ЗДВП и в частност няколко члена от него. Тая шушумига що не вземе да каже колко акта са паднали само от началото на годината заради правописни грешки? Камери си сложете и на дебелите гъзове ако искате, ама ги вкарайте във Законовите норми, а не да снимате от патрулките в движение и да смущавате камерата и GPS-а с мобилните си телефони. Акъла ви е същия като на бакшишите дето монтират помпи на апаратите си.

Пандиз трябва ,не само неизпълнени глоби .При не плащане отнемане а при проверка и липса на шофьорска книжка директно в затвора ,за алкохол също .Както и за причинена смърт а също и за системно не спазване на скороста .Малко много пандиз кириз ,чукане на камъни общественополезен труд и може и хора да станат ,а може и същите боклуци да си останат !!!

а за галоши като теб, минаващи по 100 км. годишно с 30 годишни кенефи на газ, които ми карат в лява лента с 30 км.ч. защото ще завиват на ляво след 18 пресечки, предлагам 4-ма негри да ти разбият хемороидите за да се научиш как, къде и кога се управлява МПС.

Браво на КАТ!!!Време беше да се размърдат,че от тези Ганьовци по пътя вече не може да се шофира нормално.

Да знаеш че червените ръчички са на ганьовците ,зелените на съвестните .

Е то се иска малка скапана преценка. как се постъпва.....

Дай да те прегърна, братко мой "Ха-ха" от 22:01 ч. !!! Каква безопасност, какви пет лева бе?! Та тия тунеядци нарочно стоят около дупките и ако се опиташ да ги избегнеш - хоп, стоп-палката и ела ми, падна ли ми....А ти, братко мой, забелязал ли си, че когато вали сняг или силен дъжд, няма кьорав катаджия и за цяр? Но ако пекне, и изпълзяват като пепелянки на припек. Мерят се по образование, външен вид и всенародна любов само с политиците. Голям просперитет ни чака, няма що. И защо законотворците не гласуват едно просто допълнение - и водачите да имат право да инсталират радари и камери, та да има двойно засичане на това, което наистина се е случило и кой с колко км/ч е карал? От какво ли се плашат, я да видим?

И кой е дремал, та са се натрупали 100 акта?

В кат "работят" толкова прости парчета, че единственото което правят е да задават въпроса "ми ся кво ша прайм?"

КАТ нямат право да отнемат книжки на място! Запомнете това и не си давайте свидетелствата. Ако ви ги отнемат - отивате веднага при районния прокурор и подавате жалба срещу действията на полицая. В Закона за движението пише, че това е принудителна мярка, която се налага писмено и то от оторизирано лице, а не от служителя на пътя. Моля журналистите да се ограмотят малко и да не пишат и толерират беззакония по пътищата.

Айде бе, я пак прегледай Закон за Движение по пътищата и се пробвай пак да пишеш. (чл.171, ал.1)

Чл. 172. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4, т. 5, буква "а", т. 6 и 7 се прилагат с мотивирана заповед от ръководителите на службите за контрол по този закон съобразно тяхната компетентност или от оправомощени от тях длъжностни лица.

Целият проблем на държавата е в текста от статията:"с обявяването на фишовете от електронни камери за незаконни, наложените санкции за тримесечието са паднали от 27 млн. лв. на 6 млн. лева".... Вие да не си помислихте,че става дума за безопасност по пътищата. За пари става дума.

"...Твойта майка-аа също-о..." Егаси държавата, в която още от раждането си вече си им задлъжнял до гроб! Мен лично щеше да ме сгази бяла "Астра" на органите, която внезапно реши да набие спирачките и да направи пълен обратен завой пред мен. Добре, че рефлексите ми не са на умрял кон, но на кого да се оплачеш, на филанкишията ли, на арменския поп ли, или на тоя, що духа? Какъв богат избор само.....

Дали сме го на НАП..... въй въй, да не го кажете на майка му, че много гадно ще му стане....

деер

Опа, няма пари!!!!! Лошо законодателство ----- означава всички неплатени глоби да се вземат от фонда работна заплата на 240-те хрантутковци! Всеки да си носи отговорността!!! Има вероятност и да не се знае , че има неплатена глоба- кой носи отговорността за провалена почивка например? Пиночет ли, че не използвал стадион Васил Левски в България ?

Според кой закон служител на КАТ може да отнеме валиден документ за самоличност?

Има закон, ама журналята не са го чели. Могат да вземат книжката само в определени случаи.

Книжката е за това - когато има грубо нарушение на правилата за движение, да ти бъде отнета, за да не продължаваш с простотиите. Сега стана ли ти ясно?

аве тъпанар, книжката е СВИДЕТЕЛСТВО ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ, а не застраховка за право на шофиране!!!

ТОЧНО ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ,СТАНАХМЕ СМЕТИЩЕ НА СТАРИ БРЪКМИ ОТ ЕВРОПА И СИ МИСЛИМ ЧЕ МОЖЕ ДА НАРУШАВАМЕ ЗАКОНИТЕ В БГ. ЩОТО КАРАМЕ ВНОСНИ КОЛИ . ДА, АМА НЕ. ДАЖЕ КАТО ИМ ВЗЕМАТ КНИЖКИТЕ И ДА ГИ ВОДЯТ ДИ РЕКТНО В СЪДА ,ДА ПЛАЩАТ ИЛИ ДА ВЛИЗАТ В ЗАТВОРА. ТОВА ГО ВИДЯХ В ЕДИН СЪД В ГЪРЦИЯ. ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ТЕ ОСЪЖДАТ И КАТО ИЗЛИЗАШ ИМА КАСА КЪДЕТО СИ ПЛАЩАШ ГЛОБАТА ,ИНАЧЕ ПРИНУДИТЕЛЕН ТРУД ... И ПАК ЩЕ ПЛАЩАШ.

деер

Споко , пич! Скоро като извадят от 1л -200 коня втора употреба ще я видим през крив макарон! Тези в ЕС не спят....ама ние спим! Лошото е, че ще трябват към 100 000 евра за свестен автомобил без екстрите....

Купува някой кола на ваше име и си кара, докато един ден не получите сметка за умопомрачителна сума, има ли нещо неясно?Ако прибавим модела- купува някой кола на името на дружество и си кара, а дружеството получава умопомрачителна сметка какво да е за учудване. Но да те санкционират за всякакви малки нарушения води до подобни несъбираеми вземания. Все пак трябва да има баланс. Особено санкцията за превишена скорост. В София много се движат с 60-70,където целия трафик се движи, а се случва да те наснимат алчните камери- какво да им кажеш освен да имат да взимат. В София средната скорост е 21 км/ч, но има места,където е опасно да се кара бавно, защото трафикът може да те увреди лошо. Има места по Цариградско, където да не караш със 100 просто те застрашава самия трафик и обратно на други места, ако не караш с 60 ще пребиеш онези пред теб. На Цариградско шосе ограничението е 80 или нарушението ти е за 20 над ограничението- 200 лева... Е, тия 200 лева колко справедливо наказание са? От друга страна куките правилно са преценили да оставят един малък "аванс" за леко превишение на скоростта, но пък с тези камери могат да треснат, когото си пожелаят и друг да изтрият. Какво е обективното на глобата като знаем какъв е трафика?

Профайл: Оставаше да пишат и дали този със 100те акта има фалшива диплома за основно образование :(

Ако в КАТ получаваха заплата според СВЪРШЕНАТА работа-да са измрели от глад.При тази анархия в движението,спирането и паркирането-приходите от актове да са поне 10 пъти повече.

Новините не са събития и факти, а подредбата им. На фона на значимото днес или вчера това е поредната глупост с която купуват времето ви !

Извинявам се за тъпия въпрос, но това ЗАКОННО ли е???

Пояснявам, тъй като не става достатъчно кое дали е ЗАКОННО, а именно -- отнемането на книжките от страна на КАТ??

Аз се чудя кое действие на КАТ е законно.

Актовете да са без давност и лихвите СТРАШНИ,тогава може и да ги плащат...

А ти парички, за да си плащаш масрафа, имаш ли? Защото е задължение на държавата да си събира паричките в срок. От къде накъде мислиш, че няма лихва? Лихва има и в момента и тя е законната лихва по фиксинга на БНБ. И защо не се сещаш, че сме във валутен борд и парите не висят по дърветата?

В момента се съдя с кат и съветвам ВСИЧКИ да го правят. Такова нахалство, облечено във власт има само в България!! Не ме разбирайте погрешно - и много шофьори не са изрядни и някои направо са си за отнемане на книжките. Ама единствената работа на кат е да пълни хазната на всяка цена - и нищо друго!!!

Като има нарушители, защо хазната да не се пълни?

Задачата на КАТ е безопасността на движеието по пътищата и превенцията, а не налагането и събирането на глоби!

И какво бе, кафе ли да ги черпяват нарушителите? Ти да не си бакшиш случайно, та толкова те е яд?

"Книжките се отнемат в момента, независимо дали се дължат 50 лв. или 2000 лв. Мярката остава в сила, докато не се покрият задълженията." А това законно ли е, има ли закон, в който да пише, че могат да взимат книжката при неплатени задължения?

Защо е минуса? Как така някой ще прави каквото си иска, без да има закон, независимо дали е полицай или депутат, или министър?

Има закон, ама журналята не са го чели. Могат да вземат книжката само в определени случаи.

Това не отговаря на въпроса.

като знам какви мизерии правят куките, 90% от актовете са измислени!!!

Герой!

Какви 100 акта. Вие чувате ли се - при три нарушения и да се отнемат книжките. Ух че безправна държава.