Борисов поиска Плиска като Перперикон

Държавата ще отпусне целево 500 хил. лв. за старт на възстановителни работи в комплекса Плиска. Решението ще се вземе от Министерски съвет този четвъртък.

Обратно в новината

Коментари - Борисов поиска Плиска като Перперикон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека всички които мразят България да полудеят от злоба. Бойко Борисов - Обединителят. Творецът на нова България.

Накратко- самодоволен идиот. На кой свят живее!?!

20 млн за две години....за Ал.Невски ли ще бъдат,за тоя що духа ли-и-и-и, те не са в час- по милион на месец за храма, те не могат да ги усвоят без да крадат,бе.

Тъпанар. Кое какво е се определя от историята, а не от исканията на една тиква.

И какво казва Историята по въпроса?

днес Цар Борис 1, утре Цар Бойко 1-ви, така стават нещата у нас. после защо духаме супата на последно място в Европа.

От кога министерския съвет има думата? Нали беше "АЗ наредих", "АЗ казах", "Аз им направих"....

Дайте малко почивка на политиката! И на мене Бате Бойко хич не ми е симпатичен ... но идеята никак не е лоша! Дори погледнете малко по отвъд. Туристическа дестинация "Столиците на България - Плиска, Преслав, Охрид, Велико Търново, София". То си е уникална туристическа златна мина. Смея да твърдя ако бъде добре реализирана достойна да бъде включена в списъка на Юнеско. ... но да, тъй като е идея на Бате Бойко Продажника на България, автоматично е лоша, щото той комисионна няма да пропусне да си прибере. По-добре незнайни иманяри да продължават да си ровят и да изнасят каквото намерят. Предпочитам да се действа, дори и с голям риск да се сгреши, отколкото да се бездейства и 100% да изгубим тази възможност във времето.

Ама и в Охрид-македонско ,ли ще инвестираме?

"...идеята никак не е лоша!" Така е, но ще си останем само с идеята.

"...искането на Светия синод за въвеждане на задължително вероучение в училище" не е работа нито на ББ, нито на Министерски съвет. Само един референдум може да реши този така спорен въпрос. И при едно положително решение, пак не може да бъде задължително, а по желание. И тогава ще влезнат за изучаване и другите религии, изповядвани от малцинствата на Република България.

Борисо-о-о-ов, не се занимавай с неща,които не са ти ясни.По добре се огледай, не слушай празноглавите си пи ари и направи нещо полезно-детската болница до Майчин дом стои недовършена от живково време, в детското на" Пирогов" , а и не само там си е пълна мизерия.....Вие сърца имате ли,бе?Децата си отиват вие за паметници мислите,пълен резил.Да ви пикая на историята,като няма бъдеще!

Няма Плиска без Българи. Бъдещите българи-мангали ще си направят своя Плиска. Страшни глупости наговори бойковото магаре прездент. Има и други варианти, верции и мнения. Не задължително верни разбира се. Просто други. Книжовния славянски така и не стана български за 1150г. Нямаме падежи - факт. Славянските езици имат - всичките, ние нямаме. Просто България вади с постиженията си славянските народи около билото на историята. Естствено думите в езика ни са славянски. Буквите ни са гръцки обаче, а не тези от азбуката на Кирил и Методий. Спокойно можем да ги заменим и с латински. Това няма да ни направи по-малко българи. Относно византийско-гръцкия вариант на християнството - той в крайна сметка направи своето - за 100 г. Бтлгария пада под византийска власт след 200 годишен (поне официално) постоянен тормоз и разширение на езическа уж България над Византия. Насилственото унищожаване на БГ аристокрация от Борис не може да се оценява едностранно. Споменаването на БГ цар обаче без да се казва името му не ми пречи лично на мен като републиканец. По-скоро е израз на традиции и независимост. Щели да строят Плиска. Може би са сънували как е изглеждала. Може да се възстанови 10-20 процента само за парлама пред туристи. Дано не осерат и Плиска. Днешните българи друго не можем май.

link

Не е имало избиване на цели родове. Наказаните със смърт са само 52 души - разбунтувалите се боляри и синовете им. link

"Св. Борис и митът за избиването на 52-та рода" - Георги Тодоров.

Много столици станаха.То в тази държава скоро всички ще са столичани в повече.При миризмата на пещени агнешки манджички,на Боце думите му изпреварват мисълта.Всичко е ала бала.Тези пари няма да стигнат само за заплати и осигуовки на гладните софийски археолози.Да не говорим за храна и нощувки.....Като добавим и любовта на кадрите на герб в Шуменско към шума на парите,мисията е невъзможна!

Аз пък искам Боко хапчето в затвора.

Не си добра компания.

По-добре да се смеем на народния изказ на Боко и да имаме отново нашата Българска Плиска, отколкото да слушаме мълчанието на Гея, Олигарски или резаците.

Пирински, най ме "кефи" два часа дъра бъра и накрая едно голямо нищо. И тоя го влачат все нагоре, сега май е в Е. П..

Моля "народният изказ" да се чете "неграмотният изказ"!

Колко да е неграмотен всичко му се разбира, не като на някой червен функционер с партийна школа.

Добре, че е тази статия за да разбера защо награждават ББ с този орден. Явно заслугите му са публикуваните по-горе ОБЕЩАНИЯ. Скоро сигурно ще го канонизират - Свети боко Банкянски.

На Борисов обещанията се виждат, за разлика от тези на тройната коалиция. Не си криви душата.

Свети Боко Банкянски от династията на мутроидите управлявали сега изчезналата вече държава България през периода началото на XXI-ви до средата на XXII-ри век.

"....Отговаряй! Ти мълчиш? Не знаеш? - Ний знаем! Ето виж: с един скок ний скачаме право в небето: ДОЛУ БОГ! - хвърляме бомба в сърцето ти, превземаме с щурм небето: ДОЛУ БОГ! и от твоя престол те запращаме мъртъв надолу вдън вселенските бездни беззвездни, железни - ДОЛУ БОГ! По небесните мостове високи без край с въжета и лостове ще снемем блажения рай долу върху печалния в кърви обляния земен шар. Всичко писано от философи, поети - ще се сбъдне! - Без бог! без господар! Септември ще бъде май. Човешкия живот ще бъде един безконечен възход - нагоре! нагоре! З е м я т а щ е б ъ д е р а й - ще бъде! 1924 г."

Гео Милев не е знаел какви ги е надробил с това, но Бог вижда и наказва според греховете.

"Без бог! без господар!" - глупости, кажи ми, че през комунизма е било без господар и всеки на воля си е правил каквото си ще. (Защото Гео пише за бъдещото идване на комунизма) Бог е била партията тогава, то песни ли за нея е нямало, то рецитали ли, истински култ.

Toва добре, идеята на Б. Димитров, за възстановяване най-голямата базилика в Европа е впечатляваща и Папата да вземе да помогне, така ще се сплоти на духовно ниво Европа нашата вековна мечта. Ние бяхме причината Римската империя да се разцепи, ние трябва да я съберем. И един високо технологичен завод във Варна, че сега България е като куцо пате. Няма производство само магазини.

Простотийте продължават да се леят от устата на Боко.

Не знаеш, колко си елементарен.

Верно ли думаш?

Браво Бойко с теб сме.

Оти го лажеш?

hm,to balgari ne ostanaha vie 6te vazstanvqvate starinite - a I tezi koito 6te jiveqt tuk ne gi interesuva starinite - te nqmat ni6to balgarsko no hvarlqite pari tam kadeto sa vi kazali - to I sumati hoteli napravihte ta sega se 4udite kakvo da gi pravite

Минус, за теб, когато се научиш да пишеш на български, може и да те прочета.

Я някой по-отворен да ми обясни, защо сте ЗА покръстването и сте ПРОТИВ прекръстването!?Може би защото оядените попове-педофили имат по модна визия?

Браво,Боте! Дайте номер на сметката и ние от чужбина да помогнем, за да има какво да показваме на внуците.

И без такава помощ, ние емигрантите внасяме всяка година по около 1,5-2 млрд евро в България. Без този бюджет държавата не знам как ще функционира. Не че не бих дарила за почтенна кауза и още .

Вие дори не гласувате, ще ви видим сега ако въведат електронното гласуване, колко добри българи сте. Вижте турците гласуват под строй, дори не знаят български някой от тях.

глупости това е Бегееца къв канадец ТРЯБВА ДА Е ЛУД ТОЗИ КАНАДЕЦ ДА ДАВА ПАРИ НА ШОФЬОР

Дава 500 хил. взима 16 милиона заем. В гроба си ли ще ги занесеш ?

16 милиярда.

Червената мафия изпапа тези 16 милиарда (това е стар рефинансиран заем). Горанов е за медал от 7% лихва смъкна я на 2 %.

Най-мрачният акт за българският народ е "Покръстването" Всички следващи злини и прокоби са следствие на това. Никой не чества този коварен акт , а не "празник" освен мазните и гнусни клирици от църквата. Радваме се ,че все повече българи осъзнават заблудата на религиите.

Днес в това хубаво време знаете ли какъв хубав излет си направихме група от 10 човека с децата до х.Мусала. Никакви смръдливи попове и владици, само смеещи се лица и кристален въздух. А какво виждате на снимката - отвратителни души в расо и наметало.

Борис е искал да въведе една единствена религия, за траки, още словони и българи. Както Крум въведе едно общо облекло за всички в империята на Българите.

На Борисов съветниците, са на Гошо Тарабата наследниците. Това са бившите шумкари, гдето училище не са видяли. Те страната ни развалиха, жалко, че не се успокоиха. Колко щуротии се направиха колко свестни хора избиха. Тази паплач още съществува, затова държавата мизерува.

Кой го лъже Бойко Борисов ?? Добре е Плиска да бъде реставрирана. Обаче, Такива глупости като това- "" Плиска да е като Перперикон"" ги приказват Комунистите от БСП. Бойко Борисов да не би да се води по глупостите на някой Доносник от БСП, който се навърта близо до него ???

Боко щедро раздава обещания, като разчита, че колкото повече са, толкова по-непроследими стават. Сеща ли се някой за някое изпълнено обещание през двата му мандата? Магистралите не се броят.

"Съжалявам, че за Плиска толкова години в общи линии нещо бутафорно са се опитали да направят. Сега ще им направя една целева субсидия. Ще стане всичко красота и сега ще го направя така, че като идват тука българите, като идват учениците, да могат да виждат поетапно, през вековете, какви събития са се случвали на това място преди 1150 години", каза Борисов" Смотаняк,винаги говориш от първо лице и за това никога не гласувам за теб. Толкова години беше до Тато,нищо ли не влезе в тая голяма проста кратуна.

ne ti razbrah komentara nakraia- ot Tato li triabvache da vzeme akal. Tato beche prostak i seliandur ot klasa. Po vremeto na selianina-svinar- Jivkob lekari uchiteli, injieneri i vsiakakvi intelektualtzi biaha sas zaplati po niski ot tia na edin strugar ili vatman...

Ти първо се научи да пишеш и тогава обяснявай на хората кой от кого да се учи и кой колко е получавал

Лошо няма, но какво стана с новата апаратура за онкоболните?!

Това, което ще стане и с "Плиска като Перперикон" - нищо! Където го казал Баце, там си и останало.

грижите към историята ни. Трябва постоянно и упорито да възвърнем националното си достойнство.

Всички тези от АТАКА, ги хвърлете на битака. Тези диви, злобни животни, за българи не стават годни.

Всико оправиха и постигнаха сега само до Плиска стигнаха Всичките наши герои, са безумници безброй. От Партията това научиха, затова "добре" се справиха.

Това са само приказки за "пред хората". Обещанието не задължава, а само прави добро впечатление. А Боко толкова обещания дава, че човек вече им изпуска края.

Рано или късно Плевнята, Тиквата,Цв.Цв. , Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,сталинка(кристалина) георгиева,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изкормен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,мангала-московски,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

Да върнем столицата в Плиска и да превърнем държавата в ханство. Само така ще се завърнем към времената на могъща България.

Базиликата е най-голямата в югоизточна Европа.Въпрос на съхранена историческа памет е да я възстановим.Адмирирам премиера за намеренията му.И нещо малко встрани от темаат-да напомня за онази тайнствена среща на проф.Б.Димитров с баба Ванга.Та тя му бе казала,че когато възстановим 4 държавни църкви/една от които е Базиликата/ България ще се оправи.

Я го казала, я не... Иначе и аз съм за възстановяването, стига да не го ползват като параван за ново крадене.

Чернокапците освен,че са крадливи, са и неграмотни.Какъв орден "Свети цар Борис"........Бил е Хан Борис и във връзка с налагането на новата религия от хан става княз- всъщност това е превода-хан вече на славянски е княз.Той цар никога не е бил!

Браво господин Борисов, всички български интелектуалци се прекланяме пред Вашата непоколебимост и мощна сила! Откъде извира този неизчерпаем ресурс, този палещ заряд, който Ви държи винаги над нивото другите и Ви дава тласък да взимате винаги правилните решения в трудни ситуации? Вашият проницателен ум, рядък интелект, ярък хуманизъм, човешка и политическа далновидност събуждат не само във видния интелектуалец, но дори и в обикновения човек, отдавна заспали мотивационни пориви и импулси, влияещи безкрайно благотворно върху дълбокото чувство на любов и преклонение пред Вашата сияйна неземна осанка, елеганатно подплътена в същото време с народностни елементи и фолклорен тематизъм! Вие умело комбинирате мъжкото начало с мека чувственост, зад Вашите бурни моментни реакции прозира завидна уравновесеност и устойчивост, зад привидната Ви авторитарност се крие всестранна толерантност, насочена предимно към слабия пол, който подкрепяте с всички възможни средства, лансирате умело, откривате по кръстовища, околовръстни неведоми пътища и лунни магистрали... Актуалното ви интелигентно мнение за Плиска докосна нежно най-интимната струна на изстрадалата ни душа, която в любовен ритъм и задъхано темпо засвири своята най-мека и ефирна мелодия в светлата тоналност до-диез мажор! Ние знаем - Вие сте честен и народен човек, който черпи енергия от кристалната чистота на своята душа и мисълта за хората. Бъдете ни жив и здрав и не обръщайте внимание на злобата тук. Тя се таи в душите необразованите и неосъзнатите. Докато тези хора не се променят, няма да се промени и мизерното положение в България! Благодарение на Вас ние, българските и световни интелектуалци, плуваме безметежно в безконечния океан на нестихващ екстаз под формата на духовен оргазъм като част от мощна разтърсваща нирвана!

Възразявам, има далеч по-спешни приоритети, символи на Величие, жива история на Партията като Бузлуджанската чиния. Това е не само символ а и транспорно средство към бъдещето - Червената планета. На там трябва да насоим усилията си.

Личи си класната, позитанска, подмазваческа школа!!!?

Ама затова ли крадливите владици му дават орден, щото искали 20 милиона? Православната църква е най-големият земевладелец и няма никаква нужда от държавна субсидия!

При нас, по времето на Екатерина Велика е имало един строител- Потьомкин.

Като говорите и чествате княз Борис I, не се ли сещате,че той е основал Велики Преслав,която след кончината му е бил център на...... а,бе какво да питам,като файда няма.Оправяйте Плиска, само не като магистралите,че няма да има пари за ремонти.

Каквото и да казва, каквото и да прави, не може да задоволи стадото. Защо не спрете за известно време и се опитайте да бъдете обективни. Спрете с омразата, която не ви позволява да мислите позитивно. Това не е за него-това е за България!

Тоя ако даде на мафията с черните престилки пари, ще се отрека в държавен вестник от него.

Да не би да има някаква грешка- 20 млн за " Ал.Невски"? Те, ако го бутнат и го построят по евтино ще излезе.Нещо мирише.

Пари има за всичко- 16 млрд са си 16 000 милиона, отделно и бюджета,много пара ще се усвои.За образование и здраве ,обаче няма да има! тези парчета са, като онези на киро японеца- и той хотели прави,пари дарява.Всичко е нагоре с краката.

ПЪРВО ЗА ДА ПРАВИШ РЕМОНТ ГОСПОДИН ББ ТРЯБВА ТОК ИЛИ ГАЗ ИЛИ И ДВЕТЕ А ТИ ГИ УНИЖТОЖИ !!!! И КЪВ РЕМОНТ ИСКАШ УМНИКО

За какво ти трябва газ бе идиот?

ИДИ СЕ ХВЪРЛИ ОТ ТВ КУЛА - ПРОСТОТИЯ МИ КАТО НЕ ЗНАЕШ (А КЪВ ТИ ПЛАЩАТ БЕ МЪРСОЛКО ) НЯМА И ДА СЕ НАУЧИШ ЗА КАВО СЛУЖИ ГАЗ

Разбрахме, че комуноидите не ядат асфалт , почитат Путлер, като божество, но какво против имат реставриране на първата българска столица?

Вече не вярвам на ничие обещание! Роден съм в този регион и като ученик и студент съм участвал в 4младежки бригади на разкопките в Плиска и в Преслав,но те така и не се превърнаха в сериозна културна дестинация.Последният,който щедро обещаваше беше Първанов-Историкът!! До него тогава,както и днес до Борисов беше един и същ историк- Божидар Димитров.Който обаче направи всичко възможно през годините ,най-много от парите за археология да отидат в родния му край-Созопол и Несебър.А без пари голите обещания водят само до сегашната нелепа бутафория,наречена Базилика.

Добри са тези неща,да се прави нещо за историческата памет.Но,всичко е пунта мара- с пари занапред се правиш на родолюбец,за да ахнат простите хора.Дано ,да отделят някой лев и за разширяване на гробищата,че почнаха да не достигат.А, иначе тези мурафети са ни ясни.

ВЕДНАГА СИ ЛИЧИ КОИ СА БЪЛГАИ НА ФОРУМА И ТЕЗИ КОИТО ИСКАТ ДА СА БЪЛГАРИ (КАТО БЕГЕЕЦА(ИВО)И Т Н ПРОЧИЕ СВОЛАЧИ !ТОЯ АНТИ БЪЛ ББ ТРЯБВА ДА Е В ЗАТВОРА ОТДАВНА !!! НО НЯМА ЗА СЪЖЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИ (ИЗЛЯЗОХА) КОТО ДА ГО СВАЛЪТ

По какво се познава комуноида? -той е злобен и не обича България , милее за Путлер и за комунистическата утопия.