Рашидов: Влязохме в световната история с изложбата в Лувъра

Министърът на културата Вежди Рашидов коментира пред Нова тв, че с тракийската изложба в Лувъра сме влезли в "световната история" и вече сме "равни с равните".

Обратно в новината

Коментари - Рашидов: Влязохме в световната история с изложбата в Лувъра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рашидов, не обръщай внимание на свинете- те не разбират от духова музика.

() Като справка, сравнително до скоро (14 век) преди да стане "Холандия" народът там се е наричал "Фризи"(Фриги), до тях са "Сакси". До тях са "Белги"(Болги).Не случайно там са едни от най-добрите породи коне, един от които е и "фризиеца", а уж холандците не са конен народ (но фригите са конен народ (известния "тракийски конник" е всъщност е "фризийски конник" - като божество)) () По коледа преди да се въведе "Рождество", по съвпадение ли, що ли, се е пеело: "Коладе ле, Коладе ей, Болг се роди, Коладей !!!". Който не вярва, да погледне стари текстове, това си е направо чуден аргумент. По-късно този припев се превръща в синоним на "Празничен ден" (Колед дей = Holiday). Ако питате англоговорящ за етимология на думата "Holiday", той не знае нищо. В другите народи не казват "Коледа" на Рождество, ами "Christmas ". () (Другите му синове са Брем и Брит. Техни наследници са Гал, Сакс и т.н. ) () Например на Бизите е столица Бизантион(Цариград). Оттук и на втората римска империя името "Византия". На Медите е кръстено Средиземно море (после в "средата"на античния свят думата "Меди" става думата "Среда")

Раковски описва намерени архивни документи във Ватикана където е проследена връзката на Траките като наследници на Кимерийците (по-късно Фригийци). Последните са населявали абсолютно цяла Европа на 100 процента (). При тях е имало цар Колад (), един от чийто синове е Болг (). Българите са народа на Болг ("ария"-народ). По-късно българите са се надробили на: Беси, Гети , Готи, Бизи (), Одриси,Меди, Беласги, веди, визи, вити, вини, склави(славяни), анти, сармати и др. . . Балкански полуостров значи : полуострова на БолгКан (на българския хан). Мирмидони и Дерони са споменати дори в Илиадата. По-късно на Балканите идват "данайци"(по-късно гърци), които наричат българите : траки , защото говорът им изглеждал като "тракане" за "съскащите" гърци. Те са присвоили митологията ,легендите и писменоста на траките (библ.на остров Крит(храм Кнос)); Спарта, Пилос, Атина, Троя са тракийски градове. Така, че БЪЛГАРИ е най-старото родово име на Траките. По-късно "името българи отново" e дадено на Мизи, Визи, Меди ,Беси, Одриси и Гети (на север и на юг от Стара планина, които сме всъщност ние) и чак до днес.

В утринното предаване на бТВ м-р В.Рашидов много добре се защити от дребнотемието на Редакцията, като каза, че не оценяваме доброто постижение, а отдаваме тежест на отделните хули на някого за нещо...Не съм запознат с темите на недоволните участници в откриването на изложбата ни в Лувъра, но всичко, което каза г-н Рашидов беше, според мен, правилно и отговорно, като гледна точка на български гражданин!

Истински милеещ за България. Не като оня засечен перхидрол Фикуса , където си продаде душата за няколко рубли в повече.

''Та тези, които наричате мутри, трябва да ги изписваме като икони, като светци и светли образи и да им издигнем един пантеон на място на паметника на съветската армия, къде да увековечим своята признателност към тях, които спасиха българския интелектуалец и творец от гладна смърт по времето на прехода''-Вежди Рашидов . /////Наистина милееш за България , но каква България ?!//////

Мутрите се родиха на Позитано 20 ? Те още са там?

А бе хора, ограмотете се, пък тогава пишете по форумите......този, който пише"съопщение", седнал да се изказва по изложбата в Лувъра?????

Значи му разбрахте намека ....за родоотстъпниците...+++

" Посмали, Манго!"

link

На дедото СССР открадна праните гащи на бабата.

Хвала на Вежди Рашидов, че благодарение на личните си контакти, успя да организира и реализира изложба в Лувъра......това е грандиозно събитие, което все още не може да се осъзнае от българите!

Rossi това е платено нали!Аз живея в България и никога не съм , и сигурно няма да го видя.Защото никой няма да го донесе там където живея.А аз нямам пари за хляб ,камо ли за екскурзии...но аз съм БЪЛГАРИН. А НА ТАКИВА КАТО МЕН МАЙНАТА ИМ.С толкова много похарчени пари можеха да се подпомотнат много ХОРА, болници...А, парите дето са взети от това съопщение...нали....

а денонощно висиш на компютъра. Ти си мързелив трол.

Тоя да хване най-после да изтрезнее! Гледам превъзнасяте много "главния мултак на България" и човека който пиян къса пагоните и счупи носа на полицай, защото му направил забележка за паркирането? Ей овце, Ботев и Левски не са си дали живота заради такива!!!

За първи път не се изнасят лългарски съкровиввща и експонатир затова да не се прави на велик с това българсвко наследство което е общодържавно

Щом си на 90 години, ти прощаваме неграмотното писане. Но, че сте интелектуален инвалид, това вече е непростимо.

правилно е написал - лългарска работа :)

може да не е за първи път, но през последните години имаме нови археологически находки които света не е виждал , а и голяма част от българите. Така, че недей да хулиш труда на хората, като сам не си организирал нищо подобно и не знаеш колко усилия са нужни....

Господин Министър. Поклон. Когато нещо хубаво се случва в държавата, комунягите ревааааааат неистово. Това е знак, че в България се върви по правилният път. Пожелавам Ви трети успешен мандат. А за ревът на комунягите си мислете , като за музика.

Що пък да съм комунде , щом казвам на това пианде че е пълна скръб.

Комунде. Това е етикет на глупостта. Вие къде сте, незнам.

по-точно "хубаво" се е случило в държавата ни , бе, Анче, че не схващам? За сега чувам и виждащ, че са изхарчени едни 250 хиляди, мои твои пари, за да покажем нещо от историята на земите ни в един музей! Ами нали и в София направихме Втори Лувър, бе Анче, не беше ли редно да ги покажем първо там?Тя и Людмила Живкова "фръц-пръц" търчеше непрекъснато до Лувъра, но от това не станахме по-известни по света! И не им вярвай много - същите тези съкровища по времето на Людмила обиколиха света три пъти!Затова 1979 год. ни бяха пратили Мона Лиза в София, като реципрочен обмен!

Хубавото е това, че най-после светът ни приема.А моите и твоите пари, бяха изядени много отдавна, и то нито от Рашидов, нито от Борисов. Права съм нали?

Вежди Рашидов: Илия Павлов разбираше от изкуство повече от всички българи взети заедно. Чаткате това в Гугъл и ще разберете какви са тежките поражения от алкохол и пури върху човешкия мозък , ако все пак го е притежавал де във функция превишаваща това да намира тоалетната чиния и да я ползува по предназначение.

Мултака си беше искуствовед отвсякъде!Разбираше той от едни портрети, отпечатани върху едни хартийки, заедно с едни числа от по 10,20,50,100 и ги раздаваше щедро!Помни той ,Веждичката, помниииии!

Не се косетееее. И все пак Рашидов ще остане в историята и то не с лошо. И защо неспиш, доколкото знам, сега в Б.Г е среднощ.

"Да платиш за да спечели друг!!! Но проблема изобщо не е в тези 250000 лева. Колко ще са печалбите на французите? 48000000 евро. Най-малко. А защо да не печели България? Какво пречи да се организира ТУК у нас тази изложба?! Кой е казал ,е трябва да е френския Лувър? Че нали и нус направиха Лувър. Какво ще показват там? Бойко ли, Плевнелиев ли или наследството на мутропрехода?! Това е предателство и в ущърб на интересите на България. Че можеха тук да я организират, да поканят цял свят. Престиж+пари да има. Абе аз не знам и журналистите за какво са на тоя свят" С МАГНОЛИИТЕ на Бойко ще привлечем туристи. С прословутата му снимка със САНСУНГ на която си бара та*аците. С титлата " Първи барач на Републиката" и "Лицето Слънце на Банкя"

СЕЛО БИСЕР И АСПАРУХОВО ДА ПАЛЯТ СВЕЩИ , ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ЗАЛЕЕ УИСКИТО ИЗПИТО ОТ НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ МИНИСТЪРА НА ХАЛТУРАТА

Важно е да маскарим, нали така казва Партията!!

И министрите трябва да са бизнесмени и да защитават интересите на България. Едва ли Веждите с такъв мениджмънт е спечелил неговите милиони. гОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ИЗЛОЖБАТА И НИТО ЛЕВ ПЕЧАЛБА ЗА СТРАНАТА НИ. СЛЕД КАТО ВИДЯТ ЕКСПОНАТИТЕ В ЛУВЪРА ЗА КАКВО ИМ Е НА ТУРИСТИТЕ ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ.

Хайде сега Веждичка като сме по-равни с равните, кажи какво ще донесе това за народа. Защото гърците от всеки камък правят мангизи, а ти само се подмокряш от хвалби. Ама, къде ще мислиш ти за приходи на държавата, ти знаеш само разходи да правиш, а приходите са ти лична работа.

Днес научих, че сме дубката на европа. Това е умалително на Дубай е.г. ние сме Дубайчето на Европа.

Хора от крииминалните хроники на ЦРУ, ФБР и Интерпол се опитват да си преперат биографиите, пробутвайки държавни и културно исторически индулгенции. Не само това, но търгуват и с национални интереси в стремежа си да избгнат възмездието. То обаче е неизбежно мутро-ченгенца. Тичате към него.

Имам три въпроса 1) За парите от продажбата на билети защо нищо не споменава.Каква е сумата , има ли някакво разпределение , какво и къде отиват парите 2) Защо се мъкнеше журналистика от частни медии на които се плащаха командировъчни от бюджета. 3) Защо беше уволнен тенорът Георги Петров след негово заявление , че счита за естествено да се заплати таланта и труда му , не само командировъчни (35€ на ден) . Айде Вежди-думай.

Рашидов, както и всички министри нямат никаква иедя, че трябва да изкарват пари в България и за България. Голям успех било, че похарчил 250 000 лв. за тази изложба!? Вместо тези туристи да посетят БГ, да посетят НИМ, да отседнат в бългаски хотели, той помага на френския туризъм. Като капак на всичко се жалва от малък бюджет. Ами като няма приходи от култура и кутурен туризъм, не заслужават никакв бюджет! ОСТАВКА!

Bravo na vezdi rashidov, vreme beshe i v luvara da nauchat kolko drevna kultura ima stranata ni, strahotna e izlozbata

Изложбата в Париж безспорно е успех за БГ, но не вярвам Веждито да е организирал. Просто няма капацитет, без да се обижда. За това се иска акъл и време (поне 2-3 години) и влияние. По -скоро И.Бокова е натиснала, все пак е ЮНЕСКО. Но, истината е, че Л. Живкова даде началото през 70-те години на тази идея- Тракийските съкровища - обиколиха доста свят. Много хора лапаха от това,най-вече от нейното обкръжение и се рекламираха, а сега и Веждито се нареди на опашката да го грейне и него Тракийското слънце. Има много изложби- и в Британския музей и в Лувъра, но хората не са прости и разбират, гледат на БГ като държава от Третия свят,с тази икономика и мафиотска държава ние сме за смях.

И много дълго още ще гледат на нас като на диваци, докато сме управлявани от селяци както изминалите 45 години преди 1989-та

Развалихте пирамидата на Гошо-мастиката, сега ще ми ходите в Луврето.

България е в световната история с: 1. С духовната си мисия в света 2. Първия и най-точен календар (открит на коруба на костенурка) 3.Като бич божи за римската империя. 4. Със справедливия си държавен модел до 1393 г. 5. С таченето 1000г. на кан Тервел като спасителя на Европа. 6. След разграбването и опожаряването на Констатинопол от 4 кръстоносен поход предвождан от Балдуин следва наказание от КАН Калоян, който за да го накаже според стореното по исторически източници го употребява като жена и така Болдун се хвърля от кулата. Та този лилипуд да не се изхвърля като ...... на мокър пясък за да не си направи някой Кан Крум чаша от него.....

Не е сериозно. Веждю да каже: "...в Лувъра сме влезли в "световната история" и вече сме "равни с равните.." Всички пием Джак ли???

В коя история влезе бе пиян мултак? Най-бедната страна в ЕС.

ей а стига сте се лигавили борисуф онази пикла вътрешната метреса и турчина ами тъпи сте ми ТЪПИ КАТО СТЕФАН СТАМБОЛОФ-САТРАПА ИЗБИЛ СЛЕД 1889 ПРОГРЕСИВА

В сравнение с ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА този индивид е лилипут на лилипутите. Изгорял с 2 милиона в КТБ (или с 12) сега ще е покорен слуга на ББ за да си ги възтанови.

ДЕТРОЙТА ги сметна в евро - 21 бимбарици :)

и кво бе тъпаци че се ПЛЮНЧЕХТЕ ТАМ по ли умни станахте СТАНАХТЕ по лайна

Тоз лилипуд да проумее, че България е в историята от 15 000 г., а според запазените исторически източници от 681г. А че някакви други лилипути са се докоснале до нещо стойносттно е техен исторически проблем. Този индивид е позор за България.

разбирам, чел си незапазените исторически източници )))

да прочетем некой от незапазените исторически източници

Към тебе тъпанар. "Благодарение" на всички политици които плюем, България процъфтява.

,,Светът ни приема не като придатък на СССР........,,Мили Боже,ама това наистина е шизофренно!

Не придатък. Чист васал. Не ви харесва истината?

Това е добра новина. Светът ни приема не като придатък на СССР, а като древна страна с богата история к култура. :))) Поздравления!

Глупаци,светът много отдавна знае ,че сме древна страна! Но през последните 25 години направихте така,че светът да си мисли ,че още живеем в древността или по-точно в каменната ера! И стига сте се хвалили,защото това съкровище е било вече в Париж по времето на Людмила Живкова! И не само в Париж! А да сте чули нещо за Хосе Лопес Портильо и Пачеко??????????????????????

Бяхме смятани за васали. Така е. Цялата ни история е преработена. Сега започваме чистене на истинската си история.

е една невероятно красива страна с много древна история.Но докато ние Българите сме с манталитет на ЦИГАНИ никъде не ни приемат като равни!Напротив повечето странят от нас и гледат с погнуса когато разберат,че сме Българи!И затова докато не си променим манталитета,управлението,мисленето и какво ли още не никога няма да сме равни!Ще продължават да ни третират като втора ръка хора,и това е така защото ние сми сме изградили този образ. Хубаво е,че България присъства в Лувъра,но не сме еднинствени все пак,и една изложба няма да промени мнението на милиони по света за нас!Първо ние трябва да го направим!

Подкрепям Лисичето ! Това са фактите . Много трябва да плащат евродебилите за да се насладят на уникалните Български съкровища . И етнически турчин е последният човек , който трябва да ни представлява !

В-к Паризиен:"По 30 хиляди посетители на ден разглеждат българската изложба в Лувъра посветена на тракийското изкуство".Дерзайте позитанци и продължавайте да сипете хули за България.

Ще повярвам, че сме равни, когато се изравним и по доходи. Но за това е нужна промишленост и селско стопанство, не е достатъчно само едно потупване по рамото. Прави неприятно впечатление, че и този министър като премиера си започна да говори само в първо лице.

си задавам въпроса, който безпокои някои от коментиращите. Каква част от изложбата ще се върне в България? И дали някой няма да е по- равен с равните след Лувъра?

Не се безпокой! Това, което крадеше и ни открадна СССР няма да се повтори. Имаме работа с доста по-цивилизована част от Европа

2/3 от Лувъра са точно откраднатите артефакти от Египет, Гърция, Италия и от къде ли не от Света! Ами че и обелиска на средата на площад Конкорд е задигнат от гробница в Египет!А на теб какво ти открадна СССР, че не разбрах?

...равни с равните, когато се чува и думата на България където е необходимо а не подлоги и потупване "конгратюлейшън" като вятърни мелници да следим откъде духа вятъра... Това е "равни с равните" . Иначе делото е добро, но приказките са прекалено много, та вече увеличихме туристите за 2015г. с 5% а стига с живковските локуми за светло бъдеще и огромни приходи. Гладния, босия, безработния няма как да се нахранят в тази приватизирана от чужди лакоми фирми и ненаситни безскрупулни тъпи политици марионетна "държава". Работа, работа и по-малко приказки.

Абе Банкянския тарикат представи ли и магнолийте си в Лувъра. Ето с това щяхме да влезем в световната история Вежди Ефенди.

+1

Това политиците са абсурдни идиоти. Ако си спомняте преди години и покойната Людмила Живкова, казваше същото: ..влязохме в световната история завинаги! но Аз ги питам тези дето отидоха да Париж да се тупат в гърдите с историята ни за която имат заслуга всички българи, въобще това е заслуга за цялата Нация...но никой не говори за това,,а се трупат дивиденти пак за тези от ГЕРБ. Най малко мутрата Борисов има заслуга за това.

В каква държава живея щом тоя тал....н е министър на културата?

Вярно ли е, че в момента в Лувъра се представят съкровищата като гръцки изровени на територията на България ?

на сайта на Лувъра пише, че тези експонати може да се сравнят с подобни изкопани от градовете по гръцкото крайбрежие. Не се натъртва, че е ИЗКОННО българско де, абе френска работа..

Не е френска, защото те нямат интерес от това твърдение. Има ли гърци в екипа подготвял изложбата? Не съм сигурен, но четох, че имаше.

Българите са траки :). Дошъл Аспарух с 1000 бастуна на кон и изпребили Римската империя :))) и я задължили да плаща данък заради тракия. Човекот просто се е прибрал дома си ! .. и както старите автори пишат ПО РОДОВО ПРАВО обединява българи(мизи) и славяни (гети) и дава началото на поредната българска д-ва.

"Не ме е страх от министъра на културата, страх ме е от културата на министъра." - думи на великия Радой Ралин.

Колко откраднахте от мен и останалите данъкоплатци за това порно, а резанчо!?