В 164 български села не живее никой

Населените места в България, в които няма нито един жител, са 164 към 31 декември 2014 г., съобщи Националният статистически институт.

Обратно в новината

Коментари - В 164 български села не живее никой | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

buRgbuRg1

:( Българите избягаха от ТКЗСе концлагерите , в които работеха като роби за без пари , за трудодни от по 30 - 40 стотинки на ден , за 12 лв на месец ! :( :(

Селата се обезлюдяват,но крадците от прехода си живеят живота и пренаписват историята ни.Как поне един не умре от тях,може пък да видим как катафалката има и ремарке.

Да живее новата държава на новите хора дето диват тук. Тъп народ тъпа държава бърза смърт за такъв народ.

buRgbuRg1

:) КомКопелдаци , вижте и прехваленият ви Китай "с братската помощ на СС Сере " , на мамаша ви , пияната , опикана и осрана блядка Раша ! Нищета, бараки, жизнь на 1 доллар в сутки - Жизнь в Китае #23 ! :)

НСИ рече:28 727 души са емигрирали!!!???!!! Ко...речИ...НСИ???

Обезлюдени,няма дори и цигани да живеят там- защото те живеят където има меки и наивни българи да ги крадат. Нещо като евреите- да сте видели евреин да живее на село и занимава със селско стопанстово/освен в кибуците в израел което е друга тема/ и живеят само в големите градове сред местното население и християни- там е алъшвериша, търговийка,антики,злато и бижутерия,тънки занаяти- на село ще умрат бедни и гладни.

Точно така е - евреи и цигани са от едно котило и за тях много отдавна, още преди век, Хенри Форд е изказал брилянтната мисъл и точно наблюдение: евреите не живеят там, където има земя, живеят там,където има хора!!!!!!Дали случайно евреинът Сорос е върл защитник на циганите по цяла Европа!

по тихо да не научат от евросъюза .че ще ни докарат всичките черни мигранти от Африка тук ,за да се спасят от тях

Предлагам тези села да носят имената на политиците от прехода. И най-ападналото да се казва "долно Борисово" и другото "Сергей дере".

В шопско до 1990 турски заселници и махали не е имало, всички турско езични хора са под контрола на властта.До 1980 година, същото е и с циганските махали.В София има три - "Факултета" - 12 съборетини, "Коньовица", - 10 съборетини, кв."Христо Ботев" -23 съборетини.Това е.Днес, циганите разказват как луксозните автомобили искат да им сгазят конете из София!?!?

Това е резултатът след 70 години Нане-Вутевска държавица! От равномерно населена средно голяма европейска държава, България беше превърната в град-държавата София,шопско-цигански бантустан!Да унищожиш цяла една държава с велико мимало, за да си направиш селото световен център на селянията и циганията - ето това е успех!

И не сме ли ние които разрешихме това ? Защо не запазихме позитивното и върху него да градНямаше събиране продукцията на ТКСЗ. Прекрасни платове изнасяхме, кожени облекла, сирена ,кашкавали. Срамота е да внасяме плодове и зеленчуци. Ние не защитихме това,заслужаваме си всичко.

Е, то пък у Варната щото нема цигани...Тц..Тц.

До 5 години в България ще стане страшно - 40% цигани, 10% турци, още поне 10% "бежанци", неработеща икономика с 50% пенсионери от трудово активното население!....И само за някакви си 30 години геноцид над българите тоя народ с над 7200 години история ще бъде заличен като че ли с ядрена бомба!

buRgbuRg1

:) Обезлюдяването на Българското село започна още след 1950 -55 год с "колективизацията" , с колхозиацията , с "братската помощ на СС Сере " , на Русия ! През 1989 година в селата бяха останали 7-8 пъти по -малко хора , старци и цигани ! Комунизмът уби Българското село ! :( :(

ГЛУПОСТИ!!!

Училището в нашето село и в съседното е затворено 59-та година. Така, че прав е човекът.

планът РАН ът се изпълнява много старателно от нашите мазни политици,колкото и да отричат ,че бил теория на конспирациите- когато фактите говорят и боговете мълчат

Ако четете внимателно,Исмаил не каза нищо дискриминационно и няма защо да подскачаме от самата истина за мързела ни.Браво на теб,човече, че си се хванал с достойна работа,а не с някаква търговийка на менте стоки.

комплексен е проблема, част от него са енергоразпределителите ... друга част е на здравната каса, важни са и цените на имотите, тея дето движат недвижимото не се налапаха, няма чак толкова англичани бре намалете си горницата та да може и българи да си купят после полицията как ни пази от мургите... никак естествено е младите да търсят развитие в градовете ама пенсионната реформа какво прави за възрастните, нищо а земеделското министерство ... то ако я караме така още малко и градовете ще се обезлюдят

Когато тръгна по планината, красиво, красиво, красиво... а на всеки 50 метра бутилки, отпадъци... и така километри. Реката чиста, чиста а дори и едната махала дето минава успява да я напълни с пластмасови шишета, тор и кой/знае защо с парцали и стари дрехи. А в градчето за което говоря, стар курорт ( Вършец, бях там преди година ) има всички данни за развитие на туризъм... НАТо ли дойде да ви хвърля буклуците, ХАРП ли ви пускаха, извънземните ли рептили или Ран и Ът в прословутия си план са набелязали -Да вземе да насерем прекрасната природа във Вършец-... Всичко започва със всеки един, с неговите действия, с неговия мързел, с неговата отговорност... За София да не говорим, там прилича, че войната е свършила миналата седмица, труповете са поприбрани но всичко останало си е така след битката... Вина ако се търси е всеобща, от първия министър ( и той има майка, която го е учила, даскал дето му е водил ръката да изписва буквите) та до последния селянин дето си пие двулитровата бира в пластмасовото шише и я хвърля в реката... Като видите господата Ран и Ът да си хвърлят батериите по планината се оплаквайте... до тогава гледайте само собствената си дивотия и как си учите децата

Да, за това също си много много прав!

До преди 3 десетилетия в тези села кипеше живот и имаше и деца и училища, а сега и гробищата са запустели и дори кучетата са избягали от там! Защо и по чия вина?!

До преди три десетилетия тези села бяха "затвори от открит тип". Родените в тях бяха задължени да си изпълняват трудовата повинност в селското ТКЗС.

Глупости.

На българите все някой друг им е виновен....Бедни са били, избивали ги. Истината е че злобата,егоизма и завистта е като пандемия.След османско владичество да не би българите да са били по-богати, а имали по 5,6 и 7 деца.Нямало пари? А за почивка и нов таблет има пари...За почивка има пари...Мързи ви да бачкате на село и само чакате от мола че е по-лесно.Германия беше срината до основи , а къде е сега...Бивша Югюславия имаше война преди 10-ина години и пак са по напред от България..

Много простотии написа и нищо не можах да разбера.

ТУРСКАТА РАЯ И ТЯ Е МНОГО ПРОСТА КАТО ОСТАВЯ БЕЙ ДОГАН ДА Я ЯХА ... ... АКО БЯХТЕ БОГАТИ НЯМАШЕ ТУРЧЕТАТА И ТУРКИНИТЕ ОТ КЪРДАЖЛИЙСКО ДА РАБОТЯТ АРГАТИ НА ЧОРБАДЖИИТЕ В ГЕРМАНИЯ , ХОЛАНДИЯ И ШВЕЦИЯ ... КАТО ЧЕ НЕ СМЕ БИЛИ И НЕ ЗНАЕМ КАК Е - СЕДИ КЮРДА ИЛИ ТУРЧИНА С КАМШИКА В БЮРОТО ПО ТРУДА В АМСТЕРДАМ И ЧАКА МЮЩЕРИИ ОТ КЪРДЖАЛИ ДА МУ КАЦНАТ НА ... :))

Само дрънкаш и от омраза рак ще хванеш..ха.ха Забеляза ли че точно в Кърджали само е на + в прираста ?..ха.ха

Партията 45 години ни учи, че ще се грижи за доходите и стандарта на българина. От 25 години Партията "я няма", ама българина седи и си я чака. Чака държавата да му направи фабрики и да го покани на работа там. Учил - неучил, под 1500 лева заплата няма да се хване да работи! Затова е по-лесно да лежим и само да оплакваме Международното положение и колко сме зле заради него. И те така.

исмаиле ,ще ти обясня само сняколко думи-"сития на гладния не вярва". живея в Бургас ,имом колега от 1 ямболско село.навремето в селото е имало 2 цеха, подразделения на военен завод и голямо АПК.сутрин в селото са спирали 3 автобуса с работници от съседните села. казваш, че е мързелив- ами не е .единствения му жанс в това село е да гледа животни или зелчуци ,но в случая няма да храни семейството си, анякой алчен "бизнесмен",който да изкупува продукцията без пари.опитаи да помислиш , и да се поставиш на мястото на хората ,а не да ръсиш глупости

Петре ,прав си. И аз завърших "ремонт на ТВ и радиотехника" но сега както виждаш не се ремонтира нищо. Почнах с крави. Мандрите изкупуват млекото на 0.5 лв/л(по евтино от безалкохолно направено отбоя и есенция) .Сега си го пласирам лично и правя домашно сирене. Хем клиентите доволни хем и аз-печеля тройно. Всеки трябва да намери пътя и празната ниша за да оцелява. Иначе няма да стане.

За колко сребърника се продаде, Исмаиле?! Много бързо забрави от къде и от кои произхождаш и взе да се вземаш на много сериозно, но не забравяй че за хората отвъд Одрин и Бурса ти не си нищо повече от искащ да вземе нещо което не му се полага по право гяурин!

Верно ли се мислите за толкова красиви, умни и велики, че все някой лош чичко от на майната си иска да ви прецаква? И така от 1000 години поне. Хайде слезте на земята. Единствено мързела ви ще ви затрие.

реално в българия живеят под 5 миллиона ! защото ако си с българско гражданство си длъжен да имаш адрес в българия ! а ако нямаш собственност в българя ти дават служебен адрес в раион сердика-софия !

Eмиграция-или смърт !

buRgbuRg1

:( Инструкции за окупираните от червената СА територии ! :( http://www.gatchev.info/blog/?p=1289 :(

Този документ има същата стойност, колкото знаменитото "писмо на Левски", измислено от Бъзикилийкс. Аз повече вярвам на Плана Ран-Ът, който поне е оригинален. А такива писма и документи и аз мога да пиша по 20 на ден, стига да ми плащат достатъчно....

Умирам от любопитство да разбере къде точно прочете плана Ран-Ът в оригинал?!? Въпросният план е сред най-големите митове в най-новата българска история и еманация на повсеместната българска нагласа, че все някой се кани тайно да унищожи величието ни: евреи, илюминати, рептили, извънземни......изобщо всеки друг е виновен, само не ние.

"Перфектен источник"! Григор Гачев, Който го бил намерил в жълтата преса!

Населението на България? 1946 - 7 029 349 души 1989 - 9 009 018 души 2011 - 7 364 570 души По приблизителни данни на ЦРУ към юли 2014 г. населението на България ще бъде 6 924 716 души. Всъщност, юли 2014г. бе преди 8 месеца, та сега не знам колко сме, но се сещам за една сентенция на Гьоте: "Цифрите не управляват света, но без съмнение показват как се управлява той".

1989 година българите са били 9 милиона, защото живееха в златна клетка и Партията не им даваше да скитат по света. Това бе лабораторно условие, а не реален начин на живот, както е след 1990 година.

Кога си роден, толерасте? Ако имаш достатъчно спомени до 89 г., предполагам можеш да сравниш състоянието на всяко едно българско село тогава и сега! Сравнението не е в полза на новия век!

Точно така. Да не забравяме, че абортите бяха забранени преди второ дете. Така че Партията-майка решаваше семейното плануване на българина.

И преди 1946г., т.е. от Освобождението ни от т.р. до 1989г. населението на България е нараствало прогресивно, обаче след преврата на 10-ти ноември, за първи път в цялата ни история, населението на България намалява прогресивно вече четвърт век.

Ето го светлото комунистическо бъдеще! Честито, другари! Вашите отрочета сега са на запад, за да прахосат това, което вие откраднахте от нас. И все още има хора, които вярват на червените лъжи. Ние сме наистина малоумни!

Проспал си последните 25 години! Сега сме демокрация и горди членове на НАТО и ЕС!

толкоз горди членове. Прибалтийците, Полша и Румъния са по-горди членове.

Интересно ми е какво ще стане с имотите в тия обезлюдени села....те си имат наследници.....голяма каша ще стане.

ЛИНЕЙКИ ХОДЯТ ПО ТИЯ МЕСТА САМО ДА НАПИШАТ СМЪРТНИЯ АКТ :))) ... АКО ТЕ УДАРИ СЪРДЕЧНА АТАКА НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ПРИГОТВИШ ЕДИН КАТ НОВИ ДРЕХИ .... ТАКА ЧЕ Е БЕЗМИСЛЕНО ДА СЕ ЖИВЕЕ ТАМ ...

Кога да си приготвиш нов кат дрехи,преди сърдечната атака или след нея. Не можа да захапеш.....тези имоти в безлюдни села си имат наследници....как се решава казуса???

А ПРИ НАС В АМЕРИКА И В КАНАДА И НА ВРЪХ СКАЛИСТИТЕ ПЛАНИНИ ДА СИ , ПРАЩАТ ХЕЛИКОПТЕРА ЛИНЕЙКА ... БЕЗ ДОСТЪПНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СЕ НЕ ЖИВЕЕ ... А АКО СИ ПО-МЛАД НЯМА УЧИЛИЩА ЗА ДЕЦАТА ТИ ..

Някаква част от собствениците са мигрирали в по-големите градове. Друга част са емигрирали. А при други -собственноста е станала държавна.поради липса на наследници.

Е как какво става? няколко продуцента се събират и решават да правят ново реалити... я фермата, я ранчото, я горскиа работник.. те такива ми ти работи :)

Само в България има бедни собственици на земеделска земя. Киснат по селските кръчми и викат "нема пари". А вече на село можеш да печелиш и от билогично земеделие (има и еврофондове), и от селски туризъм, и от какво ли не, но се иска бачкане, а не лочене на парцуца.

Иска се и сигурност, че като посее човек нещо , през нощта няма да го изкоренят, или ако доживее да се роди я зеленчук, я плод, няма да го оберат преди стопанина. А недай боже да реши да си го пази, може да загуби и живота си. Ако пък засегне интереси на някой "земеделец", привърженик на правилната партия... Абе със труд у нас нищо не става. Само може ратай да станеш.

Ванка, ванкаа... Не си стъпвал май скоро в българско село и си доста далече от истината! Първо, ако засееш нещо и се върже ще вземат да ти го оберат още зелено. Ако решиш да го пазиш, макар и с оръжие се води, ще "превишаваш" пределна самоотбрана. Второ - изкупните цени на мляко и реколта са мизерни и прекупвачите се толерират мълчаливо от всички правителства. Трето - не е лесно да се домогнеш до еврофондове от бюрокрация и корупция. То е лесно да гледаш от някой градски балкон и да даваш "акъл" на "мързеливите" селяни.... Що не вземеш ти да се пробваш със земеделие, като си "умен" и "работлив"?

Геноцида върви по план с пълна сила.

buRgbuRg1

:) Вярно , геноцида над Българския народ започна веднага след 9.9.1944 г. ... по указания и с "братската помощ на СС Сере" , на имперска Русия ! Прочетете "Освободителни мисии на Русия и СССР ... " прочетете Директивата на НКВД и Сталин за окупираните страни и територии ... ! :(

Виж сега американско мекеренце, Туй знаме дет' си го бучнал до ника си не си достоен за него.И второ- през последните 25 год заповедите идват от американската амбасада. Твоите господари искат земята ни за свои цели,а ти си най - обикновен помияр дето петни флага.

Плювайте против социализма,но тогава селата бяха китни и във всяка къща имаше всичко.Разграждането на ТКЗС -тата беше грешка и кое ли не беше грешка?Като започнеш от Ф.Димитров , Виденов,през Костов ,Кобурга, Куневица Боце-всички са за съд поради заробващи и корупционни сделки.Резутат-изтласкване на българите и общности -мюсюлмани и цигани.

И Кой/и казвате Продължава(т) да Ни 'управляват', Колега ?!...че и Йощ от 1944та та и до Днес, за Срамотите !

ЕТО ТОВА Е НОВИНА! БЪЛГАРИЯ СЕ ТОПИ КАТО СНЯГ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА! КАКВИ ЛИ СА КЛИМАТИЧНИТЕ И ПРОМЕНИ!!!?

НАХОДИЩЕ ОБИЧНИК ДЖЕБЕЛСКО СЕ НАМИРА ДО СЕЛО ОБИЧНИК ... СЕЛОТО Е ПУСТО ... ПОД СЕЛОТО ЛЕЖАТ ЕДНИ 40 ТОНА ЗЛАТО - ЗНАЕ СЕ ОЩЕ ОТ ВРЕМТО НА СОЦИАЛИЗМА .... .. СЕГА МУТРИТЕ ОТ ГОРУБСО ЩЕ ПРАВЯТ ЗЛАТЕН РУДНИК ... ЗА ТЯХ 39 ТОНА И САМО 1 ТОН ЗЛАТО ТАКСА КОНЦЕСИЯ ЗА ДЪРЖАВАТА :))) ЧИЪР , ЧЕСТИТО , ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ ГЯУРИ :))

Господ до те затрие!!!! детройт ли си що ли си?

НАД СЕЛОТО ИМА ТРАКИЙСКИ СКАЛНИ НИШИ , КРЕПОСТ И Е ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ ..... ...ОНАЧЕ "РОДНИ БАЛКАНИ" СА СЕ ПРОДАЛИ НА "РУДНИ БАЛКАНИ" ЗА 30 СРЕБЪРНИКА , А БХК СЕ СПОТАЙВАТ :))

НАД СЕЛОТО ИМА ТРАКИЙСКИ СКАЛНИ НИШИ , КРЕПОСТ И Е ЗАЩИТЕНА МЕСТНОСТ ..... ...ОНАЧЕ "РОДНИ БАЛКАНИ" СА СЕ ПРОДАЛИ НА "РУДНИ БАЛКАНИ" ЗА 30 СРЕБЪРНИКА , А БХК СЕ СПОТАЙВАТ :))

Преди 1500г не е имало комунизъм, но племената са се местели от място на място, където има храна и вода! А сега България, без тежка и лека промишленост, без селско стопанство обезлюдява!!!

Кво е комунизъм? Работиш, не работиш, ке ядеш! Баш преди 1500 години е бил истинския комунизъм, преместваш се, плячкосваш, пак се преместваш, пак плячкосваш! Няма промишленост, няма селско стопанство! Единствения универсален инструмент е тоягата!

като чета какво пишеш, ти си от тия паразити, дето независимо от мястото и времето, винаги намираш как да се прехранваш, без да работиш. И от своята си камбанария съдиш и плюеш останалия свят.

И на идея си нямаме,че биологичната продукция - се продава за милиони. Земята ни,все още не е индустриално замърсена и липсата на диоксини в нея ,я прави безценна. Животинските родукти-по чисти и от швейцарските. Някой има ли си на идея колко безценна е земята на България?

Да, другарите от правителството. И затова я продават на Сульо и Пульо като топъл хляб!

Аз живея в София и всяка сутрин произвеждам по кило биологична продукция! Ела да ми я купуваш, щото иначе отива зян в кенефа! Евтино ще ти я продавам!

Биологично-чиста! Грешката е моя!

Комунистическите изверги избиха десетки хиляди българи, превърнаха страната ни в пустиня и обрекоха милиони на мизерия и ужас! Господ да пази България от комунисти и русофили!

Прости му Господи, той не знае какво пише.

Не са виновни само комунистите, а целокупния български народ, който гласува против Царство България, т.е. против Родината си, и даде властта в ръцете на комунистите!

МАЛКО СМЕ ТРЕПАЛИ ... ТОЯ ПЪТ ПОНЕ 200 000 КАТО В СИРИЯ ... :))

...и все-пак, Колега - ха да Заменим The 8th Mile ...c - The Whole 9/9.5 yards ? ;-)

МОЛЯ?!?

Скоро и в градовете никой няма да живее....

Няма да се връщам в Аспарухово време...Нека погледнем последните 26 години. Погледнете изходите на всеки по-голям град. Навсякъде са построени автоморги,автосалони или някакви складове,или фабрики. Резултат унищожена плодородна земя-безвъзвратно... Отделно заграбени апетитни земи край почивни местности черноморие,язовири,гори и т н т.На никого от управниците не му пукаааа... Ако му зададат въпрос започва да увърта и от 9 извора вода да снася и обяснява законите....Нищо не става в България,защото няма държава няма закони,няма инстанции...Ами тогава за какво жалим? На всички управници децата учат или работят в чужбина,за какво им е България? Язък за Левски,за Ботев за всички отдали живота си за Родината...16 милиарда-ами дайте ги за хората ,направете така ,че да се върнат младите,да стане нещо...

ИРОНИЯТА Е ЧЕ В НЯКОЛКО ИЗОСТАВЕНИ КЪРДЖАЛИЙСКИ СЕЛА СЕГА МУТРИТЕ ОТ ГОРУБСО КЪРДЖАЛИ ЩЕ ОТКРИВАТ ЗЛАТНИ РУДНИЦИ ... ОТДЕЛНО КРУМОВГРАДКИТЕ КАНАДО - БЪЛГАРИ .... ДЕТО СЕ ВИКА ПО ЗЛАТО ХОДЯТ , ГЛАДНИ СЕДЯТ - ТАКА Е ПРИ ФЕОДАЛИЗМА НА ЧОРБАДЖИИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :))

населете ги с безанци,да вдигнат селското стопанство,че никво го нема.

В търново и габраво има най-много сводници на глава от населението. Те като дрогират и изнасилят хиляди млади момичета от деца, които после я продават, я само временно ползват. Какво става с тези млади и красиви момичета после, дали остават в това населено място? А младите момчета от срам, бяс, страх и липса на жени, дали остават в това населено място? Много причини има за обезлюдяването, но никой не подозира, че това е една от основните!!!

По-добре пусти села, отколкото пълни с цигани-паразити.

Откриха Америка! Селата обезлюдяха още доста преди 1989-та, вследствие на интензивната и ускорена индустриализация на България! Теорията беше, че трябва да се превърнем във високо развита в индустриална страна със всички видове промишленост, включително и тежка! Селското стопанство не ние нужно! Изнасяме промишлени стоки, внасяме селскостопански от слаборазвитите страни! Това беше мечтата на Бай Тошо! Днес мечтата му най-сетне е реализирана, селата са обезлюдени, селското стопанство е почти ликвидирано, вносът на селскостопанска продукция гони 90%! Пей сърце!

При бай Тошо беше съвсем по-различно.Явно много си срушал какво говорят около теб,но не си разбрал!Прочети малко за плана Ран-Ъп,изготвена стратегия от Хамерика за Българи,по поръчка на Луканов.А "демократично" избрания президент Жельо,беше същият послушко,който не знаеше какво е и къде е,както и Плевнелиев сега!Честита "демокрация"!Пей сърце!Влез в Уикипедия,чичко Гугъл всичко знае,понаучи се и ти и тогава пиши!

Не само съм "срушал", ми и съм бил партиен член и съм пропагандирал тази политика! В резултат, България беше най-високоиндустриализираната страна на Балканите! А некадърниците се оправдават с плана Ран-ът, дето нито са го виждали, нито са го чули, вместо за си го заврат отзад!

Селата по Байтошово време зареждаха Канада с българско бяло саламурено сирене в изобилие.

Вярно е, ама за по долар килограма. Щото долари тогава държавата нямаше. Сега канадците не са спряли да ядат сирене, ама по долар няма кой да им продава в България.

..просто стратегията РАН-ЪТ-в действие!!И резултатите от нея,но има и още.почакайте!

Стратегията РАН-ЪТ, ама друг път! Стратегията е на ТОДОР-ЪТ и БКП-ът! Чети сАображенията на бай ти Тошо!

Хаха-не се излагай!СТратегията е по поръчка на Луканов-бай Тошо изобщо не играе тук!Невежа!Чети и тогава пиши!

big_uncle@dir.bg

Може и да си прав - но все пак зависи от гледната точка. Защото например в родното село на баба ми имаше два промишлени цеха, ТКЗС, МТС, шивашки цех, тъкачен цех, две мандри и една маслобойна, въжарски цех и кланица. Хората имаха работа, и двете училища бяла пълни с хлапета. Днес от това няма и помен - партиите любими се постараха да продадат и затрият всичко това, а тъмнозелените се погрижиха от тези предприятия да останат само основите на сградите. Е, и сега селото е пълно - но със старци, доживяващи последните си дни, и тълпи от мангали. Та така е...да "благодарим" на "демокрацията"...

ПЛАН МОРГЕНТАУ - ОН НЕГО КОПИРАТ РАН И ЪТ :)))

Ами добре: да се разрушат постройките и да се ползва като земеделска земя. Ако няма българи да им се работи - има чужденци!

НЕ Е РАБОТА НА НИКОЙ ДА НАРЕЖДА КАКВО да се прави с българската земя. Ако искаме и можем ще я обработваме ДНЕС, ако не утре, ако не след 30 години. НАША ЗЕМЯ Е. Престанете да се облизвате пред земята ни с апетити да я крадете или грабите. БЪЛГАРИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И СПАСИМ ЗЕМЯТА СИ. Партийте НЕ ПОМАГАТ, партийте до днес бяха враг номер едно на земята ни.

Аз имам къщичка на село. Второ поколение софиянец съм. Смятах когато се пенсионирам да отида на село и да работя дребно земеделие... В моето село някога ми се обиждаха че си заключвам колата. Сега селото се изселва зарад постоянни грабежи. Как да отида?

"БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА, ВРЪЩАЙТЕ СЕ В РОДИНАТА СИ И КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ДА ПОМАГА. "-ами връщат се в област Кържали са се върнали 7 000 за една година само. Браво .

Ние ще им осигурим работни места. Доколкото знам ,българските турци са добри животновъди.

По-добре български турци, дето са си наши, отколкото .... не знам си какви. И имаме ДОСТАТЪЧНО българи зад граница които могат не само да запълнят отново селцата ни, ами и няма да стигнат. Трябва само една добра държвна политика. НО КЪЕ Я. Държавата ни се командва от вън. Така е от 1944 година на сам.

НЕЧИСТОПЛЪТЕН СИ. Теб сигурно и "своите" трудно те понасят.

1)ПО света има стотици хиляди пустеещи села и земи. Никой не е тръгнал да ги предлага никому. Нито пък пишат за това. 2) ТРЕВОЖНОТО е ЗАЩО ТОЧНО сега ПОСТОЯННО дават гласност на това ПРИЧИНАТА Е ЯСНА. БОГ ДА НИ ПАЗИ ВИНАГИ. АМИН. 3) Къде бяха когато ГИ ОБЕЗЛЮДЯВАХА. Това не стана за един ден. 4) Че и вниманието на хората И ДНЕС искат да го ОТКЛОНЯТ. С някакви пишурковци на паметник. Затваряш ги, плащат си глобата и наказението И ТОЧКА. Така е в цивилизованата страна. В България българите ги няма по селата, един нахален платен мошеник, дракач на паметнции, Е НОВИНА 1. 5) А това кой и как от народности с които нямаме абсолютно нищо общо изкупува на безценица земята ни НАПОЕНА С КРЪВАТА НА ДЕДИТЕ ни МЪЛЧАТ, НИТО ДУМА. 6) БЪЛГАРИ ЗАД ГРАНИЦА, ВРЪЩАЙТЕ СЕ В РОДИНАТА СИ И КОЙ С КАКВОТО МОЖЕ ДА ПОМАГА. 7) На партиите НЕ разчитайте. Интереси, командавани отвън, с малко домашна подправка. МОЛЕТЕ СЕ НА БОГА и НЕ РАЗРЕШАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ДА НИ РАЗДЕЛЯТ сини, пембени, фили и фоби... ВСИЧКО ТОВА е ПЛАНИРАНО. Има го по цял свят, НО НЕ И В ТАКИВА ПАГУБНИ РАЗМЕРИ.

много дообра гледна точка, поздравления !

къде да се връщаме бе ? нас от българия ни изгониха селяните ! едната половина от народа не искаше да бъде лъгана,крадена,тормозена и убивана от другата половина ! ние не можехме да живеем повече с вас ! в българия гражданската воина е спечелиха селяните !

аиде гласуваите за герб, още два мандата и офицялно ще изчезнем като нация. тая либерална западна състема която ни насаждат ни стопява........

Убъркан, "4244" Не ти е виновен ГЕРБ. За когото и да гласуваш, ограбването на България и кражбата на земята ни, върви, НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАШ. Единственото, което можеш да направиш е да сравниш. Всички ужасни последици от мащабни кражби са станали по времето на Костов, тогава са изковали законите , тогава са продали централите... и заводите за 1 долар. Но ако не е бил Костов щеше да е някои друг. ТАКА Е БИЛО по програма. ГЕРБ е най-надеждната, НО не се знае до кога, нито пък има голяма надежда. Единственото противодействие, първа крачка е българите да започнат да се връщат незабавно в родината. ЕДНО ВЕМЕ това са правели. Всички българи кой учил, кой работи, като се вдига войната, която и да била тя, и срещу отманците, и по време на Балканските войни, и по време на първата световна огромен брой българи ЗАРЯЗВАТ ВСИЧКО, нарамват пушките и са обратно в родината да се бият за нея. В мирно време, като завършат образованието или припечелят малко, ВИНАГИ се връщат в България. ДНЕС алчността, сервилниченето пред това и онова на запад... НЯМА такова нещо НИТО у китайците, нито у индийцие, нито у руснаците.. А КЪДЕ ГИ БЪЛГАРИТЕ РОДОЛЮБЦИ, колко са?! България винаги е имала врагове, И ВИНАГИ сме оцелявали. ТОЗИ ПЪТ са ни подели отвътре. Съветите за цар Крум за пръчките, ТОВА Е ПЪТЯТ.