Рогозин: Русия трябва да направи Арктика своя територия

Русия трябва да положи всички усилия, за да влезе в Арктика и да усвои контролираната от нея част, заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Рогозин: Русия трябва да направи Арктика своя територия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

sx69

Тваа не беше ли македонско?

Само в Арктика мога да отида. Навсякъде другаде не ме искат.

Русия е най-голямата по територия държава на планетата, но винаги ламти за още и за чуждо.

sawo

В случая за чие чуждо ? Не съм видял някой да е приритал за Арктика ?

И това ще стане, но малко по късно! Играта още не е започнала, а започне ли спирка няма, прераства във война!

Отново пишете с чужд ник...

но включете и северна Америка.

Тия само там не са усрали.

Луд умора нема, само се поти!

явно братушките много са ги подпрели малките жълти братя да освобождават Сибир, та чак на северният полюс са стигнали. Общо взето жалка картинка. А можеше руснаците да направят наистина велика държава.

нали.. даже ще си занесат атмосфера, че да се чува като си говорят.

RedHat

Рогозин - тази държанка на Путин -този самовлюбен монгол, имащ себе си етнически руснак. Нека си го кажем - Киевска Русь е там където е днес украйна със съхранения си в голяма степен етнос.Може да добавим дори, че столицата Киев носи името на брата на Кан Кубрат - Шамбат Кий. И за Бога, какво общо тук има Московска Россия -НИЩО. Да, тя нищо без оригинала, който е окупирала и присовоила името си. В този смисъл днешна Украйна трябва да си върне истинското-оринално име, което и се полага и исторически и морално, а днесшната "Московска Россия" би трябвало да си смени името на Нова Велика Монголо-Татария, както и се полага продаи етническото и разтваряне по време на Татаро-Монголското Иго под което са били векове наред т.н. руснаци.

Браво Митя ,само така!Наври ги на кучето в...........

RedHat

Россия е най-голямата тоалетна в света! Никога в своята история не е била способна да създаде нормално общество, в основата на което са изконни ценности като справедливост,ред,чест, достойнство. Огромен хабитат от монголи/т.н. руснаци/ -1/6 от планетата Земя, който продава ресурсите на заграбените от него окупирани народи и тяхните територии. Россия, като имперска останка днес представлява изкривен огледален образ на това за което хората населяващи този хабитат я възприемат. Това е опит за нормално държавно образование сътпило в/у десетки милиони избити от собствения си народ и окпираните народи, които насила е принудила да се наричат руснаци, въпреки тяхното вътрешно отвращение от това име и емоциите и асоциациите което предизвиква то - Россия - дикая сила.Такива народи са всичките кавказки народи, централно азиатски такива, народите от далечния изток. Россия -тази огромна грешка на историята, донесла толкова мъки и страдания дори на европейските народи. Избила по най-безчовечен начин елитите на всички европейски народи, които е окупирала особено след края на 2- световна война, а дори малко преди нейното започване.Като вземем за пример Полша и се спуснем надолу на юг и стигнем до нашата мила родина. Россия -тази мръсна дума!

Какво донесе съветска русия на БГ: 1)Русия изби цвета на БГ нация през 45-6г чрез своите подлоги-"сладките" комунисти. 2)Русия превърна кражбата във висша морална ценност в БГ с така нар. закон за национализациата 1947.За това и днес в БГ се счита за нормално да се краде, а кражбата висша добродетел. 3)Съвестка русия доведе на власт в БГ най низшите същества в БГ -комунистите,и тя им даде възможност да запазят тази власт и след 89г 4)Съветска русия отне живота на нормалните хора и го подари на най низшите в БГ.Правешкия свинар и компания щяха ли да живеят този живот дето го живяха.Не, щяха да са си на село при свинете и овцете. 5)Съветска русия насилствено наложи на БГ своя примитивен начин на живот.Живот в нищета и мизерия За това ",любите россию,любите россию и будьте россии на веки вернь"

Канада със сигурност ще има нещо против

Канада е от другата страна на полюса. Амбициите на Русия не я засягат, най-много да установят обща граница...

Империята на злото ще завладява и унищожи нови светове !

главния въпрос не е че не можете да завладеете нови земи, а с какви технологии ще ги обработвате като всичките са западни ?? или ще ги завладявате, а после ще копаете с кирки и лопати !!

Ти виждал ли си технологиите на Газпром?

техни родно производство ли ?? не не съм виждал, а ти ??

четете ли статиите, под които бълвате простотиите си? Овладяването на собствените територии, какво общо има със завладяването на други държави и поробване на народите им, което правят любимите ти кравари? А относно технологиите, няма нужда да се притесняваш -никоя технология, използвана в краваристан не е измислена или създадена от американец. Всички до една са създадени от хора, родени, подготвени и изучени някъде по света, а после купени за да еничерстват за новите си господари. Но това не означава, че предателите са най велики. Там, където са създадени те, са създадени още много други, по печени от тчх и по патриоти, преди всичко.

краваристан, еничари .. като ти гледам речника още живееш в 18 век. за технологии ще ми говори...

Сега ще има "местни" зелени мечки, които ще защитават "независимостта" на белите мечки. Абе тия нормални ли са, толкова много територия и все не им стига и все нищо н еправят с нея като я вземат. Нищо хубаво поне де.

Казах,че две неща ще определят бъдещето на земята:голямата раждаемост и бързия техн.прогрес!!!!За 100г от под 2 милиарда сега насел.е над 7,2!!! Технл прогрес се развива по експонента! При това отделните държави няма да могат да се запазят като днес в териториален план!В този контекст Русия има 1/5 от сушата а населението и е 142+Крим=144,5 мил.!Какво я чака-Китай,Индия,затаряват и ще започнат отново да растат и..............??!!А Рогозчо види се е голям ЛАКЕЙ на първия си плямпа! Руснаците сега едва опазват територията си с големи разходи,които водят до мизерия над 60% население....!

ама са съвсем зян руснаците. Те и сега имат най-много газ и то от разработени находища. И какво - цъфнаха и вързаха. Като имат вожд, който се конфронтира с всички - така ще е. Като е толкова добре, защо всички с риск на живота си бягат на Запад?

... проблемът на рашките не е в липсата на суровини, имат ги в изобилие, целта е другите да нямат достъп до находища, за да могат рашките да контролират и добив и цени... това е начина им на мислене...

Гугурлюзкин, какво пиеш бе? Още не можем да разберем, но явно го месиш и със бело

С.Ледовит Океан е най-плиткият. Средната дълбочина е направо смешна. Има данни за големи количества нефт и газ-ето за това Русия го атакува,не е зарди полярните мечки.Трафика на самолети също е много голям.За Китайските търговски е по-добре да минат от там когато пътуват за Хамбург,стига русите да ги уведомяват колко е проходимо в момента.(иначе плащат и разчитат на атомен ледоразбивач)

Батюшка императора продаде Аляска на янките и сега руснаците се хапят отзад (най-богатият щат в САЩ - губернатора получава по-висока заплата от президента, защото го гласува местния парламент). Сега тече обратният процес - за колонизиране на останалото неколонизирано пространство международна собственост

Не става въпрос за международни води а за тези на Русия. Ако имаш глобус, най-добре може да видиш за какво огромно пространство. САЩ и Канда взети заедно имат 1/5

не е ли по- добре да привлекат човешки потенциал като Америка, а то само територии...

... естествено, че е по-добре да привличат "мозъци", но за това трябва .... ум... ))))

През 2001 година Русия заявява пред ООН претенции за част от акваторията на Северния ледовит океан. ООН отказват претенцията с основание, че Русия не е представила достатъчно доказателства в защита на претенцията. На 29.10.2014 Русия завърши 10-годшиното проучване на руския шелф в Северния ледовит океан и подготви нова претенция пред ООН за 1.2 милиона квадратни километра от океана.

Сега става ясно защо Русия не претендира за Аляска. Нека си я държат хамериканците. Русия си взема Арктика. И Дмитрий Рогозин им обяснява защо, кое и как ... Обамата пак е много удивен

Голяма глава, големи виснали бузи и малки очички. Веднага става ясно какъв титан на мисълта е този човек.

На Русия не и трябва силна армия и флот. Достатъчно е Дмитрий Рогозин да прави по едно изявление на ден. Хамериканците са в поза ТУШ

Русия обяви ледовете, плуващи в Северния Ледовит Океан и водата под тях за руска...... територия ??! ХА ХА ХА Утре ще обявят за собствени облаците над София и въздухът под тях Но няма да стане! Ние сме НАТО и ЕС!!!

"тази част от Арктика, която се намира в зоната, за която отговаря Москва" e казал човека

Бе където и да си не е нужно да изпростяваш чак толкова и да резилиш членството.

"Дали това се харесва на някого или не е техен проблем. Главното е да харесва на нас, да е полезно на нашата страна", уточни вицепремиерът. - тия още си мислят, че са главна сила във света. Ще паднат от високо ако продължават така.

Няма съмнение ,че ескимосите , белите мечки и полярни лисици до един ще застанат зад тезата на бащицата Путин ,че таз изконна земя Артика трябва да се върне в лоното на матушката ....

Чебурашките след, като облагодариха територията на която живеят, построиха си дори пътища между градовете, електрифицираха цяла Русия, народа се замогна, та започнаха да гледат и чужди територии. Аааааа, мерси! Да си налягат партенките, за да не ядат дървото!

Най-вероятно ще я направи - просто не виждам кой може да спре руснаците, поне засега. И не разбирам този вой - олеле, тия са отворили голямата уста, не им ли стига територията и т.н... Е, а САЩ като са отворили още по-голяма уста и искат да направят целия свят своя територия, при това не от вчера - за тях защо не коментирате? Или не ви е позволено от кварталния партиен отговорник?

Виж сега ,много посто е това,обрез я ните на юг, бели мечки пингвини не ядът.А какви са цветове мечките бели а пингвинитв черно бели.ЯСНО ли е О брез яни,како чака ви душмани.

Русия окупира Крим. САЩ какво окупира?

Major Payne

Русия АНЕКСИРА Крим, тоест взе го от Украйна и го прибави към собствената си територия.

Хайде стига с тази пропаганда - изтърка се вече! Много ясно се вижда кой цепи територии от суврени държави и кой си увеличава собствената територия. Хайде кажи къде в света САЩ го правят това, само не ми се връщай преди 100 години.

Сега САЩ правят същото - но не за територии, а за ресурси. Не ти ли прави впечатление, че си навират гагата само там, където има петрол например - а не в Монголия, Бангладеш, Суринам или Северна Корея, да речем?

Рогозин да се качи на Ту то и да се тресне у Кремъл ,тогава ще го признаем за по голям бабаит от жужето...

Русия настъпва-това е важното,полека всичко ще си дойде на мястото.

Да,настъпва... Настъпва мотиката, ама това всъщност не е важно за почти никой извън русия

Например, сайман паркс член на лейбаристката партия,най на края намерил отговора на въпроса,какво се случва в РУС.За всичко са виновни н орд ическите пришълци,който дали неземно оръжие на рус.Той е от град Уитби.ДЕД Мароз

Китайците доказват че не големината на територията, а трудолюбието на населението е решаващо за просперитета на една държава.

Крим си бил руски, в Източна Украйна си напъхаха гагата и се пръкна Новорусия, отцепиха Трнаснитрия, Абхазия и Ю. Осетия, които само те признават, нахлуха в Грузия, сага си отворили устата да глътнат Арктика... Няма друга толкова алчна за чужди територии държава. Какви още доказателства са нужни за аграсивната днешна политика на Русия?!?!?

А РУСКИЯТ НАРОД МИЗЕРСТВА. НО СИГУРНО СИ ГО ЗАСЛУЖАВА ЩОМ ИСКА ЦАРЬ-БАТЮШКА ПУТИН.

ако си грамотен в тези времена прочети какво е казал александър невски преди много много години за русия иначе замълчи и не се мъчи да пишеш не мисли че се четеш просто отминава човек когато ти види простата измислица на името

Major Payne

Нещо конкретно по темата имаш ли да кажеш? Или те вълнува единствено скромната ми персона, която "никой не чете"?

много просто парче си да знаеш! Новорусия не от вчера, парче! За Грузия, какво да те открехвам? Ти си доказал във форума ограничеността си по отношение на факти, събития и времето им. Типична жена - за тях не е важна последователността, а същността на събитието, поради което няма причинно-следствена връзка.

Major Payne

Типичен комплексар - в кръчмата и на компа е най-големия специалист по футбол, икономика, международна политика, че и мачо се бара, а на практика си брои стотинките и по цял ден си разхожда анцуга по кварталните кафенета докато жена му блъска.

ТИЯ НЕ МОГАТ ДА УРЕДЯТ СЕГАШНИТЕ СИ ТЕРИТОРИИ И МИЗЕРСТВАТ, ТРЪГНАЛИ ДА ЗАВЛАДЯВАТ ЛЕДЕНИ ПУСТИНИ.

Тия, мизерници, искат цялата бяла планета до екватора ти за някакви си пустини говориш.Русич е това ей до 2066 всичко на север ще е Русич.

а прокпериращи-ширака страна мая

Тези за 50 години не можаха да построят един път до Сибир ,пък какво ще правят в Арктика

Робите на комунизма като чуят, че Русия завзема нови колонии и те с гордост се чувстват като роби от тези колонии.:))

Путину подарили болгарского щенка дал имя Волен

Русия не се нуждае от нови територии - тя ги завзема.

Държавата населяваща най голямата територия на земното кълбо иска още!За кого, след като не може да управлява и 30% от нея?

ами как да ги управлява като за това се иска мозък, а не водка.

Танковете са доставени от Украйна, няма нужда от глупости!! разработени са в Украйна, нищо че е било по времето на СССР. Това все още е най добрия танк който ползват руснаците. А той е украински.

Не се занимавай с тоя соросоиден лаик. Човекът нито е в ред, нито е в час.

А ти от кого мислиш че ще купят самолети и по договора?? Пак от Франция!! Те това Су им дойде до гуша, почети малко!! А на тях им трябва малък самолет в този договор, Су изобщо не е кандидат. Миг е отпаднал веднага.

Днешна путинска русия е фашистка агресивна държава, населена с ненормалници

Бе гей здрасти, как си ? Днес не си много активизиран

320 танка, Т-80УД.