Подаден е сигнал, че се унищожават дюните на къмпинг “Китен”

Строителна фирма "Фаворит" е засипала пясъка на къмпинг "Китен" с пръст и камъни без разрешение.

Обратно в новината

Коментари - Подаден е сигнал, че се унищожават дюните на къмпинг “Китен” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се прави разлика между опазване на природата и разните там екофанатици-лудити-мемботи.

Уважаеми МУТРИ от седем години почивам в Турция. Не от любов към турците, а от омраза към това което направихте нашето Черноморие! У тъпака не търсете естетика.

тази човешка алчност ще сложи точка на нашия народ окончателно.

засипал деретата останали след наводнението лошооо !ако не ги засипе , пак лошоо ! къде ще къмпингуваме ? то угодия няма !

Цял свят вече знае каква ц...ка държавичка сме ! Имиджа на тази страна едва ли може вече да се изчисти - само с хотелчета на мръсното черно ( ама наистина ЧЕРНО ) и няколко пънички в Лувъра !!!

че то има ли държавааа

Ако щете и във водата да строите ми е през онази работа _ Кракът ми няма да стъпи на това л....но море !

конфискувайте цялото имущество на замесените,вкарайте ги за по 5 години в затвора и повече няма да има подобни гербаджийски строители.

Върховна наглост. Или "предприемаческа" мисъл - засипваш дюните и твърдиш, че тук никога не е имало дюни. И строиш. Утре друг ще реши да бутне някой исторически обект, за да си освободи място, все ще се намери алчен чиновник, който ще му даде разрешение. Дано туристите да разберат, че Черноморието е само бетон и не си струва да идват.

Ей откакто хванаха Цвъки и кумеца му със тези дюни, ГЕРБерастите сън не ги лови. Аре застроявайте всичко по черноморието и да си смучете к.ровете за сол, майка ви алчна и ненаситна! Аз и тази година отказвам да си дам парите на тоя бетонен кенеф, наречен "черноморие".

Нищо ново за '' демократична и европейска '' България !!! Каквито хората такава и държавата !!!

Това се случваше през всичките 26 години на прехода пред очите на всички и с активното участие на всички минали през държавната и местната власт....и то облечено в закони. Така убивайки природата,строехме капитализма.

деер

След 5 години ---- навети пясъци от Сахара!!!!!

Да въведем смъртно наказание за корупция и съсипване на бг природа и държава, и народ.

Абе то един усъден няма в тази с...на държава , ти бълнуваш за смъртна присъда !!! Сигурно си болен ?! Къде си бил ти 26г. бе човече ?????

ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН ГЕРБ!

И те, и те не се прави на гламав!

Какво си казват туристите, след като посетят България, Гърция ,Турция и се позапознаят с курортите и историята на Балканите? .................. Най-хубавото на историята тука е, че Българските владетели не са успели да 'опрат' България на Три морета!?

Тази на туризма,вчера заяви,че на Черноморието, това лято щели да се увеличат гърците и турците.Нещо е мръднала, горката!

Ще си внасяме булдозеристи и копачи от там!

Местело се морето напред,назад с по 100м.... едно време не се ли е местело,бе?

А,бе хора, какви дюни, какво море? Преди време кмета на Царево-Арнаудов / бсп/ " продаде" 129 дка около Корал за 7 $ на кв.м. на Д.Николов / тогава сдс,сега герб/, а той пък я продаде на испанците за друга цена от ,която си напълниха тумбасите с над 40 млн евро и никой не ги пипна.Вие за дюните се тревожите.

Как не се наядоха и накрадоха тези алчни, прости и миризливи "бизнесмени"?! Който унищожава прекрасната природа - директно в затвора, като при убийство.

Хм, че да ги храним там?! По-добре ..." при Посейдон"!

DIDA

Късно е вече господа "природозащитници", късно е да защищавате една отдавна изгубена кауза! Къде бяхте когато се УНИЩОЖАВАХА дюните, които започваха от Равда, преминаваха през Несебър и Слънчев бряг и стигаха до Св. Влас?! Това, което сега уж защищавате са няколко стотин квадратни метра ОСТАТЪЦИ от дюни разпръснати тук-там по Черноморския бряг. Късно е, безнадеждно късно.....

В Копривщица, затова,че едни не поддържаха къщата си по нормативите,като град... и т.н. след предупреждение и неспазване, общинският съвет актува къщата,като общинска собственост и им я отнеха.На морето- не може.Защо?

DIDA

В Копривщица общо взето живеят бедни хора, сиреч, "електорат". Негово задължение е само да си плаща данъците, да бъде глобяван и да ходи да гласува. За сега това е положението - тъжно...

Ние също ходихме преди около 20 години на Синеморец. Беше невероятно. Все едно, че си някъде на Карибските острови. И най-хубавото беше тишината и недокосната природа. Нашата брегова ивица не е толкова огромна като в Турция или Гърция... Не би трябвало всичко да се застроява. Не се наядоха.

морето каквото беше преди 30 години. Не ходя там..

Pesh0

Неразбран народ ... не можете да разберете , че морето , се мести по 100 тина метра , напред , назад . Така сграда , с издадено разрешително за строеж , докато се построи , може да е на брега . Пясъка , не е дюни . Дюни има само там , където пише в регистрите , на собствениците на хотели. Всичко друго е просто пясък , разнасян от вятъра .

А после питаме - защо българите почиват в Гърция и Турция? Защо чуждите туристи намаляват всяка година!? Отговора е елементарен - бетонирани плажове, фалшив алкохол, дрога, проститутки, дива просташка чалга и алчни собственици искащи за година да избият всички разходи! В допълнение /бонус/ - висока престъпност, липса на държавност и политици-престъпници! Е, кой здравомислещ ще си хвърля парите за тази перверзия!?

ГЪРЦИЯ,ГЪРЦИЯ,ГЪРЦИЯ

Гърция е много прехвалена дестинация.

ВЯРНО Е,ПРЕХВАЛЕНА ДЕСТИНАЦИЯ Е,НО:ХОДЯ ТАМ ЗАЩОТО-МОГА ДА СИ ЗАБИЯ ЧАДЪРА КЪДЕТО ПОИСКАМ,НЕ МИ СЕ МОТАТ РАЗНИ ДЕТО ПРЕДЛАГАТ ,,ЦАРЕВИКЕЙШЪН",ДЕЦАТА СИ ИГРАЯТ СПОКОЙНО,БЕЗ ДА СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ЧЕ НЯКОЙ КОМПЛЕКСАР ЩЕ СЕ МОТА С ЛЪСКАВАТА СИ КОЧИНА В ЗОНАТА ЗА ПЕШЕХОДЦИ,КЪМПИНГИТЕ СА ИМ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ НАПРЕД ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЧИСТОТА,И ОЩЕ И ОЩЕ,НЯМА СМИСЪЛ ДА ИЗБРОЯВАМ.

След като в продължение на четвърт век, цяла България, планомерно и методично се унищожава, струва ли си да говорим тук за някакви си дюни. Ето напромер, в Сахара има толкова дюни, а никой не ходи да почива там. Значи дюните не са най важното. На какво, по дяволите, е най важно тогава в България. Ами най важното в България сега е, да забогатееш. И то не като създаваш, а като рушиш. А кажете ми сега, че не съм прав.

Не си прав, защото дюните са екосистеми и поддържат природния баланс. Те са дом за растителност и малки организми, които действат като рециклираща система за околната среда. Фактът, че нашето черноморие е мръсно, а естественият, чист и рехав пясък намалява с всяка измината година, отчасти се дължи на унищижаването на крайбрежните екосистеми. Затова са важни дюните, дърветата и малките блата около морето: за да не се превръща самото то в едно голямо блато...което май вече става.

Колко ли е получила дебелата Лиляна за да каже,че там няма дюни?

НИЩО не е взела! тя е честна, като всички политици, които ни пробутват да избираме! и от кметството не са взели и от министерството нищо не са взели!

За елита ни Демокрация - това е съвеЦка власт плюс бетонизация на морето и платината... плюс изсичането на горите.. плюс изгонване на трудоспособното население . плюс развъждане на лумпените.. плюс разпродажла на български земи на мужизите...

Платилите на герберските кметове по морето ще се окаже че строят съвсем законно

Явно сегашния закон позволява всякакво тълкуване и всеки си прави каквото поиска .няма ли да бъде по лесно да се определи някакво растояние от морето на което е забранено да се строи,пример :150метра от водата е забранено всякакво строителство,и контрола ще бъде по лесен опъваш ролетката имали нужното растояние строежа е разрешен нямали ги строежа е незаконен и се премахва.тези които са заварено положения няма да ги пипат за сега всики нови строежи се съобразяват с новия закон.

Да де ама кой ще ти дефинира море и вода тук. Да не се окаже и това разтегливо понятие

Някой

Солено мокро много вода явно е море :-)

че то сега действа доколкото знам такова отстояние, но явно винаги в закона има " освен ако". А пък и вие - какво лаете, в Дубай /ОАЕ/ и морето са застроили вече, пък вие за едни дюни и без това в тях има само змий, лайна и счупени бутилки

Някой

Отстояние има от плажа и дюните ,а това къде свършват плажа и дюните явно е трудно за определяне .колкото до Дубай вярно че застроиха и морето но това което направиха увеличи плажната ивица на Дубай няколко пъти ако се правят такива проекти и в България ще бъде много хубаво ,лошото е че при нас по този начин на строителство върху плажа намалява плажната ивица.

Налагат се срочни мерки: - мораториум върху рублевия строителен кич по българските курорти... - мораториум върху износа на необрабоена дървесина... - спиране продажбите на български имоти на мужици...

А мораториум върху писането на идиотщини? Я погледни да не се крие някой мужик в банята, който дебне да те оноди

Романтиката днес е в Бетона и Чакъла! Какво тук значи някакъв си пясък за лежане? Бетони, Бетони, Бетони! И Стъклено-Алуминиеви палати! След тях пъплят и тъпеят нови евро демократи-реформати!

Няма дюни има пясъчни навявания, за които закон няма, които еколозите се опитват да пробутат за дюни. Никъде в кадастрите не пише за дюни. А върху пясъчните навявания е разрешено да се строи

Долни безотговорни скапани егоисти ,без чувство за реалност на тоя свят колкото искаш.

Нещастици колкото искаш

Аз съм МНОГО глупав и се обърках тотално! 1. "Стопаните на къмпинг "Китен" нямат право да засипват мястото с инертни материали, тъй като това са дюни, заяви и инж. Таня Манолова, директор на РИОС - Бургас" 2. "От РИОСВ обаче са категорични, че става дума за дюни и ще наложат глоба за тяхното засипване." 3. "Преди дни министър Лиляна Павлова заяви, че строежът на къмпинг "Юг" не е на плажа. От МОСВ съобщиха, че не е върху дюни." И последно, може ли някой да ми обясни - има или няма дюни, или ще бъде това, което сънуват днес в Банкя под магнолията....

И последно, може ли някой да ми обясни - има или няма дюни ========================== Има, но няма да има.

Прочети го пак добре - т.1 и 2 се отнасят за съвсем различно място от т.3 ,

ли си там ,не знаеш ли къде е ? Правилно е отблязано има/то каквото остана през годините/ но няма да има го има и него! Но един ден морето ще ги отнесе и тях.

Тоя Пасторал и тук се е нахакал !Отврат !

Пак става дума за рубли.... 350 000 български имота в ръцете на руснаци........

Е, и. Имат пари купуват. Не са стиснати като немци и евреи, дето сега ще ги чакаме за туристи

Кух, та чак дрънка! Я си разясни опорните точки, соросоиде. Искаме ли туризъм или не? Руснаците били лоши, но добре де, изгонихме ги. Сега за какво плачеш? Къде са англичаните и скандинавците, дето мряха за наща природа? Дойдоха, видяха и си отидоха. Защото такива като теб охлюви, само в кесията им гледаха.

Кои руснаци сме изгонили? Ония 750000 мужици с двойното гражданство ли? Или сме им взели на руснаците 350те хиляди имота в България. С рубли и руски строителен кич не се прави туризъм, защото заприличва на городока-дерьмо Слънчев бряг.

Ааа не, тоя път аз съм чист като вътрешен министер на трета инстанция!

Нещастници долни ясно ли е?

Нищо не си казал, пък и сам плюс(+) си си турил?

казал съм достатъчно каквото трябва.

най - много ми е яд на хората ,които просто ей така си правят нещо....без мисъл така унищожиха цялото черноморие.

ВСЪЩНОСТ ТЕ Е ЯД ЧЕ ЕДНИ ХОРА ИМАХА СМЕЛОСТТА ДА ВЗЕМАТ АВТОМАТИТЕ И БУХАЛКИТЕ И ДА СЕ ПРЕБОРЯТ ЗА ХЛЯБ И БЛАГОПОЛУЧИЕ А ДРУГИ МИШОЦИ КАТО ВАС ИМ ЗАВИЖДАТ :)))

Не сте хора, а само двукраки. За да сте хора е нужно много повече.

link Ще му откъстна на тоя комунист Путин кестените от ръцете. Всяка държава за себе си !Казахстан!

Еко натура на минимум 100г. за да захване една тревичка и порасне е унищожена и ще бъдат глобени само 5-10 000 лв. Колкото струва природата, толкова и човешкия живот за тези, който са го допуснали и направили.