БСП ще инициира местни референдуми за шистовия газ

БСП ще инициира местни референдуми за шистовия газ, съобщи депутатът от "БСП лява България" професор Светла Бъчварова пред журналисти в Добрич.

Обратно в новината

Коментари - БСП ще инициира местни референдуми за шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БСП винаги са лизали седалището на Москва. За награда високи цени на газ и парно.

Тъй като има мораториум за шистовия газ, това е само демонстрация на безсилие и глупост. Ще инициират референдум за нещо, което не съществува. Така ще цъфне още веднаж мизерния интелектуален потенциал на позитанската кочинка.

Много хора в България работят това - да правят всичко възможно старана ни да е енергийно зависима от Русия и да плащаме най-скъпия газ в света. Тези хора са национални предатели и мястото им е в затвора до живот. Надявам се скоро да имам правителство и правосъдна система с достатъчно политическа воля за това.

Можем ли да си позволим да извиличаме газ от шистите?А можем ли да НЕ си позволим ... ?!

А аз да те светна, кalin.чо , че Орешарски не го спря Южния поток, а просто си подви опашката под натиска на американските сенатори, който се подвизаваха тук по онова време. Но баце ти БиБи, макар да имаше възможност, просто не си мръдна пръста за да го възстанови, а просто го спря! Че даже се хвалеше, и Лилито също го хвалеше, че направил голямо добро на държавата и народа!!!! А ти като говориш за морал, това как го оценяш...морално!!!

Няма смисъл от референдуми. Дайте на защитниците на шистов газ да похарчат много пари за нищо. Шистов газ няма. Има само политика. Защо никой не информира какво стана с най-богатата на шистов газ страна в Европа-Полша, Много паре, много политика и нищо.

Най богата на шистов газ в Европа е Украина,и преди седмица пуснаха в експлоатация едно находище!До края на годината се очакват още три находища да заработят!Догодина ,започва търсенето във Лвовска и Ивано-Франковска области!Полша си добива своята газ,а скоро и Германия!Аре у лево.

Най-обичам газът да е от Русия, да минава през Турция и да е от скъпия.

Не си чешете крастата бе червени въшки. ИЗГУБИЛИ СТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Ние сме категорично против шистовия газ и смятаме, че българинът трябва да знае цялата истина за "ползите" от него. Който е "ЗА" шистовия газ, за отравянето на Добруджа и да затрие ЦЯЛА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ, АЙДЕ СЕГА ДА ГО ЗАЯВИ ПУБЛИЧНО.....

нали вие , комуняги мръсни , щяхте да победите природата ?! нали връщахте реки строихте заводи и ви кефеха пушешти комини, знамената на прогреса ?! нали направихте безумните заводи кремиковци , ракомир невтохим девня кцм пловдив и кърджали химко и дупчехте загоре с кесилина за уран ?! сега сте еколози ? ще си умрете продажни боклуци !

Ходи се лекувай, гракльо-злобаров, не си добре - вЕрвай ми...

Вас ви интересуват единствено руските интереси и енергийната зависимост на България. Така си заработвате сребърниците. Тъй като интересите на България и Русия са противоположни, вие се явявате национални предатели и руски агенти. Това е престъпление, което заслужава дълги години затвор.

не се хаби ! сега ще ти отговори като шило ! те са ......

ще инициираме местен референдум за изнасяне на централата на БСП извън София.

добре де , къде да я дянем ?

На дъното на Черно море.Дано и цвъки,като станишко закара там гробарите.Престъпници ще ме агитират за мафиотска власт,ай се....

В БЪЛГАРИЯ ШИСТОВ ГАЗ МОЖЕ ДА СЕ ДОБИЕ САМО АКО СЕ ПРОБИЕ ДЕБЕЛАТА ГЛАВА НА ТИКВУНЯ ТУК ТАКЪВ ГАЗ НЯМА И ОЩЕ НЕЩО НИЕ СМЕ ОБРЕЧЕНИ ДА ВНАСЯМЕ ПРИРОДЕН ГАЗ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ КЪДЕ. ТИКВУНЯ НАПРАВИ ОГРОМЕН ГАФ КАТО НИ РИТНАХА ОТ ЮЖЕН ПОТОК И СЛЕД 3-4 ГОДИНИ ЩЕ ИЗПИТАМЕ ОГРОМНА НУЖДА ОТ ГАЗИ ЩЕ ГО ВНАСЯМЕ ПРЕСКЪПО ОТ ТУРЦИЯ

ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ ИМА МОРАТОРИУМ И НИКОЙ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ДА ГО ПРОУЧВА И ДОБИВА ОТ ГОДИНИ. ЗАЩО ТОГАВА ТЕЗ АНТИ_БЪЛГАРИ ЩЕ ПРАВЯТ РЕФЕРЕНДУМ?

Човек трябва да не е с всичкия си за да нарече "балон "една инвестиция ,която конкурира нормалния добив на газ чрез сондажи!Хей господа комунисти,пардон социалисти,няма смисъл да се кълнете във вярност на Русия!И без вас Бойко го направи още преди три години.Така ,че сте малко позакъсняли!Никой не пожела да обясни на тъпия Добруджански селянин , няма да пострада земята в цяла Добруджа и ,че много хора могат да станат милионери!А цял един народ ще дава милиарди по малко за природен газ!Ама не,Русия ни е помила от собствената ни енергийна независимост!Тъпи натегачи и предатели!

Това което си коментирал говори за пълната ти некомпетентност по въпроса. Като не разбираш от нещо просто не го коментирай

НЕЩАСТНИ РУСКИ ПОДЛОГИ, КОИТО ПИШЕТЕ ТУК, НЕ ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ, ЧЕ ДОКАТО ТЪНЕТЕ В МИЗЕРИЯ, ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИОНИ ОТ КОМИСИОНИ ЗА РУСКАТА ГАЗ И НЕ ИСКАТ БЪЛГАРИЯ ДА Е ЕНЕРГИЙНО НЕЗАВИСИМА, ЗА ПРОДЪЛЖАТ ДА ГИ ПОЛУЧАВАТ?

Шило

Няма ли други алтернативи на отравянето на житницата ни? Или не са ви спуснали отговор на този въпрос?

Значи тези, които не искат Добруджа да се превърне в пустиня са руски подлоги? Егати логиката!

Пак пълно с бокогъзолизници. Напечели ли пари днеска. Колко тъпотии написа. Сигурно отдавна те сърби задника от псувните дето си отнесъл

аа никой не може те настигна !както си се клонирал ги докара до стотина коментара !

ПУТИН ПРИНУДИ БЪЛГАРИЯ ДА ДОБИВА ШИСТОВ ГАЗ. СИГУРНО Е ЗА ДОБРО.

Путин ли? По-скоро Маккейн - може и да не помниш, но рептилът дойде тук с аверите си, натегнаха обръчите на Орешарски и той спря ЮП - по същия начин, по който Х. Клинтън наби канчето на Борисов и той спря АЕЦ "Белене" още преди да е излетял самолетът на отвъдокеанската госпожа!

ПУУУТИН ПРИНУЖДАВА БЪЛГАРИЯ!

тука говорещите трябва да знаят че има метод за извличане на шистов газ без фракинг т.е без хидравличен разрив които причинява основното замърсяване.а факта че можеш да си независим повече от 50 години а не 8 както пише по долу е важен.основните политически проблеми в българия се изострят от спирането на газта през зимата от путин или от възможноста за такава спирка.и ще престанем да говорим за енергиина независимост.това обаче е решение което трябва да се вземе от компетентни хора а не от бсп.занимавал съм се с този проблем и в настящия момент във франция темата се дискутира предвид факта че правителството на оланд е покрило доклади за възможноста за добив на шистов газ без хидравличен разрив. а дали имаме или нямаме шистов газ мoже да се знае след като се проучи.северна българия е така зверски надупчена от нефтени сондажи по тошово време и почти нищо не намериха ама не помня някои да е посмял даже да се изкашля против.а сега които иска плюе против шистовия газ кои разбрал,кои не разбрал.

Аз пък съм твърдо против.Защо ли? Ами защото дори да намерим у нас шистов газ, дори технологията да е безвредна, точно "компетентните хора" от сегашното правителство веднага ще го дадат на концесия. От която, разбира се, ще спечелим трънки, и цената на газа ще си остане същата! И съм сигурен в това - малко преди Коледа миналата година самият Борисов го заяви по БНТ - че ние си нямаме експлоатиращи (добивни) фирми(!!!!), и затова вече има предварителен договор за концесия с фирмите , разработващи "Хан Аспарух"...още повече, че от Булгаргаз не може да вземе толкова комисионни, колкото от Шел, да речем...

досега осъдени за корупция са само членове на бсп и дпс и в момента бисеров и тои се отправя към затвора,грешка,към доминиканската република или дубаи или южна африка.на герб няма.така че опасноста от корупция идва от бсп и дпс.това са фактите.а от герб за които има съмнения светкавично напуска парламента и партията докато не си изчисти името.

Пак,много шум от...боси,крака!

Капитализмът възнаграждава производителността. В свободния пазар вие произвеждате стоки и услуги, и колкото по-високо другите оценяват производството ви, толкова повече икономически награди ще получавате. Бербатов печели милиони евро, защото много хора искат да плащат, за да го гледат как играе. По същия начин, ако човек не развива мозъка си и не придобива продаваеми умения, той ще работи в заведение за бързо хранене. Т.е., ако човек създава неща с ниска стойност за околните, той ще получава и ниско възнаграждение.

Там е работата, че нямаме кой знае какви залежи на шистов газ. Данните за цяла Европа са обобщени на shalegas(точка)eu по поръчка на Европейската комисия. Като гледате числата там, не забравяйте, че според Ексон Мобайл коефицентът на екстракция на нашия шистов газ е около 35%. България има шистов газ колкото да задоволи собствените си нужди близо 8 години. Загубите обаче (например по-малко зърнопроизводство в следствие на замърсяването) ще останат за десетилетия напред. Неособено големите залежи са и причината големите компании да не ни натискат особено за отмяна на меморандома. Нашите клоуни в парламента не биха могли да устоят на силен натиск от Запад за шистов газ, ако такъв имаше. Това са фактите, но троловете на американското посолство са особено активни тази вечер и все Газпром и някакво руско робство им се привижда. Все едно насила купуваме руски газ, а не норвежки, например.

Другарке Бъчварова,аз твърдя че в природата не съществува елемент "шистов газ"; залагате ли професурата си срещу това?

Щом фракингът е опасен САЩ да спрат да изнасят технологии и консумативи.Руснаците признават че 25% от извличаното при тях е по този способ.А те ,доколкото знам точно от САЩ внасят консумативи.

Шило

С тази разлика, че не бутат плодородните си земи

БСП да инициира референдум дали да се закрие или прелее в редиците на БКП

то добре , ма зонка спасова , сега секретар на цк на бкп , не ги иска в редиците на партията !

' другарите от кремъл на НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА продават газ на България. Това е една причина за НАЙ-ВИСОКА " ЛЮБОВ " кум рашките от кремъл

Когато си получиш сметката за парно можеш да отидеш да благодариш пред руското посолство.Правото ти на събирания,манифестации и пр. е гарантирано от Конституцията.

как да не "обичаш" рашките ! нали !

А ще обяснят ли,че заради високата цена на изнудвачите-монополисти от Газпром,фалираха сума ти заводи?Ама то на изкуфели бабишкери каквото и да се обяснява...

Колко жалки бокогъзолизни боклуци припечелват жалките си стотинки тук. По ниско нивото никога не е било.

бе ти нали в 9:32 каза че отиваш да работиш ? какво правиш тук ? два часа и те уволниха ! за нищичко не ставаш !

Явно има още комунистически лидери, ама вече няма комунисти - Айде вземете някаква по-интересна тема за да ви видиме че ви има, например колонизирането на марс - червената планета. Смешници

Червената планета за това е червена-колонизирали са я отдавна...питайте Съслето.

същите лайна сте като герб, само си прехвърляте щафетата.

Аман от тия червени боклуци !Като няма с какво да се заяждатзапочват с шистовия газ!Или със 16-сте милиона!Все неща които вече са дискотирани достатъчно!Няма нужда да претопляте манджата!Ако още от началото кабинета "Орешарски играеше по правилата ,сега нямаше да има нужда от никакви референдоми!Изядоха говната сега ще ходят на референдум!Тъпанари!

Национални предатели и слуги на Путин!

ОТНОВО РУСКАТА АГЕНТУРА В БЪЛГАРИЯ В ДЕЙСТВИЕ!

БСП са проводници на руските интереси в ущърб на българските БСП не им пука за шистовия газ, а за руската зависимост на България Местни референдуми, защото идват местни загуби на поредните местни избори за БСП

buRgbuRg1

:) БСП -ДпС -ДСхАтака , СерГей , Волен , Гоце са готови и Българска държава да няма , искат БАССР в ОНДе , а после и в РСФР , ... нали затова предлагаха България за 16-та республика още през 1961 год ! Добре , че "братушките" са великодушни , на оня етап взеха само златото на България , .... и всичко друго за копейки на 10-20 пъти по ниски цени , и за без пари , .... виж газ продават на България на най-високите цени в света ! "братушки" ! :(

В този пародиен политикански форум почти не се изказват мнения за технологическите и икономически ползи и вреди от шистовите разработки.Тук владее фанатизиран политикански вой "за" и "против" тази технология от гледна точка русо-американо-еврофили и -фоби.Това е крайно елементарно,галфонско и е беда за България.

А от къде ша земат водъ да я муат у дупките? От морето с помпена станцее край Шабла ,че е по ниско? Направо - рокаджийска работа.. Джулай морнинг!!!

В Добруджа - вода над път и под път!! Най- вече под път на 90 -100 метра надолу!?.. бистра ,студена Я си горете сламицата от нивите и кочанките от мамулите!... и си пийте студена водица,.. да не ви я карат с туби и бъчонки?

Хората искаха да ни докарат газ под носа или до.. дупето -където пожелаем!! Ама , а де?

Ааааа,не само това не ме убеждавай,че от чисто човеколюбиви цели искат да ни натикат доброто в ръцете... :( ЗНАЧИ НЕ ПОЗНАВАШ ИЗОБЩО СЪВРЕМЕНИЯ СВЯТ!

Според Коюмджиев в България не трябва да се добива газ, въглища, да няма ски писти, нищо да не се произвежда. Еколозите - пета колона на руските енергийни интереси .Нали видяхте "еколога", който искаше 200000 евро подкуп.

не на шистовят газ = на руско робство,наи високи зени на газа.вие избираите.добива на нефт да не би да е безопасен,ама хората станаха милионери,а ние сега пак знаем наи добре,тупанари комуняги.

Шило

Чакай сега, нали ще ни даряват с газ от Азербайджан, Катар, ще носят с бутилка отвъд океана? Нали щяхме да помпим от Черно море? Какво стана изведнъж? Че алтернатива на руския е само шистовия газ ли?

Гаргамел

АЗЕРБАЙДЖАНСКОТО ЛИСТЧЕ ЛИ ТИ ДАДОХА...ТВА СТАРО

Стига се занимавахте с глупости , не ви ли омръзна да губите парите на народът . Прахосници сте и такива ще си останете . Направете референдум за субсидиите които получавате след изборите , да видите какъв процент ги одобряват . Но пак са ви малко паричките и затова искате да има задължителни избори . Някой нови партии преди да влязат в парламентът казваха на висок глас че ще искат да намалят народните представители , авто паркът , субсидиите ,защо премълчавате тези неща .

Шило

За субсидиите всички се ослушват! Такова разбирателство по други теми няма

Куюмджиев е изключително тъп, частните американски производители поддържали нарочно ниски цени???? За свободен пазар и конкуренция явно нищо не е чувал малоумникът. Ха дано и на моята земя да поиска някой да направи сондаж!

Шило

Ако не са в плодородни райони, ако няма подпочвени води- да ти слагат сондите, ок

Използва се един израз - Тъп, та чак прост!

То това момче Куюмджиев е много тъпо и от физиономията му личи, не го слушайте какви ги ръси.

ВЪРНЕТЕ МИЛИОНИТЕ ОТ ПРЕДНИЯ РЕФЕРЕНДУМ! ИЗХАРЧИХТЕ ГИ, А АЕЦ НЯМА! БАНДИТИ ТАКИВА ЗАБРАНА НА ТАЯ АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ!!!

най-антибългарската партия на Гражданите за Еврогейско Развитие на България!

Другарите гърци са нарекли партията си "насери са" Българските комуняги червени репи да ядат.

БСП трябва да бъде забранена и всички комунисти да отидат в затвора, където им е мястото! Господ да пази България от комунисти и русофили!

И от идиоти, като теб!!!

Шило

Останахме без правителство, парламент и президент

и еврообратни също, нали?

Абе , кво слушате комунистите, те всички са инженери , по руски маниер раздаваха дипломи за инженри от 30 вуза и имат общо към 10 внедрени продукта, например перла 04,радиатор смядово,телевизор велико търново и други екзотики за колекцоинерите . Но в геолгията са още по-добри - използваха древни и руски методи и за малко да стигнат мистичните траки и да измислят съвременен метод за злато и дойде 10 ноември и те ни завещаха заедно с руските си ръководители хем девстени и неизследвани, хем отровени земни недра. Сега и екологията почнаха да разбират , както им я преподават от руското посолство и очаквам нови висини.

ПЕРЛА 04 БЕШЕ С ЮГОСЛАВСКИ ЧАСТИ, СМЯДОВО БЕШЕ СЪС ЗАПАДНОГЕРМАНСКИ, ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ХОЛАНДСКИ, ИМАШЕ И ТАКИВА ИЗКЛЮЧЕНИЯ, ОСВЕН МАСОВИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ БОКЛУК.

А вие в тези 30 вуза до някакви български части не го докарахте, можехте направо да ни доставяте частите, щото и сглобяването не ви вървеше имаше постянен дефцит, а за сглобяване без вашето инженрство щяхме по добре сами да се справим.

А за това, което не беше боклук, трябваше да се чака с години, правеха се списъци на чакащи...

Ще искат местни референдуми, защото тях могат да купят.

Достатъчно Ви обърнах внимание. Прочетах много глупости и се забавлявах с простотията Ви. Съжелявам, но започвам да работа. За разлика от Вас аз не вземам нищо за това което пиша.

че за тия глупости кой ще ти плати нещо ?

за сто минути петдесет простотии ! и като шило още толкоз , тоя е свръх производителен !трябва да му си платят .

АКО РАБОТИШ СИ ОТ НАЙ-ЗАГУБЕНИЯ КОМУНЯГА, ВСИЧКИ СА КАПИТАЛИСТИ ИЛИ БЕЗРАБОТНИ ИЗБИРАТЕЛИ.

Шило

Айдееее, почнаха личностовите нападки! Вижте се бе, после не били тролове! Каква е темата на материала, поне помните ли?

АСЕНЧО, КАТО НЕ СИ КОМУНЯГА ЩО СИ СЕ ХВЪРЛИЛ ТУКА ДА ЗАЩИТАВАШ ИНИЦИАТИВИТЕ НА КОМУНЯГИТЕ?

Последно аз защитавам България за да я има за разлика от Вас дето нямате родина и съвест

Шило

Защо трябва да се партизира всичко? Аз съм против шистовия газ поради друго, пък на изборите гласувам за тези, които ме убедят, че ще направят нещо добро! Гласът ми е "за" някого, а не " против". Ако никой не успее, съм за гъби

Не му казвай че е тъп. Просто му кажи герберастки бокогъзолизен трол

Асенчо е много елементарен и първосигнален, даже и за комуноид не става, сигурно е фен на перхидроления макак.

За разлика от тебе ако си на подходяща възраст никога не съм членувал в БКП БСП и другата комунистическа партия наречена ГРОБ. Никога не съм хващал червена бюлетина и до като съм жив няма да хвана. НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ПРИВЪРЖЕНИК НА КАКВАТО И ДА Е БИЛА ПАРТИЯ. НЕ СЪМ ТОЛКОВА МАЛОУМЕН КОЛКОТО ВАС ЗА ДА СЛУГУВАМ НА НЕЧИИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ

ЗНАЧИ СИ СЛУГА ДИРЕКТНО НА МОСКВА.

толкова си малоумен че това го пишеш втори път за две минути !

Виждаш ли - дори БСП/БКП си имат хубави страни...дори правят подбор на простаците

Мануел

Тебе как те подбраха.

ТУКА СЕ ПОДВИЗАВА ЕДИН АСЕНЧО С ШИЗОФРЕНИЧНА МИСЪЛ - АКО ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ, ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ КОМУНЯГА ЛИ Е ИЛИ БОЛЕН АТАКИСТ.

Според опорните точки и речника е прехидролен трол. От БСП пак спазват етикет на обноски...нали са новите капиталисти и боржуа.

Бори се за внимание...реала кога те шиба се мъчиш във виртуала се компенсираш

Ако бяхме забранили крадливата и демагогска комуноидна партия 89-та сега щяхме да сме далеч напред.

Тогава щеше ли да съществува още по крадливата мутренска партия ГРОБ, на управлението, на която в момента се радваме

ОПРЕДЕЛИ СЕ: КОМУНЯГА ЛИ СИ ИЛИ СИ ОТ МАРГИНАЛИТЕ НА БОЛНИЯ СИДЕРОВ?

Асанчо, всичко що е крадливо и нагло произхожда от комунистите.