Освободеният похитен прокурор почина в болница в Истанбул

Турският прокурор Мехмет Селим Кираз, който бе освободен, след като бе държан 9 часа като заложник от екстремисти, е починал в болница в Истанбул.

Обратно в новината

Коментари - Освободеният похитен прокурор почина в болница в Истанбул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eто че поръчаният атентат срещу съдията , идва от дружел-бната съседна Gърция . Tурските служби за сигурност днес съобщиха че терористите са получили директива от ръководните кадри на тази организация която се намира в Gърция.

Виждате ли червената петолъчка сърпа и чука зад похитителя? Далеч съм от мисълта да коментирам дали е комунист или не, но трябва да се обърне внимание на обречеността на заплахата и отчаяното послание за справедливост в Турция. Аз съм убеден, че прокурорът вероятно е бавил разследването и затова са го похитили, но и да е невинен, актът на насилие спрямо него показва отчаянието на някои турци и липсата на справедливост, без оглед на това дали са комунисти. Всички ние наблюдаваме какво се случва в "Република" Турция и вече е време да признаем фактите такива, каквито са там. Турция върна султана си, който управлява с кадифена ръкавица, в Русия се случи нещо подобно, а ние мълчим и отново мислим, че ще ни се размине и не подсилваме територията си с войска, па дори и да е на НАТО. У нас трябва да има военни, които да заместят липсата ни на пари да издържаме армия. Това бедствие ни го причиниха комунистите, като направиха хиперинфлацията през 1996 година, а днес сме на командно дишане и трябва час по- скоро да се осъзнаем какво се случва от другата страна на границата. Актът на насилие спрямо магистрат издава, че разследването на убийството на непълнолетното момче е сложено под бюро, а заптиетата получават държавна закрила и укриване. Турция показва особености, заради които ние сме искали да бягаме от империята. А това са особености отпреди 140 години, което показва, че империята се събужда отново и това е опасност за нас.

Oстави комшиите от TR. TR е повече от стабилна от всички страни на този регион, да вярно е че някои страни искат да дестабилизират TR, но няма да успеят. Mалките балкански страни никога няма да достигнат успеха на TR в икономическо и социално отношение.

А, те комунистите ни нарязаха ракетите и тежките оръжия сигурно???

Пич, много странни коментари правиш!!! Ама много... А колкото до армиите, един дребничък пълководец и впоследствие император, беше казал преди време, че "Народ който не храни своя армия, скоро ще храни чужда" е явно това скоро е дошло вече...и да ти кажа честно. Ще страдаме...която и страна да вземем...моля се само да има колкото се може по малко страдание....

Очевидно не е грешка "разчистването" - така няма похитители, които да заявяват позиции, няма и прокурор, евентуално "сгафил" в производството до момента. Много е вероятно да не са направени 5 грешки, а да са целенасочени разчистващи изстрели - всички в целта..., за съжаление...

е забавил две години разследването и накрая си го е получил от изнервените роднини на момчето

бе то не е много за смях спрямо човечеца, но някаква форма на дежа вю преживявам как се освобождава заложник с 5 преки попадения при престрелка. Явно и в други страни се пуца по де-що мърда, пък после ще му мислим, така де, по-важно е да се избият похитителите, за да няма разправии за в бъдеще с тях.

В Лясковец "терориста П" уби командос и рани двама! В Истанбул Командосите "освободиха" заложника с няколко попадения. Кино вино разлика в цената!

С напредването на технологиите ,умствените способности на хората явно намаляват.Все по-често сме свидетели на нелогични и безсмислени реакции и на спецчастите от различни страни.Самочувствието им ,че държат модерно оръжие и са със специална екипировка ,че са най-добре обучени и едва ли не най-велики често им изиграва лоша шега.Със сигурност има и други елитни части,на които се дължат многото неизвестни на обществото успешни операции,но при почти всички заложнически кризи проличават пропуски в обучението им.

Исканията на "терористите" са напълно законни - да не се прикрива истината за смъртта на 15 годишен младеж жертва на полицейско насилие. А последвалата операция по "спасяването" му е направо ювелирна... Предполагам раните са от полицейски куршуми.

Kога се е видяло и чуло, че терористите са прави. Bиж ти няк-чо, защо не отиваш на психиатър??

Oт кои ли са обаче,.. петте огнестрелни рани на прокурора??!!.. и кои ще бъде съден за смъртта на прокурор??!!... или с една дума....прокурорите в цял свят трябва да внимават на кого и за какво служат?! Hа закона и за справедливост? ..или за пари?!

Младежи, взимайте пример! Малка чистка и при нас ще е здравословна за съдебната система.

@Dir

Освободен, с пет огнестрелни рани? Риториката ви е уникална!

Освободен е ... от поста прокурор :)

евала на младите хора ..... искат възмездие за дено невинно 15г. момче в турция има хора .....докато ние тук претръпнах ме на убииства на бебета, деца, жени, старци ...и никаква реакция вече не сме хора а човекоподобни няма обществена реакция, позиция, борба, възмездие --------ЖАЛКО ОВЧО БЕЗВРЕМИЕ-----всички са изпаднали в безнраственна литаргия

Сърп и чук, братя! И петолъчки! Такива са знамената на стената :)))

Е, и ! Какво означават някакви бивши символи - червени петолъчки(на крайно леви), пречупени кръстове(на крайно десни) и т.н. Знаеш ли колко народ е избит в името на "кръста"? Какво, да заклеймим и отречем християнството ли?

Да живей социализЪма и комунизЪма!

На Капълъ чарши има знаменца с каквито разцветки искаш и всякакви фигурки и всеки може да каже че е марсианец за да хване декиш. То и Тексако оил на логото си имат петолъчка, ама май не са комунисти. А и Турското знаме е с петолъчка, но да питаме Ердоган дали и той е комунист.

този прокурор нещо се е издънил ,като видял , че терористите са лабави , Ердоган веднага е изпратил специалисти

Май нарочно са го гръмнали прокурора, за да спре разследването.

По добре да не го бяха освобождавали. Специалните части във всички държави са еднакво тъпи и действат еднакво при арест на 50 кг. счетоводител с очилца и при арест на изпечен трениран терорист убиец. А психолозите им са абсолютни некадърници. "Стрелецът от Лясковец" обаче, беше им изучил тактиката и им разказа играта.

насилието поражда насилие

Е, много "благополучно" са го "освободили" заложника..., няма що! Има доста случаи по света, в които, като се даде заповед на спец. частите да влизат, после нито похитители, нито похитени излизат живи...

имал е късмет човека - едно е да те застрелят като куче в главата , друго си е приятелски поздрав , придружен със сватбарски откос в гърдите

оставете, че мисията е тъпа. въпроса е много по дълбок- говорим за атака върху прокурор, които би трябвало да търси виновните за смъртта на това момче от протестите. явно е че тои не се е занимавал да защити потърпевшите и народа го линчува. в турция нещата отиват на зле...

Сегашните специални служби са пълен ташак. Некадърници от висша класа, обикновено се работи на принципа изчакване и имитиране на преговори за заблуда на обществото, след това влизат и изтрепват всичко живо. Класацията се държи от руските специални части, които издушиха с отровен газ 130 заложника, а терористите бяха 40. Браво.

Не съм бил там, обаче ако терористите са били добре обучени, при неизползването на отровния газ щяха да загинат повече хора: заложниците + част от служителите на спец службите. Така поне служителите на спец службите са останали живи.

Някой от вас питал ли е ЛИЧНО какви са, крайно леви, крайно десни или по средата. И по какъв критерий се определя дали си левак или десняк. От наблюденията си сега много млади вече пишат с лява ръка. Значи те са леваци или крайно леви. Но една е истината. Според Родшилдовци и Рокфелеровци най лесно се изкарват кървавите пари, пари облени с кръв. Та внимавайте в картинката. Вече се започна и тук. P.S. И не си мислете че един сикаджия е назначен така случайно.

Това ,че ти не се интересуваш не означава ,че трябва да крият информация. По информация на турски медии,похитителите са от крайно лява национал-комунистическа организация.(Нещо като нашата АТАКА.С тази разлика ,че те действат,а нашите само крещят и се спотайват по плажовете).

Само така! Тези, които взимат заложници трябва да знаят, че никой не ги харесва и няма никакво желание да ги жали, дори и да жертва заложника. Пък бил той прокурор или банкер - няма значение както няма и незаменими хора.

И тука плъзнаха любителите на конспирацията. Прехвърлят се сега от темата за убитото русначе и майка му.

Турция е страна, в която хамерикански цветни революции от украински или арабски тип не могат да се осъществят. Ердоган е непоколебим и не бяга като Янукович. Ердоган смачква всеки незаконен антиправителствен протест без да се вслушва в хамериканските съвети.

Каква ти беше мисълта и съпричастието и към публикуваната новина?

Думичката "незаконен" е излишна...

Повечето протести в Турция, както и в Русия / и двете са с диктаторски режими/ се обявяват за незаконни именно защото са протести, а не манифестации.

май както не е препоръчително да се освобождават от заложничество руски командоси (да припомним смъртта на над 100 души в московския театър преди 10 год) така и турските не са препоръчване. Я ще те отровят с газ, а с куршум ще те застрелят.

деер

Прави ли ви впечатление, че хуманността е изчезнала тотално през 2015? Винаги всичко се решава със 100% жертви......Това е добре от друга страна, защото все някога ще се вземе заложник в България и ако загине политик или магистрат, ще прокара мисълта поне за миг в останалатите паразити, че са смъртни.

Осовободили са прокурора от мъките му. Иначе цялата статия както е написана няма смисъл.

На всякъде шумкарите и путеноидите са едни и същи терористи.

И дебили.

Все повече държави разбраха опасността от цветните революции на САЩ. С помощ на соросоиди, агитки и разни анархисти правиш Таксим. Не може да хвърлят молотови коктейли, павета с цел убийство на полицаи, а те да гледат безучастно. Ердоган предотврати украинския сценарий, промени законодателството, реформира и даде правомощия на силовите министерства. Колкото до 'невинното' момче с коктейл Молотов, това е колатерална щета на САЩ. Жалко за прокурора, явно САЩ още разработва Таксим2. При освобождаване на заложници е трудно терористите да бъдат ликвидирани, без да има загинати заложници.

Умнико, имаш ли представа какво пишеш и какво мнение даваш? Какъв украински сценарий те гони момче? Запитвал ли си се въобще за какво скандираха хората на Таксим? Знаеш ли какви са приоритетите на Ердоган. Знаеш ли, че той иска постепенно да разруши устоите на светската държава Турция, създадвани толкова години от младотурците и Ататюрк? Знаеш ли, че той връща страната в 18 век и възхвалява османските традиции, кара жените да се превръщат в машини за раждане на деца, унищожава равноправието, въвежда исляма и в детските градини? Знаеш ли, когато съседа ти се превръща в безмозъчно с коран в ръцете и мрази всичко друговерно каква опасност е това за теб и твоите деца? Ердоган използва гласовете на многобройните анадолски турци, които са далече от европейските ценности. Просветените хора в истамбул които виждат заплахата са безсилни и прекалено малко , за да го свалят по законен начин. Не им остава друго освен да излизат на площадите и той свирепо да ги избива

Младежо за какви Еврогей ценности говориш? Да не би за геноцида в ЕС върху основните народи, това че намаляват и се попълват със заселници. Ердоган желае народа да не намалява, жените да раждат по две деца, какво е тук нередното, да не би да е нормално да намаляват като ЕС и да внася Маври. Вижда се края на Вурст политиката на ЕС.

Cпоко-но бе момче , ти нещо бъркаш третият свят с TR. Tрябва да прочетеш коментарите на бриз. TR е светска страна и такава ще си остане.

Сърп и чук като видиш, работата е ясна, че става въпрос за неандерталци с огромна кухина между ушите.

sawo

Доста завоалирано и тенденциозно написана новина. Как точно един заложник се счита за освободен, след като е прострелян 5 пъти? В цялата новина се пише как го освободили, но той не оцелял? Чак в края на статията се споменава, че ей така, между другото е прострелян 5 пъти, като дори не се казва от кого...

Пет огнестрелни рани !!!! има ситуации в които и екстремисти те са безсилни .

ЕДВА ЛИ МУ ПУКА ИЗОБЩО НА ЕРДОГАН..... ТОЙ Е НАД ТЕЯ НЕЩА....

Извинети, ама това не е никаква спасителна операция, а провал на турските специални части, защото прокурорът е прострелян 5 пъти и е изкаран в критично състояние до болницата,където е починал от раните си. Какво освобождение и спасение е това? Показва се, че специалните части в днешно време не са способни на преговори, а всеки заложник е по- скоро обречен.

Когато някой е недоволен от живота и е изхвърлен от обществото, защо се самозапалва? Не е нужно да жертваш себе си! Когато си стигнал края (може би такива са тези хора) има и друг изход. Има достатъчно изроди в тая държава, които могат да бъдат пометени...някак си ей така...със социална отговорност покрай лична трагедия. Иначе тук в БГ не знам какво си мислим - никой не дава на дете, което не надава глас достатъчно. Съвременните хора забравихме да воюваме за това, което е наше! Струва ми се, че тия хора (в Турция) връщат демокрацията с неконвенционалните методи, с които тя е изкарана от правия път. Не става въпрос за комунизъм тук...

Да се чуди човек в подобна ситуация, от кого повече да се пази. От похитителите си или от "освободителите".

portal

Ако бяха гледали чебурашки филми щяха да знаят , че живота в хазария струва по-малко от 1 копейка...

Заптиетата са го пречукали.

Mного жалко, че всичко завърши с неуспех, борбата срещу тероризма трябва да се води многонационално, защото ние знаем че в гърция съществува лагер, така нар. LAVRİON за обучение на кра-но-радикални групировки.

ЕРДОГАН КАТО ХОДИ НЯКЪДЕ В ТУРЦИЯ Е ЗАОБИКОЛЕН ОТ 2 АВТОБУСА КОМАНДОСИ ПЛЮС БОДИГАРДОВЕТЕ ... ЗАТОВА Е ТРУДЕН КАТО БОЙКО И ГО ОТНАСЯТ ДРЕБНИТЕ ПИЛЕТА :)))

полицаи убиват момче на митинг а след това и прокурор при акция ...бас държа че никой няма да лежи

Да вземаш заложници, за да получиш справедлив съдебен процес за 15 годишно момиче ... не че нещо, но ако правехме това в България, то досега да не беше останал жив прокурор ...

живя 5 часа!

айде приключвайте ама така че прокурора да не оцелее ....че ще вземе да проговори

Сега да накажат и командосите,от чиито куршуми простреляния прокурор е починал!

Комунисти...

...

сме в един и същи строй...

СМ

Турски командоси са освободили народа си от политически зависим прокурор, като са му организирали среща с Алах.

С терористи не се преговаря, но....